Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxxenergie
senior tag
Köszi
70K elég soknak tartom én is olyan 50K-ra gondoltam max..
Ehhez a klímához nem kell külön fázis stb..ELMÜ beavatkozás bővítés előtte gondolom egy panellakáshoz /74M2/ bár nem tudom, mert ugye az is plusz költség lenne
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
jocakat
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Panasonic új UZ klíma sorozatával? Érdemes gondolkodni a Pana UZ / RE sorozatában, vagy inkább a Daikin modelljei ajánlottak?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz maxxenergie #15697 üzenetére
50-70k között.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz maxxenergie #15685 üzenetére
-B
-talán egy kevés
-igen
-3 x1,5mm kábel kb. 8,5mm átmérőjű, olyan hosszan kell húzni, hogy elérjen a klímához
-nem valószínű -
maxxenergie
senior tag
-
-
MODERÁTOR
válasz Sirandrish #15690 üzenetére
Ugy ertettem, hogy ha csak 30percre kapcsolod be akkor az nem eleg ido ahhoz, hogy lehuljon a tobbi szoba, de ha folyamatosan jaratod akkor jo lesz a homerseklet. Mondjuk neha kicsit lekapcsolhato amig atszelloztetsz.
Mi ugy hasznaltuk nyaron, hogy idozitovel bekapcsolt 2kor, 5korul ertunk haza, akkor kicsit lekapcsoltuk, h ne fujja rank a hideget, lefekves elott pedig minimumra visszanyomtuk.[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Ezt hogy érted? Én mindenhol azt olvastam hogy gazdaságosabb ha nem kapcsolgatom.
Ha bejön a nagy meleg, belövöm X fokra, aztán úgy hagyom a nyár végéig.
Vagy nem jó úgy?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
MODERÁTOR
válasz Sirandrish #15688 üzenetére
Sztem huthet ott is, de nyilvan nem 30perc jaratassal
-
Sirandrish
legenda
Az nem baj..a 2es a lényeg. De ha néhány fokot hűtene az 1esben is, az azért jó lenne.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
MODERÁTOR
válasz Sirandrish #15680 üzenetére
5osbe juthat meg hideg, az 1esbe akkor ha mondjuk jaratod egesz nap, de olyan hideg nyilvan egyikben sem lesz mint a 2esben.
-
Sirandrish
legenda
válasz Sirandrish #15680 üzenetére
Senki?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Whirlpool SPIW412L - 100e kinéztem ezt a Klímát egy 74M2 Panel hűtésére főleg a Nappali háló lenne fontos 35-40M2 a kettő. Rajzon szemléltettem.
Kérdéseim :
- "A" vagy "B" falra lenne célszerűbb szerelni a beltári egységet, hogy a Háló és Nappali is hűtve legyen ?
- Mekkora hatékonysága lenne jutna esetleg konyhába is belőle, 1,5 M-es nyitott ajtó van "zölddel" jelölve konyha nappali között ?
- Ahogy olsvastam elegendő lenne 3,5 KW klíma ?
- Panelben mennyi vezetékezéssel jár ez, mert ugye a biztos Biztosíték táblától messze lenne a beltéri egység mert az a bejárati ajtó felett van, és mivel Panel csak kábelcsatorna játszik, nem tudom milyen vastag kábelt húznak mert az jönne közlekedőn-konyhán-nappali falán a beltéri egységig ?
- Két félszoba a gyerekeké de oda már biztos nem jutna belőle elrendezés meg a KLÍMA teljesítménye miatt ezt tudom.
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
bobace
addikt
Megnéztem, de Debecenben nincsenek.
és @windy: Akkor azt mondod igazából mindegy? A kettő annyira egy kutya, hogy akár az olcsóbbat is vehetem?
Azzal nyugtattak, hogy az MDV-t a Planning & Trading importálja. Ne nyugodjak meg?Erre a Daikinra gondolsz? Daikin FTXV35AB / RXV35AB Eco Comfort
[ Szerkesztve ]
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
windy
tag
válasz bobace #15679 üzenetére
Ha a kettő közül kellene választanom, akkor a Whirlpoolt választanám, mert semmiben nem jobb egyik sem a másiknál, így a + negyvenezer felesleges kiadásnak tűnik. Sem az 5 év garanciának, sem az A++ energiabesorolásnak nincsen semmi alapja, erre ne támaszkodj. A garanciát nem a gyártó adja, hanem az importőr, ami kb. addig ér valamit, amíg valami probléma nem lép fel. Az energiabesorolás pedig kb. annyit ér, mint a papír, amire nyomtatják, soha senki nem ellenőrzi ezeknek a noname gépeknek a hatékonyságát, így azt írnak rá, amit a megrendelő látni akar. Kíváncsi lennék, hogy egy mechanikus adagolású AC inverteres gép mitől tud jobb hatékonyságú lenni, mint egy precíz, elektronikus adagolású DC inverteres. Megint felmerül a kérdés, hogy a noname kínai gép miért tud jobb lenni (papíron), mint szinte az összes nagy klímagyártó (Fujitsu, Toshiba, Daikin, Mitsubishi, stb.) Szóval a papír, meg az internet sok mindent elbír, de ezek alapján választani, könnyen öngól lehet.
Egyébként meg, ha körülnézel, akkor az MDV árában már Daikint is kapsz, ami persze Gree gyártás, de minőségére elég jó garancia a gyártó is és a megrendelője is.
-
Zeki
nagyúr
válasz bobace #15679 üzenetére
A legutolsó kérdéshez kérdezd magát a jó Istent! Mert élő ember nincs a földön, aki megmondja, hogy nálad melyik lesz a tartósabb.
Az A+ meg A++ meg egy bazi nagy kamu. SENKI ismétlem SENKI sem ellenőrzi!
Van egy független labor,ahol klímákat tesztelnek, de ott noname szarok nincsenek. Igen, a WH is az. De még Gree vagy Midea sem viszi oda beméretni a klímáit. Csak a japánok, meg még 1-2 gyártó.
Szóval az hogy kinél mit bír el a prospektus, azaz mennyire halk, meg mennyire energiatakarékos, vagy milyen egyéb parasztvakító dolgokat mesél a klímájáról, az egyéni döntés kérdése. SENKI SEM ELLENŐRZI!Vegyél Polar klímát, ahhoz legalább van support a (talán) legnagyobb hazai klímás importőr személyében.
-
Sirandrish
legenda
Ez a képrajzolgatás megtetszett, így én is kérdeznék.
A piros csíkok ahol ajtók "lehetnének", de egybe van a tér, mivel az asszonnyal ketten lakunk, nincs mit, és ki elől elzárni
A zöld ahol ajtó is van.
A kék pedig az ahova a klímát rakattuk. A 2.esbe fúj befele...értelemszerűen az a prioritás mivel ott alszunk, és a nap legnagyobb részét is ott töltjük.
De várható hogy eljut még valahova a hűs? Mondjuk a kisszobába(1) jut majd belőle?A fürdőm kívül olyan 40nm az egész, a klíma meg egy Daikin FTX35KM.
[ Szerkesztve ]
-
bobace
addikt
Sziasztok! Szeretnék végre ma döntést hozni klímaügyben. Elég sokáig olvasgattam a topikot, de akárhogy csűröm-csavarom, japán klíma nem fog beleférni most.
A következő két lehetőség közül melyiket válasszam?
MDV RAF-035A-SP - 140e
vagy
Whirlpool SPIW412L - 100eElőbbiről nem tudok semmit, csak hogy Midea termék, tehát valami kínai, gondolom abból is valami gyengébb, ha már nem Midea. De 5 év gar, A++...
A Whirlpoolról már ezerszer lebeszéltem magam az itt olvasottak miatt, azonban mindig azt írjátok, hogy 100e forintért bestbuy. Mellette csak az ára szól. Mert csak 3 év gar, és sima A+ amúgy is.
Ami tehát azonos, hogy mind a kettő egy gyengébb kínai lehet. Ha Whirlpoolhoz veszek még két év garit mondjuk, akkor van 5 év rá, de akkor már majdnem azonos az ár is.
Melyik fog tartósabb lenni szerintetek?Szóval nehéz döntés, legalábbis nekem. Ezért kérném a segítségetek. Köszi!
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
csaba17
senior tag
A 3as a nappali lenne de most szoba, tesóm ott van. Nem tudom mennyire zavaró egy klíma az ember "feje felett". Az 1es is szoba de ha az nem hűl az nem probléma, csak nálam, a 2es szobában van meleg ill a konyhában(4).
Szerk: ha a plafonra szereltetem fel, közelebb az ajtóhoz?
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
Én biztosan a 3-asba raknám. Talán onnan lehet elérni a legjobb hatást az 1,2,3 -ra vonatkozóan. Persze egy darab 3,5 kW-os klímával 60 nm-t lehűteni teljesen esélytelen. Ki kell zárni azokat a helyiségeket, ahol megvannak hűtés nélkül, és akkor már csökken is a tér. A kettes helyiségből a négyes gyakorlatilag elérhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz csaba17 #15668 üzenetére
nagyon óvatosan (mert nem látom magam előtt a konkrét lakást, mert nem írtál semmit arról, hogy az egyes helyiségeket mikor és mire, milyen módon használjátok, és mivel nem értek hozzá) azt mondanám, hogy én a nappaliba tenném a klímát, kb. a szobáddal szemben.
1: a konyhát is akarod kondicionálni ehhez ez a megoldás megfelelő
2: ha a lakás központi része hűl, akkor minden hűl (kicsit), kap a szobád is a frisebb levegőből
3: éjszakára nem kell a szobádban járatni a klímát, mehet a nappaliban, ami a nyitott ajtón át szerintem egészen komfortos enyhe kondicionálást tud adni neked, miközben a testvéred szobáját nem kell zavarjaszerintem nem fog zavarni a klíma de ez függ a konkrét típustól, mennyire tudja magát visszavenni (éjszakai mód) és mennyire tudsz a lapátokkal játszani. én még nem hűtöttem szezonban a klímával, most szerelték fel márciusban, de az eddigi tapasztalatok alapján ígéretesen enyhén is tud működni. ismerős olcsóbb klímája (bár nem ismerte ki magát a vezérlésén, nem biztos, hogy valóban bekapcsoltuk az éjszakai módot) nem tudta annyira felfelé állítani magát és nem tudta annyira visszavenni a teljesítményt, mint a miénk. ezt próbálni kell, ha van rá mód.
-
NB2
aktív tag
válasz csaba17 #15668 üzenetére
Én nem vagyok szaki, csak az elmúlt másfél évben olvastam a topikot és ebből azt szűrtem le, hogy 1 klímával max 2 helységet tudsz lehűteni, de a levegő nem fog úgy pattogni mint a ping-pong labda, szóval az 1. helységbe (ahogy már itt korábban is megjegyezték) semmi nem fog menni. Ha nincs pénzed 2-re, akkor valahol kompromisszumot kell kössél, a 2-es és a 4-es közül mi a fontosabb. Talán windy megmondja, hogy ha a 3-asba raknád, akkor a 2-3-4 mennyire hűlne le.
[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
(#15667) NB2
sorház, így a két oldalt fal ill szomszéd van ablak nélkül.
ablak a 2,4-ben van, nyilván nyugatra néz illetve keleti irányban van a szobából. a többi nem érdekes.én is a nappaliban(3as) gondolkoztam elsőnek, de nem tudom, hogy tesómat nem zavarná e.
leginkább a 2es és 4es számú helységet kellene hűteni.szerk: hozzátenném, hogy a 3as és 4es helység között az ajtónak van ugyan hely de nincs bent, ill ott a falban is van ablak "kivágás", a konyha hozzá lett építve, régen ott volt a normális ablak.
szóval ilyen szempontból a 3-4 között elég nagy az átjárás levegő ügyileg.[ Szerkesztve ]
-
NB2
aktív tag
Hát szerintem egy klímával ezt nagyon nehéz. Már a konyha (4) is necces, hogy hűljön az 1-esbe meg tuti nem megy semmi. Ha tényleg csak egyre van pénz én inkább a 3-asba raknám... (persze kéne tudni, hol az ablak).
Persze az egyszerűbb megoldás a 2 lenne, de gondolom "oka" van, hgoy csak egyet írtál. -
csaba17
senior tag
helósztok
remélem jó helyen kérdezem.
következő hónapban venni fogok valamilyen klímát, eddig daewoo-t néztem ki mint márkát, max 130-140-et szánnék rá+ a szerelés.
összedobtam paintben a lakásról egy rajzot(nem nevetni), szerintetek hová érdemes felszereltetni?
én oda raknám, ahol a piros téglalap van.
délután azt az oldalt süti a nap, nálam van a legmelegebb illetve a legfelül lévő helységben(4,konyha).ahogy elgondoltam onnan menne a nappaliba(3) és a konyhába is(4).
a lakás össz 60m2 területű.illetve vajon mennyire lesz zavaró, hogy a szobában van a klíma?
nem szokott zavarni irodában sem ill vonatom sem, igaz ott nem is rám jön a hideg...köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
kissb0913
csendes tag
Vélemények a Gree U-Crown klímáról? Megbízhatóság, technikai tartalom, csendesség?
Olyanok véleményére is kíváncsi lennék, akiknek van és használják is.
Megéri az árát vagy ezért a pénzért már mindenképp valamilyen japán klímát inkább.
Ha jól olvastam, akkor ez már valamilyen újabb fajta technikát tartalmaz és a Gree csúcskészüléke.
-
athomi
veterán
-
-
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, lejött hogy a Whirpool klímát nem igazán ajánlotta itt senki. Az airfel nevezetű csodáról már nem teljesen ugyanez a kép, bár tény hogy nem egy csoda masina, de olcsó. Azt már meg lehet venni, vagy csak a gree vagy midea szinttől. Netről esetleg tudok venni olcsón valahonnan, van ajánlott webshop?
-
-
StLui
veterán
válasz xxxjjjkkk #15634 üzenetére
Miért gondoljátok, hogy a szemnek zavaró dolog kevésbé lehet frusztráló mint pl a fülnek, a rondaság pont olyan mint a hangos beltéri, inkább nem kell klíma, minthogy ronda vackot nézegessek
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
fgabor87
tag
Sziasztok.
A klíma kültéri tartó konzolán van az a kis szegecs szerű valami, ami mentén ki lehet nyitni a konzolt. Ezzel átlósan az alsó sarokban van luk. Azt vettem észre, hogy néhány szerelő tesz ide csavart, más meg nem. Szerintetek érdemes?Amúgy ez a szegecs ahhoz képest, hogy egész nagy súlyt kell tartania, nem valami bizalomgerjesztő. Már arra is gondoltam, hogy átfúrom, és beteszek a helyére egy tisztességes csavart. Gondolom így olcsóbb volt legyártani...
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
StLui
veterán
válasz TeeJay #15627 üzenetére
ha csúcs szuper valami lenne akkor sem venném meg ha rusnya. Minimum keresnék olyat ami legalább elfogadható technikailag, de nem ronda. Laptop? Egész nap olyannal dolgozzon ténykedjen, akármi ami egy ocsmány valami, rühellném. teljesen jogos, és nagyon nehéz laptopban, nem valami szürke szart venni ami jó is.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
windy
tag
Mivel úgyis szeret vitatkozni a társaság (itt persze az építő jellegű pozitív dialógusokra célzok), bemásolok a Samsung legújabb beltéri egységének promószövegéből két bekezdést. Kíváncsi vagyok a véleményekre....
Huzat hatás nélküli megnövelt komfort érzet – az előlapon kialakított 21.000 mikro fúvóka
segítségével elérhető hűtés és fűtés üzemmódban a megfelelő komfort érzet a túlzottan
nagy és zavaró légáramlat nélkül.Gyors hűtés – a beltéri egység háromszög kialakításának köszönhetően a hideg levegő
messzebbre és szélesebb szögben jut el, így gyorsan lehül a helyiség minden pontja. -
windy
tag
Kérem, akinek tartoznánk még a telepített Daikin készülékéhez WiFi egységgel, jelezze számomra, nehogy elmaradjon a dolog.
-
Seth1
tag
válasz kissb0913 #15622 üzenetére
Esetleg kérj árajánlatot (ne listaárat) a Fujitsu Luca- ra, jól néz ki, minőségi klíma, csak az ára magasabb.
-
TeeJay
félisten
ezt írta
"Szívesen vennék Daikint. Azonban az egyik legnagyobb problémám, hogy az ebben az árban lévőknek szerintem a beltéri egységei elég csúnyácskák."
tehát azért vesz kínai Gree-t mert a Daikin csúnya
LOLszerintem meg teljesen rendben van még a legolcsóbb Daikin beltéri is hiszen halkan tud hűteni és bőven megfelelő a tudása. csak amiatt kínait venni mert az szebb hát ő tudja
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
NB2
aktív tag
válasz TeeJay #15623 üzenetére
Pedig hidd el néha fontos a kinézet. Abban igazat adok, hogy a nők a szépségre mennek*, de azért egy lakás összképéhez tényleg hozzátartozhat, hogy a klíma jól nézzen ki.
*Olyat mondok, hogy kész lesztek. Egy női ismerős úgy vette meg az autót (márka, típus megvolt), hogy ő egy bizonyos színt keresett. Az, hogy az az autó hány cm3-is, hány LE-s stb, stb nem is érdekelte Jah és 4 karikás autó volt...
-
TeeJay
félisten
itt nem arról van szó hogy kanóc van vagy 20ezres csillár hanem hogy A klíma szép B klíma kevésbé szép
mindkettő hűt akkor miért is az a lényeg hogy szép-e?
hajamat tépem mikor csaj ismerősöm megkér hogy adjak neki tippet laptop vásárláshoz majd amit adok ráböki hogy neki nem kell mert nem szép. vazze azért veszel laptopot mert milyen szép és egész nap gyönyörködsz benne vagy az a lényeg hogy gyors proci sok RAM fullHD kijelző, világítós billentyűzet meg AC wifi hogy gyors legyen mindenhol a lakásban? tipikus női hozzáállás hogy a szépség alapján döntenek, tök mindegy mi van benne
amúgy bútort sem azt nézem hogy néz ki hanem hogy mennyit tudok bele rakni és azt hogyan
tojon én a külsőre sosem az érdekelt hanem ami belül vanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kissb0913
csendes tag
válasz TeeJay #15619 üzenetére
Köszönet a két előttem szólónak.
Kérdésedre válaszolva: nyilván használni veszem a klímát, de igen nekem sokat számít hogyan néz ki a beltérije. Ha már ennyi pénzt adok érte, akkor meg főként. Nem egy tollról beszélünk, amit szinte nem is lát az ember, hanem egy olyan dologról ami rögtön szemet szúr egy szobában és igen is valószínű zavarna, ha csúnya. Álláspontom szerint egy Daikin kategóriától nem lenne nagy elvárás hogy ne csak a 600 ezres kategóriához adjon egy szebb, modernebb kinézetű beltérit.
A kültéris dolog az pedig nagyon kisarkított.Igen, én általában úgy veszek bármilyen dolgot meg, hogy ár-érték arányban jó legyen, technikailag a lehető legjobb és nem utolsó sorban az ízlésemnek megfelelő kinézetű.
-
StLui
veterán
-
Zeki
nagyúr
válasz TeeJay #15619 üzenetére
El kell fogadni, hogy valakinek fontos hogy néz ki a lakásában lévő berendezés.
Én pl egy LG Art Cool Gallery klímát a mai modern belsővel bármikor eltudnék képzelni a falamon. Akkor is, ha nem a leghiperszuperebb belül. -
TeeJay
félisten
válasz kissb0913 #15615 üzenetére
csak egy kérdés
te azért veszel klímát hogy egész nap nézd a falon?
miért is kell szépnek lenni egy beltérinek ha sosem nézel rá csak fújjon és csá?
vagy az is lényeges hogy a kültéri szép legyen hiszen 5percenként ki fogsz menni és csodálni fogod milyen szép?ez kb. olyan mintha valaki úgy venne hűtőt hogy melyik a szebb és az tökmindegy hogy mit tud...
én telibe tojok rá milyen a külső ha a belső top kategória
a Gree helyett van jobb Daikin ami lehet nem olyan szép de többet tudMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kissb0913
csendes tag
-
kissb0913
csendes tag
Lehet nagyon buta kérdés: A párátlanítást minden ilyen inverteres split klíma tudja? Tehát mondjuk a Gree is?
A másik kérdésem, hogy ahogy nézem az Office plus valóban szebb, de ha jól látom hangosabb is mint a Smart. Az a 4 db. élőben vajon mennyit nyom a latba? Érdemesebb ezért esetleg a Smartot választani? Tudom ez elég egyénfüggő kérdés.Esetleg ha az általam megjelölt árkategóriában valaki konkrét példányt is mondana még a japán márkák közzül azt is nagyon szépen köszönöm.
Illetve a sok funkció közül mi az ami lényeges és mi az ami csak parasztvakítás?
Előre is köszönöm a segítségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
winwatt? Ha jól emlékszem így írják.
---
sunnyogó863
a nagyobbat.
Hitachi? Nyilván van kötelező karbantartás évenként, kérdezd meg mennyibe kerül.
Nem tudom rendeződött-e a háttere az itthoni képviseletnek. Régen ketten is nyomták, egymás gariját nem elismerve.[ Szerkesztve ]
-
sunnyogó863
újonc
Sziasztok!
Egy 62nm panellakáshoz szeretnénk klímát felszereltetni a legnagyobb szobába (4,8*4,2*2,7). Hűtésre kellene csak. Hogy érdemes gondolkodni, 2,5 kW nagyobb SEER értékkel, vagy 3,5 kW kissebbel?
Csak a párátlanítás, azt hogy oldja meg a, hogy a hőfok a szobában ne essen le?
Érdemes-e most olyan készüléket vásárolni amire 10 év teljes körű garit adnak, pl Hitachi? Gondolok itt arra, meg lesz-e még az a cég 10 év múlva is aki feltette nekem a klímát.
Amúgy mi Mideaban gondolkodtunk elsőre, mert errefelé 50%-ban azokat a kültérieket látom az utcán. -
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Tudnatok ajanlani egy jo kalkulatort amivel hutesi teljesitmeny szuksegletet tudok kalkulalni? Amiket eddig talaltam, azok csak a legkobmetert veszik figyelembe, az meg ugy gagyi. -
windy
tag
válasz kissb0913 #15610 üzenetére
Ha 250 ezret szánsz klímánként a projectre, akkor jól teszed, hogy érdeklődsz, mert azért félmilló forint nem kis pénz. Én a Nordot elfelejteném, nem is pazarlok rá több karaktert. A Gree érdekes kérdés, lejjebb már írtunk róla sokat, a Smart sok szolgáltatást nyújt, jó áron. Bár én a Office plust venném ezen az áron, az legalább nem fehér.
Ennyi pénzért egyébként Fujitsut és Daikint is kapsz akár Wifivel is, talán még a Mitsubishi is beleférhet, úgyhogy lehet, hogy azért inkább ezek közül keresgélnék.
-
kissb0913
csendes tag
Sziasztok!
61 m2-es 3. emeleti déli tájolású lakásba szeretnék klímát. Belmagasság kb. 2,6 méter.
2 oldalfali mono klímára gondoltam, már csak azért is mert a két beltéri egység a lakás két ellenkező oldalán lenne.
Az egyik egy 17 m2-es konyha-ebédlő illetve az innen nyíló két kb. 9m2-es kisszobát hűtené (a kisebb szobák hűtése tudom, hogy így csak kényszer megoldásnak tekinthető, de arra jelenleg nincs anyagi módom, hogy minden kisméretű szobában külön klíma legyen). A másik a 9 m2-es hálószobát és a mellette lévő kb. 9m2-es helyiséget hűtené. A lakás távhős így valószínű, hogy a fűtés csak ritkán lenne használva.Arra is gondoltam, hogy esetleg a konyha-ebédlő kap egy klímát és a 3 db. 9m2-es kis szoba valamilyen multi klímát ami 3 db. beltéri egységet elbír. De gondolom az elég horror árban lenne.
Olvasgatva a fórumot látom, hogy szinte mindenki a Daikin-t dícséri és ajánlja.
Nekem a klímás Nord és Gree klímát ajánlott. A fórumból okosodva már tudom, hogy ezek a bizonyos kínaiak.
Kb. klímánként olyan 250 ezret szánnék a dologra. A klímás egységenként a 3,5 teljesítményűeket ajánlotta, mondván árban minimális különbség van a kisebbhez képest és a nagyobb jobban tudja hűteni.
Szívesen vennék Daikint. Azonban az egyik legnagyobb problémám, hogy az ebben az árban lévőknek szerintem a beltéri egységei elég csúnyácskák.
Míg a hasonló árban lévő Gree klíma beltéri egysége (Smart inverter) szerintem sokkal jobban néz ki. Csak ugye itt mindenki azt írja, hogy ilyen árban már inkább Daikin.
Nagyon hülyeség ezen agyalni és egyszerűen lépjen át rajta az ember? Inkább a megbízhatóság mindenek felett?Valakinek ötlet, tipp olyan klímára ami megbízható, megfizethető és dizájnban is kicsit modernebb?
-
windy
tag
Pár éve voltam az egyik Daikin gyárban (történetesen Kínában) megnézni a gyártást, de most nem igazán emlékszem, hogy milyen is volt ott a minőségellenőrzés. Két hónapja viszont voltam Thaiföldön a Mitsubishi gyárban (A jelenlegi DM gépek mind ott készülnek), és lehasaltam attól, amit ott láttam. Az én képzetem az volt, hogy megy a futószalag, aztán a minőségellenőr szúrópróbaszerűen ellenőriz. Hát nem így történik. MINDEN EGYES gépet, minden alkatrészét ellenőrzik. Minden hőcserélőt felfújnak 40 Bar-ral, mindet belelógatják az akváriumba, és egyenként nézik, hogy nincs-e szivárgás. Az ellenőröknek egy lézerpointerrel minden egyes vízbe merített hőcserélőn meghatározott pontokat végig kell világítani, és ezt egy kamera figyeli. Az összes vezérlőpanelt próbaüzemben végigvizsgálják, a ventillátorokat beindítják kivétel nélkül. Még a beltérik zsalumozgató-motorját is leellenőrzik, minden egyes darabot. Mivel a kompresszorokat is saját üzemben gyártják, azok is egyenként kerülnek ellenőrzésre. A minőség-ellenőrzést majdnem annyian csinálják, mint magát a gyártást. Komolyan nem hittem volna el, ha nem látom. Egyszerűen ezért nincs meghibásodás, szerintem most a Mitsubishi ebben a csúcs.
Az, hogy nem panaszkodnak sokan az olcsón vett és meghibásodott termékre, az egyfajta pszichológia. Nem jellemző, hogy ha valaki - nem hallgatva a tanácsokra - megveszi az olcsót, idejön és elismeri, hogy hülye volt, olcsót vett azt így járt. Inkább hallgat, nem teszi ki magát a "...mi megmondtuk előre ..." posztoknak.
Az is felemás meglátás, hogy " nem hiszek annak, aki el akarja adni a terméket ". Persze, egy webáruház, vagy multi mindenféle következmény nélkül rád sóz bármit, ha szar, akkor sincs vele különösebb baja. A mi cégünk viszont telepíti is karbantartja is (az esetek nagy részében sok-sok évig ) az általunk forgalmazott készüléket, ha fost adunk el, az úgyis ránk fröccsen vissza. Nekem az az érdekem, hogy a vevőm elégedett legyen, ne kelljen visszamenni, javítgatni, cserélgetni, mert ha abból sok van, akkor mi szívunk. Ezért a hosszú évek tapasztalata alapján már csak olyat ajánlunk, ami nekünk - és lehet, hogy ez önzőn hangzik - főleg nekünk nem okoz gondot.
Az alap whirlpool gép többek között azért olyan olcsó, mert elavult technológia van benne. Inverteres ugyan, de nem DC inverteres, nem elektronikus adagolású, hanem kapillárcsöves, és hát egy AC inverteres vezérlés egy kapcsöves adagolással, nem mondható szerencsés párosításnak.
Nincs ismeretem az AEG termékekről, nem tudom ki és hol gyártja, de az AEG klímák sajnos ugyanolyan OEM gyártmányok, mint a Whirlpool.
Még egy dolog. Ha itt fel is merül olykor egy-egy jó akcióban valami gyengébb kategóriájú készülék, én zokszó nélkül elismerem, ha jó vétel, mint tettem a WP esetében is. Viszont, mint szakembertől ne várka tőlem senki, hogy olyan készüléket AJÁNLOK, amiben én nem bízom, nem jók a tapasztalataim vele, rálátásom van esetleg a hátterére, a forgalmazójára, stb. És ezen az sem változtat, hogy mindig van valaki, aki bizonygatja, hogy dehát neki tíz éve McGagyi klímája (mosógépe, vibrátora, tévéje, telefonja) és hibátlan, és az összes márkás terméket vásárló hülye sznob, csak ő a kurva okos, mert negyedpénzből vett tutijobbat.
-
krx21
nagyúr
válasz Lesliegold #15606 üzenetére
Az hogy mi volt 12 éve Whirlpool név alatt, az ma már nem használható információ...
-
TeeJay
félisten
válasz Lesliegold #15606 üzenetére
a 2008-as válság előtti termékeket ne is hasonlítsd a maiakkal
akkor presztízs volt ha valamire lazán 5év garit adtak
ma már mindenre 1 max 2évet akarnak hogy minél többet vegyél2008 előtti Electrolux mosógép simán bírt 8-10évet
2008utániak 3-5év és cserélheted
összes márka lentebb adobb minőségben hogy tudják tartani az árat hiszen évekig válságban volt a világ (meg még most sincs kánaán) pénze senkinek sem volt
ma is ami sokáig tart azért perkálni kell keményenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Lesliegold
tag
Whirlpool kombi hűtőm van. 12 éves. Soha semmi gondja nem volt, ma is tökéletes. 2-esen megy. Le nem cserélném bármillyen agyonmarketingezett termékért. Fagyasztó szekrényt 4 éve vettem Whirlpoolt. Kínai gyártmány. Hozzá nem kellett nyúlni, csendes, teszi a dolgát. Lehet fikázni, mert nem a legmenőbb terméket vettem, de áldom az eget, hogy soha nem hallgattam a forgalmazókra.Hallgattam viszont viszont Samsung, LG, Daikin termékekben a forgalmazóra. Porszívó, mosógép, klíma. Milyen gyártmányok ezek? Az ajánlott felső kategóriás termékek. Mégegyszer megvenném őket? Nem. A technika folyamatosan fejlődik? Igen. Veszek 5-6 évente 2 középkategórást fél áron, vagy 10-12 évre veszek egy felsőkategóriást kétszeres áron? Én az elsőt választom. Nyilván mások a másikat. Mindíg is voltak, akik leköpték a Tisza cipőt, azok vegyenek Nike-ot. Meg kénme férni a fórumon mindkettőnek, ez a nagy ellenérzés keltés nem méltó ide. Lehet azt mondani, hogy az árukeresőn max 1-2 éves véleményeket lehet olvasni, de nézzétek már meg őket. 10-20-30X annyi van eladva belőle mint a dupla árú termékekből. Szerintetek nem kerülne napfényre fórumon az a rengeteg panasz, ha annyira nulla lenne, mint mondjátok?
Én hiszek a tulajoknak, de rájöttem nem szabad hinni azoknak, akik el akarják adni a termékeket....Más: Valahol olvastam, de kérdezném mert nem tudom, hogy valaki meg tudja erősíteni, vagy cáfolni, hogy a WP klíma, átcimkézett GREE?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
TeeJay
félisten
válasz #46372352 #15603 üzenetére
ma már ami nem kínában készül az ugye hamisítvány szokták mondani
csak az nem mindegy hogy kínában melyik és milyen gyárban készül
illetve hogy milyen a minőségellenőrzéstudnak ők is csúcs terméket összedobni ha megfizeti valaki azt hogy csúcs termék legyen és csúcs minőségellenőrzés hozzá
meg tudnak hulladékot is gyártani ha a lényeg az ár és tudják úgy gyártani hogy majd a vevő lesz a minőségellenőrdolgoztam szerszám nagykerben raktárosként és a kínából bejövő szerszámokon rajta volt az az árrés amibe bele volt kalkulálva hogy ha 2x vissza hozza a vevő még akkor is marad rajta haszon
bármikor visszajött szó nélkül cserélték is mert nem foglalkozott vele senki
olcsón jött jó áron ment ki ha szar a cucc és minden vevő 1x visszaküldi akkor sincs baj keresett rajta a cég
2x meg senki se küldi vissza addigra már mást vesznek helyette mert tanultakbiztos láttatok már 3-4ezer forintos 1x használatos sarokcsiszolókat meg fúrókat vagy dekopírfűrészeket
na azok kínából 1000forint körül jönnek raklap számra de mikor a raktárban próbálgattuk minden másodiknak volt már valami baja, vagy a gombja vagy a kábel vagy a motor vagy valami alkatrész
megvették, jövőhéten jött vissza hogy leégett tönkrement rossz rajta a gomb és már ment is a cserecucca rutinosak meg sportot űztek abból hogy hetente leégették és mindig kapták az újat
a lényeg hogy baromi olcsón jött volt rajta árrés, harmad annyiba került mint a Bosch vagy Makita és arra hogy 2 lyukat fúrjon fába még jó volt és örült a vevőnem véletlen hogy magunknak a raktárban Milwaukee cuccot használtunk na az 50-80ezer /darab de elpusztíthatatlan
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz TeeJay #15602 üzenetére
A leginkább ott bukik az energia, hatásfok, zajszint meg fogyasztás összehasonlítás, hogy csak kevesen viszik a klímáikat beméretni független laborba. A noname nem. Aki bérgyártat, az sem. Tehát innentől MINDEN adat talán közelít a valósághoz, talán nem.
Airvent certification
Ahogy az autógyártók csaltak, úgy a klímagyártók is csal(hat)nak. Ezt csak független labor tudja leleplezni. Ha elviszik hozzá a klímát. Aki ott beméreti a termékét, az biztos nem csalt, nem lapít, nem sunyít.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz #46372352 #15601 üzenetére
tippre whirlpool összes alkatrész full kínai és azokból sem a top kategória hanem az "elmegy pár évet oszt tojni rá", illetve minőségellenőrzés kb. kimerül ott hogy minden ezrediket a Xing Lang Ling átnézi 1perc alatt
Daikin : japán tervezés, legyártják cseheknél vagy kínában vélhetően kínai alkatrészekből de azok vélhetően ellenőrizve is vannak illetve vagy egy olyan tippem hogy a kész terméket is rendesen ellenőrzik nem szórnak ki olyat amiről a vevőnél derül majd ki hogy full hibás...
de majd Windy elmondja melyikben milyen belső van
na meg ugye a vezérlés sem mindegy illetve a hatásfok
ezt sokan elfelejtik
mi van ha nyáron lesz 2hónap 35-40fok és kb. ki sem lesz kapcsolva aztán a Daikin fele annyit fog fogyasztani? pár forró nyár alatt vissza is hozza a felárát a megspórolt áramban aztán utána hajára kentehi a Whirlpool tulaj hogy olcsóbban tudta megvenni...nem csak megvásárláskor kell nézni mennyivel olcsóbb
mert 10éves távlatban lehet baromi nagy ráfizetés lesz a whirlpool...erről az jut eszembe mikor rokonom aki ügyvezető igazgató és 15éve már annyit keresett hogy Ferrarit vehetett volna és mondtuk neki hogy Merci Audi vagy BMW-t vegyen mert megteheti
és vett egy Peugeot 607-et mert az 12milla volt a három németből azonos méretű 3-4millióval többigen csak a Peugeot-n 30ezer km alatt szétment a féktárcsa, leszakadt a kipufogó, a kuplungtárcsa megsült, az összes elektromos ablak leszakadt és tönre ment, az elektronika fos volt
minden egyes alkalommal mikor vitte a szervízbe 2-300ezret ott hagyhatott és 5év után ott járt hogy többe van mintha vett volna Mercedest...
5év utána ki is dobta és most Audi Q7 van neki, valahogy azt mégsem kell örökké szervizbe vinnie meg vagyonokat ráköltenie és nem lennék meglepődve ha 5év után sem adna túl rajta[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest