Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz Baggio04 #62929 üzenetére
Semmi képpem sem.
Ezek közül válogass:belépőszintűek, de megbízható és ajánlott SSD-k:
WD Green 3D
Crucial BX500
Patriot BurstKözépáras SSD-k:
Crucial MX500 (m.2 sata esetén melegedhet, Normál SATA-val nincs ilyen gond)
WD Blue 3D (nem melegszik, nem lassul)Felső kategóriás SSD-k
Samsung evo (Ezek drágák, de jó is, megbízható, átlag felhasználásnál nem lesz különbség a teljesítményben, így mondjuk azt, hogy indokolt esetben érdemes megvenni, ha ki is van használva.)
Ezt szoktam még én ajánlani, ezzel sem volt gondom még sosem:
PNY CS900 -
joysefke
veterán
válasz Baggio04 #51043 üzenetére
Samsung 840-et (120gb) váltana
Azt hittem aki egyszer belefutott egy Samsung 840 (nem-Pro)-ba annak többé nem kérdés ez a kérdés. Én anno 2db Samsung 840-et vettem (840 basic és 840 EVO) és olyan jó boltot csináltam, hogy kettő áráért összesen három darab rossz 840-es SSD-t kaptam. Mindegyik rossz volt és nem hívták vissza a hibás szériákat, hanem összekendácsoltak Samsung-minőségben egy javító szoftvert amit rendszeresen le kell futtatni, persze semmire nem jó...
Ezzel szemben az utána vásárolt a Crucial MX100 SSD-m tökéletesen problémamentes volt egy nagyságrenddel keményebb felhasználás mellett (virtuális gépek). Tehát én Crucialt vennék, abból is az MX-szériát.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz Baggio04 #51045 üzenetére
Talán a Samsung kicsivel jobb...[link] [link] [link]
Azért nem láthattad,mert egyes öregebb AMD-s lapokkal nem szeret kommunikálni(nem minden esetben).Intelnél nincs ilyen probléma,szóval ez téged nem érint.[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Baggio04 #19205 üzenetére
Lesz mellette HDD?
Én továbbra is tartom magam hozzá, hogy minimum 64 GB-osat vennék a helyedben, én mutternak is 128 GB-osat vettem, ezzel jópár évig meglesz (persze egy 64 GB-os is megfelelő lenne, kisebbet semmiképp sem vettem volna neki sem), de ahogy érzed, elhangzottak pro és kontra érvek is, szóval már csak rajtad áll.Sk8erPeter
-
peter9228
aktív tag
válasz Baggio04 #19189 üzenetére
Szerintem is kell az a 64 GB. Nálam most így áll: [link]
Ez kb. egy hetes Windows, igaz nem 7, hanem 8. Telepítettem egy böngészőt, egy Office-t és a Visual Studio-t (ez most csak 3-4 GB helyet foglal). Szóval szerintem a 64 GB a minimum, azon már el lehet férni, ha tényleg nem kell sok program.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Baggio04 #19185 üzenetére
Windows 7 ultimate nálam plusz a feltelepített programok (office is köztük) 23-24 GB-ot foglal. Szerintem megéri ennyiért az SP600, és erre is ugyanúgy jár a 3 év garancia, ha lenne valami gond.
Az nem feltétlen igaz persze, hogy az élettartama fele annyi, mint a 64 GB-osnak, ugyanis van rá némi esély, hogy nem a NAND lesz az, ami felmondja a szolgálatot. De most komolyan, 8k-ért jár a 3 év garancia, 3 évig biztosan lesz SSD-d egy megbízhatónak számító gyártótól. Kit érdekel akkor?
Rendszermeghajtónak meg netezős, irodai gépbe bőven jó ez is. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Baggio04 #19189 üzenetére
NEM, semmiképpen sem. Felejtsd el a 32 GB-osat, utólag meg fogod bánni, hogy miért nem tettél még hozzá egy kicsit, és vettél egy vállalható kapacitásút.
Az meg abszolút téves, hogy a Windows 20 GB-os lenne, nincs ilyen fix méret, ezernyi dologtól függ, telepített frissítések dolgai, azok uninstallerei (ha vannak), driverek, még 3rd party szoftverek is írhatnak oda (bármennyire nem helyes, lásd pl. Java dolgai is bekerülnek a Windows-könyvtárba), nem is sorolom, a lényeg, hogy folyamatosan hízik a hónapok során felhasználástól függően (is) a Windows-könyvtár.
Ráadásul nyilván lenne még pár program, amit majd szeretnél az SSD-ről futtathatóvá tenni, és akkor gyorsan azon fogod kapni magad, hogy már egyszerűen nincs helyed rá.
Nem beszélve arról, hogy szabad kapacitást is kellene hagyni az SSD-n.Nálam most 29 GB-os a Windows-könyvtár (és ez még nőhet, mivel volt már 30 GB felett is):
(#19186) BomiBoogie :
Nem, nem fog elférni. Nincs ilyen, hogy "20 giga a Win7", ez rengeteg tényezőtől függ, lásd fentebb. Ne javasoljunk ilyeneket, hogy vegye meg nyugodtan, mert tuti, hogy meg fogja bánni.Sk8erPeter
-
Bodor
veterán
válasz Baggio04 #11933 üzenetére
Mindkettőt az AMD-sre. telepítéshez segítség.
-
Bodor
veterán
válasz Baggio04 #10650 üzenetére
SSD-nek sem tesz jót a napi többszöri váratlan újraindulás, ezért szerintem először tedd rendbe a gépedet ennek a topiknak a segítségével, aztán ha minden oké, visszavárunk.
-
Bodor
veterán
válasz Baggio04 #9650 üzenetére
Igen!
(#9652) Quantum86: Olyan alaplapot válassz, melynek a SATA3-as csatolója NEM Marvell vezérlős .
Ebben itt tudnak igazán segíteni.
(#9653) Malanrion: Pedig jó lenne tudni, hogy milyen lesz az az alaplap, mert ha Marvell vezérlős a SATA3-as portja, akkor Sandforce vezérlős SSD nem ajánlott.
Nem SF vezérlős a Crucial M4, OCZ Agility 4 , Vertex 4, a 64 GB-os olcsóbb, de ajánlott SSD-k közül. -
-
Bodor
veterán
válasz Baggio04 #9580 üzenetére
...illetve hogy az oprendszer futtatását arról...
Nahát ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy TLC vagy MLC, inkább a tartósságról szólnak a viták, de azt meg nem lehet igazán eldönteni, majd pár év múlva. Átlag felhasználónak nem kell félni tőle. 830-as meg már szinte sehol nem kapható.
-
Bodor
veterán
válasz Baggio04 #9576 üzenetére
...mert azért a sata 2 sebességét jól enne írásban is kihasználni...
Van kellően gyors ( 130 MB/s olvasásnál gyorsabb) forrásmeghajtód, ahonnan rendszeresen nagy fájlokat írsz az SSD-re? Ha igen, akkor tényleg nem elég a Samsung 840 Basic írása, ha nem akkor meg mindenre elég.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Ukrajnai háború
- OTP Bank topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BMW topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CNC topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest