Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
Olvastam valahol, talán éppen a fentebb linkelt cikkben, hogy ugyan számottevően nem érezhető az írási sebesség tekintetében a különbség, mégis érdekes, hogy míg az előző pár hozzászólásban említett Adata és a Samu Evo 530 / 420-as írást produkál, addig a Crucial M500 130-at. Mennyire számíthat ez? Mivel árban ezer forintos különbség van a Crucial és az Adata között, így ez alapján jobbnak mondható az Adata 120-as SSD-je, nem?
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
theooracy
aktív tag
Írnak érdekes dolgokat......: [link] Pl. az Intel 530-ast is lehúzzák eléggé, plusz az is érdekes, hogy az ADATA SX900 -as is csak "átlagos" minősítést kapott....
-
Martin094
csendes tag
válasz Handball94 #19596 üzenetére
Ezt is nézegettem már Akkor ez lesz. Holnap berendelem nagykerből. Köszönöm.
-
Martin094
csendes tag
Hello!
Én is meguntam a szenvedést és nyugdíjazom az eddig rendszerem alatt lévő 7éves 80GB-os Samsung HDD-t
Ha minden igaz egy AMD RD780-as Sata Vezérlőm van. És 2 SSD között vacilálok, nem tudom melyik legyen ezért hozzátok fordultam:
A-data SP900 128GB
Samsung 840 evo BasicÁrban kb ugyan annyi mind a kettő az Adata pár száz forinttal olcsóbb. De más javaslatra is nyitott vagyok 20 rugó környékéig.
-
vittorio7
őstag
válasz Handball94 #19592 üzenetére
Köszi. Akkor az lesz.
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Ezek ajánlott SSD azt látom:"Premier Pro SP600, SP900, SP920, XPG SX900, SX910"
Ezek közül melyik ajánlott, egy-két betű az eltérés a fentiektől?
Adata 128GB ASP900S3-128GM-C SSD
Adata 128GB ASX900S3-128GM-C SSD
Előre is köszönöm a választ.
-
malphitee
senior tag
-
Ice&Lime
veterán
-
malphitee
senior tag
Hi. ssdok programban a jobb alsó sarokban jelöli az SSD elhasználódását? Ha igen, az hogy lehet hogy 99/100 at ír a pár napos samsung 840 evo 120gb ra?
-
csubuka
addikt
válasz Handball94 #19581 üzenetére
https://www.pcx.hu/termek/crucial-120gb-m500-ct120m500ssd3-ssd-meghajto-18888
Hú, de igazad van... átsiklottam felette, mindent néztem, csak azt nem...
-
mt33
csendes tag
Ha max. 3-4 komolyabb játék lesz feltelepítve akkor elég a 120 GB-os SSD?
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
Sziasztok,
veszek egy SSD-t a DV7 laposomba. Van benne hely második vinyónak és gondoltam átteszem oda a HDD-t az új SSD-t pedig a HDD jelenlegi helyére. Kérdésem az lenne, hogy mivel nincs ilyen kis keret gyárilag az SSD-hez azt külön lehet kapni hogy be tudjam szerelni a gépbe? Illetve kábelt?
Másik: ha csak szimplán beszerelem és nem állitok rajta semmit, adódhat belőle valamiféle működési probléma, esetleg kihathat az élettartamára/sebességére? Olvastam hogy vannak dolgok amiket illik állitani rajta, csak annyira nem vagyok hozzáértő a témában!
Köszönöm előre is a válaszokat és elnézést a rövid "i" betűkért de nincs hosszú ékezetes a billentyűn.
-
rastadavey
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy már SSHD-val rendelkező (1to+8gb SSD) laptopba szeretnék egy önálló ssd meghajtót is (optikai meghajtó cseréjével). Az ssd-re természetesen csak a rendszert és a programokat telepíteném. A kérdésem, hogy adódhat-e bármilyen probléma az ssd+sshd kombinációból? Nem kavarhat-e esetleg be, hogy a másodlagos meghajtó rendelkezik egy 8gigás "ssd"-vel? Ebben az esetben ezt a részt használná bármire is a rendszer?
Bocsi, ha esetleg kicsit rosszul fogalmaztam, de remélem azért érthető, mihez szeretnék segítséget kérni.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
chester91
senior tag
válasz Ice&Lime #19571 üzenetére
Persze, nyilván én is szívesebben venném, de eleve használtat szerettem volna, viszont mivel nem mérhető a tényleges használtsága, így inkább új, viszont már a 16-17 is elég sok jelenleg, lévén, minimum kell egy tápot azért vennem, ami alaphangon 20 lesz.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz Ice&Lime #19569 üzenetére
Köszönöm, akkor jó infót találtam róla
Akkor még elég drága volt, most meg az általad ajánlott Crucial is ugyanazon az áron van, így az lesz majd
-
chester91
senior tag
válasz Ice&Lime #19567 üzenetére
néztem, olvastam, bogarásztam. Lehet elkerülte a figyelmem a Kingstonnal kapcsolatos kérdésemre a válasz Tudom a különbséget a kettő között, csak az érdekel, mi a valós indok a Kingston kegyből való kihullásának.
Ha elkerülte a figyelmem, akkor előre is elnézésedet kérem. Nem régóta ismerkedek az SSD-vel, amikor először a figyelmem középpontjába került, akkor a V300 tökéletes választásnak volt mondható.
-
chester91
senior tag
válasz Ice&Lime #19565 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ.
Próbáltam keresgélni, hogy mi oka lehet a Kingston ajánlott táborból való kikerülésére. Amit találtam, hogy a belsejét cserélték az első pozitív eredmények után. Valóban ez az oka? Vagy esetleg más? Nagyon nem ajánlott?
Hozzátéve, hogy a Crucial-hoz képest minimális különbség van árban, így az általad ajánlottat nyilván szívesebben, és nagyobb biztonsággal venném meg, csak szimplán érdeklődő vagyok, szeretek tanulni (kivételt képeznek ez alól a vizsgák....)
-
chester91
senior tag
válasz peter9228 #19563 üzenetére
A keretet az fogja megszabni, hogy mi a legolcsóbb választási lehetőség, mivel ssd mellett táp, hdd és vga vásárlás is tervben van. A Kingston V300-as használtan akár 6-8000-ért is beszerezhető, míg újonnan 10 (a 60-as), míg a 120-as esetén kb. 5000 ft-os felárról van szó. Mivel a méret összefügg az élettartammal, inkább 120-as. Nagy fájlokat nem hinném, hogy mozgatnék rajta, letöltésre hdd-t fogok használni, játszani nem igazán játszok, 3d tervező programot szoktam használni. Win8.1 és programok lesznek rátéve.
Összegezve: a lehető legolcsóbb, érdekel 3 és 5 év garis választás is. Minden attól függ, hogy milyen árban szerezhető be ajánlott darab. Ha az 5 év gari nem jelent akkora felárat, akkor az is beleférhet.
De mondjuk legyen olyan 17.500 (szép szám...)
-
Ice&Lime
veterán
SSD tudástár cikk - link
Általános kérdések/válaszok SSD vásárlás előtt és után egyszerűen, sebességkülönbség, fajták, hasznos programok, alignálás, helyzetjelentés, stb. -
chester91
senior tag
Sziasztok!
Most olvastam valahol, hogy a Kingston V300 nem ajánlott ssd. Ilyet terveztem beszerezni, akár többet is. E helyett mit tudnátok ajánlani "bestbuy" kategóriában, 60 és 120 gb-os kapacitással, sata3-asat?
Fontos lenne azért, mert utána kell néznem a hosszúságának és vastagságának, mivel házat fogok építeni, és speciális helyet alakítok ki az ssd-nek is, ami később nem könnyen alakítható.
Előre is köszönöm!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz PainKiller13 #19558 üzenetére
29-30-ért kapni boltban 3 év garis 256-osat, én nem kockáztatnék.
-
PainKiller13
őstag
Ezekről tudni valamit?
-
Handball94
aktív tag
válasz theooracy #19555 üzenetére
Nem sokkal. Azt venném, amire több garancia van.
-
törölt tag
Erről az ssd-ről mit gondoltok? Intelről csak jót hallottam, és meglepődtem, hogy egy 40 gigás kiadást már ennyiért vesztegetnek. Asztali gépbe nézegettem amúgy, ezen csak megakadt a szemem, és 8 ezerért már elgondolkoznék rajta, hogy fileszerverbe berakjam rendszerlemeznek.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A Fujitsu Lifebook a532 laptopomba szeretnék egy 128 gb méretű samsung 840 pro ssd-t vásárolni. Win 8.1 64 bit op. rendszer kerülne rá. Az alaplap típusa Fujitsu FGNBB2A Intel HM 76 chipsettel. Ezzel az alaplappal kompatibilis ez az ssd? A másik kiszemeltem egy Intel 530 120 gb SSD. Ennél az ssd-nél sincsenek kompatibilitási problémák? Előre is köszi a segítséget
-
vati182
aktív tag
Rendben köszi szépen az elsőnek linkelt dolog is olyan mint az aida, tehát azzal is ki tudom íratni a verziószámot?
Az SSD akkor meg a HDD helyére fogom rakni a tervezett szerint pont ebből kifolyólag, mert nem szeretném, hogy véletlen lassabb portban legyen ha már egyszer a sebessége miatt veszem
Szóval ha van egy letöltött windows 8.1 iso-m akkor azt feltelepítem simán és utána fogom telepítés végén a kiolvasott seriaszámot csak bemásolom és működnie kell még ha áttesyem másik laptopomba is akkor is, mert mondjuk azo n hasz nálnám inkább az új laptoppal szerzett windows-t
(#19550) Sk8erPeter
Köszöntem neked is a választ általad leírtak szerint fogok én is eljárni
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz vati182 #19536 üzenetére
A termékkulcsot már írták, a másik felére az a válasz, hogy igen, lehet jelentősége, hogy az ODD helyére kerül az SSD, vagy pedig a HDD helyére, az én laptopomban például az ODD portja csak SATA2-es, míg a HDD-é SATA3-as. Így érthető módon a HDD helyére raktam az SSD-t, az ODD helyére (a fiókba) pedig ment a HDD.
Sk8erPeter
-
M107
addikt
válasz vati182 #19536 üzenetére
Szeria számot megtudod nézni :
http://www.piriform.com/speccy
http://www.aida64.hu/Leírod és feltelepíted újra vagy a sysreq particióról, vagy egy MSDN W8.1 image-ból s mikor kéri a termékódod
be írod.A további kérdéseidre majd a jobban hozzáértők válaszolnak.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
szg88
őstag
válasz BomiBoogie #19547 üzenetére
És a többiek közül?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kicsit érdemes visszaolvasni.
-
szg88
őstag
Üdv. A bevezetőben nem láttam az ajánlott ssd-k között a Kingston V300-ast. Akkor olyat nem érdemes venni? A lentiek közül ajánlott inkább valamelyik a olcsóbb kategóriában? CRUCIAL 120GB SATA3 2.5" M500 CT120M500SSD1, CRUCIAL 120GB SATA3 2.5" M500 CT120M500SSD1, KINGMAX 120GB SATA3 2.5" SME32 KM120GSME32.
[ Szerkesztve ]
-
vati182
aktív tag
valaki válaszolna nekem ezekre a kérdésekre?
(#19536) vati182
-
hszilard666
veterán
válasz Handball94 #19543 üzenetére
Köszönöm, akkor ö lesz, még egy kérdésem lenne:
Ha esetleg megmurdel akkor van rá lehetőségem hogy a rajta lévő adatokat valahogy visszanyerjem? Otthoni megoldása gondolok, nem a cégekre ahol 500k ért bevizsgálják a driveot.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Handball94
aktív tag
válasz hszilard666 #19540 üzenetére
Samsung 840 Pro van 512-esben, olyat vennék a helyedben.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
melyik a leg strapabíróbb SSD? Macbookba kéne, sokat renderelek, szóval durván lenne használva a cucc.
450-500gb osnak örülnék, az ár mindegy.
A választ előre is köszönöm!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
S-IW
tag
válasz gali777 #19533 üzenetére
Nem a vezérlőt cserélték ki, hanem szinkron NAND helyett aszinkron NAND lehet benne.Ez a különbség.
Ennyit tud nálam H81-es Giga lapban. -
vati182
aktív tag
sziasztok
lenne egy olyan problémám, hogy van egy laptopom samsung 7 series vettem bele egy ocz 460 120gb SSD
De a Laptopomon a HDD-n van rajta az eredeti Windows 8 Hogy tudom azt átvarázsolni, az ssd-re mert nincsen hozzá kódom az alján hanem így előre telepítve vettem...Meg ami nagyon fontos lenne hogy a ODD helyére a legolcsóbb 5 caddy-t vettem nem tudom annak a csatlakozója rosszabb e vagy csak maga a keret van műanyagból?
Ezenkívül én a HDD-t át raktam másik laptopba is az ODD helyére vett keretbe és a HDD eredeti helyére raktam be anno SSD. Ennek van jelentősége sebesség szempontjából akár a vásárolt Caddy végett is vagy nincsen?
Szóval hogy akár nem is kellene kivennem, a HDD a helyéről csak az ODD caddy-be berakni az SSD és azt beállítani elsődlegesnek, és úgy is az SSD gépben elérhető maximum sebességét fogom kapni? -
Baggio04
aktív tag
Sziasztok.
Voltam itt nemrégiben és kis kavarodást okoztam a 32/40 gigás ssd kérdésemmel. Lényeg a lényeg, nem lett több pénzem ssd-re, tehát maradok a 40gb-nál. A két intel ssd között mi a különbség, mert írási adatok alapján egyezik a kettő:
intel 01
intel 02Alaplap amibe menne: katt
Rendszer sebességre mit fog mutatni kb ez az ssd?Baggio
-
f4cg80
tag
Üdv mindenkinek! Nézegetek új laptopokat és pl.a Dell Latitude sorozatában néhány újabb gépet gyárilag ssd-vel szerelnek. A Lite-On LCS-128M6S-ről mit lehet tudni? Életemben nem hallottam ilyen ssd-kről.
-
gali777
őstag
válasz BomiBoogie #19523 üzenetére
És ez mennyire gáz? Mert nekem pont úton van egy Ez mennyire befolyásolja mondjuk a sebességet/élettartamot?
-
Wucky
senior tag
Nem lehet. Csak lejárt a szerkesztési idő.
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Wucky
senior tag
Köszi!
A 840 Evo-t néztem én is. Azt lehet m.2-őn csatlakoztatni?[ Szerkesztve ]
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Vegha
senior tag
válasz csubuka #19528 üzenetére
Ha a topik tetején elolvasod a témaösszefoglalót, ott találsz néhány jótanácsot a W7 helyfoglalását csökkentendő. (Mondjuk azt nem írtad milyen rendszer van az x200-on) Meg hogy egyébként is hogy érdemes tervezni az SSD-vel. Meg lehet próbálkozni a kisebbel is, csak ha mégsem fog beválni, akkor összességében véve nagyon drágára fog kijönni egy újabb és nagyobb drive.
Én a saját esetemből indultam ki, azért írtam a 128-ast. -
csubuka
addikt
válasz Fichtner #19524 üzenetére
Ha szerencséd van belenyúlhatsz a régi revíziósba is, de nem véletlenül az lett a legolcsóbb a piacon mostanság... pedig én is olyat akartam.
@Vegha
Értem, csak a 120g már a laptop árának a felét kitenné, az meg furán érzik5 percen belül tudod szerkeszteni a hozzászólásod, kérlek, tedd meg!
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Fichtner
tag
válasz BomiBoogie #19523 üzenetére
Kösz az infot. Remek... Ami jó volt ahhoz minek hozzányúlni. Tudom tudom... Pénz pénz pénz.
-
Vegha
senior tag
válasz csubuka #19515 üzenetére
Szerintem itt a Thinkpad mivolta másodlagos. De ha ez számít:
nekem a T61 OTTHONI környezetben (átlag felhasználás: Skype, MS Office, Firefox, zene, egyszerűbb filmlejátszás) 50 GB-os partíciójából belakottan kb. 40-et megeszik a Win7. Ha ehhez hozzászámolom a 10-15%-os tartalékterületet, amit SSD-nél illik betartani (én inkább 20%-kal kalkulálok. jobb a békesség), akkor máris kevés a 64 GB. Plusz időnként megpróbálkozok Ubuntuval, így az én esetemben mindenképpen a ~128GB játszik csak. -
Fichtner
tag
Sziasztok!
Ezek közül melyik éri meg legjobban?
ADATA 64GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-64GM-C
ADATA 64GB SATA3 2,5" XPG SX900 ASX900S3-64GM-C
ADATA 128GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-128GM-C
ADATA 128GB SATA3 2,5" XPG SX900 ASX900S3-128GM-CVagy esetleg Kingston V300?
Vagy van jobb típus kb. ilyen árkategóriában? -
Wucky
senior tag
válasz csubuka #19515 üzenetére
Sziasztok!
Tanács kellene nekem is.
Lap:MSI Z97 G55 sli(asrockról lemondtam)
Méret: 120GB
Csatoló: ezt nem tudom mert a lap támogat sata3,valamint M.2 to sata express van rá írva(tudom hogy az m.2 új,és pci-e-t használ,csak nem tudom megéri e)
Ár: max 25000. (ha ennyiből nem jön ki,akkor a legolcsóbb ajánlható)
Op rendszer: Win 7 64 bit vagy 8.1 64 bit.
Csak a rendszer lesz rajta meg max a wot.Köszönöm.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Tisztán irodai felhasználásra, skype, office egyebek egy thinkpadbe (x200s) kellene ssd. Szerintem ide a 64G elég lesz nem? Érzésre... viszont melyik az ajánlott gazdaságos közülük? Ezt inkább tuti, számlás forrásból venném. Már volt egy Kingstonom korábban, de elvileg azok lassultak az új beszállító miatt.
-
Vegha
senior tag
válasz Handball94 #19512 üzenetére
Mivel én is hasonló kategóriában gondolkodom, csak megjegyzem: a 840 Pro 128GB-os változata alacsonyabb áron is elérhető már.
-
Handball94
aktív tag
válasz Tappancs2001 #19511 üzenetére
5 év garanciásak:
Intel 530 120GB 25k
Samsung 840 pro 128GB 34kIntel 530 240GB ~45k
+Adata modelljei:
Adata Sx910 128GB ~26k
Adata Sx910 256GB ~50k[ Szerkesztve ]
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Fujitsu Lifebook A532 laptopomhoz (i3 sandy bridge cpu, 4 gb ddr3 ram, 320 gb hdd) keresek megbízható, mlc-s, 5 év garanciás, 128 gb-os ssd-t. Melyik típust tudnátok ajánlani? Esetleg 240 gb-osak is szóba jöhetnek. Előre is köszi a segítséget.
-
Aurig@
őstag
Egy kis érdekesség az élettartammal kapcsolatban:
A vártnál tartósabbak az SSD-k -
seller007
tag
Sziasztok,
Beruháztam a laptopomba egy SV300S37A 240gigás SSDre,
létszíves tudnátok linkelni egy up to date leírást hogy milyen beállításokat kell végrehajtani hogy optimális legyen a működése?
Köszönöm -
rover45
őstag
Sziasztok, egy kérdésem lenne. Az alábbi két SSD közül melyiket választanátok?
Intel 330 130Gb SSDSC2CT120A3
vagy
Kingston 120GB HyperX 3K SH103S3/120G. -
malphitee
senior tag
Értem, köszönöm. Hibernálás kikapcsolva, 83GB szabad helyem lett.
JohnnyX Ugyan az az alaplapunk, procink, mindjárt megnézem a töredezettmentestítést, ha nincs automatán kikapcsolva, ki kapcsolom.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz malphitee #19500 üzenetére
Felesleges a defrag, alapból a win 8.1 ki is kapcsolja ha ssd-t érzékel a rendszerben, ha végig is futatsz rajta gyorsan megcsinálja viszont az ssd élettartamát rövíditi.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest