-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
Én még nem láttam (hallottam) olyan planárt amit nem kellett több százezres forrással kiszolgálni.
(#73889) milkabrams
Ha az a valami LCD zárt volt akkor el tudom hinni, hogy jobb az ATH-W1000Z. Egyébként meg a forrás nem volt igazán combos az LCD-hez.(#73899) emiki6
Nem tudom miért pálya az HE560 amikor pl van már egy Sundara is házon belül ennyiért.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
emiki6
veterán
válasz Mamuska #73876 üzenetére
Engem nem combos, bár sötétnek mondható forrással igencsak megfogott, 150-et megér, mondjuk én használtan vadásznék olcsóbban egy klasszikus (nem andoramas) darabot, mert az tudom, hogy milyen.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
rokarudi
aktív tag
válasz OPiiPO #73849 üzenetére
Köszi, az Auchanban találtam Pioneert, bőven 20 alatt (17700ért) és meg is vettem. A Sennheiser is ki volt téve, de itt se volt átalakító a csatlakozón, úgyhogy itt sem tudtam kipróbálni. De mindegy is, mert venni már nem lehetett belőle. Az a Sony biztosan nagyon jó, de azt még így leárazva is kicsit soknak találtam 40 ezerért. Köszi mégegyszer mindenkinek a választ a kérdésemre.
-
fericske
addikt
válasz redingitell #73895 üzenetére
Lövésem sincs hogy hogyan szólhat, de a kivitelezése igényesnek néz ki.
Próbáld ki. Írd meg milyen. Ha nem tetszik visszaküldheted 30 napon belül, ha az unios jogszabályok nem változtak. -
redingitell
senior tag
Esetleg valaki próbálta, hallotta ezt a fülest? Vagy vélemény róla? Az én pénztárcámnak megfelelő ára van, ezt simán el tudtam dönteni. Na de semmi mást.....
-
Dorien
veterán
-
niof
addikt
válasz bajnokpityu #73886 üzenetére
Ahhh, pontosan tudom, hogy miről beszélsz! Ifjabb koromban a környéken nagyon sok barátom hódolt az akkoriban divatos "hifizésnek", a felénk elterjedt, és az akkoriban a pénztárcánknak (vagy a szüleink pénztárcájának) megengedhető kereteken és márkákon belül (Sony, Technics, Philips, Panasonic, Pioneer stb...). Sok év után egy ismerősöm, aki rendszeresen kijárt németbe minőségibb, de kidobásra ítélt Hi-Fi cuccokat lomizni, hozott pár olyan márkájú holmit, amit addig csak a Hi-Fi újságokban láttunk (nagy Denon erősítők, Rotel-ek, Pio egykori csúcskészülékek, Marantz, Onkyo, Harman Kardon-ok és még sorolhatnám). Szó szerint audio sokkot kaptunk. Hónapokig jártunk hozzá, kis híján odabútoroztunk, és próbálgattuk a NAD 3020 különböző variációit, hogy melyik hangdobozzal, melyik CD-vel hogy szólnak. Egy meghatározó korszak volt. Vettem is tőle először egy Onkyo, majd később egy Sony erősítőt, majd Onkyo monitorokat. Nagyon fájt a fogam egy Marantz CD 6000 KI Signature-re, de azt a srác megtartotta magának. Mondjuk így utólag meg tudom érteni... Aztán sikerült szereznem egy Sony CDP 950-et, amit Lampizator leírása alapján modoltam kicsit (nem annyira, mint ő, cső nem került bele). Igaz, már nem hallgatok CD-t, de megtartom akkor is, bitang hangja volt/van. Néhány évig "elvoltam" ezekkel, ritkultak a szeánszok, elégedett voltam a rendszerem hangjával. Aztán, egy napon újra felkerestük rég nem látott barátunkat. Valami böszme nagy sztereó Denon erősítőt javított éppen, amit azért dobtak ki, mert leégették benne a végtranyókat, és a német nem javíttatott anno semmit, inkább kidobták. Az még nem volt kész, de mutatott akkor egy szettet, ami adott egy plusz lökést ismét, hogy feljebb lépjek minőségben. A pontos típusokra nem emlékszem már, de kb. ez volt: CD 6000 KI, Rotel preamp, Rotel végfok, és valami régi Bowers & Wilkins monitorpár. Órákig nem keltünk fel előle, csak amíg lemezt cseréltünk. Na, kb. itt dőlt el, hogy merre tovább, és mit és hogyan szeretek hallani. Később, más forrásból lett saját Rotel RA-02 erősítőm, és Bowers DM603 S3 dobozaim. Bár, a Bowerseket sokan kissé sterilnek tartják, a Rotel jó irányba segít rajta. Minden igényemet kielégítik. Fejesben ugyanezt a kiegyensúlyozott hangzást kerestem. Noha a HD650 sötétebben szól, mint a Bowersek, mégis közelinek érzem hozzájuk, és nagyon sokáig, és nagyon sokféle zenét tudok jó érzéssel vele hallgatni.
Egyetlen hangsugárzó márka van, amire cserélném adott esetben a 603 S3-at, de az jelenleg az anyagi kereteimet jócskán túllépi, és minden mást is cserélni kellene mellettük, az pedig a JBL. De csakis, valamelyik jó állapotban lévő, régebbi stúdió monitor szériájuk, amiket a Kenrick Sound újít fel. Pl. a 4355, vagy a 4343. Esetleg, ha nyernék a lottón, akkor pedig ez.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de rámtört a nosztalgia, és ki akartam írni magambólEgyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
milkabrams
őstag
Hallottam az oppo planárokat, meg valami audeze lcd-t, de egyik sem ért az ath w1000z nyomába. Szerintem.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #73886 üzenetére
Pont a te példád nagyon jó pl. nekem arra, hogy miért is kell meghallgatni egy fejest vásárlás előtt. Ugyan én nem halottam a sima négyszázast de egész más véleménnyel vagyok a "nem dinamikusok" nagy részéről meg úgy általában a nyitottakról is, mint a hifis meg a fejeses társadalom java.
Nincs ezzel semmi baj, különbözünk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Exodius #73885 üzenetére
A planár nem valami új dolog. Az a fő probléma, hogy az audióipar az nem olyan, mint mondjuk a tv. A fő különbség a pénzben van. Ha az audióiparban is akkora pénz lenne, szerintem már rég túlhaladtuk volna a dinamikus hangszórókat. Nem mintha nem lenne köztük jó, élvezhető, nekem is olyanjaim vannak, de simán előfordulhatna, hogy valami annyival felsőbbrendűbb technológiát kiagyalnának (vagy a meglévő, de kevésbé elterjedtet maxolnák ki), hogy a dinamikus kihalna (majd egy évszázad után), és az új technológiából már a legkommerszebb darabok is ütnék a korábbi technológia csúcskategóriáját.
Így, hogy igény a jobb hangzásra tömegesen az nem nagyon van, nagyon-nagyon lassú a fejlődés.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Exodius #73885 üzenetére
Kicsit arról is szól, hogy ahogy egyre több fejest hallasz, egyre inkább az fog tetszeni, amit sokáig tudsz hallgatni, illetve átéltél néhány zenei katarzist. Ez meg részben szól csak arról, hogy melyiknek mekkora a torzítása. az meg, h melyik ember melyik féle torzítást visel el könnyebben, egyénfüggő. Nomeg, ahogy fejlődik az ember a saját útján, nem lehetetlen, hogy egy olyan cuccot választ, ami sokak számára érthetetlen.
pl hangfalból útáltam a focalokat, bárhol hallottam. aztán egyszer hallottam jól szólni, és kb 4-5 éve focalom vanNekem pl bármely dinamikus helyett sokkal inkább kéne akár a kis he400asom. beleértve T1, HD800,AT 5000, szóval bármely dinamikust. Viszont igy nem köszönsz be a bárba, ahol évekig nem jártál, hogy csá, b*sszátok meg de xar sört isztok.
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Én mindig azt hittem, hogy planár ide vagy oda 150K körül csak behopp planárokat lehet kapni, míg a másik oldalon a "hagyományos" technológiával készült fejeseknél már fél-zászlóshajókat kapni sok gyártónál.
De javítsatok ki, ha ez nem erről szól. Csak az ember azt hinné, hogy azok a planárok ízekre tépik a mezőnyt már a behoppnál is, mégsem ajánlottátok őket.
-
Tubk
csendes tag
Link Elvesztem előző oldal utolsó hozzászólásaként
-
Dimaj
aktív tag
Teljesen objektíven állok mindenhez, és bele írtam saját véleményem is. Mint ahogy te is leírtad , nem megfelelő forrás nélkül nagyon rossz az 560. Ezért írtam hogy olcsóbban , hasonló hangot, lehet kapni, ami alá nem feltétlenül kell olyan forrás mint 560 alá. Simán ajánlok másnak is olyan fejest,amit én nem feltétlenül hasznalnek.
-
Bodz
nagyúr
válasz Mamuska #73876 üzenetére
Ez főleg abból adódik az 560-nál, hogy nem hozzá illő forrásról roppant kellemetlen, szúrós tud lenni. Aki meg amúgy sem bírja a világosabb hangot annak mindenféleképpen szar lesz, hiába van egy csomó pozitív tulajdonsága. Ő az erősen szubjektív ember, a viszonylag objektív fajta pedig a saját ízlését valamennyire félretéve képes dolgokról beszélni, ajánlani az említett pozitív dolgokra alapozva, amikor szükséges. Fórumban sokszor nehéz különbséget tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Mamuska
őstag
Én nem értem ezt, itt mindenki mást mond. Van aki szerint 500-600 ezres fejessel is felveszi a versenyt, van aki szerint még a 150 ezres kategóriában sem elég jó. Tudom, hogy szubjektív az egész fejes téma, na de ennyire? Ezek már teljesen a végletek. Nincs értelme kérdezni, mert mindenki mást mond, tényleg semmi értelme az egész topiknak így.
-
akva
tag
válasz pendre54 #73854 üzenetére
Éppen a napokban hallgattam végig két Motörhead albumot Amiron-on. Szerintem jól lehozta a motörhedséget , végig headbang-eltem az egészet. Az ilyen "klasszikus", vintage rock, metal zenék szerintem jól állnak neki. Modernebb zúzós zenékkel még nem próbáltam, de ott úgyis több az effektprocesszor, mint a hangszerhang.
Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok
-
Dimaj
aktív tag
válasz Mamuska #73858 üzenetére
Nem éri meg szerintem , vannak olcsóbban ugyan olyan, vagy jobb fejesek, amik alá nem kell olyan sok pénzt betolni. Meg túl nagy , nehéz , kényelmetlen is hosszabb távon , nekem már az is kizáró ok, mert a kényelem ugyan olyan fontos mint a hang. De attól még a hangja tetszhet bárkinek , de vannak sokkal kényelmesebb megoldások is, nem csak kényelemben legyen egy példa is, pl 400s sokkal jobban megéri pénzét .
[ Szerkesztve ]
-
axwel18
senior tag
Sziasztok.
Játékra kellene egy új fejhallgató. Jelenleg Steelseries Siberia V3-am van de kezdi megadni magát(4 éves)
Mionix Nash 20-ast néztem ki jelenleg 15.000Ft(36.000ról) valakinek van róla tapasztalata ?Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz rokarudi #73848 üzenetére
Sony MDR-1AM2 , én ezt ajánlom,és nagyon kedvelem az Lg V30- al ezt használom, ráadásul 39-ért egy balanced kábelt is kapsz hozzá , amivel az pl :A&K KANN-on aztán végképp egy klasszissal feljebb tud szólni .
Cserélhető 3,5 mm-es unb/bal kábel .
A V30-nál először a kábel bele a telefonba , utána a fejesbe, az amp- auxba kerül, még szebben szól .. a Sabre-vel . ( player , a gyári LG vagy az UAPP a saját HighRes driverével)
( ps. volt pár fejes a kezemben/forrásaimon, de a HD650 és ez a Sony (persze a maga szintjén).. voltak azok amikhez eszembe sem jutott ,hogy EQ kellene ..kellemes részletes ,,kicsit,, V,, hangzás )[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Ha tetszett a Pio, akkor vedd azt!
(#73851) Exodius: Kell. De először legyen fejes, erősítőn ráérsz utána is gondolkozni. 1840-et szerintem ne erőltesd, csak ha nagyon olcsón adják.
(#73855) Mamuska: Mivel nem volt konkrét elképzelés, így bármi ajánlható neki. Akár az 560 is, vagy EL8, tényleg bármi.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz Exodius #73839 üzenetére
Üdv!
+ 1, az Amiron Home mellett, másfél év használat után. A Muzikernél jelenleg kb. pont annyiba kerül, mint amit a fejesre szánsz. [link]
Azért is merem ajánlani, mert nagyjából egyezik a zenei ízlésünk, na jó mondjuk, az ilyen Motörhead, és hasonszőrű társait azért nagy ívben kerülöm.
Kényelmes, hosszan viselhető cucc, de nálam kényelem szempontjából amiket viseltem eddig, az ATH-AD 500X volt az abszolút etalon, egy 10-es skálán az volt a 10-es, az Amiron Home-ot meg olyan 8,5-9 -es értékre raknám.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
törölt tag
Tetszőleges hangja nem lesz a Presenternek sem, én sötét opamppal (OPA2111KP) használtam, használom (manapság már inkább csak tesztelésre nagy ritkán) a Presentert, de egy jobb kiegyenlített fejeshez sem ajánlanám már (mint pl. a HD600), enyhén világoshoz, világoshoz meg végképp nem.
-
Exodius
őstag
válasz Dorien #73842 üzenetére
Akárhogy is nézzük az előrelepéséhez nem elég pusztán egy fejes. Kell egy eresítő is.
Köszönöm mindenki másnak is az ajánlásokat, megerősítéseket. Viszont akkor itt a dilemma, hogy mik az ajánlott mélybe-húzó erősítők.
bkercso-mester állítólag nagyon jó erősítőket gyárt, igazság szerint nem is vennék máshonnan, mert ár-érték arányban elég pöpecek lehetnek a dolgai. Bár pech, hogyha mélybe húzó erősítőket nem gyárt. -
Tubk
csendes tag
Sziasztok,
A (3.) Sony MDR 100aap -om cserélném, és keresnék hasonló árkategóriában( 60k Huf ne lépje túl) fejhallgatót mindennapos használatra ~8h fejen, kényelem és hordozhatóság legnagyobb előny na meg persze a hangggg és azt se szeretném, hogy egy otromba nagy fejhallgató legyen a fejemen. Így is nagy fejem van
Köszönöm előre segítséget!
-
OPiiPO
veterán
Hali,
Pioneer SE-MS5T-val van tapasztalatom, nagyon szép hangja van a V30-al, jól meghajtja (high gain trükk nélkül is) ráadásul kényelmes a viselete, tudom ajánlani (van 20eFt alatt sok helyen). Ezen kívül a Sony MDR-1AM2 szokták még ajánlani, de az magasabb árkategória már (itt még akciós).
A Maxell Retro DJ-vel nincs tapasztalatom, nem tudom megmondani mennyivel jobb nála egy Pioneer SE-MS5T.OPi
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok, vettem egy LG V30 telefont és nagyon tetszik a hangja, ezért gondolkodom rajta, hogy újítok hozzá egy új fejhallgatót. Most egy Maxell Retro DJ-m van, és őszintén szólva nincs vele nagy problémám, de hátha egy kicsivel drágább fejhallgatóval még többet ki lehetne hozni a telefon erősítőjéből
Le van most árazva az Auchanban a Sennheiser HD559 olyan 20 ezer körüli árra, ez lenne az egyik ötletem, illetve tegnap voltam a MM-ban és ott a 20 ezer körüli fejhallgatók közül nekem a Pioneer SE-MS5T volt az, aminek a legjobban tetszett a hangja, és ez még olcsóbb is volt. A Sennheiser nem volt kirakva, így azt nem tudtam meghallgatni, de ahogy olvasgattam, jókat írtak róla.
A kérdésem annyi lenne, hogy a kettő közül melyik lehet a jobb általános (főleg pop/elektronikus vonal, néha klasszikus zene, esetleg jazz) felhasználásra, illetve adnak-e ezek többet egy Maxell Retro Dj-nél?
-
Bodz
nagyúr
-
Bukk900
őstag
Szia! Nekem is DA-300 van, egyszer kipróbáltam vele egy HD600-ast. A karaktere illett hozzá hangszeres zenéken, de a Denon erősítője kevés volt, 0-ig tekerve is volt olyan szám, ahol még kellett volna hangerő, a tudása javát sem hozta elő valószínűleg.
Akkor Presenter3 erősítőm volt, azzal bántóvá, harsánnyá vált a HD600, nem illett hozzá.
A többi felsorolt fejest nem hallottam, de bármilyen fejhallgatót is fogsz választani mindenképp kell egy erősítő is a Denon és a fejes közé, ha előrelépést akarsz, így oszd be a rászánt összeget.
-
Dorien
veterán
ATH-A1000Z De ennek kell egy mélybe húzó fejhallgató erősítő is, hogy igazán jó hangja legyen.
A felsoroltak közül nekem a Q701 volt a kedvencem. Annak is kell mélybe húzó erősítő, viszont úgy szól, mint egy hangfal. Ezt már inkább csak használtan lehet találni. A K612 Pro is nagyon jó cucc, az egyik legjobb ár-érték arányú fejes. Ehhez is kell mélybe húzó erősítő. A Sennheisereket is érdemes meghallgatni, lehet, hogy az a te világod. Új árukon szerintem nagyon túlárazottak, használtan 60-70k körül reális vételek.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Spíler
őstag
Csak annyit jegyeznék meg,hogy a Sennik nem nehezen hajthatóak(legalábbis a HD600),inkább az AKG-ra jellemző a nehezen/nehezebben hajthatóság.
Sennheiser HD 660 S ? Sok jót hallok róla,majd a többiek elmondják,hogy milyen mert én még nem hallottam sajnos.[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Egyik 2019-es fogadalmam az volna, hogy megújítsam az eddig rendszeremet és hogy jobb szinergiát találjak, mint ami jelenleg lehet. Mondom is az infókat. Jelenleg egy Audio Technica ATH-AD500X-es fejesem van, de kevésnek érzem, erről szeretnék feljebb ugrani, mert szerintem a Denonon-ban van még tartalék.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Elsősorban zenére, másodsorban filmre. Sajnos (nem sajnos, mert minél több annál jobb) elég széles a zenei ízlésem. Pszichedelikus zene, IDM, Ambient, Rock, Jazz, rengeteg filmzene (nem soundtrack, hanem score), klasszikus és némi metál is (Van Halen és Motörhead eddig, de ki tudja miket fedezek még fel ).3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Az összeg olyan 150.000 Ft lenne (remélhetőleg ez már nagyobb ugrásnak számít), remélem ez elég lenne.4.) Új vagy használt?
Új.5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural6.) Zárt vagy nyitott?
Mindegy.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Éljen! Sírni akarok tőle! Zavarról nem tudok. Kezdetben egy Sennheiser HD555-ösöm (2009-2014) volt meg a fentebb említett AD500X-em ami jelenleg is szolgálatot teljesít (2014-). Ez utóbbi jobban bejött, de ki tudja mi az amitől még jobban megőrülnék.8.) Honnan vásárolnál?
Passz. Ahonnan ti ajánljátok.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Jelenleg egy Denon DA-300USB DAC-om van. Kíváncsi vagyok mik azok amik szeretik illetve mik azok, amiket még tisztességgel meg tudna hajtani. Szinergia ugye.
No persze fejes erősítő is játszik idővel, nem tudom hol a határ a 300-asban.Én ezeket érzem jónak, leírások meg visszajelzések szerint. Bár lehet közelébe sincs annak, amikre gondolok:
1. AKG K612 Pro
2. AKG K712 Pro
3. AKG Q701
4. Sennheiser HD 600
5. Sennheiser HD 650
6. Shure SRH1840A két Sennheiser állítólag legendás fejes, csak nehezen hajtható. Arra lennék kíváncsi, hogy a Denon elbírna-e velük, illetve vajon passzolna-e a karakterisztikájuk a dac-omhoz. Ha nem, úgy ajánljatok párat és majd legalább szűkül a kör.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
contaxg
veterán
válasz #56474624 #73835 üzenetére
M sorozat (Monitor) stúdió, pro audió fejhallgatók
A sorozat zárt fejhallgatók
AD sorozat nyitott fejhallgatókA jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Pierre75
senior tag
válasz #56474624 #73835 üzenetére
Így értelek.
Bedöglött egy bt fülesem 3 héttel a gar. vége előtt, így annak a vételárát hozzácsapva beneveztem a felsőközépkategóriás RHA T20-ra. De ahhoz kellett egy dac, ezzel elindult a kálvária: a dragonfly nem bírta az RHA-t, vissza. Így jött az Öhlbach USB bridge, ez szépen együttműködött a t20-szal, de felerősítette a kábelmozgásnál jelentkező hanghibát, így visszaküldtem a t20-at. 1 hónapig utazgatott, hogy kiderüljön visszalépek a kezdővonalra, visszakapom a vételárat.
Most újra választok majd valami szépet…A legegyszerűbb választás egy másik T20 lenne persze. Csak van egy gyanúm, hogy ez a T20-nál típushiba. Ezt meg inkább nem reszkírozom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pierre75 #73833 üzenetére
Nem vetem el, csak én nem hallottam. Azt hiszem. Mindig össze vagyok zavarodva az Audio Technikák típusszámozásától. Beyernek van a DT, néhány T, aztán csókolom. AKG-nál, Sennheisernél is nagyon egyszerű a helyzet. Audio Technikánál meg van M, A, AD, AVC, valahol X vagy Z is van a végén, és még talán fel sem soroltam mindet. Nekem meg sosem volt jó a névmemóriám.
(#73832) Ixion77:
Az ilyen ember nem jön rá hogy a probléma az hogy "túl sok a lejátszómhoz".
Miért, egyedül jött rá?
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz #56474624 #73831 üzenetére
Hát igen, a szamárlétrát jobb esetben mindenki az aljáról kezdi végigjárni, és nem egyből a tetejére akar ugrani. Én is alulról építkeztem, szépen, sorban, komponensenként, alaposan körüljárva 1-1 területet, mire a döntések megszülettek. Nálam az volt a legnagyobb hátrány, hogy szó szerint semmit nem tudtam előre meghallgatni, mert annyira vidéki vagyok, mint a gémeskút... De hála az égnek, eddig csak 1-2 cuccnál nyúltam mellé, de azok már nincsenek is meg. Illetve a DIY világból is már félig sikerült "kilábalnom". Abban is szinte csak nagy pénzből lehet igazán jót kihozni, akkor meg már inkább valami, amire akár több év garancia is van, meg adott esetben el is lehet adni, ha nem jön be. Szép dolog a DIY, de lássuk be, a mai világban már nem igazán éri meg.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Ixion77
addikt
válasz #56474624 #73831 üzenetére
Amúgy az idézett mondat tipikus esete annak, mikor valaki megvesz valamit, ami drága, és az biztosan jó is lesz akkor
Az ilyen ember nem jön rá hogy a probléma az hogy "túl sok a lejátszómhoz". Inkább tippelnék arra hogy könnyen jön a pénz az ismeretségében. Megkapta ajándékba, de mivel nem szólnak úgy a mélyek mint a merci mélynyomójából, ezért szabadulna tőle. A fényképe meg jó eséllyel top telefonnal készült, katasztrófális körülmények közt - mivel a fotózás is pont annyira érdekli mélységeiben mint a zenehallgatás. Ráadásként a jofogas agyontömörítette.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
törölt tag
válasz Pierre75 #73829 üzenetére
Olyan nagy választék komolyzenére is alkalmas, minimum kvázi semleges zártból nincs ebben az ársávban. Ott van még a NAD HP50, de annak az anyagminőségéért sem tenném tűzbe a kezem. Igaz, másért sem.
Viszont az legalább jól szól, és az ára is jó ma már.(#73830) niof:
Feltűnt nekem is, mekkora vacak a képek minősége. Szerintem a jofogas.hu sara inkább.
Amúgy az idézett mondat tipikus esete annak, mikor valaki megvesz valamit, ami drága, és az biztosan jó is lesz akkor, de szart sem ért a rendszerépítéshez. Örülök azért, hogy ezt a tapasztalatot még nem lehet megvenni. Pláne a hallást, jó ízlést nem.
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz #56474624 #73826 üzenetére
Köszönöm neked és Spílernek is az ajánlásokat:
AKG K612pro nyitott - tudom mellette szól a nagyobb tér, de inkább zártat szeretnék (izolál). és volt aki nehezen hajthatónak nevezte
a Sennheiser-rel még egy komoly gondom volt (súly és hangzás mellett) a szemüvegszára nem fért el benne normálisan (vékony titanium keret), míg egy ősrégi JVC-ben kényelmesen elvolt.ATH-A550Z
nagydarabnak látszik, amiben elfér a szemüvegszár. A hsz-ok szerint alkalmas lehet arra, amire én szeretném. Illetve nem találtam típushibára utaló visszajelzést sem az elmúlt 2 évből az amazon fórumán sem (bár túl sok hozzászólás sem született). De meggyőzhető vagyok, ha ebben az ársávban tudtok többet, jobbat, mást...[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Egy RHA T20 fülhallgató hangminőségével tökéletesen elégedett voltam. De a kábel mozgatására pattogó hanghiba jelentekezett. Javítani nem tudták, visszautalják a vételárat.
Akcióban megvettem az elődjét, amiről Tulku írta, hogy komolyzenére gyengécske, de időnként indulókat is hallgatok, ahol szeretem a gazdag mélyet, és valóban, arra bevált. Viszont az RHA T10 komolyzenére alkalmatlan. Igaz, közel sem annyira, mint a Sennheiser Momentum Wireless fejhallgatója, amivel szintén tettem egy próbát. Kényelmetlen volt, a hangja pedig szinte csak brummogásból állt…
Keresek egy barokk zenére alkalmas meleg, de nem túlszínezett, dinamikus fejhallgatót.
A forrás: Oehlbach USB Bridge-et használok egy Dell 7559 notebook-hoz és egy Samsung Tab S2 tablethez, vagyis semmi komoly asztali. 80%-ban barokk (Handel, Bach)50-60E HUF magasságában mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
aircom
csendes tag
válasz #56474624 #73819 üzenetére
Néztem a netbankon keresztül, de nem is írta ki, hogy levettek volna pénzt, pedig SMS-ben azt írták..
A PayPal "foghatta meg" valahol, mert ezt látom a fiókomban:
Loading transaction details for eBay - mia7luq8martin@gmx.com (gekko_from_io) hasn't accepted yet. Cancel
- negative 27,99€Most már ezt is tudjuk
-
törölt tag
válasz milkabrams #73820 üzenetére
Olyan nagyon élvezni én sem tudom, mert egy bizonyos hangerő felett (illetve bizonyos részleteknél, különösen az oboára érzékeny) torzít a magas. Persze pontosan tudom, miért (hozzáér a tekercs a mágneshez, mert ferdén tekercselték fel a drága kínaiak), csak a helyzeten javítani nem tudok (az leszámítva, hogy játszik az ember a csavarokkal, de ez csak arra jó, hogy ne torzítson már sokkal kisebb hangerőnél is, mondjuk ez is valami), mert ez az ebayen árusított volt az egyedüli membrán, ami megfelelőnek tűnt.
Magassugárzót szoktak árulni ebay-en, de USA-ból küldve, annyit nem ér, ráadásul semmi garancia rá, hogy a két magas egyformán is szól. Inkább egy másik doboz kéne, de meghallgatás után. Viszont, ahol árultak sok értelmes vintage dobozt, az bezárt. Majd azért kitalálok valamit, mert csak halogatom ezt is.
-
milkabrams
őstag
-
törölt tag
Azért mostanra már fejhallgatóban a régi DT440-nel majdnem beértem a hangfalas rendszerem (régi AR28s). Ez nem kis dolog nekem ahhoz képest, amennyi reményt korábban úgy általában a fejhallgatózáshoz fűztem. De basszus... Na, igen, a basszus. Egy jó zárt doboz mélye példásan pontos és valós. Mondjuk eleve előnyben van itt egy hangfal, hogy az egész testre hathat. Mint ahogy a térben is egyértelmű a - szó szerint - helyzeti előnye.
(#73818) aircom:
Köszi a visszajelzést, így már semmi kétség. Hát nem volt szép dolog. Pénzt ilyenkor visszakapod gond nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
aircom
csendes tag
válasz #56474624 #73792 üzenetére
Én megrendeltem poénból ezt a K550-est, veszteni úgysem veszthetek semmit, legalább a DT880-ammal összehasonlíthattam volna
Az ebay ezt írta ma reggel:
You were recently involved in a transaction for the following item:
192775845201 - AKG K550 MKIII Referenz Over-Ear Kopfhörer schwarzWe’re writing to let you know that an unauthorized third party may have accessed the seller’s account to list this item. The item has been removed from the site, and the transaction was cancelled. We ask that you take the following precautions:
-
Nemeske
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek információja arról, hogy Budapesten szoktak-e szervezni olyan,,füles találkozókat", ahol egy-egy hi-end szettet (otthonról hozott hifi rendszert) meg lehet hallgatni, vagy van-e olyan viszonteladói bolt, ahol hallgatózásra kitett fejhallgatók vannak? (mediamarkt-on kívül, )
Válaszotokat előre is köszönöm! -
ati888
senior tag
válasz ati888 #73785 üzenetére
Kinéztem az Audio-Technica ATH-M30X-as fejhallgatót, de utána olvasva panaszkodtak rá, hogy pár év alatt eltört a műanyag pánt. Mivel a jelenlegi Takstar TS-650-et is ezért kell lecserélnem, valami masszív pántos megoldásút keresek. Ilyesmit tudtok ajánlani 25-30 ezerig?
Az Audio-Technica ATH-T500AVC a képek alapján jobbnak tűnik és most 20ezerért tudnék venni újat.
Üdv
Ati
-
Dimaj
aktív tag
válasz redingitell #73812 üzenetére
Jó a Sony is ,de ezt neked kellene eldöntened már , legjobb lenne ha meg tudnád őket hallgatni valahol. Az m40x ,kellemes, kicsit meleg , zeneibb hangja van mint a sonynak. A sony semleges ,száraz, gyors, színtelen ,kicsit unalmas amolyan igazi monitor féle hangú .
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz redingitell #73809 üzenetére
Kivancsi lennek, hogy a korabban linkelt Cowon+Pioneer paros is ilyen akcio volt e? Mire korbejartam, hogy mennyiert tudnek tuladni rajtuk, akkora mar nem tudtam megrendelni mert elvileg elkelt.
-
őstag
válasz redingitell #73803 üzenetére
Fu ezt igy lehet? Nem tulzottan szeretem Angliat, de ott elkuldtek volna
-
Dimaj
aktív tag
válasz redingitell #73805 üzenetére
Shure nagyon nyeklik nyaklik azt nem ajánlanám, Audio-Technica ATH-M30x nézd meg ha 20k körül akarsz költeni. jobb nem jut eszembe nekem most így hirtelen. De egy m40x nagyon jól menne szintén zongorához, érdemes áldozni rá többet.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz redingitell #73803 üzenetére
Kár
-
redingitell
senior tag
Huhh, gyorsak voltak:
Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy az Ön által megrendelt Beyerdynamic Dt 250 250 ? (10496) termék egy felmerült technikai probléma miatt nem megfelelő áron szerepelt webshopunkban, ezért megrendelését nem áll módunkban teljesíteni.
Ha továbbra is szeretné megrendelni a terméket, azt 59900 Ft-os áron tudjuk teljesíteni, melyet szükséges válasz e-mailben megerősítenie.
Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk, a következő vásárlásából 5% kedvezményt biztosítunk, melyet kérünk a megjegyzés rovatban jelezni a rendeléskor.
Köszönettel
Krizsán Tamás
Soundshop -
szakibá...
senior tag
Biztosan zongorája válogatja, a lányom Casio-ja csak a Philips SHP5400-val szólalt meg rendesen a készletemből (40 ohm) hangszínben és hangerővel, mármint azok közül, amiket oda mertem adni neki. Azért hangosságban illik megközelíteni a valódi zongora hangerejét, ami nem is kevés!
[ Szerkesztve ]
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
zsocy
őstag
válasz ati888 #73789 üzenetére
Igen, ez egy jó minőségű fejes, a Takstarok azok. Az hogy kínában gyártják nem számít, mindent ott gyártanak, amit nem, na az a hamisítvány
Viszont az 55 dollár Aliról nem akkor üzlet, főleg ha megáfázzák, amire azért elég nagy az esély. kb 2500 ft a difi ha átcsúszik, ez meg itthon van, kipróbálhatod, megtapizhatod. Persze mindenki úgy játszik ahogy neki jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM