Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
razorka777
veterán
Üdv.
Újra SSD vásárlásra adtam a fejem.Kettő közül választanék:SAMSUNG 120GB 2,5" SATA3 840 Series Evo Basic MZ-7TE120BW
KINGSTON 120GB 2.5" SATA3 V300 SV300S37A/120G
Az a pár ezer forint különbség nem számít.
Melyiket vegyem meg?[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
HP 2730P notiban cserélném le az 1,8"-os HDD-t SSD-re. uSATA (micro SATA) csatlakozója van.
Keresgéltem ilyen méretű SSD-t de eléggé arany árban találtam.Itt az aprón találtam uSATA csatlakozós 256GB-os Kingston SSD-t 20k-ért, de gar nincs rajta.
Mit tudtok erről a cuccról?
KINGSTON RBU-SC8100S3256G
A gyorsaságáról sehol sem találtam infót. Meg a gari hiányától fázom egy kicsit.A noti eléggé be van már lassulva (a lányom használja, isten tudja mi minden van rajta..)
Most 2GB DDR2 800-as RAM van benne, ezt tervezem megkettőzni.Mit tanácsoltok? Belevágjak az SSD-be vagy inkább a RAM-ot duplázzam és egy újratelepítés után nézzem meg, mi a helyzet? (anyagilag nyilván ez utóbbi volna a vonzó)
Előre is kösz!
20+ éve a Prohardveren
-
bajaki
őstag
Samsung 840 EVO
Windows 7 esetén mi számít normál értéknek a napi írást tekintve? Csak a rendszer van az SSD-n.
HDD Sentinel szerint folyamatosan ír valamit a rendszer és növekszik az írt adatmennyiség is.
Indexelés ki van kapcsolva, lapozófájl is. AHCI be van kapcsolva, ahogyan a TRIM is megfelelően működik.
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
Köszi a megerősítést, közben már megrendeltem.
Azt lehet tudni, hogy mi a különbség köztük (azon kívül, hogy az első 5k-val többe kerül)? Csak beszállító, vagy valami egyéb is?.
-
426os
őstag
Sziasztok!
SSD-t vennék laptopba (Lenovo Z510, Sata3). Csak a rendszer az alapvető programok lennének rajta, illetve pár GB dokumentum, kép (egyetemi cuccok).
120Gb-ost szeretnék, még korábban kinéztem az Intel 530-at az ajánlások és az 5év gari miatt.
Ipon-ban venném (btw. ha azt írják holnap átvehető, akkor szerintetek most esti megrendelés után vajon tényleg át tudom majd venni holnap du.? ).Viszont látok két változatot is belőlük:
SSDSC2BW120A4K5
SSDSC2BW120A401
Specifikációra tök ugyanaz a kettő, viszont csak az utóbbi érhető el azonnal.
Jó választás lenne, vagy esetleg nézzek más típust (tipp esetleg? )? 5év garos megbízható (ha lehet ilyet mondani) típus, megbízható helyről kellene..
-
FRENK1988
veterán
mSATA ssd-ből melyiket érdemes megvenni 25-30k környékén?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
cleric
tag
Egy Asus N61JQ laptopba (valszeg SATA2-es) van értelme Samsung 840 Pro-t rakni? Vagy elég egy lassabb, mert nem tudná kihasználni a nagyobb sebességet?
https://lightyear.com/go/adam149
-
QwErTy42
addikt
Pont azért nem akarok egy 2 GB-os modulnál nagyobbat, többet venni, mert többe kerül 2*4 GB ram, mint amennyit a gépem ér.
Ezt a plussz 2 GB-ot még rááldozom ha tényleg érezhető lesz a mindennapi felhasználásban. ( bár a 6-7 rongy egy szaros memóriáért az szerintem rablás és a gyártók tehetnek egy szívességet... )( a ramos topik elég halott mindenestre...)
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Bodor
veterán
válasz arnisrac #20785 üzenetére
Alapvetően használtban gondolkodom (szerintem nincs is másmilyen)
Szerinted nem lehet új SSD-t vásárolni?
Az a két típus, amit említettél, pont nem ajánlott, összefoglalót javaslom kinyitni, ott vannak azok, amik ajánlottak, aztán lehet mazsolázni a hardver aprón.
Ha nem használt, akkor talán ez a legolcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
arnisrac
csendes tag
Sziasztok!
Egy viszonylag régi laptopba szeretnék SSD-t venni (Dell Inspiron 1545), a jelenlegi 5400rpm-es 160 GB-os HDD helyére.
Mivel ez a laptop SATA2-vel van szerelve (tudtommal), ezért egy viszonylag régebbi típus kellene, a mérete legalább 120 GB lehetne, hogy a korábbi lemezt pótolni tudja.
Alapvetően használtban gondolkodom (szerintem nincs is másmilyen), de nem ártana, ha olyat tudnék venni, amin még van 1-2 év gari.
Az OZC Agility 2-t és Vertex 2-t néztem, de nem nagyon lehet kapni.
Ha tudtok nekem ajánlani hasonlóan jó hírű sata2 típusokat, illetve olyan sata3-at ami jó minőségű (tartós), de a sebessége esetleg kicsit gyengébb (a sata2 úgysem hajtja ki), akkor annak örülni fogok, nagyon.Keret: max 15k, de gondolom ez alatt fogok kapni bőven.
üdv
-
-
-
QwErTy42
addikt
Feleségem meggyőzött, hogy maradjak az 5 év garis intelnél és inkább várjak vele a következő hétig.
Marad az ipon.
Köszi szépen mindenkinek!
(off topic: bővítsem a ramot 2-ről 4 GB-ra? (#18446) QwErTy42)
[ Szerkesztve ]
-
-
QwErTy42
addikt
válasz radi8tor #20771 üzenetére
Emiatt kételkedem egy kicsit:
"Személyes átvétel esetén pénteken,
házhozszállításnál jövő hét hétfőn.
(A termék rendelhető)"Ez számomra annyit jelent, hogy nincsen nekik fizikailag készleten, hanem a nagykerből rendelnek majd. Feltéve persze, ha nem fogyott ki a nagykerből.
Javíts ki kérlek, ha rosszul értelmeztem.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Ma sikerült beszereznem egy Samsung 840 EVO 120GB-os SSD-t. Remekül működik, megtáltosodott a noti.
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyi egy ilyen SSD optimális üzemi hőmérséklete? Ugyanis most egy kis CrystalDiskmark közben felkúszott 46 fokra is, úgy hogy ugyanitt a HDD nem nagyon ment 40 fölé.
46 fok gondolom, hogy még simán tűrhető, na de mennyire kell figyelni? Mi az a küszöb, amit ha átlép az már nem tesz jót az élettartamának? -
QwErTy42
addikt
Hello Mindenki!
Elhatároztam, hogy megveszem az Intel 520-as ssd-jének 120 gb-os változatát. Viszont sehol sem látom készleten.
Tudom, hogy kifutó termékről van szó, ezért szeretném megkérdezni, hogy elérhető-e még a nagykerekben vagy keressek mást.
Ha mást, akkor melyiket és leginkább kitől érdemes?Köszi szépen.
Üdv!
-
Thome
veterán
Sziasztok!
Nagyjából utánaolvastam az SSD-s dolgoknak, viszont ettől függetlenül a jelenlegi kínálatból nem tudom eldönteni, hogy számomra melyik lenne a legfelelőbb:
- mSata SSD jöhet szóba (Lenovo Y570 notebookba kerül, mellette van egy 5400-as 500gb HDD)
- Win 7 + winrar, vlc és 1-2 ilyen méretű program kerülne rá, minden más a HDD-re menne, szóval nem hinném, hogy túlzottan nagy kellene (32gb szerintem elég).
- Viszonylag alacsony fogyasztás s lehetőleg ne a leglassabb legyen (pl. a Kingston féle olcsó kategóriás)
- Minél olcsóbban, nincs szükségem csúcskategóriára.
- A rendszer gyorsítása lenne a lényeg, illetve a gyorsabb böngésző indulás (Firefox). Illetve ha már itt van, a böngészőt még érdemes lenne feltenni rá?Soha nem volt SSD-m, még csak látni sem láttam működés közben, csak jelzésképp, hogy nekem mindegyik ég és föld lesz változásban.
Köszönöm segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok!
Főleg netezésre és fényképkategorizáláshoz (I-Match "adatbázis kezelő") kellene SSD, Win7 64 bit alá.
A gépben ASROCK B75 Pro3 alaplap, 4 Gb Mushkin RAM és Intel i3 2120-as proci van.
Samsung 840 EVO 250 Gb-ost elégnek látom, lehet-e vmi gondom vele, és mik az alternatívák az árkategóriájában? -
tomi5244
őstag
válasz Sk8erPeter #20761 üzenetére
cirka 7 ezer, és ahogy említettem eléggé ki van számolva a tőke...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz tomi5244 #20746 üzenetére
"Azt olvastam még anno, hogy van annyi intelligencia a Win7-ben, hogy ha nincs elég hely, akkor össze tudja magát "húzni"."
Mutasd már meg légyszi azt a cikket. Ez így jó nagy baromságnak tűnik ebben a formában.Amúgy nem értem, minek szórakozol a 40 GB-os SSD-vel, most komolyan, mekkora az árkülönbség egy legalább 60 GB-oshoz képest?
Sk8erPeter
-
radi8tor
MODERÁTOR
Úgy néz ki feleslegesen vettem új SSD-t a gépbe. Írtam korábban, hogy 4 év után megnyekkent az Intel X-25M 80GB-os. De az újjal is ugyanaz a jelenség, ezért átraktam másik SATA portra és ott nem csinálja.
Alaplap kezdi megadni magát. Még jó, hogy a táp is megadta magát. Nem ússzuk meg ennek 6 éves gépnek a cseréjét.
Na majd ősszel.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
worxland
addikt
válasz BomiBoogie #20754 üzenetére
Pesti. Igen.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Bootyhunter #20751 üzenetére
Akkor az Intelt.
Rison77: Nem muszáj. Évekig csak két csavarral volt nekem is rögzítve egy 3,5" helyre... Akkor érdemes keretet venned ha sokat cígölöd a géped amúgy el van az bőven a gép aljában is.
#nincsbennetarcsi
-
Rison77
senior tag
Ha alapból nem jár az ssd-hez beépítőkeret mennyire érdemes hozzá venni? Van valami negatív hatása ha csak úgy szimplán berakom a gépház aljába, vagy esetleg egy fémlemezt rakok alá?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Bootyhunter #20749 üzenetére
Milyen Intel? 520 vagy 530?
mod:
benvolio: Amelyik a legolcsóbb, mind a három ajánlott kategóriás.
Rison77: Jó lesz a 840 evo. Ha olcsót szeretnél nagyon akkor még a Crucial M500 ami vállalható és jó áron van.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Bootyhunter
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ssd-t, játékra kellene. Ismerősömnek van 2 eladó ssd-je, 6 hónapja használja mindkettőt:
Corsair Neutron GTX, a másik pedig egy Intel. Mindkettő 120-as ami nekem bőven elég és mindkettőre 5 év garanciát ad a gyártó. Elég baráti áron eladná nekem bármelyiket! Melyiket válasszam?? -
benvolio
őstag
Sziasztok!
Melyiket válasszam inkább a 3 közül:- Samsung 120Gb EVO Basic 840 Series MZ-7TE120BW SSD
- Kingston 2,5' SATA3 120GB HyperX 3K SH103S3/120G SSD
- A-DATA 128Gb XPG SX900 SATA3 ASX900S3-128GM-C
-
Rison77
senior tag
Üdv,
Egy Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW SSD-t néztem ki, egy sima win7 rendszerhez kellene nem is nagyon lenne másra használva, sata2-es foglalatú asrock p55 pro alaplappal. Mennyire éri meg ezt választani? 120 GB-os modell lenne az elképzelés, vagy esetleg van olcsóbb modell is ami tapasztalatok alapján megéri? -
tomi5244
őstag
Nekem egy 64 gigás SSD 50 gigára van formázva és jelenleg 29,2 gigát evett meg a rendszer de én mondjuk mást is csinálok a gépen. Azt olvastam még anno, hogy van annyi intelligencia a Win7-ben, hogy ha nincs elég hely, akkor össze tudja magát "húzni".
Véleményem szerint elég lesz apumnak, nem győzöm hangsúlyozni, hogy ő tényleg csak netezni fog.
-
veterán
válasz radi8tor #20743 üzenetére
akkor annyit helyesbítek, hogy nekem nem volt elég 64 giga a windows 7-nek ... a végén már mindent átraktam a másik vinyóra (1-2 nagyobb programot; lapozó fájlt, hibernálási cuccot, dokumentumokat... és úgyis csak 3-4 gigám volt szabad) mondjuk én nem csak neteztem...
-
metalbambi
tag
válasz tomi5244 #20740 üzenetére
De ha nem ért hozzá, Windows Update telenyomja neki, és akkor már tényleg csipog a Winfos h nincs elég hely...
Az Xp kis helyen is elfért, ezzel ellentétben a 20Gbos Win7-en meg sem lepődök...Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
tomi5244
őstag
válasz zsolti1902 #20739 üzenetére
Pontosan!
BomiBoogie: "A 40 giga necces lesz." Win 7 64bit HP vagy Pro lesz feltéve, meg egy chrome böngésző Elégnek kell lennie szerintem.
Jelenlegi gépébe amúgy egy régi 20, azaz 20 gigás(2MB cache) IDE HDD van Xp-vel
-
zsolti1902
aktív tag
válasz BomiBoogie #20738 üzenetére
Hiába veszek neki egy 7200 RPM-es winyót ha a tizedét használja csak ki.
Szerintem arra gondolt, hogy a legkisebb kapható HDD is már talán 250 GB-os 7200 RPM-es, amit nem használnak ki, akkor inkább egy kisebb, de a HDD-nél gyorsabb SSD-t akar.
[ Szerkesztve ]
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB - RTX 4070 SUPER 12GB
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz tomi5244 #20737 üzenetére
Hiába veszek neki egy 7200 RPM-es winyót ha a tizedét használja csak ki.
Ezt nem értem. A forgási sebesség nem egyenlő a tárhellyel.
Az Intel (SSDSA2BT040G3) s320 40GB-os kivitelét néztem ki Sata II csak de még így is gyorsabb mint egy HDD és ekkora tárhely bőven elég lenne.
Ha a bootidőt is gyorsra szeretnéd, akkor ez lenne a rendszeremeghajtó is, ugye? A 40 giga necces lesz.
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Apumnak állítottam össze gy alap netezős gépet. Ő csak jóformán a böngészőt nyitja meg, hírek, időjárás, youtube, facebook. Nézelődtem, a HDD ár/érték/kapacitás arányok nem éppen kedvezők ilyen szempontból. Hiába veszek neki egy 7200 RPM-es winyót ha a tizedét használja csak ki.
Apum napjában többször is ki-be kapcsolná a gépet ha olyanja van, szóval gyors bootidő és a dinamikus működés érdekében SSD-t vennék a gépbe. Eléggé ki van számolva a pénzem rá, jóformán minden ezres számít.
Az Intel (SSDSA2BT040G3) s320 40GB-os kivitelét néztem ki Sata II csak de még így is gyorsabb mint egy HDD és ekkora tárhely bőven elég lenne.
Kérlek mondjátok, hogy nem járnék rosszul egy ilyen termékkel! Az intelben még soha nem csalodtam.
Lap amibe menne: ASRock H81M HDS
-
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Az emag-nál most 10% kedvezmény van minden SSD-re és ingyenes a kiszállítás![ Módosította: radi8tor ]
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB - RTX 4070 SUPER 12GB
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Samsung 840 EVO-t néztem ki.
Rendszer menne rá és elég sokat játszok a gépen.
Gép elég sokat megy torrent miatt. (van egy 2TB-os belső tároló HDD-m)
Megfelelő választás volna?[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
CheGhost
aktív tag
válasz Maszki #20730 üzenetére
Tegnap én is ezt kérdeztem, de választ nem tudott senki sem adni. Hivatalos oldalon nincs KE... modellszámú ssd-ről semmi, csak a boltok honlapján lehet találni ezt a típust.... Az egyetlen különbség, amit találtam, az az, hogy a KE... kb 1000 IOPS-szal többet tud random 4k olvasáskor, és 6000 IOPS-szal íráskor, de ezt sem hivatalon oldalról, de máshol infót nem találtam.
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Maszki
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a KINGSTON 120GB HyperX 3K KE-S32120-W , és a KINGSTON 120GB HyperX 3K SH103S3/120G között mi a különbség?
◄ Maszki ►
-
sepsi0
őstag
Rendben!
Akkor az ajánlottak közül 4 db-ot néztem ki, melyiket ajánljátok?Kingston SSDNow V300 60GB SATA3 SV300S37A/60G 12 060 Ft
A-Data Premier Pro SP600 64GB ASP600S3-64GM-C 13190 Ft
A-Data Premier Pro SP900 64GB ASP900S3-64GM-C 14 920 Ft
A-Data XPG SX900 64GB ASX900S3-64GM-C 16 005 FtÉn az elsőre hajlanék az ára miatt, de ugye ez már nem ajánlott az okait nem tudom...
Gondolom, ahogy visszaolvastam az SX900-at fogjátok ajánlani.
SV300S37A/60G ennyire nem ajánlott? 4 db-nál 4*4000ft már elég nagy különbség sajnos...Köszönöm a válaszokat!
Többet nem írok -
Feriboy2
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy minimum 120 GB körüli ssd-t tenni a gépembe de az alaplapom (gigabyte GA-P35-DS3L) csak sata2-es!
Windows 7 (64 bit) futna rajta, egy több tíz gigás postgresql adatbázissal.
Mit tudtok ajánlani? Keressek kifutó sata2 ssd-ket vagy mehet bele sata3? (menni mehet bele, de van-e értelme?) -
sepsi0
őstag
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Most jött el az idő, hogy ssd-t vegyek. 4db intel gép van a családban (2 db i5 4570, 2db g3420, 4db wd 1tb ezex).
Ezekbe szeretnék Win7 64bit rendszerhez megbízható ssd-ket. Csak a rendszer és a programok lennének rajta. A gépek játékra, böngészésre és fiaim youtube-ra használják. Fiaimnak mennek néha napi 10 órát is a gépek.
Remélem elég amit leírtam. Na szóval 4db ssd kéne. Gondolom muszály a 120GB verzió. Tanácsot szeretnék mit érdemes venni. Két verzióba szeretnék Tőletek kérdezni.
- Legolcsóbb, esetleg 64GB-os verzió, de lényeg, hogy megbízható legyen...
- Drágább esetleg 120GB-os best buy
Vegyétek figyelembe, hogy egyszerre 4db kell.
Esetleg még tudnátok mondani egy olcsó megbízható forrást, boltot. Én pcx-ben szoktam venni, néha pcland.
Köszönom a válaszokat!Amúgy Sata3 van mindegyik gépben......
-
M107
addikt
10 hónapos Samsung 840 EVO 120 GB TLC
Csak rendszergyorsításra, csak kissebb felhasználó programok, Windows Update, office van rajta. nem telepítek rá játékokat, a böngésző cache ráír.
A 830 Samu példájából kb 1.31 TB-nál kellene 99% esni a kondíciónak a neten fellehető HDS képek szerint, meglátjuk.
UI:
Normál otthoni használat, van amikor be sincs kapcsolva egy napig, de van amikor 4-9 vagy esetleg 24 órát is megy.De ez meg is látszik a munkaóra értékéből.
Semmi problémám vele, stabil, remélem az is marad csak a vezérlő elhalálozásától tartok.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
sztibi88
csendes tag
Sziasztok
Erősen gondolkodom egy SSD beszerzésén, és ehhez kérnék tanácsot:
(Összefoglaló elejének átfutása után
1. Operációs rendszer alá lenne
2. Minél olcsóbb annál jobb, de azért a minőség/megbízhatóság/garancia is fontos szempont
3. Egy 64-es bőven elég lenne
4. Kubuntu linux vagy Win7
5. Asztali gép, Sata2
6. ASUS P5Q SESzámomra tökéletesen elég lenne egy 60GB-os darab is (akár egy kisebb is, de ahogy néztem az ez alattiak nem olcsóbbak annyival, hogy érdemes lenne foglalkozni velük).
Jelenleg ezt a 2 példányt néztem ki:
Intel 320 80GB
Kingston v300Az Intelre több a garancia és nagyobb kapacitást kínál, míg a Kingston papíron gyorsabb, bár a v300 előnye lehet hogy hamar elvész a Sata2-es alaplap miatt (meg egyébként se benchmarkokra kell, hanem normális használatra, és a vinyóhoz képest elvileg bármelyik SSD fényévekkel gyorsabb...).
Szerintetek melyiket érdemesebb beszerezni? Vagy esetleg más megfontolandó alternatíva?
Segítségeteket/tanácsaitokat előre is köszönöm.Szerk.: jelenleg inkább az Intel felé hajlok.
[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Melyiket ajánljátok leginkább?
Intel 520/530 120GB ezek között mi a különbség? Azon kívül, hogy 520-ra 3 év, 530 pedig 5 év gari van.
Adata ASX900S3 128GBIgazából nagyon az Intel felé hajlok csak megerősítést szeretnék.
HyperX
-
Davidkoma
tag
Bocs, hogy belepofázok, de a HyperX FURY úgy tűnik aszinkron (mint a V300 is), ellenben a "hagyományos"
mosóporHyperX-el, vagy HyperX 3K-val, ami szinkron. -
gyuromoj
veterán
Hali!
Milyen SSD-t ajánlotok rendszernek és játékhoz?
Legalább 128-as érdekel.
Most egy 250-as HDD-m van.Üdv Gyuri
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Maszki
tag
Sziasztok!
Most tervezek SSD-t váltani, és az lenne a kérdésem, hogy az alábbi kettő közül melyiket válasszam? Samsung 840 EVO 120GB / Kingston HyperX 3K 120GB
◄ Maszki ►
-
CheGhost
aktív tag
válasz CheGhost #20704 üzenetére
Az egyetlen használható infót az Amazon-on találtam, ami szerint egy hajszálnyit magasabb 4k-s random olvasás/írás értékekkel rendelkezik...
De semmi hivatalos infó, ezt eléggé furcsálom.(#20705) AusWolf:
A V300 nem ajánlott széria.[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
AusWolf
őstag
válasz AusWolf #20678 üzenetére
Megnéztem, mennyi helyet foglal az asztali gépem Windows könyvtára, és az a néhány program, ami a netbookomra is kellene, és végül arra jutottam, hogy inkább rászánok egy kis plusz pénzt egy 120 GB-os SSD-re. Viszont itt is több kiszemeltem van.
Szerintetek melyik lenne jobb?
1. HyperX FURY 120 GB (SF2281 vezérlő, MLC)
2. Samsung 840 EVO 120 GB (a tesztekben produkált eredménye tetszett meg)
3. Kingston SSDNow V300 120 GB (csak a kedvező ára miatt)
4. Valami más az ajánlásotok szerint?Mivel netbookról van szó, az ár és a teljesítmény mellett a minél alacsonyabb fogyasztás is szempont, illetve nem tudom, hogy egy Celeron 1007U (Ivy Bridge, 2 mag, 1,5 GHz) mellett mennyire érezném a gyorsabb SSD előnyeit.
Előre is köszönöm a tippeket.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
CheGhost
aktív tag
válasz metalbambi #20703 üzenetére
Nem talált. A kitnek van még egy B betűje.
És tényleg a Fury 7 mm-es, a 3k 9,5 mm-es. De csak mellékesen raktam be a Fury modellszámát, hogy lehessen látni, hogy nem azt jelöli az a kérdéses szám.
A KE-S32120-W-ról csak annyit tudok kikövetkeztetni, hogy 120GB-os és fehér terméket jelöl, de hogy micsoda, arra még nem találtam hivatalos honlapon információt, és a Google sem adott ki semmilyen kombinált keresésre mást, csak boltokat, ahol venni lehet ezt a típust...Kingston HyperX honlap
HyperX 3K 120GB:
SH103S3/120G (stand-alone drive)
SH103S3B/120G (upgrade bundle kit)
69.85 x 100 x 9.5mmHyperX Fury 120GB:
SHFS37A/120G
69.8mm x 100.1mm x 7mm[ Szerkesztve ]
-
metalbambi
tag
válasz CheGhost #20702 üzenetére
A Fury a slim változat laptopokhoz. Kicsit lassabb, de jó az ^^
Sajnos a 2 típus között nem tudom a különbsèget. Ha tippelnem kellene, akkor a kitt amivel adják. Kiegészítők, stbFurcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
CheGhost
aktív tag
Sziasztok!
A Kingston HyperX 3k 120GB-os verziójából találtam kétféle számozásút, ezek között van egyáltalán különbség? A gyártó honlapján csak az SH... típusút találtam meg, de több boltban is fellelhető a másik KE... modellszámú változat.
SH103S3/120G
KE-S32120-WA Fury széria modellszáma a honlapjuk szerint SHFS37A/120G, így ezt kizártam alapjából. Viszont a az első 3k-s számhoz eléggé hasonló, ezért nem is értem ezt a KE... jelölést. Ráadásul sok helyen Fury-ként említik, máshol pedig 3k-ként... Ki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
glocker
tag
sziasztok!
van-e értelme Dell D630-as notiba (T9300, 4GB RAM) 320GB / 7200rpm-es HDD helyett valami 60 és 120GB közötti SSD-t tenni ha virtualizálni is szeretnék... (VMWare Player: windows és linux gépeket)
ha van értelme, akkor milyet javasoltok?
(alapból win7 x64 van a gépen, de a teljesítmény érdekében lecserélhetem linux kliensre)
azt gondolom, hogy gyorsulna a gép, de kérdés, hogy kb mekkora lenne a gyorsulás?
van valakinek ilyen tapasztalata?
előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
bocs a béna kérdéseket :-(
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest