Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
yanpec #40497 üzenetére
Ilyen volt: OPTOMA DE1123ETT
-
yanpec
aktív tag
Nekem koppra ki van tekerve a zoom, semmi homályosodást nem tapaszalok a sarkoknál.
Láttam a szaturnban egy nagyon komoly kifeszített rolós vásznat, komolyan mondom az egyenesebb volt mint a falam. Sajnos ár nem volt kint csak a projektorokè. 😱 Beleszerelmesedtem.😂
[ Szerkesztve ]
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
Miskolcon tud valaki projektor szervizt?
-
péjé
őstag
válasz
mcmike #40491 üzenetére
szia,
ha koppra kitekered az optikát akkor biztosan lesz a sarkokban torzítás, a legjobb képet nem meglepően a középállásban adják a vetítők, ezt érdemes lenne megnézned.nekem volt benq w2000-em, jó gép, sztem érdemes még kicsit várni. A w1070+ ua. mint a w1070 csak nagyobb fényerővel. Jó kis alapgép de sztem is alulmarad a w2000-el szemben.
Uborkaszezon van, ősszel elindul a mozizás otthon, többen kezdenek el csereberélni, ha teheted kicsit várj. -
W1100-at érdemes lehet használtan venni?
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Újra a látókörbe került egy EPSON EH-TW8100-as gép használtan elég jó áron, 4db szemüveggel amin újra gondolkodóba estem. A múltkori hozzászólás-omban kb. leírtam a helyet ahova kerülne, és ugye az jött ki hogy nem tudná kivetíteni a teljes vászon méretet maximum fókusz beállítás mellett sem.
Akkor végül nem lett kifejtve hogy ez miért nem jó. Érdemes erről beszélni, vagy nem? Ejtsem ezt a típust végleg és várjak egy Benq W2000-re? Vagy Epson EH-TW5650-re?
Nem lenne jobb egy picit régebbi felső kat. gép mint egy új/kicsit használt belépő/közép kat.? Csak kérdezem...
Illetve látok még BenQ w1070+ opciót. Avforum teszt szerint nem éri el a W2000-est sok szempontból sem. Van valakinek közvetlen tapasztalata? Tényleg érdemesebb egy W2000-esre "várni"?
[ Szerkesztve ]
-
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
Otthoni használat- mire szeretnél vetíteni,
csak falra, vászonról hallani sem akarok- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
2-2,2m szélességű, nézési távolság 2,7-3m- mekkora a szoba,
7,1x3,3m de a projektornak csak egyetlen helye lehetséges, 3m vetítési távolsággal, jelenleg is van fent konzol.- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
konzolról megy a szoba hosszú falának egy konkrét szakaszára- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
100-150k bruttó, cégbe most ezt nem vinném be- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
közepesen sötétíthetőegyéb infó
Képminőségi igényeim meglehetősen alacsonyak. Jelenleg az olcsó kínai CL720D projektort használok. És tulajdonképpen a képével abszolút meg vagyok elégedve. Egyetlen komolyabb bajom van vele, hogy zavaróan hangos. Persze nem sírnék, ha jobb lenne a képe, de nem dőlök kardomba, ha mégsem. Forrás egy S905-ös box. Szóval semmi okos funkció nem kell.[ Szerkesztve ]
-
Niki19841023
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Venni is fogok ilyet, de én most a komolyabb takarításra gondoltam.
A mi vásznunk már kilenc éves. Az állapota nagyon jó, nem hullámosodott (állandóan le van engedve a nappaliban), csak szeretném most egy korrekt takarításnak alávetni. Ehhez szeretnék most segítséget. -
Q
senior tag
válasz
Niki19841023 #40483 üzenetére
Én szintén a DM portörlőt használom, amit *hm15* is linkelt.
[ Szerkesztve ]
-
buek1967
tag
Sziasztok! Mi most a best buy projektor kb. 30 fős osztályterembe? Kb. 6 db kellene szeptember elején és nagyon nem mindegy az ár (a csereizzóé sem!). Sajnos a termek csak kicsit sötétíthetők el (függönnyel) és egyébként is írniuk is kell a tanulóknak. Előre is köszi!
-
hm15
senior tag
válasz
Niki19841023 #40483 üzenetére
DM-ben kapható, hetente egyszer áttörlöm vele és olyan maradt, mint újkorában. Ha nem lenne rendszeresen portalanítva, egy idő után biztos nedvesen kellene csutakolni.
-
Niki19841023
csendes tag
Sziasztok!
A vetítő vásznat ki-mivel-hogyan takarítja?
Az én vásznamra kicsit már ráférne, de nem tudom hogy kezdjek hozzá. -
Mik76
senior tag
válasz
cinemazealot #40479 üzenetére
kádból kivéve nem megy a gép...
Ezen jot rohogtem.
-
BBéci
legenda
válasz
cinemazealot #40479 üzenetére
Légkondim beltérijében kétféle, porszívómban háromféle szűrő van, az egyiket lehet mosni, a másikat tilos. Szóval nincs ebben semmi különös, anyaguktól függ.
-
PNP
őstag
Sziasztok,
Hátulról vetítéshez milyen anyagot ajánlotok (de nem gyári vetítővásznat), ami nem horror áron van? Ráasádul jó lenne méteráru, mert egy konkrét tárgyat kellene bevonni vele, illetve fontos lenne, hogy valamennyire elasztikus legyen. Létezhet ilyen?
-
+1
Gondolom, hogy néhány Darwin-díjra jelölt lyúzer félig vizesen szerelte vissza a vetítőbe, az meg így tönkrement. Azóta meg muszáj ezt odaírniuk, nehogy pert akasszanak a nyakukba, mert a kádból kivéve nem megy a gép... Szóval szerintem ez az intelem is kb. azoknak szól, akik a frissen fürösztött macskájukat a mikróban akarják megszárítani.
Hacsak nem tényleg valamilyen speciális szűrőről van szó. Erről egyébként lehet tudni valamit? Pl. HEPA, vagy valami egyéb összetételű cucc?
-
-
válasz
Diplomata #40473 üzenetére
Ne ess pánikba !
Az oldal fejlesztés alatt áll.
Projektoros ügyekben ( javítás, kölcsönzés, izzócsere vagy felújítás ) addig is megtalálsz emailben:
batyo @ icedsl . hu
batyo @ projektor . hu
vagy a www.projektor.hu fórumán
vagy itt: http://www.avx.hu/forum/index.phpAz új oldal elkészültéig Jó Mozit mindenkinek !
batyo
-
Diplomata
aktív tag
Üdv.
Valaki nem tudja véletlenül Batyo telefonszámát?
-
péjé
őstag
szia,
az LCD projik halála ha nincs karban tartva, a rárakódó por ráéghet az lcd elemekre és takaríthatatlan lesz, kuka a gép.. A manuálban nézd meg h hány óránként ajánlja a szűrő tisztítását. Ilyenkor ki is kell venni a betétet, óvatosan portalanítani, ha műanyag akkor lehet vízzel öblíteni, száradás után mehet vissza. A gépet magát 2-3 évente illik (lehetőleg ultrahangos) takarításra vinni így jó sokáig ki lehet tolni az élettartamát.
Nyáron ha nincs klímád akkor lehetőleg ne használd fél napon keresztül, ilyenkor nagyobb a hőterhelés. -
Exian
addikt
Bocs, ha OFF: Kicsit több, mint 1 éves, 400 órát használt projektorral van bármi tennivaló, ami a karbantartást, tisztítást illeti? Ez az első projektorunk, úgyhogy még nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatom. Amit eddig megtettem, hogy rendszeresen pucoltam az oldalsó kis szivacs szűrőt, azon szép kis porréteg szokott lerakódni.
Ezen kívül kell bármit tenni vele? Forgalmas helyen levő panel lakásban van használva, poros, száraz a levegő, de legalább jobban csúszik a sör
Epson EH-TW 570 a szóban forgó projektor.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
CyDoN
senior tag
Szia,
3év garancia van a BenQ projektorokra.
Nézd meg a sorozatszámát, és hívd fel a benq szervizt, ott megmondják, hogy belefér e még a garanciába. -
-
MajaG
senior tag
Sziasztok!
Tegnap óta olyan hibát produkál a Benq W1070+ projektorom, hogy a HDMI2 MHL-es porton nem ad képet.
Viszont a kimenet választónál zölden jelzi, mintha aktív lenne a port és be lenne dugva valami. HDMI1-en ad képet, viszont azon nem működik az IPTV-s STB HDMI HDCP hiány miatt.
Meghalt a projektorban a vezérlő? (mert régen ment a HDMI1-en is, egy fél éve dugtam át HDMI2-re, mert ott már nem ment)HDMI2-ön tegnap óta, semmilyen eszköztől nem fogad jelet. (Telekom IPTV, Koax STB, AppleTV4, Xbox One)
Több kábelt is próbáltam természetesen. (hosszú, rövid, több fajta típus)
Nem találom most a számlát, hány év garancia van erre a projektorra? Ha több, mint 2 akkor előkeresem.
-
Nyiscsák
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem egy beárazós topik de nem tudom hol tegyem fel a kérdést. Meg szeretném hirdetni a projektoromat és szeretném tudni mennyit érhet.Típusa: 2016 februárban vásárolt, Optoma HD26 és a lámpájában 20 óra van, mindene hibátlan, karcmentes, szekrényben állt. Hátha érdekel valakit.
-
péjé
őstag
Csak a legújabb erősítőknek van csillió ft-ért hdmi 2.0b kimenete, a többi sajna nem engedi át a hdr-t csak a 4K jelet így eleve "szűrt" jel menne a splitterbe.
Nekem van egy Harman 171s AV, ez sem tudja a kimenetén a hdr-t de nem dobom ki mert igen jó mozis hangja van.
A lejátszómból (Himedia Q5pro) megy a splitterbe a hdmi, innen a tv felé megy 1, ez viszi a 4K hdrt-t, a másik kimenet az AV-be megy így inenn le tudom venni a HD hangokat is (optikai kábel csak Dolbyt ill. DTS-t visz, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio csak hdmi-n megy át és ezek a BD lemezeken általában a hangsávok) ill. az AV hdmi outja megy a proji felé.
Így max. képminőség mellett max. hangminőséget tudok kinyerni és csak a splittert kell cserélgetni.
Most csak akkor cserélnék AV-t ha Dolby Atmost is szeretnék de perpill. a 2 lurkóm elviszi az időm így örülök ha időnként szól is a cuccom...:-) -
péjé
őstag
-
kkari
csendes tag
Igazad van, azért remélem nem okoztam az elnevezéssel nagy kavarodást
Abban is tudnátok segíteni, hogy ha van egy TV és egy projektor is illetve egy házimozi erősítő, akkor hogy oldjam meg, hogy a HDMI kábelt ne kelljen mindig cserélgetni az erősítőben? Biztos van rá vmi megoldás.
Mert ugye az erősítőből megy a TV-be illetve a projektorba a HDMI kábel. ( legalábbis remélem, hogy jól kötöttem össze ... ) -
kkari
csendes tag
Az oldalfali konzol szemben a vászonnal lenne felhelyezve. Szóval hátsó falra. Megpróbálom a lehető legpontosabban a vászon közepe vonalában felhelyezni. Vmilyen teleszkóposat szeretnék vásárolni és erre szeretnék tanácsot kérni vkitől, hogy milyen legyen a márkája, ha egyáltalán ez fontos... ( láttam 5 ezertől 140 ezerig ilyen oldalfali konzolt. )
-
péjé
őstag
Oldalfali konzolnál gondolom nem a vetített kép közepén lenne a proji így ha csak nincs nagy lencse eltolás a gépben akkor trapézkorrekciót kellene használni ami viszont ront a képminőségen. Lehetőleg plafonra vagy hátsó falra helyezd el a géped.
Fix vásznak porosodhatnak, ezt gondolom óvatos porszívós puha kefével lehet portalanítani, egyéb takarítás semmiképp nem oldószeres cuccokkal, ha van rá lehetőség akkor a vászon forgalmazóját érdemes megkérdezni. -
Vitee
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni nekem.
Van egy LG PF1000u projektorom. Ennek van ugye 2 HDMI aljzata. Egyikbe egy digi box megy, a másikba pedig egy Xiaomi Mi box. A hangot egy soundbar szolgáltatja, ami a projektorba van kötve egy optikai kábellel. Így van hangom mindenhol, MI box-ba is, Digi boxxal is, ha PS4-et használok a MI box helyett akkor ott is.
Az android boxot hétvégén vettem, de van vele egy kis probléma. Kodiban nincs teljesen szinkronban a hang. Utána kell állítani, mert késik a hang. A Kodi beállításában a lejátszó fül alatt van egy opció, hogy "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz" ami a hang és videó szinkronjáért felel.
Ha ezt bekapcsolom akkor rendbe jön, nem késik a hang, viszont nem használ hangtovábbítást vagyis nincs DD 5.1 hangom, hanem sima 2.0.
Ami érdekes, hogy a digi tv-nél ami Dolbyban szól ott is késik a hang. Amint kikapcsolom ez teljesen jó. Ez eddig nem zavart mert max HBO ami érdekes DD hanggal, de itt meg nincs HD-ban.
Az LG beépített lejátszójával nincs semmi gond, ott nem késik a hang.
A MI boxban a Beállítások/ Hang/ Digital sound menü alatt HDMI van kiválasztva. Ha auto-ra megyek akkor az SPDIF-et választja ki automatikusan, így viszont sehol nincs hang. Se a MI box menüjében se filmeknél, sehol. Ha HDMI-t választok akkor jó.
Van valami ötletetek ennyi infó után, hogy mi lehet a ludas? Nagyon zavaró a dolog!
Előre is köszönöm! -
kkari
csendes tag
És még 1 kérdésem lenne: oldalfali konzolokról van vkinek tapasztalata? Az AVTEK-nek vannak egész jó konzoljai és még az ár sem olyan vészes.
üdv
-
kkari
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan kell egy vásznat karbantartani, tisztítani? Van erre vmilyen szabály amit be kell tartani?
Köszi
-
z123456789
addikt
válasz
cinemazealot #40444 üzenetére
Jaja, gondoltam, és bíztam benne, hogy a hétvége elég lesz rá.
Otthon jeleztem, hogy a projektor mellett/közelében, még levegőt se vegyen senki. -
válasz
z123456789 #40440 üzenetére
"...mennyire laksz messze Győrtől?"
Pest megye.
"Sikerült."
Akkor maradok itthon.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Trigonometria!
Spárga végét rögzíteni a vászon egyik szélén!
Spárga másik végén lévő ceruzával ívet rajzolni a hokedlire!
Átballagni a vászon másik szélére!
Ismét ívet húzni, ahol metszik egymást a vonalak az a közepe!Vízszintbe állítani a hokedlit, (vagy amiről vetítesz) meg egy pohár vízzel, ha nincs otthon vízmértéked!
Jó szórakozást!
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz
A projektor jobb oldala feljebb van mint a bal, plussz lehet az automata keystone is beledolgozik.
-
z123456789
addikt
válasz
cinemazealot #40439 üzenetére
Nem, nincs rajta trapéz, mindent kivettem.
Nincs itthon a haleszem optikám, de ha hazaér lefotózom a szobát.
Egy vonal sem segít az elhelyezésben.
Tologatom jobbra balra, esküszöm feladom.
Most egy széken van, hogy ne létrán kelljen bohóckodni, illetve hogy stabilan álljon. De így sem adja ki. Szerintem béna vagyok.Hm..mond csak mennyire laksz messze Győrtől?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
z123456789 #40438 üzenetére
Hm... Közben a fényképedet nézegetve pont úgy tűnik, mintha a gép jobbra lenne a középvonaltól és enyhén balra nézne...
Vagy ezen a képen már van némi trapéz korrekció is? Mert mielőtt nekifognál bárminek is, azt üsd ki teljesen. Abszolút torzítás mentes legyen a kép!
Egyébként valóban nem szabad elkapkodni a projektor felszerelést, főleg ha ST. Februárban egy topictársnál voltam mennyezetet furkálni (Benq W1080ST+), azt is megelőzte néhány aprólékos méricskélés meg számítgatás, rá is ment egy bő óránk.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz
cinemazealot #40437 üzenetére
Aha, kapisgálom akkor, és kicsit megnyugtat, hogy nem én vagyok azért ekkora balf*** azért, hanem ez tényleg nem egy egszerű dolog. Pláne, hogy a szoba alapterülete sem négyzetes, és még a födém is ferde néhol.
Köszi a tippet, akkor keresem a jobb pozíciót.
-
válasz
z123456789 #40435 üzenetére
"Ekkora eltérés okozhatja az ekkora torzulást szerinted?"
1 méteres távolságból, egy 2 méter széles kép esetében? Hogy a viharba' ne!
"...az sem segít a dolgon, hogy közeli vetítésről beszélünk."
Jól látod. Pontosan ez az, ami rohadtul megnehezíti a dolgot, hiszen a legapróbb elmozdulás a vászon síkjára merőlegestől hatalmas torzulást okoz a vetített képben. Próbáld 1,5...2 cm-rel jobbra (ha jól értelmezem a sarok távolságaidat) vinni a gépet, sokkal jobb lesz.
(#40436) yanpec
Teljesen jó! -
yanpec
aktív tag
válasz
cinemazealot #40432 üzenetére
Ez a max amit ki tudtam hozni belőle, szerintem így már vállalható. A megoldás az volt, hogy kinezologiai tapevel, az alsó rúd bevágását ahol rá lehet húzni a vászonra leszűkítettem úgy, hogy szorúljon rajta a vászon ès mikor húzom vissza rá automatikusan kifeszítette a vásznat, plusz a rúd szèp fekete lett. 😁. Befejeztem nem vagyok hajlandó több időt rászánni. 😊
Használom így egy darabig aztán majd veszek egy komolyabb vásznat ami már fix lesz.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz
cinemazealot #40434 üzenetére
1. Igen
2. Igen
3. Igen
4. Nem, 137 / 142
5. Nem, 192 / 197A gépet a helyszínen kipróbáltam, ott nem volt gond. Valami nálam lesz. Amint látod a távolságok nem pontosak. Ekkora eltérés okozhatja az ekkora torzulást szerinted? Mert kézből próbálgatva sem volt olyan pozíció, amire azt mondtam volna, hogy minden frankó. Esetleg még megcsinálom azt, hogy leteszem egy asztalra, és alulról próbálom meg belőni. Ha úgy sikerül, akkor a függesztéssel van a gond.
Elég macera ez a függesztéses megoldás.Gondolom az sem segít a dolgon, hogy közeli vetítésről beszélünk. Itt aztén mindenféle elmozdulást felnagyít a kép. -
válasz
z123456789 #40433 üzenetére
Néhány kérdés:
1. Függőleges a vászon?
2. Sík a vászon (függőlegesen és vízszintesen is)?
3. Vízszintes a géptest (az optikai tengely mentén és arra merőlegesen is)?
4. A gép lencséje azonos távolságra van a vászon két felső sarkától?
5. A gép lencséje azonos távolságra van a vászon két alsó sarkától?Ha mindenre igen a válasz, akkor valami gebasz lehet a géppel.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Pénteken vettem egy ACER H6517ST-t. Akinek ilyen vetítője van, az segítsen, ha tud, legyen szíves!
A trapéz korrekción kívül más lehetőség nincs a kép illeszkedés javítására, igaz?
Illetve ezen csak élességet lehet állítani, igaz? A Benq-n lehetett optikai zoomot is csinálni, ez nagyban könnyítette az elhelyezés lehetőségeit.
Mindegy, itt kimértem a pontos helyét, amennyire csak lehet, de egyszerűen nem akar illeszkedni a vászonra. Merőleges, középen van, megfelelő a távolság, mégis egy sarok sosincs a helyén.
Elég bosszantó, korábban a W1070-nel nem szívtam ennyit.
Ötlet?
Ezt a hibát minimalizálni tudom, megszűntetni, nem. Vetítési távolság 1 m. Vászon 92" -
válasz
yanpec #40427 üzenetére
Ha a garanciára már nem számítasz, mi lenne akkor, ha az alsó ragasztott-tűzött merevítést 10 cm-enként bevágnád (igen, a ráragasztott vászonanyaggal együtt, de csak a merevítés szélességéig), majd kihasználva azt, hogy ez a merevítés már rá van ragasztva a vászonra, a merevítésre fúrt lyukakkal egy masszív keretre kifeszítenéd a már többek által is javasolt módszerrel? De talán nem is szükséges teljes keretet csinálni, lehet, hogy elég csak az aljánál fogva függőlegesen és vízszintesen "szétfelé" feszíteni... csak vigyázva arra, hogy a vászonanyag szét ne hasadjon a bevágásoknál.
A dolog hátránya persze a garancia ugrása és az, hogy a vászon nem lesz olyan könnyen felcsavarható.
-
Beni2360
félisten
válasz
yanpec #40427 üzenetére
Hát azt ott mindenképpen le kell fejteni max 2 cm-rel rövidebb lesz de az tényleg gányolt munka. Valami megoldást kell találni amihez rendesen rögzíteni tudod majd vissza a burkolatot.
Úgy néz ki a vászon mintha valaki bele esett volna. Ha meg megnyúlt az anyag több helyen ahol a dudorok meg a horpadások vannak akkor azt nem fogod tudni kisimítani ez fizikai lehetetlenség. Esetleg négyméretű mángoló gépen talán de akkor ott a teljes hullámosodási lehetőség.Evvel a fényképpel azért mennék az eladóhoz gyári hibás termék szavatosságban vissza.
-
yanpec
aktív tag
válasz
#99499520 #40428 üzenetére
Szállítással együtt 21.000Ft volt, az anyaga gumi, a "feszítőlèc" szintèn valami hitvány puha anyagból kèszült ráadásul pontatlanul is van rárakva a vászonra, de a barmok nem csak kapcsozták hanem ragasztották is, hogy vèletlnül se tudjam egy merevre lecserèlni.😠 Na mind1, így ahogy megcsináltam egèsz jó lett, nem hullámzik a kèp.
-
yanpec
aktív tag
válasz
yanpec #40421 üzenetére
A hullámok talán nem annyira nagyok ès határozottak mint voltak. Nagyon idegölő egy játèk, de azt vettem èszre, hogy az oldalfeszítès helyett jobb lehet ha a vászon hátulját vèkony kinesiogiai szalaggal slègan kicsit meghuzatjuk ès rögzítjük az alsó rúdhoz.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
Ma 3 óra alatt nem sokra jutottam. Megcsináltam az oldalfestítèst de sokkal jobb nem lett. Mit is szoktak mondani. Ja igen 🤔 "Sza...ból nem lehet várat èpíteni"😁, de èn azèrt megpróbálom. Sokat kell vele bíbelődni, mert ha valahol ráfeszítek máshol jönnek elő a hullámok. Amúg vissza lehet tekerni.
-
z123456789
addikt
Sajnos más lehetőségem nincs, mint ezek. A vetítést meg nem akarom elengedni. ST vetítő lesz valószínű, középre helyezve.
MINDENKIHEZ!
A Short Throw funkció ugye működik plafonról lógatva is? Mármint felrögzítem a plafonra, és megtükrözöm a képet. Mert nem akarom a lábam elé elhelyezni, ott útban lenne mindig.[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
válasz
z123456789 #40418 üzenetére
Egy projektor zoom minosege sokban hasonlit egy kamera zoom optika viselkedesehez. A ket vege allasban valoszinuleg mar nem kapsz olyan tokeletes kepet mint valahol kozepen. Mukodik, de jobb nem kimaxolni a lehetosegeket. Kissebb korrekciok lathatatlanok.
-
Q
senior tag
válasz
z123456789 #40416 üzenetére
Horizontal Lens Shift. Persze a legjobb, ha úgy tudod elhelyezni a vetítőt, hogy ne kelljen ilyenekkel bűvészkedni, de ez is egy megoldás lehet.
-
z123456789
addikt
(#40409) péjé
Ahj, nagyon kedves vagy, köszönöm szépen.
Lehet maradnék a Benq-nál, eddig bevált. Hétvégén ha lesz időm összemazsolázom, a tudásukat, és megpróbálok dönteni.
Lehet hogy majd még kérdezek addig.(#40414) cinemazealot
Ja, nem, azt elvetettem. Most glettelhetem a falat, és festhetem újra.(#40415) Q
Játszik a csere, persze, de ha meg tudom odlani szemből, inkább azt preferálnám.
Elhelyezés szempontjából is jobb lenne plafonról lógatni. Így macera a szúnyoghálót, és a redőnyt is használni pl. :/
Van annak is valami rövidítése, ami alapján keresgéljek?[ Szerkesztve ]
-
Q
senior tag
válasz
z123456789 #40404 üzenetére
Ha projektor csere is játszik, akkor nem kell feltétlenül elvetni az oldalról vetítést. A Sony és Pana. vetítők ~25%, az Epsonok 40% feletti vízszintes lencseeltolást tudnak. Pontos típusokra rá kell keresni, meg rá kell dobni a 1070 árára, de cserébe több a szolgáltatás is.
-
válasz
z123456789 #40401 üzenetére
Az oldalirányú elhelyezést már csak azért is érdemes elvetni, mert nemcsak szükség lesz a trapéz torzításra, de a kép függőleges középvonalától jobbra és balra a kép nem lesz fókuszban.
-
péjé
őstag
válasz
mcmike #40405 üzenetére
Volt egy w2000 itt a ph-n 139eft-ért pár hete, nem lehetetlen kifogni. Használtan elég jó középkat. v. akár vmi nagyvasat is ki lehet fogni, érdemes jól meghatározni h mik az otthoni lehetőségek (elhelyezhetőség, árnyékolás, vászon, stb.) és ezekhez keresni gépeket. Ez akár pár hónap is lehet így nem kell kétségbe esni.
Minél jobban be tudsz sötétíteni ill. a vászon környékén esetleg a falat sötétebbre venni annál jobban ki tudod használni a gép tulajdonságait. Napfényes szobában a millás gép is csúnyácska képet vetít.
Sok szerencsét, irogass ide ha van jelölt, vki majd megszakérti :-) -
péjé
őstag
válasz
z123456789 #40407 üzenetére
A teljesség igénye nélkül itt van pár ST vetítő, úgy látom az acer és a benq a név után odaírja h st.
árukeresőn szedtem össze őket, kv mellett ráértem...:-)
Acer H6517ST -érdemes a véleményt megnézni dicsérik
Acer H7550ST
BenQ TH682ST
BenQ W1210ST
BenQ TH671ST
Optoma EH200STNetes véleményeket kell keresni, hátha használtan is beesik 1-1, kis türelem kell a vadászathoz. Ezek belépő kat. gépek, ennek megfelelően vannak kompromisszumok (kontraszt, kalibrálhatóság, optika, zajszint, stb) ezeket is érdemes mérlegelni.
-
péjé
őstag
válasz
z123456789 #40404 üzenetére
Ezek az (ultra) short throw vetítők. Ismertebb a benq w1080st (sokszor ott a megnevezés végén az st), vagy ledesben az LG PF1000, LG PF1500. Van sok epson is, kicsit keresgélni kell.Ezek általában oktatásra szánt gépek így más a képalkotásuk, jellemzően hangosabbak. A 2 LG ill. a benq azok filmezésre készültek, több emberke is vett magának itt a fórumon LG-t.
itt van pár de nincs benne persze az összes....[link] -
PNP
őstag
Sziasztok,
Milyen ultra short throw projektort javasolnátok, ami itthon is beszerezhető újonnan, fullHD felbontású, és mondjuk tud 3000 lument (minél fényesebb, annál jobb, LED nem játszik).
Köszönöm!
-
mcmike
őstag
Köszi! Ezen én is gondolkodtam, de nem feltétlenül igényelnék nagyobb képméretet. Vagy inkább a szélsőséges Zoom beállítás kerülendő?
Végre valami komoly gépet szeretnék amivel nincs gond egy darabig, és lehet köré tervezni. Az ilyen W2000-esek meg jó darabig nem lesznek használtan...én pedig használtan szeretnék erősebb modellt.
Lehet akkor várok megint a dologgal...a következő kép pedig hogy 80 évesen még mindíg gondolkodom hogy kéne venni...
-
z123456789
addikt
(#40402) Q
Betonnal.
Már gondolkoztam a vésésen is, de áh...(#40403) péjé
Micsoda?
Van ilyen?
Ezt az ötletet sem vetem meg. Főleg, hogy a jelenlegi w1070-em sincs szerintem agyon hajtva, és talán még jó árat is kapnék érte.
Annyit meg dobnék hozzá amennyi kell. 180e körül mozognak ezek? Ja, ezek kifutó modellek? :/
Mi az ami még tud ilyen 30-40 cm-es vetítést?
Ez tuti? Az király lenne nekem, sőt mi több, tökéletes. És mi a kompromisszum ezekben? Mennyit torzít? Vagy mivel lesz gyengébb a kép emiatt? -
péjé
őstag
válasz
Mi lenne ha furkálás helyett levadásznál vhol pl. egy benq w1080st vetítőt? Plafonról 30-40cm-ről 2m széles képet vetítenek vagy ha nincs gyere akkor a vászon elé is lehet tenni.
-
Q
senior tag
válasz
Mivel van burkolva födém? Lambéria, hajópadló, gipszkarton...? Mennyi hely lehet mögötte? Nem lehet benne kialakítani egy üreget, polcot a projektornak?
-
z123456789
addikt
Igen, sejtettem. :/
Nem is lennék híve bármilyen torzítás javítás funkciónak, de sajnos nagyon kötött a kezem.
Alábbi rajzokból talán látszik, hogy miért.
Tetőtér. A vásznat csak ide tudom elhelyezni, az is koppra van belőve. Lényegében az egyetlen hely ahova elfért.
Tehát ennek a pozíciója adott. A ferde koporsófödém miatt a projektor elhelyezése sem valami flexibilis. És ebből adódik a problémák sokassága:
-felülnézetet tekintve, oldalirányú mozgatással középre rakom, akkor előrébb kerül a projektor, kisebb lesz a vetített kép. Mármint kiveszem az ablakból, előrébb kerül, de legalább tudom oldalirányban középre mozgatni. Ezért akartam az ablakba rakni, mert ott van egy kis besüllyesztés, így hátrébb kerül a gépezet.
-oldalnézetet tekintve, fel-le irányú mozgatással hátrébb tudom pozicionálni a projektort, és középre is tudom tenni, de egyre közelebb kerül a fejünkhöz. (Mondjuk valószínű ez a megoldás fog játszani, mert más nincs. Esetleg valami szigeteléssel elburkolom alulról, a zaj, és hő miatt. Aztán ha így nem bírjuk, akkor szélnek eresztem)
-ha a fotel felső részénél van a projektor, akkor viszont használnom kell a lens shift-et, és trapéz korrekciót is.Lehet hogy csak hangosan gondolkozom, de minden ötletet meghallgatok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest