-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
milkabrams
őstag
válasz NandorHUN #67490 üzenetére
Párnákra gondoltam. Megjött az MSR7 párna, sokat dobott a fejesen, lehet hogy beszerzek egy brainwarzot is.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
attiss66
senior tag
válasz gaborka8x8 #67468 üzenetére
Na keresgéltem egy órán át a K500 vs K 501-ről, nem találtam meg, olyat olvastam, hogy írta valaki, hogy büszke, hogy AKG K500-asa van , meg olyat, hogy nem is tudta, hogy a K500-as ilyen ritka, neki meg pont van. Szóval a K500 előbbre valóságáról nem találtam érdemlegest a K501-el szemben. Amúgy már ön úgyis lebeszélt mind a kettőről , "Mélyük, magasuk kevés, középtartományban hajlamosak nagyobb hangerőn torzítani, a szimfonikus nagyzenekarral mindkettőnek meggyűlik a baja, a részletek jelentős részét hajlamosak elnyelni. " Na ez épp elég a két fejes rossz tulajdonságaiból/ "kevesebbért is akasztottak már". /, hogy ne forszírozzam a vételüket. Na meg a másik fő ok, hogy nem egyszerű meghajtani őket. De akkor kiesik a K340/pedig ezt olcsón meg tudnám venni / -es is a szórásból, mert azt olvastam, hogy az is a K500-K501-eshez hasonlatos nehézségű meghajtású.
Bacylus: Először az volt a kérdés, hogy a belinkeltek közül melyiket vegyem vajon, most változott a helyzet, most az a kérdés megint, mit is kéne venni. Minél több véleményt hallgatok, és minél több teszt-et olvasok stb., jelenleg fogalmam sincs mit kéne venni. Na de ez még változhat , fog is. Mindig az jut eszembe, hogy hallgatni is kéne valamit, csakhogy 200-300-400 km-ekre vannak az eladó használt fejesek. A sok véleményből/mert ugyebár olvasgatok visszafelé a különböző fejesek teszteléséből a topikban(bejáratóhangteszt-es véleményeket is stb// majd csak összeáll a kép.
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
válasz NandorHUN #67496 üzenetére
Hallottad már? "Ránézésre" ez egy bőr párnás, fülön felfekvő, zárt típus, amilyenek elég jól szoktak szigetelni. Hogy jön ide bármilyen hangfal? A 104 dB érzékenység sem kevés. Ne próbáld elvenni a kedvét, ennyi pénzért még dísznek is jó, de lehet, hogy jól is szól, nem tudom. Ha mégse, bármelyik hölgy ismerőse örülni fog az ajándéknak.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
NandorHUN
addikt
Az ilyen fejeseket sose értettem. Már ránézésre is látszik, hogy zero izoláció van benne, otthonra még egy olcsó hangfal is jobb nála, utcára meg max hangerőn is gyenge és behallatszik minden (no meg ki is), akkor miért nem inkább füles? Ez a JVC amazon alapján még hajlamos is megadni magát.
Eredeti árra nem tudok mit mondani, 25-ért talán nem olyan gagyi már talán (?). De én inkább vettem volna egy Takstar HD2000-t ennyiért.
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Nerd
aktív tag
Sziasztok,
Sikerult megcsipni egy JVC HA-SR75S-W fejhallgatot 4990-ert.
2 nap mulva erkezik.
Mi a velemenyetek errol a fulesrol? Eredeti ara 25 ezer...
Jobban orulnek feketenek, vagy barnanak, de csak a feher volt akcios.
Ennek a feherje hogy nez ki egy ferfi fejen?
-
mind_against
tag
Sziasztok!
Tanácsokat szeretnék tőletek.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
játékra, szóval mikrofonos legyen, azon belül is survival fps, ahol fontos a hang. Film és zene, ebből vegyes felvágott
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
40k
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
dinamikus és kiegyensúlyozott legyen, mint a Microlab Solo 6c-m, ennél jobban nem tudom leírni...
8.) Honnan vásárolnál?
belföld, webáruház
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
integrált hangkártya Asus Prime B350 Plus-rólValamint ne érjen el rajta 2-3 év alatt semmilyen külső bevonat, burkolat anyaga, ami majd a nyakamba potyog.
Nem szeretnék full-gamer külsőt, mint az ASUS-ok, viszont a HyperX és Razer vonal a felső határ. Az alap szín legyen fekete, ha van benne egy kevés eltérő szín, mint dekor, az még belefér.
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
GazVezír
tag
Sziasztok!
Frissen vásárolt Sony MDR-ZX110 egyik fele recseg. A recsegés főleg a mélyeket érinti. Hangerő olyan 75%. Ez normális egy új fejhallgató esetén, s pár nap után elmúlik vagy garis a dolog? A másik fele tökéletesen szól.
-
alphamooncam
őstag
válasz jambiyya #67481 üzenetére
Nem ismerem a fiad ízlését ( fiataloknál sosem lehet tudni ) szal itt egy retro Koss Porta Pro
Elvileg 84 óta gyártják folyamatosan. Amerikás, úgyhogy lehet trendi, de ki tudja.
Tulajdon képpen a magamnak vettem második fülesnek, de nekem túl mélyorientált ( amúgy rendben van) , úgyhogy a lányomnak adtam. Hátha...
Bocsi most nézem ez nyitott...
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
NandorHUN
addikt
válasz milkabrams #67475 üzenetére
Maga a fejhallgató vagy a párna?
-
gaborka8x8
aktív tag
Menőnek szerintem elég "menő" a Skullcandy Navigator.
Sokféle színben kapható a fényes feketétől a pinkig, amik között vannak elég fiúsak is, nem nőcisek, van rajta halálfej is, jó sok a mélye, és mindent tud, ami, elegendő a populárisabb elektronikus zenékhez.
Kell ennél több, vagy jobb?"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
regener
veterán
Korábbi fülessel nem, de valaki már piszkálta, mert most tűnt fel hogy a kábelek nem belül futnak el, hanem át vannak vezetve a pánton ami forog a kagyló.
Zenére sokkal jobb ennyiért (15k) a Fluxnál (nem mellesleg sokkal kényelmesebb is annál), az meg marad a játékra úgy tünik.
-
jambiyya
őstag
válasz pulutodurumo #67483 üzenetére
Meghallgatta az enyémet (HD555), elismerte hogy szépen szól, de kevesellte a mélyet...ez van.
Egyébként azért nem szeretnék bóvlit, mert az elektronikus zenék mellett azért az én kedvenceimet is hallgatja.
MM-ba azért akarom elvinni, hogy felpróbáljon párat, mert az elég gáz, ha van egy jó fejesed, ami még jól is szól, aztán fél óra múlva szétnyomja a fejed.
Szerintem valami sony lesz. -
Kisszidi
csendes tag
-
pulutodurumo
addikt
Hát sajnos a 14 éves srácok nem mindig a minőséget keresik, inkább a menőséget. Azt vizionálom, hogy bementek egy Média Marktba, és vesztek valamit ami jól néz ki, és aggya a méjjet™.
De hogy legyen valami ajánlás is:
Ha találsz olcsóny Marshall Major II. Vagy Superlux HD-562. Utóbbit vettem Édesanyámnak, nem sokat hallgattam, de szerintem rendben van."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
14 éves fiamnak szeretnék vásárolni fejhallgatót. Korából adódóan nincs még nagy feje.
Fontos azonban, hogy "menő" legyen a cucc..jelentsen ez bármit, de majd megkérdem, csak akkor ugye kiderül mit fog kapni.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? otthon, utcán
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? elektronikus zene
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 20eFt
4.) Új vagy használt? új
5.) Circumaural vagy supraaural? mindegy
6.) Zárt vagy nyitott? zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? mélykiemelés szükséges (5-ös skálán 3-mas)
8.) Honnan vásárolnál? egy hónapom van rá, szóval itthon (vagy GB/BG eu raktár)
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? mobiltelefon (samsung s6)Köszönöm.
-
Kisszidi
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy jó fülest a Grado SR125e helyére. Imádom, fantasztikus hangja van, nagyon kényelmes de túl hangos a külvilág fele. Nem követem figyelemmel a fejes témát, így egy csomó márkát és típust egyáltalán nem ismerek, ezért kérném a segítségeteket.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Iroda, néha otthon.
Tömörítetlen zene, rock, elektro swing többnyire.
100.000Ft kb.
4.) Új vagy használt?
Mindegy
Mindegy
6.) Zárt vagy nyitott?
Nagyon szeretem a nyitottak hangját, de az iroda miatt lehet zárt vagy félig nyitot kéne.
A természetes, színezetlen hang irányába mennék. A mesterségesen túltolt mélyet nem szeretem.
8.) Honnan vásárolnál?
LG V30 melóban, otthon egy OPPO DAC.Annak tudatában, hogy a Grado nagyon bejött minden szempontból, tudnátok valami olyat ajánlani, ami kifele halkabb? Esetleg egy Fidelio X2 megfelelhetne szerintetek? Ugyan nyitott, de azt olvastam jobban szigetel.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Egy kis klasszikus egyveleg Paul Anthony Romero mestertől (Heroes of Might & Magic):
Paul Anthony Romero plays Themes from Heroes of Might and Magic - Piano Medley
Paul Romero plays Ancient Evocations" from Ubisoft's "Heroes of Might and Magic V"
Warming up with barbarian castle theme HOMM 1
Playing FoRtress w. Mateusz Alberski & The Heroes Orchestra
Ha valaki szereti Rachmaninov zenéjét, az nyugodtan álljon neki.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
gaborka8x8
aktív tag
Nem tudom, [ez] volt már?
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
Dorien
veterán
válasz #56474624 #67473 üzenetére
A fül köré cuppanós K550 párna elég brutál lesz a ~40 fokban. Légkondi erősen ajánlott.
Más:
Ha valaki mászkálós on-ear (supra) fejest keresne:
Sennheiser Amperior - 28k [link]"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
-
korpicschess
veterán
válasz #56474624 #67473 üzenetére
A melegedés is egy faktor. Jó, az Audio Technikákon is eléggé jó párna van. Mondjuk nekem eddig a Nighthawk kényelemben abszolút favorit, baromira jó. Persze ami nem plüss, abba jobban bele is tud fülledni az ember feje, viszont én nem szoktam hosszú órákat magamon hagyni.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
törölt tag
válasz korpicschess #67472 üzenetére
A K550 párnát az elején még baromi kényelmesnek éreztem, azóta már nem tartom kiemelkedőnek e tekintetben. A fülem nem valami nagy, de így is mindig hozzáér valahol, irritálja.
És még nincs itt a kánikula![ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
válasz NandorHUN #67469 üzenetére
Karácsony, húsvét, black fridaykor szokott akció lenni, illetve évközben 20% többször. Regisztrálj náluk és küldik a hírlevelet.
Amúgy tényleg jó párna, bár egy icipicit kemény. Miért nem tud mindenki olyan párnát csinálni, mint ami az AKG K550-en van (és ne menjen szét)?Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
törölt tag
válasz fehér_ember #67432 üzenetére
Majdnem elfelejtettem megkérdezni: az eddigi DT880-asodhoz képest milyennek érzed a K550 mk3-at? Miben jobb, miben marad el?
-
NandorHUN
addikt
Ha esetleg valaki soknak találná Meze 99 Classic-ban a basszust vagy túl dominánsnak, akkor Headfin ezt találtam:
" I just tried out the Brainwavz non-angled sheepskin leather ear pads on the 99 Cs, and I must say, they provide an OUTSTANDING upgrade to not only the sound quality of the 99 Cs (including an extra widened soundstage!), but also to the comfort level of the ear pads as well! They are not cheap ($40 at present time), but IMO they worth EVERY penny! They are pretty easy to put on the 99 Cs too, which was nice. I was able to do both sides in about 2-3 minutes. (NOTE: DISABLE "TONE" ON THE EQ SCREEN. YOU DON'T NEED IT.)
When I listened to tracks like my Hybrid SACD version of Clapton's original "Layla" and Led Zeppelin's "Immigrant Song" (Hi-Res version) with the newly widened soundstage, I heard an extra guitar "fill/part" within the intro of the "Layla" before the vocals kick in that I'd never really noticed in the past. On "Immigrant Song", before each verse, Page plays these distorted DELAYED guitar chords that sound awesome, but now, I can REALLY hear the full "breath" and every little nuance of the delay pedal, where before it sounded a bit muffled and not as clear. So RUN out today and get these pads if you want to hear the 99 Cs at their BEST! In addition, below the EQs I have listed for the stock pads, I have now included the SAME EQs but for the Brainwavz pads. I did have to make a change on the treble side (last 3 EQ bands) & Pre-Amp band to resolve the extra bit of sibilance I was getting on the new Brainwavz pads, but it appears to be under control now!** "
Erre való tekintettel esetleg tudtok jó helyet, ahonnan olcsó(bban) be lehet rendelni a Brainwavz Sheepskin Pad-ot? Jelenleg 40 dollár amazonon és olyan 20 ezer ebay-en , de olvastam pár hónapja topicban, hogy volt már 25$-is valahol...
[ Szerkesztve ]
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz attiss66 #67466 üzenetére
"(I)hanem, hogy kinek melyik tetszett jobban és az 500-as többnek tetszett(/I)"
Ez is érdekes lehet, tehát továbbra is várom a linket, mert nekem ilyet sem sikerült felfedeznem.
Sokkal inkább olyanokat olvasgattam róluk korábban (És tapasztaltam magam is.), hogy bizonyos dolgokban egyik a jobb egy picivel, más dologban meg a másik. Pl.:
"A K500-asnak valami kicsivel jobb a tere, picivel szélesebb színpadot mutat, de a K501-esnek ellenben kicsivel több a mélye, és tisztább, simább a középhangok terén."
Meg számtalan ilyen minimális eltérést egyik vagy másik tulajdonságban egyik vagy másik fejhallgató javára.
Tehát még akkora különbséget sem véltek sem mások, sem én felfedezni a két típus között, mint mondjuk a Sennheiser HD 414 és HD 424 között.
Egyébként pedig, bármennyire is szeretem az AKG-ket nekem sem a K 500-asról, sem a K 501-esről nincs különösebben jó véleményem. Mélyük, magasuk kevés, középtartományban hajlamosak nagyobb hangerőn torzítani, a szimfonikus nagyzenekarral mindkettőnek meggyűlik a baja, a részletek jelentős részét hajlamosak elnyelni. (Ezért pl. minden szívfájdalom nélkül megválnék a saját K 501-esemtől, ha valaki éppen meg akarná venni. És hasonlóképpen vagyok még másik 15-20 fejhallgatómmal a meglévők közül.)
A kedvelőik a "zeneiségüket" szokták kiemelni, mint abszolút megfoghatatlan, és mindenkinél más jelentéssel bíró valamit, de saját tapasztalatom szerint "zeneiségben" bőven jobb a Sennheiser HD 424-esem, mint az AKG K 501-esem."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
törölt tag
válasz attiss66 #67466 üzenetére
Nyilván van eltérés. Bár fogalmam sincs, hogy akkoriban volt-e tipikusan beyeres vagy akg-s hangzás. Aki jobban elmerült az akkori fejhallgatókban, talán tudna róla valamit mondani. Annyi biztos, hogy a felsorolt Beyerek gyári vagy ahhoz közeli állapotban (gondolok itt elsősorban a fülpárnára) elég kiegyenlítettek az akusztikus zenerajongóknak is, rendben van a tonalitásuk.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz gaborka8x8 #67457 üzenetére
Keresgélem , de még nem találom hol olvastam, egy fotóra kattintottam rá és ott hozta be a fórumot.. Voltaképpen Bacylus fogalmazta meg jól, nem győztest hírdettek a két fejes közt AKG 500-501, hanem, hogy kinek melyik tetszett jobban és az 500-as többnek tetszett. Ha megtalálom linkelem, vagy bemásolom a szöveget.
Na az nem jó hír, hogy a sounblaster z keves ezekhez a fejesekhez.hm.Bacylus: Na mostmár végképp nem tudom, hogy mit is kéne venni. Már úgy értem, hogy akkora a választék, na meg persze hallgatózás nélkül nem egyszerű elképzelni hogyan is szólnak az egyes fejesek. Beyer Dt 770, 880, 990 a régiek közül? Hangzásra van leírható eltérés az AKG-któl? És ezeket a Beyereket viszi vajon a hangkártyám, vagy a topposabb fejesekhez kevés a hangkártya erősítő?
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz szakibá... #67460 üzenetére
+zsocy
+DorienKöszi a válaszokat. Igen a kábel csak bele lett dugva.
Azt a sávszélesség izét kikapcsolod majd.
A kábel pedig egy fekete színű ilyen (karikázva):Zene és minden más hang normálisnak tűnik, csak a játékban olyan furcsa.
Ja a telefonról (RedmiNote4) nem próbáltam még, de nemsokára hazajutok és meglesz.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz regener #67459 üzenetére
Izé... ez nem Custom Game [link], hogy 4 pin-es mikrofonos kábelt dugj rá. Sima sztereó jack vagy ilyen átalakító és jó lesz:
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
zsocy
őstag
válasz szakibá... #67460 üzenetére
A custom one pro cserélhető kábeles, a javítás ebben az esetben egy sima kábelcsere volt ha jól tévedek.
Regener : Az összes hangjavító akármit kapcsold ki a realtek driverében, 24/96 mehet, vagy az is jó ahogy most van, ettől nem változik a hangkarakter. A tippem hogy az alaplapi ennyit tud, messze nem hajtja ki a fejest, ezért hangzik halkabbnak, távolinak a Beyer.
Persze lehet tényleg a kábel a gond, ha nem dugod be teljesen hanem óvatosan elkezded kihúzni, mozgatni, van egy pont ahol megjön a hangja? Mert akkor nem jó a vezeték-kiosztása (ctia-mtp).
Meg kellene nézni sima stereo kábellel is, nem mikrofonossal.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Na urak, sikerült jóáron hozzájutnom egy Custom One Pro-hoz, amelynek annyi volt a baja hogy a gyári kábel meg volt szakadva, de maga a fejesnek semmi baja.
Lévén játékra is használom így bedugtam a SteelSeries mikrofonos kábelemmel (inline mic). A hangja elképesztően jó (magastól nézve a 3. fokozaton van, legalsó már sok szvsz) zenéket hallgatva (flac), viszont lévén csak az alaplapi ALC892-m van így biztos nem ez a max.
De a kérdésem inkább arra irányul hogy miért tűnnek úgy a játékhangok mintha mindentől távolabb lennék vagy nem is tudom hogy írjam le? Realtek vezérlőben csak a "Nagy sávszélességű hangszórók" (valami hasonló a neve) vannak bekapcsolva a fülesre, fejhallgató virtualizálás nincs.
Az alapértelmezett formátumot hova állítsam?
Jelenleg 24bit 48KHz-en van, talán ez nem jó?Előre is köszi a válaszokat.
-
törölt tag
válasz attiss66 #67456 üzenetére
Én viszont azt vettem le különböző fórumokból, hogy a K500 vs K501 ízlés dolga, nem hirdethető közülük győztes. Vintage (80-as évekbeli) Beyereket is érdemes figyelni: 770, 880, 990, nem olyanok, mint a mai 770, 880, 990. Persze az eredeti párnájukkal, amivel a valós tudásuk/hangképük kijön. Nem is értem amúgy, hogy a mai (illetve már talán a második generációstól kezdve) DT770 és DT990 (a DT880 még hagyján) miért nem valami más típusjelzéssel jött ki. Értem én, hogy ezzel jobban el lehet(ett) adni, de hát annyira más hangzásvilág felé mentek el...
[ Szerkesztve ]
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz attiss66 #67456 üzenetére
"a K500-ról jobbakat írtak egy külföldi fórumon, mint a K501-ről"
Mivel ez nagyon eltér az általános vélekedéstől (és a saját tapasztalataimtól is), ezért kérem, linkelje már be nekem ezen említett külföldi fórumon megjelent ominózus hozzászólást, hogy lássam az illető miben találta jobbnak a K500-at, és hogy jutott arra a következtetésre annak a postnak az írója, hogy akkor összességében is a K500-as a jobb.
"A kérdés az még, hogy a soundblaster z hangkártya 600 ohm-os fejhallgató erősítő tűrhetően kihajtja e ezeket, mert erősítőre most nem akarok kőteni."
A K500-ashoz, K501-eshez egészen biztosan kevés lesz az a hangkártya, hogy valóban meg tudják mutatni, mire képesek, mert ezek kivételesen nehezen hajtható fejhallgatók (még a külföldi fórumok szerint is. ), és nem az impedanciájuk miatt. Sokkal nehezebb őket jól meghajtani, mint pl. egy 300 Ohmos HD650-et, ami szintén nem egy könnyen hajtható fejes, és még sokkal nehezebb, mint egy 600 Ohmos DT880-at, vagy DT990-et.
[ Szerkesztve ]
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
attiss66
senior tag
válasz Tomi_Sci #67447 üzenetére
"A fejpánt nagyon szépnek tűnik, és a párnák is."
Ezt melyikre értetted, a k260-ra, vagy a k340-re?
Bacylus: a K500-ról jobbakat írtak egy külföldi fórumon, mint a K501-ről. A K612-ről úgy látom a vélemények elég pozitívak itt a fórumon. A 3 db vintage-t azért nézegetem, mert olcsók és jók lehetnek, a 240-et hallottam már és egész jól szólt. Gondoltam a 340 még jobban szólhat, a 260-at meg nem tudom mit tud. A k500 után utánaolvasgattam és arról egész jókat írnak, ha használtat akarnék venni, de úgy nézem az elég ritka áru/erröl lemaradtam[link] . A k612 lenne a választás, ha újat akarnék az AKG-ből.
Lehet nem aprózom el a manit, ha nem találok K500-at használtam, inkább kipótolom egy k612-re.
A kérdés az még, hogy a soundblaster z hangkártya 600 ohm-os fejhallgató erősítő tűrhetően kihajtja e ezeket, mert erősítőre most nem akarok kőteni.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
+1
Szerintem a kategóriájában erősen ár-érték bajnok a K612 Pro. Sense V1-ről hajtva különösen finom."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
hm74
aktív tag
válasz #56474624 #67452 üzenetére
A K712-t még nem hallottam. Valahol angol nyelven olvastam róla, hogy a 700-as vonalat követve felfelé húzós, bár felette van hangban a K701-K702 modelleknek. Azt én se vitatom, hogy kifinomultabb, több részletet mutat a K702 mint a K612, csak a K702 nagyon el van hangolva. Tehát egy szintén jó alaposan elhangolt, zsíros, sötét, mélybehúzós hangú erősítővel lehet szépen megszólaltatni.
-
hm74
aktív tag
válasz #56474624 #67450 üzenetére
A K612-vel éppen ismerkedek. Tavaly volt pár hónapig K702 nálam. Nagyon mások. A K612 sokkal kiegyenlítettebb, minden hangtartományban vállalható a produkciója. Eléggé közvetlen és AKG létére muzikálisnak is mondható. A K702 viszont nagyon furcsa, hideg, világos és távolságtartó. A K702-nek gyenge a mélye. A K612-nél se túl erős, de már eléri azt a szintet, hogy lineáris karakterű erősítővel is meg tud normálisan szólalni.
-
törölt tag
válasz attiss66 #67444 üzenetére
Nem mintha pont én vintage fejhallgatók ellen lennék, de azért ne vesd el az újakat sem. Amit én kipróbálnék nyitottak közül, az az AKG K612, még inkább a K712, illetve ha már használt, akkor felvenném a listára a K501-et, K500-at is. Utóbbiakban nem buzog túl a basszus, de klasszikus, akusztikus zenékre nagyon-nagyon kedvelik őket.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz attiss66 #67444 üzenetére
260-at még nem hallottam, nem néztem utána mi van benne. A 340-ek ennél drágábban szoktak menni, azt mindenképp húzd be. Sín alatt nem tudom pontosan mit ért, mi van elferdülve, de eléggé túlépítettek ezek a fejhallgatók, nehéz kinyírni.
Az én személyes kedvencem a Sextett, a képen egy EP/MP darab van a pánt és a baffle szín alapján. A "hibátlan" amúgy jó nagy kamu, ha látszik a baffle, akkor a cup mögötti szivacs már rég szétrohadt, így eléggé hordhatatlan. Meg a dezintegrálódott ragadós maszlagot kitakarítani is öröm. Szóval venned kell majd hozzá alkatrészeket, így első blikkre szivacsot meg gumis pánt függesztőt, mert az is lóg. A gyári kábele is elég hurka szerintem, én kétoldalasítva egy HD650 kábellel használom.
A fejpánt nagyon szépnek tűnik, és a párnák is. Párnából nem érdemes újat (gyári) venni, mert embertelen kemények, inkább megfelelő kézügyesség igénybevételével érdemes a régit hátulról felvágni és újratömni. Mondjuk én egy varratott bőr fejpánttal használom, de kacsintgatok egy lyukacsos felé
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
D0zeR
tag
Sziasztok! Tegnap meghozta a futár az Omnitronic SHP-600 fejhallgatót. Jelenleg 1 creativ sound blasterről üzemel, de mintha picikét kevés volna neki....Milyen dac vagy erősítő illene hozzá kb, ugyan ilyen árban mint a fejes? (egyébként nagyon tetszik azt hiszem jó vétel volt)
-
attiss66
senior tag
Sziasztok!
Lenne itt 3 delikvens, amit össze akarnék hasonlítani. Meg akarom venni az egyiket, de lehet 2-őt, ha összejön, hogy egy használt violin-t el tudok sózni 30 E-ért. Ez 3 db AKG, egy 240 vintage, 260 prof. és egy 340. Vajon mélyben melyik a legjobb, meg alapvetően számottevő különbség van e a 3 fejes között? Árban hasonlóként vannak hírdetve.AKG 340 [link]
AKG 260 [link]
AKG 240 [link]Kinézetre a 3 közül a 260/erről semmit nem tudok, hogy milyen, hogy szólnak az ilyesmik/ tetszik a legjobban. 240/vintage 600 ohm, többet nem tudok róla/-est már hallgattam, tetszett a hangja. A 340/400 ohm/-ről már olvastam fórumot, meg itt is olvastam róla hozzászólásokat. Persze az lenne az optimális, ha mindhármat meghallgatnám, csak ezek jó messze vannak, úgyhogy marad a morfondírozás. Valaki csesztette egy fórumon a 340 mélyét, valaki meg védte és azt írta neki, hogy "...közepes hangerőn a 340 mélye lezagyujja a zagyadat. /
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
válasz DamianB #67436 üzenetére
Nem tudom,nem akarok feltételezésekbe bocsátkozni.A háromból kettő garanciális lehet,hogy a harmadiknak is vannak papírjai,de ha nincs papírja attól még lehet teljesen legális cucc,nekem is van itt jó pár fejes aminek nem tudom megvan-e még a papírja,pedig üzletből rendeltem őket.
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Bodz
nagyúr
Denon D5200. Vótmá? Nincs valami nagy külünbség árban a 7200-hoz képest.
-
s4tch
veterán
válasz Dorien #67438 üzenetére
Ilyen képeket már láttam a head-fin. Arról lehet szó, hogy megtervezték a fejest úgy, hogy kicsit elfordítva kerüljenek rögzítésre a párnát és a drivert tartalmazó foglalatok abba a villaszerű izébe, majd leadták a megrendelést, kizárólag balos (vagy jobbos) foglalatokra.
-
gianni85
veterán
válasz Dorien #67437 üzenetére
csak a félreértések elkerülése végett... mostanában úgy nyitnak újra massdrop made cuccokat, hogy az összeladást mutatják és növelik a rendelkezésre álló darabszámmal. Legutóbb talán 1-200 kerülhetett hozzá, de tény, azt is elkapkodták gyorsan.
Nekem is hiányzik picit a 4XX(#67438) Dorien
háhá, kettő darab bal, vagy kettő jobb egység kerülhetett felszerelésre. Priceless[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Dorien #67437 üzenetére
Viszont a HiFiMAN-féle "legendás" QC ismét a toppon van, érdemes kapásból a szimmetriát csekkolni:
Sajna vannak driverhibás darabok is. Ott csak kipróbálás után tűnik fel, hogy valami nem OK.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz emiki6 #67435 üzenetére
Szerintem sokkal jobb a HE-4XX fejpántja, meg az egész design, mint a HE350 / 400i / 400s / 560 -féle. Ezt a legutóbbi ~6300 db-ot pár nap alatt elkapkodták belőle.
-
őstag
válasz Spíler #67429 üzenetére
Elég csak feljönni ide a fórumba és mindjárt kapsz egy Meze 99 ajánlatot. Nem tudom mi van azzal fejessel ilyen sok lenne még a lopott szállítmányból?
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
emiki6
veterán
4xx első benyomások (tudom, az 560-nál is azt írtam, hogy első benyomások, ami későbbi folytatást sejtet, ami elmaradt, valószínű ennél is így lesz... )
Van szerencsém összehallgatni a 400s-sel és az 560-nal és a mélyek mennyisége így alakul: 400s > 560 > 4xx. A 400i-t emlékezetből az xx elé vagy után tenném.
A build klasszik hifiman build. A pánt a fej ívébe van hajtva, a méret szabályzása csúsztató és nem kattogtatós, így pontosabban beállítható. A kinézet kicsit rétrósabb az új hifiman buildekhez képest. a pánt műbőr borítása kissé fura, gagyinak hat. Amúgy teljesen rendben van. A kábel nem nagy cucc, de legalább nem merev mint a franc, ennek a legjobb a kábele.
Hangban nem lehet rá panasz. Nekem ugyan a 400s és az 560 jobban tetszik, de az csak az én véleményem, szerintem ez is tök jó! Ez is hifimanes hang.
Szerk: Ja, igen, érzékenységre a 4xx közelebb áll az 560-hoz, mint a 400s-hez (és i-hez).
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #67432 üzenetére
És még annyit, hogy annak ellenére hogy alapból elég neutrális hangú, lehet mégsem a legszerencsésebb választás pl. monitorozásra, mert ugyan részletes a hangkép de abszolút nem részletező sokkal de sokkal inkább "zenei". Lehet hogy még a hifisek is jobban el lennének vele mint a stúdiósok.
-
Spíler
őstag
válasz Spíler #67429 üzenetére
Talán ennyit megér ez is.
-
fehér_ember
addikt
Mivel tegnap egy bontatlan AKG K550 mk3-mast hozhattam haza, gondoltam hogy egy kis járatás nem fog ártani se a jó hosszú kábelének se a drivernek. Ezidáig ment kb. 19 órát az isotek lemezzel + zenét is hallgattam róla vagy két órát és már ennyi idő eltelte után is mosolyt csal az arcomra . Nagyon jó, nagyon zenei hangú! És nem mélyhiányos; teljesen rendben vannak az arányok. "Boogie faktor"-ból pedig jeles.
Könnyen hajtható, már egy telefonról is élvezetes a zenehallgatás. Igaz, én sokszor úgy észlelem ha gond van pl. a forrás vagy valamely komponens minőségével, hogy hosszabb távon (akár már pár zeneszám után is) kicsit fárasztónak találom. Ez azért telefonról érződik is, az ADL GT40 alphához képest; de szerintem erre nem mindenki azonos mértékben fogékony, mármint azokra a torzításokra amiket pl. egy "váltogatós vaktesztnél" nem hallunk, de azért jelen vannak. Ezért aztán mégse telefonról fogom használni.
Egyébként ha valakinek gond lenne a hordozhatóság miatt a 3m-es kábel, az szerintem vegyen egy szerelhető 3,5-es jack-et és szabja kedvére; inkább mint hogy kiadjon jó sok pénzt egy minőségi rövid kábelért.
Szerencsére 1 óra alatt még nem izzadtam bele, ez nálam jó hír. A fülpárnák nagyon kényelmesek. A csúcsos fejemet viszont már kicsit nyomta a fejpánt egy pontban, úgy 40 perc elteltével; de nem akkora gond, legfeljebb néha mozdítok rajta kicsit előbbre vagy hátrább.
Ha valaki fejesen gondolkodik én mindenképp ajánlom figyelmébe. De persze az a legjobb ha vásárlás előtt meghallgatja.Ha valaki meg pl. egy "kezeletlen" pincében elhelyezett személyes lábdobra vágyik (mindenféle zeneszámnál, még olyannál is ahol nincs is lábdob ), az vegyen egy sennheiser momentumot. Nekem ennyi jött le belőle az alatt a pár másodperc alatt, amíg hajlandó voltam hallgatni. Persze volt aminél a belehallgatásig sem jutottam el pl. Grado sr 225, mivel nem tudtam úgy felhelyezni hogy felfeküdjön a fülemre (és nem csak ez az egy volt ilyen). Viszont 100k körüli fejesektől azért már nem ennyit várnék; de legalább a "momentum" névadást megértettem
[ Szerkesztve ]
-
Spíler
őstag
Annak aki most akar venni Meze99 C-t.
Meze 99 C dömping.
Na ne már.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
-
őstag
válasz karmaresz #67423 üzenetére
Sennheisert csak azért emeltem ki kényelembe mert kitünt de a 990 is kényelmes volt . Még mindenképp tesztelgettem őket mi a lenne a legjobb . GSP 600 szerezném még nagyon meghallgatni és hozzá hasonlítani ezekhez a fülesekhez.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
hm74
aktív tag
válasz #56474624 #67425 üzenetére
Köszi, rögtön okosabb lettem!
Bár még egyik verziót se próbáltam, ahány beszámoló, annyi vélemény található már az első szériáról is. Van mélye, nincs mélye, fejforma függő, stb ... ritka az ennyire megosztó és különbözően értékelt fejes ebben a kategóriában.
Most pl. vettem egy K612-t, arról mindenhol hasonló tapsztalatokat olvasni, és én is olyannak hallom. -
törölt tag
MK3 és MK2 között állítólag csak a kábel cserélhetősége a differencia. MK2 és MK1 között? Van olyan mérés, ami szerint van különbség, nyilván olyan is van, ami szerint nincs, aztán vannak olyan emberek, akik szerint van, és vannak olyan emberek, akik szerint nincs különbség.
Na én személyes tapasztalat alapján nem tudok állást foglalni ez ügyben, mert sima K550-et kb. akkor hallgattam utoljára, mikor kijött, az már jó néhány éve volt. Most már arra sem mernék megesküdni, hogy akkor tényleg kevés volt a basszus rossz szigetelés folytán, vagy csak én voltam fejhallgatóknál (hangdoboznál biztosan nem, ugyanez a vékony, feszes basszusú volt nekem) a basszus mennyiségére háklisabb.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz DamianB #67395 üzenetére
Nekem ugyan DT-990 Pro van, így nem lehet közvetlen következtetést levonni, de míg az első napokban párom 2-3 perc után levette, mert neki túl erős volt a szorítása, mára már simán végighallgat egy teljes albumot bármiféle panaszkodás nélkül. Magam is tapasztalom, higy a kezdeti kényelmetlenség teljesen megszűnt és sokkal tovább észrevétlen marad a fejemen, mint a Sennheiser HD598 cs, pedig az sem egy kényelmetlen darab.
Így bejáratva a kezdeti éles, 7-10kHz körüli magasak is szinte teljesen eltűntek.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
kromatika
veterán
válasz Próteusz #67400 üzenetére
Szia.A három változat közül ,alap lapi kártyához a 250Omh nem igazán jó.Nem hajtja ki. A 32 Omh jó ,de azon mű bőr párna van,jobban be fülled,és nem is annyira kényelmes mint a plüss.Én egy értelműen a 80 Omh-os plüss párnást venném. Ba cy lus. V karakterű fülesen,amin van mély ki emelés,szerintem szórakoztatóbb hallgatni PoP műfajt.Úgy ahogy van az egészre értem.Pedig nem vagyok egy túlzott basszus párti,általában nagyon fontosnak tartom a közepeket. PL K702 ön unalmas volt,K712 ön már sokkal jobb.Ill HD 600 tól is jobban szólt a divat műfaj mint a 650-en. Természetesen a klasszikus műfaj az már más.Ott pont fordított volt a helyzet számomra.
-
TirGael
tag
Hali!
Bevallom idáig a füles topikban vartyogtam, de egy kérdést megér itt is.
Fiio X5 II + E12-re kötve hallgattam zenét idáig egy Shure SE215-ről. Ebből a sorból az utolsó darab meghalt és keresem utódját.
Az SE215 volt az allrounder, mindenhol ezt használtam, viszont az irodában többször kényelmetlenné vált hosszú használat után és nem szigetelt annyira mint amennyire hangosak a kollegák szóval felmerült bennem, hogy lehet munka közben fejhallgatózni kéne.1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Iroda, otthon.
Kizárni a többiek hangját és egyértelműen jelezni, hogy nem akarok szociális életet élni. Zenehallgatás, a popshit minden fejhallgatónak megy, nálam azthiszem a jazz / swing lehet talán a kihívás.
Mondjuk legyen 50, de nem bánom ha kevesebb, mert utcai használatra költenem kell majd fülesre is.
4.) Új vagy használt?
Minden jó, de ha használt nem fogom tudni, hogy mit kell nézni ahhoz hogy minden ok legyen.
Circum - lehető legkevesebb hang ki és be.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.
Az SE215 a referenciám, évekig használtam, szerettem. A mélykiemelés addig érdekel amíg szépen csinálja, nagyon erős magashangoktól kiszaladok a világból, de szólaljon meg a helyén azért a cin.
8.) Honnan vásárolnál?
Ahol találni olyan fejhallgatót amiről meggyőztök. (Mo. , külföld, minden játszik)
X5 II + E12 Mont BlancNéztem idáig shure fejhallgatókat (mert aki nem ért hozzá megy a márka után), és ránézésre szerelmes lettem néhány Meze-be, de itt tartok. Meg olvasok head fit, csak nem értem a szakzsargont.
-
mcs
veterán
-
hm74
aktív tag
K550 fejeseknél miben érhető tetten a változás? Az immár mk3 miben jobb vagy másabb az elődöknél?
(#67415) Dorien
A 668B-ről fájdalmas emlékeim vannak. Szúrós élmény volt.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Elkapott a nosztalgialáz, megvettem apróról a Superlux HD668B-t. Kíváncsi vagyok, hogy fog szólni a 10x annyiba kerülő ATH-R70X és HE-4XX után. A magas EQ-ra felkészültem...
NandorHUN: Igen a 2. generációs Meze 99 Classic-on nagyobb a párna és sokkal több benne a mély. Tudtommal sehol sem jelölik, hogy 1. vagy 2. generációs az adott darab.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz AMDFan #67412 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a sz@rul kevert/masterelt elektronikus zenéken van túl sok mély (és/vagy magas). Azoknál, akik csak azért csinálnak ilyen zenét, hogy pénzük legyen belőle. Ezek azok a tipikus zenék, amik miatt a műfaj sokak szemében általánosan kapja meg a tuc-tuc jelzőt. Sajnos ilyenből viszont több van, mint akik az elektronikus zenei számokat művészi szinten készítik, mert ez kb. az életük, nem pedig a "szakmájuk"...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #67409 üzenetére
Na ezt én sem értettem soha. A legtöbb elektronikus zenén már alapból rajta van az eléggé meghúzott mélyhangzás, hova toljuk még azt tovább? Épp emiatt van az, hogy sok metal felvételen is elvárnánk ugyanazt az ütős hangot, de azt nem tudjuk annyira "büntetlenül" hangosítani
-
AMDFan
addikt
Ez attól függ, hogy te mit hallgatsz. A zenét, vagy inkább a feelinget keresed? Értékeled-e a basszusmeneteken kívüli hangzást, a finomabb részleteket? És részlet alatt nem a csilingelős magasakat értem, mert azt egy basshead fülessel is megtalálod. Főleg a mélyközép-alsóközéptartomány az amire nagyon rá tud ülni a basszustúlsúly és tompává,kásássá egyhangúvá teszi a közepeket.
-
törölt tag
Igen, mert te úgy szoktad meg azokat a számokat. Én viszont nem hallgatok ilyen zenéket, belehallgattam a basszushiányosnak tartott fejhallgatóimmal pl. régebbi eurodance zenékbe, egyáltalán nem tartottam mélyhiányosnak a hangzást. Százszor előbb mondanám, hogy metálon mélyhiánnyal küzdenek, minthogy dance, disco zenéken.
-
mcs
veterán
válasz #56474624 #67406 üzenetére
Sony MDR-XD150el nem sikerült megszoknom az EDM-et. Minden más finomabb zenei műfaj kellemes vele, mert viszonylag kiegyenlített, de a basszusban gazdag dance számok egyszerűen nem brillíroznak úgy, mint az XB950el vagy a Superlux HD 681 Evoval. Számomra hiányzott az a plusz löket, ami igazán szórakoztatóvá teszi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem nagyon hiszem, hogy semlegesen unalmas hallgatni, inkább az van, hogy az embereknek sosem elég a jóból. Aztán már ahhoz szokik a hallásuk, illetve úgy szokják meg azt a zenét, utána laposnak hat a semleges. De egyébként nem az.
(#67398) Bodz:
K550-nek nálam az volt a titka, hogy a gyári átalakítót lecseréljem, jobb láncba kerüljön, illetve most már nem fáraszt akkor sem, ha lazábbra veszem (kell is amúgy, így kényelmes, meg a fejtérfogatom is nőtt utóbbi időben a hajam miatt), így nyíltabb, levegősebb, izgalmasabb a hangzása, a basszus mennyisége is így lett számomra pont jó.
Nekem ugye az MK2 van, MK3-on cserélhető a kábel is, amivel valószínűleg szépen lehet még javítani a hangján, vagy legalábbis jobban saját ízlésre hangolni, ha már az átalakító cseréje is sokat jelentett.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz AMDFan #67387 üzenetére
Attól nem hulladék valami, hogy a basszusra helyezi a fő hangsúlyt. Sokaknál nem a minőség, hanem a szórakoztatás az elsődleges szempont, és a mélyorientáltság ehhez nagyon sokat hozzátesz, pláne elektronikus zenéknél, amit semleges hangképpel unalmas hallgatni. De kinek a papné, kinek a pap.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz DamianB #67403 üzenetére
Pár hete frissitettem a konfigomat és egészen meglepett, mennyire vállalható az alaplapi Supreme FX az átlag alaplapi megoldásokhoz képest.
Persze az asztali rendszerrel összevetve eléggé nyilvánvalóan elvérzik, viszont ennek ellenére egészen szórakoztató, fun hangja van.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Azért én ezt is hozzátettem volna ez is rajta van a lapon ha jól látom bár nem tudom menyit oszt vagy szoroz de jó tudni.
[link]"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Dorien
veterán
Mindegyik használható, max. ha nem vagy elégedett a hanggal, akkor veszel hozzá egy dedikált DAC-ot ill. fejhallgató erősítőt.
DT770 Pro 32 ohm - 1,6m egyenes kábel, műbőr párna
DT770 Pro 80 ohm - 3m egyenes kábel, plüss párna
DT770 Pro 250 ohm - 3m csavart kábel, plüss párnaÉn a 80 ohmos verziót ajánlom.
-
fehér_ember
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Dark Souls sorozat
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OpenWRT topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla