- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Valorant
- EAFC 25
- Diablo IV
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Hogwarts Legacy teszt
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vPhis
tag
Minap boldog tulajdonosa lettem egy Western Digital 640GB Caviar Black-nek.
Rendszervinyó lett belőle. Tapasztalatok:
-halk (nekem eléggé)
-gyors (miközbe win turkál benne tudok 90MB/s-mal másolni rá de ez a másik vinyónak a teteje szóval pontos sebességet nem tudok de gyors)
-nem rezonááál (CM-690 házban) -
werszomjas
addikt
válasz werszomjas #16392 üzenetére
Még annyit, hogy most egy
Seagate Momentus 5400.3 van benne.
39-40°C szokott lenni a hő.vehetek bele 7200ast? ugy tudom, azok picit melegebbek szoktak lenni.
sebesség terén, az ugyanakkora méretű seagate és wd hogy teljesít?
Melyik a gyorsabb?üdv
-
AirBooms
addikt
Hali!
Nem teljesen ide illő kérdés, de hátha mást is érdekel aki új vinyót vesz:
Tudnátok ajánlani a Ghosthoz hasonló programot (ami működik win7 64 pro alatt), amivel teljes partíciókat, illetve meghajtókat lehet klónozni? (Nem image fájlt szeretnék csinálni, hanem partíciókat másolni egy az egyben).
Köszi! -
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Van nekem egy Fuji laptopom, és ebbe szeretnék venni valami gyors vinyót.
Sata kéne.
ezek közül kéne választani:
Seagate:
HDD 2.5" SEAGATE SATA 250GB 16MB Momentus 7200.4 12 900 Ft
HDD 2.5" SEAGATE SATA 250GB 8MB Momentus 5400.6 11 100 Ft
HDD 2.5" SEAGATE SATA 320GB 16MB Momentus 7200.4 14 700 Ft
HDD 2.5" SEAGATE SATA 320GB 8MB Momentus 5400.6 12 600 FtWD:
HDD 2.5" WDSATA 5400/160GB/8M WD1600BEVS 9 800 Ft
HDD 2.5" WDSATA 5400/250GB/8M WD2500BEVS 10 800 Ft
HDD 2.5" WDSATA 7200/160GB/16 WD1600BEKT 11 500 Ft
HDD 2.5" WDSATA 7200/250GB/16 WD2500BEKT 14 000 FtA kérdésem, sokat számít, hogy 5400-as (8MB puffer), vagy 7200as (16MB puffer) ??
meg lehet érezni a különbséget sebességben?
vagy elég az 5400as? az ugyanis olcsóbbüdv
-
LGLuke
őstag
válasz Dzsekó #16390 üzenetére
Pontosan!
Ha van időd, akkor írd össze nyugodtan.Szerintem is az F2 és a Greenek pontos típusa kellene.
Ugyanígy a Blue is, meg Hiata .C, F3... amik eddig jónak tűnnek.A régebbiek pedig megbízhatóságuk miatt lehet érdekesek: Hita .B, 320-as tányéros Blue/Black, aki hosszútávon nem akar zsákbamacskát.
-
-
Dzsekó
addikt
válasz Uzmany #16382 üzenetére
Amint látod volt egy kis tűleesés a tesztben, amiatt a 6,7MB.
Ez lehet amiatt, hogy rendszervinyót teszteltek, aztán a rendszer éppen belekotort a vinyóba teszt közben. Nyomott volna a gyerek mégegy tesztet, akkor már jó lett volna, ez csak ilyen eseti dolog.Szerk: Ha kapnék szerkesztési jogot, akkor én tudnám szerkeszteni az 1. hsz.-t, meg sztem LGLuke is. Én már a Seagate-et ki is szednám onnan.
Amúgy tesztet illetően gugli a barátod (kép üzemmódban).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem a gyakran ismételt kérdésekhez, a gyors winyókhoz belehetne rakni a samsung f3 hd502hj-t. Gyorsabb jóval mint a feltett seagate és árban sem vészes. Én is éppen egy ilyen beszerzését tervezem.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz namerke #16375 üzenetére
Az utolsó mondatodnál a pont.
Gyorsabb lenne géped, talán a dupláját is hozzák sebességben ezek a vinyók:
WD5000AAKS-00M9A0
WD5000AAKS-00D2B0
WD5000AAKS-00V1A0Ezek 500GB-osak és fontos a - jel utáni kiemelt rész, mert ezek 500GB-os gyors adattányérokból épülnek fel.
És nem mellesleg duplája lesz a kapacitásod, raidben marad 250GB.
HDtune-al csinálsz egy tesztet a mostani vinyódról és összehasonlítod ennek a sebességével. Ez az 500GB-os blue vinyó 135MB/s sebességről kezd olvasni az elején.
A tiéd sztem 60-80MB/s-ről, szóval kb. a felét tudja.Közkívánatra az 1 tányéros WD5000AAKS sebességtesztje.
[ Szerkesztve ]
-
Uzmany
őstag
válasz LGLuke #16371 üzenetére
Elkészitettem a kért módositásokat. Második hdd-ként, üresen, particiók és minden törölve.
Az Acces time miért ilyen rossz?
Az egytányéros 500GB WD-ről tudnátok tesztet linkelni?
Hangról nem tudok nyilatkozni, be van gyulladva a fülem, alig hallok.
Hőmérsékletben kb azonos mint a másik vinyóm WDC WD5001AALS-00L3B2.[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
-
namerke
tag
Üdv!
Van nekem egy:
Lemez modelszám,WDC WD2500AAKS-22VYA0WD 250GB Sata2-es merevlemezem.
Mivel SSD-re nincs pénzem így arra gondoltam , hogy vásárlok egy másik 250-es WD-t, hogy RAID-be kötve gyorsítsak valamennyit a rendszeren.
Kérdés: szerintetek megéri ráfordítani 8-10ezret erre? (RAID0)
Ár/érték arányban nézve azt is kérdezhetném , hogy sebességben dob-e annyit, hogy megérje költeni rá.
Másik kérdés, hogy a fent említett merevlemez elfogadná-e ezt:
Merevlemez neve: WDC WD2500KS-00MJB0 Raid-es testvérének?Esetleg próbáljam eladni a meglévő merevlemezt és a kapott pénzhez hozzáadva 10ezer Ft-ot tudnátok jobb megoldást ajánlani?
-
Thulcandra
senior tag
A caviar black sorozatból egyelőre nincs 1 lemezes 500 GB kapacitású.
A blue sorozatból ezek a típusok egylemezesek:
WD5000AAKS-00M9A0
WD5000AAKS-00D2B0
WD5000AAKS-00V1A0Ezekből próbálj meg beszerezni egyet, mert az egylemezes példányok gyorsabbak a nagyobb adatsűrűségnek köszönhetően!
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Ukeve
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdés, hogy WD Caviar Blue 500 Gb vagy WD Caviar Black 500 Gb.
A Windows lenne rajta meg a programok.
Szerintetek megéri plusz pénzt a Caviar Black-ért kiadni vagy nem gyorsabb annyival a Blue-nál?
Köszi! -
LGLuke
őstag
válasz Uzmany #16366 üzenetére
Igazuk van a többieknek. Jó lett volna a tesztet üres HDD-vel megejteni, amikor még a régebbiről fut a rendszer, ezen meg nincs semmi, mert ezek a nagy kilengések azt mutatják, hogy valami bizony használja a HDD-t.
Itt egy teszt róla.
Acces time itt sem rózsás![ Szerkesztve ]
-
maestro_z
tag
válasz Uzmany #16365 üzenetére
A sebessége nem lenne rossz csak nagyon ingadozik. Lehet hogy az a probléma amit Thulcandra írt.
Kérdés, hogy Win Xp alatt mit produkálna?
A hangjával hogy vagy megelégedve? Alapon mennyire hangos, illetve Win betöltéskor mennyire kerreg?'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
Ugh
tag
Sziasztok!
Valami nagyon nem stimmel a kb 1 hónapos vinyommal: HDT721010SLA360
Tudnátok olyan programot ajánlani, ami bootolható, és teljes ellenőrzést tudok futtatni vele?
-
LGLuke
őstag
válasz Thulcandra #16361 üzenetére
Szerintem pont fordítva. A gép MB értéket ír ki, azért van kevesebb, míg a HDD-n, csomagolópapírján, valamint a gyártói oldalon a MiB érték van megadva, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Thulcandra
senior tag
válasz LGLuke #16358 üzenetére
2. kiegészítve: a gyártók a méreteket DECIMÁLIS rendszerben adják meg, ergo 1000 a váltószám, a számítógép pedig BINÁRIS rendszerben számol ezért ott 1024
valójában a gép nem MB ( megabyte ) értéket ír ki hanem MiB ( mebibyte ) -ot.
320 GB = 320 000 000 000 byte / 1024 = 312 500 000 KiB / 1024 = 305 175,78125 MiB
Ettől mindig megfájdul a fejem
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
LGLuke
őstag
válasz Gézuka1976 #16359 üzenetére
Nem kell progi!
Telepítéskor 2 részre osztod: egy kisebb a rendszernek, míg a nagyobb rész az adatoknak. -
-
LGLuke
őstag
válasz Gézuka1976 #16357 üzenetére
Akkor szépen sorban:
1. nem adnak HDD-khez se táp, se adatkábelt. Alaplapokhoz szoktak adni, ha nincs vegyél, külön is árulnak.
2. A HDD gyártók nem 1024-et használnak, hanem 1000 a váltószám. Még több is, mint kellene, mert: 320GB*1000 (ez már MB) *1000 (így már KB) *1000 (ez pedig Byte), majd osztunk /1024 (KB) /1024 (MB)= ~305176MB
3. Az új HDD-ből válassz le oprendszernek elegendő helyet. Az új gyorsabb, ezért az legyen a rendszer. Telepítés után hozz létre másik partíciót, és a régiről másold át az adatokat. Régiről töröld az összes meglévő partíciót és hozz létre egyet a teljes területen.
A régit kiszedném USB/FireWire/eSATA-s külső HDD-nek. -
Gézuka1976
csendes tag
Sziasztok,
Most vásároltam eme kütyüt és lenne pár kérdésem
Western Digital 320GB 16MB 7200rpm SATA2 WD3200AAKS1.Ahol vettem nem írták hogy OM-s és nincs hozzá kábel! Ez normális vagy kellett volna adniuk?
2.Az létezik hogy most raktam gépbe és csak 305456MB-ot látok belőle?
3.Mit javasoltok az eddig is rendszervinyóként használt WD 80GB-ost mivel kezeljem, formáljam stb...?Köszi
Üdv C -
válasz LGLuke #16355 üzenetére
Ez lesz... praktikus, a sok meghajtó csak összezavarna
új, 698 Gb-os partícióm lassan elkészül... lolHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz Thulcandra #16353 üzenetére
Neem, a rendszer marad az 500-ason. (mellesleg 2 tányéros, 30 giga van XP-nek, a többi adat. ritkán kerregteti meg az XP, elég gyors, halk, hűvös...)
A 30 gigás XP partíció után lenne egy linux disztró, annak a swap partíciója, a maradékon pedig a munkák, amikkel dolgozom, a 750-es az archiválós HDD, filmek, zene, szal ami nem töredezik, odarakom, 'oszt ott van.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Thulcandra
senior tag
válasz ViZion #16351 üzenetére
Ez lesz a rendszervinyó is? Ha igen, mindenképp 2 partíció. Ha nem, akkor is ajánlott, ugyanis ha sérül a fájlrendszer akkor jobb ha minél kevesebb mennyiségű adatot kell helyreállítani, rövidebb idő, kisebb backup lemez kell.
-
Thulcandra
senior tag
válasz Kozma Janos #16350 üzenetére
Gondolom ezt nekem szántad, nem bántásból írtam ám Mindenki benéz valamit néha, épp éjjel néztem be én is egy 1 lemezes hitachit 2 lemezesnek, mert nem figyeltem oda
Nem tudom miben van 15 év gyakorlatod, de remélem az ünnepek környékén lesz időd pihenni, mert ahogy elnézem elég leamortizált lehetsz és most már rosszkedvű is
-
válasz Thulcandra #16348 üzenetére
Thulcandra:
Ahogy fentebb leírtam, egy 500-as HDD után vettem egy 750 Gb-set, ezen lennének az adatok, amivel dolgozom, az a 500-as nagyobb felén marad. Legyen egybe 750 Gb, vagy kettőbe partícionáljam? sebesség (ez mondjuk ~mind1), biztonság, etc.? Véleményed, ill. vélemények?
Köszönöm.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Kozma Janos
csendes tag
vicces gyerek vagy te.... nem tudom 15 év gyakorlat lehet neked kevés, sajnos nem tudok mindenre annyira odafigyelni mint te..... azért köszi a segítséget mindenkinek
-
bolic
őstag
http://www.youtube.com/watch?v=r_TIoYXnYeI&feature=related
Ennek hány tányérjai vannak? Meg akartam számolni, de mindig kitört a röhögésem...
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Thulcandra
senior tag
válasz Kozma Janos #16345 üzenetére
Valami furcsa diszlexiád lehet, ne haragudj
Miért írnának marhaságokat?
WD5001AALS-00L3B2* 500GB (2/4) <-- 2 lemez / 4 fej
a * megjegyzés pedig azt írja le, hogy voltak pletykák arról a neten, hogy ez a típus egy lemezes, de kiderült, hogy valójában nem.
Lehet, hogy a köcsög boltos is 2 lemezt mondott, de te azt is egynek értetted?
-
Kozma Janos
csendes tag
amúgy az az oldal is 500 as tányérral írja.... amit ti linkeltetek be.... úgy látszik nem pontos
% osan mennyivel lassabb ez mint egy egytányéros?[ Szerkesztve ]
-
válasz Kozma Janos #16345 üzenetére
Boltost kérdezni... : )
Mindíg az a legjobb (valamiért) ami pont a polcon van. Ha az mégsem jó neked, akkor az a jó, amit megrendelsz nála... de szaktanácsot boltban...?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Kozma Janos
csendes tag
ezek szerint itt is marhaságokat írnak
http://yertech.blogspot.com/2009/08/35-hdd-platter-capacity-model-list.html
pedig a köcsög boltost is megkérdeztem.... ezek szerint fogalma sem volt.....már mindegy....
-
válasz Kozma Janos #16340 üzenetére
Az én 750 Gb-os Samsungom pedig 3... és? tudom, zaj/hő... de ez mondjuk egy Raptornál játszik, ezek hangtalanok, hűvösek... szerintem nem para. Mondjuk 500-as tányért sokan gyártanak? Teszteket nézd, ne a korongokat. szerintem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
todie
tag
-
válasz ViZion #16335 üzenetére
Valaki még hozzáteszi a sajátját? egybe, vagy kettőbe?
Más. HDTune és HD sentinel egy halom adatot nem jól közöl... pl. SATA-t sem ír ki, se °C-t, stb... akkor mi van? Nem ismeri fel, h mit tud a HDD, vagy vmi bios dolog? AHCI mód van, raid nélkül. Minden szépen megy.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Thulcandra
senior tag
válasz Kozma Janos #16340 üzenetére
Visszaolvastam, Dzsekó írta neked, hogy az nem egy lemezes, rajta kívül senki nem válaszolt a kérdésedre akkor, szóval milyen sok okos?
-
Kozma Janos
csendes tag
de marha jó, hogy a sok okos itt azt mondta, hogy ez a sorozatszámú az egytányéros... megvettem erre 2......
-
Kozma Janos
csendes tag
hard disk sentinel azt írja lemezek száma 2, ez azt jelenti, hogy 1 tányéros, vagy hogy 2?
-
Thulcandra
senior tag
válasz Kozma Janos #16337 üzenetére
Program magától nem írja ki, de modellszám alapján meg lehet mondani, azt pedig hdtune, hdsentinel vagy everest írja ki pl.
szerk.: az kétlemezes
[ Szerkesztve ]
-
Kozma Janos
csendes tag
mivel lehet megnézni, hogy egytányéros az új hdd-m?
WD5001AALS-00L3B2[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Nagyjából off amit kérdeznék...
500 G HDD-m 30 Gb / többi hely formában rendszernek és adatotknak adott otthont, most vettem egy 750 Gb samut. Ezen tervezem az adatok tárolását. Particionáljam 2 felé, vagy egyben sem gáz? az adatok nagy része nem hajlamos a töredezésre, hiszen azok nagyrészt a C:-n vannak. Ekkora HDD-t ki hogyan partícionál?
Köszönöm előre is a tanácsokat.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Dzsekó
addikt
-
bolic
őstag
Ne foglalkozz a korábbi HDD sztorikat, mindig figyeljünk a jelenlegi meghibásodási arányokat és az előző generációt is, de a még korábbiakat azzal nem kell foglalkozni, hiszen annyi technológia megújítást végezték rajta. Nálam pl. Hitachi 180GXP(?), évről évre egyre hangosabb lett és tesómnak adtam, azóta porosodott kihasználatlanul a kb. 10 éves gépparkja miatt. Szerinted ugyanolyan felépítése van a korábbi Hitachinak, mint a mostani Hitachinak? Nem...
Még valami, teszteltem hogy mennyire hasít a WD Green 2TB gazdawinyóként a Win7 oprendszerrel, meglepő eredménye van. Jó gyors és minimális "lag"-jai vannak. Persze rövid időre teszteltem.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
TopaMo
aktív tag
Adattárolásra melyiket inkább:
1500gb Seagate 5900 rpm
1500gb WD green 5400 rpm
vagy
7K1000.C, bár itthon még nem láttam 1500gb-ostcsak a megbízhatóság a szempont!
lehet adni tippeket -
Uzmany
őstag
-
maestro_z
tag
válasz Uzmany #16321 üzenetére
A különbséget nem tudom de te a típusszám alapján egy Deskstar 7K1000.C tulajdonosa lettél.
Ez az a vinyó amiről már nagyon sok szó esett illetve ez az 1TB-s kistestvére mivel a tiéd 500GB. De már ez is 500GB-os tányérral szerelt.
Ha beüzemelted írj már légyszíves róla hogy mennyire hangos (alapon és másolás közben) illetve mennyire gyors? Ha nem lenne nagy kérés dobnál fel képet HD Tune Benchmark-ról?
Engem is érdekelne egy ilyen ketyere.
Mennyiért sikerült hozzájutnod és hol?[ Szerkesztve ]
'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''
-
picur220
veterán
Sziasztok!
Egy tányéros, 500GB-s vinyóból mit ajánlotok? Lehetőleg iponból kellene, SATA2-es, olyan 12k-ig.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
LGLuke
őstag
válasz Messi1983 #16305 üzenetére
Látom elírtam én is, meg Te is: Deskstar!
Hitachi ugye az IBM HDD gyártó részlegét vásárolta fel.
IBM-ből régen volt egy Deathstar-nak csúfolt kategória, mert rengeteg adta be a kulcsot, de általában a többi IBM-mel sem volt gond, viszont mióta átvette a Hitachi nem találkoztunk problémás szériával.
Van ebből is 1-2 gyári hibás db, de jóval kevesebb, mint a többi gyártónál, és széria hibás eddig még nem volt. Se firmware probléma, se anyagminőségi, semmi.
Ezért előlegezzük meg a bizalmat a következő generációnak is, mivel sok-sok generáción keresztül bizonyítottak.A Hitachi 7K1000-es volt emlékeim szerint az első 1TB-os lemezt felvonultató HDD széria. 5 db 200GB-os tányért pakoltak össze. Hangos volt, melegedett, de mégis tökéletesen működött, sőt működnek máig.
Samsungéknál meg soha nem volt emlékeim szerint 3 db tányérnál több egy HDD-ben, mégis volt egy rakat vacak szériájuk.[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
válasz LGLuke #16315 üzenetére
Azt nem tudom mennyi lehet annak az 5400 fordulatosnak a hőmérséklete, mert ma rendeltem meg és egyből csertettem erre a 320Gb-os 7200.4-es Seagatre.
Amúgy egy Asus 17,3-asba lesz.
Ebbe lesz!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
LGLuke
őstag
A Seagate-tel mostanában sok gond van DE csak a desktop drive-ok terén.
A 2,5"-os kategóriában, még mindig kiváló minősége van. Én egyedül Samsungot nem vennék ilyen méretben, a többi HDD-vel nem szokott komoly gond lenni.A 7200-assal azért vigyázz, bármelyiket is veszed! Csak jól szellőző házba érdemes tenni. Ha a mostani 5400RPM-es HDD-d hőmérséklete 45 fok körül, illetve felette mozog, akkor lebeszélnélek a magasabb fordulatszámúról, mert az 3-4 fokkal is melegebb lehet.
Ráadásul ez ugye fűti a gép többi alkatrészét is, amitől hamarabb bekapcsol a venti, és egyrészt hamarabb pörög fel, másrészt max terhelésnél hangosabb is lesz a laptop. -
LGLuke
őstag
válasz P1eTr0 #16312 üzenetére
Szerintem mindkét HDD elég jó. WD merevlemezekkel szokott kevesebb gond lenni, így az az ajánlottabb, ugyanis vannak, akik elvből nem vennének Samsungot, mert sok hibással találkoztak.
Egyébként az F2 és F3 szériáról még nem hallottam tömeges panaszt, így az is elég jó termék.
Szerintem egyikkel sem jársz rosszul. -
libus
őstag
Sziasztok!
A laptopomba akarom kicserélni a gyári 5400 fordulatos HDD-t, erre a Seagate Momentus 7200.4 320GB-ra.
A tesztekben én úgy láttam, hogy gyorsabb is mint a WD Scorpió Black.
Szerintetek megbízható is?? Különben jó választás?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
<NewL>
addikt
Sziasztok
Tudna valaki mondani nekem egy jól bevált típust. Külső vinyót szeretnék majd venni mert a kinézet laptopban jó áron csak 250gigás van.
Szóval egy 500Gb-os nekem tökéletes lenne.
Szeretném ha jól nézne ki,baráti ára lenne (és ha lehet ne lenne túl nagy)
Szval dizájnos legyen kicsit. Fehér van?Még most csak érdeklődés szinten vagyok,nézegetek (mint a média márkiban szoktam)
Valami oldal link vagy típust elfogadok.There's an app for that
-
emitter
őstag
hello, ez a WD jó vétel? (mindenképp Pata kell)
-
cascada
senior tag
Teljesen jó winyó. Gyors, halk, megbízható
-
AirBooms
addikt
Mi véleményetek erről: WD Black Caviar WD1001FALS 1TB???
-
Messi1983
csendes tag
Igen, az 1 tányéros desktarra gondoltam!
Most akkor menyiket? A wd-ről és a hitachi-ról is jókat olvastam, de ez egy új típus ezért nem tudom! -
LGLuke
őstag
válasz Thulcandra #16302 üzenetére
Nem nem! A Hitachi 7K1000.C 500GB-os tányérokból építkezik. A 7K1000.B volt a 320-as tányérokkal szerelt. Szóval a desktop lemezeket is az új nagy sűrűségű 500-as tányérokkal szerelik. Nem kötelező a Cinemastart venni, jó a Desktar is.
HDS721050CLA362 ez a típusa az 500GB-osnak. -
Thulcandra
senior tag
válasz Messi1983 #16301 üzenetére
Az 1 lemezes 500 GB winyók gyorsabbak mint a kétlemezesek
Hitachi 7K1000.C 500GB lemeznél gondolom a Deskstar sorozatra gondolsz, azokból egyelőre mindegyik kétlemezes, az új Cinemastar 7K1000.C 500GB viszont már egylemezes.
-
Messi1983
csendes tag
Sziasztok!
Rendszervinyonak melyiket?
wd 500gb-os 1 tányérosaiból vagy
Hitachi 7K1000.C 500GBElőre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- Gitáros topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- SSD kibeszélő
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...