-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz zolynet #26194 üzenetére
Valóban szimpatikus ára van, ha tényleg halk és nem melegszik annyira, akkor megfogadom a tanácsod. Az, hogy "csak" 5400-as az jelentősen lassabb, mint egy 7200-as vinyó.
Illetve ezzel a 2 terrás WD-al összevetve (elsősorban halkság, hőmérséklet/melegedés és megbízhatóság; másodsorban sebesség, korszerűség terén) melyiket ajánlod? Vagy a 2TB-os mezőnyben a Hitachi Deskstar 5K3000-es a befutó halkság, melegedés és megbízhatóság terén?
Ha igen, akkor a 2 Hitachi közül melyik a halkabb, hűvösebb (megbízhatóbb)?Így, hogy eltereltetek egy 1,5-2TB-os megoldás felé, minden bizonnyal az USB3-as külső vinyóval várok még egy darabot, de köszi a megfelelő topic ajánlását!
[ Szerkesztve ]
-
totyax
aktív tag
válasz Lokids #26198 üzenetére
Hasonló kérdésem volt, válasz.
Túl nehéz választás nem volt, mert szinte az összes vinyóm hitachi volt eddig is, és megpusztulni egy se volt hajlandó még, mondjuk mindig normális tápom is volt. Ez az új 2TB-os hiába a legnagyobb, hűvösebb mint a többi Persze nálam 12 centis venti van előttük, nálad is van hűtés hogy 50 fokosak a vinyók? Ha van előtte porszűrő (normális, nem csaló által annak mondott) az tisztítva van? Halkságról annyit, hogy a csavarozás nálam nem divat, a vinyók a ház általi gumibakos kereteken nyugszanak, így nem tudom hogy ha csavarozva lenne, valami egyszerű rezonálásra hajlamos házban, az mennyire rázná be és lenne hangja, amúgy hangjuk nem nagyon van.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
Milyen 2 terás vinyót érdemes venni? A WD20EARS-om kehes lett, kűzd az életéért. Vagy vegyek egy ugyanilyent? Valami olyan kéne ami halk és alacsony hőmérsékletű. Mert 2 WD-m van 500AAKS meg a WD20-as, de mindkettő 50+fokon jár.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Atimester
aktív tag
Mennyit fogyaszt pontosan egy-egy winchester?
Még nem találtam összehasonlító táblázatot az egyes típusok között (méret, RPM, gyártó). Ha valaki találkozott már ilyennel, linkelje be! Esetleg egy sima és egy Green között hány Watt különbség van? Mert ez nekem nagyon „paraszt vakításnak” tűnik, amikor 1-2 W megtakarítás után környezet tudatosnak érezzük magunkat, holott mellette meg több száz Wattos videokártyákat használunk 2 meg 4 magos processzorokkal…..
-
Hitman
aktív tag
válasz Dzsekó #26187 üzenetére
Ez a kalibrációs "kattanás, fémes pattanó hang" sosem tetszett a régi hitachi(m)ban sem, ezek szerint a mostani modellekben is megmaradt, pedig lehet ilyet fogok végül venni.
Amit még nem értek, hogy a hita 2TB hdd-k (5/7K3000) advanced format nélkül a WD/Seagate vinyókkal azonos tányérkapacitás mellett, hogy a viharba tudták kisakkozni a 2TB-ot, vagyis inkább azt nem értem, hogy a WD-nek miért kellett erőltetni az AF-ot, ha meg lehet valósítani a dolgot az alkalmazása nélkül is azonos tányérméret mellett.
Arról vkinek van infója, hogy mikor jönnek az 1TB/tányéros hdd-k?
-
pohár
félisten
válasz Dzsekó #26170 üzenetére
nekem is pont ez lett volna a kérdésem, használtan hozzá tudnék jutni, még 20 hó garival
ez a WD hány tányéros? és mennyivel lassabb mint az említett Hitachi széria?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
kabanka
aktív tag
Sziasztok! A héten tervezem, hogy beújítok egy Western Digital vinyóba sajnos a Samsungom tetűlassú ráadásul elég hamar megadták magukat sorban, így lett egy Seagate ami gyorsabb ugyan de olyan motorhangja van (sípolás) ami idegesítő egy lyukacsos házban. Szóval WD-t elég sok helyen ajánlották, hogy tegyek vele egy próbát Blue és Black között gondolkozom. Blueban megkockáztatnék egy RAID0ás 500-500gb-set az AAKS típusból, vagy egy 500GB-s Blacket azt csak úgy simán. Véleményetek szerint melyik éri meg jobban? a két blue-t annyiért tudom venni mint az egy blacket.
kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
totyax
aktív tag
válasz Predator2 #26188 üzenetére
Na, 15GB szabad hely az neked elég? Pl. egy mai játék simán megvan telepítve 8-15GB, és akkor ebből elfér egy (vagy az sem), és szabad helyed sem lesz már. Utólag macerás és adatvesztés-veszélyes a partíció méretét változtatgatni ha azon adatok vannak. Azért szokták az OS-t külön partícióra tenni, hogy ha újra kell rakni, akkor az adatok biztonságban legyenek.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Egy 500-1000GB-os halk és hűvös HDD-t szeretnék venni egy SSD (nyilván rendszervinyó) és egy régebbi 250GB-os WD vinyóm mellé.
Nem kell semmi xtra feature csak legyen halk, ne melegedjen (a 3 vinyó elég közel lesz egymáshoz) és legyen megbízható.Idővel tervezem egy USB3-as külső HDD vételét is (1-2TB-osat, főleg FullHD filmeknek), esetleg erre is mondanátok valamit, hogy mostanság milyen jó ár/érték arányú külső USB3-as vinyók vannak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Predator2
addikt
válasz totyax #26186 üzenetére
jelenleg egy 50gb-os partíció van a win7-nek és a programoknak és csak az UAC van kikapcsolva és még van 15Gb szabad helyem (WD vinyó)
belinkeled lécci a teszt progit amit mondtál? vagy ha van többfajta ehez a típushoz akk mindet
a sebességet azért kérdeztem mert valahol olvastam talán h nem árt ha a partíció egy lemezen van a másik meg már a következőn aztán lehet h butaságot hordok össze...aztán lehet h nincs is köze a kettőnek egymáshoz
(ez lenne az első számú kérdésem mert elkezdeném a vinyót formázni/telepíteni)THX a segítséget
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Dzsekó
addikt
Elképzelhető, hogy a kalibrációs hangot hallod, 5K3000-nél biztos, hogy nincs már, eddig 7K3000-nél sem mondta senki, hogy lenne. 7K1000.B és .C-nél volt ilyen. Kb. 15-30 percenként jelentkezik az első időkben, aztán folyamatosan ritkul, kb. 2mp-ig tart és ilyen nyik-nyik-nyik féle hangot ad ki picit fémesen. Ha ezt hallod, akkor nem kell aggódni.
-
totyax
aktív tag
válasz Predator2 #26181 üzenetére
Kicsi lesz az a 60GB szerintem, főleg ha 1,5TB-os vinyóról van szó... a duplája se árt ha több nagyobb progi van installálva egyszerre. Kapásból a hibernációs fájl és a swap (amit a kezdők szeretnek kikapcsolni) kapásból megeszik ramtól függően pl. 10GB-ot, a windows könyvtár sacc 15-20GB-ot, szóval a fele kapásból elveszik a 60-nak, és szabad terület se árt ha van.
szerk.: Tesztet lefuttatni? A Hitachinak saját tesztelője van, bootolható, ingyenes. Advanced teszt a legalaposabb.
[ Szerkesztve ]
-
totyax
aktív tag
A sentinel nem csodaszer, csak egy progi, ami saccol a hdd által szolgáltatott smart adatokból. Ha a smart adatok nem változnak, akkor ül csendben. Ez esetben inkább sebesség grafikont/sebességtesztet nézz, a kapott adatokat hasonlítsd össze azzal amit a neten találsz. Bár a konfigok is befolyásolhatják a sebeséget, ha nem is nagy mértékben.
-
-
szoki007
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy Samsung F1 HD753LJ vinyó eladó sorba itt a közelbe és gondolkodom a megvásárlásán
rendszer vinyó lesz, mennyire jók és gyorsak ezek a vinyók ? nameg ugye mikor dolgozik nemadja azt a jókis krákogós hangot ? -
Predator2
addikt
megjött a Hitachi Deskstar 7K3000 1,5TB-os vinyóm
az lenne a kérdésem h sebesség szempontjából számít h milyen méretű partíciók vannak rajta?úgy gondoltam h csinálok egy 60GB-os részt a windowsnak és a maradékot ketté osztom
az adatoknakwin7 ultimate x64 megy majd rá
a második kérdésem h megszeretnék róla győződni h minden rendben van vele milyen tesztet érdemes lefuttatni rajta? (Hard Disk Sentinelel)
THX a válaszokat előre is
ui: bocsi a dupla komment miatt de a másikat nemtom törölni vagy szerkeszteni már>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Atimester
aktív tag
válasz porpi007 #26172 üzenetére
A _HDD elektronikája közvetlenül a fém házra van csavarozva. Az azon termelődő hőt egyből a ház veszi át. A másik fogyasztó, a belsejében lévő motor, amit szintén a ház vesz át. Így jórészt magát a házat kell hűteni, ezét teljesen mindegy, hogy fekve, állva vagy épp fordítva helyezzük el. A lényeg inkább az, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen más fémekkel (ház és és esetleg külön hűtő bordák), illetve hogy mozogjon körülötte a levegő, ami elszállítja a termelődött hőt.
A HDD-ket leginkább vízszintesen, felirattal felfelé, vezérlő elektronikával (nyákkal) lefelé építik be. A tervező mérnökök így a csapágyazást és az olvasó fejek kialakítását és üzemelését erre méretezik. Minden ettől eltérő elhelyezés csak az élettartalmát rövidíti, (aminek mértéke egyébként elhanyagolható), tehát teljesen felesleges ezzel foglalkozni. Sokkal többet ér egy jól szellőző ház! -
-
montezuma
tag
válasz Core2duo6600 #26177 üzenetére
a fejjel lefele az az, hogy felül van a nyák és alul a fém? Félek, hogy nekem így jött ki . . . akkor ez nem jó? Vagy az, hogy a csatlakozók vannak felfelé és a nyák mondjuk hátrafelé (mert ennyire nem vagyok elvetemült)
-
Core2duo6600
veterán
válasz porpi007 #26172 üzenetére
Ez egy baromság, bárhogyan használhatod, csak fejjel lefelé nem.
Régen így volt, lehet, hogy ma már nem annyira ez a helyzet.
Pl, Az apple asztali gépekben is fordítva van, de olyan masziv az a ház, hogy ugysem lehet kihhalani belőle.(#26174) ldave
Telepítésnél mindig az adott OS telepítőgjével particionálunk, különben lehet meglepetés.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Predator2
addikt
megjött a Hitachi Deskstar 7K3000 1,5TB-os vinyóm
az lenne a kérdésem h sebesség szempontjából számít h milyen méretű partíciók vannak rajta?úgy gondoltam h csinálok egy 60GB-os részt a windowsnak és a maradékot ketté osztom
az adatoknakwin7 ultimate x64 megy majd rá
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Megjött az új hdd, egy hitachi deskstar 7k3000 2tb személyében. Kicsit hangosabbnak tűnik mint az eddigi samsung, de a tízszeres tárhely bőven kárpótol
Jól megszivattam magam win telepítés során, még a régi rendszerrel leformáztam és csináltam rá 2 particíót, aztán a win install során kiderült, hogy rossz partition table-t választottam és nem volt hajladnó erre települni...
[ Szerkesztve ]
A Slime draws near! Command?
-
Egon
nagyúr
-
porpi007
tag
válasz Dzsekó #26169 üzenetére
Köszi a válaszokat ismét! Akkor ventizek én is.
Egy lehet, hogy hülye kérdésem még lenne: egyszer régebben olvastam valahol, hogy érdemes elektronikával felfele beszerelni a vinyókat, mert úgyis az termeli a hőt. Ez mennyire lehet helytálló? Esetleg lehet baja attól ha a hátán van?Köszi előre is!
Babi néni! Magáé a macska?
-
Egon
nagyúr
válasz montezuma #26164 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Mondjuk már annak is örülnék, ha lennének végre 640 GB-os, egytányéros vinyók (mivel többtányérosban már régóta létezik ekkora tányérméret)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Dzsekó
addikt
válasz KerteszP89 #26168 üzenetére
Az is jó, de jó a Hitachi 5K3000-es szériája és olcsóbb is, meg picit gyorsabb is.
-
KerteszP89
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 1,5 TB-os vinyót venni, főleg adattárolásra használnám. Elolvastam az első hsz-t az alapján ez jónak tűnik:
1.5TB WD 3.5" Caviar Green WD15EARS SATAII 64MB cache winchester
Mi a véleményetek erről?Köszi előre is,
üdv,
Peti -
Core2duo6600
veterán
válasz porpi007 #26165 üzenetére
Ezek a hdd hűtések, néha jók, de ha átszellőzik a ház, a klímát semmi nem pótolja.
Nekem Cooler Master hnagszigetelt van, hátul a táp alatt egy venti van bent alacsony fordulaton, és kellemesen hűsek a winyok, értsd : 40 fok alatt voltak eddig mindig.
Persze amikor kellett benyomtam a klímát.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
Atimester
aktív tag
válasz porpi007 #26161 üzenetére
Szia!
Szerintem sokkal jobb egy előlapi ventilátor! A bordák árából már egy jobb fajtát is vehetsz. Akár 5V-on is járathatod, mert a HDD-k nem termelnek annyi hőt, de ha áll körülöttük a levegő, akkor bármekkora bordát is rakhatsz rájuk, szinte semmit sem fog érni.
(Az új, márkás házak alsó felében már gyárilag is van előlapi ventilátor.)
-
porpi007
tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes egy ilyennel rögzíteni a hdd-t, vagy jobb ha egy előlapi venti hűti?
Köszi!
Babi néni! Magáé a macska?
-
Dzsekó
addikt
válasz V.Dave #26159 üzenetére
Az a Hitachi egy régebbi változat, 5 db 400GB-os tányérból áll, 5 tányér miatt erősebb motor, nagyobb motorhang (búgás)
A Samsung kuka, ments róla mindent, nem tud felpörögni (lehet tápgond is vagy a szereléskor hozzáértél a tápcsatihoz, ami kontaktos, és hol kap tápot a vinyó hol nem).
Ha garis, akkor gariztasd.Ha a win7 nem indul el, akkor valószínű, hogy amikor telepítetted a win7-et, akkor az alaplap biosában a vinyó boot sorrendnél a samsung volt legelöl, ezért a win7 a Samu gyökerébe rakta a bootfájljait, hiába az SSD-t jelölted ki forrásvinyónak. Nem tudom miért így csinálja, de nekem is rátolta a WD Greenemre a fájlokat, másodszorra jó lett. Ajánlom figyelmedbe az mbrfix progit illetve olvasd el ezt, de amikor csinálod, akkor kötsd le a Samut és az alaplapod bios boot sorrendjében az SSD legyen az első!
[ Szerkesztve ]
-
V.Dave
senior tag
Sziasztok
Sajna rögtön 3 problémával kell kezdenem a hsz-t, ebből az egyik égetően súlyos.
Vettem egy 2TB-os Hitachi merevlemezt, és nagyon gyors meg minden de engem zavar a hangja.
Itt a pontos típus: HDS722020ALA330
ilyen magas frekvenciás "búgást" ad ki.Ez még piskóta ahhoz képest hogy egyik napról a másikra a "régi" (kb 1éves) Samsung 500GB-os HDD kondíciója(?) leesett 99%-ról 0(!)-ra.
Itt egy kép, ami hát semmi jóval nem kecsegtet:
[link]Ilyen "kattógó hangokat hallat néha amikor elindítom a rendszert. Nem nyúltam nagyon hozzá csatlakozókat jól dugtam be, simán csak beraktam fölé az új Hitachi-t.
Azt se tudom hogy ha 64-gb-os SSD-na van a rendszer, és a Samsungot kihúzom miért nem áll fel a windows. Konkrétan az a probléma hogy biosig eljut, aztán utána fekete alapon fehéren kiirja hogy: BOOTMGR NOT FOUND
Köszönöm ha segítetek, életmentő lenne
[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi 8 6/128
-
válasz rootkiller #26156 üzenetére
Átlagos otthoni felhasználásra, jópár évre. Jövőre melléteszek majd egy ssd-t a terv szerint.
-
Egyik boltban most akciós áron ugyanannyiba kerül 2 terrás hitachi 3 év garival, mint a 1.5 terrás wd 5 év garival. Tapasztalatok szerint mennyire fontos ez a kibővített gari? Megéri inkább azt venni, mégha tárhelyben kisebb is?
-
ló úr
őstag
Nah végülis egy ilyen kis szépséget vettem. 500GB Hitachi Deskstar 7K1000.C (HDS721050CLA362).
Hangja nincs neki nagyon sok,hűvös is,mondjuk van előtte venti,és gyors is.Eddig csak pozitívat tudok róla mondani,igaz reggel fél 10 kor hozta meg a futár az Iponból[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
hatter
tag
Ha megvan a vinyó akkor az első dolgom hogy windows-ból formázok és hozok létre partíciót ugye, és kész?
Egyébként a sorozatszám után mit jelent ez a tag hogy /CE? Az első hsz-nél az ajánlottak közt nincs ez a tag a sorozatszám után.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Ár/érték/hőmérséklet/tempó arányban jelenleg melyik 1 tányéros vinyó a befutó manapság, ami nem is hiánycikk a piacon? A célom az 500GB-s szegmens, esetleg 1TB.
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
martin555
aktív tag
válasz martin555 #26135 üzenetére
advanced format-tal valakinek már tapasztalatok?
win7 RTM alatt símán lehet formázni, séróból ismeri, nem kell wdalign?
HDD power savingot a windowsban ki kell kapcsolni?
egyéb szopás, mi lehet még? norton ghost, get data back működnek adv format-so vinyón?
köszi
POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT
-
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
Nektek mekkora a 2TB-os HDD mérete formázás után?
-
csonti07
tag
mert a kockázatos akkor inkább nem, nem akarom h mindenem elvesszem, eléggé parázok emiatt
-
Core2duo6600
veterán
-
mpierre
veterán
válasz csonti07 #26140 üzenetére
Ha leejted, vagy egy üzemelő trafó tetejére rakod, akkor megeshet. A hordozható 3,5-s vinyók is kibírják, azokba is ua az a hdd kerül, mint a gépedbe. Ha jobban érzed magad attól, hogy becsomagolod kispárnába, akkor csináld, de felesleges. Max egy antisztatikus zacsi és úgy be a táskába.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
csonti07
tag
Sziasztok, olyan problémám lenne,hogy holnap Kecskemétről bajára kellene vinni a vinyómat.
hallottam h az utaztatás során sérülhetnek ugye, ha berakom vmi dobozba és körbe rakom zoknikkal meg alsógatyával akkor is sérülhet?
vagy inkább ne kockáztassak? bár fontos lenne.
előre is köszi. -
Core2duo6600
veterán
válasz Chapel #26127 üzenetére
Ha mindenáron innen akarsz venni, akkor olyat érdemes aminek nem csak usb 2.0 as csatija van.
(#26133) hatter
Nézd meg a lap leírásánál.(#26135) martin555
Ha AF sem gond, gondolom win 7 et használsz.
XP nél a win 7 telepítővel particionálsz utána telepítesz és akkor jó lesz.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dzsekó
addikt
válasz martin555 #26135 üzenetére
Az új kiadások ezekből a szoftverekből már kezelik az Advanced Formatot. Célszerű Win7 alatt megpartícionálni, illetve 2011-es szoftverekkel dolgozni.
WD és Hitachi mindenképpen ajánlott. Azért a szellőzését nézd meg a laptopodnak, mert a 7200RPM-es vinyók jobban melegednek. -
mpierre
veterán
válasz hatter #26133 üzenetére
Adatnak mindenképp. Szerintem boot-nak is, de ezt erősítse meg valaki...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
martin555
aktív tag
sziasztok!
ezeket a vinyókat ajánlották nekem eddig:
500GB Samsung MP4 (HM500JJ) -
500GB Hitachi Travelstar 7K750 (HTS727550A9E364) - Advanced Format
500GB Western Digital Scorpio Black (WD5000BEKT)
500GB Western Digital Scorpio Black (WD5000BPKT) - Advanced Format
hitachi 5k3000 seriesből.régebbi, ACER aspire core2duo 4GB ram gépembe kéne, torrent megy éjjel nappal, plusz a windows is lehetne ici picit akkor már gyorsabb. SSD ben nem gondolkodom.
ismerősöm számtech boltban 2 hete keresi, pesti nagykerekben, de nem igen talál ezekből.
ami lenne: 500GB Western Digital Scorpio Black (WD5000BPKT)
kérdés 1.:
advenced formatot kell erőltetni? nem izgat be a plusz gigabájt, és nincs tapasztalatom, ha mondjuk GET DATA BACK vagy norton GHOST-ra lesz szükség, menni fog minden csont nélkül??
kérdés 2.:
amit még a fent leírton kívül látott elérhetőnek a haverom:
WD5000BUDT 500GB 32MB AV-25-ös széria 3 év garrral
WD5000BEKT -elérhető lennemelyiket ajánlanátok végülis?
POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT
-
Egon
nagyúr
válasz zolynet #26132 üzenetére
Köszi. Egyébként itt olvastam a tányérméret-növekedésről. Várok még egy kicsit (kb. 6-8 hét múlva esedékes a gépcsere), addig hátha lesznek 500 GB-nál nagyobb, egytányéros lemezek...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
hatter
tag
Sziasztok! Vásárlás előtt állok és az volna a kérdésem hogy Asus P5B-E lapom egy 2terrás vinyót ami egy Samsung HD204UI/CE 3 tudja majd kezelni mind a 2terrát? 1807es beta legfrissebb bios van rajta. Köszönöm a segítséget!
-
Topanka
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Én csak szeretném megköszönni Dzsekó munkáját ebben a fórumban, mert mindig itt van, segítökész, és gyors válaszokat ad, türelmesen, és kitartóan.
Pedig sokszor ismétlődő kérdések hangoznak el, én már biztos feladtam volna.
Olvastam, hogy megtörténtek a nagy vinyó cégek felvásárlása, így két nagy gyártó lett kb. 90 %-ban a WD, és a Hitachi. A Toshiba még önnálló cég, de kis menyiségben gyárt.
A Samut és a Seagate-t is felvásárolták. Ha ez igaz, könnyebb lesz válogatni, WD és Hitachi között (persze a nevek megmaradnak). Ár érték arányra gondolok. Bár szerintem a közeljövőben a vinyók árai felmennek, főleg a Hitachi-nak, illetve lesznek hiányok egyes szériákból a természeti katasztrófák és az abból adódó válságok miatt. -
Chapel
addikt
Az itt felsorolt akciós 1-1,5-2TB-os akciós vinyók közül melyiket érdemes venni? Tapasztalatok érdekelnének, illetve ha van amit biztosan ne vegyek, az is hasznos info.
Thx!
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
syler123
veterán
Sziasztok
Egy nagyon gyors segítség kellene, megvettem a http://www.argep.hu/product_1427508.html
HDD-t, de egyszerűen sehogy sem látja a gépem, eszközkezelőben meg biosban ott van, mi a jó eget kellene vele csinálnom??? Mindegy melyik sata-ra teszem, bármit csinálok sehogy sem látja....
És idegbajt kezdek kapni....
HD Tune, meg minden látja, csak a windows nem....[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Core2duo6600 #26053 üzenetére
Köszi, valószínű majd kelleni fog!
Közben meg is jött a wd 2TB-os.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Lassacskán eljött az ideje, hogy lecseréljem a 320 GB-os WD RE3 vinyóimat.
Ismét egytányéros, lehetőleg minél halkabb (de azért inkább 7200 RPM-es) merevlemezeket szeretnék venni (2 db-ot). Mit ajánlotok? Van már 500 GB-osnál nagyobb tányérméretben egytányéros winchester?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Diablo18
senior tag
válasz marlboromen #26119 üzenetére
a tápon nem érdemes spórolni akkor a hdd se szál el könnyen
tápot minőségit ha van pénz
hdd meg szerintem 10 körül már elég jót lehet kapni -
marlboromen
aktív tag
Üdv. Kellene nekem egy laptop vinyó, 500 giga körüli, megbízható, és olyan ami nem csinálja ezt a wd-féle fejparkolgatást. Mert a jelenlegi 1.230.000 felett jár a sentinel szerint, és nem szeretném ha elszállnának az adataim. Melyiket érdemes most megvenni? 500-as hitachit nemigen találok megbízható nagyobb boltban.
-
stewe2
aktív tag
hi!
vinyót vennék, gyors segítség kellene!
mi a különbség a WD500BPVT, és a WD500BEVT között?
a WD honlapja szerint (specifikációk) semmi.
thx: stewe
Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet, nicket kellene váltanom: stewe71...
-
Atimester
aktív tag
válasz Diablo18 #26116 üzenetére
Érdekes, hogy sokan pont a winchesteren akarnak spórolni, pedig az egyik legfontosabb alkatrésze a gépnek. Azon tároljuk a szoftvereinket és az adatainkat. Ha elszáll egy táp, egy VGA vagy egy alaplap, akkor veszünk egy másikat, de ha a vinyó adja meg magát, akkor hogy pótoljuk az elveszett adatainkat?
Egy gépben (persze annak, aki értelmes dologra használja) a legdrágább része a szoftverek és adatok. Ezek mind a HDD-n vannak! Ha ezen spórolunk, az olyan, mint amikor milliókat költünk egy autóra, és aztán a legolcsóbb gumikat vesszük rá.
-
Diablo18
senior tag
hát akinek sok pénze van az tud válogatni
én örülök annak is ha még több hdd t tudok venni
ha meg van 1 kis hangja az kit érdekelventi hang úgyis el nyomja ha pl van v 6 venti 1 gépben
persze ha az is 10 k /db akkor nincs gond -
Atimester
aktív tag
válasz Predator2 #26113 üzenetére
24/7???
Nem ismerem a szövegkörnyezetet, de feltehetően ez azt jelenti, hogy akár használhatod 24 órán keresztül a hét 7 napján át. Azaz állandóan, mint egy szerverben. Erre vállalnak a gyártók most már 3 évet.
Egy tesztben olvastam, hogy a szerverekben átlag 5-7 évet bírnak a vinyók ilyen körülmények között. És a lényeg, hogy hűtéstől függetlenül azonos volt a meghibásodás aránya. Majd megkeresem a cikket...Én is Hitachit használok, sőt árulok is új 2TB-osokat. A kollégám cégénél ezeket használják irodai rendszerek kiépítésekor a gépekben. (Ott nem az ár, hanem a megbízhatóság és a minőség az elsődleges!) És egy-egy kategórián belül általában nincs is nagy árkülönbség, viszont már a minőségben és a megbízhatóságban szélesebb a skála!
-
Predator2
addikt
1,5TB Hitachi Deskstar 7K3000 (HDS723015BLA642) - 24/7???
őő az mit is akar jelenteni?
-
Diablo18
senior tag
-
ló úr
őstag
500Gb-os winyót szeretnék vásárolni hamarosan,mit ajánlanátok? Sata3-as is jöhet,de nem ragaszkodom hozzá.Főként Hitachi vagy Samsung ami érdekelne.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Predator2
addikt
Köszönöm a segítséget a vinyó kiválasztásában/ a kérdéseim megválaszolásában
-
sfefe
addikt
Na megvettem a vinyot, Hitachi 7k3000 2 terrast.
Majd vmelyik nap berakom.Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
KvPt
tag
Sziasztok!
500 GB-os hdd-t szeretnék venni, elsődlegesen a ph 500 GB-os merevlemez tesztjében lévő Seagate ST3500418AS-t. A kérdésem, hogy szerintetek érdemes a sata3-as verzióját venni (ST3500413AS)? Már nem a sata 3 miatt hanem, mert mondjuk esetleg halkabb, vagy gyorsabb. Specifikációját végignézve gyakorlatilag mindene ugyanaz volt, szóval nem tudom, hogy van -e érdemi különbség.
Árban mindenesetre kb egyformák.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel