-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz Dorien #102199 üzenetére
Kösz szépen. A 900X árban nekem már nagyon sok, 50körül adnék ki rá. Jelenleg egy Yamaha MT220-asom van, szeretem is, de amióta megvan az Audio Technica ATH-GDL3 headsetem, szinte csak azzal hallgatok mindent. Persze teljesen más karakter mindkettő, de rájöttem, hogy a nyitott hangzása közelebb áll az ízlésemhez. A X2HR-t is nézegettem, az amazonon hasonló árban is lenne az 500X-hez, de annak nem ismerem a karakterét, az 500X/700X gondolom hasonló lenne a GDL3-hoz.
-
Dorien
veterán
AD900X van egy aprón, szerintem arra próbálj alkudni. Én ott éreztem minőségi ugrást a kisebbek után. A kicsik helyett mondjuk én sokkal inkább a Fidelio X2HR felé terelnélek, de igazából meg tudom érteni, hogy addiktív a full 3D, teljesen nyitott tér. Kezdetben nekem is az volt. Sokáig volt AD500X-em.
fattyu: Igen, kifejezetten "analógos" megszólalású a mostani láncommal. Még a HE4XX meg a két HE560 fogott meg igazán HiFiman vonalon. Lehet, hogy most lesz HE400SE is egy beszámítás során...
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
fattyu
veterán
válasz Dorien #102196 üzenetére
ó. én ezt annó még ezer éve egy fejestalin hallgattam. Akkor azt hiszem hp1 volt a fő fejesem, és ez volt az egyetlen az egész eseményen amire azt mondtam jó. Tök meghallgatnám mostani rendeszerről
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
gg72
veterán
Sziasztok! Pár hete használk egy Audio Technica ATH-GDL3 headsetet és annyira tetszik a hangzása, hogy most vennék egy hasonlóan nyitott fülest zenére és filmre az erősítőm mellé (hm receiver Pioneer SC-LX87). Az ATH-AD700X és 500X típusokat szemeltem ki az amazonról, megéri a 700X azt a kb. 10ezres felárat? Elvileg jobban hajtható, mint az 500X + picit több mélyet írnak róla, különben kb. ugyanazok, ahogy olvasom.
-
Dorien
veterán
válasz fattyu #102195 üzenetére
Igen, csak Sundara-féle hibrid fejpánttal és Focuspad A párnákkal.
Volt már nálam HE400i, 400S, 4XX, 560 V1, 561 V2 - de ennek a legjobb a tónusa mind közül. Feszes, telt mélyei vannak a láncomról, nagyon jó egyensúlyban a középpel és a magasokkal.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Ba cy lus
addikt
válasz Dorien #102193 üzenetére
Valószínűleg jó, s annyi pénzért biztosan ajándék. Csak jó eséllyel dög nehéz hajtani.
Hangra szerintem a HE400i, HE560, HE6 előtti Hifiman planárok, amennyire eddig levettem mások írásaiból, melegebb-sötétebb tónussal rendelkeznek. Szóval szerintem igen érdekes lehet mind a HE5, mind a HE500.
-
-
Ba cy lus
addikt
Volt open boxos HE5 a Hifiman store-ban 199 dollárért!
[link] . De jellemző módon csak az amcsikat és kanadaiakat kényeztetik ilyen jó ajánlattal.[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Mi okozhatja ezt a problémát?
USB-C Apple dongle-t használok iPaddel és K371 a fejhallgató. Apple Music-on néha zene full sercegő, néha simán akkor is hallok sercegést, ha épp nem szól a zene. De olykor teljesen tönkrevágja az egész zenei élményt ezt a fura fátyol. Mintha 64kbps-sel szólna.
Volt már ilyesmi anno Windows alatt, de akkor valamelyik akkori DAC-om ki- majd bedugása megoldotta. Most nem segít ez.
Rendeltem egy lightningos donglet, hátha az vacakol. Ti mit tippeltek? -
fattyu
veterán
válasz Phvhun #102187 üzenetére
Home officeban?
az a baj ezzel hogy amirol valtasz barmi hatalmas leptek javulas de meghallgatnek meg ezt azt. Sundara nekem nem volt eppen szerelem meg wow faktor. Igaz nem egy superlux volt a kontraszt hozza
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Phvhun
őstag
Sziasztok,
Közeledek az új fejhallgatós szettem beszerzéséhez, és időközben számtalan review végignézegetése után teljesen átalakult az előző – pár hónappal ezelőtti – tervem.
Az igények változatlanok:
- Egész napos asztali gépes használat mellett
- Széles zenei skála (goa / instrumental / metal) is jól szóljon
- Ránézésre nagy a minőségbeli előrelépés, mindenképpen WOW élményt akarok átélniJelenlegi setup:
- Fejhallgató: Superlux HD681
- DAC: Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 SB1090Tervezett setup:
- Fejhallgató: HIFIMAN SUNDARA
- DAC: SCHIIT MODI+
- Erősítő: SCHIIT MAGNI+
- Táp: TOPPING P50
- USB Szűrő: TOPPING HS01Miért szűrő: Egy konkrét szoftveren belül egy bizonyos viszonylag gyakori, egérmozgással járó és GPU terhelést okozó tevékenység magas frekvenciás zajként jelenik meg a fülhallgatóban (nem a GPU kondik ciceregnek), ezt szeretném ezzel kiküszöbölni.
Kérdéseim:
- Ez így egy ésszerű kombó lenne?
- Hol tudnám ezt élőben kipróbálni mielőtt vásárolnék? hitspace kínálatában nem látom ezeket a cuccokat.DAC topikban ugyenez a kérdésem linkje: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ciry
őstag
válasz Dorien #102154 üzenetére
Köszi a választ. A füles már régen megvan, amit linkeltél a gyereknek van és bár remek, de közel se szól úgy mint a cloud2 revorver s ami nekem van. Azt nem tudom, hogy jó-e referenciának, mint pl. egy m40x vagy egy 80 ohm-os Dt770 pro. Nem találtam semmit a neten erre vonatkozólag.
"Csak semmi buzulás!"...
-
-NoVa-
addikt
válasz :AMF: #102168 üzenetére
Az biztos, eddig minden profitált a többletteljesítményből és a teljesen elválasztott csatornákból, de még kell érlelnem az elhatározást. Gondolom a garanciának sem tesz túl jót, egyelőre nem piszkálom. Egy nagyon vastag 4.4 csatlakozó sem ártana, hogy beleférjen a kábel.
Most, hogy többet járt már a Hemp, elég egyértelmű forrás preferenciám alakult ki. Jó a Gryphon, imádom, kompakt, elfér zsebben, de itt most határozottan második helyezett.
A nyers erő, a szeparáltabb komponensek, és a jóval nagyobb feszültségen üzemelő analóg erősítő együtt sok apró előnyt összeadva nyer. Az ifi hangjához jobban illik a nagy párna, míg a VE F-paddel, gyári kiszerelésben áll össze a csoda.
Forrásnak mindkét DAC S-PDIF bemeneten kapta ugyanarról a DAP-ról ugyanazt a zenét, hogy ne legyen eltérő körülmény.
Persze az ifi tényleg hordozható, zsebrevágva telefonról LDAC BT protokollal drót nélkül is élvezhető a végeredmény bárhol. A Prime stacket lemértem, 1.2 kiló... Átviszem a dolgozószobámból a kanapéra, és vissza, de azért ez így inkább kompakt asztali szett.Zárt fejhallgatóra szerintem nem lesz igényem, nem lesz Kennerton fotódömping , szerintem még a Supernova is felmegy majd apróba, ha izoláció kell, a custom elektrosztatikus EJ07 ugyanazt az élményt adja zárt IEM-ként, mint a Hemp.
Mondjuk bőven duplaannyiba is kerül.
-
stellaz
veterán
Az az igazán durva ebben a Gradoban, hogy amikor ezzel zenét hallgatok, akkor ahogy a valóságban sem, úgy itt sem a részletekre vagy egy konkrét hangra koncentrálok, hanem a zene és a megszólalás egészére. Elgondolkoztam, hogy mennyire nevezném pl részletezőnek, de igazából fogalmam sincsen, nem tudom megmondani. Az érzelmeket egészen döbbenetesen jól közvetíti, ha olyan a felvétel, akkor nagyon komoly érzelmi töltést tud adni a megszólalással, ahogy az eddig igazán csak élő koncerten tudott átjönni úgy igazán.
-
s4tch
veterán
válasz Polllen #102181 üzenetére
Little Dot Mk2 volt nekem, alapvetően jó erősítő, semmivel sem kellemetlen, viszont a HD6-ok mellé a Spartan abban az állapotában, ahogy fericske hozta a talira, egyszerűen jobban illik. A CTH számomra ismeretlen.
A sbaf szaktopikban van pár jó ajánlás HD650 mellé, a Schiit csöviket is szeretik.
-
Dorien
veterán
válasz Polllen #102181 üzenetére
A Starting Point DAC 3 + CompositeAmp nagyon jó volt a HD580 Jubilee-vel. Klasszikus jazz-hez, komolyzenéhez, akusztikus rock-hoz nem is kellene más... Pop, rock, acid jazz kicsit sótlan volt vele, azokkal még a Fidelio X2-t is szívesebben hallgattam.
-
Polllen
nagyúr
válasz s4tch #102180 üzenetére
Microfluentamp-m volt, szerettem is, de az akkori Starting point system dac 3 mellé én is kicsit sötétnek éreztem. Persze az a philips dac már alapból sötétebb karakter volt.
A Dactron ugye egy full usb-s hordozható dac-amp, ezért is merült fel bennem. Valszeg ha a HD600-t találok előbb, akkor nem gondolkodnék rajta.
Q2-ben jó eséllyel leszek UK-ban pár hetet, majd akkor Spartanozok szerintem. Hacsak valaki nem tesz fel egyet használtan itthon addig. CHT-n is gondolkodtam, meg a little dotokon is, de annyira spártaiztok, hogy hiány érzetem lenne, miért nem azt próbáltam ki.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
s4tch
veterán
válasz Polllen #102179 üzenetére
Az erősítőt (talán microfluentamp, nehezen követem a generációkat és a neveket) hallottam, fehér_embernek van belőle. Qrvajó cucc, tiszta, erős, gyors, dinamikus, bőven megéri az árát. HD650 mellé látatlanban akár passzolhat is. Számomra hangyányit sötétebb volt a hangja az ideálisnál, ezzel együtt egy meghallgatást simán megér. Viszont erő bőséggel van benne, azzal nem lenne gond.
Talán már említettem a Spartan Helot 2x-et, az 100% elégedettség lenne.
-
Polllen
nagyúr
válasz bitrograde #102178 üzenetére
Engem érdekelne. Főleg az OTL vonal, mert bár látom hogy imádják többen a seni-kel, nekem ez még mindig olyan, mint a zsiráf.
Amúgy valaki próbálta már bkercso Dactron-ját? Egy HD 650-nel mennyire bírna el?
-
bitrograde
senior tag
Ha lesz megint találkozó, és eljutok, akkor viszem a HD540 Goldot meg a HD250 Linear I-et, és csinálhatunk egy teljes spektrumú Sennheiser összehasonlítást, ha valakit még ez után is érdekel. Tudok egy OTL-t és egy Jotunheim multibitet is vinni, ezekkel a Sennek biztosan jól szólnak.
-
Polllen
nagyúr
válasz Ba cy lus #102171 üzenetére
Nekem a helyes tónus a HD 560s (leszámítva a 6-7k közötti kiemelést)
A HD 650 közepe tényleg remek (kromatika a legjobbnak tartja a 600/650/6xx közepeit), de a magas hangokat kicsit "lekerekíti", emiatt nem mondanám tökéletesnek.
Kicsit melegebb, mint az 560s, de emiatt jobban szerethető. Talán ferzoli mondta, h a HD 650 vagy 6xx semleges láncról bármeddig hallgatható. Igazat adok neki.
-
Ba cy lus
addikt
válasz bajnokpityu #102170 üzenetére
Ha olyan rossz tónussal bírna a HD650, nem dicsérte volna annyiszor éppen a hangszerhangjai miatt kromatika fórumtársunk (plusz a többi zenész kollégája) sem, aki nap mint nap akusztikus hangszerek között dolgozik. Az még mindig egy nagyon természetes hang. Csak megfelelő erősítés kell elé.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ba cy lus #102169 üzenetére
A hd600 volt a sztenderd, a nagyjából jó hangszinu fejese a seninek. ennek lefelé hangolt verziója a 650. Mindenképpen rosszak a tonusai, melye,közepe, magasa. De ezzel együtt értem h mit lehet benne szeretni, mert nem minden a tonus. Illetve egy konkrét láncon hallottam már benne olyan boogeet,hogy elkepedtem,hogy eny ennyire fals fejes hogy tud mégis ilyen szórakoztató lenni.. egy láncon kiadta,csomó láncon nem.
-
Ba cy lus
addikt
Még ehhez a he560 vs hd650 témához, hogy majdnem biztos vagyok benne, hogy a HE560 technikailag jobb, de véleményem szerint a tónussal alaposan tökön szúrja magát. Fura a közép és a magas is a HD650-hez képest, ami jóval természetesebb. Szerintem ezért varázsol jobban oda a helyszínre a HD650, mert ez többet jelent, mint a technikai lemaradása. Persze ehhez azért hoznia kell egy elég jó szintet, de ez adott.
[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz btraven #102156 üzenetére
Régiek közül egy SR80 van itthon, attól szerintem sokkal jobb a 225X. A Hemp meg rátesz még egy (jó nagy) lapáttal. Nem csak más, jobb.
Nekem Ear001 korábbi hozzászólása keltette fel az érdeklődésemet a Hemp iránt, de közel két évig sikerült elugrálni az útjából.bitrograde: 38 ohm és érzékeny, így aztán hajtják mindenféle cuccal az olvasottak alapján. Jobbak közül az Asgard és a RebelAmp nevével találkoztam többször. Jó elektronika mellé Ear001 ajánlotta a Grado RA-1-et is. Én egyelőre maradnék a csőnél, de amíg nincs itthon Hagerman Tuba, addig boldogan hallgatom a Spartan Helot 2x-ről. Alapzaj és erőlködés nélkül varázsol el minden nap. THX-ről és CTH-ról nem tetszett annyira, mint a Spartan-ról (Siemens 12AU7+Toshiba 12BH7).
-NoVa-: A carboncopy-s beszámoló alapján lehet némi pozitív hozadéka a szimmetrikus hajtásnak.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz bitrograde #102166 üzenetére
Kis extra fűszer, az SR80x - Koss KPH30i összevetésben még a filléres Koss nyert ismerősi körben, ellenben a 325X már nagyon más szint.
A 225x-et egy Lurker fw-s iBasso DX160 DAP-ról mutattam meg Stellaznak, az ugyanabból a szériából származó Cirrus Logic DAC, mint a Go Blu, csak nem chipben megvalósított erősítős. 1-2 szám már veszélyes függőséget alakított ki :)
Skálázódik az is valamennyit, szebben szól a Gryphonban lévő Burr Brown selymesebb, analógabb magasaival, és az erősebb hajtással, de itt már a Hemp jobban skálázódik. 38 Ohmos mindkettő, de az utóbbi jobban profitál a teljesítményből. -
-NoVa-
addikt
válasz bitrograde #102163 üzenetére
Az eddigi korábbi Grado tapasztalatokból extrapolálhatsz, az X széria 38 Ohmos driverein finomabb a magas, és a 225X-től kezdve akad rendesebb sub basszus is, ami a 80-asban még nagyon nem.
A Hemp ezt szépen kiterjeszti szépen, 30Hz alatt sem halott, a párnákkal meg kiválóan rá lehet finomhangolni a zenére és a forrásra, de az már apró részletkérdés.
Én leginkább egy ifi xDSD Gryphon-ról használom, ha testesebb hangot szeretnék, vagy a Prime DAC + RA2Bfe erősítő akkról, hálózatról leválasztva ad egy tiszta, színezetlen alapot. Szóval 320 és 780mW single ended kimeneteken. Kéne rá 4.4 dugó, de igazából jó így ahogy van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz HELLAFLUSH #102162 üzenetére
Cserélj fület
-
bitrograde
senior tag
válasz :AMF: #102152 üzenetére
Mivel hajtjátok amúgy a Gradókat? Az első rendes fejesem egy 80-as volt, alaplapról, majd Presenterrel, és tényleg nem volt rossz rajta a komolyzene (csak a szorítást tudtam volna feledni, én nagyfejű). Aztán évekkel később kísérleteztem egy 225-össel, azt egy Lake People 109 próbálta meghajtani, de az már nem tetszett. Szóval ez a mi van a számozottak (60-80-125-225-325) felett és mivel házasítjá(to)k kérdés érdekelne. Van valakinek megemésztett beszámolója erről?
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz bajnokpityu #102153 üzenetére
Miben múlja felül? Mert hangban biztos, hogy nem.
Gamer létemre kipróbáltam már sok mindent (köztük a HyperX-eket is) de amióta Hifi fejeseket használok azóta nem sírom vissza egyik mikrofonos fejest sem. -
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #102160 üzenetére
Mikor faterom telefont akart venni, de még nagyon is jó volt a régi, akkor a tudatalattija betetette vele a mosógépbe egy hosszú, 60 fokos programra. Fura módon egészen hiteltelen bosszankodással mesélte el eme kis balesetet, majd 10 másodperc alatt rátért a lényegre, hogy akkor meg is kéne rendelni az újat
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Dorien #102158 üzenetére
Relatíve sok a különbség. Az Alpha-nak a kagyló azon része is más kialakítású, amin a driver van. Talán a driver is más, de arra nem esküdnék meg (most meg fáradt vagyok utána nézni, egész nap dolgoztam). A kagyló külső felén, felül vannak apró nyílások (bass-nak). Cserélhető vezeték, jobb minőségű műbőr párna. Hangban pedig gyakorlatilag mindenki jobbnak említi. Alig várom már, hogy egyik mikis fejesét a fiam tönkre tegye, hogy tudjam egy Alpha-val "vígasztalni".
Szerk.: Talán a mikrofon is más, de ezen a fórumon ez marginális.
#102159bajnokpityu: Bocs, ha nem voltam tökéletesen részletes, ennyire emléXem.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz bajnokpityu #102157 üzenetére
Mivel jobb az?
-
bajnokpityu
félisten
válasz HELLAFLUSH #102149 üzenetére
Pont ez a poen, h siman felulmul egy alpha egy hifi fejest a maga arkatwgoriajaban…
-
stellaz
veterán
Felraktam a feleségem fejére a Gradot. Azt mondta, hogy na ez most tényleg jó (a Philipset lefitymálta, hogy semmi különös) és ennél jobb fejest még soha nem hallott
Megvan benne az a dinamika, hogy kifejezetten élvezetes vele a komolyzene is, ami ebben a formában nekem hangzásra durvábbat tud szólni, mint egy modernebb zene, ahol nincsenek ilyen nagy váltások, a dob is lágyabbat és mélyebbet szól szerintem, mint egy rock dob. A Denon stereo erősítőmmel a Tannoy hangfalak számomra konkrétan alkalmatlanok szimfonikus zenekar által eljátszott darabok hallgatására, mert olyan mintha egy dinamika kompresszoron menne át az egész zene, amint belép az összes hangszer, dob és nő(ne) a hangerő, egyből nagyon csúnyán letérdel az egész cucc és megöli az egész előadást.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz jippa #102142 üzenetére
Ich bin kopfhörer gott!
Komm zu mir mit samlungen!
(veretes németemmel ennyire futja! )[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
stellaz
veterán
Ma elhoztam -Nova- fórumtárstól a Grado sr225x-et. A megszerzése nem volt könnyű, Éppen dögrováson vagyok, odafelé olyan dugóba kerültem, hogy ilyen talán hétfő reggel sincsen, és mikor lefordultam az M3-ról, elkezdett beszarni a kormány szervó.... Ezen körülmények ellenére ma vagy 8-9 órát a fejemen volt.
A csomagolása igazán vicces, mintha egy üres mini pizzás doboz lenne A fejes amúgy minőségi cucc, a kábele meg olyan drabális, mint egy vasalókábel, szerintem ez önmagában nehezebb, mint az egész fejes.
A kényelme a Philips shp9500-hoz viszonyítva: ez kisebb és stabilabban ül a fejemen, az pedig nem a fülemre ül és puhább a párnája (sokkal), de ezek így többé-kevésbé kiegyenlítik egymást használat közben.
A kábele nem cserélhető, de ennél strapabíróbb kábelt mondjuk nem tudok elképzelni egy fejhallgatón.
A hangja: mivel nagy tapasztalatom nincsen a fejesek terén, ezért a Philipshez tudom viszonyítani és az Etimotychoz. Alapvetően azt mondanám, hogy olyan a hangja, mint az Etymoticnak, amit én nagyon szeretek. Némi basszus többlettel. A Philipsnél egyértelműen élénkebben, pontosabban, dinamikusabban zenél. Ha azt hallgatom ez után, akkor várom, hogy beinduljon a ritmus, aztán rájövök, hogy már beindult...egyedül ilyen lounge vagy smooth jazz esetében mondom azt, hogy a philips pariban van vele a finomkodó hangjával, minden máshol nagyon elmarad és magasabb hangerőn kásásodik is a teteje, a Grado pedig egyáltalán nem.
Nagyon meglepő, hogy minden stílussal jól szól és a klasszikus zene egészen döbbenetesen jól szól rajta, tisztán energikusan, dinamikusan, totál úgy, mint az etymoticon. A mélyek is pontosak, a közepek, magasak is szépen szólnak, nem visít, sziszeg semennyit sem.
Érdekes, hogy az adatokból nem következne, de hangosabban szól, mint a philips, gondolom, mert ez közelebb van a fülhöz. Amúgy szerintem nem is hallatszódik ki annyi a zene a fülesből, mint a philips esetében. Most esete ilyen érzésre kellemes hangerőn szinte alig hallani belőle valamit.
A Megatronronról is jól szól, de a csatlakozója valahogy nem kedveli a Megatront, mert néha mintha kontaktos lennem nem érintkezik tökéletesen, egyébként a Megatron usb csatlakozójába is csak félig megy bele a kábel.
Kipróbáltam az iFi go blu -ról is és azt kell mondjam, azzal jobb, több lesz a mélye, a go blu basszus kiemelésével pedig a legalja szerintem jobban megvan. Nagyon jól szól vele és szerintem azzal fogom használni, de elég vicces, ahogy azon a kábelen fityeg a kis gyufás doboz[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz jippa #102140 üzenetére
Nagyon sajnálom. Van egy két fura muki aki azt hiszi hogy akkor is becsapják ha fizetnek neki a használt cuccáért. Volt még a brexit elött aki azt hitte, hogy bejelentési kötelezettsége van ha Mo-ra küld csomagot. Hát nem is küldte el..
A minap tréfából egy francia mo-hoz kapcsolható politikusokat sorolt nekem.... mint pl.... Sarkozy, meg a mostaniak és a végén benyögött egy Vaclav Havelt is.
Egyszerűen félnek a butaságuk miatt, félnek az ismeretlentől.
Biztos sokat nézni a német állami csatornát.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
jippa
aktív tag
válasz contaxg #102139 üzenetére
Nem tudom, hogy mi a baja a külföldi postázással, mert belföldre postáz. Előre elutalnám neki a vételárat péjpel barátként, de hiába udvaroltam neki, másodjára már csupa nagybetűvel írta nekem, hogy KEIN VERSAND INS AUSLAND. Nehéz fejű csávó lehet. Nem akarok már újabb megoldási javaslatot elővezetni neki, mert gyanút fog és leveszi a hirdetést. Elő kell vennem a kint élő régi ismerősök közül valakit.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz jippa #102136 üzenetére
És ha küldünk érte egy DPD futárt, hogy a becses kacsóiból kivegye a csomagot???
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
jippa
aktív tag
válasz szakibá... #102137 üzenetére
Pü
-
bala6120
senior tag
válasz bitrograde #102117 üzenetére
HD540-nel (Sennheiser HD540 Reference I. 600 Ohm, megmérve mindkét oldal 583 Ohm) kapcsolatban teljes mértékben egyetértek veled, libabőr nagyon sokszor jelen van
A head-fi.org topikját végigolvasva 3 bőr párnán megakadt a szemem, megrendeltem mind a hármat. Az amazonos AKG K240 párna nagyon jól passzol hozzá, csak a szivacs vastag, HD650 szivacsa viszont remek hozzá. Semmi mást nem csinál, csak helyre rakja a sokak által kifogásolt alját. Így már pl. Hans Zimmer - Live In Prague hallgatása közben sincs semmi hiányérzetem.
Amúgy kíváncsi lennék, hogy eredeti párnájával hogyan szólna, de az már lehetetlen...[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bitrograde #102132 üzenetére
Bevallom (és csak így kizárólag négyszemközt ) hogy a Ferrumtól egy picit tartok, ismerve a felmenőit (Mytek). Már a DAC választásnál is voltak kétségeim de az már adott volt, de én biztos nem cseréltem volna le a járt utat (pl. Voilectric+Chord) járatlanra.
De ezek nekem ugyanolyan kis "bogarak" mint Neked a Sennheiser, amiknek a többségével ki lehet engem kergetni a világból.[ Szerkesztve ]
-
Lovecraftian
kezdő
Sziasztok,
Hááát... a nagy helyzet az, hogy (egy korábbi hozzászólásommal ellentétben), megkövetem a Meze 99 Classics-ot. Korántsem olyan szar mint ahogyan az emlékeimben élt. Egy HD600 mellé jött és szépen kiegészítik egymást, mivel tök máshogy szólnak (az egyértelmű nyitott/zárt különbségen felül). -
bitrograde
senior tag
válasz contaxg #102131 üzenetére
Ezért igyekeztem nagyon körültekintően és óvatosan fogalmazni. Könnyen elképzelhető, hogy a Meze hangszerhangjait egy jól megválasztott kábel helyrebillenti. A beszámoló inkább koncentrált a "de" részre, és nem nagyon hangsúlyoztam túl - bár leírtam - mi mindent csinált a Meze jól (nagyvonalú, lendületes hang, kiterjedt sávszélekkel, stb. "Kit érdekel, hogy szólnak a hegedűk, ha így szól?" - volt az ellenvélemény a két hegedűs kekeckedésemre). Az is nyilvánvaló volt, hogy a Ferrum igényli a táppal való foglalkozást (ezt azért egy hasonló árú erősítő esetében már nem tartom annyira bocsánatos bűnnek, mint a kábelek kérdését). Szóval mindennel kell egy kicsit "hifizni", ha az ember a számára megfelelő hangot szeretné kihozni a komponensek összességéből: ki kell találni, ahogyan te írod. Szerintem sokan ezt felejtik el, amikor egy-egy komponenst abszolút értékben minősítenek, és nem arról beszélnek, hogy adott környezetben hogyan viselkedik. Szokták itt az autó-kerék, lánc-láncszem, stb. hasonlatokat emlegetni, de ezek sokszor sántítanak. Bőven találni ellenpéldát arra, hogy relatíve olcsóbb komponensek képesek felnőni a köréjük pakolt drágábbakhoz (skálázódás), hogy néha filléres darabokból lehet elfogadható hangú láncot építeni, vagy hogy egyetlen alátéttel vagy kábellel is el lehet rontani a jó hangot. Ebből a szempontból érdekes tapasztalat volt a Meze, amiről talán csak annyit felejtettem még leírni, hogy az én Sennheiserhez szokott fejemnek kissé nehéz is volt (vagy a Sennek túl könnyűek ).
És persze jönnek az egyéni preferenciák. Hallgattuk egy kicsit a Brothers című Baldych-Helge Lien Trio-"páros" lemezét, és elég egyértelmű volt, hogy hegedűben a HD540, zongorában a HD250, dobban a Meze brillírozott, miközben "technikailag" az abszolút sorrend Meze > HD540 > HD250. Nem egyszerű. (fejvakarós emoticon) -
contaxg
veterán
válasz bitrograde #102117 üzenetére
Amiről írsz az többé-kevésbé kábellel, táppal, (félve írom le) elhegyezéssel változtatható. A jó hang melós . Valószínűleg a Schitt-Sennheiser páros körül nagyjából minden ki lett találva. És az nem biztos, hogy mással, másnak éppen előnyös.Vagyis ha egy ad-hoc (félig nyers ?) lánccal ilyen eredményt kapsz, arra azért el lehet mondani, hogy ígéretes!
-
Remus389
veterán
válasz Ba cy lus #102126 üzenetére
A fejhallgatót magát úgy eq-zzuk, hogy modifikáljuk (akár csak alternatív párnával).
Én sem EQ-zok (már), viszont a fejhallgatómat nemrég modifikáltam alternatív párnával.
Képek: [link]A Dekoni párnákról volt szó múlt vasárnap. Aznap este megrendeltem Muziker-től (itteni javaslatra [link] ), amely csütörtökön érkezett meg.
Úgy érzem javított a kényelmén a füleim most már sokkal jobban elférnek, igaz így is csak épphogy. De ha jól beállítom, talán nem érint semmit vagy nem zavaróan.
Hangzásilag szerintem kicsit kibalanszírozta a fejest, kicsit több basszus, a magasakból kicsit kevesebb lett. Az ADX5000 kicsit világos fejes alapból.
A színpad vagy levegős hangzás is nőtt, hisz már szögben érkezik a füleimbe a zene. A hang tisztasága viszont szerintem teljes mértékben megmaradt.Szerintem már nem teszem vissza a gyárit, pozitívan javította a fejest a Dekoni párna a megitélésem szerint.
-
jippa
aktív tag
-
Ba cy lus
addikt
Volt egy kis DT550-teszt (ami a hozzáférhető példányt jelenti csak, elképzelhető, hogy ebből is voltak különböző revíziók; az én tapasztalatom a régi hifi magazinos teszttel elég nagy átfedést mutat). Számomra az az a fejhallgató, amilyennek sokan a HD650-et hiszik: zenei, szerethető, de technikailag egyértelmű a lemaradása csak egy modern DT880-nal összevetve is. Azért voltam pont erre kíváncsi, mert a HD650-hez hasonló filozófiájúnak érzem. De a DT550-nel ellentétben a HD650 nem fedett és nem fakó. Számomra egy ideje egyértelmű, hogy a 650 nem csak zenélni tud, technikailag is elég magas szintű, ha olyan erősítővel hallgatjuk. Részben ez okoz sok félreértést a HD650 kapcsán, a másik ok a hangolása, mert a fejhallgatók ilyen-olyan hangolásával sok téves megállapítást el lehet ültetni emberekben. Nem állítom, hogy minden csak a frekimenet, de azt igen, hogy kevesen tudnak igazán elvonatkoztatni tőle, és ezt a gyártók ki is használják.
-
csƵ
addikt
Olyan erőtlennek éreztem a K371-et, aztán most latom, hogy az Apple Musicban AAC256kbps-ra van állítva a minőség a vesztesegmentesről. + 2 hete náthás vagyok és be-bedugul a fülem. Úgyhogy jókor próbálgatom a fejhallgatót.
-
Ba cy lus
addikt
válasz bitrograde #102125 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott. Tulajdonképpen "előeq-zunk". A fejhallgatót magát úgy eq-zzuk, hogy modifikáljuk (akár csak alternatív párnával).
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
A headfi egyik témájából random hozzászólás: "in most desktop hifi setups we are equalizing the signal not the headphone". Vagyis nem a fejhallgatót, hanem a jelet "EQ"-zzuk. Ez a lényeges különbség - legalábbis nekem - elsikkadt itt az "EQ vagy nem EQ"-vitákban. Csak én nem vettem volna észre, hogy valaki ezt szóba hozta?
-
jippa
aktív tag
remélem, innen szánta el valaki magát a 880S-re
-
s4tch
veterán
válasz jippa #102122 üzenetére
Nekem van mindkettő. Megbízhatóság szempontjából nincs különbség, profi cégek. A cím a forward2me esetében egy standard cím, ha konkrétan nem néz utána az eladó, nem derül ki, hogy csomagtovábbítóhoz szállít. A mailboxde esetében a címzett maga a cég. Utóbbi olcsóbb volt valamivel, mikor legutóbb összehasonlítottam az árakat.
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #102118 üzenetére
Egyébként a DT770 (Edition 32 ohm) nekem is egy pozitív meglepetés volt az A30 Próval. Tonálisan nem annyira kedvelem, de ettől eltekintve technikailag azon az áron teljesen ok.
-
jippa
aktív tag
Ha valaki, aki Németországból ír ide, kedvet érezne hozzá, hogy segítsen nekem megalkudni egy különleges vintage fejhallgatóra, amit a tulajdonosa semmilyen módon sem akar elpostázni Mo-ra, az keressen meg engem PÜ-ben. 1 hónapig próbálgathatja az illető a ritka különleges fejest, mielőtt továbbpostázza nekem. Köszi
-
fehér_ember
addikt
válasz fattyu #102108 üzenetére
Sok embernek lehet olcsóbb fejes is végállomás.
Én pl. akárhányszor felteszen a 250 ohmos DT770-et, mindig ledöbbenek hogy mennyire jó. Abszolút értelemben is; árához képest meg főleg. Ha nappal látok 1-2 fejest a hirdetések közt amin elgondolkodok, akkor ez este, amikor felteszem a Beyert, elmúlik. Különben meg én sem igazán értem ezt az egészet; hogy miért ennyire jó számomra. Azt mondjuk megjegyezném hogy a DAC és bkercso microfluentamp-ja között nagyon nem mindegy a készülékösszekötő kábel. Épp az elmúlt napokban cserélgettem a fellelhetőimet.
Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy nem lesz jobb fejesem, hanem hogy ezzel már el tudnák lenni.[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz -NoVa- #102104 üzenetére
Igen, valóban van valami élő a Meze Empyrian hangjában....
A többit kicsit félve írom le, mert bár azt hiszem, igyekeztünk kiszolgálni, mégsem voltam elégedett a hangjával.
Egy kis kontextus.
Többször járt nálam a Soekris 1541: hallgattam hangfalas rendszerben, ahol nagyon tetszett a hangja, remek szinergiát alkotott a végfokommal és a hangfalaimmal. A fejhallgatós rendszerben is jó volt, igaz, csak a DAC része, mert az OTL és a Schiit Jotunheim sokkal jobban kiszolgálta a Sennheisereimet.
Megkaptam a Ferrum Oort is jónéhány napra. Elég nyersnek tűnt az elején (csak az erősítő, a gyári tápja nélkül), de ezen néhány nap járatás és később az akkumulátoros tápellátás segített. A nyerseség mellett még a tér hiánya tűnt fel, amikor a Mezével hallgattam: hogy leginkább oldalirányban terjedt ki, nem igazán volt mélysége.
Amikor ma hallgattuk, már sokkal jobban teljesített, mind a Ferrum, mind pedig az Empyrian. Van benne sodrás, lehengerlő az előadásmód, minden megszólal, magabiztos....
És most jön néhány de....
Fárasztóvá válik, ami önmagában nem feltétlenül negatív tulajdonság, inkább csak arra vonatkozik, hogy a bennünket érő ingerek és azok intenzitása okozhat idegrendszeri túlterhelést. A Mezével kapcsolatban volt bennünk ilyen érzés. Koncentráltan, odafigyelve lemegy vele egy lemez, intenzív élmény, és elég is. Ahogy egyetlen koncert is elég egy este. Ám én inkább azokat a fülhallgatókat kedvelem, amiben nincs ez a beépített idő- és ingerkorlát.
Nem találtam helyesnek a tonalitását sem, a kiterjedt sávszélek ellenére. Popzenére talán jó, rockzenére is, de komolyzenét nem ezen hallgatnék. Tudom, mindenki unja már az öreg Sennheiserest a témában, de amikor az ember a kucsmás Vivaldi-lemezt hallgatja, akkor hallani akarja mindkét hegedűt, ahogyan concertálnak egymással. Ez a Mezén nem válik el úgy, térben és tonalitásban, egymásra rétegezve, mint a HD540 Reference Gold esetében, aminek ugyan nem olyan betonbiztos az alja, mint a Mezéé (ezt tekintik többen mélyhiánynak), de valami olyat tud, töredékáron, amit az Empyrian - nyilván erről a rendszerről - nem. A libabőr az ember karján nem hazudik. És nem az én karom futott végig a Sennheisert hallgatva, hanem akinek nagyon tetszik a Meze
Még egy kicsit a rendszerről. Nyilvánvaló, hogy a Meze inkább az Oorral, míg a HD540 a Jotunheimmel volt nagyobb szinergiában, és a DAC-ok megoszlása is úgy nézett ki, hogy a Soekris a drágább rendszerbe, a multibites kártya pedig a Jotunheimhez illeszkedett jobban (bár a Jotunheimet nem használtuk csak DAC-ként, ez igaz).
A szinergikus illeszkedés mellett is azt kell mondjam, hogy nekem a multibites Jotumheim és a Sennheiser kombinációja (ez a sajátom, vádolható vagyok elfogultsággal) közelebb áll a szívemhez, mint a Soekris-Ferrum-Meze lánc. Annak ellenére mondom mindezt, hogy készséggel elismerem, hogy technikai értelemben az utóbbi egyes képességei meghaladják az előbbiét. Mégis: számomra a Schiit és a Sennheiser alkalmasabb a zenehallgatásra. Holisztikusabb, jobban egyben van, annak ellenére, hogy belevisz a zene sűrűjébe.
U.i.: a hallgatózás során egyetlen különbség volt a két fejhallgató kiszolgálása között; a Meze a hozzá kapott, a Sennheiser (pontosabban Sennheiserek, mert hallgattunk egy 300 és egy 600 Ohmos HD250 Lineart is) pedig FAW kábellel szólt - mindkettő szimmetrikus bekötésű. -
Ba cy lus
addikt
válasz bajnokpityu #102113 üzenetére
Attól függ, te mit értesz felbontás alatt.
Pontosság? Nem hallom, hogy pl. a HD650 fafúvósait, énekhangjait, hegedűjét nemhogy 3, akár csak 1 kategóriával a HE560-é alá kellene sorolni.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz bajnokpityu #102113 üzenetére
én megkockáztatom hogy erőmű ÉS szinergia.
Mert erős dolgok vannak itthon. de mindegyikről csak vonogattam a vállam. lelke nem volt. zene sem.
Biztos van amiről feléled de bármibe dugtam itthon egyikről sem volt semmi vonzó benne.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Dhampir
félisten
Elnézéseteket kérem, de csak mostan tudok érdemileg válaszolni.
Köszi!
Köszönöm!
Azért érdeklődtem, mert feltűnt, hogy már régen nem olvasok hozzászólást tőle. Nemcsak fejhallgatóval kapcsolatban, hanem notebookos topikban is írt régebben és emlékeim alapján legalább egy privát üzenetváltásunk is történt. Régebben másképpen nézett ki az avatarja, Leonardo Vitruvius-tanulmányából az emberi test méretarányos ábrázolása volt, ha jól emlékszem rá, de nem biztos.
Időközben érkezett privát üzenet alapján úgy tűnik, hogy minden rendben van egykori fórumtársunkkal.
Köszönöm szépen, hogy vettétek a fáradtságot és válaszoltatok érdeklődésemre!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ba cy lus #102105 üzenetére
ha felbontásban pontosságban nincs az 560 3 kategóriával a hd650 előtt, akkor nagy a baj a lánccal. tényleg no offence, de tartok tőle, hogy amiről hires az 560, hogy erőmű kell elé, hogy igazán megszólaljon, az nálad nincs meg.
és igy is szereted nem érdekelt még sose, mi van még az 560ban amit sose hallottál?
-
ciry
őstag
Üdv! HyperX Cloud Revolver S mennyire jó referencia fejhallgatónak? Ebben az ügyben nem találtam semmit a neten. Kiválóan szól nyilván, de nem tudom mennyire vág át egy audio interface-be dugva. Köszi előre is.
"Csak semmi buzulás!"...
-
insyde5
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #102106 üzenetére
Hát igen, mint mindennek.
Játékban van a 371, MSR7b, MDR-1AM2. -
fattyu
veterán
válasz osonte #102084 üzenetére
nem szóltam be csak kérdeztem.
legfeljebb annyi volt benne hogy fura egy cirka200 dolláros valamit végállomásnak hívni.de neked jó ha ennyiből megúsztad.
a "cserélgetés" egyfelől persze hobbi is, de azért alapvetően mindenki a végállomás nirvánát keresi, és mindenki másban és máshol találja meg.
persze jó lenne mindent is meghallgatni és birtokolni mint Zeos vagy Jippa
de pl én is megtaláltam már a véget nyitottban is zártban is. ami nekem elég jó és nem keresgélek tovább.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz insyde5 #102103 üzenetére
Pedig elég jól felment az ára. Pér éve még 40-50ezer körül volt az új ára. Most nézem, a német amazonon picit olcsóbb, mint a flanszián. Nem egy basshead cucc, mint az elődje, de azért színez egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz bajnokpityu #102101 üzenetére
SBAF-es "HD650-specialisták" szerint igazából nem a feketén van a hangsúly, hanem az évjáraton: [link]. Persze ami "fekete", az eleve 2012 előtti, mert azoknak a gyártása mindössze pár évig tartott (2006-ig). Aztán ott a párna is, ami megújult, kevésbé lapul, így világosabb tónust jelent.
Így a felbontásban és pontosságban (úgy összességében nézve a pontosságot) elbizonytalanodtam, vajon egyik a másik fölé tehető-e. Ezért is van helye nálam a HD650-nek is. -
-NoVa-
addikt
válasz bitrograde #102102 üzenetére
Legutóbbi Empyrean találkozóm után én is csak ültem, és nem idő, inkább ihlet hiányában nem írtam róla rögtön. Egyszerűen minden karakter, prezentáció, és fejhallgatós szokásos dolgok nélkül felvettem a fejemre az élő előadást, majd kiszálltam belőle, ha levettem a fejemről. Erről írni nem lehet semmit, max megélni, tragédia
Persze el tudom képzelni, hogy van az a lánc, ahol az egész pocsék, de mindennel ez van. Részemről most Hemp szerelem van, ifi Gryphonnal kanapéra telepedve fenomenális.
-
insyde5
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #102100 üzenetére
Köszönöm. Ez nagyon jó ár érték arányú fejhallgatónak látszik a nyers adatok alapján.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ba cy lus #102099 üzenetére
valóban, a régi fekete membrános hd650 hozzá illő lánccal óriási zenét tud. metálon is, amihez nem a mennyiség, hanem a minőség kell elvileg a mélyből..
ilyen pl a denon 7000is. nem pontos, sőt, messzebb nem is lehet a valóságtól, de ettől még szórakoztat.
az 560is szórakoztat, de a pontosságon, felbontáson, keresztül. olyan pontos mélyt tud, h az lcd3 meg az xc stb is jelenthet neki. cserébe száraz, mint a fűrészpor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest