-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grom7
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég ment tönkre a skullcandy Hesh fejhalgatóm, és arra gondoltam most egy kicsit komolyabba ölném a pénzem, Szeretem a jó basszust, főleg otthonra de akár ucára zenehallgatásra, de már zeneszerkesztésbe is gondolkodtam.
Én egy akg k618 as ra gondoltam, max 30k szánnék rá.
előre is köszi! -
beast27
senior tag
Valaki nem rég keresett kérdezte hogy van-e PH fail topic, találtam egy olyasmit [link]
[ Szerkesztve ]
Oneplus 7 pro // ain't it a shame that you can't say "Fuck" Fuck's just a word And it's all fucked up
-
DEJVID
őstag
Tüszős mandulagyulladás, rettenetes fülfájás, kb 10 percig viselem el bármelyik fejhallgatómat. Ez talán a legrosszabb az egészben.
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik éri meg jobban?
Ozone Onda ST
Ozone Rage ST -
master123
csendes tag
Ez mit jelent??? Fő karakterisztika: V-alakú
-
hm74
aktív tag
válasz schawo #12486 üzenetére
Presenterhez próbáltam már az AD900-at és jelenleg DT880-am van.
Az AD900 nekem egyáltalán nem jött be, nyomta a fülemet, könnyen leesett a fejemről, éles volt a magasa és vérszegény a mélye. Tehát nem párosítanám Presivel. A DT880 kiegyenlítetten szól a Preseneterrel. Nekem egy kissé száraz, de komoly hiba nincs ezzel a párosítással. Azért erősítő csere majd lesz, az Invertoryt szemeltem ki utódnak (de majd a hallgatásnál kiderül beválik-e)(#12487) vzsryl
Az AKG K512-esnek milyen a kényelme?[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Voltam a szegedi MM-ben. Nem hallgatóztam túl sokat, és még csak nem is saját forrásról.
Tapasztalatok: Sokkal nagyobb volt a kínálat a pécsihez képest.-Maxell Retro DJ: Tévedtem a kényelmével kapcsolatban. Sokkal nagyobb hely jut a fülnek, mint az Audio Wild-ban. A hangját nem kell bemutatni. Nekem tetszett, de kicsit sok volt a mély, ami szerencsére nem mosott túlzottan. Jobb a Wild-nál. Mindenképp ajánlom én is.
-Maxell PRO Studio (HP5000-es szerintem): Hangban a Retro DJ-hez hajazott, és a mélye talán visszafogodtabb volt. Kényelemben egyértelműen jobb, mivel circum, de az önbeállítós fejpánt nekem nyomta a fejbúbomat. 10k körüli árával ezt ajánlom mindenkinek, akinek circum, zárt fejes kell. A mérete viszont batár nagy, szóval ezt vegyük figyelembe.
-AKG K512 és K512 MKII: Szerintem nagyon hasonló a hangzásuk, és mindkettőben több a mély, mint a K511-ben. Ez utóbbi szvsz. annyira mély hiányos, hogy számomra hallgathatatlan. A K512-esek kellemesek voltak, simán ajánlom őket.
-Sennheiser HD518: Ez még a Retro DJ-nél is gyengébben szólt, tehát vicc...
-Sennheiser HD429: Jó volt, de túl van árazva, tehát nem ajánlom. max. 10k...
-Sennheiser HD558: Nekem egész korrektnek tűnt, de szintén túlárazott. 20k-t megérne...
-Denon AH-D510: Gagyi anyagok, elég kényelmetlen, de a hangja kárpótolt. Enyhén ez is túl van árazva, de 15k-ért pl. simán ajánlanám. Sokkal visszafogottabb a mélye a D1100-nál.
-Denon AH-D340: siralmas...mennyi az ára???!!!
-Denon AH-D600: -- || --Volt szerencsém meghallgatni erről a forrásról a D1100-at is, aminél jobb hangja egyiknek sem volt, talán a HD558 volt kellemesebb 1-2 helyen a kevesebb mélye miatt, de alapvetően gyengébb az a fejes is. Kényelemben is csak a Sennheiserek tudták felvenni vele a versenyt, de nem estem hanyatt tőlük. Memóriahabos párnát egyik sem nyújtott.
(#12486) schawo: Mindenből próbáltam a legkiegyenlítettebb hangzás felé mutató darabot ajánlani. Azért is a 600Ohm-os DT 880, és az AD900-ból nem az X-es verzió. Ha tudsz mást ajánlani, akkor oszd meg nyugodtan. Nekem is szükségem lenne ilyesféle tanácsra. Nem azt mondtam, hogy vegye meg, hanem ezeket érdemes megnézni (hallgatózni...). Sajnos aki kiegyenlítettet keres ebben a "belépő" szintben, az úgy sem fog találni tökéletes alternatívát...
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Polllen #12481 üzenetére
Üdv!
Ugyanezt a kategóriát nézegetem én is.
Használtan érdemes nézelődni: Audio-Technica ATH-AD900, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT880 600Ohm, AKG K701. Ezek viszonylag kiegyenlítettek, főleg a HD600.
Újonnan nem tudok semmilyen alternatívát. A Beyerdynamic DT 990 PRO nagyon erősen V karakter, az AT AD900X pedig középmagasat emel erősen. Esetleg még AT AD700 vagy 700X.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Bodz
nagyúr
válasz jaffa 2843 #12482 üzenetére
Sose értettem ezt az eladó lehet dolgot. Most vagy eladó valami vagy nem.
-
Polllen
nagyúr
Üdv,
40-60k között milyen nyitott, circum fejest tudnátok ajánlani egy kiskínai dac (WM8740) és egy presenter erősítőhöz?
Elsősorban a kiegyensúlyozott hangzást tudnám értékelni, ami kis hangerőn is tisztán szól. Általában rock zenét hallgatok, de sok mást is.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Ati1979
veterán
válasz CptAdamica #12479 üzenetére
Ha tudsz, dobj rá még 5k-t és vegyél egy Shure SRH440-t.
[ Szerkesztve ]
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok!
Régóta tervezgetem egy jobb fejhallgató beszerzését, így most elérkezettnek látom rá az időt. Első hozzászólást felhasználva a következő paramétereknek kellene megfelelnie.
- Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Itthon/munkahelyen, utcán semmi képen se.- Milyen célra szeretnéd használni?
Játék/film/zene- Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20.000 Ft-ig- Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Mindenképpen vezetékest.- Circumaural vagy supraaural?
Mindegy.- Zárt vagy nyitott?
Mindegy.- Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofon nélkülit.- Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Szinte csak rock-ot hallgatok, de annak mindenféle fajtáját. Erre kéne szépen szóló fejhallgató.„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
Ati1979
veterán
válasz capulet75 #12473 üzenetére
Az már jobban hangzik.
Beyer t70p esetleg? Ha mégjobbat akarsz, és már ennyi pénzt szánsz rá.Szerintem tényleg érdemes lenne meghallgatnod pár fejest mielőtt vásárolsz. Így f*szául zsákbamacskát veszel.
Semmi biztosíték nincs arra, hogy tetszeni fog neked és arra sincs, hogy nem lett volna jobb választás...Visszatérva beatsre. 3k-t sem nagyon érnek meg ezek mert hallgathatatlanok. Bizonyos szint alatt jobb a csend.
-
capulet75
addikt
válasz schawo #12476 üzenetére
Valóban nem kellenek az ilyen "színes izék". Utcára keresek fejest, meg alkalomadtán utazáshoz. Már ajánlottak itt párat, de rágom még a témát mert augusztus-szeptemberben megyek a capital citybe körülnézni pár hifi boltban és addigra tudni akarom miket lenne érdemes meghallgatnom.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
capulet75
addikt
válasz schawo #12474 üzenetére
Soha egy percre sem fordult meg a fejemben hogy ne olyan fejest vegyek amit nem egy komolyabb, nagy tapasztalattal rendelkező gyártó állít elő. Szeretnék már beszabadulni egy olyan helyre ahol meghallgathatok több tucat általam preferált fejest.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
titán
válasz capulet75 #12472 üzenetére
Ha az összes design fülesmárka (pl a Skullcandy is) képes normális füleseket gyártani, akkor a beatsnek miért kell párezer forintos hangminőségű fülesekkel előállni. Tök mindegy mennyiért adják, mert ezek semennyiért sem lennének jók. A Beatsnek egyetlen olyan fülese van, aminek csak az árával van komolyabb gond, ez a Beats Studio. A mélyhang-kiemelésétől eltekintve ennek a hangminősége már ér olyan 20-25ezer forintot. Az összes többi a random füles 3000 forintos kategóriába való.
Egyébként úgy tűnik, hogy a Beats is kezd kifutni a marketingötletekből, mert kezdik lefelé árazni a cuccaikat. Már 70 alá befordult a Studio.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
capulet75
addikt
válasz Ati1979 #12460 üzenetére
A Philips L1-re teljesen ráizgultam,párom azt mondta megveszi születésnapomra.
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
válasz vodkaboy22 #12471 üzenetére
Utáljátok a BA-t rendesen ahogy látom.
-
-
capulet75
addikt
válasz schawo #12469 üzenetére
Én egy fejest és egy fülest próbáltam, viszonylag jól szóltak bár csak elektronikus zenét hallgattam rajtuk és azt is kb 2-2 percig. Csak az árcédula mozog teljesen más dimenzióban a tudásukhoz képest.
-
titán
válasz capulet75 #12468 üzenetére
Konkrétan a Beats gyártja a legszarabb füleseket ártól függetlenül. Van még pár designmárka, mind bucira veri. És a Beats-cel nem a mély hangok mennyisége a gond, hanem az általános hangminőség: torzítás, dinamika, tisztaság (mikrotorzítás).
-
Ati1979
veterán
válasz capulet75 #12465 üzenetére
Én ezt a hozzászólást töröltetném a moderátorokkal villámgyorsan a megírója helyében.
Itteni pályafutásom során akkora baromságot még nem olvastam. Nincs valami ph best of esetleg?
Dobogós helyet érne...Szerintem is amúgy.
(#12466) RetepNyaraB
Én már csak azt nem értem miért nem ad ki valamit a beats olyan 1500 EUR körül. Szerintem vinnék azt is mint cukrot.
Pályazhatna egyúttal a beats a legjobb dinamikus fejes címére is. Ha már van aki szerint a hd800-at letaszította trónról.
Szánalom...[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz capulet75 #12463 üzenetére
Nem az én produktumom, (én ilyenre nem vagyok képes ugyanis) én csak felhívtam erre gyöngyszemre a figyelemet.
Én ha ilyet írnék törölném a regem és újrakezdeném itt egy új személyazonosságal.
Még félegy sincs de bátran kijelenthetjük szerintem, hogy ennél nagyobb baromságot nem fog leírni senki a mai nap folyamán.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz capulet75 #12456 üzenetére
Itt egy tesz róla.
Valami egészen elképesztően drága szerintem. Ha rárakod az Áfá-t meg mindet olyan 150k lenne mire ideérne. Én nem kísérleteznék ezzel az biztos. Ki ne derüljön róla a végén, hogy 50k-s fejes lealázza.
Ennyi pénzért igen igen jó fejeseket lehet kapni. A tesztelő azt írja, hogy ez a fejes kb. egyszinten van a h6-tal hangzásban.Meg ez a cég amúgy sem az ár/ érték arányáról híres.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz capulet75 #12456 üzenetére
Kb. egy hónapja megjelent, láthatóan a designra nagy hangsúlyt fektető fejhallgatóról (ez persze csak akkor baj, ha ez a hang rovására megy, az anyagminőséggel látszólag nincs probléma) kérdezel, melyből könnyen lehet, hogy még egy darab sincs az országban. Ha lenne is az országban, én akkor is biztosan mással kezdeném a kísérletezést. Szerintem nincs túl nagy esélyed...
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
krichd1
addikt
válasz bencze #12455 üzenetére
A circum azt jelenti, hogy a fület körül öleli a párna, supra kialakítás esetén a fülre illeszkedik. Ha vonaton használnád, célszerűbb lenne zárt fejhallgatót választani, hogy ne zavard a környezetedet, illetve Téged se zavarjanak. Ami kényelmetlenné, izzasztóvá tesz egy fejhallgatót, főleg a nyári melegben, az a műbőr párna, tetézve ha zárt konstrukcióval párosul. Ha nincs semmilyen tapasztalatod fejhallgatókkal kapcsolatban, akkor érdemes kipróbálni pár típust, mert egy rossz választás kellemetlenné teheti a 10 órás vonatozást.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
capulet75
addikt
Na még egyszer, hát ha nem jutott el a megfelelő emberhez: valaki próbálta már a Beoplay H6-ot? A hangzása érdekelne.
-
bencze
senior tag
válasz krichd1 #12454 üzenetére
Abból, hogy telefonon használnám gondolom kiderült, hogy nem hifi élményt keresek. Amint írtam, amolyan alkalmi zenehallgatásra + hangoskönyvre kell. Legyen tiszta a hangja, érthető a beszéd, különösebb túlszínezésekre nincs igényem azért nem írtam. Nem tudom a nyitott / zárt mennyire fontos, hangosan nem hallgatnám, a közeljövőben 10 órás vonatútra fog kelleni, remélem nem lesz túl nagy tömeg de előfordulhat, hogy lesz más is a környezetemben... azt sem tudom, mennyire kényelmetlen a circum micsoda - annak néz ki főleg nyári melegben de fene tudja, nincs tapasztalatom vele - így a formáról sem tudtam mit mondani.
A pici ajánlott link az alján tényleg kimaradt, ügyesen kiszúrtátok, hogy pont azt nem néztem meg. (a többit nyilván olvastam, ami releváns volt azt bele is írtam az eredeti hsz-ba)
ps. Az ajánlottakat megnézve egyedül kb a Superlux HD681f jön szóba azt hiszem... köszi mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
krichd1
addikt
válasz bencze #12452 üzenetére
Szia!
Nem mind1 milyen fejhallgatót veszel, ha mind1 lenne, akkor például nem létezne ez a topik. Azt is jó lenne tudni nagyjából, hogy milyen karakterű hangot keresel, milyen zenékhez. A hozzászólásodból ítélve nem olvastad el a nagyon gondosan megszerkesztett téma összefoglalót, ami nem véletlenül lett elkészítve.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bencze
senior tag
Sziasztok,
Galaxy s3 telefonhoz érdekelne egy fejhallgató. Nem kell semmi spéci de alap zenehallgatásra, hangoskönyvre kellene.
A 10e alatti kategóriában van valami ajánlott vagy mindegy mit veszek?
Nem hátrány ha a mellettem lévőket nem szórakoztatom, vonaton is hallgatnám.[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bigbuda
aktív tag
Szerintetek mennyiért lehet eladni egy Sennheiser HD518-at? 22.000 ft reális érte, vagy kevés?
-
dudika10
veterán
válasz baluka26 #12443 üzenetére
Egyáltalán nem zárkózom el, és nem is foglaltam állást, mint általában, most is csak az emberi naivitást pedzegettem, miszerint "amit hallok, az biztos úgy is van".
És most se értem hogy hm74 kolléga, azok után, hogy beismerte, hogy a saját láncában is hatalmas különbségeket vél felfedezni hangulatától függően, miért állítja, hogy biztosan van különbség, hiszen hallotta.
De lehet, hogy ez csak számomra ellentmondás.(#12441) Ear001: a témában ismételten állást nem foglalva:
UFO-kat is láttak már sokan. Ha látták, akkor biztos, hogy léteznek és biztos, hogy meglátogattak már bennünket? Vagy elképzelhető akár az a forgatókönyv is, hogy az agy játszott csak csúnya játékot?
Az összes embert elrabolták aki azt állítja, hogy elrabolták? Vagy lehet, hogy valójában csak a felét rabolták el?
Idióta hasonlat vége, remélem nem lesz félremagyarázva, szerencsére még nincs itt a hifi topik teljes közönsége.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
hm74
aktív tag
válasz Ear001 #12441 üzenetére
A parajelenséges sztoriban nincs semmi rendkívüli. A lánc hangjába szinte minden apróság beleszámít. Pl az is, hogy ha a széked lába alá tüskét teszel, akkor vékonyabbnak és tisztábbnak hallod a hangot (hangfalas láncról van szó). Másik kedvencem: nem mindegy egy erősítőnél vagy CD-lejátszónál, hogy a dugójának melyik tüskéjét hova dugod a konnektorba (fázis vagy a nulla). Tudnék még hasonló őrültséget írni, de ezeket azért osztom meg mert tényleg megtapasztaltam, nem csak a "haverom bátyja látta valahol".
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
-
törölt tag
válasz schawo #12439 üzenetére
Lehet, hogy a CERN rosszul van árnyékolva, és annak a működése is kihat a hifinkre. A minap találtam is a fejhallgatóm szivacsában fennakadva két Higgs-bozont, azt állították, hogy Svájcból szöktek, és nálunk akarnak menedékjogot kérni (Na meg, ha majd keletkezik ott egy nagy fekete lyuk, az lesz még érdekes! Egy brit (japán) tudóscsoport ki is mutatta, hogy a világegyetem eddigi összes civilizációja a helyi részecskegyorsítók által keletkeztetett fekete lyukakban pusztult el. Egyedül a Deneb második bolygójáról származó futuropteryx faj ötvenfős csoportja tudott elmenekülni egy űrhajón [ők úgy hívták úrhajó, mivel pechjükre mindannyian hímneműek], ők most a nevadai sivatagban levő titkos bázison dolgoznak egy fekete lyuk árnyékoló kifejlesztésén, de sajnos nem haladnak vele...)
-
törölt tag
No meg a készülék pillanatnyi "hangulata" is sokat számít, hiszen sok külső körülmény hat arra is, lásd elektromos hálózat pillanatnyi pontossága, környezeti (elektro)mágneses erőterek állapota...
(#12435) dudika10 "Nem úgy volt, hogy ignorálod amit írok?" Köztudomásúlag nem úgy volt. Úgy volt, hogy téged ignorállak, azaz nem beszélek veled. Most ez alól ezt az egyetlen kivételt tettem ezen válasz kedvéért.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz #71562240 #12433 üzenetére
Jajj, ne haragudj, hogy ilyen messziről futottam neki, de sajnos rossz tapasztalataim vannak, mert egyes topikokban vannak páran, akik nem rendelkeznek sajnos a középiskolás tudással sem maradéktalanul.
Itt például valaki szemmel akarta megnézni a membrán mozgását (arról már nem is beszélve, hogy hogy jutott a téma odáig - de legalább kiderült az is, hogy az összes lassított felvétel trükk), amikor az egy lábdob hangját próbálja reprodukálni, nem törődve azzal a ténnyel, hogy a lábdob frekvenciáján a membrán sebessége már a szem korlátain túl van (legalábbis a "villamosmérnököknél", a "hifistákra" persze ez nem biztos, hogy vonatkozik, nem vagyok orvos).Mindenesetre tényleg jó ez a fórum, mert megtudhattam olyan dolgokat például digitális technikával kapcsolatban, amiket eddig nem tudtam, így komolyan át kellett gondolnom, hogy én most tényleg hülyeséget tanítok vajon az ország egyik legnevesebb egyetemén tanuló diákok számára és ezért még pénzt is kapok?
Bizarr.Nem úgy volt, hogy ignorálod amit írok? Megköszönném, ha betartanád amit ígértél.
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz #71562240 #12433 üzenetére
Mély igazság van a soraidban.
A hifi mellett kedvenc témaköröm a pszichológia, pedig gépészmérnök vagyok.
Sosem késő tanulni. Manapság átlag 3-4 órát van a fejemen a fejhallgatóm és tényleg meglepő, hogy mennyi érzékszervi és emocionális tényező befolyásolja, hogy aznap éppen milyennek hallom ugyanazt a zenét, ugyanazon a láncon, ugyanabban a székben.
Van jó néhány ömlengős vagy lehúzós teszt, ami valószínűleg azért sikerül olyan hangvételűre, mert az író hangulata éppen olyan fázisban volt. -
törölt tag
Mindenesetre szerencsés vagy, hogy itt fórumozol, mert most végre megtudhattad, hogy bizonyos határok között a szem, a fül, a bőr egyaránt becsapható érzékszervek. Bizonyára ezt eddig nem tudtad (bizonyára iskolába se jártál eddig egy osztályt se), itt kellett megtudnod, húsz év hifista pályafutás után. Most meg fogsz hasonlani magaddal, és többé nem fogod elhinni, amit hallasz...
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz vodkaboy22 #12428 üzenetére
szépen szólhat a láncod
kábel ügyben nem hozzád megyek tanácsért -
vodkaboy22
addikt
Igen kezdetben talán én is az a szakicska voltam aki számokban hitttt. Most meg bakelitet hallgatok csöves erősítővel és egy HD580-as sennivel...
A lényeg szerintem ! Mindent a helyén kell kezelni nem mindenki whitefül és az agy többször viccel meg minket mint hinnék vagy mint kéne...
És sajna egy jó marketing egy jó kinézet bizony becsapja az agyat... ilyenkor kell jobban hinni a villamosmérnöknek... És amikor ő meg azt mondja hogy nincs értelme Aosztályú erősítőben keresni a hangot és drága fejesre költeni akkor meg az audiofeelek felé kell keresgélni. SZóval bizony mind2 oldalnak vannak ERŐS hülyeségeik több is mint kéne...
Mer hogy én villamosmérnökként az első nagyon jó adatokkal rendelkező fejes erősítőmet csupán két klasszissal hallom rosszabbnak mint a csöves látszatra fingegyszerű drága bumszli nagy és rossz adatú erősítőmet az is biztos... Pedig a számokban kéne hinnem nem? Arra tanítottak! Viszont másik irány azt viszont nem hiszem el, hogy egy 50k és egy 2k-s értelmes IC kábel között van különbség
Saját véleményVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
baluka26
nagyúr
válasz Deadzone41 #12424 üzenetére
Most a hőmérsékletre gondoltam. Az egy objektív, mértékegységgel kifejezhető mennyiség.
A hang jósága az nem ilyen. Bár én megalkotom ezt a mértékegységet.
Szerényen magamról. Az 1 baluka az a hang, amit egy HD650 képes zenélni Schiit Bifrost DAC-ról és Asgard erősítőről. Kinek hány balukás a rendszere?They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
hm74
aktív tag
válasz dudika10 #12425 üzenetére
vicces gyerek vagy Te
a saját láncommal vagyok úgy, hogy egyik nap istenien szól, másik nap meg "miezafos" érzésem vanaz én villamosmérnökeimmel az volt a gond, hogy ők meg se hallgattak semmit, csak elméletben hifiztek, de egyből nyomták a képletet, hogy bebizonyítsák mennyire hülye és laikus vagyok
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz schawo #12422 üzenetére
Ilyet én még csak "hifistáktól" olvastam, amikor kiforgatták a "hülye és süket villamosmérnökök" szavait.
(#12423) hm74: például gondolhatnék akár arra is, de elég sokféle mód van rá, hogy becsapjunk egy érzékszervet, mint például a fület. A saját agyunk nap mint nap megteszi a legtöbb érzékszervünkkel ezt.
Csináltam már vaktesztet "hifistával", aki tökéletesen leírta a különbséget a két kábel között, csak az volt a probléma, hogy a kábelt "véletlenül" elfelejtettem cserélgetni... Persze erre mindig azt mondják, hogy direkt becsaptam, és így megváltoztattam a mérés kimenetelét, ami természetesen igaz is.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
titán
válasz dudika10 #12420 üzenetére
És a "ha valami nem mérhető, az nem létezik" állítás is elég görbe.
Ezek után elképzelhető, hogy a fül is becsapható, és mégis jól teszik a tudósok, hogy nem azzal keresik a Higgs-Bozont is?
Az, hogy az emberek nem jobb lábuk kisujjával vezetik az autót, még nem igazolja, hogy nem lehet vele festeni.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Hadd szálljak már be én is a szócsatába, mert olyan rég volt az utolsó.
Anélkül, hogy állást foglalnék a téma fő kérdésében, csak a "fül mint a világegyetem legpontosabb műszere" bekezdésre reflektálnék:
Az optikai illúziókat látod? Becsapják a szemed?
Az általános iskolában, fizika órán mutatott kísérlettel, melyben hideg és meleg vízben áztatott kezeid ugyan abba a langyos vízbe kell bedugni, be lehet csapni a a hőérzeted?
Ezek után elképzelhető, hogy a fül is becsapható, és mégis jól teszik a tudósok, hogy nem azzal keresik a Higgs-Bozont is?...
-
capulet75
addikt
Üdv. Valaki próbálta már a Beoplay H6-ot? Érdekelne a hangzása.
-
hm74
aktív tag
válasz vodkaboy22 #12410 üzenetére
Én nem vagyok elektronikai szakember, ezért nem szállok veled vitába. Ha nem mérhetőek fizikai jellemzőkkel a különbségek, akkor ne fizikázzunk.
Emberi füllel hallható különbségek akkor is lehetnek és vannak is kábelek között. Én már sokat vitáztam, legtöbbször villamosmérnökökkel, akik szintén azt magyarázták, hogy márpedig ha lenne különbség, akkor ők bizony azt számokban ki kéne hogy tudják fejezni. Mivel nincs se mérőszám, se mértékegység, így különbség nincs. Márpedig van. Legalábbis azok számára, akik sokat hallgatnak és elég kíváncsiak, meg nyitott szemléletűek (azaz el tudják fogadni, hogy vannak olyan dolgok is ami nem értenek, de attól még vannak)
Ez az én személyes véleményem, amit 20 év hifis tapasztalatom alapján állítok, de természetesen jogod van egyet nem érteni. -
Deadzone41
őstag
válasz vodkaboy22 #12410 üzenetére
nem ér ilyen ojjektívnek lenni miután opampok hangjáról cikkezik az ember
-
Dorien
veterán
válasz kristof123 #12415 üzenetére
Én a B basszusát is bőven elég erősnek találtam, sőt...
Mivel zárt, így jobban ütnek a mélyek. Lehet, hogy az F is elegendő lenne, de azt nem hallottam.[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
Mindegyik 32 ohmos, könnyen hajtható.
Kristof:
A simában van a legtöbb basszus, az F-ben a legkevesebb.
Nekem B volt, szerettem.[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
contaxg
veterán
Biztos. Más forrás más karakter. Nálam az alaplapi jobb...Nem olvastam vissza eléggé. Azt hittem hogy a forrásokra vonatkozik a kérdés.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vodkaboy22
addikt
válasz schawo #12404 üzenetére
Egy időben elég jól utána jártam és kb 1980-90-es évektől már nem találtam utalást vagy cikket bárkitől is (természetesen akreditált értelmes kutató csoporttól vagy impaktfaktoros cikket), többen is írták, hogy fizikai magyarázatot nem tudnak találni de nem is ez lenne a fő probléma hanem a pszichológia, ezoterikus "hatások" elkerülhetetlensége és ezáltal objektívvé nem tehető probléma marad.
Én autóiparban használt magasbiztonsági szinteken jelenlévő biztonság-elektronikai kábelek és csatlakozókhoz tartozó eljárásokat vizsgáltam többek között...hm74: "És ha a kábel cserét választja valami jobb drótot használva, akkor javulhat is a hangminőség, ...igen, akár 10k fülesnél is, ez nem mágia, csak egyszerű fizika."
Az 1szerű fizika alatt nagyon nem tudom mit értesz, mert méréstechnikailag sem 1szerű sőt...
Konkrétan egy méregdrága műszerrel különbséget mérni 3 vagy 1.5 méteres IC vagy fejhallgató kábel között is sokszor nem kivitelezhető mivel a műszer relatív és abszolút hibája megközelíti a mért értékeket...
A jelvonal hullámimpedancia és hullámjelenségekkel való leírása meg megint nem1szerű téma és sajnos ez se ad magyarázatot, hogy egy 20-96kHz-ig terjedő "audio" jel miért "változik meg olyan szinten, hogy azt hallani tudjuk... Megint mondom pszichológia / ezoterika mint inkább fizika...[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Dorien
veterán
válasz kristof123 #12407 üzenetére
Superlux 662 / 662B / 662F
-
kristof123
őstag
válasz kristof123 #12390 üzenetére
(#12399) hm74: Köszönöm a segítséget. Sajnos nincs tapasztalatom ilyen téren így várnék még javaslatokat.
Zárt vagy nyitott? Zárt, így valaki tudna ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
hm74
aktív tag
válasz vodkaboy22 #12401 üzenetére
Nem szeretem az embereket butaságokkal fárasztani hidd el. A Superlux HD668-asom tisztábban szól a 1,5m kábellel, mint a 3m kábellel. Akinek nincs hozzá füle vagy nem fontos a lehető legtisztább megszólalás, az vehet 20m hosszabbítót és palacsintasütés közben is tudja hallgatni a szobai hifiről.
És ha a kábel cserét választja valami jobb drótot használva, akkor javulhat is a hangminőség, ...igen, akár 10k fülesnél is, ez nem mágia, csak egyszerű fizika.
[ Szerkesztve ]
-
errorcode06
őstag
Köszönöm a tippeket. Szerintem marad a hosszabbító, mert a füleshez nem nagyon szeretnék nyúlni a közeljövőben...
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
titán
A rézkábelek analóg és digitális hangra gyakorolt hatását vizsgáltad?
Persze az állítással egyetértek. Tök jó lesz valamilyen olcsóbb bolti jack hosszabbító.
-
contaxg
veterán
még annyiba sem kerül klikk
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
fattyu
veterán
vagy tedd idézőjelbe és akkor értjük a poént
vagy ne írd le azt hogy white fül mert ad egy sírás ad kettő nagyon nehéz barmit is komolyan venni amit ugyanabban a posztban írsz...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
vodkaboy22
addikt
Szerinted egy 10k-s fejesnél van olyan white-fülü ami egy 2-3méteres hosszabító "hangromlását" kihallja?
Nanee... Azé hüleségekkel ne etessük má a népet... Légyszi...
Bőven macera nélkül egy 1-2 ezer pinzé lehet venni értelmes jack hosszabítót azt joccakát...
Mondom ezt úgy hogy az itt jelenlévőknél valszeg sokkal többet foglalkoztam réz kábelekkel és precíziós kábel hegesztéssel illetve rézkábelek mikroanalitikájával...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- 3D nyomtatás
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Asszociációs játék. :)