Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
Szerinted?
Ha hirtelen odalépsz a verdának, mert késésben vagy és nyomod neki mint állat, és mindig így mész, vagy az a jobb, ha időben indulsz, és beállsz egy jóval kisebb átlagsebességre, és azzal elcsordogálsz?Klímánál nyáron úgysem jó az, hogy estére megcsapatod, aztán kikapcs. Olyan gyorsan visszamelegszik a falakról, hogy csak nézel...
-
celf
őstag
a 4. ponton lamellálok csak: ha folyamatosan megy akkor 24-es a szorzó. tehát 24x500W mondjuk /nap. Az cirka 12000W Ha meg maxon csapatja az ember este 7-től, mert nap közben hagyta 40fokra melegedni a lakást/házat, akkor 2600x3 óra. mert mondjuk 3 óra alatt csak lehűti 24 fokra. És akkor utána megy 500W-on megy reggelig kb másik 10 órát...
Ez így nagyjából egyenlő fogyasztásnak tűnik.
Kérdés, hogy melyik terheli meg jobban hosszútávon a légkondit. a sok óra futás vagy a hirtelen nagy teljesítmény. -
Zeki
nagyúr
válasz Feriboy2 #15996 üzenetére
KONKRÉTAN senki.
Mert KONKRÉTAN az inverteres klímák fogyasztása sok dologtól függ.
1., mennyire meleg a lakás
2., mennyire akarod lehűteni
3. alkalomszerűen hűtöd a forró lakást, és gyorsan
4, folyamat megy alapjáraton, nem engedi felmelegedni. (ekkor elvegetálhat akár 300-800W közötti fogyasztással is)
5., milyen a klíma programozásaAz egy 2.6 kW-os klíma. Ennyivel kell csak foglalkoznod.
-
Feriboy2
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni értelmezni, hogy mennyit is fogyaszt konkrétan a klímám a hálózatból?
Ezt a 3 számot találtam, gondolom ezek maximum értékek (inverteres klíma)
cooling capacity: 2600W
cooling power input: 785W
cooling rated input: 1500WKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
s7rangR
csendes tag
100+áfáért adná a szerelő az Rcoolt.
Közben megtaláltam a fórumon windy kommentjét, hogy ha probléma van, akkor a supporttal gondok lehetnek az ilyen csodagyártóknál, úgyhogy szerintem ez felejtős lesz.
Esetleg tudnátok ajánlani 2,5-es megbízható japán alap klímát?
Daikin FTXV25AB, FTXV35AB -re azt írták a fórumon, hogy Gree gyártás, úgyhogy az felejtős.
Modern funkciók annyira nem izgatnak (wifi meg hasonlók). Hűteni/fűteni tudjon, meg ne zakatoljon nagyon kint/bent.
Bruttó 150e-s árkategóriában gondolkodom.
Daikin FTXB25C / RXB25C esetleg jó választás lehet?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz s7rangR #15990 üzenetére
Én pont a napokban mondtam le a Gree egyik olcsósított verziójáról, a Polar--ról. Az, hogy Gree klíma, nekem már nem azt jelenti, hogy jó. Pl azért, mert a szerelő a Gree-re azt mondta itt élőben, hogy ez a legnagyobb japán márka... aztán kiderült, hogy kínai. Nem mindegy. De én nem vagyok szaki, illetve ebben nem, majd a hozzáértők megmondják, miért mi van.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
s7rangR
csendes tag
Sziasztok,
Nyaralóba szeretnénk klímát szereltetni.
A szerelő a következő klímát ajánjla:
RCOOL Display 9
Azt írta, hogy "teljes mértékben Gree klíma", meg küldött egy katalógust, amit feltettem ide:
https://data.hu/get/10546376/Rcool_katalogus.pdf
3+2 év gari van rá.Neten nem sok mindent találtam róla.
Valakinek esetleg van vele tapasztalata?Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
artschi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a légkondiknál a beltéri egységből kijövő csövek a jobb- vagy bal oldalon vannak-e? Vagy ezt légkondija válogatja?
-
Reaper
őstag
Köszi mindkettőtöknek
-
MODERÁTOR
válasz aginor #15982 üzenetére
Árat ugyan nem írtál, de Daikin, Mitsubishi és Fujitsu ami ajánlott. Hívd fel, mondj egy keretösszeget és kapsz ajánlatot ill ha kell akkor helyszíni felmérést.
Ajánlott klímás a fórumon windyt keresd. (pár posttal feletted)
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Kb. 50 négyzetméteres lakásba milyen légkondit ajánlotok? Tud valaki Pesten megbízható és nem túl drága szerelőt hozzá?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Reaper
őstag
Üdv,
remélem jó helyre írok, de jobb ötletem nincs. Szóval itt a meleg, előszedtük a mobilklímát, aminek a csöve csinált egy ilyet:
Kérdésem, hogy lehet ezekhez külön csövet venni, és valahogy ráapplikálni? Esetleg tudtok olyan boltot, ahova beviszem a két végét, és összerakják? Ahogy néztem 150-es átmérőjű a cső. -
@chain
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg a pannonklímánál akciós Fujitsu ASYG12LLCC telepítéssel együtt 250-ért szerintetek mennyire jó vétel? Van valakinek személyes tapasztalata ezzel a klímával? A külső wifi egység kb. mekkora?
Köszi!
-
MODERÁTOR
válasz SeniorTilla #15976 üzenetére
Persze simán megéri és jobb vétel egy Daikin mint bármelyik kínai. De ha pl windytől kérsz ajánlatot 3 klímára akkor biztos tud rá vmi jó árat mondani.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
veterán
Köszi a választ.
A másik klímás Fisher-t ajánlott, de ott darabja kb. 30 ezerrel drágább lenne.
Megnéztem az árukeresőn a választékot, és láttam, hogy a Daikin belépőszintű modelljei is ebben a 130-150 ezres árban vannak, mint a Polár. Hmmm, így már nem is tűnik annyira jó vételnek a kínai a japánnal szemben.
Érdemes a Daikin olcsóbb modelljeiből választani?
Pl EZ
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
windy
tag
válasz SeniorTilla #15974 üzenetére
Szia!
Soha nem pártoltam a noname készülékeket, de el kell fogadnom, hogy igenis sokat nyom a latba a választáskor a készülékek ára. Ezért, ha márkásabb berendezésre nem telik,akkor érdemes jól körülnézni az olcsóbb kategóriában. Ami nagyon fontos ilyen esetekben a készülékek importőri háttere. A Polár esetében ez teljesen rendben van, tehát, véleményem szerint ebben a szegmensben az egyik legjobb választás.
-
veterán
Sziasztok,
szombaton volt kint nálam ajánlatot tenni egy szerelő, és szeretném kikérni a véleményeteket, hogy jó választás lehet-e amit ajánlott.
POLAR SIEH0025SAA/SO1H0025SA-t javasolt.
Tetőtérben 3 hálószobát kell hűtenünk, ezért 3db klímát szeretnénk beszereltetni.3 darabnál már nem mindegy az ár, de nekem fontosabb, hogy megbízható és csendes legyen. Visszaolvasva nem nagyon találtam infót itt erről a márkáról (ami állítólag a Gree olcsósított verziója), ezért szeretném kérni a véleményeteket róla. Van-e tapasztalat, stb.
A szobák nem nagyok, ezért gondoltuk a 2,5-eset, de ha inkább a 3,5-eset javasoljátok, az is szóba jöhet, nem nagy az árkülönbség.
Az is tetszik benne, hogy wifis, bár ez nem létszükséglet. Nem akarok elmenni abba az irányba, hogy szép és extás legyen, de sz*r inkább fordítva.
Előre is kösz
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Tehát nemlétezik még ilyen hogy inverteres mobil klíma?
-
Tigerclaw
nagyúr
A Daikin kültérikhez adják a tartókonzolt gyárilag?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
nesa
veterán
válasz Vesztor87 #15955 üzenetére
Persze mindenképp érdemes mivel a csirásodás nagyon hamar beindul műtökbe ezért nem szabad kikapcsolni a klímát ha jól emlékszem 1 óránál tovább mert utána már csirátlanítani kell ami egy olyan klímánál milliós tétel.
Szóval ha lehetőség van én is járatni szoktam csak ventilátoron van hogy fél napig is úgy hagyom ha elfelejtemDe inkább járatom folyamat a gépet, nekem kb évi 10-11 hónapot megy folyamat.
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Mitsubishi klímát a nagyon jó SEER, SCOP értékek miatt:
MUZ-FH25VE/MSZ-FH25VEFűtésre is használnánk egy kb 16 m2-es szobában, ahol egyéb fűtés nincs!
Mi a véleményetek róla? (egyéb típus is jöhet, ha van fűtésre alkalmasabb és olcsóbb) -
Seth1
tag
Nekem ilyen broadlink rm pro van a pannknklímától. Ez egy univerzális infrás távirányító, tv, klíma stb...
Van hozzá egy broadlink e-control nevű app és azzal lehet neten keresztül irányítani. Wifi kell neki és úgy kell elhelyezni a szerkezetet, hogy az infrája tudjon kommunikálni a klímával. (ne legyen koztük fal vagy egyéb tárgy ami akadályozza az infra jelet)[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Annyi kérdésem merült fel, hogy a klíma kikapcsolás előtt ventin érdemes járatni a gépet hogy kiszáradjon? Magától is megy valamennyit, de ez kb. 20 másodperc...
Más: felszerelték Whirpoolék a csoda 99k-s klímát. Na meleg meg nem nagyon akart lenni, kivéve a felszerelés napján, hétfőn. Akkor bekapcsoltuk, hűteni hűt, maxon elég erős, ha éjszakai módba raktam akkor annyira csendes hogy nem igazán tudja az ember megmondani elsőre hogy ez most megy vagy sem. A paneljének a gyári csatija ratyi volt, a klímás srácoknak meg kellett csinálni, na mondom frankó Whi.... Ettől eltekintve eddig jó, 3 év gar van rá, meglátjuk.
-
celf
őstag
létezik FTXB35C-RXB35C-hez wifi adapter? vagy valamilyen megoldás, hogy okosítsam kicsit.
-
agent_k
őstag
Sziasztok!
Új vagyok még a klíma használatban. Nézzétek el, ha teljesen nyilvánvaló dolgot kérdezek. Számomra érdekesen működik a berendezés. Mindazonáltal lehet, hogy minden rendben van, csak én nem erre számítottam.
Midea Blanc 2,5kw 30m2.
Ha 24°C-ra és automatára állítom, képes akár 22°C-ig is levinni a hőmérsékletet. Gondolom a plafon közelében melege van és ő azt hiszi ez így rendben van.
Ha automata állásban bekapcsolom a follow me funkciót, akkor meg nagy ráhagyással dolgozik. Értem ezt úgy, hogy bár 24°C-ra van állítva mégis elengedi a hőfokot lefelé 23°C-ig felfelé akár 26°C-ig.Most a távirányító hőmérője szerint 26°C van, de eszébe se jut bekapcsolni. Csak keringteti a meleg levegőt. Az infra kapcsolat rendben van.
-
ice9
tag
Sziasztok,
Daikin FTX35KM / RX35KM + wifi + szerelést (BP-Újpest) hol lehet jó áron (egyben) megrendelni?
Vagy várok javaslatokat 3.5 kW-os wifis klímákra max 180-200e-ig (+szerelés).
Samsung AR12KSWSBWKNZE (Good) -al van valakinek tapasztalata?Köszönöm
-
Zeki
nagyúr
válasz tancos62 #15945 üzenetére
Eljenek az arukereson levo kamu adatok, abol a maximalist keverik a minimalissal, es oda vissza!
20-22dB a minimalis belteri zaj mindegyik belepos japan klimanal, azaz a legkisebb ventilator fordulaton merheto zaj. A nagyobb jobban tud reszterhelesen menni, az meg neked lesz jobb.[ Szerkesztve ]
-
tancos62
újonc
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni klíma vásárlás elött.Sok hozzászólást visszaolvastam amiből kiderült,hogy az igazán csendes megbízható klímák japán gyártótól vannak.Elször is abban kérnék tanácsot,hogy elég-e a 2,5 kW ,vagy nagyobb hűtő teljesítményű klímánk legyen a következőkben leírt nyugati tájolású szigetelt panel lakásba.A klíma egy 7-8 nm területű étkező falára lenne szerelve,amellyel pont szembe kb. 4m-re van a 20nm-es nagyszoba ajtaja.A klímától balra nyílik a két 6 nm-es félszoba.A két fél szoba,az étkező és a nagyszoba összesen kb. 40 nm.A lakás egyébként összesen 58nm-es.Az eddig olvasottakból az derült ki hogy a nagyobb hűtő teljesítményű klímát kell választanom,csak azért bizonytalanodtam el,mert a szembe szomszédnak(ugyanilyen tájolású,méretű,elosztású a lakása)pár éve ugyanerre az étkező falra volt szerelve a 2,5kW-os klímája és a klímától balra levő két félszobát és a szemben levő nagyszobát is tökéletesen lehűtötte a legnagyobb melegben is,sőt a lakás fennmaradó részén is kellemes volt a hőmérséklet a legngyobb melegben is.Pedig akkor még nem volt leszigetelve a ház .A másik kérdésem a kiválasztandó készülékkel kapcsolatos.Japán márkát gondoltam és a fórumban olvasottakból kiderült,hogy a Daikin FTXB35C / RXB35C tipussal a gond az,hogy némelyik tipus kültéri egysége zöröghet ennél a szériánál.(Azt sikerült megtudnom,hogy a Törökországban összeszerelt készülékekre vonatkozik ez,a Csehországban összeszereltekre nem).Ha tudnám hogy biztos Csehországban szerelt Daikin készüléket kapnék,ezt választanám.Ennél jobbnak tűnik a Daikin FTX35KM / RX35KM klíma,de az FTXB35C / RXB35C-nek 35dB,a drágább és elvileg jobb FTX35KM / RX35KM-nek pedig 56!dB a maximális beltéri zajszintje az árukereső oldalán feltüntetett adatok szerint.(Utóbbi nem tudom nem elírás-e?)Mivel a minél alacsonyabb zajszint fontos lenne,(mert a klímától balra közel van a két félszoba)a Panasonic CS/CU-UE12PKE klímája jónak tűnik,mert a maximális beltéri zajszintjére 22dB-t írnak.Viszont a Panasonic klímákról itt a fórumon olvastam több negatív dolgot.Itt a fórumon a Mitsubishi klímákról viszont csak jókat olvastam és a Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ35VA tipusnak is csak 22dB a maximális beltéri zajszintje.A fentebb kigondolt 4 klíma hűtő teljesítménye 3kW felett van,így ha kiderülne hogy netán elég a 2,5kW hűtőteljesítmény,az még jobb lenne.Előre is köszönök minden segítséget!
-
nesa
veterán
Ismerősöm keres inverteres mobil klímát, létezik ilyen?
-
pjen
félisten
válasz baloghgabor #15942 üzenetére
Akkor még hol a garancia,ha fel is szereli valaki,garit biztos nem fog adni.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz fpatrik17 #15940 üzenetére
Szia, én tavaly kerestem, találtam is kint a belvárosban, meg a palicsi úton is klímás boltot. Hát szinte semmi jobb, ismerzebb klíma nincsen (talán Gree), de az sem eredetinek tűnt. A többinek meg szinte semmi adata nem volt. Én ,eg mivel főként fűtédre kerestem, hagytam a fenébe. Igaz a 20% ÁFA visszajárna, ha a határon útlevéllel menve, hazafelé lepecsételteted a számlát, majd vissza a boltba, ahol visszaadják azt. De max. 300€ a vám mentes érték, a beltérit nem bontják a kültéritől, a jobbnak tűnő meg így több lett volna értékben, akkor meg vámmal már tényleg nem bolt.
bégé
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Klíma ügyben érdeklődnék, főleg a Dél-Alföld gyermekeitől. Hallottam ilyen mendemondákat, hogy Szabadkán valahol lehet klímát vásárolni úgy, hogy átjönnek a határon szerelni is. Ilyenről valaki tud-e esetleg?
Rendszeresen járok szabadkára lakásfelújítás anyagai miatt, mivel lehet ugye okosban ÁFA-t visszaigényelni mezei emberneknek is és lehet futnék vele egy kört, ha esetleg valakinek innen van tapasztalata.
Ellenkező esetben rárepülök az edigitalos "vörpúl"-ra mert bátor vagyok és olcsóKöszönöm!
• Honor Magic5 Pro •
-
Zeki
nagyúr
válasz LantosBerry8 #15935 üzenetére
Annyiért nincs jobb. Elég csak a guglin rákeresni. Veszed, örülsz.
-
LantosBerry8
senior tag
Üdv!
Ismeri valaki ezt a típust?
- GREE GWH12QB-K3DNA1D -Elég jó áron tudnám beszerezni....'99.000 Ft
Van esetleg hasonló áron ilyen, vagy ennél jobb vétel?
-
NB2
aktív tag
Akit nem zavar az emag és elég bátor
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Cub3
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
Kb. 47nm-es nappali+konyhába keresek 3,5kW-os klímát, maximum 200eFt-ig.
Egy Daikin FTXV35AB volt amit kinéztem, de kifogytak. Helyette egy Nord Nubian NWH12QC vagy egy Midea Blanc MSMAAU-12HRDN1 típust ajánlottak.
Ezek vállalható modellek?
Esetleg más javaslat? (lehetőleg Debrecen környéki)"Be van fejezve a nagy mű, igen! Az alkotó forog, a gép pihen..."
-
Kalozman
tag
Köszönöm a választ!
Engem lassan meggyőztél, hogy a Daikin a jó.
-FTX35km/ftx25km
-FTX25j3kettő között az energia osztályon kívül van különbség ? Wifi mindkettőbe rakható ? Te melyiket ajánlod inkább a kettő közül ? Az elsőből csak azért raktam oda a nagyobbat is, mert ott még nincs akkora árkülönbség, akkor meg már a nagyobb legyen A j3-asból már drágább a nagyobb. Előre is köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
akartam már kérdezni, hogy az inverteres klíma pontosan mit vesz vissza amikor visszavesz a teljesítményből?
azt hiszem arról beszéltünk, hogy a kilépő levegőt csak a nagyon drága gépek tudják szabályozni, egyébként fix. a ventillátort gondolom lehetett szabályozni az onoff gépeken is.
mit szabályoz az inverteres klíma amikor leszabályoz mert nincs szükség a teljes teljesítményre?
-
windy
tag
válasz Dani '85 #15920 üzenetére
Nagyon nehéz meghatározni, hogy mennyit fog fogyasztani egy klíma, és mindegy, hogy A-s vagy A+++++-os. Természetesen az utóbbi kevesebbet. Én a saját tapasztalatomat szoktam alapul venni. A 45 nm-es nappalimat egy 3,5 kW-os A+-os berendezés hűti (egy cseppet alul van méretezve). Nyáron nálam gyakorlatilag állandóan megy, szeretjük a hűvöset, sőt az egészségtelent is, amikor a kinti 40 fokról bemegyek a nappalimba, akkor engem vágjon mellbe a hideg Kb. 3.000 forinttal tolja meg a havi villanyszámlámat így, ilyen működés mellett.
A KM-es Daikinnak 5 fokozatú a beltéri ventije + automata mód+éjszakai mód.
-
Kalozman
tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy fogyasztásban mennyit jelent az hogy ez a gép csak A+/A-s ?
Illetve az is érdekelne, hogy mennyire (hány fokozatban) állítható a befúvás erőssége, iránya (oldal irány is érdekelne ) ?
Ez a készülék alkalmas-e arra, hogy télen kiegészítő fűtésként menjen a nagy hidegben a távfűtés mellett ? -
Dani '85
csendes tag
válasz TeeJay #15915 üzenetére
TeeJay,
rosszul értelmezed a kérdésem, dobok egy linket számodra, értelmezd az 'és' kapcsolatot....
mindegyik feltétel szeretném ha teljesüljön amiből az egyik hogy legyen jól kinéző a beltéri egység.
és kapcsolatot itt találod.
http://trafo01.uw.hu/10F1_prelm/24_prelm.htmlD.
-
windy
tag
válasz Kalozman #15909 üzenetére
Hááát, nem tudom. Ha szipi-szupi klímát akarsz, akkor azért csak érdemes lenne japánt venni, mert igazán csendes az lesz. A szűrőket felejtsd el, olvass lejjebb vagy tízzel, és ott kifejtettem a véleményemet a klímaberendezések szűrőinak hatásosságáról. Nálunk az akciós Daikin (KM-eshez) jár a wifi, nem kell külön fizetni érte. Ja, és nézd meg...kb. 6 db-el csendesebb, ami nem kevés.
-
TeeJay
félisten
még mindig az alapján vesznek sokan klímát hogy milyen szép a beltéri?
eszem megáll...
ez már női betegség de komolyan...szóval nem is lényeg hogy mit tud illetve amit tud azt 15évig megbízhatóan tudja, mert a beltéri "nem olyan szép" ezért inkább vegyünk valami kínai f*st mert az szebb
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Dani '85
csendes tag
Köszi windy,
és mi szól a HD ellen?
A Fisher milyen gyártó ~260K körül van ez a terméke, még beleférne ha tényleg annyival jobb
Fisher FSAIF-Art-120AE2-B
https://www.arukereso.hu/klima-c3172/fisher/fsaif-art-120ae2-b-fsoaif-art-120ae2-p334747252/?gclid=CMSz_MXshdQCFYpsGwods9kILg#ref
-
windy
tag
válasz Atus90 #15905 üzenetére
Abba a szobába elég lesz a 2,5 kW-os hűtőteljesítmény. Ha Gree és Daikin közül kellene választani, akkor mindenképpen a Daikint válaszd, pláne, ha nincs is közte jelentős árkülönbség. A Daikinok közül szerintem mosta legjobb vétel az FTX25KMV/RX25KMV. Csendes, modern, Wifis, stb.
-
Kalozman
tag
Köszi a választ.
A toshiba ismerősön keresztül került be a képbe. Jómagam ezeket a klímákat nézegettem:
-GREE GWH09QB
-GREE GWH09YC
-GREE GWH09KF
Néztem még jó pár mideát is, csak abban az árkategóriában egyikben sincs wifi modul. Ez az eszköz pluszba 40 K ami sok. Pedig ismeretségi körben a legtöbb helyen midea van.35m2 panel nagyobbik szobájába lenne. az se baj ha a hideg kijut a folyosóra
Azt tanácsolták, hogy ne vegyek 2,5-nél nagyobbat, fölösleges. Én mondtam, hogy a különféle szűrők a fontosak mert nemsokára gyarapodunk, továbbá hogy használat után kiszárítsa magát, illetve a wifi. Még annyi, hogy panel közösség lévén hangterhelés sem utolsó szempont.A bolt ahol érdeklődtem csak a Japán darabokat ajánlotta, pl: Daikin FTX35KM, de ezt nagyon. Ezzel csak az a bajom hogy a+/a-s besorolású, meg nincs benne wifi. A japán darabokkal az a baj, hogy ugyan annyi pénzért kevesebbet tud. (megjegyzem, hogy a lakás albérlet, és az hogy 10 év múlva működik-e az annyira nem befolyásol, nekem legyen szipi szupi erre 2-4 évre amíg itt lakom)
Várom a javaslatokat
Előre is Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Dani '85
csendes tag
Hello koxx,
nem értek a klimákhoz illetve a gyártóikhoz, épp azért írtam a forumba.
Amiben az expertek segítségét kérném, hogy adjanak tanácsot abban milyen klíma tudja a linkelt Hamilton hoz hasonló features öket plusz jól kinéző designos illetve nem horror árú 300 +.
A két Daikin nem néz ki jól a Hamilton hoz képest, tudom ez szubjektív ....
Köszi szépen a segítséget.
-
windy
tag
válasz Kalozman #15902 üzenetére
A Toshibák nagyon jó klímák, kb. a Daikinnal és a Mitsubishivel vannak egy műszaki színvonalon. Az általad említett modell a gyártó belépő készüléke. Én úgy tudom, hogy 220 - 230 ezer forint környékén adják a forgalmazók, és ezzel van a bibi, hogy ennyi az előbb említett két gyártónak a készülékét ennél 10-15 százalékkal olcsóbban meglehet venni. Ezért nem tudom, hogy a Toshiba-fanokon kívül kinek éri meg ezt a gépet megvenni.
-
-
Atus90
csendes tag
Sziasztok!
Én is új vagyok a klíma ügyben, igazából egy akciós whirlpoolt láttam ~100 körül, és akkor döntöttem el, hogy kéne egy.
Azóta itt olvasgattam (főleg) rosszat arról, így inkább többért vennék valami megbízhatóbbat.A szoba 16-20 négyzetméteres nyugati panel és itt megy a számítógép is, így nyáron már nagyon meleg tud lenni.
Amik szóba jöhetnek nagyjából azok a következőek, kb 170 körül vannak:
GWH09KF
Gree Comfort GWH12KF
Gree Office GWH09MB
FTXB25C/RXB25C
FTXB35C/RXB35CA Gree-re vegyes vélemények vannak, a Daikint mindenki favorizálta. Ami viszont mégis elgondolkodtadott, hogy a FTXB-re írtátok, hogy tud zörögni és úgy hallottam, hogy van amelyiket a Gree gyártja.
Melyiket ajánlanátok nyugodt szívvel? Illetve teljesítményben kevesek lennének a 2.5-ös modellek?
-
Dani '85
csendes tag
Sziasztok,
erről a klimáról valakinek van tapasztalata?
HAMILTON DIGITAL DESIGN HDWI-DSGN-120C-WHITE/HDOI-DSGN-120C
http://klimaweb.com/KLiMA-KLiMABERENDEZeSEK-WWW-KLIMAWEB-COM/HAMILTON-DIGITAL-HD-OLDALFALI-SPLIT-KLiMA/HAMILTON-DIGITAL-DESIGN-INVERTERES-KLiMA/HAMILTON-DIGITAL-DESIGN-HDWI-DSGN-120C-WHITE/HDOI-DSGN-120C-KLiM
Ide szeretném betenni, lsd kép
Köszi szépen.
-
Kalozman
tag
Toshiba klímákról van valakinek tapasztalata ?
Esetleg erről a típusról vélemény ? Toshiba RAS-10BKV-E / RAS-10BAV-E
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest