- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Nintendo Switch
- Valorant
- EAFC 25
- Diablo IV
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Hogwarts Legacy teszt
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zola007 #43069 üzenetére
Tervben van egy otthoni NAS, de még nem jutottam el a megvalósításig.
Kb azt mondom, amíg nem lesz saját lakásom, és ökoszisztémám, addig meg kell oldani a kézi-backupot, és a nagy tárhelyet.
Ha lesz akkor pedig a pluszba vásárolt eszközök / hardverek / mehetnek a NAS-ba
A külső vinyós megoldás nem lenne rossz, költséghatékony és 2in1 backup is lehetne.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zola007 #43066 üzenetére
PSD fájlokkal machinálok, nem kis mennyiségben.
DVD helyén : 640GB-os HDD
HDD helyén : 120GB SSD: a rendszertempó miatt, elég sokszor prezentálom az épp készülő munkát, ahol nem lehet 2 percig várni az elindulásra...
Azért nem elég a hely, mivel sokszor egy régebbi melóba kell visszanyúlnom bizonyos effektekért, áttűnésekért, rétegekért.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
rudi666
csendes tag
válasz Zola007 #43059 üzenetére
Szia!
,,alapvető tortúrát elvégzed (teljes format, inicalizálás, sentinel teljes teszt, teljes teleírás 2-3 alkalommal"
Ezeket mindjárt beüzemelés után érdemes csinálni?
Miért érdemes ezeket végig csinálni, a teljes teleírás hogy lehet a legkönnyebben kivitelezni egy nagyobb winchesternél? -
Graphics
Jómunkásember
válasz Zola007 #43031 üzenetére
Akkor lehet lentebb adom , legyen 1,5TB-os, az már a jelenlegi 2x-ese, ez is 3 év alatt jött össze, jódarabig elég lenne az is.
Tehát:
- 2,5-es, notivinyó
- 1,5TB
- Megbízható, hosszú gariidő lehet.Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
-
RZozo
aktív tag
válasz Zola007 #42968 üzenetére
Lehet, hogy úgy tűnt, rosszul fogalmaztam, de nincs bajom a WD márkával. Lehet, hogy a Red is jó, sokat vártam tőle, mert sokan dicsérték, nekem nem volt szerencsém vele, csak azt írtam le.
Azóta vettem helyben egy WD Green HDD-t, ami jól működik, ez most egy olcsóbb megoldás volt. De kíváncsi vagyok a Seagate NAS HDD megoldására is, ezért kérdeztem, hátha van valakinek tapasztalata vele. -
RZozo
aktív tag
válasz Zola007 #42958 üzenetére
Természetesen nem a WD-t okolom érte.
Az utóbbi években (még az ázsiai nagy árvíz előtt) rendeltem többször neten HDD-t és mindegyik megérkezett szépen. Igaz, hogy pár éve még a Samsung HDD-khez műanyag tartót is adtak csavarokkal és a webáruház is becsomagolta elég alaposan. Lehet, hogy manapság már ez a gondosság nem jellemző, ezért fordulhatnak elő ilyenek és így tényleg biztonságosabb a helyben történő vásárlás. -
RZozo
aktív tag
válasz Zola007 #42947 üzenetére
Nem tönkrement, hanem nem is volt jó. Kettőből kettő vadi új WD RED 3TB-os HDD volt hibás nálam.
Az egyiket a PC fel sem ismerte, ez csak nyekergő, zörgő hangot adott ki, mintha a felpörgésnél is akadt volna benne valami. A másikat ugyan a BIOS és az oprendszer is látta, de a formázásnál fagyasztotta le a rendszert és azt követően nem volt hajlandó elindulni többet, sőt, ha rá volt kötve a gépre, akkor az oprendszert sem engedte betöltődni. 8 napon belüli elállással élve visszaküldtem mindkettőt. Hozzáteszem a cég korrekt volt, az árát vissza is küldte, tekintettel arra, hogy nem kívántam, hogy cseréljék ugyanarra. Így ezért keresek más alternatívát. -
TotO'
aktív tag
válasz Zola007 #42914 üzenetére
Naív vagyok, meg olyan szép grafikonok vannak ezen az oldalon, tuti nem hazudnak
Komolyra fordítva tényleg nem értem, még ha userbenchmark akkor is minek hazudni.Egyébként pont ezaz, hogy nem rendszernek kell, csak pár gamenek, ami már nem fér el az ssd-n vagy át kell rakni mert kell a hely az ssd-n. És ha most 5secig tovább tölt a game, azt túlélem. Ezért érdeklődtem a sebesség iránt, van valahol egy valid összehasonlító teszt? Mint ahogy PH!n vannak videókártyákáról.
Lehet inkább egy Red-be kéne befektetni, mert az jobb mint a blue, és halkabb is, ha jól értem
Pixel 7 || Neuzer Courier DT
-
zeusz55
senior tag
válasz Zola007 #42910 üzenetére
Köszi... ki van kapcsolva! Már mindent megpróbáltam az USB leválasztós izé is le van tiltva... egyedül a HDS energia gazd kikapcsolása oldja meg ezt a lemez leállást, de az meg ugye csak áramtalanításig. Ez most működési hiba, vagy valami más beállítás!? Mert feltételezem más 2,5ös vinyóknem csinálnak ilyet, hisz így ez használhatatlan... belsőként... külsőként teszi a dolgát nem zavar.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
3.Aragorn
addikt
válasz Zola007 #42892 üzenetére
"mintha egy manó szántott volna traktorral folyton az asztal alatt"
Ezen besírtam.Egyébként egyetértek. Vinyónál a zaj csökkentésének elsődleges módja a rezgés csillapítása, másodlagos a ház hangszigetelő képessége. Ha ezek meg vannak, lehet elgondolkodni, milyen hangos is egy merevlemez. Ha megjön a Nanoxia Deeps Silence 5-ös házam, majd írok a red és a black hangjáról.
A jelenlegi Mecury bádoglemez csodából kihallatszik a black, a redet alig hallani, de a csapágyas 8 centis házventik hangja bőven elnyomja őket legalább...
[ Szerkesztve ]
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz Zola007 #42823 üzenetére
Úgy-úgy.
(#42825) Bandi821: Ha elfogadsz még egy tanácsot: Mobilvinyónak is vegyél WD Red-et, és pattintsd bele egy jó fémházba (pl. Sharkoon Rapid Case). Többre mész ezzel, mintha vennél egy "előrecsomagolt" külső vinyót, s azt sem tudod, mi van benne.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
3.Aragorn
addikt
válasz Zola007 #42757 üzenetére
Tehát akkor azok, amiket az Asus P5Q lapomhoz adtak ki tudja hány éve, ugyanolyan jók lesznek, mint amiket egy új laphoz kapok majd? (Kikaptam egyet a dobozból, még soha sem használtam szerintem.)
Emellett kell-e figyelni valamire a kábelekkel? (az Ultra ATA crc error count miatt kérdezem, mert a blacknél 235 ezer fölött van és ott javasol ilyesmit.)
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz Zola007 #42747 üzenetére
Az kemény. Akkor ez (amennyiben megcsinálom és nincs HDS-ben hasonló alternatíva) mindenképpen a hétvégére marad, mert holnap munka van és nem szeretem a gépet bekapcsolt állapotban itthon hagyni.
NetTom: Úgy tudom nem, bár nem ástam bele magam a témába...
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz Zola007 #42738 üzenetére
Közben végiglapozgattam az elmúlt 4 hónapot, mert emlékeztem, hogy valaki írta már, mit érdemes csinálni új vinyó esetén: megtaláltam.
Ezt a Secure Eraser programot egyébkénnt nem ismerem. Mit érdemes róla tudni?
ubyegon2: 5-nél járok, messze bizony.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Zola007 #42743 üzenetére
Tudom, de mióta Linuxot használok, nem jutnak eszembe a Win-es programok. Nem is hiányoznak igazából, ha csak nem az ABEV miatt fog kissé hiányozni a Win.
(#42744) 3.Aragorn Kár türelmetlennek lenni, messze még a 100%!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Zola007 #42726 üzenetére
1 particó kell... mármint én nem azt mondtam egy se kell, ha ezzel a fizikai dologgal arra gondolsz.
Ez a fizikai lemez, mint csak mappa az más téma, nem erre gondoltam.Nem kiforgattad, csak arra utaltam hogy nem a lényeget emelted ki (ez a 10GB-os szőrszálhasogatás, stb).
A lényeg röviden. 3TB lemez 1 darab 3TB particióba, (nem látom értelmét x darabra particionálni).
Elég ha mappába válogatod tartalom/típus szerint bőven.
Akárhány felé particinálod, fizikai sérülések ellen nem véd jobban. Tehát megbízhatóságban sem vagy előrébb sokkal.
Tömören.Persze mégegyszer mondom megértem, és vannak bizonyos esetek amikor belátom az értelmét, énis csináltam. Pl a windows leválasztása egy adat partició mellől egy nagyobb rendszerlemez esetén. Bár ennek is vannak korlátai amik nem tetszettek sose, pl amíg másoltam az adat particióra megfogta a rendszert is... főleg ha netán lemezen belül másoltam nagy dolgokat sokáig.
Amióta SSD van és az csak a rendszeré ez a nyűg sincs már.Amin dolgozok és a rendszer van az gyors és egyben van... tárolásra meg ott van egybe a sokterabájtnyi második, x-edik lemez, szintén egyben. Ha válogatok akkor új mappa és kész. Ennyi. Semmi plusszom nem lenne abból, ha felezném ezeket a lemezeket, csak inkább baj vagy nyűg. (pl a két X hely nem elég, egyben kéne Y ugye)
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zola007 #42726 üzenetére
Az igen, szerencsére ilyet még nem nyeltem be.
"Fizikai lemezméretet lefedő partíciónak továbbra is látom értelmét"
Ilyet hogy lehet létrehozni? Úgy, hogy ne csak "nagyjából" fedje, hanem tényleg 1 lemez, 1 partíció legyen?
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zola007 #42722 üzenetére
"Adatvesztés szempontjából sem mindegy, nekem szállt már el partíciós tábla lemezen"
Egy adott HDD-n belül volt hogy elszállt 1 partíciód, míg a többi sértetlen maradt? Ez hogy lehet? Nekem ha elszállt, akkor szállt minden.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
nagyúr
válasz Zola007 #42722 üzenetére
Egészen spéci mód sikerül kiragadnod mondandóm lényegét.. főleg a vége felé.
Na de mindegy...
Ki az aki millió fáljból álló programokat futtat 3TB-os red lemezen?
Akkor ott megint csak nem ez lesz a baj... az vegyen gyors rendszerlemezt és particionálja... bár az meg ugye nem 3TB-os lesz valszeg. Bár akár lehet azis.Mivel itt biztos vagyok hogy adattárolásról van szó ilyen méreteknél, ott mint te is írtad a töredezettség nem probléma... mivel ritkán felmásolsz, törölsz róla.
Ha meg a töredezés miatti külön törlés formázás macerát kivesszük miért is jobb két 1TB-os mint egy 2TB-egyen? Semmivel... mert ez innentől csak logikai struktúrálás ami akár egy mappával is elintézhető... de akkor sem jön elő az a probléma sose hogy két partición van annyi hely külön mint amennyi neked kéne épp egyben valamihez (csak hogy elrugaszkodjunk a számoktól).Szvsz ez az adatvesztéses példa sem hiszem jó, mert az hogy hol sérül épp mi és az mennyire érinti a lemez mely területét teljesen független és bármilyen kombinációban felléphet... és szerintem esetedben sem automatikusan jelentett volna a másikon is -30%-ot. Ilyen összefüggés nincs itt. Sérül x adat a táblán ami mutat y adatra a lemez adattároló részé... az x az első 30% akkor az nem lesz elérhető... ha máshova esik akkor más... vagy elszállhat mindkét partició egy része akár.
Na de mindegy. Nem kell egyetértenünk végülis, mindegyik egy vélemény. Én nem látom hasznát, más meg lehet hogy igen. Ennyi.
Azt már csak félve jegyezem meg ha lenne 10TB-os lemez olcsón azt valaki 10 részre osztaná e régi beidegződésekből... de messzire vezetne.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz Zola007 #42719 üzenetére
Úgy értem hogy helypazarlás, hogy fenntartassz helyet arra hogy máshonnan oda másolj... ha meg nem akkor miről beszélünk ugye.
Ha van 3x 1TB-od ami mondjuk mindhárom 800GB-ot már foglalt, akkor macerás vagy lehetlen szétdobni... illetve ha fennartassz mindig egy üres helyet csak erre azis pazarlás.
Egyébként sem hiszem annyira töredezik ilyen használat alatt a lemez... még akkor se ha napi szinten másolgatsz filmeket meg fájlokat rajta. Így ez kötve hiszem egetrengető problémát okoz, pl annyira töredezett lesz hogy érezhető a lassulás.
Adatvesztés meg minden más szempontból meg tökmindegy hogy hogy van felosztva a lemez... akkor már jobb egybe és könyvtárazni...
A legrosszabb szitu amikor van két 10GB-os szabad helyed és kéne 20GB egyben egy filmnek pl... na akkor cumi van. Ezért nem osztom meg én személy szerint. És volt már ilyen eset nem egyszer. Mert én úgy használom az adattároló lemezeket hogy feltöltöm amíg csak lehet és utána kezdek egy újat/vagy veszek újat.Persze ha torrentezel az más, de én arra inkább eleve egy külön kisebb fizikai lemezt tartanék/tartok fenn.
És +1 hogy lemezen belül másolni irtó lassú néha, és használhatatlanná teszi másra (amíg ugye te pakolgatsz a particióid között)...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Zola007 #42674 üzenetére
Aha, szigetelt dobozban mérnek. Itthon nincs ilyen, hacsak a hűtődobozt nem veszem annak. Köszi, ez is új infó volt!
Eddig se értettem, miért írják többen, hogy desk gépbe 2,5- öt tesznek, de ők tudják, vagy nem olvastak túlzottan utána. Nekem tökéletes a 3,5- ös Black, asztal alatt van nyitott oldallal, de nem zavaró a hang. A régebbi 640 Gb- os néha hallható, de az is, csak ha figyelek rá, mert minimumra vettem az akusztikáját, mikor kinyírta kis híján a szutyok tápom. Torrentek futtatására úgysem hiszem, hogy kell a nagy sebesség. Így is 42-43 fokos, míg az új csak 37.Most Linux alatt fut a gép, de úgy emlékszem itt is meg lehet nézni és ezek alapján az újabb Black- nél már nem is lehet állítani az akusztikát. Ez tényleg így van s ha igen, akkor annak mi az oka?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
-
zeusz55
senior tag
válasz Zola007 #42606 üzenetére
sose tudtam... én 3db 8ason tárolom azt a fontos 3 gigát amit bánnék ha felrobbanna a házam... 3 memocardból meg egy csak meg marad! És rajtuk is duplán van rajta! Am miért megbízhatatlanok a stickek!?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zola007 #42598 üzenetére
Jogos a kérdés, de már leadtam mire ez eszembe jutott meg számítottam rá hogy fogok kapni cseredarabot. Mindegy, egy Seagate-et vettem helyette ami azóta is teszi a dolgát, nem akartam újabb Green-t.
-
Kuruc2
senior tag
válasz Zola007 #42537 üzenetére
Napi minimumnak ott az indítási érték. Elég informatív szerintem. Megadja a szobahőmérsékletet.
(ilyen időben még valahol fűtenek? )[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zola007 #42462 üzenetére
Na a történet folytatódik.
Átdugtam egy másik SATA portba a vinyót, Win indításakor RAW partíció, újra akarta inicializálni. Mivel nem volt rajta lényeges adat, ezért hagytam neki, de nem tudom hogy ez most miért történt - mégse stimmel valami, vagy nem tetszett neki hogy egy SATA-s RACK-ben inicializáltam?Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zola007 #42462 üzenetére
Kábelt cseréltem, úgyis volt még 3 talonban, ezen ne múljon (először amúgy kábelhibára gyanakodtam).
A Sentinel mindig küld e-mail-t, ezt is úgy vettem észre, hogy vásárlás közben pittyegett hogy nem kóser, le is vert a víz hogy meg ne d*göljön míg hazaérek. (Bár remote access-szel le tudom lőni ha gáz van).Formázás megvolt, azóta telemásoltam, úgy néz ki megy rendesen. Backup vinyónak jó lesz, így leveszem a 7/24-es terhet róla.
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zola007 #42441 üzenetére
Az szép. Ennek a 3 terás Seagate-nek az újrainicializálása ~18 óra lesz... (Felénél se tart még)
Érdekes, hogy több mint 3x annyi, mint a sima olvasási teszt.Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zola007 #42431 üzenetére
Egyelőre csak egy olvasás tesztet küldtem rá...
Ennek fényében van értelme teljesen újrainicializálni?
-
Agyzuzo
addikt
válasz Zola007 #42429 üzenetére
De csak olvastam róla, 1 napja nem írtam semmit a HDD-re direkt, csak most kötöttem vissza hogy mindent átmásoljak az újra, másolás közben sztem nem történik írási művelet. Ami fura hogy a SMART értékeket is kb. gyári eredeti állapotba rakta (a reallocated sectors count is maradt eredeti, pedig ott látnom kellett volna ha átmozgat szektorokat nem?).
Ha végeztem a másolással tolok neki egy teljes felület inicializálást, kíváncsi vagyok mi lesz.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Zola007 #42317 üzenetére
Téves...
"Jótállás: Az új tartós fogyasztási cikkekre a jogszabály egy éves jótállási határidőt ír elő, amely az átadás, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.
Ha a gyártó a fogyasztási cikkre a rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal (így például egy évnél hosszabb jótállási idő) a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra. Tehát ebben a forgalmazónak nem elegendő a jogszabály által előírt minimumot biztosítani."[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
válasz Zola007 #42317 üzenetére
Igen! Így igaz.
Azért kell "körbe kommandózni" árukeresőben az üzleteket, hogy ott vegyem meg ahol ár-érték arányban a jobbat kapom.
És ahol + 2-3 száz Ft-vel drágább ugyan, de több a gari érdemes ott venni.
Nem tanácsos egy év garanciával műszaki cikket venni főleg HDD-t!
[ Szerkesztve ]
-
Sanki
addikt
válasz Zola007 #42234 üzenetére
Teljesen igazad van, ha nem cserélték volna ki, akkor az biztos, hogy ott nem vásároltam volna többet. Így meg ami pár apróság még kell a gépemhez azokat nagy eséllyel náluk fogom megvenni.
(#42243) Kuruc2: Szerencsére igen, jó vége lett.Más téma: WD10EZEX esetén a "Spin up time"-nak mennyi az ideális értéke? Illetve van köze ennek az értéknek a Windows betöltési idejéhez?
Jelenleg ilyen nekem:[ Szerkesztve ]
-
Kuruc2
senior tag
válasz Zola007 #42238 üzenetére
Szerintem ez nem országfüggő. Hiába szeretik sokan szidni ezt a hazát. Sokhelyütt máshol még rosszabb a helyzet. Ez a csodálatos kapitalizmus velejárója, főleg a kizsákmányolt, szegényebb országokban.
Szerencsére nem túl forgalmas a nem ajánlott boltok topikja se, bár oda se talál el mindenki.
k.sanyi92 esete azért szerencsére korrektül zárult.http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Kuruc2
senior tag
-
nagyúr
válasz Zola007 #42198 üzenetére
Sajnos nem... de többet tényleg nem írok.
A cipődet is bevizsgálják és javítják első körben, ha lehet. Ha nem akkor csere... és csak utána jöhet levásárlás és/vagy pénz vissza, ha semmi más nem megy. Semmi másra nem kötelesek.
Hidd el tudom miről beszélek... más idők fújnak már, mint 10 éve. És túl sok az ilyen közhiedelem.Másrészt nem a Sentinel adatokra gondoltam, hanem arra garanciás szövegre (azt nem a kisújjából tette oda a fejlesztő, hanem ez HDD gyártói hozzáállás).
Ugyanis mint írtam előbb a HDD egy olyan termék aminél ez adottság és ezért van rajta tartalék áthelyezhető szektor... és addig nem cserélik amíg az el nem fogy, vagy egy szint főlé nem kerül. Ugyanis ez a termék normál működési leírásában benne van és nem garaciális cserére jogosító dolog.
De sok sikert, csinálj egy RMA processzt egyik gyártónál erre próbaképp.A bolt az csak jóindulat max, ha ettől más.
[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz Zola007 #42167 üzenetére
Mint azt írtam is nincs feltétlen szükségem extra tárhelyre, inkább a sebesség számít. Az az 1 terás Seagate csak a hibrid mivolta miatt érdekel.
Használt SSD-t meg nem szeretnék venni, főleg nem 64-eset.
Nem a pénz a gond, hanem egyszerűen ennél többet nem vagyok hajlandó költeni HDD-re/SSD-re. -
Zsivaagoo
őstag
válasz Zola007 #42126 üzenetére
Csatlakozom, +999.
Baromi nagy Chieftech házam van (2004-ből, kb. 25-30K volt) 2 db 1 TB WD Blue SATA2 (gari időn túl, épp elmúltak 3 évesek) volt egymás felett beépítve és előlről nem volt megfúvatva ventivel. Normál hőfok 41-42 C.
1 HDD ezek közül előlről egy 80 mm-es hűtővel megfúvatva -> maxra hajtva is csak 31 C fok 25 fokos szobában.
Jó kábelek, minőségi táp elengedhetetlen.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
félisten
válasz Zola007 #42077 üzenetére
Leírtam.
Leírtad szépen, hogy a vállalati szférában is ugyanúgy óriási különbségek vannak felhasználói igényekben, otthoni felhasználóknál ez ugyanígy van. Így aztán utóbbiak esetében indifferens egy vállalati felmérés, főleg ha hozzám hasonló home user- ről van szó.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
KAMELOT
titán
válasz Zola007 #42071 üzenetére
3TB esetében 115euro / 3.....36euro / TB
4TB esetében 160euro / 4......40euro / TB
4euro Terránként az neked sok?
És ha a seagate Barracuda 4TB veszem alapul akkor az csak 142euro. Ott 1TB / 35euro.(#42066) NetTom: Ha már volt Ubuntud akkor alapból gyorsabb a HDD-n a dolog mert ott az adatokat egymásba rakja. Tehát pl. egy game adatai egy helyen vannak nem szétszórva a lemezen. És egy linux gyorsabb mint a WIN.
SSD meg annak van aki munkát csinál rajta. Ha meg legalább akarsz valamit akkor 256gb SSD kell ami alap hangon 170eurotól kezdődik. Abból veszel 2x 1TB hdd-t és raidba teszed és gyors lesz az is és még marad is pénzed.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
BullKoxa
őstag
válasz Zola007 #42004 üzenetére
Hello! Készen van a részletes önteszt! Mindent rendben talált! Ahogy én látom.
Rövid után
, Hosszú után[ Szerkesztve ]
-
Lajkó
őstag
válasz Zola007 #41992 üzenetére
S mi lenne ha vennék egy 120GB-os Samsung 840-evo-t?
Úgy is rendszernek lenne, meg játékoknak! Visítva el is férnék rajta, meg annyira nem számít a torrent!
Bár tudom, ezt már magamban kell rendeznem, úgyhogy köszi a választ!szerk.: -Meg találtam 1TB-osban 2.5"-osokat is 15.000 környékén, akkor később inkább olyat vennék töltögetni, Ara elég az a sebesség is, meg hordozhatóbb lesz egy usb 3.0-ás, vagy e-sata csatis házikóban!
[ Szerkesztve ]
-
minek?:S
őstag
válasz Zola007 #41975 üzenetére
Hát igazából nemtudom, lehet az lesz, amit mondasz, viszont full ugyan úgy szeretném, mint tesód. Meg én nem leszek öngyilkos mert 2 fps-sel kevesebb van ultrahighextramega grafon, vagy nem vágok eret, ha a játék 0.01 mp-el később tölti be a mapot. Csak ugye olcsóbban jövök ki így, hogy csak rendszernek meg office-nak veszek ssd-t.
[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
-
őstag
válasz Zola007 #41972 üzenetére
Az a baj, hogy ha 4440-et is vennék, akkor ott nekem meg is állna az élet...(maradna minden hw ugyan az) mert szeretek spórolni, különösképpen, ha kb 0-án leszek. És nekem annyi lenne az SSD feladata(terv.) felnyomom rá a Windows-t meg 1-2 programot, és azt max évente raknám újra, csak legyen gyors a gépem.
-
őstag
válasz Zola007 #41966 üzenetére
Az a baj, hogy (néztem 120as SSDket, de sem újonnan, sem aprón nem láttam) nincs pénzem rá, elviszi a proci+lap. Ha nem lenne fontos a gyorsaság, akkor ezt se venném, de azért már 2014-ben illik SSD.. főleg új gépben. Esetleg tudsz 15k max 16k-ért egy megbízható 120-ast? Mert annyit még talán tudnék rá áldozni, többet sajnos nem.
-
gyulank
addikt
válasz Zola007 #41947 üzenetére
A listában nem a NAS-ra optimalizáltak közt van. Ennyi erővel az összes kisebb fordulatszámú lemez NAS-ra tervezett, és 24/7-re ajánlott. A Green és a Red egymás alatt vannak 24/7, és NAS-ra tervezés nélkül. Én 3TB-osakat nézek. Ezek szerint konkrét dolog nincs, amivel a minőségi sorrend az ársorrenddel egyenlő lenne, csak a Red kevesebbet fogyaszt, a Green meg olyan mint a Toshiba, amit még mindig nem értem, miért törlődött az ajánlottak közül. Vagyis Green-Toshioba közül a Toshiba gyorsabb, más különbség nincs, a Toshiba, és a Red közül pedig a Red kevesebbet fogyaszt, és lassabb, és drágább. De ezen kívül mibe jobb?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz Zola007 #41943 üzenetére
De honnan szedted a 2-3e különbséget? Miért az van ajánlva 24/7-re? Ki mondta, hogy nem fontos adatok? Ennyi erővel törölném, és nem vennék másikat... És igen arra gondolok ami itt van legfelül, és van köztük, amikhez odaírják a 24/7-et ehhez meg nem. Ezenkívül a másik kettőről találtam listát, hogy az 1TB-os lemezekkel szereltek közt van, az EFRX-ről nem találtam. Nem tudom milyen.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz Zola007 #41939 üzenetére
Én még mindig nem tudom, hogy ilyenkor mit csinál, miért, és hogy ez hiba-e, vagy mitől van.
Az EFRX-ről csak itt írja valaki, hogy 1TB-os lemezekkel szerelt, ezen kívül sehol nem találtam ilyen infót. Szintén csak itt olvastam olyat, hogy ez 24/7-re hitelesített, de az összefoglalóban sincs ilyesmi. Végül, hol 2-3 a difi? Én úgy látom mindenhol, hogy a az ACA300 26e, az EZRX 27e, az EFRX pedig 32e. Amúgy éjjel-nappal megy. De nem hiszem, hogy ettől lenne fejpozícionáló berregő hangaja változó időközönként változó ideig. Szóval továbbra se tudom, mit vegyek.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
kmisi99
addikt
-
kmisi99
addikt
válasz Zola007 #41910 üzenetére
Ahogy láttam elég hamar reagál a szenzor. Odd nem lesz. Lesz egy ssd meg egy hdd. Valamelyik eszköz az odd helyén lesz. Az élettartamuk ezeknek milyen? A kompakt kialakítás miatt nem megy hamarabb tönkre? Elég nagy igénybevételt kapna. 1 év alatt átlagban 170 napot menne mert asztaliról váltok laptopra aztán félek, hogy hamar megpuszulhat. Nem nagyon tervezem dobálni és a szenzor be lesz kapcsolva, hogy mozgatásnál lekapcsolja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .