Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Atikusz #40361 üzenetére
Ott az utódja, az M490, de szerintem minőségre jobban jársz egy E335-tel, bár abban meg Brazos van ugye, viszont mindennapi dolgokra, multimédiára az is tökéletes, és jó az üzemideje!
Ennyi pénzből bizony kompromisszumokat kell kötni...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
stratova
veterán
válasz Atikusz #40359 üzenetére
Létezni kb. az S405 létezik ennyiért, hogy ez ajánlható-e az kérdéses, mert a fedlap burkolata hagy kívánnivalót maga után, ill. kicsi akku-t kapott. az IGP teljesítményére hatással lehet az ebben az árban kapott single channel RAM.
[ Szerkesztve ]
-
oxalisz
tag
válasz Atikusz #37436 üzenetére
A linkben szereplő gépnél nagyobbat használunk az irodában 2 éve. (24", i5-630M, 4GB RAM) Kompromisszum nélkül jó. Nem melegszik, hangja semmi, egyszerűen hozzá férhető minden fontos egység. Ha az 50%-s "fekete pénteken" meg tudod venni: jó bolt. A mi gépünk 200 felett volt akkor.
A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
félisten
válasz Atikusz #37281 üzenetére
Ha átfáradnál a megfelelő topikba, akkor láthatnád, hogy pont ez a gép/cpu volt a legutóbbi téma...
Egyébként az feketepéntekes E130 sokkal inkább megéri!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Atikusz #37268 üzenetére
E130-nak akkor utána kell kérdezni telefonon.
Acer-ről egész jók a tapasztalatok a netbook-topikban (mivel a téma oda való), az Asus-ban viszont az alaplapra van forrasztva az a 2gb ram, és nem bővíthető."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Borote
addikt
válasz Atikusz #8518 üzenetére
Élőben még nem láttam egyiket sem, teszt alapján... hááát.... nem tudom....
Acer 'kissé' meleg... -
B-L-A-C-K
titán
válasz Atikusz #8523 üzenetére
Te jó ég 230 ezerért nehogy már megvetess vele egy alap tudású gépet...
Patrick: Talán ezt mondanám: Lenovov Z470. Ezzel még játszani is tudna ha akarna, de tudom nem akar, amúgy Asus-ba is van olcsóbban is, meg Dell Inspirontba, de azok nem a legajánltabb szériák.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Atikusz #8518 üzenetére
Itt érdeklődj inkább ez ügyben: [link]
Amúgy én látatlanba így hogy nem ismerem ezeket típusokat lehet az Acert venném +11 ezerért 3+2 év azaz 5 év garival veheted meg... De tényleg kérdezz inkább utána a linkelt topikba...
"úgy gondolod, hogy ezek netbook-ok lennének? mert sztem nem."
Úgy gondolom hogy ott értelmesebb választ fogsz rá kapni, itt 13"-tól fölfelé ajánlunk...
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Atikusz #8356 üzenetére
Vostro belépő üzleti jellegű gépek.
Latitude E5xxx és E6xxx a Dell üzleti közép, és üzleti felső kategóriája, ezeknél már nem csak matt kijelző, és vékony fémborítás van, hanem maga a gép váza is fémből van, van trackstick, dokkolhatóak, meg még egy sokcsomó apróság, de az általános minőségben egyre jobbak. -
Tikakukac
titán
válasz Atikusz #8021 üzenetére
Jah, hát én olyan igazit szeretnék. GTA4 is elég szolid gépigénnyel indult, utána kiderült, hogy kell alá elég embertelen vas, hogy menjen, mert szutyok volt a portolás.
Ha az ajánlott követelményt nézem, akkor procinál már elhasal a dolog, ilyen erős quad procit nem is nagyon találni, nem hogy olcsóért notikban. GPU még hagyján, de gondolom kell majd az is bőségesen.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Pocok256
veterán
válasz Atikusz #7263 üzenetére
Igen a chipset lehetővé teszi, hogy kezelje a sata 3 as kivezetést is, a kérdés hogy a gyártó kihasználta -e és kivezette -e ezt a felületet.
Gyártótól kell megkérdezni, vagy olyantól akinek van már ilyen laptopja mert neten nem találok infot erről.HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Pocok256
veterán
-
Borote
addikt
válasz Atikusz #5395 üzenetére
Olyan nagy fogyasztáskülönbség nem lesz az i3-hoz képest. Legalábbis a szintén ULV i3-hoz képest, mert a normál i3-hoz képest értelem szerűen kevesebbet fog fogyasztani
Én is inkább Pentiummal venném, mint Brazossal, a hűtésükről viszont nem tudok nyilatkozni, de mindkét megoldás 17-18W TDP-s. Viszont az e130 az eggyel újabb generáció, mint az e125. (Legalábbis név alapján).
-
Borote
addikt
válasz Atikusz #5382 üzenetére
Igen, csak mondjuk azt is nézd meg, hogy a Pentiumban még vagy egy L3 cache is...
Benchmarktól függ, hogy az alacsonyabb vagy a magasabb érték jelenti-e a jobbat, a legegyszerűbb, ha mellé nézel mondjuk egy i3 2310M-et, mert az biztosan erősebb minden tekintetben mindegyiknél.(#5389) premete: cserébe jóval többet fogyaszt és gyengébb/butább az integrált GPU... ilyet azért nehéz összehasonlítani...
(#5391) Atikusz: CPU-ra jóval erősebb az a Pentium a Brazosnál, még alacsonyabb órajelen is. Az i3 javára az erősebb IGP szólna, de kétlem, hogy ezt Téged nyomasztana.
(#5393) Santiagain: nem teljesen értem a felhasználási kört mit értesz normális felbontás alatt? Mekkora kijelzőméret kell?
[ Szerkesztve ]
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz Atikusz #5388 üzenetére
Ezt nem tudom. Nekem meg, de szerintem racionálisan meg nem biztos, figyelembe véve az ár érték arányt, amit bizonyos nagyságrendben még kevésbé szoktam figyelembe venni.
Hát ezzel most nem mész sokra, de igazából engem is érdekelne a pontos különbség. Runner125-öt kérdezd szerintem.
http://www.arrayoflilly.com
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz Atikusz #5382 üzenetére
Nem érték, hanem sorrend. A kisebb előrébb van a rangsorban. Tehát elvileg "gyorsabb", de én csak a saját személyes tapasztalatom alátámasztására írtam, tudom, hogy alapértelmezésben nem szentírás, ráadásul kicsik a különbségek. (Hogy miért, azt a fiúk olyan szépen el szokták mondani.) :-)
Még egyet tudsz döntéselőkészítés céljából megtenni.
A Notebookreview.com fórumán az x120e topikjában rengetegen írnak intel és amd procis tulajok is éppen a melegedésről és akkuidőről, ott érdemes olvasgatni, ha a tényekre vagy kíváncsi, a két hasonló felépítésű, de eltérő architektúrájú gép összehasonlításához. (Az x120e kicsit más, de annyira nem, az i3 és a Brazos összevetésére jó a topik - csak baromi hosszú. És egyébként mindenki szereti benne, amit vett.)
Azon a méret miatt nem aggódnék igazán, hogy nem "igazi" TP (ezt Tikakukacnak mondom), mert ebben a méretben egy csomó erőhatás is jóval kisebb, ami éri, mondjuk az a nyíróerő, ami akkor keletkezik, amikor fél kézben cipeled kinyitva és az egyik oldalán támasztod csak meg. Másrészt éppen most él túl egy olyan balesetet az egyik, szintén az említett topikban, ahol a tulaj csípőprotézist kapott - ez bíztató. (És ide tettem volna egy smiley-t, de együttérzésből nem teszek.)
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Atikusz #5364 üzenetére
A különbség még ott is tetten érhető, hogy alapvető architekturális különbségek vannak a két processzor között, így az Intel még alacsonyabb órajelen is jóval nagyobb teljesítményt nyújt, mint a Brazos. (Utóbbi ugyanis netbook processzor, az Atom versenytársa - aminél azért klasszisokkal jobb).
IGP esetében a Brazos fejlettebb, de játékra kb egyformán alkalmasak.
(Hogy SATAIII vagy SATAII, a notebook sebessége szempontjából nem fog számítani, csak a szekvenciális írás-olvasást fogja befolyásolni, ha az SSD, amit veszel, 250Mbyte/s fölött teljesít). -
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz Atikusz #5366 üzenetére
Egy szavazat az Intelre.
Saját tapasztalatom erről a prociról nincsen, de egy korábbiról, a SU2300-ról van, mellette párhuzamosan használok gépet E-450-nel. Ég és föld a különbség gördülékenységben, pedig a brazosos 3 évvel újabb konstrukció, gyorsabb vinyóval, több rammal (igaz, single channel).
Elvi rangsor a notebookcheck.net benchmark listája alapján:
376. az E-450
371. a SU2300
329. a Pentium 977,és én ezt venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Atikusz #5366 üzenetére
Hüha. Itt annyira pici dolgokon próbálunk dönteni, hogy hihetetlen. A két proci teljesen más, tehát egymás mellé tenni őket badarság volna. Nagyjából ugyanaz lesz mindkettő vége SSD mellett meg főleg. Én talán a Brazos felé húznék, de inkább érzelmi, mint szakmai alapon. De az Intel is teljesen racionális döntés volna, így helyből. A vezérlős dolgot meg tutira a gyár vagy importőr tudja megmondani, mert sata3 már szerintem ott van, kérdés, hogy ez maradt is-e.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Atikusz #5364 üzenetére
Súly, méret, akksi idő, árkeret meg hasonlók kellenének fixen.
Ahogy elnézem méretben valami subnoti környéke kellene, extra kérdés, hogy használt is jó-e? Mert ezek a Thinkpadok nem azok a Thinkpadok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Autós topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WWINDOWS 11 Pro
- Asus X415EA / Intel Core i3-10110U / 8 GB RAM
- Lenovo gépek,X240,X250,X1Carbon
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest