Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
válasz O' Donaghy #7195 üzenetére
Igaz nem volt nál csak 1 hétig, de én ilyeneket nem tapasztaltam. A VGA driver nem volt az igazi ugyan, de minden futott fullosan.
-
A Lenovo G580-ba 7 vagy 9.5-ös HDD van? Milyen magas van benne mert az SSD_nek nagyon nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
O' Donaghy
csendes tag
-
thomeef
őstag
válasz Szoszo94 #7151 üzenetére
Én a Seniortilla féle hp dv6-ot javaslom még, a 190k-s típust
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Borote
addikt
Az Optimus technológiát biztosan nem támogatja a gép, mert nem NVidiás... A nagyobb probléma, hogy a Switchable Graphics-ot sem, azaz végig működésben van a Radeon (ami már nem Ati, mert azt megvette az AMD )
Ha a WiDi-hez iHD kell (nem tudom, de mivel Intel technológia, így elképzelhetőnek tartom, de az is lehet, hogy a WLan kártyától függ), akkor szerintem nem nagyon lehet majd beüzemelni, mert az iHD 3000 nem érhető el ebben a gépben.
Ha napi szinten sokszor nyitogatod a zsanért, és olyan félelmeid vannak, hogy kikopik, akkor ne consumer gépet vegyél... Ha NAGYON lazán tartja, akkor a szerviznek illene megjavítania, ha csak lötyög, akkor a jóindulatukon fog múlni.(#7167) blck1: miért ne lenne elég 64 bites oprendszernél a 4GB memória?
Lenovonak vannak a legjobb billentyűzetei consumer kategóriában, de azért egyszer próbálj majd ki egy ThinkPad-et is(#7168) Gravity1234: én egészen biztosan az fHD kijelzőset venném, általában az fHD kijelzők minőségibbek, mint a HD-k Illetve nagyobb felbontásból lehet visszább venni (kis torzulással), de kisebb felbontásból nem lehet nagyobbat csinálni
Y580-ról ITT kérdezz
Alienware-ről meg annyit, hogy ott is voltak azért hibás darabok, de ott elsősorban a márkanevet kell megfizetni, azontúl viszont a hűtése is értelemszerűen jobb azoknak a böszme gépeknek.
Még amit érdemes megnézned, az az Asus G55 és G75(#7170) SymbianOS: ahogy korábban elhangzott, G580-at kapsz 130k-ért is, és teljesen rendben van a gép. A PB viszont sokkal hátrébb van azon a listán, mondhatni a zutolsók között kullog.
(#7178) spyduck: ja, és a garanciabővítés sem két fillér
(#7183) zoolyx: az imént jelzett Diablo-s gépigényt 200k-ból nem nagyon lehet kihozni, ennyi pénzért Lenovo Y570, illetve HP DV6-ban lehet gondolkozni - ez utóbbi SeniorTillától, kissé külföldi kivitelben (a kiosztás viszont általában magyar )
(#7186) Atikusz: kérdezd meg a TP topicban, de nem szabadna neki. RAM és HDD a CRU-k közé tartozik (Customer Replaceable Unit), ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja vki, hogy a Thinkpad Edge notiba ha SSD-t és memóriát cserélek (otthon, nem szervizben), akkor a jótállás elvész-e? Vagy ezt ki tudja megmondani pontosan?
-
spyduck
nagyúr
válasz Gravity1234 #7168 üzenetére
Én biztos Y580-at vennék, nekem nagyon bejött. Az Alienware is melegszik annyira annak ellenére, h dupla hűtése van. Nekem jobban is tetszik és használhatóbb is a Lenovo. A Lenovo-nak amúgy egy olyan gépe sincs most jelenleg amit ne volna jó használni, mindegyik jó minőségű. Ilyet egyik gyártó se csinált még!
-
zoolyx
csendes tag
Laptopot szeretnék venni. Csak az a kérdés, hogy milyet
- Maximum bruttó 200.000 Ft-ba kerüljön.
- Menjen rajta a Diablo 3 (Ugyebár, ha ez megy, akkor sok más játék is megy rajta)
(A Diablo gépigénye kb.: 3 GHz CPU, 2 GB RAM, VGA: NVIDIA GeForce 260 vagy ATI Radeon HD 4870 vagy jobb)Tartalmazzon:
- Minimum 200 GB-os HDD-t,
- DVD-RW-t,
- Magyar bill. kiosztást.Oprendszer nem szükséges hozzá.
Minimum 4-6 órát illene kibirnia áram nélkül, ha csak netezek, szöveget szerkesztek.
Minél nagyobb a kijelző, annál jobb.Ismertek ilyen laptopot, vagy ebben az árkategóriában mondjak le a játékokról?
Ha nem ismertek hasonló laptopot, akkor játék nélkül mi jöhetne szóba?
Köszi a segítséget. -
-
spyduck
nagyúr
válasz Bagira01 #7123 üzenetére
Rá van kötve a weboldaluk a disztributirnak a rendszerére, elvileg óránként frissíti. Nagyobb cégek már mind így csinálják.
B-L-A-C-K: Ami nálam van az 400k
Viszont most már könnyebben tudok rajta dolgozni. Annyi hasznos funkciót találtam az OSX-ben ami a Win7-ben nincs, h ihajjj[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
A mai napra eljutottam odáig a kis Macbook Pro 13-al, h mindent meg tudok rajta csinálni amit a Win7-en. Sok minden egyszerűbb is, sok mindent még szokni kell. A notebook kifogástalan, minden tetszik rajta.
Mondjuk én inkább matt kijelzőt raktam volna bele (de ez legalább gyönyörű képet ad) és a hűtést inkább lélegző billes megoldással csináltam volna meg. Még filózok, h megvegyem-e. Ki kell még próbálnom a T430-at és a 8470p-t is, de nagyon hajlok a Mac felé. Majd meglássuk
[ Szerkesztve ]
-
válasz runner 125 #7174 üzenetére
Már én is látom. Átrágom, szimpatikus, főleg mert a 4 fő szempontnak megfelel és az 5. mellékesnek is részben.
-
runner 125
nagyúr
-
endruboy1
senior tag
És a át tudsz váltani az Intel kártyára? Optimust egész biztosan nem tud mert az csak Nvidia kártyák tudnak . Az AMD-nek is van hasonló megoldása, de azt nem úgy hívják. Vezérlőpultban látod az integrált HD3000-et? BIOS-ban nem tudod kiválasztani hogy melyik menjen?
Ha átváltasz a másikra akkor természetesen az inaktív nem vagy alig fogyaszt áramot. Egyébként az én noteszemben is tiltva van az i5-be integrált VGA és én is azért örülnék neki ha lehetne arra váltani mert azzal a jelenlegi max. 3 órás akkummal menne 4-5 órákat... -
válasz runner 125 #7171 üzenetére
Jójó, de inteles a VGA benne és ahogy látom nincs USB3.0 sem.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Kolondrum #7170 üzenetére
Lenovo G580GH-t megkapod 130-ért, 2 év garanciával.
A consumer Acer 1 év gari, néha problémás szerviz, /s szerintem gyengébb minőség/ miatt soha nem volt itt preferált márka.
A Lenovo-ban lévő B960 egyébként alig gyengébb, mint az i3.mod.
A PB nagyon vacak, annál nincs lejjebb. S, az Asus X, K széria is elég gyér.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Sajnos más sem tud sokat, egy (szerintem) aceres PH-s szerint rendben vannak, azok már nem throttlingolnak, de ki tudja. Igazából nem tudom mire kell majd az Nvidiás GPU, csak legyen valami nem inteles is. Én 135k-t szánok rá októberben. Ebbe fér bele ez a V3-as I3-al. Korábban ezt használtam és nem volt rá panasz, csak a beépített akku meg a throttling.
Nem féltétlenül kell Acer, mondjatok valami hasonló sebességűt más márkában. Az fonots, hogy otthon ha cserélek HDD-t SSD-re akkor ne ugorjon a gari és ne kelljen ezért garba küldeni, h ők cseréljék. Mert abból jó még nem sült ki soha azt vallom. Ami jónak és megfizethetőnek tartok sorba rendezve: Lenovo > Pacard bell > Toshiba > esetleg Asus
A HP drága, de jó, viszont nem Nvidiára épít + több száz rongy egy rendes VGA-val szerelt.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
reelc
veterán
válasz Gravity1234 #7168 üzenetére
Szia!
Tessék, teszt, Full HD-s:
http://www.laptopszalon.hu/hirek/Lenovo_IdeaPad_Y580_teszt_228.htmEddig vártál 2 hónapot, neked kell tudnod, belefér-e még pár hét. Ma augusztus 20 van. Kerget a tatár?
Kérdeztél is azon a rengeteg fórumon a kijelzőkről? Válaszoltak is?
Talán az lenne a legjobb, ha megvárnád a Full HD-set, bemennél a boltba, és összehasonlítanád a HD-s verzióval.[ Szerkesztve ]
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
2 honappal ezelott irtam ide mar es kaptam is tanacsokat.
Jatekra kerestem laptopot es a Lenovo Y580-at javasolta mindenki, azota eltelt 2 honap, elkoltoztem Londonbol, voltak jarulekos dolgok, most ujra kepbe kerult a gep vasarlas.
Elolvastam nagyon sok forumot, tesztet az Y580-al kapcsolatban nekem tovabbra is ugy tunik hogy Alienware mogott (az emberi kategoriaban) a legjobb meg mindig.Egyetlen dolgot nem tudtam eldonteni megannyi forum hozzaszolas es teszt utan sem, mert egesz egyszeruen hol erre, hol arra eskudnek az emberek es nincs tiszta kep a velemenyek alapjan, hogy HD vagy Full HD verzio legyen. Sajnos itt ahol most lakom nincs Full HD es verzio (furcsalom is a vilag legmodernebb varosaban) csak a sima HD-es, de azt igertek Szeptemberben lesz Full HD is.
Borzasztoan megkoszonnem ha valahogy el tudnank billenteni a merleg nyelvet az egyik iranyba Varjak Szeptemberig mire lesz itt is Full HD, vagy megvegyem most a sima HD-t.
U.I. bementem csak viccbol egy Alienware boltba, erdeklodni, es a srac dobbent arccal (lehet azert eros marketing fogas is) kerdezte hogy miert akarok Y580-at venni, hiszen koztudott hogy melegedesi problemai vannak a videokartyanak es sok a panasz..... ebbol mi igaz? En meg egy cikket sem talaltam errol.
Amugy boven duplaba kerulnek az alienek, mint az Y580, a legolcsobb modell (nem tudom melyik) is bo 500 dolcsival dragabb volt, szerintem ennyit mar nem er nekem.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
blck1
tag
megszereztem magamnak pár napja a Lenovo Z580-t
és bár hasonló hardverrel már 30k-val olcsóbban megkapható a gép (Toshiba L850-13M pl), nagyon elégedett vagyok vele, ezzel szeretnék köszönetet mondani, annak a pár embernek akik nekem azt mondták a Lenovo jó vétel
meglepően ami a legjobban tetszik benne a billentyűzet, minőségi, és piszok gyorsan tudok vele gépelni, soha ilyen jó billentyűzettel nem találkoztam még laptopon, pedig aztán volt már a kezemben pár
igazából nincs is olyan dolog a laptopon ami ne tetszene, relatíve halk, nem használok egyelőre hűtőpadot, és játékoknál se esik szét a fejem a süvítéstől
vásárlás előtt volt szerencsém megfogdosni egy Toshiba L850-t élőben, anyagminőségben mindenképpen veri a Z580, így legalább tudom, hogy miért is volt "drága" a többihez képest;
sokan írták róla hogy a touchpad az egyik gyengéje... de pár nap használat után elmondhatom, hogy átlagos inkább, minthogy gyenge pont lenne
akkuidő-re sincs panaszom, sőt...
(még jó, hogy a 8GB-s verziót rendeltem , pedig azt hittem, hogy 4GB is elég lenne, de 64bites oprendszerrel kiderült hogy nem ) -
Raiu
tag
Hali
Telefonáltam és leveleztem a Toshiba szervizzel L850-13Q miatt. Voltak dolgok amire konkrétan nem tudtak válaszolni vagy telefonon a csaj és levélben a srác egymásnak ellentmondó választ adtak ezért aki ilyen géppel rendelkezik kérem válaszoljon a következő kérdésekre.Kérdés: Van-e benne widi támogatás? A prociban már megvan az ehhez szükséges technológia csak az integrált HD 3000 tudomásom szerint blokkolva van.
Levélben: Az ATI vezérlőpultján keresztül kérjük állítsa be az Intel videókártyát előnyben részesítettként, azaz preferáltként.
Telefonon: Nem ,mert nem támogatja az optimus technológiát a gép, ami kell a widi technológiához. (Minek kéne optimus ahhoz,ha a prociban lévő integrált vga-t akarom használni mondja már meg nekem valaki.....)Mindent megmondtak amúgy, csak azt nem,hogy van-e benne widi támogatás ami használható vagy nincs. Illetve felmerült az a kérdés is, hogy HA az ATI programjában átállítom a vga-t HD 3000 -re a dedikált ATI kártyáról, akkor így lekapcsolom az ATI áram ellátását vagy ilyenkor mi van a dedikált kártyával? A honlapon úgy van feltüntetve a gép,hogy nem támogatja a widi-t. Viszont az összes 2. generációs processzornak támogatnia kéne. Ezért sajnos nem értem,hogy akkor most miért is nem támogatja a gépük.
Kérdés: Ha a zsanérok elfáradnak és lötyögnek emiatt vagy eltörnek a sűrű nyitogatás miatt az garanciális hibának tekinthető?
Levélben: A zsanérok állapotát minden esetben a hivatalos szervízpartner ellenőrzi az esetleges szervízelés alkalmával, kérjük kérje ki a szakvéleményt ezen kérdéssel kapcsolatban.
Telefonon: NEM volt megkérdezve!
Ez számomra fontos,mert napi szinten is sűrűbben lenne nyitogatva a megszokottnál és 4 év garancia alatt 1x tuti kinyírom a zsanérokat akármennyire is vigyáznék a gépre.Amúgy a Toshiba Ügyfélszolgálat (technikai kérdésekben) megadott e-mail címre írtam. Onnan kaptam ezeket a válaszokat.
KEDVENC KÉRDÉSEM A TELEFONOS CSAJHOZ:
Kérdés: Ha a memóriát én bővíthetem vagy mindenképpen szervizben kell?
Válasz: Ha maga bővíti ki, akkor nem lesz továbbiakban a gép garanciás....
Levélben nem volt kérdezve.U.i.: Konkrét dolgok amikben ugyan azt mondták telefonon és levélben is:
Toshiba hivatalos garancia a garancia időn belül bármikor bővíthető 4 évre is 15.000Ft-ért!
4GB memória 1db modulként található meg és 8GB -ig bővíthető.
Szerviz Magyarország területén történik
-
Borote
addikt
válasz Skinny26 #7163 üzenetére
Annak az OCZ SSD-nek azért kérdezz utána, nem vagyok benne biztos, hogy kifejezetten erről, de sok jót még nem hallottam... Bár lehet, hogy az Agitily-vel keverem
(#7160) umci: Ha 500GB tárhely és 4GB memória megér Neked 13 ezer forintot, akkor igen. Papíron megéri, de ha a sebesség a lényeg, akkor a különbözetből lehet, hogy egy SSD jobb megoldás lenne.
(#7156) SymbianOS: V3-as Acer sorozatról nem tudok sokat... mire fogod használni, ahová kell a GPU? És mennyit szánsz rá?
[ Szerkesztve ]
-
Gooffancs
tag
válasz Skinny26 #7161 üzenetére
Tökéletes, a garancia a legtöbb gyártónál megengedi... Ha úgyis belerakod az SSD-t, akkor olcsóbban kijössz, ha te bővíted a RAM-ot...
(#7160) umci +4GB RAM, +500GB tárhely, ha ez neked megéri a különbözetet, akkor elvileg megéri...
-
umci
csendes tag
Sziasztok!
Mit gondoltok, megérné innen rendelni G580-at? -
Gooffancs
tag
-
Skinny26
aktív tag
Úgy értem a 190ezret max, hogy csak maga a laptop legyen annyi. A monitorra +40-50ezret szánnék, de már kinéztem a nekem megfelelőt.
-
Üdv! Mi a véleményetek az Acer V3-571G-ről? I3 + GT630-as kivitelről. Netre lenne főleg. A VGA csak azért lenne benne ilyen mert ha néha néha kell a nafta akkor ne már az inteles vergődjön. Tudom, hogy a GT540 szintjén van. Az akku üzemidő is fontos, ha kicsit olyan mint a korábbi 5830TG-m akkor kell is meg nem is. Mert sokat ment, de a cpu throttling kikészített és eladtam 2 hetesen. Tehát az is érdekel, hogy a V3 szenved e ettől.
SSD-t is kapna vétel után nem sokkal, állítólag a 9.5mm-es HDD-ket fogad akkor SSD-ből is menni fog ez.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Gooffancs
tag
válasz Skinny26 #7154 üzenetére
Minőség mennyire számít?
Amik erre jók lehetnek:
Lenovo G580
Toshiba L850
Ezek inkább játékra termettek... De a Probook is megtenné teljesítményben, és itt minőség is jobb.
Nézd meg máshol is az árakat, akcióban lehet hogy olcsóbbak...(#7153) Szoszo94: Az Asusban ddr3-as GPU van, itt talán jobb a Lenovo, viszont azt a gépet nem ismerem, de a többiek biztos ismerik.
[ Szerkesztve ]
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Milyen laptopot(ÚJ!) ajánlanátok grafikai munkákra(webdesign, logó, arculat tervezés)? A Plafon max. 190ezer lenne és mellé akarok még dobni egy 21.5-s monitort is.. Kipróbálnék egy-két játékot is, meg tervezem, hogy játszanék vele CoD4-et is multiba.
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
Ha lehet, új, de a jó állapotú használtaktól sem riadok vissza (:
Ezt néztem, u.e. a vga és 190k ill. erősebb (i5) proci. http://www.asus.hu/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N55SF/#Awards[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Szoszo94
őstag
Sziasztok!
200k-ért szeretnék egy laptopot, amiben erős vga van, de ki tudja még hajtani a proci. Játékra es 3D-s programokra kellene, van egy asztali pc terv is, de azt nem tudnám cipelni egyetemre. Tudtok ilyen lapost ajánlani?Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Borote
addikt
válasz Orton96 #7148 üzenetére
Subnotebookot keresel, vagy netbookot? Utóbbihoz EZT a topicot ajánlanám, illetve azt is mondd majd meg nekik, hogy mennyit szánsz rá
-
Orton96
aktív tag
Sziasztok!
Kéne otthonra egy netbook (csak netezésre esetlek néha egy film).
Azért nem egy egymagos Atom kellene hanem valami annál erősebb cucc.
Oprendszer sem feltétlenül fontos legjobb Win7 Starterrel lenne de meglennénk nélküle is.
(akár oprendszer nélkül)
Remélem valaki közületek ebben a témában is jól mozogA válaszaizokat előre is köszönöm!
-
Borote
addikt
Hú de még mennyire, hogy jó gép!
(#7144) fetomy: amit az előbb elfelejtettem, hogy ha figyelsz, akkor könnyen kifoghatsz mondjuk egy EliteBook 8440p-t, vagy egy 8540p-t, amire még simán lehet másfél, két v garancia, és minőségben összehasonlíthatatlanul jobb, és tartósabb, mint az általam említett gépek
-
rizso
addikt
válasz tininindzsa #7138 üzenetére
Én fontolóra vennék egy ilyesmi kaliberű gépet is! Ha szép állapotú, és minden rendben van a garanciával, akkor simán frankó vétel. Esetleg veszel mellé még egy 9 cellás akksit, és ha kell, akkor a két akksival akár az egész napot kihúzhatod...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Borote
addikt
válasz johndoe13 #7143 üzenetére
Erről a gépről egyelőre nincs sok... A lakkos felületeket leszámítva...
De ezt a teljesítményt megkapod 130k-ért is Lenovo G580 formájában, ami valóban jó gép.
Acertől látatlanban óckodom, de lehet, hogy ettől a géptől feleslegesen.(#7144) fetomy: a mostani Inspironok anyagminőség és hűtés terén eléggé gyatrák lettek, ennél a ProBook nagyságrendekkel jobb összeszerelésre, anyaghasználatra és hűtésre. Mindhárom eléggé fontos, ha a tartósságot nézed.
Matt kijelző annyit tesz, hogy nem csillog, nem tükröződik, fényesebb helyeken használhatóbb - van, akinek a csillogós kijelző jobban tetszik, mert szebbnek tűnnek rajta a színek.ProBook-ot már 140k-ért kapsz. Ez kifejezetten jó vétel, és memóriabővítéssel is belefér a keretedbe.
Az utolsó gépet pedig ha nem szeretnél játszani, akkor felesleges dGPU-val venned. ITT elérhető kisebb HDD-vel, egy tízessel olcsóbban, ha mégis dedikált kártyával szeretnéd.[ Szerkesztve ]
-
fetomy
csendes tag
Őszintén szólva a használttól félek kicsit. Mert azt kifelejtettem, hogy garanciát mindenképpen szeretnék rá (jó lenne legaalább 1-2 évig nem nagyon költeni rá) és hát nem tudom, mennyire lehet bízni a használt gépekben, mennyire ténylegesen (le)használtak :/
15-ös legalább igen. Nyilván lehet nagyobb, de kisebbet nem szeretnék. Nem tudom ettől függ-e, de a 720p-s HD filmeket minimum le szeretném tudni gond nélkül játszani (1080-hoz gondolom már nagyobb péz kéne).
A matt kijelző pontosan mit jelent? Jelenleg Inspiron1525-öm van (így 3-4 évesen már radiátornak is kitűnő), csak ilyen laptopom volt eddig, úgyhogy nem tudom se hogy ez matt-e, se hogy melyiket szeretem jobban
Most találtam 3-at.
http://notebookstore.hu/Notebook/HP-Probook-4535s-notebook-B0X76EA-p25624.html
http://notebookstore.hu/Notebook/DELL-Inspiron-N5050-Apple-Red-notebook-143996-p26080.html
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/HP_ProBook_4530s_Intel_Core_i3_2350M_4GB_640GB_AMD_Linux_Ezust_HPQ_A6D95EAAKC_3970.htm#muszaki_adatokGonolom az uccsó a legjobb vétel, de pl. itt a Dell-el mi a gond? Mármint mitől nem éri meg, vagy gyengébb mint pl. a HöPö?
-
johndoe13
csendes tag
Sziasztok
Erről a gépröl mi a véleményetek? [link]
Esetleg hasonló árú, és erősségű gépekről bármilyen információt szívesen fogadok, vagy tapasztalatot ezzel a géppel vagy az acer-el kapcsoltaban.
Előre is köszi -
Borote
addikt
Tehát nem játékra kell... 15"-os gépet keresel?
Ha igen, akkor ProBook 4530s illetve gyengébb processzorral 4535s, Fujitsu A531, A532 (ez utóbbira garanciát szerintem érdemes bővíteni 10k-ért) - ezek a jobb minőségű gépek, amik beleférnek, főleg, ha szereted a matt kijelzőt, illetve fényes kijelzővel ott van a Lenovo G580 - ez utóbbit inkább játékra ajánljuk, de teljesen korrekt gép ez is.
Ennyiért viszont értelmes Dell gépet nem nagyon kapsz újonnan.
Apropó új gép... használt is megfelel?[ Szerkesztve ]
-
fetomy
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék laptopot venni, de nem értek hozzá, ezért kéne segítség
- Elsősorban netezésre, photoshopra, HD filmnézésre használom, játékokkal kevésbé szoktam nyomulni, amikor igen, akkor sem a grafika, max a nagy adatbázis miatt vannak gondjaim.
- Úgy 150ezer körüli összegem van rá, de némileg rugalmasan
- Jó lenne nagy tárhely bele, és jó lenne, ha akadásmentesen működne úgy is, hogy mondjuk meg van nyitva egy PS, egy FF néhány lappal, egy Winamp pl.
- Az is jó lenne, ha akksiról is tudnám 1-2-3 órát használni filmezésre/netezésre pl. de nem tuom ez mennyire reális kérés
- Természetesen szeretnék megbízhatót venni, ami masszív, hosszú napi használat mellett sem megy tejesen tönkre hamar, illetve nincs vele sok gondKevésbé fontos, de azért szempontok:
- Szeretem a Dell márkát, most is az van és szívesen vennék újra azt. (plusz itt pár hsz-el feljebb valaki ngyon meggyőzött hogy a dell szuper És a melegszenyót is szeretem ^-^)
- Illetve sajnos valamiért ocsmánynak tartom az ilyen félig szürke félig fekete laptopokat, szóval ha van rá mód, jó lenne teljesen egyszínűNagyon nagyon köszönöm előre is a segítséget, akár konkrét gépre, akár csak jó tanácsra vonatkozó
-
félisten
Akkor ehhez neked egy netbook passzolna, méret szerint:
11,6': Lenovo E125, E130, Asus 1225B (utóbbi szigorúan E-450-nel), olcsóbban Acer 725
12,1': Asus 1215B (ez is csak E-450-nel)
13,3': Lenovo E325
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Borote
addikt
Fentebb linkeltek egy 13"-os ProBookot, az egy jó kis masina.
Illetve ha könnyebb kell, én ERRE is vetnék egy pillantást, kicsit drágább, viszont amit írtál, arra jónak tűnik, ráadásul kifejezetten könnyű, hordozásra egészen alkalmas.
Élőben muszáj megnézni, én még sajnos nem láttamIlletve ha használt is jó, akkor ennél jóval olcsóbban lehet már kapni pl ThinkPad X200-ast, ami tökéletes arra, amit írtál Vagy akár EliteBook 2530p, vagy Latitude E4200
[ Szerkesztve ]
-
tininindzsa
csendes tag
Sziasztok,
egyetemre szeretnék egy pici (max. 13 inches), könnyű, és jó akksijú laptopot/netbookot venni. Van rá 150-160 ezer forintom. A teljesítmény nem lényeg, mert itthon van jó gépem, amit komolyabb dolgokra tudok használni, a suliban arra kéne, hogy tanuljak, órán jegyzeteljek, netezhessek, filmet nézhessek. A legfontosabb szempont a könnyűség, és hogy az akksi bírja legalább 3-4 órát. Köszönöm a segítségetek! -
Borote
addikt
Mekkora méretben szeretnél gépet?
Illetve netbookot keresel?
Mennyi pénzt szánsz rá?Próbálj ki élőben néhány netbookot, hogy elég-e Neked a hardver, amit kínálnak, ugyanis nem a legerősebbek. Illetve ha netbookot szeretnél, annak van külön topicja.
Runner kolléga által linkelt ProBook pedig bármelyiknél jobb választás!
Illetve ha drága a ProBook, akkor még mindig ott van az E320-as Edge, ami garanciabővítéssel is megáll 150k-ból. És ekkor már 3 év garanciád lesz.(#7136) erikviking: használd egészséggel!
[ Szerkesztve ]
-
Huroq
senior tag
Sziasztok
Sokáig figyelemmel kísértem a témát és segítségetekkel meglett a kiszemelt példány.
A sokat emlegetett Lenovo G580GH a laptopszalon kínálatából
Köszönöm mindenkinek a sok véleményt és kritikát a laptopokról ez sokat segített a választásba.További kellemes napot.
Üdv.
Erik -
runner 125
nagyúr
Ezek netbook-ok. Te most netbook-ot szeretnél, vagy notebook-ot? Mert, általános használatra ezek még alap esetben is hamar kevésnek bizonyulnak, nem két múlva...
A VAIO 150k, ha már ennyit szánsz rá, akkor inkább vegyél egy 13,3"-os ProBook-ot i3-mal.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlása előtt állok és szeretném a segítségeteket kérni ebben.
3 gép került az én látó és pénztárca közelembe és legfőképpen felhasználói véleményeket várok de bárki aki tud bármit jót rosszat egyikről is nyugodtan írjon.
Az első választásom: a DellInspiron mini duo
A második: egy Acer aspite V5
A harmadik: egy SonyVaioAlapjában véve internetezésre, film nézésre és Word használatára használnám a gépet fontos, hogy akadás nélkül vagy maximum nagyon kevés akadással működjön és 2 évnéll tovább bírja. Azt hallottam, hogy a Sonynak a touchpadja néha megőrül ez igaz?
Ebből a Dell a legolcsóbb és abba még plusz a forgatható képernyő és a tabletté alakítás, az Acer az ami a nagyon tetszik nekem és a legnagyobb a kijelzője, sajnos annál a boltnál ahol kinéztem nincs raktáron. A Sony és az Acer körülbelül egy árban van. Segítsetek mert nem tudok dönteni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb nekem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
runner 125
nagyúr
..vagy szimplán valamelyik teszkós vacak FujitsuSiemens volt, ami nyilván nem Lifebook széria.
A fentebbi hsz., véleménynyilvánítás a legtipikusabb közhelyek alapján született, s a legfőbb probléma, h mindezt olyan magabiztossággal fejtette ki, h már már tanítói.
-
negyedes
addikt
válasz sonicman89 #7125 üzenetére
Oo hogyne, foleg i7-es Dell "Szendvicssuto" Inspiront..
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
reelc
veterán
Köszi az infót, már érzem is, hogy okosabb lettem tőle.
Szóval: van egy DELL géped, és ennek alapján minden DELL gép jó. Ugye még nem olvastad ezt a fórumot?
1db Fujitsu tönkrement valahogy, és az egész márka vacak szerinted. Ugye még nem olvastad ezt a fórumot?
pl. Szerinted a HP hol helyezkedik el? Nem is létezik, mert nem használja egy ismerősöd sem? Nem arra gondolok, amit a konyhában tartasz, ha van otthon.
Eszméletlen bejegyzés.
Nem kétlem a segítő szándékodat, de ez nem így működik.
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
Ok. Viszont te meg ne vegyél tejet. Az imént vettem tejet. Savanyú volt. A tej sza*!
Az iróniát rem érzed
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Borote
addikt
És azért vegyen mindenki Dell-t, mert Neked Dell-ed van?
Azért elég gyenge lábakon áll ez az érvelés Gyárt jó gépeket a Dell, nem is keveset, de ez nem igaz az összesreMilyen géped van amúgy?
(#7128) runner 125: ja... ez olyan, mint a 'Milyen videokártyád van?' - 'Két gigás!'
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Köszönjük Emese.
-
sonicman89
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Aki notebookot akar venni, mindenképpen DELL-t vegyen. Főleg ha sokáig akarja használni. Nekem is Dell van, nemsokára 4 éves lesz és csak ramot bővítettem benne. minden naposan használtam és soha nem hagyott cserben. Három év garanciát senki nem vállal notebookra, csak a Dell. Szerintem 6 évig is el fog működni. Újonnan 270-ért vettem, de meg is érte a pénzt. A lehető leggyorsabb, legerősebb és legmodernebb gépnek számított akkor. Egyszer kiesett a szekrényemből és azt is túlélte. kb 1,5 métert esett. A Fujitsu gépnek, ami az ismerősömnek volt, egy kicsit nekiütődött a buszon táskában a kapaszkodónak és betört a kijelzője. Ezek után a garancia ugrott, megcsináltatta saját pénzén a kijelzőt és 1 hónap után tönkrement az alaplap. ki is dobhatta a gépet. Később ő is vett egy Dell gépet és máig használja.
Ha notebookot akarsz venni és boldog tulajdonosa is akarsz lenni, akkor mindenképpen ajánlom a Dell márkát. -
Bagira01
veterán
válasz runner 125 #7121 üzenetére
Milyen napra kész bolt, még vasárnap is frissítik az árat Reméljük, nem a forint fog romlani megint, bár ennyit kétlem
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Borote
addikt
válasz runner 125 #7121 üzenetére
Hehe, majdnem kerek egy éve vett haverom is 4530s-t az iPonról, és mialatt kitöltötte a papírokat, akkor drágult több, mint 10 ezer forintot
-
Borote
addikt
válasz papa019 #7104 üzenetére
ProBook 4530s, akkor pont ezt keresed. Memóriát olcsón bővíthetsz bele, a keretedbe akár még +4GB is belefér.
(#7107) runner 125: ahogy nézem, most drágult iPonon a ProBook... sebaj, A4team-en még mindig 140k
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz thomeef #7116 üzenetére
Az eredetüknek érdemes utánakérdezni, mert ekkora árréssel szinte biztoson külföldi, angol lokalizációs gépeket adnak.
spyduck
G6-ra gondolsz? Ha, igen, akkor tényleg nem tűnt fel. Kíváncsi vagyok, de nem hiszem, h gyakorlatilag a legolcsóbb kategória új gépeibe sok melót, s persze pénzt fektet az adott gyártó.
..."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz thomeef #7116 üzenetére
Az utóbbi nem 190K, hanem 169 900 Ft Laptopszalonnál.
-
thomeef
őstag
Akik HP Probookot akarnak venni az látogasson el a hpshop.hu-ra.
10-20k-val olcsóbban adják az i3-as gépüket mint az ipon/laptopszalonban.[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz runner 125 #7105 üzenetére
Vigyázni! Ez már az új, ezt még nem láthattad
Állítólag jó gép, bár én is kétlem -
Gooffancs
tag
válasz johndoe13 #7112 üzenetére
Ennyiért a HP ProBook-okat nézd... Jobb a minőség a többinél...
Előre telepített op. rendszer mennyire kell? Néhány fősulin, egyetemen lehet igényelni...
Kicsit drágább, mint a kereted...[ Szerkesztve ]
-
johndoe13
csendes tag
válasz Gooffancs #7111 üzenetére
A visszavett teljesítmény annyira nem gond, illetve később egy csereaksi is szóbajöhet. Inkább régebbi játékok, illetve van egy pár nem túl nagy igényű újabb azokra gondoltam, nem a BF3, meg társai tipusuak. Buszon vinném magammal párszor, de többnyire az asztalon maradna.
-
Gooffancs
tag
válasz johndoe13 #7103 üzenetére
Milyen játékokra használnád? Újabbak vagy esetleg valami régi klasszikus?
Mennyire kell hordozható? 4 óra akuidő csak visszavett teljesítménnyel lesz meg...(#7109) Bucicimaci
A B960 és az i3 között elenyésző a különbség... Csupán 5-10%, viszont azt a GPU-t tökéletesen kihajtja, ha nagyobb lenne benne, az felesleges lenne... Átlagos CPU terhelés mellett tökéletesen elég, viszont ha kell a CPU, akkor már i5-t kell venni...
G580 mellé még belefér neki egy 60-120GB-os SSD a rendszernek[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz papa019 #7108 üzenetére
Mert az "subnotebook", üzleti(bb) kategória, méret.
Eleve kisebb méretben kell gyakorlatilag ugyanazt a teljesítményt megoldani. Ezért általában drágábbak.Alapvetően nem változik, max. annyiban h tudsz venni SSD-t még valamelyik típusba.
Bucicimaci
Az i3-tól alig marad el. Általános használatra abszolút jó alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
válasz runner 125 #7105 üzenetére
Értem :/ És ebben a Lenovo G580GH-ban ez a proci ez milyen? Az intel i sorozatához képest hol van teljesítményben? Egyébként még ez az L850-11D is elég tetszetős.
-
papa019
senior tag
válasz Gooffancs #7106 üzenetére
Valaki azt mondja meg nekem, hogy a 15-ös lapi miért olcsóbb a 13-asnál? [link]
Egyébként a ProBook tényleg nagyon jó, én csak annyit bántam meg anno, hogy Switchable Graphics-al vettem, mert a driver támogatás nulla...Ha kitolom 170ezer-ig a határt, akkor változik valamit a kínálat?
(#7110) runner 125: Erre nem is gondoltam hirtelen.
[ Szerkesztve ]
-
-
runner 125
nagyúr
válasz kikkoman #7101 üzenetére
Ismeri.
Silány, felejtős.Bucicimaci
Szintúgy felejtős, gyér, nagyon gyenge minőségű az X, K széria, ráadásul az Asus szervizre is sok a panasz.
johndoe13
HP ProBook-okat nézd meg. i5-tel 6490-nel 180k körül szerintem megkapod. Minőségi gép, 3 év garanciával.
Ha, komolyabb videó teljesítmény kell, Toshiba L850 vonalat is megnézheted. 160k körül abból is kapsz i5-tel Radeon 7670M-mel. Esetleg még + 1 éves gyári garbővítés is belefér kb 10k-ért, úgy 3 évre azzal is be vagy biztosítva. De, a HP anyaghasználatot, minőséget tekintve nyerőbb.papa019
150k-ért csak A4-es ProBook-ot kap, ami szvsz nem a legjobb vétel.
Ilyen célokra tökéletes egy Fuijtsu A532 i3-mal. Van rajta 4 USB, abból 3db 3.0-ás és matt kijelzős. A gyári gar.-t visszavették 2 évre, de korrekt összegért ezt is tudjátok bővíteni 3 évre.
Ha, ez nem tetszik neki, a Samsung Series 3 V5 -öt nézzétek meg, 150k-ért elérhető. Mattkijelző szintúgy adott, bár ebben USB3.0 nincs.Apropó, 130k-ért egy ilyen G580GH is nagyon jó választás. Korrekt minőség, matt felületek jellemzik, van USB3.0 is, egyedül a fényes kijelzővel kell megbékélni.
-
papa019
senior tag
Sziasztok!
Húgom most kezdi majd az egyetemet és ez alkalomból vennénk neki egy laptopot.
Főleg netezésre kellene, de nem árt, ha komolyabb feladatokat is meg tud oldani, ha úgy adódna.A jövőre is gondolva nem ártana legalább 1 USB3 csati. Matt kijelző is jó lenne és valami normális borítás, nem a csillogó, villogó ujjlenyomatgyűjtő műanyag.
+ IGP szerintem elég + min. 4Gb RAMMit ajánlotok? (Nekem Probookom van, így arra gondoltam a számára is)
A keret: 120-150ezer Ft
Ha ennél olcsóbb, minőségi megoldást tudtok, az is megfelel.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
johndoe13
csendes tag
Sziasztok
Max. 180k-ért keresek új notebookot, lehetőség szerint előre telepített op. rendszerrel. Főként netezésre, filmnézésre, pár tervezőprogram futtatására és néha játszani használnám. A márka számomra mindegy, elsősorban megbízható legyen és az akkumlátoros üzemidő is haladja meg legalább a 4 órát.Előre is köszönöm a segítséget
-
Bucicimaci
tag
válasz runner 125 #7099 üzenetére
Köszönöm szépen!
Én is szétnéztem itt, és ezt az asus x54hr-t találtam. Erről mi a véleményed/véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
kikkoman
csendes tag
hi,
ismeri valaki ezt a notebookot: HP Pavilion g6-2013sh fekete?
jóval kevésbé elterjedt (tesztelt...), mint a pavilon 1300-as sorozata. képek alapján rendben van (egyszínű fekete), a billentyűzet kivitelezésének minősége is magasabbnak tűnik a 1300-as sorozatétól + az AMD meg halk és hűvös (ezt szeretem).
van vele valakinek tapasztalata/látta valaki élőben? billentyűzet, anyagminőség ilyesmi.
kösz előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS Chromebook C523
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest