-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
válasz CHIPman #16048 üzenetére
Köszi a tippet, megcsináltam. Most formázza is.
Én az Aqua computernél vettem most a vinyót. Meg a DVD írómat is kb két hónapja ott vettem. Mindig lefoglalok egy darabot telefonon és akkor tuttira elrakják.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
CHIPman
nagyúr
válasz Mr.Grincs #16047 üzenetére
Start>Jobb gomb a "számítógép"-re>kezelés>lemezkezelés>(partícionálod>)formázod>adsz neki egy betűjelet>örülsz.
Nagyon a halálán van már a Samu, de csak nem akar jönni az a Hitachi 7K1000.C itthonra. Hol lehet biztosan 500GB-os tányérokkal szerelt WD Blacket venni?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Mr.Grincs
veterán
Megvettem a vinyót. Betettem a bios látja a windows látja csak nem jelenik meg mint meghajtó? valami ötlet?
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Kroni1
veterán
Hi!
Egy Samsung f3-at vettem, mekkora kötetnagysággal célszerű formázni a vinyót ha filmek zenék és más doksik tárolására lesz használva?
-
LGLuke
őstag
válasz csimmasz #16044 üzenetére
Egyébként én a Hitachira várok, de az most még 38k HUF, és az nagyon drága 1TB-ért.
Először egy másik gépbe veszek majd 500-as Hitachi 7K1000.C-t. Ha leesik a TB-os ára, akkor beruházok arra is. Szerintem a legmegbízhatóbb HDD márka. 2db 7K1000.B 1TB teljesít szolgálatot hibátlanul szerverben most is. -
csimmasz
aktív tag
válasz Dzsekó #16038 üzenetére
Köszi!
A samsung oldalán nem is találtam 1T-ás f3-ast csak az 500 ast.Még egy kérdés,most ez a legjobb választás hdd-ben gyors rendszerwinyónak,vagy a Wd-nek vagy a Hitachi-nak van esetleg jobb terméke,árat figyelmenkívül hagyva?
[ Szerkesztve ]
Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
Mr.Grincs
veterán
Nah ilyen vinyót vezsek ma Samsung SpinPoint F3 1TB 7200RPM (HD103SJ) 19500 Ft ért. Szerintem abszolút jó választás.
-
Dzsekó
addikt
válasz Core2duo6600 #16034 üzenetére
A 2TB-os az 500-as tányérokkal van. A többi egyelőre nem.
LGLuke:
csimnasz: HD103SJ = F3 1TB
[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
Hoppá, hoppá!!!!!!!!!!!!!!!!!!
APA KEZDŐDIK! -
csimmasz
aktív tag
Letudná írni avalaki a pontos tipusát az f3-nak.
A google egymásnak ellentmondó találatokat dob ki.A hd 103 sj néhol f3 nak irják. a samsung oldalán viszont f2 és 103 si.Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
Core2duo6600
veterán
A WD Black ből létezik 500 as tányéérokkal szerelt változat ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dzsekó
addikt
válasz andras0310 #16029 üzenetére
Hitachi az egyik legmegbízhatóbb márka. Tök mindegy melyiket veszed megbízhatóság szempontjából. Mind jó. Csak sebesség szempontjából van különbség.
-
atesss
addikt
válasz andras0310 #16029 üzenetére
Szerintem a Hitachi a jobb márkák közé tartozik úgy álltalában, de azért várjuk meg a szakik véleményét is.
Viszont tudni kéne hogy pontosan milyen vinyó is ez.
Nincs valami részletesebb infó ?
Hol akarnád venni ? -
andras0310
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem hozzátok. Kellene pár infó, tapasztalat a HITACHI márkájú merevlemezekröl. Mennyire megbizható ez a márka? hitachi 500gb 7200rpm 16mb sata2- ilyent néztem ki magamnak.[ Szerkesztve ]
--==Rise of the Machines==--
-
atesss
addikt
válasz Dzsekó #16026 üzenetére
Hát +10-20MB/s olvasási különbség, meg a kevesebb tényér miatt esetleg még halkabb és hűvösebb működés megérne pár telefont.
Árban nem lenne nagy különbség remélhetőleg, meg amúgy a gyártónak elvileg ugye olcsóbb előállítania kevesebb lemezzel.Akkor pontosan milyen végű amelyik jó lenne nekem (WD 1TB, 5400rpm, 500GB/ lemez) ?
Akkor WD 1,5TB, 5400rpm az mind 500GB lemezzel van ?
És te melyik boltokat ajánlod első körben felhívni ?Sajna Blue-ból nincs 1TB-os.
Az 640GB max. ?Ja és 3,5"-ban minden WD ami 5400rpm-es az Green, és minden ami 7200rpm-es az Blue ?
2,5"-ban meg a Blue az 5400rpm, és a Black a 7200rpm ?
3,5" Black nincsen ?De azért még a 7200rpm-eseken is gondolkozok (leginkább ha nem találnék ilyen WD-t).
Abból melyik 1TB-os, 500GB lemezes a leghalkabb, ami nem Samsung (az nekik az F3) ?
Eleve mi létezik a Samsungon és a Hitachin kívül 7200rpm + 500GB lemezes ?
És ez mennyivel lenne hangosabb + melegebb (meg a melegre érzékeny ugye ebben a venti nélküli házban ! ), mint ez a WD Green ? -
Zola007
veterán
Srácok, infóhiányban szenvedek:
Van egy Abit An8-ultra lap. Most egy 250 re2 és 6400aaks van benne. Akarok beszerezni 1-1,5 terás vinyót, ezekkel nem lesz gondja?
Mivel bios frissítés már lesz hozzá az biztos, tehát gond nélkül tudja majd kezelni?köszi
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Dzsekó
addikt
válasz atesss #16025 üzenetére
Lehet itthon belőle, telefonálgatni kell.
500GB tányéros a WD green 1TB feletti illetve az említett 1TB-s.
És 500GB-640GB WD blue bizonyos szériái. Sajna Blue-ból nincs 1TB-os.Nekem csak 334GB lemezes vinyóim vannak, jók azok is. 10-20MB olvasási sebesség a különbség az 500GB lemezesekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Dzsekó #16017 üzenetére
Hát ez nem túl jó hír.
Akkor amit most itt irogattok 500GB tányéros WD-ket, azok mind 7200rpm-esek ?
Most inkább ponthogy nem Samsung kéne, jobb lenne egy megbízhatóbb...
Vagy a 320GB lemezesek mennyivel lassabbak 5400rpm-en ?
Illetve mennyivel hangosabbak / romolhatnak el könnyebben, amiatt hogy 2 helyett 3 tányér van bennük ?Közben amúgy lehethogy változik a helyzet, és akkor a régi vinyó (F1 640GB) jön hozzám, és a barátom gépébe lesz az új 1TB-os.
Oda akkor ez rendszervinyó is lenne, de nem fontos hogy olyan gyors legyen.
Meg mostanában már részben csak "NAS-ként" használják azt a gépet.
Viszont a megbízhatóság fontos.
Meg a hang mégjobban, mivel egy venti nélküli (FSP-ZEN 300W + Sythe Ninja + viszonylag nagy, nyitott ház) gépbe menne.
És egyedüli vinyóként kellene berakni (a mostani régi 60GB-s vinyójukat, amin eddig a Win volt száműzve).
Mondjuk ilyenkor lenne jó egy gyors SSD a rendszernek, csak az még mindig drága.MOD:
Az ezutáni hsz-eidet olvasva:
Akkor Western Digital Caviar Green 1TB (WD10EADS) [link] -ból létezik már 500GB tányéros verzió, ha sikerül találnom itthon ?
Ha ~1,5 héten belül lenne, még az is OK.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz #98593280 #16004 üzenetére
500GB-os WD-k 500GB-os tányérral (blue)
WD10EADS-00M2B0 az Green, de akinek írtam, annak pont az kell.
Az RPM-je meg fix 5400, WD marketingje volt ez a duma, de aztán tesztoldalakon kimérték RPM mérővel és bizony fix 5400-on ment bármit csináltak vele.
Sebességben az F3-as Samu jobb a WD greennél, mert az F3 az 7200-on pörög.
A fenti WD blue 500-al kb. megegyező sebességű az 500-as F3.Rendszer HDD-nek a fenti linken lévő 500-as WD blue vagy 500GB/1TB-s Samu F3 ajánlott, de Samu nem annyira megbízható. Hitachi 7K1000.C is ajánlott bármilyen kapacitásban, de az Mo.-n nem elérhető még.
-
atesss
addikt
#15997 -re valaki ?
Ahogy itt olvasom, hogy pl. :
WD10EADS-00M2B0 ez már 500GB-os tányérokkal van.
Ezekszerint még sincs olyan sok 500GB/tányéros 5400rpm-es vinyó, ha a WD-nek is csak mostanában jelent meg. ?
F2 EcoGreen már vagy közel egy éve megjelent, nem ?
A többiek ennyire lemaradtak ? -
ixtom
tag
válasz Laslow #16003 üzenetére
Első kérdésre nem tudom a választ mert F2-est még nem hallottam.
F3 sztem elég halk lett (seek-ben is), de az enyém egy kicsit rezonál. Viszont baromi gyors. A mostani vinyód típusát nem írtad pontosan (adatlapon csak Samsung van), de azt a szintet sztem hozza az F2 is.
Nem tudom mennyire vagy csend mániás. Ha igen, akkor vegyél F2-est, fél évig kibírod a "nem gyorsulást"
SSD-nél meg majd örülni fogsz, hogy csendes HDD-d van mellette.Ha most (is) kell a plusz teljesítmény, akkor F3 a jobb döntés. SZVSZ
-
-
teknős
csendes tag
Valaki mondja már meg nekem hogy mennyire éri meg a Free Fall Sensor-os vinyo a toblet értékét.
csak mert le akarom cserélni a kis hitachi travelstar 5400rpm-est egy WD Scorpio BLACK re. És nem tom hogy a Sensorost vagy a sensor menteset vegyem a laptopba.[ Szerkesztve ]
TeKi
-
MZsoltee
veterán
válasz Mr.Grincs #16008 üzenetére
A rendszer látni fogja, de vannak olyan alaplapok amik 32MBra formázzák asszem az 1TB+os vinyókat, bios frissítés megoldja. Kérdezz utána a lapod topicjában, valszeg elég beírni a keresőbe, hogy 1TB.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Mr.Grincs
veterán
A windows XP látni fogja az 1Tb os vinyót?
-
czanga
őstag
Meglett nemrég az egy 500 gigás tányérral szerelt WD Caviar Blue 500gb... Valószínü lesz még egy belőle beletéve a CM 690-es házamba. A ház elejében van egy új zöld coolink venti, ami fixx 800rpm-en forog. Még csak egy db vinyó van benn, és az 31 fokos.
Az lenne a kérdés, hogy mi az a hőmérséklet ami optimálisnak mondható egy ilyen vinyó esetében? Illetve, hogy van e ennél hallkabb vinyó, de ugyanígy 7200rpm-es.
Halkság mániás vagyok, és érzékeny füllel rendelkezem, ezért kérdezem, mert ha adott esetben venti nélkül is menne a dolog hő tekintetében, akkor lehúznám, vagy cserélném egy pwm-es ventire, ami alapből kevesebb levegőt szállít. Illetve mi van ha már 2 vinyó lesz benn egymás felett 1 slot kihagyással?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dzsekó #16001 üzenetére
WD10EADS-00M2B0 ez már 500GB-os tányérokkal van.
Ez nem egy Green széria? Annak változik az RPM-je 5400 és 7200 között?
500GB-os WD van 500 gigás tányérral, ha igen mi a típusszáma? Jobb v. rosszabb mint az F3-as Samsung 500GB? Megbízhatóságban gondolom jobb, de sebességben?
640-750GB-ban mit ajánlanátok system HDD-nek?, gyorsat megbízhatót szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
Hallotta már valaki az 1TB-os Samsung F2 és F3 vinyók hangját egymáshoz viszonyítva?
Saccra legalább fél évig a Windows is erről menne, utána SSD-ről. A legfontosabb szempontom az, hogy ne legyen periodikusan ismétlődően hol erősebb hol gyengébb búgó hangja (amit ráadásul a rezonancia miatt valszeg tovább erősítene a ház), és örülnék, ha aktív használat közben (torrentezés, rendszer indulás) is csendben maradna.
Tehát megvehetem az F3-at, mert kellően halk az is, vagy F2 legyen, mert az érzékelhetően halkabb, viszont annyira nem lassú?
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s