Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
3,5 - 4 m nézési távolsághoz 230 - 260 cm széles vetített kép ajánlott 1080p (Full HD) felbontáshoz.
Ha van ott egy fal, akkor arra fix keretes vásznat is fel lehet tenni, ami akár függönnyel takarható, ha használaton kívül nem akarod látni. Az ilyen méretű kézzel mozgatható vásznak előbb-utóbb hullámossá válnak.
Az Epson EH-TW5650 és EH-TW6700 is kb. 5,2 m távolságból tud megvetíteni egy 240 cm széles képet, ráadásul kb. 2 m magasságban helyezhető el, így elég távol (kb. 1,5 -2 m) lehet a nézési pozíciótól, hogy ne zavarjon a zaja.
-
péjé
őstag
Új gépek LCD vonalon : [link]
Epson EH-TW5650
Epson EH-TW6700 ez túllóg a kereten, 350eft.
Ezek inkább belépő kat. gépek, az adatlapjuk alapján nem hangtalanok, az a felsőbb árkategóriában kezdődik.
A használtak között akadnak kicsit régebbi közép-ill. felsőkat gépek, ezek tényleg halkak, minőségi képpel:van perpill avx-en Panasonic 6000-es, újszerű, tartalék új lámpa 280e, sztem alkuképes
sony hw40, sony hw65, ez utóbbi igen jó de 380eft körül adják, sztem ez is jó ár, érdemes megfontolni.
Akad egy epson tw5650 215-ért 3 év garival, jó kezdő gép lehet.
Érdemes utánuk olvasni, én sony hw65-pana6000-sony hw40-epson tw5650 sorrendben nézném őket.Az ajánlott nézési távolság azért nem haszontalan de minden emberkének más és más passzol. Én 3.5m-ről 230cm széles vásznat nézek.
Vászonra is lehet vadászni jófogáson, avx-en, érdemes körülnézni meg kivárni, sokat spórolhat az ember. Ha elfér nálad a fix vászon azzal járnál a legjobban. A gyártóknak van kakulátor oldaluk ott ki lehet centizni hogy adott gép hogyan helyezhető el. Érdemes megtervezni nehogy vétel után legyen bosszankodás. -
Hobbbyt
őstag
Kezdésnek amúgy a fal sem rossz. Arra mindenképp jó lenne, hogy megtudd mégis mekkora az a képméret ami neked kényelmes. A THX és egyéb ajánlások ma már -a VR meg budin is tablet van korban- nem hiszem, hogy túl aktuálisak.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
AVhelper
senior tag
Egy 4 m képátlójú motoros vetítővászon nem olcsó mulatság, nem is sokan gyártanak ilyet (egy Projecta Elpro Concept 196x340 cm ára 800.000 Ft felett van), és a THX (36°) ajánlása szerint kb. 5,4 m nézési távolsághoz van szükség ekkora vetítőfelületre. Tényleg ilyen távolról néznéd a képet?
-
félisten
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
Csak videó.
- mire szeretnél vetíteni,
Gondolom vászon -- totál kezdő vagyok. Ebben is kellene javaslat. (Motoros, felhúzható kell.)
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
Kb. 4 méter átmérőjűt.
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),Plafonról, kb. 4 méterről.
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
Hm, nem tudom igazából. 300k? Jó ár/érték arányt keresek. Flexibilis vagyok.
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
Nagyjából be lehet sötétíteni.
Egyéb infó:
- DLP kizárva, nagyon zavar
- hangforrás már van
- lehetőleg halk legyen a hűtőventilátor
- 4K nem fontos, azt hiszemKöszi.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
péjé
őstag
válasz stevewonder #41684 üzenetére
szia,
150et körül új DLP....[link]
Acer H6517ABD
BenQ w1050
Optoma HD144X talán ez lenne a legjobb a 3 közül. Meccsnézés jellemzően nem vaksötétben zajlik, ennek van elég fényereje egy kislámpa mellett is elfogadható fényerővel a meccset kivetíteni, sötétben meg jó filmezni.
Használtban most nem láttam különösebben érdekes dlp-t, ha esetleg mégis bejönne az lcd akkor van kevés órával itt a PH-n Epson EH-TW6100 ami szintén jó filmezni, meccsezni.[ Szerkesztve ]
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok.
Milyen projit ajánlanátok mozira és meccsnézésre 150k körül(új jobb lenne)?
Haver azt mondja, hogy csak dlp-s legyen. Valóban nem érdemes mással próbálkozni?
Köszi előre is -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Gyors kérdés, melyik vásznat válasszam a kettő közül? Árban azonosak.
-
péjé
őstag
A HDR egy metaadat a film mellett amit a lejátszó tud értelmezni és a nagyfelbontású tartalmat annak alapján jeleníti meg.
Van már HDR10+, másik ág a Dolby Vision, HLG...lehet róluk olvasni eleget. Nem láttam olyan uhd filmet ami mellé ne lett volna odatéve vmilyen HDR.
Ezért van az hogy a beugró 4K projiknál a HDR képes az azt jelenti hogy értelmezni tudja a jelet de megjeleníteni csak a képességei szerint fogja. Ha rec.709 színteret tud megjeleníteni akkor máris bukta van a színeknél. Ezen felül ott a kontraszt kérdése is.
A mozivetítők, projektorok kaptak annyi engedményt a tévékkel szemben hogy nem a bt.2020 színtér megjelenítése a cél hanem a DCI-P3 (ami vhol átmenet a bt.709 és a bt.2020 között). Kutyafuttában fejből ennyi, pontos leírásokkal tele a net, pontosítani onnan lehet. -
sixpak
nagyúr
Hello, létezik olyan fali/plafon tartó, melynek a magassága fokozatmentesen állítható és mondjuk 20-60 cm-es kihúzást enged?
Köszi.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
péjé
őstag
válasz Hobbbyt #41676 üzenetére
szia,
volt már téma itt ((pl. #41616)) a belépő kat. 4K vetítőkkel kapcsolatban, a helyedben kivárnék egy tw9300-at.
Az LG-hez képest előrelépés lenne valóban az optoma uhd51 de javaslom kicsit olvass utána mik a fenntartások ezekkel a vetítőkkel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
A projektor kérdés az évvégi prémiumom megérkezésével és az ünnepek közeledtével egyre eldöntendőbb lett.
Már zsebben a költeni való, már csak tudnom kéne, hogy mire. 500e-550e HUF van erre a célra szánva. A 3D és éles kép még mindig a fő irányvonalam ezért az Optoma uhd51 van elsődlegesen kinézve, de naponta többször is nézegetem a használt piacot, hogy hátha találok ebben az ársávban valami tutit. Tudom, hogy a 0,47"-es DMD hitvány dolog a hozzáértők szemében, de szerencsére nekem csak egy LG PF1500G-hez képest kell minőségben ugranom előre. Van valami jobb ötletetek? Egy Epson TW9300-ra nagyot nyelve talán lecsapnék ha lenne a használtpiacon.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Olcsón keresek ÚJ
- 3 helyen rögzíthető (Epson proji), állítható magasságú mennyezeti konzolt és
- 240cm széles motoros vásznat keresek (135cm magasság már elegendő).Tudtok javasolni olyan MAGYAR webáruházat, ahol ilyen termékeket árulnak?
Rengeteg cég van a neten, de még egyikkel sem volt tapasztalatom.
Inkább olyantól vásárolnék, ami az ittenieknél már bevált.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #48613632 #41671 üzenetére
A magyar nyelvbe rengeteg szó érkezett a németből, erre példa a schallwand - hangfal. A loudspeaker is használatban volt mint hangos(an)beszélő. Szerencsére kikopott, bárcsak ez történne a hangfallal is!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A shift szolgai fordítása, olyan, mint a hangfal, egyiknek sincs értelme.
Az ilyenek miatt érdemesebb az angol honlapot nézni, vagy a japánr. Nekem gyaús volt a lencseváltás, pláne, hogy manuális, ezért shifteltem mindjárt az angolra.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
AVhelper
senior tag
Az adatlapon pedig ez olvasható:
"Egyszerű telepítés
A kompakt és könnyű kialakításnak köszönhetően az EH-TW5650 projektor könnyen mozgatható, továbbá a függőleges objektíveltolás, az 1,6x zoom és a trapéztorzítás korrekció problémamentes képbeállítást tesz lehetővé. "Amúgy abban igazad van, hogy a weboldalon megtalálható műszaki adatokban nem szerepel az "objektíveltolás", csak az, hogy az "Offset 10 : 1", ami a csuda tudja mit akar jelenteni.
[ Szerkesztve ]
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok, projektort keresek.
Szülőknek venném kizárólag filmnézésre. Kb 4-5 méterről néznék/vetítenék vászonra, és egy számítógépre lenne rákötve. Most nincs előttem a vászon, de kb 180x140-es lehet. A szobát majdnem teljesen be lehet sötétíteni. Korlátozások nincsenek az elhelyezésre. A filmek minőségével nem igazán foglalkoznak, általában max 720p-s filmeket néznek, ezért a projektorból sem szükséges 4k-s, de 720p-s alá sem szeretnék menni.
Nem kell hogy kicsi legyen, viszont az fontos, hogy árához képest halk legyen.
Árban 30ezer a max, ezért akár noname gearbest-es meg banggood-os projektorok is érdekelnek, amennyiben van velük tapasztalat és elég jók.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"Rugalmas elhelyezés
A vízszintes trapézkorrekció, az objektívmozgatás és az 1,6× zoom még korlátozott helyen is számos elhelyezési lehetőséget biztosít."
[link][ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz anubys1984 #41651 üzenetére
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Látta már valaki élőben: "Sony VPL-VZ1000ES" ? Van esetleg valakinek listája az ilyesmi projektorokról?
-
-
anubys1984
aktív tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodunk projektor vásárlásban.
Az alábbi modellt néztük ki.:
Epson EH-TW5600
Otthoni mozifilm-nézésre szánjuk, 4x5m-es, jól sötétíthető szobában, de világos falakkal (plusz sötét bútorok), 4-m távolságról vetítve, vászonra.
Általános tapasztalatok is érdekelnek, de leginkább az adott modell megbízhatósága, minősége. Teljesen zöldfülűek vagyunk a témában...Köszönöm!
Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
péjé
őstag
válasz 70hook #41647 üzenetére
Ha 100 alatt keresel akkor nézd meg ezt itt a PH-n: Samsung SP A600, 70eft. Ez jó vetítő, sötétíteni kell neki (mint igazából mindegyiknek).
100eft alá ritkán csúszik be fhd vetítő, esetleg ez 105-ért (sztem alkuképes)...epson tw2900 270(!) órával, elsőgazdás, lens shift, alacsony zaj, nagy zoom...kezdő gépnek ez jó, egy megnézést sztem megér...[link]
Mást most nem látni. Volt Optoma HD80 ami hajdani középkat. gép tuti képpel de elvitték.[ Szerkesztve ]
-
Q
senior tag
válasz kokokka #41646 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni. Csak a 8100 óra ütötte meg a szemem. Én azt soknak tartom. Azt sem tudom, hogy mennyibe került anno, ezért nem minősíteném az árát. Ahogy péjé is írta, a hő a legnagyobb ellenség. De tényleg dicséretes, hogy ennyit elment.
Eladó: QSC DCA2422
-
cinemazealot
addikt
Mennyire íves, tehát a 8 méteren mekkora hasa van a felületnek? Mert a hétköznapi projektorok optikája sík felületre fókuszál, ívelt felületen vagy a kép közepe és/vagy a kép két széle homályos lesz. Tehát céleszköz híján (és nagy görbület esetén) vagy valamilyen speciális optikára lesz szükség (gépenként), vagy több kisebb sávban vetítő projektorra.
-
péjé
őstag
válasz 70hook #41639 üzenetére
Ekkora óraszámnál azért kapott hőterhelést az alaplap is rendesen, a dmd chip meghibásodása itt már bármikor jöhet, ballaszt is elfáradhat. Ezeket belekalkulálva én alkudnék belőle rendesen de inkább kicsit várnék amíg felbukkan egy w1070 (ha ehhez ragaszkodsz )a használtak között, elég gyakori gép ez, 110-120 eft környékén már ki lehet fogni.
Mindenesetre jó látni h akár ennyit is elmegy egy benq belépő kat. DLP gép. -
Ijk
nagyúr
Na a 240cm sem biztos hogy elég 3m-ről. Ma 3D-t néztem a 65VT60-omon, 150 centinél éreztem azt hogy na most jó. De ha nem zavart volna a dither zaj még lehet hogy közelebb megyek. Szóval simán kell ide a 130" 3m-re, vagyis 290cm széles kép. Vagy közelebb ülök az UHD51 képéhez, bár nem tudom tökig nagylátóra csavarva mennyit romlik a kép.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
AVhelper
senior tag
Szia!
Konkrét megvalósítások vannak erre.
Ha a vetítendő kép 8 x 2 méteres, akkor valóban több - egész pontosan három 16:10 képarányú - projektorral állítható elő a kép, melyek átlapoltan vetítik azt a felületre. Az átlapolásoknál van szükség a homogén fényesség eléréséhez az angol elnevezéssel "Edge blending" funkcióra, a felületre illesztéshez pedig az "Image warping" funkcióra. Ezeket meg lehet valósítani szoftveresen, de vannak installációs célra szolgáló projektorok, melyekbe beépíti ezeket a funkciókat.
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Van arra otletetek hogy 8x2 meteres ives feluletre hogy lehet vetiteni? Meg csak otlet szintjen van a kerdes az Ívet sem tudjak pontosan , eloszor a fizikai megvalositas a kerdes hogy hogy. Ultra short projektorokkal esetleg? az biztos hogy elolrol kene de mivel ez egy kiallitas resze azert tavoli vetites nem johet szoba.
Eladó: GTS450
-
70hook
csendes tag
Sziasztok.
8100 üzemórás, új (29 óra) lámpás Benq W1070-ért nyugodt szívvel kiadhatok ~90-et ?
Elméletileg hibátlan működésű. Jelenthet problémát a magas üzemóra ? -
BBéci
legenda
válasz LanyUs #41629 üzenetére
Amelyik nem tudja, azt nem szabad megvenni, az selejt, hulladék. Még sosem találkoztam olyannal, amelyik ne lett volna képes kadenciahelyes lejátszásra. Ismereteim szerint mindegyik normális készülék tudja.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Köszönöm! Valami hasonlót sejtettem. Én vagyok naiv, hogy azt hittem ezt tudja az összes projektor? 2018-ban hogyan fordulhat elő ez? A kérdésem a meglepetés ereje szüli, de elég nagy csalódás érheti az embert, ha az erős kompromisszumokat megkötötte és jön egy újabb váratlanul...
-
péjé
őstag
válasz zsinnyegtet #41620 üzenetére
szia,
olcsó kici kínait ne nagyon nézzél azokkal sok a probléma, az exelvan ami jobban sikerült kínai, talán érdemes megnézni.
Ha belefér a használt itt egy optoma hd72 1000 órás, 720p igénytelen DLP vetítő, sötétíthető gyerekszobába sztem simán jó, fillérekért...[link]
Ha tényleg ennyi óra van benne és nincsenek apró világító pontok a képen (dmd hiba) akkor meg lehet venni. -
zsinnyegtet
aktív tag
Sziasztok!
11 éves kislányomnak szeretnék projektort venni (karácsonyra) a szobájába.
Felhasználás kizárólag rajzfilm / film néha youtube stb. tehát semmi extra illetve nyilván nem napi használatban lenne. A szobája nagyon jól sötétíthető.
Tudnátok esetleg tanácsot egy "belépő" szintű cuccal kapcsolatban mert így laikusként nem nagyon szeretnék rászaladni valami vacakra.Köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
A rock and roll az nem egy tánc...
-
Ijk
nagyúr
A probléma hogy mindenképp 1.2-es throw ratio alatt kell maradnom, mert 3m-ről legalább 240-250cm széles képet szeretnék. Így kb egy 106"-os 3.35:1-es vásznat ki tudok tölteni, 16:9-hez meg két oldalról takarnám.
Gondoltam most kipróbálom a vetítést ezzel az optomával, aztán remélem kiforrnak ezek az ultra rövid vetítésű lézer projektorok.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
LanyUs
senior tag
válasz #48613632 #41610 üzenetére
Tehát összegezve. A megvásárolt filmjeim biztonsági másolatainak ismételt megtekintéséhez ha jelenleg be van állítva a forrás egy 2013-as ajánlás szerint [link] akkor projektor esetében sincs más teendő, mint összeköt és néz . Nem ástam bele jobban a dologba, csak végigvittem a beállításokat, de a miértek miértje már nem ... Viszont az már érdekelt, hogy a gyorsan mozgó jelenetek is szép folyamatosan pörögjenek. Jelenleg a tv-nél 55H6400-nál nem látok problémát, epson 5650 vagy 6700 esetén vár valami rejtett proji meglepetés? Persze az alap besötétítésen, zajosságtól és visszaverődéstől eltekintve.
-
zsoika
addikt
válasz #97950976 #41613 üzenetére
Nekem tudja a 24Hz-et csak még nehézkesen tudom kicsikarni a lejátszóból.
Most hogy a LibreElec Kodi 17.6 Kryptont lecseréltem CoreElec Kodi 18-ra így megérkezett a 25Hz is.
24-et csak úgy tudok hogy először a tv-n jelenítem meg a Kodit és utána váltok át az erősítőn HDMI2-re(projektor).[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
A belépő kat. 4K projik csak tudják fogadni a HDR tartalmakat de nagyon nem tudják megjeleníteni.
Ennek is rec.709 színtere van, az elfogadott DCI-P3 színteret nem tudja, a rec. 2020 ugye a jelenlegi csúcs tévéknek is sok.
A valós kontrasztja 1-2000 körül van így gyakorlatilag felfogható egy pimpelt fullhd vetítőnek ami 2K natív felbontást XPR technológiával 4K-nak láttatja.
Biztosan szép éles képe van de becsapós az adatlapon az 500,000:1 kontraszt, a színtere pont akkora mint egy fhd gépé..szóval élességet leszámítva a kép nem lesz jobb.
Ha 4K vetítést tervezel akkor sztem más vetítőt válassz...pl. epson tw9300....az sem natív 4k felbontást tud de tudja a DCI-P3-at, elég jó kontrasztja van...itt egy jó teszt róla és magyarázat a 4K vetítéshez[link]
Én a mostani 4k vetítők közül olyat keresnék ami színtérben ill. valós kontrasztban többet tud mint ezek, min. a tw9300-as szintje ahol van már értelme UHD tartalmat nézni. Jó kontraszt+jó színtér+natív 4K felbontás még azért zsebbenyúlós.
A benq w1700 tesztjét olvasva meg lehet érteni világosan mi a baj a belépő kat. 4k vetítőkkel...[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most olvasom a projektorom kézikönyvét, és nem tud kadenciahelyes lejátszást, Full HD esetén 50 / 60HZ-et tud, csak 3D esetén tudja a 23.98-at.
Amikor még vettem fogalmam sem volt ilyenekről, hogy kadenciahelyes lejátszás sajnos...
Ez nagyon nagy hátrány akkor? És az 50 vagy 60 Hz-et javasoljátok inkább? (Tudom, hogy egyiket sem, de nem dobom ki a projektort.)
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Optoma UHD51-ről mi a vélemény?
3-3,2m-re tudok vetíteni, és szeretnék 250-260 széles képet. Külföldi teszteken sok helyen ajánlott és a Throw ratio-ja 1.2, tehát elvileg meg lehet nagylátóval.
Nézegettem még ezeket a kínai csodákat, de leginkább a kadenciahelyes 24p hiánya, pontosabban hogy csak 60hz-et tudnak eltántorítottak. Wemax One-ról van szó./人◕ ‿‿ ◕人\
-
levior
csendes tag
Sziasztok, én is beállok a táborba egy Epson TW5650-nel. A nappali ahová szánom, nincs még teljesen készen, mégis úgy döntöttem megveszem, hogy tudjak pozíciót tervezni reálban. Árilag sem volt rossz a 732eur és most itt Szlovákiában ajándék vásznat addott hozzá némely bolt. Több félét, nekem 16:10-es 200x135 Aveli márka jutott, ezt be is üzemeltem a leköszönő nappaliba, 90es képátlóval. Az új helység gipszkarton plafonjára majd elektromos vészon kerül, többekközt hogy ne legyen cibálva (valószínű egy 110-es Elite Screen kb, 270eur). 3,5- 4 méteres távolság lesz megoldható. Pár hete már figyelem a fórumot, de még van mit tapasztalnom. Speciel arra is rájöttem, hogy a receiver (Yamaha rx-v781) második HDMI OUT-ja nem működik, pedig sohsem volt még használva. Milyen jó, hogy direkt a tervezett proji miatt vettem ilyet és fél éve lejárt a gari, vihetem szervizbe.. Így a tévé képét nem sikerült még PJra vinnem, bár csak sportot néznék így, nem is nagyon vágom hogy kell összekötni a dolgokat. Zidoo X9S-t használok film lejátszásra, PS3at bluray lemezekre, ezekkel megfelelően működik. Fentebb írják ezzel a típussal kapcsolatosan, hogy valamiért jobb ha polcra tessszük. Tartón zajosabb (?), szellőzést befolyásolja, ha jól értettem. Így viszont a kanapé mögött kellene lennie, nem lehet mondjuk 2 méter magasan polcra tenni egy 260as szobában. Szóval elég szűkös a képeltolás lehetősége és tapasztalom is, meg kell fontolni hogyan kerül majd fel. A munkahelyemen van egy 2008as TW3800, ott aztán van lens shift. Akkoriban ez nagyobb kategória lehetett, a lencse is, maga a gép is egyszer nagyobb az 5650-nél. Na egyelőre ennyi a monológ, valahogy bele kellett kezdenem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zsoika #41608 üzenetére
Eredetileg windows alá volt rakva nálam is, de meguntam. lassú, körülményes, és a hardverigénye is jóval magasabb. meg voltak egyéb okai is, de már nem emlékszem.
elég hamar átálltam LE-re.szerk
Valami a winshell/GUI/Kodi automatikus inditása körül volt. De alapból, azon túl, hogy működött, sok volt a nyüansz vele. -
törölt tag
Nem mertem kimondani, de van egy olyan érzésem, hogy projektor esetében, ez a kadencia helyesség, nem annyira zavaró. Szvsz tapasztalatlan szem, talán észre sem veszi.
Én próbáltam. Figyeltem erősen, de nem sikerült észlelnem rángatást, így maradt a 60Hz. Ha én nem veszem észre, akkor a családban más sem.szerk:
Nálam alap Kodi van fenn, mindenféle képjavító mechanizmus nélkül, simán csak egy LE.[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz #48613632 #41600 üzenetére
Nekem is nagyon fura ez a kadenciahelyes lejátszás téma.
Jelenleg is 60Hz-en játszom a filmeket a hálóban (NAS->Android TV box + FTMC->Proji) és nem tapasztaltam akadozást.
Viszont beüzemeltem a nappaliban egy Androidos TV-t, erre feltettem a Kodit az áruházból és ugyanúgy NAS-ról valami borzasztóan zavaró volt a nem kadenciahelyes lejátszás (pár percenként iszonyat megakadt az egész). Ezután feltettem az SPMC-t mert ez is fent volt az áruházban és a jelenség megszűnt.
Szóval úgy tűnik nekem mintha ezek a Kodi forkok elsímitanák ezt a dolgot valahogy.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
BBéci
legenda
válasz #48613632 #41600 üzenetére
Meg kell szüntetni a visszaverődéseket, aminek mellesleg minden vetítésre használt helyiség esetében a legelső teendőnek kellene lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest