Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Ebből a mezőnyből z580-at mondanék. L850 se rossz, de az anyagok azok inkább alsó-közép kategóriásak.
Pppepe: Az új Probook a kezemnek ismeretlen. De ha igaz amiket eddig hallottam, és tényleg még jobban össze lett rittyentve, akkor ha tényleg kisebb a gémelési faktor, inkább azt.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Raiu
tag
Üdv
Laptopot keresek kimondottan játékra. A keret 200.000Ft maximum. Eddig ebbe a keretbe ezeket a gépeket találtam:Toshiba Satellite L850-13Q (159.900Ft)
Toshiba Satellite L850-12Z (177.900Ft)
Lenovo Z580 (194.900Ft)Melyiket érné megvenni szerintetek? Van-e valamelyiknek valami rejtett hibája? Van valami jobb gép ennyiért játékra?
Előre is köszi a válaszokat.
U.i.:
i5 proci kell mindenképpen,mert:
- 3D ben szerkesztek molekulákat
- Videót szerkesztek
- Képeket szerkesztek
- Játék közben stream vagy videó felvevő program futna egyéb programokkal együttIlletve egyéb kritériumok a géppel:
- 15,6" kijelző minimum
- Ne kelje hűtőpad hozzá
- Numerikus billentyűzettel rendelkezzen
- Zsanérok ne legyenek törősek, mert napi szinten is többször lenne nyitogatva a laptop
- Ne legyen használt -
Tikakukac
titán
A gyártó tilthatja a funkciót, a driver pedig a fizikai,vagy bios szintű dolgokkal nem tud mit kezdeni. Arra rakhatsz bármit, nem fog menni.
browing: Nagyjából mind kuka, az XPS jó, de gémelési célra manapság nem annyira.
130k-ból Lenovo G580-at érdemes venni. Újonnan, 2 év garival, és bőven jól leszel egy darabig.b0lcs: Szvsz az a Samu 7 évet nagyon különleges bánásmód között fog megélni, de ne legyen igazam. Valahogy az időtállóság nem jött át belőlük.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
b0lcs
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalat megosztás:
Lecseréltem a kb. 7 éves Clevo M375 gépem egy Samsung NP300E5Z-S07-ra. Az első szembetűnő különbség a gép súlya volt, sokkal könnyebb az új, cserébe nem érdemes egy oldalánál fogva emelni. Samsung touchpad-ja néha néha nem érzi az ujjam. A Clevo 1280x854 felbontása véleményem szerint a jobban használható volt mint az új 1366*768. A samu kijelzőjének (matt) fényereje remek, nem tükröződik, napsütötte helyen is jól látható, billentyűzet is egész jó. Gyorsaságba össze sem lehet hasonlítani a kettőt, nem kell várnom míg betöltődik a Chrome, sok-sok fül is nyitva lehet böngészés közben, nem lassul be. Ventilátort zaját alig hallani, hangszórók minősége nekem tökéletes. A zsanérok is jól tartják a kijelzőt, nem lötyög, nem szorul. (A Clevo zsanérjai még a mai napig is tökéletesek.)Amennyiben ez a gép is kibír 7 évet, meg leszek vele elégedve.
-
Neck
veterán
Ezt nem értem. Ha a driver támogatja az adott GPUt, akkor szerintem édesmindegy milyen notiban van, egyszerűen kilövi. Vagy az alaplap képtelen kilőni a videókarit?
Update:
Ez a kép nem rossz [link]An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
-
roti86
őstag
Szuper, egy kisebb beszámolót szívesen olvasnék. Lehet én vagyok béna de nem találtam tesztet róla sehol csak youtube videót....
-
roti86
őstag
válasz princeps27 #6577 üzenetére
A Lenovo alkalmazza ebben a gépében az Optimus szolgáltatást? Integrált HD2000 GPU és GT630M közötti váltás. Ezt találtam: "Furthermore, the 600M series supports Optimus to automatically switch between the integrated Intel graphics card and the Nvidia GPU. The implementation of Optimus, however, is dependent on the laptop manufacturer."
-
Eszga
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék egy kicsi, könnyű, kb. max. 150.000ig egy gépet venni. Amire-amiket használok : world, skype, net (levelezés, letöltés alig-alig), zene-videó tárolás-ez azért sok, mert munkához használom tv-re csatlakoztatva.
Amit kinéztem: sony VPCYB3V1E Szerintetek erre alkalmas e (nagyon kedvezményes áron tudnék venni egy újat) ill. ti mit ajánlotok? -
thomeef
őstag
130k-ért nincs És igen, a régi játékok simán, de még az újak is elég jól elmennek. Itt meg tudod nézni, milyen játék mennyi fps-el hasít GT630-al.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
FR33
aktív tag
Lenovo IdeaPad G580GH
ezeken régebbi illetve ujabb gémek már jól mennek ? esetleg van más alternativa jó vga-val szerelt "olcsobb" notebookra ?
-
Neck
veterán
válasz laca500 #6582 üzenetére
Csak megerösíteni tudom a leírtakat. Én nem foglalkoztam a weblappal, a kapott CD-n a legfrissebb driverek vannak. Most fürdök amíg megy a windows update, aztán visszatérek a grafikus kártya témára.
Hogy jó-e programozni? Sztem igen, és pl mi proginfón használtunk matlabot, amihe,z létezik CUDA plugin nVidia karikhoz...
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Borote
addikt
válasz ádika86 #6579 üzenetére
Sajnos nem tudok segíteni, azt a HP-t nem nagyon ismerem... kérdezz rá a TP topicban is.
Bár én lehet, hogy megtoldanám egy kicsit, és vennék egy X61-et alfától - ad hozzá 6 hó garanciát is.(#6584) O' Donaghy: belépő/közepes kártyákkal annyira nem vészes... a semminél több
[ Szerkesztve ]
-
laca500
aktív tag
válasz spyduck #6568 üzenetére
Na rászántam magam és én is megvettem a G580-ast.
Köszönöm a segítséget, főleg neked spyduck.
A gép maga gyönyörű. Tényleg nem olyan barna mint amire az ember elsőre gondol. Halk és egyáltalán nem melegszik, legalább is normál használatnál. Egy ici-picit érezni csak a jobb oldalon enyhe melegedést. Ami viszont nem tetszik, és ezért is vergődtem eddig a vásárláson, hogy baromi nehéz driver-t találni hozzá. Főleg a két VGA-hoz. Egy ilyen cégnél alap elvárás lenne szerintem, hogy átlátható könnyen navigálható net oldalt dobjon össze. Az igaz, hogy ha egyszer rátaláltál, akkor már visszatalálni már könnyű. A másik, hogy egy fél napomba tellett amire olyan nvidia drivert találtam ami hajlandó felismerni a 630-as kártyát. A most fent levő, mindig megkeresi a frissebb változatot, ki is dobja a 301.42 WHQL-t de futtatásnál leáll és kiírja, hogy nem talál hozzá illő kártyát.
Ezen kívül egyébként nagyon megvagyok vele elégedve.[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Prof
addikt
Látod mondtam én telefonban egy eladó mondhat bármit, nem sokat számít, ő eladni akarja nem érteni hozzá. Ezért jó mondjuk egy üzleti noti expresscard slottal. (nekem 2 USB 3.0 port van benne )
Egy 12 colos régi elitebookra is lehet kötni egy eGPU-val GTX680-as kártyát, ha úgy tetszik (persze értelmetlen de akkor is ott a lehetőség [link]
Ezáltal adott PC számítási kapacitása durván növelhető. -
Tikakukac
titán
Az igazán nagy probléma volna, ha nem lenne bennük grafikus rész, mert nem adna képet. Amiket soroltál azokban a Toshiba kivételével dedikált kari is van, ami mondjuk felesleges progra, de van.
Nálam a 4 éves, abból is alacsonyabb teljesítményű gép is sok programozásra. Mindig jól beeteti magát az ember, hogy micsoda állati tutiság lesz a programozás és, hogy ide szerperparkot kell bérelni. Pedig nem. 3 óra töprengés után leír az ember 1-200 sort és megint töpreng mit cseszett el.
Majd ha már grafika lesz meg ilyen überidióta szintű istentudja milyen hosszú program, akkor igen, elkellhet a nagy gép. Talán. Egyébként nem kell.
-
Prof
addikt
Ha gondolkodsz, érdekel az OpenGL, OpenCL, C++AMP programozás, akkor ajánlott az AMD procis gép vagy olyan amiben van DGPU (520MX is megteszi).
A cpu-val nem nagyon tudnak hova fejlődni, egyre nehezebb lemenni a csíkszélességben a GPGPU-s alkalmazások terjedni fognak egyre jobban, jönnek az APU-k ezerrel.
Más kérdés, hogy programozásra még egy Brazos is bőven elég SSD-vel.
-
RYO21X
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Neck: Üdv kolléga! Azt szeretném kérdezni, hogy ezeken a gyengébb laptopokon is lehet rendessen programozni? Az nem probléma, hogy némelyikben még grafikus kártya sincs?
-
Neck
veterán
Picasa galéria inc soon
Szerk: Nincs BT, most örülsz? Pedig a Laptopszalonnál lefogadták hogy van benne...
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Tikakukac
titán
Ha nem akar játszani akkor felesleges. A lehető legrosszabb mikor olyan az ember gépe ami vagy tele van felesleges dolgokkal, vagy nem jó vele dolgozni. Elég oda az A4 és akkor a garija is teljes marad.
princeps27: 160k-ig még trükkös renew gép vagy pavilion sincs erősebb grafikával. Szóval ezekből válogass.
FR33: Rendes játékra való gép 130k alatt nincs. Max a nagyon agyonherélt grafikások,de azok alig erősebbek az integráltaknál.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Mondjuk igaz programozásra netezésre bőven elég, csakhát ott a kisördög ha azonos áron lehet sokkal gyorsabbat venni akkor miért ne
Bár szerintem ilyen célra egy használt üzleti gép kell - elitebook, thinkpad, latitude és jóval olcsóbban meglehet úszni.Használnék én i7-et is, ha 100k alatt lett volna egyéb matt képernyős kicsi noti, dvd-vel, jó kijelzővel, akksival Amúgy meg az SL9400 low voltage proci 6MB cache-el 4 éves létére többnyire veri az A4-et. Sőt PcMark vantageben i3 szint.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz Tikakukac #6563 üzenetére
Na ja k10stat Vegyen akkor A6-al Probookot (150k a renew) felküldi 3ghz-re és még játékgépnek is jó Fullhdba Bf3 1080p Probook
-
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok és öszinte segítségeteket kérem.
Asztali gépeket kenem vágom ár * érték arányban de notebookokat semennyire.Haveromnak kell vennem 110.000 ft körül notebookot.
Fontos lenne , hogy jo proci és vga legyen hogy azért tudjon játszani is. Tehát a merevlemez és egyéb falánkságok nem baj ha kisebbek hisz teljesitményre megyünk.
Esetleg 120körül még koppolhatjuk...A lenovo-ra nekem azt mondták , hogy ne vegyük ....mik a tapasztalatok ?
ez a samsung mennyire ajánlott ? ( acert,fujitsut nem akarunk ... )
Dell,hp,samsung amit ajánlottak ! ez valós ?http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Samsung_NP300E5Z_Intel_Pentium_Dual_Core_B950_4GB_750GB_NVIDIA_DOS_Ezust_SMG_NP300E5Z-S08HU_3636.htm#attekintes
szerintetek ez éri ? vagy van jobb ennyiért cpu és vga fontosság esetén ?
-
princeps27
tag
hy, a héten szeretnék laptopot rendelni.
LENOVO IdeaPad G580GH és a TOSHIBA Satellite L850-11D tetszik eddig. Esetleg tudnátok ajánlani vmi mást 150k ig. Annyi hogy legyen benne jobb vga. köszi -
premete
veterán
Most, hogy elérhető a végleges windows8, feltettem megint, bár a release preview-vel sem voltam kibékülve; aki nem mazochista, jobban jár, ha hanyagolja. Nekem annyira elvette a kedvemet a windowstól, hogy mindjárt leszedem, és nem a windows 7-et teszem vissza, hanem valami linuxot tolok rá. Képernyőmentések.
[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Borote
addikt
Mondja ezt az, aki SL9400-ast használ - nem tudom, hogy mire használod, de nekem még az L7500 is elég. Egyrészt.
Másrészt ha az ember ért hozzá, akkor feszültség és szorzószabályozással sokkal hasznosabb dolgokat is el lehet érni (amellett, hogy azért egy Pentium processzor szintjét megüti), azaz üzemidő és melegedés teljesen befolyásolható
Annyira nem kell leírni azt a processzort Cserébe a Samunál sokkal jobb minőségű a ProBook. -
Tikakukac
titán
Az 5 éves core2-ből is van elég nagy szórás, plusz amire kell neki, pont elég, aki meg proginfón van tudja használni a k10statot és felhúzza a B960 szintre és voila. Megvagyunk.
A Samu azért messze nem ellenfele egy Probooknak, aki eddig nálunk ilyet vett még nem bánta meg.
-
Prof
addikt
Én ezekből Samut venném, mert az A4 kritikán alulian gyenge proci (5 éves core2 mobil szint).
De leginkább a kisebb kiépítést olcsóbban: [link] A B9xx -es procik egyszerűen nagyon jók az árukért. Ha kell a 4 szál többszálas programozáshoz akkor persze jó lehet az i3.A maradék pénzből meg tehetsz bele 128 GB SSD-t és egy racket a HDD-nek
Meg hát eleve Toshiba kiejtve mert fényes képernyős
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz O' Donaghy #6551 üzenetére
Már a G580-ról írok.
Egyelőre csak a chipset driver, a normal LAN driver, az audio driver, egy chrome, és egy USB3.0 driver van fent. VGA driver még nincs, de a noti így is szélvészgyors.
Na gyorsan teszek egy vírusírtót mielőtt még baj leszAn α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
ádika86
aktív tag
sziasztok!
egy gyors kérdés:
HP nc4400 vagy Lenovo Thinkpad X60s
Előre is köszi! -
Neck
veterán
Szia, proginfós kolléga!
-
Tikakukac
titán
Én a Probookot venném. Nagy vas nem kell proginfóra, ellenben minőségi és sok a garija. 150k-ból megúszható a dolog, szerintem még kapsz táskát is mellé.
Neck: Épp tegnap tárgyaltuk le fb csoportban, hogy ha valakinek kedves az élete, az nem vesz első félévben/első évben semmiféle gémer dolgot, mert a féléve rámegy.
Sokkal inkább az a Probook, bár azon is elmegy a LoL és társaik, amik a legjobban tizedelték a krediteket nálunk.[ Szerkesztve ]
-
RYO21X
csendes tag
Üdv!
Szeptembertől egyetemista leszek és egy olyan gépet szeretnék venni magamnak, amelyet tanulásra illetve programozásra használnák (proginfós leszek).
Ez a három gép lenne az, amelyek közül választanom kellene, és gondoltam kikérem a ti véleményeteket is. A Toshiba szép, a samsung erős, a hp pedig drága.
Ti melyiket ajánljátok?
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Usb3: http://kepfeltoltes.hu/120814/2012-08-14_18-03-39_242_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Bocs a linkért, telóról van.
-
Tikakukac
titán
Elég sok mindentől függ a billentyűzet is. 2 fajta beszállító is van TP-nél, egyik picit puhább, másik keményebb. És nagyon sok múlik a csavarok behúzásán is, kevésbé behúzott csavarokkal selymesebb, mert nem feszül be annyira. Mindenképpen szubjektív a dolog, csak mondom, elég mágia a TP bill, de azért nem véletlen a legenda ami övezi, már-már beteges módon
-
Neck
veterán
válasz Tikakukac #6546 üzenetére
Vagy csak mások a preferenciáink. Én a csattogó, vékony, lapos billentyûket, amik rövid úton járnak, nem szeretem annyira. Ezek finoman járnak, van útjuk, picit puhák is, de csak finoman, nem gumiszerûen, és érezhetõen van méretük. Nagyon gyorsan tudok írni rajta.
-
Tikakukac
titán
Ha jól emlékszem akkor a T61 vagy T60 billentyűi lettek kikiáltva minden idők legjobb billzetének, szóval akkor vagy rosszra emlékszel, vagy most ragadott el a hév, ha a talán legjobban sikerült billt. veri egy alsó konzumer akkor ott tényleg baj volt az IBM géppel
Jó az újfajta Lenovo billzet, de azért a rugós, csattogós TP billt. nem veri, de még 2 hét és lesz az albiban 1, akkor majd megvizslatom, hogy tényleg csoda-e.jakos73: Okés.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Látatlanba kép/leírás alapján ne vegyen senki laptopot, mert úgy is akkor derül ki, amikor kipróbálja az ember, hogy jó-e vagy sem. Gondolok itt az online vételre.
Kinek ez tetszik, kinek az, nem mindenkinek egyformák az igényei és a tulajdonságai, valakinek, ami tetszik vagy fontos, az a másiknak nem és így van fordítva is.[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz Tikakukac #6541 üzenetére
Eddig ez a legjobb noti bill, amit nyomkodtam. Eddig a legjobb élményem egy Lenovo Thinkpad T610-es billje volt, ez magasan veri.
Mindenesetre tuti, hogy ebben az árkategóriában az egyik legjobb.Gooffancs:
Két kék és egy fekete USBt látok. Szóval USB3.0 tuti van benne. Gyanúm szerint a kék a 3.0-s, tehát jelenleg úgy tűnik, hogy 2db 3-as, 1db 2-es van benne. De amíg nincs rajta a rendszer nem tudok nyilatkozni egészen biztosat.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
-
Tikakukac
titán
válasz ben0it8 #6538 üzenetére
Nekem a HP-ban Altec van. Szétkaptam a gépet és örömmel konstatáltam,hogy ugyanolyan kis csenevész, papírmembránosak ezek is. Sokat ne várj ennyi pénzből. Még az is csoda, hogy rendes gépet kapni, prémium hangzást főleg ne várj.
Neck: Billentyűzetről annyira ne áradozz a cikkben, legalábbis tedd hozzá, hogy ennyi pénzből jó bill., mert én is elkövettem a hibát, hogy a HP-m billzetére mondtam, hogy állat. Na és akkor megvettem a TP-t és a szemem könnybe lábadt
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Sziasztok,
Eddig fotóztam ezerrel. Kibontottam. Vékony, filigrán táp, a laptop színéhez passzoló felirattal és dugógyűrűvel. Minőségi aluminium bevonat a laptop körül. A BILLENTYŰZET OLTÁRI JÓÓÓ!!! Tudom, az újdonság varázsa, de élvezet hozzáérni a géphez. Egyébként igényesen lefóliázva, a billentyűzetre szépen egy papírvékony védőtextil volt terítve.
Majd írok egy hosszabb cikket, csak még most kezdem telepíteni.
Egyelőre egyébként nem tűnik pixelhibásnak.
Ami szokatlan (számomra, aki még sose turkált noti biosban) hogy viszonylag egyszerű a biosa.
Egyébként kb 2 másodpercig látható a bootlogó a Lenovo felirattal, aztán bejön a DOS. 3x újraindítottam a gépet, mire meg tudtam nézni hogy az F2-vel lépek a biosba, olyan gyorsan bejött a Freedos rajta
Kétkedőknek: Tapogassátok meg a notit, és 100-150ezres kategóriában tuti ezt fogjátok megvenni. És nem fogjátok megbánni.
Még egyszer mondom, a billje jobb, mint a diszkrét Logitech billentyűzetem, valami nagyon szuper nyomkodni. Csak azért nyomkodom freedosban a karaktereket mert élvezem
Szerk: Ja, persze, nem írtam, Lenovo G580
Master997:
Győzd meg!!! Ha nem sikerül, akkor meg vegyél neki Toshibát, azzal se jár rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
válasz ben0it8 #6538 üzenetére
Egy 100-130k-s gépbe nem fognak neked premium kategóriás hangzást tenni, de a maga árkategóriájában a lenovo JBL hangszórókkal van szerelve, amiknek baromi szép hangja van. Ha otthon vagy a hangtechnikában tudod miről van szó.
A 100k-s gépekbe noname sztereo hangszórók vannak, de egy átlagos felhasználónak az is tökéletes szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
ben0it8
csendes tag
És mit tudtok mondani a Lenovok hangzásáról mondjuk az Altec Lansing premiumhoz viszonyítva?
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
válasz ben0it8 #6533 üzenetére
Nem is a G550-re gondoltam.
5 perces akksi gyanús, gondolom használták azért rendesen, magától egy akksi nem nyíródik ki ennyire.
Személyesen azt a gépet nem ismerem, nem tudok többet. Ellenben ilyen szúk költségvetésben egyszerűen nem lehet hova mozogni. Van 2-3 viszonylag jó gép és még 10 gép, amik elég fosok. Ha nem jó a használt üzleti akkor ezeket be kell vállalni.
-
Borote
addikt
válasz master994 #6531 üzenetére
Mi a gond a Lenovo-val? o.O (bár a garancia az mostanában tényleg művel néha furcsaságot...)
Mit jelent az, hogy közel legyenek a billentyűk? A billentyűméret közel standard, azaz nagyjából egyforma méretűek... ha kicsi gépet szeretne, vegyen egy használt Lenovo X200-astAmúgy ez a ProBook is már nagyon jó áron van, bár egy tízessel még mindig a keret fölött. (Bár ha azt nézed, hogy ennyiért még garanciát sem szoktak bővíteni...
(#6533) bionicist: szerencse is, hogy ez nem G550 akksi viszont nem a notebookgyártó érdeme, ha megdöglik, hanem egyrészt az akksigyártóé, másrészt a felhasználóé.
[ Szerkesztve ]
-
ben0it8
csendes tag
-
thomeef
őstag
válasz master994 #6531 üzenetére
Bár annyira nem ismerem őket, de még merem ajánlani:
samsung
FujitsuEzek még az ajánlható kategória, bár pl az utolsó felszereltségben jóval a többi alatt van, de sokan dícsérik. A samsungról sem hallotam még rosszat.
Ezekben megvan minden amit írtál. A kártyaolvasóban nem vagyok biztos.
[ Szerkesztve ]
-
master994
csendes tag
Na leírom a konkrét elképzeléseit. Lenovo-t kizárta nem tudom milyen lelki okokból de a nőket sosem fogom megérteni. Az elvárásai:
-ami mindegy milyen színű
-csak legyenek a billentyűk közel
-legyen benne kártyaolvasó
-meg min 2 USB lyuk
-meg ne melegedjen könnyen
-ne legyen LenovoEzek a pontos leírása az ő szavaival. De már azon gondolkodom legyártatom valami céggel csak ne kelljen bújnom a Ipon-t meg az Aqua-t
-
master994
csendes tag
Agymenése van Nem tetszik neki. Valami más esetleg? Próbálom rábeszélni én is ezt a kettőt néztem ki a fehéret alapból kizárta. Szóval eléggé fáj miatta a fejem
Szerk: Játék azt szerintem a flashben ki fog merülni Ha pedig akar ott lesz az enyém.
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
válasz master994 #6525 üzenetére
De ha mondjuk abszolút nem játszik és nem is fog, akkor kicsit olcsóbban, ezt a két toshibát is mutasd meg neki: egyik másik
És titakukac kollega jól mondja, a lenovo integrált vga-val: itt
(természetesen ez is akkor ha nem lesz komolyabb játék futtatva a gépen)
[ Szerkesztve ]
-
master994
csendes tag
Sziasztok!
A barátnőmnek szeretnék egyetemre egy laptopot. Szeretném ha ajánlanátok.
Ami fontos:
- Dizájn ( nőből van )
- HD filmek lejátszása.
- Aku idő
Maximális ár : 120 - 130 ezer.
Ami nekem fontos össze legyen rendesen rakva. Esetleges SSD-s bővítés megoldható legyen.
Válaszokat előre is köszi. -
Tikakukac
titán
válasz ben0it8 #6520 üzenetére
Neked egy G580 Lenovo kell. A G6 sorozat kuka.
És még mielőtt megkérdeznéd: igen, ennyi pénzből ez a lehető legjobb konfig, zsákszám használják megelégedéssel.
szerk.: Gyenge konstrukció, úgy, ahogy van.
[ Szerkesztve ]
-
ben0it8
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Laptopot készülök vásárolni, 130-140k környékén, egyetemi felhasználásra, programozásra, kis mértékben játékra, és persze szórakozásra.
Körülnéztem, és főleg a HP Pavillionok közt találtam jó felszereltségűeket.
A lista, ár szerint növekvően:
http://www.notebookzone.hu/mid.php?mid=1&lkod=105&om=price&page=3&ssize=15Melyik processzorral érdemesebb konfigot keresni? AMD Liano A6-3400M (1.4GHz/2.3GHz,4MB), vagy kétmagos Intel Core i3-380M (2.53GHz,3MB,64-bit), esetleg AMD Phenom II X4 P960 (1,8GHz, 3600MHz FSB, 2MB 64-bit,25W).
4 GB RAM mindegyik felálláshoz adott, továbbá a legtöbben AMD Radeon HD6540G2 vagy AMD Radeon HD 6520/HD 7450M DUAL GPU van. Elegek ezek a videókártyák
Megbízható gépek ezek?
Milyen más gyártó más szériáit érdemes megnézni még? Van esetleg konkrét gép, amit tudnátok ajánlani? Érdemesebb erős kétmagos Intellel, vagy gyengébb AMD Liano A6-al venni?
Pár konkrét konfiguráció, amiket kinéztem: (1) , (2) , és egy picikét drágább: (3)
Köszi a segítséget előre is! -
Neck
veterán
válasz Declare #6515 üzenetére
Szia,
Mint mondottam, teljesen igazad van. Sőt, írtam korábban, hogy a raktárban targoncákra is szereltünk ilyen gépeket, és jól bírják. A Fan Errorok nagy része a hatalmas por miatt van, azon kívül a targoncások nem épp gépeléshez szokott ujjai alatt néha megrokkan a bill...
Viszont az érdekes, hogy mindenhol a nap 24 órájában mennek ezek a gépek, alaplap és HDD hibával viszont mégis irodában találkozni gyakrabban.
Viszont van nálunk régi T61-es gép is, nagyon sok éve megy napi 24 órájában probléma nélkül. Kicsit odavág
-
Declare
őstag
Ezt az elég mindenre azért azzal kiegészíteném, hogy minden általános felhasználási területre.
Abban a pillanatban, ha valaki nekiáll komolyan 3d ben tervezni, onnantól kezdve ez már nem igaz....de ez pl az ő esetében még messze van
(én sem használom ezt ki, de kíváncsiságból egy 3d s terepmodell rendelerését kipróbáltam és hát huh azért ott az i7 az i7 ha a régi notimat nézem az 1,8ghz pentium M el összehasonlítva mondjuk a kivárhatatlan vs 15 perc áll egymással szemben , de az e8600 as asztali gép is meghúzhatja magát a sarokban)
-
thomeef
őstag
Megvan hogy miért ilyen olcsó . A lenovo kettészelte az árát a hivatalos oldalon
-
Declare
őstag
Nyilván, minél több gépet veszel minta alapul, annál több hibás lesz köztük...nem véletlen, hogy a cégek nagy része T lenovokat vesz flottában (ahol én melózom, ott is T gépek vannak ugyan csak 80 db kb ). Pl egy ismerősöm ahol melózik ott meg ilyen 300 db dell e széria fut és amit most vettek flottába sorra purcannak meg a videókártyák....szóval ez ilyen játék, de minőségben egy egy T lenovo, Hp elitebook és dell bizonyos e széria messze a többi fölött van.
No offense, ár! teljesítményben otthonra biztosan jó vétel egy G lenovo, de hurcolni, koliba suliba, stb. erre én T széria és társai alá nem mennék.
-
Prof
addikt
válasz Declare #6499 üzenetére
Jól látod, hogy a cpu erő hajhászása c2duo óta notiknál teljesen felesleges. Nekem SL9400-as low voltage proci van 6MB cachel és igazából elég mindenre, ha lassú valami az a hdd/vga miatt van.
Amiben leginkább fejlődtek az a fogyasztás, vga teljesítmény, csatlakozók.Neck
Nem érted, ebben az a happy hours, hogy ebből a best buy gépből még mindig van. Ettől happyThomeef
Azért ez se olyan rossz i3-alAcer V3-571 Vagy 120e-ért a HD4000-es i3-as.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Alkalmas minden játékra kérdés, hogy 5-10fps-el hajlandó vagy e játszani , vagy levenni 800x600-ra lowra Vagy régi játékkal játszani amit visz.
HD3000
Nézd meg pl a fifa12 eredméyneketmediumban i3 low voltage 22.9 fps, i7-2820- 91fps.Itt bejön, hogy bizony itt ezen az alacsony 1366x768-on nem csak a VGA számít, hanem a proci is, valamint többféle órajelű a HD3000 is a procikban. Olcsó prociban lassabb.
HD4000 az csak új ivy bridges gépekben van i5-3210, i7-3610 főleg és lassan jönnek az i3-ak és sokkal jobb 3000-esnél (a feature-ökön kivűl (dx11 stb) +40% fps legalább)
Én játszottam 4500HD-n is Diablo 3-at. Igaz csak percekig mert nem bírtam a 6-7fpst
Most Path of Exile-t tolok rajta 7-20fps-el. -
Neck
veterán
válasz Declare #6508 üzenetére
Erről írtam fentebb, hogy bár nagyon jó gépek, nálunk azért nem mind bírja a strapát.
A G580GH-ról szerintem egy rövid logout.hu -s review fog születni még a mai nap folyamán, kitartás, estefelé linkelem a cikket fotókkal. Teszteredmények szerintem csak holnap lesznek, mivel az este telepítgetéssel fog telni
Egyébként kb 15 perce vette át a barátnőm a futártól. Telefonban azt mondta, hogy a dobozon csak "G580" szerepel, majd meglátjuk mit kaptam
Attila199207:
Szerintem azért nem érdemes várni, mivel most nagyon jó az EUR/HUF árfolyam, így ezek a gépek elérhetővé váltak. Viszont mivel hitelből vásárolsz, szerintem ne költekezd túl magad. Nem vagyok biztos benne, hogy szükséged van a Core i5 procira, Core i3 helyett viszont jó a B960 is. A GT630-assal pedig már alapszintű CAD, 3DS cuccokat lehet forgatgatni, így szerintem neked is jó választás a Lenovo G580GH. Most éppen happy hours akcióban 129.900 forintról 129.900 forintra csökkentették az árátGG Laptopszalon
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz O' Donaghy #6509 üzenetére
Jelezd kérlek ha tévedésben élek és a 160-170k hoz kevesebb hitelre van szükség mint a 100k hoz akármilyen diák, személyi hitellel is jobban járhat ha kevesebbet vesz fel, mint újonan áruhitelt egy gagyibb gépre
-
Declare
őstag
válasz attila199207 #6501 üzenetére
Sőt tovább megyek azon amit írtam
Nem tudom megköveznek e ha konkrtét dolgot linkelek, én ezt pl nagyon ajánlanám (eladó korrektnek tűnt, de ismerni nem ismerem, de a konfig, a gép, monitor az optimális)
És pénzt is kevesebbet költesz, fél év gyári garival, masszív üzleti noti, szerintem nyomába sem ér egy 200k alatti új akármilyen noti....
-
thomeef
őstag
Felesleges várni szerintem, ebben a árkategóriában nem szokványos az árzuhanás, nekem az első két félévben abszolút nem volt rá szükségem, csak utána, bár informatika/programozás már volt akkor is, szóval nem haszontalan.
-
Declare
őstag
válasz Dhampir #6502 üzenetére
Nem ragasztgattam, majd a tulaja eldönti, kaptam hozzá amúgy. Én valószínűleg a felkiáltójel, egyenlőségjel és társait ragasztanám rá, mert azok nincsenek benne az ujjaimba és mások a jelek a dán billentyűn
Nincs webcam.(#6502) Dhampir ezen nincs mit köszönnöd, de szívesen
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
Én nem várnék a helyedben, év végére csodálkoznék, ha javulna az euro/HUF, ssd, 6-8gb ram al nem lesz gondod, ha tudod 15" és minél nagyobb felbontást keress ( ez igen fontos még) és egy diszkrét vgat ha egy mód van rá! Nézz körül a hardveraprón is szvsz Hp, lenov T/W szériát, esetleg dell!
(én is cadre használom a gépemet) -
attila199207
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GTA: San Andreas
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- ASUS Chromebook C523
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest