- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Valorant
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Nintendo Switch
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
LSL1337
őstag
válasz LGLuke #16597 üzenetére
raptorrol másoltam az f3-ra
amúgy ROPPANT érdekes, első 3 bootolás 2 perc feletti volt, de a 4.et szemre sokkal gyorsabbnak éreztem, lemértem és 70 vhány mp volt, pedig ugyan azok a vinyók bootoltak most is, nah mind1, most így 7 óra folyamatos másolgatás után nagyjából minden átment a samura
-
LSL1337
őstag
pár napja kérdeztem raptor vs uj TBos f3as samsung témában
hát, igen halkabb (fő ok amiért vettem), de nem mondanám h gyorsabb, lagalább is boot jelentősen lasabb
lemértem, raptorral 86mp volt amíg elindult a browser a power gomb megnyomása után win7 64bittel, utána még kb 10-11mpig töltött egyébb programokat
a samsunggal, amin ua az az operációs rendszer van (a raptorról archiváltam az OSt, és a samu egy uj kis 32GBos particiójára másoltam át)
kicsit több mint 120mp alatt oldotta meg a bootolást (gombnyomástól brower betöltése)amikor fileoakt másoltam át raptorrol samsungra, akkor max 80MB/sec volt az átviteli seb
ezek az én tapasztalataim, gondolom déli híd és egyéb ilyen limitektől még rém messze van ez a sebesség
-
MiZY
tag
elso tippre a WD
apropo! vinyo vasarlas elott vagyok. kiszemelt "aldozat" 1TB WD Caviar Black. na most lehet hulye kerdes, de lehet valahol kapni? az altalam latogatott egyik boltban azt mondtak, hogy jelenleg nem tudnak nekem szallitani, illetve meglatogattam 1-2 nagyker arlistajat is. ott is 'hosszabb ideje kesik' cimszoval jellemzik a fenti vinyot.
ennyire hianytermek lenne? bezzeg a zold...[ Szerkesztve ]
-
wid22
aktív tag
Melyik a jobb?
SAMSUNG 1500GB F2 EcoGreen 5400rpm
vagy
Western Digital 1, 5TB 7200rpm SATA-300 32MB WD15EADS[ Szerkesztve ]
-
SAMYka
senior tag
Udv
furcsa dolog fogalmazodott meg bennem es nem tudom mitevo legyek.
Ugy dontottem adattarolasra veszek vinyot es nem irok tobb cdt dvdt. Nem kell nekem semmi csilli-villi kulso haz mg ilyenek hanem egy sima 3.5"os vinyo is megteszi. A lenyeg hogy nagy legyen 750G-1T kozott.
Az o funkcioja annyi lenne hogy felmasolom ra az adatokat es polcra kerul ha kell leveszem es usb-rol vissza olvasom ami kell.
Ilyen esetben mennyire megbizhato egy vinyo? Medig kepes tarolni az adatokat? Erdemes e ilyen celra sima vinyot hasznalni ha igen akkor milyet? Milyen optimalis tarolasi korulmenyek kellenek?
Hat talan elsore ennyi
Elore is koszonom a valaszokatPH! Tábor - ...mert megérdemlem...
-
wid22
aktív tag
Ez milyen?[link]
-
dzsóbácsi
aktív tag
válasz Motion_Blur #16589 üzenetére
Sejtettem, csak hát biztosra szeretem volna menni!!
Köszi!.. -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!!.
Láma kérdés..
5400rpm-es HDD-t szeretnék a közeljövőben venni..
Full Hd .mkv-k és Bluray-ek tárolására...amik ugye elég magas bitrate-esek...Esetleg beszaggathatnak majdan ezek a filmek mert a vinyó nem 7200-at pörög??..
Köszönöm!!.. -
-
audi100td
nagyúr
válasz Motion_Blur #16585 üzenetére
Jó "kis" vinyó, ha nem megy róla rendszer, simán megéri.
-
Motion_Blur
félisten
WD Green 1,5TB WD15EADS csak 24k! Eddig csak 1TB-ban gondolkoztam (Samsung F3), de ez alig 5k-val több! Asszem nem fogok sokat gondolkozni, visszaolvastam és inkább pozitív véleményeket találtam. Persze, hogy vannak hibás darabok, de arra van a gari
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
csoki
senior tag
válasz audi100td #16582 üzenetére
én kérek elnézést erről nem tudtam ... tudom h ez az oldal nem szentírás, de miért nincs itt említve sehol?
-
audi100td
nagyúr
-
csoki
senior tag
válasz CHIPman #16576 üzenetére
én nem azt mondtam h az összes f1es széria 250es tányéros hanem h amit írt Laci4 Samsung HD753LJ, az konkrétan 250essel van (bár most így utólag visszaolvasva tényleg félreérthető amit írtam, így kellett volna:" az A TÍPUS egész konkrétan az f1es széria AMI 250es tányérokkal szóval nem épp ajánlott" )
-
LGLuke
őstag
válasz audi100td #16565 üzenetére
Köszi, biztatónak tűnik! Átlag felhasználóknak már lehet elégséges is, azért nekem még nem igazán optimális. Sok szoftvert használok, és több OS-t, így 100+GB-os méret lenne az optimális, valamint azért jó lenne, ha az írási sebesség is olyan 80-100MB/s-ra növekedne.
Valóban egyre elérhetőbb az átlagemberek számára. Olvasás, és elérési idő terén pedig kiemelkedő is, csak az a fránya kapacitás.
-
-
senior tag
válasz audi100td #16573 üzenetére
Igen tudom, láttam.. csak ha már van valami az embernek, elképzelhető,hogy azt favorizálja..
Persze nehogy félreérts!! Minden rosszszándék, célzás nélkül kérdeztem..
Ha pl pesti lennél, erősen elgondolkodnék melyik legyen.. nem bízok a postában, meg hétvégére kellene is..
Így viszont úgy érzem marad a WD black. 500as 11xxxft ért.. 5év gari.. ramirisbe.. szal max adatokat veszthetek..
(mondjuk az a legrosszabb : de a 120as öreg maxtor majd ki lesz nevezve backupnak.. saját képek, videók mennek rá.. persze dvd-re is.. de azokban se bízok annyira.. igaz,ezeknek külön régi TY-os verba lemezeim vannak.. )Szóval akkor elvileg a WD 500as black-el nem nyúlok nagyon mellé?!...
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
az egész konkrétan az f1es széria 250es tányérokkal szóval nem épp ajánlott
ezen az oldalon meg tudod nézni melyik winyó mekkora tányérokkal van szerelve... logikus ugye h minél nagyobbal annál jobb
ha a megbízhatóság a legfőbb szempont akkor sztem wd-t vegyél, vagy hita-t (f3as samu is jónak tűnik egyelőre de ki tudja pár év múlva is ilyen jó lesz-e, persze ez igaz mindegyik gyártóra sztem) viszont wd-ből meg 500 gbos tányérokkal szerelt winyót nehéz szerezni, hitából még nehezebb (7K1000.C végűek)
gari nélkül én biztos nem vennék új winyót, még ha spórolnék is pár ezret (ugyanígy használtat sem) de te tudod
-
senior tag
Ehh.. kicsúsztam az időből.. a Samsung HD753LJ milyen kategória? (mert az már majdnem egy terra )
Vagy Inkább a WD500Black, vagy az F3-as samu?
Esetleg szarni a gariba, mert akkor van ilyen is: Hitachi Deskstar 7K1000.B 1TB HDD
16ért.. gyártói garival..Újak, bontatlanok,[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz audi100td #16553 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Látom árulsz is egy F3-at.. nem csak azért húz felé a szived?
Jobb a WD blacknél az F3? (megbízhatóság érdekel..sebesség nem izgat.. esetleg még a hang, és a melegedés..)
Bár azt is látom, nem pesti vagy.. és winyót postázniIlletve filózok azon is,hogy ha már lúd legyen kövér, és legyen egy 1T-ás winyó.. csak azt most nem látok aproban.. (garival...)
1T -s winyókban is jók ezek? Pl WD black, Hita, illetve samu F3?
Szombatig kellene alkotnom valamit.. akkor lesz szülinapom (tartva)[ Szerkesztve ]
-
ByB
addikt
Jelenleg egy 36 GB-os Raptort használok és elférek rajta, így szerintem a 40 GB-os elég lenne, de szemezek a 64 GB-os Kingstonnal is, meglátjuk.
audi100td - Olvasom, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Ezt én is hallottam, Win7+Office meg néhány kisebb progi simán mehet rá, úgy szerintem félig sincs megtöltve, nagydob dolgoknak meg ott a HDD...
ByB: Nincs mit, viszont ha SSD-n gondolkozol, beüzemelés előtt olvasgass bele a következő topikba, illetve érdemes átvenni az első hsz-t.
[ Szerkesztve ]
-
ladaracer
csendes tag
Sziasztok!
A pontos típusszám rajta van a vinyókon? Vagy progival lehet megnézni?
Üdv:István
-
vasutas01
tag
Samu 1TB F3 (HD103SJ)
Én meg vagyok vele elégedve.Hirdetéseim: [http://href.hu/x/aexq] | PÜ-t írj!! Azt észreveszem :)
-
audi100td
nagyúr
~25k-ért kapni 40GB-os Kingston-t, ami Intel belsős (állítólag az Intel ma a legjobb a piacon), csak visszafogott írási tempóval, ami túl sokat nem ront a lényegen...
Illetve 20k-ért van PH!-n SLC-s Samsung, viszont csak próbagarival...
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz LGLuke #16551 üzenetére
Mondjuk a Veloci nem rossz olvasásban sem, szerintem azért összességében odaverhet az F3-nak, főleg, hogy rendszervinyónak veszi az ember, ott meg átlag 100MB/s-nél szvsz már nem sokat számít +10-15 pluszban.
Laci4: Ezek közül szerintem WD Black, azt raknám be rendszernek is, de Samu F3 még jobb lenne ha találsz olcsón. ...HD501LJ viszont különösen kerülendő, nem megbízható szériából való.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy winyót a gépembe.
Sata, és elsősorban adattárolásra..de azért az se baj,ha gyors.
Igazándiból használt, de garis winyókat nézekJelenleg amiket láttam,és érdekelnének:
1: Western Digital 500Gb SATA-II 32Mb WD5001AALS 11 500Ft elvileg 5 év garis! (Black)
2: Samsung HD753LJ 14 000Ft 2011.08-ig IPON garis3: Esetleg Samu HD501LJ vagy HD502HI 11e Ft 3év gari.
Illetve lenne a Hitachi az itt favorizált hitachi, csak az épp nincs.. ez a hita mennyivel rosszabb? Akkor inkább már a WD Black?
MIt gondoltok?
Az árakról, illetve a sorrend ki szerint micsoda lenne? Fő szempont a megbízhatóság!ui: ez a samu marad még a gépben. És ez a jó öreg maxtor lesz nyugdíjazva! (érdekességként, és a maxtorokat védve, 2003-as gyártású!! Igaz, van rajta 4rossz szektor..)
Hogy melyik lesz rendszerwinyó, azt meg majd még megsúgjátok -
LGLuke
őstag
Csatolófelületnek nem sok köze van a merevlemez sebességéhez, mert ha az lenne a szk keresztmetszet, akkor cserélnék újabbra.
F3-nak a lineáris olvasási sebessége magas. A Raptornak pedig az elérési ideje alacsony.
Sok kis fájl mveletnél azért a Raptor a 10k RPM miatt gyorsabb, de lineáris mveletek terén már az F3 a nyer.Egyébként F3 nem gyorsabb, mint az 500GB-os tányérral szerelt WD5000AAKS, vagy a Hitachi 7K1000.C. Az 500GB-os tányérral szerelt HDD-k sebessége jó közelítéssel egyforma. Pár MB/s különbség van. Az meg mindegy, hogy 140MB/s a maximum, vagy 137MB/s. Itt már a halk üzemmód, a melegedés, a rezonancia, a tartósság a fontosabb szempont.
-
Core2duo6600
veterán
Hdd hangtalanításra valak ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
A 7K1000.C 1TB ideért már normális áron? 3 hónapja ír folyamatosan 36-35 napot a HDSentinel, lassan kéne csereberélni.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Seregély
tag
Hello!
Korábban már kérdezősködtem a Hitachi 2tb-os Deskstar 7K2000 felől, sikertelenül. Gondolom elég megbízható mint a márka többi terméke. Igazából az érdekelne mennyire zajos, mivel gondolom 4 tányéros. Nem volt még soha Hita HDD-m, ezért tanácstalan vagyok.
-
Zolás
addikt
válasz Dzsekó #16544 üzenetére
Oksa köszi.
Persze nem a focibajnokságra dobjuk be a vinyót csak jó lett volna ha van erre a célra hardver mint a notis.
Neked is és audi 100td kollégának is nagyon köszönöm.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
audi100td
nagyúr
válasz voga34 #16542 üzenetére
Szia,
ha gyárban javított, elvileg nem igen különbözhet semmiben, csak ugyebár már használva volt, így még sem egyenértékű egy újjal, ha boltban vetted és visszavinném...
Zolás: Semmilyen merevlemeznek nem tesz jót ha fizikailag "nyúzzák", igaz a notivinyók strapabíróbbak és vannak spéci modellek amik még jobban bírják az ütődést, de azért nem alapoznék erre. Legegyszerűbb ha óvatosan bánsz vele, akkor nem lesz gond.
A 3,5-ös HDD-k meg eleve asztali meghajtók, nem szállításra lettek tervezve.[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Üdv urak egy szakmai jellegű kérdésem lenne.
Külsö házba keresek satás vinyót ami birja a cipelést-ütödést-strapálást.
Házibuliktól az esküvőig mindent csinálunk és persze a külső vinyót is cipeljük mindenhova. Szereztem egy 3,5es külsö házat és szeretnék bele egy olyan winyót ami birja a kiképzést. Milyet ajánlotok ami 3.5es és birja az ilyesmit?
Hallottam olyan notivinyókról ami ha lekapcsolják akkor ugymond rögziti a belső részeit hogy az ilyen külsö hatásoktól ne menjen tönkre. Létezik ilyen 3.5esbe is?
Minimum 500as de lehetőleg 1 terrás méretüben gondolkodom.Válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
adequate_cou
senior tag
-
Roke
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék beszeszezni egy...
Caviar Blue WD5000AAKS-00M9A0
Caviar Blue WD5000AAKS-00D2B0
Caviar Blue WD5000AAKS-00V1A0
vinyót, de sehol nem tudnak a pontos típusszámról felvilágosítást adni, eddig már 4boltal beszéltem, ötlet? Budapesten hol lehet biztosan ezt kapni? -
Core2duo6600
veterán
A samu F1 már régi, akkor inkább a samu f3 ast nézz, vagy egy új Raptort, attól gyorsdabb nincs szvsz bootra.
Más:
A gépházamba sinekkkel teszem be a hdd ket, és kellene valami ami elnyeli azok rezonálását.
Mit ajánlotok ?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
ByB
addikt
Szeretnék egy új és gyors rendszer winchestert. Ki mit ajánlana? Páran Samsung Spinpoint F1-et ajánlottak. Jelenleg egy 36 GB-os Raptort (WD360GD) használok.
Csak HDD-ben gondolkodom, SSD-ben nem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Sziasztok!
Felraktam a W7-et, ez kikapcsoláskor 5-6× is ki-be kapcsolgatja a 2. SATA II merevlemezt, mire leáll. Arra már rájöttem, h az energiagazdálkodás szolgáltatás a ludas, de ha azt kilövöm, nincs hang sem... lol...
Driverek legfrissebbek, HDD hibátlan, új.
Valaki tud rá megoldást? Köszönöm.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
adequate_cou
senior tag
Üdv
Láttam, hogy néhány emberben kétely merült fel az F3-al szemben.
Nos én sokat még nem tudok mondani a megbízhatóságáról, majd pár év múlva mivel egyhetes a jószág ami nálam van, de az egyértelmű, hogy nem melegszik, és olyan halk, hogy nem hiszem el.
Előtte egy 160as Hitachi volt a gépben, az nullára húzott AAM-el tudta azt amit az 500-as samu maxon, persze 10* lassabban.
Itt vannak az everest HDD benchmark eredmények, ahogy nézegettem párat az oldalon, szerintem jónak számítanak.
Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
King1000: Nem akarlak elkeseríteni, de az az adatmennyiség manapság egyáltalán nem kirívó, mondhatni mindennapos, vagy akár lóf*sz.
Persze ha az 714 tera akkor elnézést, de nem hiszem, hogy a haverodnak van kb 1000 darab merevlemeze, plusz az ilyen embereknek általában nincs olyan haverja akik 1 petás merevlemezt keresnek neki. Már bocs
[ Szerkesztve ]
-
KING1000
tag
válasz adequate_cou #16524 üzenetére
Elírtam "TB" akart lenni...
És elárulom, 5 év alatt szedte össze ezt az adatmennyiséget. Széép[ Szerkesztve ]
-
adequate_cou
senior tag
válasz KING1000 #16523 üzenetére
Nos, 714Gb az még mindig csak 714/8=89 gigabájt, ami még mindig csak 0,0869 tera ami 0,00008486 peta, tehát az ismidnek még terás sem kell.
Amennyiben a Gb alatt GB-t értesz, az adatmennyiség még akkor sem éri el az 1 petabájt ezredrészét sem.
A havernak meg mondjad, hogy a cumója bőven elfér egy 1 TERÁs vinyón, gondolom peta alatt ezt érted.
-
KING1000
tag
Sziasztok!
Mikorra várhatóak a PetaByte-os winchesterek?
Csak azért kérdem, mert egyik ismerősőmnek van otthon 714Gb adata és mind külön vinyón vannak.Szeretné őket 1 helyre rakni, de ezt képtelenségSzóval, ha valaki tudna megoldást, vagy 1 Peta-s vinyót, azt megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
tbag
csendes tag
Mikorra várhatók az 1TB-os 2 tányéros Hitachi és WD vinyók? Ilyenekre pályáznék, de a boltokban sehol sem láttam még itthon.
Jó a Barca!
-
Koczka
tag
ti mivel szoktátok tesztelni a vincsesztereket? irás olvasás stb...
-
g@bo
nagyúr
új /2nap/ wd10eads gyanúsan lassan másol önmagára, de néha másik vinyóra is. mintha fura lenne a hangja is, de a sentinel semmit se ir. már többször szétfagyott a win. lehet igy a vinyó rossz? ( kábel, virus ?)
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani valami kis méretű (200<) gyors winyót? Bootwinyónak kellene a meglévő Hitachi T7K500 250-es mellé. Vagy inkább adjam el és pótoljam meg az árát egy 500-asra?
Előre is köszi!
-
csoki
senior tag
válasz comegetsome #16513 üzenetére
google-re ilyen szempontból nem érdemes hallgatni mert kidob az mindent, sokszor hülyeséget is
amúgy már csak azért se lehet raid edition mert ha jól látom akkor annak HE-vel kell kezdődnie, szóval sztem csak a boltokban írták el (már ahol, pl iponba is ahogy nézem)
így tehát ha a 2 winyó közül kell választanod akkor az utobbi, az f3as széria ajánlott (ha nem e 2 között akkor wd ill hitachi megfelelő típusú winyója ajánlottabb)
-
csoki
senior tag
válasz comegetsome #16511 üzenetére
amennyire én látom/tudom:
az első még F1 szériás samu -> lassabb, jobban melegszik stb, de raid-be szánt verzió tehát elvileg minőségibb (jobb megbízhatóság)
2. pedig már az új f3as széria ami nagyon gyors, kevésbé melegszik az 500 gb-os tányérok miatt, de megbízhatóságban még nem tudni pontosan milyen isérdekes h az elsőt én se találom ->itt<- , viszont (helyi) számtechbolt oldalán igen, de ott nem írják h ez raid verzió lenne ->itt<-
de majd jön Dzsekó ill LGLuke és ők jól megmondják
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz comegetsome #16511 üzenetére
"... HD502IJ ..."
Véletlenül nem ütőtted el, mert HD502IJ-t nem találok csak HD501IJ-t ...
[link]Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
comegetsome
csendes tag
Sziasztok, egy gyors kérdés: MI a különbség a SAMSUNG 500GB F1 RAID 7200rpm 16MB SATA2 HD502IJ és a SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ között, válaszaitokat előre is köszönöm !
-
AirBooms
addikt
Hali!
Csak úgy, egy mellékes kérdésként: mi a vélemény a WD5000YS-ről? S ez hány tányéros? (jelenleg ezt nőttem ki)
Üdv.
-
Dzsekó
addikt
WD5000AAKS bizonyos tipusai
Hiachi 7K1000.C Ebből van 500GB alatti méret is.Mindkét gyártónak ezen tipusai 500GB-os tányérral vannak szerelve, ezek a leggyorsabb 7200-as vinyók.
-
cecil
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni merevlemez vásárlásban.
Gépem: ASUS P5K Deluxe, Q6600, 2x2Gb 800 Corsair
Bedöglött a jelenlegi rendszervinyóm, helyette kellene másik.
Csak oprendszer ( win7 x64 ) + programok lennének rajta, filmek, képek, munka, zene tárolására van egy 1TB Samu F1 a gépben + 1TB Seagate külső e-sata házbantehát a sebesség a legfontosabb nem a kapacitás!
Gondolkoztam régi WD raptoron ( 74Gb ADFD ) de olvasva a hozzászólásokat, nem gyorsabb a mostani vinyóknál
Velociraptorból néztem most a 150Gb-t de az meg a legolcsóbb helyen is 26kKöszi:
Viktor[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Findzs #16493 üzenetére
Amit írtál, abban van igazság.
Igaz, hogy hulladék táppal, hűtés nélkül tönkremennek a vinyók. De ez minden gyártó vinyójára érvényes. Mégis, akkor miért van az, hogy a .11-es szériájú Seagate tömegesen ment tönkre? A rejtélyre az utánad lévő hsz-ben LGLuke ad választ.
Sajnos a .11 több sebből vérzett. Természetesen van sok ember, akinél hiba nélkül futnak ezek a vinyók, nem is azt mondtam, hogy mind meghal. De egy időzített bomba, bármikor berogyhat. Még a .12 hagyján, mert az csak bad sectorosodik, ott még tudsz adatot menteni, de a .11-el az volt a baj, hogy egyik pillanatról a másikra meghaltak/nak. Ilyenkor az adatok huss.
Maxtor is elég megbízhatatlan, de szomszédomnak 5 éve az fut a gépében és meg van vele elégedve. Ez egy ilyen tánc, akinek szerencséje van, az elégedett vele, akinek meg nincs szerencséje, az szídja. Csak megmondom neked őszintén vinyók és fontos adatok terén nem szeretem a szerencse tényezőt... -
Dzsekó
addikt
válasz LSL1337 #16489 üzenetére
Amikor azok a tesztek készüétek, akkor vagy nem volt még Hitachi 7K1000.C vagy nem tették bele a tesztbe.
A C széria ugyanúgy 500-as tányérokból épül fel, mint a Samu F3, ezért kvázi ugyanolyan a sebességük. Emellett megbízhatóbb márka a Hitachi a Samsungnál jelenleg. Bár én Samut illetően bizakodó vagyok. WD-t is ajánlanék, de performance vinyóiknál le vannak maradva tányérkapacitásban.A raidet meg össze ne rakd így, csak ha bátor vagy.
-
Dzsekó
addikt
Ha valóban annyi a bad rajta, akkor az már átlépte a küszöbértéket biztosan.
AirBooms: egyelőre úgy néz ki, hogy F3 stabilabb, mint F1. Eddig sztem a legstabilabb Samu vinyó. Jelenleg benne van az ajánlottak között. Reméljük, hogy Samu elkezdett végre minőségi vinyókat gyártani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Drón topik
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Sorozatok
- Milyen autót vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta