Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atilla001
senior tag
ugye megvan, hogy ez egy orosz oldalról linkelt PÉLDA.
Az enyém ehhez nagyon hasonló.
18mm-es legolcsóbb fehér bútorlap, feketén élezve. (szerintem elég lett volna a 16 vagy 12, de féltem, hogy hullámos lesz. 1 baja van hogy iszonyat súlya van így) Kevert tikkurila H499 festékkel, kicsi hengerrel felfestve. 120x214cm-es hasznos felület, +6-6cm-es hungarocell dekorléc körbe feketére festve. Felfúrva a falra a földtől az alja 75cm re van. (szerintem még így is magas a közepe, felfele kell néznem)
4 méterről nézem. DLP-hez "feketéhez" csináltam amit mos LCD re váltottam, de nekem megfelel.
Csak akarat kell és nagyon kevés pénz a létrehozáshoz. -
EgySrac
tag
Hi all!
200 körül keresnék valami faszántos full HD projit filmnézésre és játékra 120"-on.Amiket eddig néztem: Benq TH530, Viewsonic PJD 7720HD, Benq W1050.Nagyjából ezeket. Vagy esetleg tudtok jobbat?
-
illes0102
aktív tag
válasz
panicx #39440 üzenetére
Én nekem pár napja érkezett meg a tw5300-asom. rendeltem egy 92" Optoma vásznat is, de még nem volt időm/energiám felrakni mert ahhoz mindent át kellene rendezni .
Nappal világosabb szobában (falra vetitve) is egész jó képet ad. Kicsit jobban besötétitve, vagy épp este számomra már tökéletesen átadja a mozi érzést. persze a fejemtől 20 centire mozog, Eco módban film közben nem igazán észrevehető a hangja.
Én nem bántam meg, hogy ezt vettem 105k ért úgy érzem jobban jártam, mintha TV-t vettem volna.. remélem ez a későbbiekben sem fog változni -
eddhunter
tag
válasz
kreten67 #39487 üzenetére
Holnap tudok csak videót feltenni. Egyébként ezek villogó pontok, és állóképeknél pl. fix helyen villognak, de egy következő képnézél meg máshol.
@Beluudj: használtan vettem a gépet két hónapja, de felújítás miatt most uzemeltem csak be. A helyszínen nem láttam semmit akkor, de nem is tudtam mire kell figyelni. -
Atilla001
senior tag
azt hagy kérdezzem már, ha annyira fekete falak meg minden ilyesmi, akkor mi értelme van körbeledezni a vásznat???
-
kreten67
senior tag
válasz
eddhunter #39485 üzenetére
Videó kellene a jelenségről,mert így nem igazán érthető.
A dmd hibánál nagyrészt fixen fehéren világítanak a beállt pixelek,ami természetesen a sötétebb megjelenítésnél szembetűnő.
A dmd-t pamuttal nem szabad törölni ,de spéci antisztatikus törlőkendővel ami nem képes a felülete alá akadni azzal óvatosan igen.[ Szerkesztve ]
-
eddhunter
tag
Szétszedtem ma a gépet, kitakarítottam, újrapasztáztam ééés megnéztük az első filmet rajta(vele?)
A piszok miatti foltok, pöttyek nagyrészt eltűntek, viszont észrevettem fehér villogó pontokat. Aztán megnéztem állóképeknél és mintha színtől függő lenne a fehér pontok helye. Ez akkor dmd? Lehet ezen javítani vagy chip csere? -
Atilla001
senior tag
válasz
motoroskanál #39480 üzenetére
engem inkább az zavar, hogy szétkoptatja az állandó állítgatással. aztán hogy hangja van és végül a kép változás is inkább vakítás mint hasznos..
-
Atilla001
senior tag
-
kreten67
senior tag
Röhejesen olcsón vettem ,hibásan az USÁ-ban a gépet. (500 dolcsi volt zsákba macska vásárlás)
Leesett 3 m magasról és nincs jó bőrben.
A javítása nem volt költséges de a kaszni repedt ,ragasztott és a sarkából hiányzik egy darab.
A fal amire vetitek,tökéletesen sima és aki festette valamilyen selyemfényű festéket használt amit már korábban erre a célra teszteltek valahol moziszobának. A többi fal körben öreg repedezett fával van burkolva és a plafon se fehér,úgyhogy azért nem olyan pazarló a helyzet a kontraszt szempontjából. -
kreten67
senior tag
válasz
#99499520 #39465 üzenetére
Én egy SIM2 néró 3-at használok vetítőnek 3,5m képátlóval,a Tv-m 65" de azon csak a híradó megy meg a reklámok.
Filmet és játékokat csak a projektoron nézek és nem csináltam moziszobát simán csak a nappaliban fehér falra vetitek. Összehasonlíthatatlan az élmény a vetítő javára. -
Atilla001
senior tag
válasz
Üdv, nem véletlenül járnak az emberek moziba. Meg van a hangulata.
TV-t nézni, legyen bármekkora és bármilyen szép, az TV, évtizedek óta egy teljesen megszokott melléktevékenység. Ha leülsz elé filmet nézni is.
De elindítani egy projektort, fényt csinál a szobában, bekészíted az italt, rágcsát és bámulod a nagy képet, az minden alkalommal alkalom és élmény.. szerintem. Majdnem azt mondom, hogy rá kell készülni..
Nekem 70cm-es katódos TV-m van. Feleségem nézi, én csak akkor ha elmegyek előtte.. ha vennék is mai TV-t, csak multimédiára..
thx -
kokokka
őstag
válasz
Nem értelek! Ha nem fontos a nagy méret, akkor minek gondolkodsz egyáltalán projektorban? Vegyél TV-t, mint ahogy írtad is és biztosan szép képet nézhetsz kompromisszumok és számolgatások nélkül. Meg kell érteni : egy projektor az nem TV minőség! Nekem plazmám van, természetesen sokkal szebb a képe, mint a projektornak. De amikor elindítom a filmet két méter szélességben (bár lehetne nagyobban) eszembe sem jut összehasonlítgatni a TV-vel. Hatalmas élmény, teljesen más, mint TV-n mozizni!
Persze egy egymilliós projektor már mutat, de ha nincs ekkora keret (nekem nincs és valószínűleg nem is lesz) akkor kompromisszumot kell kötni. Bár tény : szerintem gyönyörű a kép a W1070-esemen is.... -
BBéci
legenda
válasz
Ha valóban jó tévét akarsz venni, az eleve nem lehet LCD, csakis OLED, abból viszont 1 millió körül adnak egy 65 colost. Ami olcsóbb, az kompromisszumos, sőt, valamennyire a csúcsmodellek is.
80 colos képet felesleges vetíteni, 100 a minimum, amiért érdemes belevágni. Ami brutálisan nagy az a 4 m széles vászon, de 5-6 méterről nézve egyáltalán nem tűnik túlzásnak.
Tejeskávé vagy bordó színű fal nem "gyász", minden perc kellemes benne akkor is, ha nem vetítesz.Mi az a "flusztál"?
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz
Pro Koryak #39463 üzenetére
Nekem Epson 9300 (kalibrált) és Samsung 82MU7002 van a mozi szobában. Meg tudom erősíteni, hogy a TV képe jobb, mint a vetítő képe. Igaz, hogy csak a kép élességében van érzékelhető különbség, a kontrasztjuk gyakorlatilag azonos (ami a vetítőt dicséri).
-
Atilla001
senior tag
válasz
motoroskanál #39458 üzenetére
üdv, amúgy mi a tapasztalat? Kell autó írisz vagy nem? On vagy off. Nem "koptatja" el a gépet az állandó állítás.. Mondjuk egy EPSON-on.
-
-
törölt tag
válasz
*Ropi* #39452 üzenetére
nyúzok egy dlp acer projit vagy 3 éve otthon... van benne olyan 4000 óra. semmi nem volt cserélve, kipucolva... még bírja. nyúztam egy másikat is előtte, évekig, az is kb. lámpacserékkor volt pucolva... nyúztam nem acert is, hurcolászva, dettó így, hogy kb. több ezer óra után, lámpacserékkor volt pucolva.
meg nyúztam hurcolászós, mindenki projektorát is.
abból a szempontból szerintem jobb is egy hurcolószós proji, hogy nincs elöl, nem lepi a por folyamatosan.
a dlp elég egyszerű rendszer. a dmd meg ha alapból vacak, akkor nyíródik ki. volt itt olyan, aki mint szeme fényét óvta, aztán mégis elhullott, aránylag kevés órával.
gondolom használtan vennéd, jó áron...
de hurcolászós munkagépnek inkább led-eset vennék, 1000-1500 körüli lumennel. olyan 150k környékén már egész használhatókat vehetsz, persze csak 1280x800-asakat.[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz
#95590400 #39453 üzenetére
"...Azt írtam, hogy a minőséget nyírja ki...."
Szerintem ez tény, nincs mit hozzáfűzni, vagy magyarázni rajta. Természetesen a kép minőségét többféleképpen el lehet rontani, de ha egyetlen egy alapvető dologban (pl. kontraszt) elrontod, akkor a kép minősége romlik. A szürke vászon a fekete szintet javíthatja, de valószínűleg elrontja a színhőmérsékletet (színeket).
Az is tény, hogy dedikált mozi szoba nélkül nagyon nehéz megteremteni az ideálishoz közeli vetítési környezetet. Világos, sok fényt visszaverő falak/mennyezet és vastag pénztárca esetén segíthet pl. a Screen Innovation Black Diamond nevű vászna (viszont ez sem kompromisszum mentes, mert hajlamos hotspotolni). -
törölt tag
válasz
#99499520 #39451 üzenetére
oké, pont tegnap ültem egy minőségi lcd tévé előtt, 40"-on, és néztünk bele az új jumanji-ba, gyönyörű volt a képe, de tényleg... éles, szép, jó színek, a fekete szinttől nem estem hanyatt, továbbra sem... ugyan nekem kicsit lapos és valahogy steril. alatta fáint hangprojektor, mélynyomóval.
este meg végignéztem a filmet egy tökátlag szobában, a fehér falon, egy kb. 6 éves 720p projektoron, egy 2.1-es bögreszettel, amit azért ki lehetett húzni a 100" széleihez.
az egész jelenlegi összérteke az előzőhöz képest, hát.... a tizede ha lehetett. de valahogy jobban szórakoztam előtte. -
törölt tag
válasz
lemmy9 #39450 üzenetére
az eléggé relatív fogalom, hogy ki milyen szempontok szerint ül be valami elé. és mit tekint minőségnek. vagy minőségi szórakozásnak.
de ja, minőségileg a mérhető kontrasztot lövi ki, de a kontrasztérzet viszont eléggé viszonylagos tud lenni. sokat lehet javítani a kontrasztérzeten szürke vászonnal, a lámpa dimmelésével dlp esetén, lcd-nél az írisz szabályozással.
minőségileg meg úgy jó érzés ülni egy szimpla besötétített szobában egy átlagos projektorral is, az emberek döntő többségének. akinek meg nem, az benyúl a zsebébe, oszt, szoroz, épít, fúr, farag.
mindenki a maga szintjén nyomorog.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
válasz
lemmy9 #39448 üzenetére
én épp ezért szoktam mondani, hogy átlagos körülmények közé, otthonra tökfölösleges a belépő szint fölé menni, mert ritkán jön ki a különbség.
de az élményt azért nem nyírja ki egy átlag nappali, és egyelőre nem tapasztaltam mozi fílinget 60" alatt, ráadásul eddig az lcd tévék képe sem győzött meg arról, hogy szívesen váltanék rájuk. -
Atilla001
senior tag
válasz
lemmy9 #39444 üzenetére
a tény az tény.
csak úgy "hát igen" előszóval annyit mondanék, hogy ez is mint a tökéletes hifi, lehetetlen és végeláthatatlan küzdelem. Sose lesz olyan, hogy most jó.. dedikált moziszoba nélkül valljuk be, ki akar élni egy fekete szobában? Az a lényeg, hogy tetsszen a hangzás vagy a film amit nézel.. nem a milliókon múlik..
Nekem saját tartóm, saját vásznam, régi de felső kategóriás proj (H27 et néztem évekig) és szeretem..
Itt ennél pontnál leülök és élvezem a zenét, vagy a filmet amikor tehetem..bocsánat a kitérőért, leültem.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
nagyúr
Sziasztok!
Az Epson EH-TW6700, ha jól látom 2016 év végi model. Van ennek a típusnak 2017-es vagy 18-as kiadása, vagy még nem jött meg az utódja?
-
lemmy9
őstag
válasz
AVhelper #39436 üzenetére
Bezony.
Ezerszer le lett írva, hogy a vetítés csak egy dolog, jó nagy, de a minőségi képhez kell a sötét környezet is, és persze egy jó gép.
Három helyiségben, négy fajta falszín között vetítettem az elmúlet időszakban, talán mondhatni, hogy egy alsó-középkategóriás projektorral (JVC X-3). Fehér, meggybordó, karton/csokibarna és fekete szobákban. Az eredmény lenyűgöző, pozitív irányba. Hatalmas ugrás, rengeteget számít.
Úgyhogy bocs, de világos helyiségben a minőségi vetítés csak a szar és a pofon esete Tóth Marival.[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz
*Ropi* #39439 üzenetére
szia,
ez tényleg munkagép, 6x RGBCWY színkerékkel. Színkerék, dmd chip is kapható hozzá , pl. ebay-en emberbaráti áron. Ha kímélni szeretnéd: az alkatrészek jobban járnak ha nem kapcsolgatod sokat ki-be a szünetek idejére (esetleg van rajta blank mode?). Mivel poros környezetet írtál érdemes sűrűbben takarítani (nem tudom h szűrő van/nincs benne). A lámpát kb. az élettartam 3/4-nél cseréld (a lámpák ilyenkor már több UV-t kezdenek kiadni és ez károsítja a dmd-t) Ha megjelenik az első 1-2 fehér pötty akkor a dmd gyengélkedik, cserés lesz. A pasztázás már szaki dolga, takarításkor esetleg meg lehet ejteni.
Kis odafigyeléssel (időnként kis ráköltéssel) életben lehet tartani sokáig...jó munkát -
Mik76
senior tag
válasz
Nadelwald #39441 üzenetére
Jobb ha nincs, de ha csak minimalisat kell allitani azt altalaban nem lehet eszre venni.
Nekem otthon a magas menyo miatt kellett egy kicsit korrigalni . Kb 20-25 centivel magasabban van a proji mint ahonnan mar nem kellene. Ennyit konnyeden lehet kompenzalni eszrevetlenul. -
Nadelwald
csendes tag
A trapéz korrekció mennyire kerülendő? Jelenleg a vászon (110˝) alja 110 cm-re van a padlótól, kicsit lejebb szeretném engedni, de csak akkor ha alig észrevehetően romlik a kapott kép. Epson 5300 a proji, fejjel lefelé van, és a szoba adottságai miatt sajnos nem tudom lentebb rakni.
-
panicx
csendes tag
Köszi a választ,
Igen olvastam amit írtál a karbantartásról, csak ott említetted,hogy még egy kisméretű szőnyegre is rákérdeztek a szervízben,ezért gondoltam,hogy egy teljesen szőnyeggel burkolt szobában ez már gázos lehet.
De akkor így bennmarad a pakliban Epson tw5300 is. Igazándiból erre felé hajlok, a color light output miatt.
A másik esélyes a Benq W1120/w2000 duó. Esetleg még a throw ratio miatt Benq w1210st,,ehhez nem kellene szétbombáznom a szobát. Bár ez meg kivűl esik a rászánt kereten.
Vacillálok,már egy ideje. Nehéz szülés ez. -
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Az Acer P1510-ről mi a véleményetek és mire kell figyelni vele kapcsolatban (Poros környezetben van használva: utazós munkagépnek vettem, alkalmanként 4-6-8 órát megy.)? Takarítási idő, színkerék sebessége, DMD beszerezhetősége és ára, + egyéb, tippek & trükkök rovatba tartozó hasznos infók? Köszönöm!
Pasztázáshoz jó az A.C. MX-4, vagy jobb hővezető képességű kell?
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz
panicx #39437 üzenetére
szia,
nem erről volt szó. A szűrővel ellátott gépeknek van takarítási előírása ami 100-200 óránként is kérheti a szűrő takarítását. Azt mi javasoltuk h 1-2 évente a használattól függően érdemes elvinni nagytakarításra a vetítőd.
Az lcd valóban érzékenyebb a porra, jellemzően ezeknek van is porszűrője. -
panicx
csendes tag
Sziasztok!
Volt itt szó,hogy az LCD-s gépek elégé érzékenyek a porosodásra.
Jól sejtem,hogy elfelejthettem az LCD-s projektort egy padlószőnyeggel burkolt szobában? -
AVhelper
senior tag
Idéznék:
"A fenti elvárások nem kizárólag a projektorra vonatkoznak, hanem a vetített kép aktuális valós kontrasztjára, amit a projektor képességein kívül döntően befolyásol a vetítési környezet és a vetített tartalom is. A vetített kép valós kontrasztarányát egyfajta zajként rontja a fényszennyezés, ami egyrészt a projektortól eltérő más fényforrásokból ered, másrészt a projektorból származik, de nem kívánt fényszóródás következménye.
A vetítési környezet szerepéről
Ideális vetítési környezetben nincs fényszennyezés, azaz a vetítőfelületre csak a vetítő optikájából származó direkt fény jut. Ez többnyire csak teljes sötétben érhető el és csak úgy, ha a vetítőfelületre nem verődik vissza az arról a térbe jutó fény. Ez utóbbi csak úgy lehetséges, ha a térnek vagy nincsenek határolófelületei – mint az egykor oly kedvelt esti szabadtéri autós- és kertmoziknak -, vagy olyan határolófelületei (falai, mennyezete és padlója) vannak, amelyek nem verik vissza a fényt.
Egy ha nem is ideális, de optimális házi-mozi vetítőhelyiség jól elsötétíthető, a benne működő biztonságos közlekedést és kényelmet szolgáló egyéb helyi megvilágítást nyújtó fényforrások direkt módon nem világítják meg a vetítőfelületet, aminek közvetlen környezetében nincsenek a fényt visszaverő világos felületek. A vetítőfelületet érő fényszennyezés megfelelő árnyékolással is csökkenthető."
Ha érdekel a teljes cikk, írd be a keresőbe a fenti idézetet.
A lényeg: egy bármilyen drága projektorral sem lehet elvárt kontrasztú képet vetíteni, ha a vetítési körülmények nem megfelelőek - például egy fehér falakkal és plafonnal határolt nappaliban. Ugyanakkor 300 eFt-ért is lehet kapni megfelelő házimozi vetítőket.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz
lemmy9 #39434 üzenetére
Basszus, a vetítéssel akkor nem volt még semmilyen tapasztalatom, ezek voltak az első tétova lépéseim. Vetített képet csak moziban láttam azt megelőzően, sőt, a plazma TV-k mellett még csak az első LCD TV-m volt akkor, ráadásul az pont egy Samu UE55C8000 volt (megvan még), amely ma is nagyon megállja a helyét. Ezt leszámítva, addig csak plazma TV-k képeit láttam...
-
pistabyte
tag
Köszönöm a válaszokat,majd jövő hónapban beszerzek egy ilyen légszűrőt,addig sima takaróval letakarom a projit
.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
Ahogy Norbi 72 is írta, abszolút használhatóak házimozira. Én a kérdésedre válaszoltam. Mindenképpen javaslom én is, hogy legeslegelőször nézz meg minél több vetítőt működés közben, hogy képbe kerülj. Sokaknál a kép nagy mérete feledteti a minőségi hiányosságokat, de én pl. majdnem feladtam a vetítést, mielőtt egyáltalán belekezdtem volna: 63" plazma TV-m utódjául kerestem vetítőt (négyszeres méretben), minőségi visszalépés nélkül. No ez (mármint a "minőségi visszalépés nélkül") nem jött össze 6 év alatt sem.
-
Stehe
aktív tag
Köszi, kíváncsi vagyok! Igazából méretben és árban is hasonlót keresek...
Sajnos a boltokban elég szűkösek a bemutatótermi típusok, pl. a netdepoban is csak Optimo van, az összes márka összes típusát bejárni meg lehetetlen.
Ezért szeretném először körbejárni a témát, hogy mik azok a feltételek, amiket minimum meg kell ütnie a projektornak, és ha megvan egy listám, utána járnám körbe az üzleteket, hogy hol lehet élőben megtekinteni...
-
Stehe
aktív tag
válasz
gyeniko #39426 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor a 200-300e Ft körüli készülékek nem igazán használhatóak házimozira? Nézegettem különböző típusokat, pl. Optoma HD142X készülékről egész jókat írtak házimozira...
Kompromisszumkész vagyok, csak mielőtt elmennék élőben megnézni, szeretnék körbenézni, mik az ajánlott típusok...
4 méter elég nagy távolság, ha jól számolom kb. egy 250cm képátlóval ki tudnám használni a FullHD-t is... Vászonnal tervezném, mert a vetítendő felület mögött tapéta van...
-
gyeniko
őstag
"...mely készülékek a javasoltak, illetve ezen igényeket milyen árkategóriájú projektorok elégítik ki, melyek hozzák legalább egy közepes kategóriájú LED tv minőségét?"
Ez nehéz kérdés, mert az 1 pontból vetítés műszakilag sokkal nagyobb kihívás, mint a hátulról, egész felületen megvilágított kép megjelenítés (TV).
Amennyiben minden szempontból legalább egy közepes LCD TV képminőségét keresed FHD-ben, akkor 3-4 millió Ft feletti új árú készülékeket kell keress. A vetítők a kép élességét ugorják meg legnehezebben, a többi szempontot már kb. 1 m Ft új árú masina is tudhatja.Ja! A fentiek akkor igazak, ha van megfelelő vászon és vetítési környezet.
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Egy 22m2-es nappaliba (amerikai konyhás, konyhával együtt 32m2) keresek házimozi megoldást. A hangrendszer már kb. megvan (Yamaha erősítő egy Kipsch 5.1-es rendszerrel), még a megjelenítőn gonddolkodom. A kanapé és a fal között kb. 4 méter a távolság. Jelenleg egy 42"-os plazma tv-m van, ami erre a távra elég kicsinek bizonyul. Nézegetve a szóvajöhető tv árakat meg szeretném vizsgálni a projektor alkalmazását is. Egy 65"-os jobb minőségű tv min. 350e-400e Ft, nem tudom eldönteni, hogy egy olyan projektor, ami már ezt a képminőséget produkálja árban hol kezdődik. Tartalmilag nagyrészt FullHD filmeket nézek, egy hálózatra kötött médialejátszóról, amit szeretnék is megtartani. A szoba elég világos, de ha lehúzom a rolót be tudok sötétíteni. Mivel a nappalit még nem fejeztük be, megoldható, hogy a projektor a plafonra kerüljön rögzítésre. Ilyen esetben mennyivel kell lejjebb tenni? Mert azt sem szeretném, ha a nappali közepébe belógna... :-)
A fenti igényekre mit gondoltok, mely készülékek a javasoltak, illetve ezen igényeket milyen árkategóriájú projektorok elégítik ki, melyek hozzák legalább egy közepes kategóriájú LED tv minőségét?
ui: Ami még fontos, az az erős fekete, mert a plazma tv mellett nagyon hozzászoktam, ebből nem szívesen engednék sokat... :-)
-
Beni2360
félisten
válasz
cinemazealot #39417 üzenetére
Pedig a megoldás egyszerűbb, mint régen duda szóval kezdődött a munka és avval is fejezték be.
Mosta 21. században csengő hangra változott. -
pistabyte
tag
Köszi
Nincs esetleg valami olcsóbb,egyszerűbb? Kicsit sokallok most ennyit kiadni egy porszürőért
-
GZoli7
senior tag
-
-
péjé
őstag
válasz
pistabyte #39414 üzenetére
A párásító biztos nem segít de ha szűrős a vetítőd akkor rendszeres tisztítás (akár 100-200 óránként főleg LCD.nél) sokat dob. Nálam pl. egy nem túl nagy szőnyeg van a szobában de erre is rákérdeztek a szervízben, nem gondoltam volna.
Nagytakarításra sztem használattól függően 1-2 évente érdemes áldozni mivel a por akár zárlatot is okozhat, rossz hővezető így pl. a poros alaplap nehezebben hűl, a belső hőtől ráéghet alkatrészekre, stb.
LCD-nél én az ultrahangos tisztítással dolgozó szervízt javaslom.
A rendszeresen takarított gépnél kisebb a meghibásodás veszélye, nő az élettartam mint más karbantartott eszközöknél pl. PC, laptop.
Olvastam karbantartást nem igénylő vetítőkről, ez kb. annyira igaz mint a 30-40,000km-es olajcsere periódus, a gyakorlat megcáfolta. -
synar
őstag
Próbálkozott már valaki közületek a firmware módosításával Benq W1070-en? Van értelme nekiállni és frissíteni 1.03-ról 1.08-ra, hoz valamilyen érdemi változást, pl. a mozgásmegjelenítésben? A Firmware Changelogs-ot én is olvastam, de annak a véleményére lennék kíváncsi, aki kipróbálta és érzékelte is a különbséget. Köszönöm a válaszokat előre is.
-
pistabyte
tag
Ahogy látom a por legnagyobb ellensége a projektornak. Esetleg vannak praktikák a porosodás csökkentésére?
A párásító-légtisztító berendezések szerintetek hatékonyak lehetnek a por csökkentésére?
Bár nem tudom eleve a páráztatás inkább kárt okozhat az elektromos készülékekben. -
a2d2
addikt
válasz
cinemazealot #39412 üzenetére
Gondolom az első fél napod ráment a csibészek keresésével akik barkácsolás közben szórakoznak veled
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Beni2360 #39411 üzenetére
A kapcsoló érintkezői között kialakuló ív által keltett EMP-t ez nem nagyon zavarja.
Nekem pl. a kapucsengőm úgy van megcsinálva, hogy egy a kapu és a ház közötti érpár egyik vége a kapunál lévő nyomógomb érintkezőit köti össze a rádiós csengő gombelemről működő (és az előszobában elhelyezett) kültéri egységének nyomógombjának kapcsaival. Ezzel a kültéri nyomógombját kivezettem a kapuhoz, de a könnyen lelopható és sajnos nem annyira vízálló kültérit bent tarthatom a lakásban. Mellette 2 méterre pedig (szintén az előszobában) van a beltéri bimm-bamm, ami szintén elemről megy. Ennek ellenére számtalanszor volt már, hogy amikor a közelben be- vagy kikapcsoltam egy (kommutátoros) fúrót vagy dekopírfűrészt, a csengő megszólalt. Pedig hót független mindentől.
A megoldás az volna, ha minden alaposan le lenne árnyékolva. Minden 230-as és minden jelkábel, no meg persze a szerelvények (kapcsolók, konnektorok stb.).
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
Szerintetek az árt a projekornak, hogy a villanykapcsoló már kopott, ès fel/le kapcsolásnál elektromos kisülèst okoz ès a projektor újraállítja a kèpfrissítèsi frekvenciát? Azaz elmegy a kèp, majd visszajön, mint amikor frekvenciát váltasz, vagy felbontást stb.
[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
válasz
Tonchi #39399 üzenetére
WXGA (1280 x 800 pixel) felbontású és 145 eFt akciósan az Epson EB-W05.
-
yanpec
aktív tag
Azèrt belèpő szinten nem olyan drágák a dmd chipek, pl. A Benq W1070-z, már találtam 30k-èrt.
Új hozzászólás Aktív témák
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GTA V
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Politika
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest