Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hm15
senior tag
válasz makkai #38199 üzenetére
Nem épp ide való téma, inkább valamelyik PC vagy multimédiás témakör, de
A kérdés, mire kellene állítanom a vezérlőpultban, hogy jó legyen?
Jó a 60Hz, de olyan lejátszó szoftver kell, amelyik képes a filmek szerinti frekvenciára automatikusan váltani, a Power DVD nem ilyen, kivéve BD iso, azt 24-re rakja. Ha továbbra is ragaszkodsz hozzá, akkor az asztalt kell 23Hz-re (23.976 fps) rakni, hogy ne kelljen állandóan váltogatni, és a ritkább 24, 29, 59, 60p filmeknél manuálisan váltani Windowsban, majd vissza 23-ra. De ez nem életszerű, Kodi és MPC viszont tud automata módon frekvenciát váltani, a kényelem érdekében cserélned kéne ezek egyikére.
Illetve a projektor nem tudja a 23,976 Hz-et? Vagy tudja, de 24 Hz-nek írja?
Projektor tudja, de mindkettőt 24-nek írja, ahogy a legtöbb tévé ugyanígy teszi. De látni fogod, hogy 23.9 és 24 között is vált, ha egymás után játszol le ilyen filmeket.
A vezérlőpultban a 23 Hz, az a 23,976 Hz lenne, a 24 meg a kerek 24 Hz?
Így van.
-
makkai
aktív tag
Üdv!
Benq W2000 projektorral nézek filmet, PC-ről történő lejátszással. A problémám a következő.
Lejátszásra powerDVD17 progit használom. A projektort 1920x1080 60Hz-re állítva használom a nvidia vezérlőpultban beállítva. Ha BD iso filmet játszok le a projektor átáll 1920x1080 24Hz-re, tehát minden szuper. Azonban ha a "szutyok" MKV-filet játszok le, akkor nem áll át, marad 60Hz-en és így akadozik a kép.
Az Nvidia vezérlőpultban lehet beállítani 23, 24, 25, 29, 30, 50, 59, 60 Hz-et a benq megjelenítőnél. Próbáltam 23 és 24 Hz beállítással, de valahogy még mindíg érzek időnkét kis mikrolaggokat, amiket a BD iso file-oknál nem.
A kérdés, mire kellene állítanom a vezérlőpultban, hogy jó legyen?
Illetve a projektor nem tudja a 23,976 Hz-et? Vagy tudja, de 24 Hz-nek írja?
A vezérlőpultban a 23 Hz, az a 23,976 Hz lenne, a 24 meg a kerek 24 Hz?mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
Tufa_
aktív tag
LG PF1000U akcios az angol amazonon meg kb 11 oraig.
-
hm15
senior tag
válasz alphamooncam #38196 üzenetére
Egy példát hoztam csak, full HD projektorra SD és 720p technikailag ugyanúgy skálázódik. Én full HD vetítővel nézek 1080p filmeket. SD nekem már nagyon rossz minőség lenne, de abban igazad van, hogy nem kell egymásnak megmondanunk mit és hogy nézzünk, felnőtt ember el tudja dönteni maga számára mi a megfelelő. A fogalmak tisztázása szerintem fontosabb volt.
-
alphamooncam
őstag
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy mi a felskálázás. A kérdés az, hogy miért nem SD-ben nézzük a filmeket, mi szükség van nagyságrendekkel több képpontra.
Te választottál egy utat a jobb képminőségért (4K), én egy másikat ( diszkrét videóprocesszor ). A forrásanyag szvsz kb. ugyanaz. Én elköltöttem rá x összeget, Te vélhetően ennek a többszörösét, és egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a kapott képminőséged arányban áll a befektetett anyagiakkal.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
c4
őstag
Ezeket 1 perc keresés után találtam, keress és találsz fiatalabb kiadványoknál is eltérő képminőségű kiadványokat.
Hogy neked vagy nekem, bárki másnak mi tetszik, tök mindegy az alapkérdés szempontjából, ami a városi legenda, hogy "Így álmodta meg a rendező". Bezzeg a Halálsoron nem remastered, De mindegy is, küzdj csak.Hopp eszembe jutott egy film, ami szintén elcseszett volt USA CEE vertióban, a DE kiadványon már rendben volt a gamma. Solomon Kane
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz alphamooncam #38192 üzenetére
Ha a vetítőd natív felbontásánál alacsonyabb képpont tartalmú filmet nézel, a lejátszód felskálázza. Elvégzi mindegyik. Nem világos a felvetésed, mert ezt is nagyon eltérő minőséggel csinálják. Van egy felskálázó algoritmusuk, ennek minősége a kapott végeredménybe nagy mértékben beleszól. Ha 4k projektorod van, a full HD filmeket mind fel kell skáláznia a lejátszódnak, ég és föld lehet a különbség 2 lejátszót ebben az összevetésben vizsgálva. Ez sem mókolás, hanem alapvető folyamat. Az ilyen képet a felkonvertárlási folyamat után már nem is szabadna mesterségesen tovább élesíteni, se Darbeeval, se madvr-al.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
-
BBéci
legenda
Miért kellene bármit érdemben alátámasztani? Ez nem bírósági tárgyalás, hanem fórum, ahol véleményeket, tapasztalatokat osztunk meg egymással. Ha akarod elhiszed, ha nem, az a Te bajod.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mik76
senior tag
Nem kotom az ebet a karohoz, mindossze azt kertem hogy ha mar valamit valaki allit akkor jo lenne ha kuldene hozza valami linket. Nem tudom mibol gondolod hogy az en idom kevesbe draga mint a tied hogy en jarjak utana a te allitasaidnak... Kicsit forditva ulsz a lovon.
Ez amit linkeltel egy regi release es egy remastered osszehasonlitas. Hol van itt a viragbolti stb gagyi release? Az hogy egy remasterelesnel utana nyulnak a szineknek teljesen megszokott. Mellesleg nekem az eredeti jobban tetszik, a remasterelt nez ki ugy mintha a Juli neninek csinaltak volna hogy tetszik latni milyen nagyon kontrasztos???
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
c4
őstag
De például itt egy másik példa, VC1 vs AVC tömörítésű kiadvánnyal:.. Szóval keresgélj, találni fogsz biztos sok érdekességet.
Asszem nálunk a VC1 jelent meg, egy másik régióban az AVC.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
Gyári kiadvány publikus oldalon:
Az első kiadásnál biztos részeg volt a rendező, ezért kellett remasterelni...
Nem igazán bizonygatnék semmit, mivel már a DVD korszakban is voltak nagy eltérések régiónként. Az, hogy te kötnéd az ebet a karóhoz, más kérdés. Utána se járnál, időt sem szánnál rá, így jól elvagy a kialakult véleményeddel. Hajrá, vegyél FH BD-ket, sose láss jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
válasz xtremetuning #38173 üzenetére
Errol meg pl nem hallottam, igaz nem is szoktam osszehasonlitgatni egyes br releaseket.
Van valami source hozza esetleg?http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
hm15
senior tag
válasz Janaboy #38176 üzenetére
Előbb írtam, hogy szó sincs mókolásról. Kép felskálázás, chroma upsampling, dithering, 4k HDR korszakban már downscaling és SDR mind alapfunkció, ugyanezeket elvégzi minden esetben az összes lejátszó, beleértve asztaliakat is. Ezeket és még számos egyéb videó funkciót végzi el a madVR minden egyéb lejátszónál pontosabban. Bányagép a legmagasabb elérhető minőséghez és 4k-ra felskálázáshoz kell. Alapfunkciókon felül még vannak képjavító szűrői, de azok használata nem kötelező érvényű, de a Darbeenál mindenképp jobb.
Ha tévén filmeznénk, nekem őszintén szólva nem hiányozna, de projektorral egyértelmű az előnye. Rábeszéltek pár hónapja, hogy ugorjak bele a mélyvízbe, most már magabiztosan kezelem, bizonyos egyéni szempontokat tekintve nélkülözhetetlen, ahogy a legtöbb videofil számára is az.
-
mtotesz
csendes tag
Sziasztok!
A heten vasaroltam egy lg ph450ug projektort, amivel elegedett lennek, viszont akarhogy allitom a fokuszt annyit tudok maximum elerni, hogy a kepen minden franko kiveve a jobb felso sarok, az tok homaly lesz. Filmnel nem eszreveheto, de mivel a szamgep kepet rakom ki es Nem csak filmezesre szeretnem hasznalni elegge zavar. Olvastam neten, hogy lg projektoroknal ez elofordul, de kerdesem, ha visszaviszem a boltba letezik, hogy olyan peldanyt tudnak adni aminel ez nem fordul elo vagy esetleg szervizben megoldjak?
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
Ezt természetesen olyan kontextusban értettem, hogy szoftveres mókolás.
A mértéke mindegy.Valóban nem ismerem annyira a madVRt, csak amiket olvastam a htcp topikban, hogy igy meg ugy nyul bele, meg olyan kártya meg gép kell hozzá, hogy a bányagépek majdnem kevesek hozzá
XT: nem gondolom, hogy az itteni topikgazdaságom összefüggne a madVR tudásommal/tudatlanságommal. De valóban nem voltam kellőképpen tisztában a céljával.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
"Ezt viszont celzottan igyekeznek korrigalni a br kiadas esetenjelenetrol jelenetre. Tudjak mit kell kompanzalniuk az eredetihez kepest." - na persze. Mégis totál más a képe egy US, CEE, UK kiadványnak...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Mik76
senior tag
Mivel egy mozi vetito mas (reszletesebb) forrast hasznal ezt nyilvan le kell butitani annyira hogy egyreszt meretben raferjen egy br lemezre, masreszt olvashato legyen a consumer szintu megjelenitok szamara is. Ez egyertelmuen nem teszi lehetove hogy 100%-ban ugyanazt lasd mint a moziban.
Ezt viszont celzottan igyekeznek korrigalni a br kiadas esetenjelenetrol jelenetre. Tudjak mit kell kompanzalniuk az eredetihez kepest.Ehhez kepest ezek az algoritmusok egy overall elesitest es kontrasztositast nyomnak keresztul az egeszen az eredeti anyag teljes hianyaban. Ebben az esetben esely sincs ra hogy ne barmolja szet az eredeti tonusokat.
-
hm15
senior tag
válasz Janaboy #38168 üzenetére
Ez fájt, madVR-nak és Darbeenak semmi köze egymáshoz, de nagyon nincs. A madVR egyáltalán nem nyúl bele a képbe, legalábbis abban az értelemben, ahogy célzol rá. Egy szoftveres video renderer (Windows PC-k GPU-ját használja), ugyanazokat a folyamatokat végzi képfeldolgozáshoz, melyeket az összes többi videó lejátszó szoftver és hardver, mint médialejátszók, Blu-ray lejátszók, media boxok, viszont jóval pontosabban és magasabb minőségben. Ezeken felül, többek között rengeteg egyéb funkció mellett lehet vele élkiemelést is csinálni, mint a Darbeeval, de nem olyan gyenge minőségben, mint az teszi. A Darbee ezzel szemben egy művi kép élesítést csinál, amit esetleg minimum közeli állásban még el lehet viselni.
-
c4
őstag
"Egy bluray lemezen pontosan azt latod (mar ha a proji alapbol kepes jo kepet adni) amit a rendezo mutatni akar neked."
Ez pont nem így van. Már a színtér sem egyezik a BD és a DCP, DI között.
És mivel minden konverzió adatvesztéssel jár, így ez egy nagy-nagy városi legenda. Sőt, legtöbb esetben a rendező nem is látja szerintem a BD kiadvány képét. A film forgalmazója veszi át a kép, hanganyagot.
TV jognál még sokszor át is fényelik a filmet.[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
válasz alphamooncam #38167 üzenetére
Ez a Darbee nekem pont olyannak tunik int a tv-k "kep javito" algoritmusai. Ezeket celszeru rogton az elejen kikapcsolni.
Most mar 20 eve hogy a vfx ipart taposom es elmondhatom hogy nalunk a kep minoseg a legfontosabb. Ezek a filterek az extra kontrasztjukkal, hozzaadott elessegukkel, meghuzott szineikkel megvaltoztatjak az alap kinezetet a dolgoknak. Egy bluray lemezen pontosan azt latod (mar ha a proji alapbol kepes jo kepet adni) amit a rendezo mutatni akar neked. Ha valami kicsit fatyolos annak az az oka hogy igy akarjak mutatni. A diszkret szinek szinten, elesseg-eletlenseg szinten.
Attol meg hogy a szem szamara esetleg "konnyebben olvashatova" valik az extra kep valtoztatasokkal, meg nem lesz automatikusan jobb. Olyan ez mintha festmenyeket nezegetnel. Mit valasztanal? Olyan kepen nezni ami a leheto legpontosabban mutatja meg neked mondjuk a Mona Lisa-t, vagy egy olyat ami kicsit szaturaltabb, meg elesebb, kontrasztosabb de mar nem igazan nez ki ugy mint az eredeti?Vagy tegyuk fel hogy van egy hangrendszered ami jol tudja viszonylag visszaadni azt ahogy a kedvenc zened anno fel volt veve. Ugy hallgatnad szivesebben tiszteletben tartva az alkotok elkepzeleset arrol hogy az adott szam hogyan szoljon? Vagy inkabb bekapcsolod az extra "loudness" gombot amitol minden kicsit elesebb, jobban hallhato lesz de az osszhang kezd szetesni?
-
alphamooncam
őstag
Nekem nem ez a tapasztalatom a Darbee-val, de hát ez is csak egy vélemény.
Nyilván nem osztottam volna meg a pozitív tapasztalatom, ha az ellenkezőjét tapasztalom, hiszen semmilyen érdekem nem fűződik a termékhez, hacsak nem az önigazolás... , arról nem is beszélve, hogy más topikokban kisebb érzékelhető (?) különbségek miatt is kifizetnek jóval súlyosabb összegeket, de fikázni a legkönnyebb.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Atomgeszi
nagyúr
De, ha interneten leadott rendelés. Az már mindegy, hogy személyesen veszed át(már,ha van ilyen opció, kivéve,ha valaki garázs webshopot csinál és mindenképpen csak küldi), vagy futárral küldik. A lényeg, hogy interneten leadott rendelés legyen.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
cinemazealot
addikt
"Ennek a színkerék sebessége is 6x..mint a w1070-nél?"
Nincs vele tapasztalatom, de ha lehet hinni a honlapjuknak, akkor ennek is 6-szoros sebességgel pörög a színkereke. Annak azért számolj utána, hogy az optikája megfelelő méretű képet tud-e vetíteni a kívánt távolságból... ez ugyanis modellenként eltérő.
-
sas15
csendes újonc
válasz cinemazealot #38154 üzenetére
köszi..ahogy lesz lehetőségem megnézem a vetítőt..
Néztem még a BenQ W1090, most jó áron van, erről mi a véleményetek..tapasztalat? Ennek a színkerék sebessége is 6x..mint a w1070-nél? -
BBéci
legenda
válasz Pro Koryak #38146 üzenetére
Sajnálom azokat, akik még nem láttak HDMI kábelek által okozott képminőség különbséget. Nem 1-5 méteresekre gondolok, hanem 12-15 méteresekre és nem belépő kategóriás vetítőkkel, hanem SIM2 C3X Lumis-szal.
Amikor megkaptam a Darbee-t tesztelésre, eleinte tetszett, ámuldoztam, aztán rájöttem, tök felesleges mókusvakítás. Olyat akar láttatni, ami valójában nincs a Blu-ray lemezen. Ingyen sem kellene.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Q
senior tag
válasz Pro Koryak #38157 üzenetére
"Nem próbáltam és nem is fogom, mert nincs rá szükségem(üveg optika+dlp: pengeéles kép = néha ezzel is borotválkozom ) + néhány felhasználói véleményt már elolvastam = bullshit."
Aha, értem
Eladó: QSC DCA2422
-
Atomgeszi
nagyúr
Ilyen tartóval valakinek tapasztalat?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Pro Koryak
addikt
Nem próbáltam és nem is fogom, mert nincs rá szükségem(üveg optika+dlp: pengeéles kép = néha ezzel is borotválkozom ) + néhány felhasználói véleményt már elolvastam = bullshit.
Állítólag a kontrasztot is javítja vagy a fekete lesz mélyebb vagy mi.
Ha a megjelenítőd max 3120:1 tud, hogyan lesz belőle pl.5000:1 vagy 4670:1 vagy 3289:1 darbee-val?Lehet nálad olyan életlen a kép, hogy inkább ezzel, de ... nemtudom.
Ha csak simán az élességet állítod feljebb(a vetítőn), akkor is rossz a képe?
Annyira kimagasló lenne, valószínű mindenki ezt használná. -
Atilla001
senior tag
Üdv, van valakinek tapasztalata Optoma GT1070 vagy 1080e projector-ral?
thx!Védd a természetet!
-
Q
senior tag
válasz Pro Koryak #38152 üzenetére
Ahhoz képest, hogy nincs ilyen készüléked igen határozott a véleményed róla, csak akkor nem tudom, hogy mi alapján. Természetes képet csak akkor látsz, ha kinézel az ablakon. A többi, csak mindenféle elektronikák által előállított kép. Az optikát ki is hagyhatjuk. Ha az szar, akkor a Darbee sem segít.
-
cinemazealot
addikt
Igen, és ha jól tudom, oda is kell/lehet visszavinni a garanciális problémás terméket. Ettől függetlenül a külföldi székhelyű cég számomra lutri, nem szimpatizálok velük ekkora értékű vásárlás esetén. De ez én vagyok.
(#38151) sas15
A HD142x-re azért ha tudsz, pillants rá személyesen, mielőtt megvennéd. Volt már topiclakó, akinek a HD141X-nek zavarta a szemét a szivárványa. Nem tudom, hogy a HD142X jobb-e.[ Szerkesztve ]
-
sas15
csendes újonc
válasz cinemazealot #38149 üzenetére
Köszi..erről sikerült hamar lebeszélned..
Az Optoma HD 27-et azért említettem, mert az amazonon most egy 20-al olcsóbb mint itthon..de azt is néztem hogy ez lényegében a HD142x..az meg itthon most meg pár ezerrel olcsóbb is.. -
Exian
addikt
válasz cinemazealot #38149 üzenetére
Az Alzának már vannak Bp-i üzletei. Az nem nyújt védelmet és biztonságot? Persze, bármikor lehúzhatják a rolót...
-
cinemazealot
addikt
Az Optomáról szerintem előbb kapsz visszajelzést, a Viewsonic-ról nem nagyon olvastam itt a topic-ban.
Utóbbi árukeresőn listázott ~160 eFt-os ajánlatait én hanyagolnám, mert mindkét bolt külföldi telephelyű, volt már velük negatív tapasztalatom. A többi ajánlat már 190~200 eFt körüli, azért meg már lehet, hogy más, ismertebb, bevált modellek (akár használtan) is látómezőbe kerülhetnek. A gép csak 2 db HDMI bemenettel rendelkezik (VGA sincs rajta), a színkerék sebességéről nincs infó, így lehet, hogy erős szivárványhatásnak leszel kitéve (kérdés, hogy ez zavar-e Téged). A vetítő elvileg tudja a 3D-t is, de a leírása egy fikarcnyi említést sem tesz a DLP-Link technológiáról, így akár egyedi megoldás is lehet, ami csak saját szemüvegekkel élvezhető (nem szerencsés, de nem is valószínű, ami viszont pofátlanság a gyártó részéről). Ráadásul az SBS 3D-ről a leírás csak 1080i üzemmódban tesz említést, ami egyfelől hihetetlen számomra, másfelől ha a leírás van elírva, az szégyen. Személyes tapasztalatom nincs vele, de a fentiek alapján én nem erőltetném ezt a modellt.
[ Szerkesztve ]
-
Q
senior tag
válasz Pro Koryak #38146 üzenetére
Nekem van és használom már elég régóta, és még mindig az az érzésem, húha de fasza. :-)
-
Pro Koryak
addikt
Nem, mert plazma tv + w5000 van itthon = pöpec a kép.
Ha még nem vettél, szerintem ne is tedd. Lehet először húha defasza, de aztán idővel rájönnél, hogy csak átverés az egész. Tolj rá egy kicsit az élességre, osztjóvan.
AVX fórumon nem egy volt eladó, vajon miért?
Az avonline tesztekkel kapcsolatban meg ... aki hdmi kábelek között is lát difit -
Devid_81
félisten
Bar tudom nem sokan lesztek itt UK-bol, de van egy LG Minibeam PF1000U az angol amazon-on (hasznalt de ujszeru allapotban) £662-ert.(kb 232.000Ft)
Epp varok egy "55 TV-t a nappailba, egyebkent mar megvettem volna annyiert.Szerk: bar nem tudom most ez mennyire van a topikelvei ellen, hogy hirdetes vagy sem, bar nem az enyemet arulom, csak segiteni szeretnek.
Max majd kapok ezert is[ Szerkesztve ]
...
-
Q
senior tag
válasz Pro Koryak #38143 üzenetére
Azért a pénzért amennyibe nekem a megjelenítőm van, nem volt ennél jobb választás '14 ben. És ilyen szutykok nélkül sincs vele probléma, de ha már van rá lehetőség, miért ne használná ki az ember. Te használtál már ilyet?
-
péjé
őstag
Érezhető rendesen a különbség? határozott a javulás? egyre inkább érdekel....:-)
Valóban, ez az LCD hátránya a DLP-vel szemben. Van itthon ledobozolva egy benq w5000 aminek betojás éles a képe de nincs helyem rendesen vetíteni vele. Idén költözünk nagyobb lakásba talán majd ott lehet vele villantani...mondjuk annak meg magas az input lagja, nem lehet vele rendesen háborúzni online..ejj, micsoda problémák...:-) -
Q
senior tag
-
Fantomas80
tag
Sziasztok róla Epson EH TW8100 mi a vélemény használtan mennyit érhet 568 órát használták.
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
kokokka
őstag
válasz cinemazealot #38134 üzenetére
Ezek viszont nem tudják a DTS-HDMA-t és a BD ISO fájlok kezelését. Ha jól tudom.... Nekem egy Popcorn A300-am van évek óta, hibátlan a kadencia kezelése. Ami remegést látok oldal irányú kameramozgásnál az sajnos a filmes technológia vele járója : a moziban is ugyan ilyen.
-
cinemazealot
addikt
Nagyon sokáig használtam Ubuntu PC-n VLC-t, na annál mintha egyszer-egyszer éreztem volna szaggatást vagy nem kadencia helyes lejátszást, de az is max. a HW gyengesége (HW-es dekódolás hiánya) miatt fordulhatott elő. Azt bő 2 éve lecseréltem egy RPi2B-re OE/LE-vel, pár hete pedig egy Minix Neo U1-et (is) nyúzok 5.1-es Androidra előtelepített XBMC-vel. Egyiknél sincs gondom szaggatással vagy "kadencia helytelen" lejátszással akár tévé, akár a BenQ W1070 a megjelenítőm.
-
c4
őstag
Én mindent elhinnék, csak az a gond, hogy vagy 8-10 éve asztali médialejátszót használok.
És egy normális lejátszó biztosan nem szaggat 23,976 60Hz-en. Már a kínaiak többsége sem.
A 24p kérdéses volt sokáig Android alatt, de jobb gyártóknál már ez is megoldódott.
Érdeklődj a médialejátszós topikban.[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Ezt már többször olvastam (itt is), úgyhogy lehet benne valami. Akkor a tegnap tárgyalt ND szűrő téma akár emiatt is tökre aktuális és hasznos. Így viszont az ND4 szűrő normál módnál pont jó lehet. Na, az esti vetítés már így nyomjuk le, normál mód + ND4 szűrő. Az én vetítőm konkrétan még nem ment 1 órát sem normál módban, mondjuk ECO módban is még csak ~300 óránál járunk, vagy annyi sem.
-
sas15
csendes újonc
Sziasztok!
Néztem az amazonon ezt a Viewsonic PJD7720HD..Egész jó áron van..
Szerintetek érdemes megvenni.Milyen ez a gép? Van tapasztalat?Az Optoma HD27 is elég jó áron van most..Erről valami infó?
Köszi..előre is
-
péjé
őstag
válasz alphamooncam #38113 üzenetére
köszi, ez nagyon jól hangzik, nem véletlenül ez a proci dolgozik az oppo D lejátszóiban.
-
alphamooncam
őstag
válasz Márton #38118 üzenetére
MadVr gépigényes, már ha ki akarod használni az MPHC teljes tudását. Vannak olyanok, akik nem akarnak látni a mozi szobájukban egy esetleg hangoskodó ronda sztg házat. A gépigény meg magával vonza a sztg. fejlesztést is proci, ram, vga, ventik stb. Ez így nekem olcsóbb, szebb, halkabb.
-
r4pt0r
tag
Szia.
Nekem W1070esem van. Így állok az izzókkal, mindegyiket alin vettem az eredeti után, kb 15-20k volt egy:
2013.07.22 (ekkor vettem a gépet)
1. 5234 óra gyári
2. 4902 óra Kínai
3. 3197 óra Kínai
4. 4465 óra Kínai
5. 4300+ (ezt még most használom, de lassan csere).Egyik se pukkant el, hanem nappal már kevés volt a fénye és ezért lettek cserélve. A gépnek semmi baja még mindig.
-
Márton
nagyúr
vajon mit tud, ami mpc-ben néhány filterrel nem lenne megvalósítható?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
qqzs
őstag
Elolvastam a cikket is es a demokat is megneztem. De tovabbra is az elso erzesem megmaradt hogy ez valami szepen osszehangolt "photoshop filter" ilyesmit csinalni egyszeru foton picit jatszani popouttal vagy flash meg shadow meg stb. Ezt csinalja videon szerintem a kep nem jobb csak jobbnak latszik. Ettol meg lehet jo elmeny. Kedvem is lett kiprobalni megkerdezem oledeseket van e tapasztalat. Ha ott is dicserik akkor mar elgondolkodtato. Egyebkent meg az ara nem tetszik hiyg fotoshopfilterezot videpricesszornak hivnak es eleraknak egy egyest. Nem latok semmi szuper patentor amitol ez nincs benne mindenben ami megjelenit akkor meg miert nincs. Vsak ugy gondolkodok.
----------
Az igert 3d szemuvegteszt varat magara hogy legyen idom raEladó: GTS450
-
a2d2
addikt
Ez nem tud véletlenül frame interpolációt?
Mondjuk bejövő 24Hz-et átalakít 60Hz-re úgy hogy közben pár képkockát kiszámol még?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
alphamooncam
őstag
Egy kis "szösszenet" az új szerzeményemről:
Ez egy videó processzor, kicsi, sötétszürke aluminium tégla, és kb. a bekötése, használata is olyan egyszerű...
Az ötletet innen vettem, ezúton is köszönöm. ( Minden fontosabb tudnivaló a cikkben elolvasható. )
Kiválasztásához a cikkben megfogalmazott megállapítás - miszerint a belépő szintű rendszereknél lehet vele a legnagyobb eredményt elérni - adta az utolsó lökést.
Környezet, amiben próbáltam, ill. használom:
GB-BXBT-1900, mini PC , Supra HDMI kábelek, Denon DN700AV,
Epson eh-tw5300Windows10, Jriver, Kodi, felváltva.
Filmek 35-50Gb remux, lehetőleg CGI.
És a lényeg:
Nem tudom, hányótoknak kell szemüveget viselnie azért, hogy élesen lásson, nekem igen. A különbséget, a videóprocesszor ki és bekapcsolása között úgy lehetne a legszemléletesebben leírni, mint amikor egy rövidlátó (pl. én ) először felteszi a szeméhez készített szemüveget.
Mivel nincs összehasonlítási alapom magasabb kategóriás lejátszó rendszerekkel, projektorokkal, ezért nem lenne alapja olyanokat leírnom, hogy egy, vagy akár két szinttel is feljebb pozicionált rendszerekkel került egy szintre, úgyhogy ilyet nem teszek, annyit viszont bátran leírok, hogy újra megvenném.
Köszönöm.
-
a2d2
addikt
Az lenne inkább a dúrva ha beleölnék többszázezer Ft-ot a rendszerbe és csak én nézném. Moziba viszonylag ritkán járunk. Ha elmegyünk 5-en az alsóhangon 6e Ft.
Lehet amúgy hogy nincs 1000 óra mert most 1,5 hónap alatt ment az újba 130 óra és télen mindig többet megy.@szepi0808: EH-TW650 még egy bő hetem van visszaküldeni de attól tartok az agyam állt át mert most már mindenhol zavar a 24fps (tablet, pc). Ez a projektor csak besegített hogy "mire kell figyeljek".
A TV-t tudom igazából elviselni 10-es skálán 3-as de-judderrel.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
BBéci
legenda
Na, azt nem engedném, még a gondolatától is borsódzik a hátam. Menjenek a szobájukba, nézzék az LCD TV-t, de azt is erősen korlátozott, ellenőrzött ideig!
-
a2d2
addikt
Ez a 8cm-es nagyon szépen rátixózható lesz a projektorra
Megvettem a másodikat, kb egy hónap múlva beszámolok róla milyen.Elvileg kevésbé fogja bevilágítani a szobát, ennyi előnye biztos lesz a még szürkébb vászontól.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
kenand
veterán
Én is így gondolom. hamar elavul a lejátszó része, ráadásul "kötött/egyedi" TV box könnyem moddolható/frissíthető, kiegészíthető. Egy x96 mini 1GB/8gb most 20 USD, LibreEleccel tökéletes hálózati lejátszó, sőt akár 24H-s torrent letöltő/samba szerver pár watt fogyasztással.
Ha meg 2 év alatt elavul az 5000Ft-os kütyüt nyugodt szívvel lehet nyugdíjazni. (vagy maradhat csak torrentre) -
Exian
addikt
Na gyors tettem is egy próbát, ND4 szűrővel, hát, érdekes Frankón besötétíti, pont annyira, ami még jó. Játékból próbáltam CPL szűrőt is, az forgatásra változtatja a színeket Jó móka. Fotózásnál ugye tájkép fotózásnál nagyon jó, kiemeli az égbolt kékjét megfelelően tekerve, illetve tükröződő felületek mögé be lehet kukkantani vele. Az ND szűrővel még játszok kicsit, adott esetben akár használni is lehet. Persze csak a móka kedvéért. Olyan jó kis "mozis" hangulatot kreál az egészre. Érdekes, tényleg.
(Az ND szűrőket amúgy vízesés meg patak fotózásra használtam régen, hogy minél sötétebb legyen a kép, hogy jó hosszú záridővel lehessen fátyolszerűen fotózni a vízmozgást. Szóval az kimondottan "sötétítésre" is van, persze nem projektorhoz.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Villanyszerelés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest