- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jippa
aktív tag
válasz Dorien #101997 üzenetére
Sajnos nem tudok semmit róluk sem.
Bogyó bá': ha a vintage 990-et választottad, azzal nagyon jól fogsz járni, az egy nagyon komoly fejhallgató.
Elvből nem szoktam konkrét hirdetést linkelni, de még ha ajánlhatok neked valamit 600 ohmban, akkor nézd meg ezt. Ebben az állapotban ez világritkaság. Befektetésnek is jó és pazarul mutatna a szép csövesed mellett. Plusz valsz. még alkudni is lehet belőle. Párszázezer fejhallgató hirdetést lepörgettem már az elmúlt 15 évben, de ezt a dobozt se láttam még ilyen állapotban. Én csak azért nem vettem még meg, mert már 3db 880S figyel itthon. Az eladóhoz nincs semmi közöm.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #101995 üzenetére
Tehát akkor egy új fejhallgató "bejáródása" jelentős részben a párna "betörését" jelenti?
#101990Dorien: a "magasat" (térhatást, finom részleteket, stb.) nagyon bírom, a mély meg egy picit kevéske a hangszórós rendszeremben, leginkább a 6 nm-es pici szobácskám pocsék akusztikája jóvoltából. Ezen biztos segíteni fog a fejjhallgatózás.
Van egy nagyon öreg Sennheiser HD480-am (még a 30-40 éves őstípus, nem Classic vagy II.), annak van basszusa bőven, jó a közepe, de felül mosott sz@r, igazi tér nélkül, ezért utálom használni - de a csöves erősítőmet sem szereti. Ehelyett kellett a 600 ohmos Beyer, amit elvoileg holnap hoz a postás.[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Dorien
veterán
-
jippa
aktív tag
válasz Dorien #101986 üzenetére
én úgy értettem már az első kérdésből is, hogy egyszerűen csak aggódik érte, mert azt vette észre, hogy 2017-ben teljesen eltűnt a topikból (és konkrétan a PH-ról is) egy korábban fontos tag
én egyszer vettem tőle beyer fülpárnát (számlaszám és név emiatt nálam ugyancsak rendelkezésre áll), de amúgy nem ismerem, ezért nem válaszoltam az eredeti kérdésre, és nem azért, mert mondjuk el sem gondolkodtam a kérdés, az eltűnt fórumtárs iránti aggodalom jogosságán és jelentőségén
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Remus389 #101994 üzenetére
Igen. Jellemzően annyi pénzt kiadtak érte, hogy senki se merte leírni, hogy nem jött be neki.
Minden párna változtat a hangon, bazi drágával is mellé lehet fogni, és olcsóval is lehet előre lépés. Gyári hangzást gyári párna fog adni. Pontosabban egy új gyári párna szól csak úgy, ha már pár napig használod, telítődnek a pólusok a bőröd darabkáival, alakul a párna alakja, formálódik a műbőr. Egy Dekonival nyilván nehezebb mellé fogni, de minden egyéni ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Dekoni párnákat vásárolt-e már valaki, és ha igen, mi a tapasztalat.
-
Dorien
veterán
válasz Bogyó bá' #101957 üzenetére
Gratula, majd számolj be, hogy tetszik!
Ha túl V karakternek találod a hangját (sok mély, sok magas), akkor egy ilyen párnával hangsúlyosabbá tehető a középtartomány: [link]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
emiki6
veterán
válasz Angie™ #101987 üzenetére
Ezt megfontolhatod, ha szuper térhangzás kell: [Beyerdynamic TYGR 300 R]
Noha se nem új, se nem 30k."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Angie™ #101987 üzenetére
Szerintem EZ a fórum, amit inkább keresel. Nem lesz új a nap alatt ott, valamelyik Steeseries modell lesz ajánlva. Vagy egy Hyperx Cloud. Vagy valamelyik Logitech.
-
addikt
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? - PC
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? - Játék és Zene hallgatás
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? - Nem igazán vagyok képben az árakkal, 30K? Kevés?
4.) Új vagy használt? - Új
5.) Circumaural vagy supraaural? - Nah jó
6.) Zárt vagy nyitott? -
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? - Szépen szóljon, +szuper térhangzás játékok alatt
8.) Honnan vásárolnál? - Árukereső?
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Creative Sound Blaster AE-5, Jack csatlakozó ez fontos
Szóval van egy Razer Kraken Pro V2 fejhallgatóm. Nagyon szeretem, évek óta hibátlanul működik. A hangzásával zenék alatt meg vagyok elégedve. Amiben többet várnék tőle, az komolyabb térhangzás játékokban. Ezt olyan 20K körül vettem kb. 3-4 éve. A márkával is meg vagyok elégedve, olvastam a véleményeket, nekem nem lazult ki, nem tört el, lehet azért, mert vigyáztam rá.
Tetszik benne, hogy a mikrofont el lehet rejteni, ritkán multizok, úgyhogy jó is, hogy nem lóg a számba mindig Márkán belül van valami jó javaslatotok? Esetleg Logitech-ből?⏺︎ Szeretnél akár 50-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
Dorien
veterán
válasz Dhampir #101970 üzenetére
Tudom a nevét, meg a 10 évvel ezelőtti OTP-s számlaszámát. Anno a Superlux HD681 EVO korszakban sokat beszélgettünk privátban. Miért keresed?
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
stellaz
veterán
Kaptam Novától (ezúton is köszönöm), egy 75 ohmos impedancia adapter. Nem tudom, hogy csak bemesélem-e magamnak, de mintha a felső régiókat kicsit lágyítaná, simítaná és pontosabbá is tenné. Persze annyiból csalóka is lehet a dolog, hogy ilyenkor ugye a hangerő is változik, szóval simán benne van, hogy a halkabbat hallom simábbnak.
Műszaki értelemeben amúgy ennek lehet alapja? -
emiki6
veterán
válasz fehér_ember #101969 üzenetére
Hát nem heti 8 órát, mint te, hanem mondjuk 40-et is.
Mindenesetre most amíg nem múlik el, addig minimalizálom a használatot, aztán meg hozzád hasonlóan, csak korlátozottabb mértékben fogom használni, hogy ne jöjjön ki.
#101970 Dhampir: Nem övé volt a hangbarlang? Az ottani bemutató SRH840 nálam van. (Bár én őt nem ismertem.)
Többen tudják itt ki ő, de hogy mi lett vele, azt nem. Gondolom csak nem PH!-zik már."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
stellaz
veterán
Köszönöm a válaszokat, persze, én is a valós tapasztalatoknak hiszek, csak akkor megint meg van erősítve, hogy pusztán számok alapján nem szabad vásárolni.
Ma hallottam -Nova- Gradoját (is), huh, az egy élmény volt. Elsőre azt mondanám, hogy az nálam lehetne egy végállomás.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz emiki6 #101968 üzenetére
Azt kihagytad milyen rendszerességgel használod.
Nekem nem, de én mondjuk heti max 3-4-szer és átlagban mondjuk 2-2,5 órát.
Viszont ahol fejpánt felül, ott én meg nagyobb mértékű hajritkulást észlelek. Mondjuk lassan úgyis mindegy; közelít a nullás gép eshetősége.U.I.: KáCsa -20% furutech illetve az élő hifi varázsa [link] (mákos zenészek )
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Nektek nem csesződik el az állkapcsotok a fejhallgató hordástól?
2 hónapja használok megint rendszeres fejhallgatót füles helyett és elkezdett szarakodni az állkapcsom. Régebben is volt már ilyen és amikor átálltam fülesre, akkor teljesen elmúlt."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
Ba cy lus
addikt
-
stellaz
veterán
Az, hogy mennyire nehezen hajtható egy fejes vagy mennyire energia igényes, az melyik adatból derül ki tulajdonképpen?
Az ellenállásból vagy az érzékenységből?[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz insyde5 #101959 üzenetére
Újonnan már nem veszel D2000-et, kifutott széria. D5000 és D7000 volt a nagytestvére, ezek már fa kupakosak. Ezekben még Fostex driver volt.
-
-
Dorien
veterán
válasz emiki6 #101949 üzenetére
HD58X? Az én láncomról kb. 20e Ft-os hang. A HD559-nél mondjuk jobb volt...
Két nyitott fejesem van, régi Fidelio X2 + régi HE400 Focuspad A párnákkal. A HD58X a közelükbe sem ért felbontásban, feszességben, hanghűségben. Az eredeti HD580 Jubilee-ről meg ne is beszéljünk, blaszfémia volt elnevezni róla ezt a Drop-os kiadást.insyde5: Az én tippem egy használt D2000, ha a Denon márka szimpatikus. Nekem jobban bejött a hangja, mint a D5200-é, bár utóbbihoz csak futólag volt szerencsém.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #100498 üzenetére
Vissza találtam, üdv mindenkinek!
Nagyon hosszas vívódás után meghoztam a döntést: beruháztam egy - használt, de elvileg kifogástalan állapotú - 600 ohmos Beyer DT990-re. Ha minden igaz, akkor hétfőn hozza meg a postás. Remélem, hogy a DIY csövivel szépen fognak muzsikálni.
Ez egy vonalszintű előerősítő E88CC triódákkal, ami képes 600 ohmra is dolgozni - a 70 ohmos Sennheiser HD480-am (még az őstípus, legalább 30-35 éves példány) sem szól vele rosszul, de erre a terhelésre csak kb. 1 mW-ot tud, 600 ohmra meg 15mW-ot. Remélem, az már elég lesz.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
jippa
aktív tag
Belement kb. 10 óra, alább a benyomások az új szerzeményről:
1.) Nagyon kényelmes, pont eléggé szorít, órákig is jöhet egyszerre.
2.) Olyan szinten nyitott, hogy ha szól, mindenki ezt hallgatja a házban.
3.) Nagyon kell neki a jó erősítés. Alaplapi esélytelen.
4.) Nagyon érdekes, hogy ez a nagy peerless driver mennyire egyik pillanatról a másikra robban be. Tekerem a hangerőgombot, semmi, még tekerem, semmi, még mindig tekerem, semmi, és aztán egyszer csak még 5 fok fordulatra (phonitor 2) megérkezik, és akkor elkezd tombolni. Itt aztán hirtelen megjön a cin, a mély (!), a tér, kilépnek a hangszerek a fátyolból, kilovagolnak a valkűrök. Mindez még bőven komfortos hangnyomás-szinteken zajlik.
5.) Készült rendes fénykép:
-
stellaz
veterán
Ma megmutattam kolléganőmnek a fejes-amp/dac -ot, 5 számot hallgatott meg elektronikustól a hangszeres zenékig. Eléggé megbabonázva hallgatta, és utána azt mondta, hogy ennyire érzelmesen még soha nem hallotta vissza a zenéket, énekeket (pedig volt drágább Beats bluetooth fejese is) és hogy most már érti, hogy a zenehallgatás hogy lehet konkrét programja valakinek.
-
fadam91
kezdő
Sziasztok!
Szeretnék egy Takstar PRO 82-t és hozzá egy Fosi Audio Q4 DAC-t.
Tudnátok abban segíteni, hogy jelenleg hogy tudok a legolcsóbban hozzájutni ezekhez? Külföldi rendelésben elég noob vagyok.Köszi!
-
insyde5
aktív tag
válasz s4tch #101950 üzenetére
Köszi, gyanítom a Bathy"s-ben lévő DAC dobja meg a hangzásvilágot. Szívesen meghallgatnám. Nekem BT fülesekből eddig a középtartomány hiányzik. A sonym "túltolja" a basszust ( pedig szeretem a bassszust ), ahogy húzom le EQban úgy követi az egyébként sem combos középtartomány.
A D 5200 jó, bár a színével ( barna ) még barátkoznom kell. MOnoChrome párti vagyok, ha lehet.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz insyde5 #101947 üzenetére
Állítólag dróttal jobban szól, mint a Celestee, ráadásul ott a wireless mód, ami olyan szabadságot nyújt, amit a vezetékes fejesek nem tudnak.
100e körül a D5200 szerintem is kiváló választás, már írtam többször, hogy ennyi pénzért nem tudok jobb zárt fejest. Annyit kell róla tudni, hogy nem izolál annyira, mint egy Nad HP50, jobban behallatszik a külvilág, ezt leszámítva szuper.
-
fehér_ember
addikt
Neked is ajánlható a Denon AH-D5200 mert van a hadveraprón, így elérhetőbb árban.
Fejestalin hallottam, szerintem is jó fejes. Az a baj, hogy hosszabb távon csak szövetfülpárnásakat birok elviselni magamon, különben már megvettem volna. -
insyde5
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi fejesekkel kapcsolatban:
Denon D5200◄►Focal Elegia
▲ ---------------------------------▲
▼ ---------------------------------▼
Denon D7200◄►Focal CelesteeAmit eddig találtam neten, hogy az Elegia basszusban gyengélkedik, ez nem jó hír nekem, valamint az Elegia szövet pados.
Sokat lesz utaztatva, Zárt kell. A basszus ne vesszen el a háttérben. Mindenfélét hallgatok.(Nightwish, within T., Massive A., Phil C. Hans Z., Havasi, Bagossy, ATB, Tiesto, Ákos-..... ) .Hosszú távra tervezek. Tervben van külső hordozható DAC/AMP vásárlás.
Esetleg ha van más alternatívátok, megnézem.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
Fidelio X2HR. Európai amazon(ok)on (.fr, .de) szokott lenni relatíve sűrűn akciózva 85-100€ (+posta, +áfa különbözet, mert a flansziáknál kisebb az áfa kulcs) körüli áron. Vagy van fent egy az aprón. (Ott is picit lejjebb szokott lenni az ára, inkább olyan 40ezer huf). Ott van bass, de nem agyba nyomulósan, meg könnyen is hajtható. Vagy shp9600-as. (Inkább az x2hr IMO)
[ Szerkesztve ]
-
-
Dorien
veterán
Nyugis, éji jazz:
-
Dorien
veterán
Nem lesz hatodannyi a különbség. Ez egyáltalán honnan jött?
Ha tudod hanyagolni a wireless-t, akkor szerintem maradj a vezetékes megoldásnál, mert olcsóbban jobb hang.A Denon D1200 nekem is tetszett. Nyitottban itt van még ez a Fidelio X2HR: [link]
Illetve eladóvá válhat a gyűjteményemből a zárt Final Sonorous III többféle párnával. (Privi.) Ez jóval komolyabb hang a D1200-nál. A-B-ztem őket anno..."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
-NoVa-
addikt
Ezt a hatodát azért úgy számold, hogy egyfelől a Bose, Sony 300$ környéki BT fejeseinek a hangja nem valami magas szint, könnyű vezetékessel megugrani. A fejhallgató testében nincs hely rendes akkusztikai kamrának, mert az akku és az elektronika elfoglalja azt, a rendes dinamikát az akkuidő oltárán feláldozták, ezek inkább az ANC-vel járó utazási komfortról szólnak. Repülni kifejezetten ideális, itthon igen ritkán jut eszembe elővenni.
A másik fele meg a DAC/AMP rész. Persze akadnak jó kombinációk, meg egészen meglepően használható olcsó minimalista cuccok, de az még hozzájön az árhoz. Pl a Megatron egy nem szép, nem ergonómikus 50$-os fém majdnem telefon méretű USB hajtású téglatest, de már alkalmas rá, hogy jól megszólaltasson 200 Ohm-ig szinte bármit a saját korlátain belül. Nem kiemelkedő technika, de nagyon odafigyeltek a stabil erős tápra. Ez egy SHP9500-al, Koss KPH40-nel vagy VE Supernovával kombinálva olyan minőségi low budget audiofil szettet ad, ami már élvezhetőbb, mint egy komolyabb fejes valami gyenge, nem hozzá illő forrásról.
A BT, mint protokoll, azért már jobb, mint amit a BT fejesek kihoznak belőle, egy ifi Go Blu gyufásdoboz méretű BT DAC/AMP már szépen zenél egy 38 Ohm-os Grado SR225x-el, de még az is lép egy nagyságrendet Gryphonról (BT-n is akár), vagy az asztali kompakt DAC + erősítő stackemről. És akkor pár mondattal elszaladtam a 100$-os kerettől 10x-es nagyságrendig.
A lényeg, hogy valami keretet figyelembe véve kell egy homogén, összeillő láncot kitalálni, és csodás lesz. Ha nem illenek egymáshoz az elemek, akkor is zenél valahogy, csak pénzkidobás.
-
7Sony7
addikt
Köszi srácok, mindketten segítettetek.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
stellaz
veterán
válasz Digitalis #101932 üzenetére
Sennheiser HD599 27 ezerért volt még 1-2 napja a Sennheiser oldalán, refurbished, de kb tök új cuccok gyári garanciával.
Fejesek terén kevés a tapasztalatom, de a Megatron - Philps shp9500 nekem annyira bejött, hogy sosem gondoltam volna (főleg nem az első meghallgatás után, amikor el akartam adni). Az Etymotic - IFi go blu tulajdonképpen mindenhogyan jobban szól, de mégis, ez a kombó olyan szinten le tud nyugtatni a zenével, mint egy sör a seduxenre
[ Szerkesztve ]
-
-
Digitalis
senior tag
Normál, minőségi zenehalgátashoz a zenére is odafigyelve szerintem a BT-t felejtős.
Akár, 200Euró-ból is kijöhetsz komplett, korrekt rendszerrel. Topping DX1 DAC_Amp, + Sennheiser HD 599, Philips Fidelio X2HR, Sennheiser HD 560S, zártban pl. AKG 371
Háttérzenére és filmre van hangfalam, csak volt. ha veszel egy jó kombót, majd meglátod.
Sennheiser HD 599, Philips Fidelio X2HR sokszor 100 euro alatt van az eu-s amazonon. Lesni kell.
De ne hallgass rám, ne bízz bennem, ez csak egy javaslat, próbálj nyugis körülmények mellett meghallgatni minél többet.
Egyébként, már most sajnálom a pénztárcádat.[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz 7Sony7 #101930 üzenetére
A megadott árban Superluxok, OneOdiok, esetleg aliról Takstarokat érdemes nézegetni, majd a kiválaszott típust beírni a fórum jobb felső sarkában lévő nagyítóba további infóért. Kiegyenlítettebb hang még a Lewitz HP8500-as, én pár fórumtárs próbálta is.
A Senn HD206-ost jellemzően le szokták figymálni. Szerintem hangra annyira nem szörnyű, de tényleg elég gagyi anyagból van, (főleg a párnája, az a legalja), meg én a vezetékét is cserélném valami használhatóbra.
#101929csƵ: Zárt, vagy nyitott is jó? Egyébként ár/érték arányban a Dorien által ajánlottaknál nem tudnék jobbat (legalábbis fáradt vagyok keresni). Az a Deva nagyon jó áron van most, és BT üzemmódban is tudod használni.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Üdv. Kis segítséget kérnék:
1. Otthon.
2.Pc-használat közben játékokhoz, de szoktam hallgatni zenét is. Bár tudom, hogy pc, mp3, és a minőségi zene az nem nagyon jön össze, de azért ne legyen nagyon gagyi se. Egy 2.1 es Wharfedale cuccról szól a pc, ezzel elvagyok. Viszont vettem ár 2.0 ás Philips-et, Genius-t, és valami moslékul szólnak, szóval azért hallom a különbséget.
Zenéből Enya, Oliver Shanti, Pink Floyd, egy kis pop, stb.
3.10-15000 ft os kategória.
4.Új.
5. passz.
6.Nem tudom, de szokott szólni a tv mellettem, és elég zavaró, emiatt talán zárt.
7.Normális hangzást. Semmi extra.
8.Itthonról.
9. Integrált hangkártya.Esetleg, amiket néztem, de nem tudok dönteni:
Superlux HD661
Sennheiser HD 206
Alpha Audio (170.950)Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
csƵ
addikt
válasz Dorien #101928 üzenetére
Félreértettél. Nem az általad linkelt fejhallgató árának hatodát szánom rá, hanem ha arányaiban ennyi a különbség árban a vezetékes és a vezetékmentesek között azonos hangminőségben, akkor dobom a BT vonalat.
A felsorolt fejhallgatók között a Denon tetszett a legjobban, a Sony túl mosott volt mélyközépen.
Az a hangvilág bejön.Árban kiindulásnak 150-200Eur és a DAC 100Eur.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Hatodannyiból? HiFimanből ez a legolcsóbb: [link] [link]
Viszont egy vezetékes fejeshez DAC/AMP is ajánlott. Zártban pár tipp: [link] [link]
Ezekből a NAD a semlegesebb hang, a Focal az inkább meleg, enyhe mélytöbblettel. Viszonylag könnyen hajthatóak, leszámítva a HiFiman-eket."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
-
-NoVa-
addikt
válasz Gzula[HUN] #101922 üzenetére
Normálisabb + 100k kombinációban nem 1-2 évben kell gondolkozni. A Bose QC35-öm 2016 óta teszi a dolgát, a fejpárnáját múlt évben cseréltem, az akku még mindig teljesen jó állapotban van. Ellenben hangminőségben egy jó DAC-AMP kombóra dugott hatodannyiba kerülő vezetékes is érzelmesebb, teltebb, élőbb előadást tud produkálni.
De akkor kezdjük az elejéről, keretösszeg, forma, elképzelés, összefoglaló szerint pontról pontra, aztán kihozzuk, hogy fillérekből megyünk, rátukmálunk egy Grado-t, vagy valami Kennerton lesz a vége egy Bigger Ben társaságában.
-
csƵ
addikt
válasz Gzula[HUN] #101922 üzenetére
Írtam egy eredeti posztot, amit véletlen töröltem és az újból kimaradt, hogy háttérzenére és filmre van hangfalam. Ezért lazításra és a zenére is odafigyelve keresek fejhallgatót.
-
Gzula[HUN]
addikt
Ez egy vezetékes fórum, szóval nincs értelme vezeték nélkülinek!
Komolyra fordítva a szót, ha TV híradót akarom hallgatni a pincében is, akkor tök jó a rádiós Sony. Ha kerékpározok, vagy ha süket szobát akarok, akkor tök jó az OneOdio A30. Ha simán zenét akarok hallgatni, vagy relaxálni, akkor inkább maradok a kanócos megoldásnál. Neked kell eldönteni, hogy mire fogod használni.
Ha egy normálisabb BT fejest szeretnél, szerintem az zsebbe nyúlós lesz. Én azért meggondolnám, hogy 80-100ezer Ft-ot kiadjak érte, hogy 1-2 év múlva az akku meg hasonló cicák miatt el kezdjek aggódni. Akkor inkább annyiért egy jó állapotú használt DAC/AMP, meg egy fasza akcióban/leárazásban (vagy használtan) beszerzett vezetékes. Ha x@r van a palacsintában még javítani is sokkal könnyebb.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
válasz Gzula[HUN] #101920 üzenetére
Most nincs semmim. 0-ról kell kezdeni. Ezért s kérdés, hogy van-e értelme BT fejhallgatónak vagy vezetékeljek?
-
Gzula[HUN]
addikt
A megfelelő fórum ITT van ha wireless vonalon akarsz tovább lépni, de figyelembe véve, hogy egyik nálad lévő fejes se az a kiegyenlített fajta, szerintem a Sony 1000XM3-4-5 vonalat fogják ajánlani. Hatalmas előrelépés az se lesz szerintem.
Ha mégis kanócosat szeretnél, azért már itt is zsebbe nyúlós lenne a dolog, mert azért egy megfelelő DAC+AMP (vagy ezek kombója egy készülékben) mondjuk egy Meze 99 (valamelyikével, ha már kell egy kis bass töblet) már nem lesz kici-óccó.Szerintem egyébként az MDR-1A-nak valamelyik ES9038Q2M chippel ellátott DAC/AMP jól áll.
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Harmadjára csak megtalálom a megfelelő topikot…
Üdv!
Egy ideje leépítettem a fejhallgatós vonalat, mert elköltöztünk és hangfalakkal próbálkoztam, de rá kellett jönnöm, hogy önmagában 2 (3, 4, 5) hangfal megfelelő szobaakusztika nélkül csak háttérzene hallgatásra alkalmas.
Kérdéseim:
0) A modern wireless fejhallgatók produkálnak-e már olyan hangminőséget, mint a vezetékesek?
1) Forrás: Apple Music mobilon és tableten. Kell-e nekem a hagyományos fejhallgató/DAC páros vagy elég nekem egy BT fejes?
2) Eddig ezek voltak nálam: ATH-M40x, Denon D1200, Sony MDR-1A. Ezen szeretnék túllépni.
Mit javasoltok? -
nagyúr
válasz osonte #101914 üzenetére
"...függ a pszichés állapotunktól is (...) ugyanaz minden, de nem tetszik semmi, néha meg olyan hallhatni a zenét, hogy tele van élvezettel, pedig semmi nem változik..."
Pontosan így van. Ráadásul ennek van egy nagy csapdája is. Ha két ilyen hangulat, bioritmus vagy pszichés változásunk közé bekerül véletlenül egy akármilyen apró és jelentéktelen változtatás, onnantól kezdve bármekkora nulla valós relevanciával rendelkezik, nagy rá az esély, hogy annak lesz tulajdonítva ez az óriási különbség.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
CyberFriend
tag
válasz stellaz #101916 üzenetére
Még egy kedvencem: Reference Recordings
Fiona Boyes (Blues in My Heart) mintha a szobában gitározna.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz CyberFriend #101915 üzenetére
köszi
-
CyberFriend
tag
válasz stellaz #101913 üzenetére
Itt tennék egy ajánlást. Kiváló előadók, jó felvételek: Foné Records
Jó zenehallgatást! -
osonte
őstag
válasz stellaz #101913 üzenetére
És akkor ezt még megfejelhetjük azzal is, hogy függ a pszichés állapotunktól is, hogy mennyire tetszik éppen amit hallgatunk. Erről mással is már beszélgettem és más is megerősítette, hogy ugyanaz minden, de nem tetszik semmi, néha meg olyan hallhatni a zenét, hogy tele van élvezettel, pedig semmi nem változik (audio részről).
-
stellaz
veterán
válasz bitrograde #101912 üzenetére
Már maguk a felvételek is annyira különböznek a saját tapasztalatoktól (pl. koncert élőben vs ugyanez stúdió felvételen), hogy alig néhány esetben van arra mód, hogy tökéletesen az "eredeti" hangzás legyen egyáltalán a felvételen. Ha a rock koncerten gyomron ütött a basszus, de a hangmérnök meg ezt a stúdiófelvételen lejjebb keverte, akkor szerintem audiofilebb (micsoda szép szó, hehe) felfogás egy basshead fejesen visszahallgatni, mint egy neutrálison. Szerintem innen is jöhetnek ezek az ízlésbeli eltérések és a többféle hangzású fejesek természetes létjogosultsága. Voltam úgy koncerten, hogy hazamentem, még éjjel letöltö.... izé.... megvettem az albumot, de konkrétan hallgathatatlan volt, annyira más hangzás jött vissza, és egy zenész barátom ugyanezt mondta róla. Óriási csalódás volt, de tényleg
Mondjuk ami nekem legfrissebb ilyen élményem, amikor két profi zenész eljátszott egy darabot élőben, majd lejátszották ugyanezt felvételről egy sokmilliós audio láncon és hát a kettő hangzása csak nyomokban hasonlított egymásra.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz Ba cy lus #101909 üzenetére
Az egyéni preferencia, vagy nevezzük nevén: az ízlés távolról sem egyszerűsíthető le bizonyos fejhallgatók technikai tulajdonságainak egyénileg súlyozott összességére. Ezeket inkább csak arra használjuk, hogy racionalizáljuk saját választásainkat. Ez persze szükséges is egy bizonyos mértékig, például hogy az idetévedő hobbitársak megértessék magukat egymással, hogy ne legyen teljesen lehetetlen a tapasztalatlanabbaknak tanácsot kérniük, stb. De végső elszámolásban előbb van az összbenyomás, a "gestalt" hallása, ami mindig több a részek összességénél. Ebbe szerintem nem csak technikai paraméterek, hanem bizonyos "viselkedésmódok" is beletartoznak, melyek megítélésekor - csak remélni merem - nem pusztán szeretett technikai eszközeink egymáshoz viszonyított paramétereit, hanem a zenei tapasztalatainkat vesszük alapul. Csak úgy találomra: kíváncsi vagyok hogyan jellemeznéd - ha egyáltalán lehet - technikai paraméterek alapján egy-egy eszköz zeneiségét, melyet a zenerögzítéssel foglalkozó szakma képviselői előszeretettel hoznak fel a lila ködös, metaforikus hifista nyelvhasználat eklatáns példájaként, mégis makacsul tartja magát a technikai eszközök előadásmódjának megítélésekor, vagyis hogy egy fejhallgató elég "zenei"-e. A feladat nehézsége szerintem nem csupán nyilvánvaló, de az is látszik, hogy nem csak egy egyéni megoldása lehet (ld. például hangfalas és fejhallgatós rendszer különbségei), hanem hogy egy egyén esetén is több megoldást adhat (több fejhallgatót is kedvelhetek egyszerre, akár a technikai paraméterek alapján egymásnak ellentmondó módon). Csak azt akarom mondani, hogy az egyenlet nem elsőfokú, és nem is biztos, hogy van megoldása.
-
Ba cy lus
addikt
Csak ki lehet deríteni, mikori a HD650. A membránon lévő dátum alapján 2007-est fogtam ki. Bár lehetne 2015-ös is, ha elől az évszámot szerepeltetnék, de több fórumot átrágva ezt az eshetőséget kizártam.
Érdekes, SBAF-en van egy tag, aki meg van róla győződve, hogy a HD650-ek 2012 óta egyre rosszabbul szólnak. Legalábbis felbontás tekintetében. -
Ba cy lus
addikt
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz bajnokpityu #101905 üzenetére
Hát ez az igazi baj, két fejhallgatóra külön-külön pedig nem fogok fejleszteni, nem a fáról szedem én sem a pénzt. Meg ott a hangfalas lánc is.
-
Ba cy lus
addikt
válasz bitrograde #101904 üzenetére
A szerethető lehet technikailag vacak is. Viszont hogy nekem valami technikailag jobb, az egyéni súlyozás az egyes ficsőröket illetően. Szóval persze, hogy lehet keverni a szubjektív és objektív tényezőket. Amíg nincs tökéletes, addig kompromisszumokat kell kötni, ez pedig egyéni, ki miből tud/nem tud engedni. Az már más kérdés, hogy az ízlés olyan, hogy olykor-olykor valamilyen tuajdonságból a technikailag kevésbé jót kedveli az ember.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz Ba cy lus #101898 üzenetére
Ahogy felénk mondanák, kérdésedben ügyesen elrejtetted a választ: csővel tud gyorsabb lenni.
Amúgy szerintem kevered: valami vagy szerethetőbb számodra, vagy technikailag jobb objektíven.
De arra tökéletesen ráhibáztál, hogy a Sennheiserek (egy részének) egyik leginkább értékelhető tulajdonsága az, hogy "a figyelem a zenére szegeződik".
Az OTL amúgy jó tipp, de én combosabb Schiittet is kipróbálnék a helyedben (sajnos sosem volt egyszerre HD650 és Schiit birtokomban, de a Sennheiser HD250 Linear és a HD540 Gold Reference viselkedéséből azt sejtem, a HD650 is kedvelné). -
Dorien
veterán
Príma utángyártott fülpárna AKG K550 K551 K553 -hoz: [link]
Kb. az eredeti kényelmét, puhaságát és hangját hozza, mélyekben még talán jobb is...SZVSZ jó láncról a K550 a mai napig világbajnok (valóban) zárt fejhallgató referencia hanggal, nagy térrel, kiváló anyagminőséggel, kényelemmel. Könnyen hajtható + még jól is néz ki.
-
denesdr
addikt
Sziasztok!
Használ itt valaki fejhallgató bemérő mikrofont Bp környékén?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy ruhás topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!