Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Szerintem itt nincs vele senkinek hosszabb távú tapasztalata. Ha hozza a kategóriában szokásos Lenovo minőséget, akkor nem lehet annyira vészes. Alap melókra elég erős, de azért csodát ne várj attól a cpu-tól, nem ezen fogsz 200 layeres photoshop képet szerkeszteni és az excel is gyorsan megakasztja egy nagyobb táblázattal. Ennyiért az alternatíva a HP Probook lenne, ami mindenben jobb, kivéve a kijelzőt. Ha neked ez a sarkalatos szempont, akkor vedd a Flexet. Előtte azért nézz meg egy windowst 14" / fullhd-n, mert éles szem kell hozzá és hamar lefáraszt. Nekem 15,6" / fullhd a laptopom és megerőlteti a szemem rendesen. Szerencsére van hozzá külső monitor.
-
tamas.nick
aktív tag
Screen door effektnek hívják, sajnos a ThinkPad T420 és T440s-nél is kifogtam. T420-nál "szerencsére" pixelhibás volt a kijelző, így garanciában kicserélték, aminél már nem volt ilyen gondom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tikakukac
titán
Úristen egy kijelzőhibás gép?! Most mondjam azt, hogy van amiből meg 10-ből 10 ment vissza? Ez van, csere másikra és örülj.
Ha Dellre vágysz meg úgy valami meghökkentőre akkor ne 5748-at hozzunk fel példának, mert az éppen nem belépőmodell.
Touchpad meg vastagon jó volt ennyiért, mutathatok neked ugyanennyiből olyat, hogy el sem hiszed, ezért pénzt kérnek
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Ren Hoek
veterán
Lehet korrigálni szerintem, de ez ilyen műfaj... Valamit valamiért. TN-től amúgy sem várok sokat, legalább nem csillan be a Probook kijelzője.
Alapból szerintem a LED háttérvilágításnak sokkal hidegebbek a színei. (Nem laikusként mondom, egy profi monitorforgalmazó és grafikus ismerős is ezt állította)Otthon még CCFL-es a Dell IPS-em (matt), és valahogy sokkal barátságosabbak a színei - ahogy a CCFL-es IPS TV-nek is... Van otthon LED monitor is, annál is ez a helyzet, mint a laptopnál, sokkal fémesebb, művibb szerintem. Persze biztos lehet korrigálni, és a LED-nek is megvannak az előnyei (hosszabb élettartam, CCFL hajlamos bebarnulni és fényerőt veszteni idővel)
LED IPS-t /VA-t még nem próbáltam viszont...
[ Szerkesztve ]
-
FR33
aktív tag
HP PROBOOK 450G1
Mivel z510 nem kapható maradt a lenovo z50-70 vagy a toshiba c55-a-1h9 ...vagy kicsit drágábban a linkelt probook.
Ajánlat? -
Khelben
nagyúr
Ha nem lesz játék és photoshopból csak alapműveletek, akkor mindenképp vga nélküli gépet vennék a helyedben. Ugyanazért az árért erősebb procit, több akkuidőt és kevesebb melegedést kapnál. Pl. Probook i5 M-mel
-
Tikakukac
titán
Néhai játékindításhoz meg akkor feleslegesen erős ez a gép.
A mostani Lenovo szürkésebb, de menj el, nézd meg, én meg nem mondom milyen színű. A barna sem barna, sosem volt barna, valami más színe volt, talán a Z-k voltak barnásabbak, de mondom, ezt a szemed eldönti.
A szürke az szerintem a képen becsapósabb, minden kép becsapós amit így manipulálgattak már
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Lesz gémelés is bőven azon a gépen?
Berci77: Mikor egy 6-os lista az ami egyáltalán megfelel a kívánalmaidnak hardverben akkor már eleve huzatos, hogy lesz akár 1 gép is. Itt most pont van, válaszd az 1-ből az 1-et. Jobb ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Kvázi szürke importos darab, ahogy én nézem:
"Ár: 161 900 Ft mely 20% DPH-t tartalmaz (Szlovák Köztársaságban alkalmazott ÁFA)"
A legolcsóbb hazai 3 év garis példány 179.900 Ftrunner 125 kollégát olvasva ezen esetben nem biztos, hogy a szürke import erre a megfelelő szó, de én kissé aggódnék a hazai garanciáztathatóság miatt.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Sütőt meg főzőlapot igen. Korrektek, de szlovák bolt, vagy trükkösök.
Elképzelhető, h nem magyar billentyűzettel kapod, de én itt árat sem látok erre."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
btudos
nagyúr
Ez egy az egyben baromsag.
szerk.: Az a resze hulyeseg hogy ki kell venni az akksit mindig mikor halozatrol megy a gep.
En vagy a Probook-ot vagy a Z500-at vennem. A HP-n jobb dolgozni, a Z500 meg sokkal szebb mint a G580, de ezt neked kell tudni, hogy adnal-e ertuk annyival tobbet.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
spyduck
nagyúr
25 az SSD + box + beszerelés. Ha ügyes vagy akkor megcsinálod magadnak. Amúgy pedig ez befolyásolja a notebookok sebességét a legtöbb esetben. Ezzel akár egy B960 szétaláz egy i7-et átlalg felhasználás során.
gonger: Pontosan! Nekem 40 GB fontos adatom van és 40 GB a filmek mappa, amit megnézek azt letörölöm egy idő múlva. Hova kell több hely? Ha kell akkor ott van a hordozható merevlemez.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Csinálhatod otthon, nem gázos az átrakás. Igen, szerintem pár ezrest lehet fogni ha máshol veszed külön, de ezt boltja válogatja.
stratova: Ha lenne 2 gépünk, és egymás mellé lerakva pont ugyanúgy tudnánk tesztelni, akkor haladnánk. Sajnos a tulajt egyenlőre fűzöm, hogy szedjük szét a gépet és nézzük meg a másikkal is ugyanolyan körülmények között, és hát na, nem nagyon akaródzik neki ideadni De rajta vagyok
Amúgy erős tippem, hogy elég minimális lesz a különbözet, túl nagy számokkal dobálózott csere után, valamit másképp mért.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ha játék kell minél inkább akkor igen, azok erősebbek. Ez sem gyenge, de gyengébb. Ezt te mérlegeld.
Sn00k:
Quad Core i7-2600 series CPU or better
8GB RAM
5Mbps or better upload bandwidth
Dedicated video card, 512MB VRAMEz a tuti ajánlott. A sima követelmény az 4 mag, raklap ram, és 2 mega körüli feltöltés. Egy jó HD streamhez bivaly gép kell.
Procasterből indultam ki, ezeket ott írták.
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
egy ilyen Lenovo Pentium B960 8GB Ram, 2gigás videókártya vs Lifebook A532 i3, 8GB ram, integrált videókártya összehasonlítva már jöbb vétel az linkelt A532-es konfig?
Netre, (kevés videó vágásra), filmnézésre lenne. vagy ha már Pentium 960-as, akkor az 512-es Fujitsu is elég?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Ha PS-t nem teljesen alapszinten űzöd jó ez ha mindenképp kell diszkrét vga. Ha alapszinten űzöd bőven elég a pentiumos verzió is. Ha SSD-t akarsz úgy jössz ki legjobban ha külön megveszed valahol. +4GB ram nem hátrányos ha tényleg használod is a PS-t.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
f4cg80
tag
Best buynak 100-ért ezt mondanám. [link]
Korlátozottan még játékra is jó. Viszont b970-el,4gb ram,750gb hdd-vel,2 év garanciával új gépet nem kapsz mást egészen 120-130 ezerig,amit érdemes megvenni.
Tudtommal nem olyan rosszak ezek a Samsungok,egészen dijáznosra is sikerültek. Kicsit melegednek,de nem olyan vészes,mint Acer/Asus párosnál,és nem mellesleg nem hajlamosak szétesésre,ami több kategóriatársukról nem mondható el.
100körül ez a bestbuy,120-ért Lifebook A531,130-ért Lifebook A532(bár nálam ennek a Samsungnak az i3-as verziója sem rossz vétel),160-ért Probook i3-al,felette pedig már lehet válogatni bőven a jó gépek közül.
Akinek játékra kell gép,vegyen G580-ast Nvidia kártyákkal,bár sosem fogom megérteni azokat,akik egy erőművet akarnak a laptopukba,hogy 200fps-el menjen minden,utána meg csodálkoznak,hogy például nagyon melegszik,vagy minőségileg nem olyan,amit vártak... -
félisten
Sokan fikázzák ezt a Toshiba szériát, de nem értem miért, szerintem jó kis darab: Logout-bemutató a 12L-es változatról.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Tikakukac
titán
Mind2-t kizárnám, utóbbit főleg.
FUJITSU Lifebook A532 i3 procival leírhatatlanul jobb gép ezeknél, és 135k-ért igen barátságos az ára, talán 130k-ért is csíphető lassan.
135-115 az nálam 20k csak. És a proci senkit sem érdekel, ellenben az a Dell nagyjából 5-ször fog széthullani és agyig kopni, amikor a Fujitsura max rá kell szánni egy törlőkendőt.
szerk2.: Látom javítottad. A többi viszont még mindig él.
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
130k-ért nincs És igen, a régi játékok simán, de még az újak is elég jól elmennek. Itt meg tudod nézni, milyen játék mennyi fps-el hasít GT630-al.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest