Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdhenry
tag
válasz Klímamester #14199 üzenetére
Nekem nem zörög semmi, de még új
-
Klímamester
csendes tag
válasz Quqesz #14198 üzenetére
Persze, hogy van tapasztalat, olvass vissza....egyéni vállalkozó két alkalmazottal, mindkettő értékesítő. Szerelő nincs, akikkel szereltetnek mind alvállalkozó, azok meg minden szezonban cserélődnek. Régebben nagynak számítottak, amikor még orrba szájba lehetett webáruházban értékesíteni a klímákat. Most már ennek vége, így azok a cégek lépnek a helyükbe, akiknek vannak saját szerelőik. Lehet, hogy nem olyan ócsóak, mint a webáruházak, de legalább nyújtanak szolgáltatást.
A Daikin FTXB-ről is volt már szó, jó minőséget képvisel kb. mint a többi japán gyártó, de ne várd tőle azt a magas színvonalat, mint úgy általában a Daikintól. Kicsit zörgősebb....
-
Quqesz
nagyúr
Hali
Apósék most raknának fel klímát és a webklímánál most 159e az ára a daikin szokásos 3,5-esnek(FTXB). Van róla tapasztalat az érdiekről? Néztem...volna a pannon klíama oldalát is, de meghalt......
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
wrobi
aktív tag
válasz tibibi #14194 üzenetére
Igen, az a Gree Comfort is egy jó cucc. A wifit megoldani sem egy nagy kaland és akkor már más infrás eszközöket is tudsz távolról abajgatni.
Én a Smart-ot most igen jó áron kaptam, így ezt választottam.Nálam sajnos más fűtési opció nincsen, így olyan klíma kellett, ami elvileg képes végigfűteni a telet. Persze berakok majd kiegészítőnek vmi fűtőpanelt.
De ha netán -10 alá megy a hőmérséklet, nálam akkor is kell működnie a klímának.A fűtésre optimalizáltak közül meg azért a U-Crown tetszett, mert tetszett, Egyrészt.
Másrészt meg olvastam valahol, hogy a Gree tavaly a legnagyobbat a Szaúd-arábiai piacon kaszálta.
Gondolom többek között a U-Crown-nal. Egy klíma ami képes -30 és +52 fok között is a kívánt hőmérsékletet nyújtani, az azért tud valamit.Az esztétikum az meg egy szubjektív dolog. Nem vagyok ilyen szempontból egy ultra igényes ember. Sőt! Legtöbb esetben a funkcionalitást többre becsülöm.
De! Egy nem tetsző gardróbszekrényt simán kidobok és veszek újat (vagy 30-ért a jófogásról egy pofásat ). Ha a vásárolt lakásban a szoba színe nem testszik, aprópénzből átfestem. A klíma beltérijét viszont évekig bámulni fogom.
Ezért a funkcionalitás mellett nekem az is szempont volt, hogy tetsszen.
No nem a Gree Smart beltérije tetszett legjobban, de a szebbet (és egyben jobbat) most nem tudtam/akartam megfizetni.
Nekem ez volt az arany középút.Ha kifűti a kis lakást, nem hibásodik meg és nem eszi le a gatyámat, én már elégedett leszek.
-
tibibi
őstag
Én inkább rakatok két gree-t mint egy fűtésre optimalizált méregdrágát Nekem gwh12kf van a wifit megoldottam 3k broadlink m3-al (ami nem szereti az asus routert másikkal tökéletes). A két klíma simán kifűti a házat -10-ig utána marad a vegyes tüzelés, ami azért jóval melegebbet ad ,de kényelmetlen.
-
wrobi
aktív tag
Gree Smart GWH12QC
Igazán fűtésre optimalizált klímára most nem volt pénz. Az 100-120 eft-tal több lett volna.
De ez a Gree Smart is képes -20 fokig működni.
A téliesítettsége (karterfűtés), a beépített wifi és a beltéri esztétikuma (szubjektív) szólt mellette.
Továbbá extra funkciókkal is jól el van látva, nomeg a megbízhatóságáról is csak jókat hallottam.A vetélytársa egy középkategriás Daikin lett volna 25 ropival többért, de arra még ráfért volna egy karterfűtés (asszem 15-20 ropi), meg egy wifi kütyü 15-ért. Tehát kb. 55-60 eft- lett volna a különbség. És ez most számít.
Ha nem számítana ennyire a pénz, akkor már inkább +100-ért egy tényleg fűtésre optimalizált klíma lett volna.Egyébként érdekes módon a Gree palettáján a Smart fölött már csak a U-Crown van 300 körüli áron.
-
wrobi
aktív tag
Felasználói tapasztalataim még nincsenek, mert egyelőre a felújítási munkálatok zajlanak a kecóban.
De a klíma működik, fűt tisztességesen, És még esztétikus is.
Majd később írok néhány sort a tapasztalatokról, költségekről stb.
H tarifára egyelőre nem neveztem be. Majd meglátom mennyit fogyaszt így a jószág, aztán eldöntöm megérie-e a külön mérőóra kiépítése.
-
wrobi
aktív tag
Windy és munkatársai a minap szereltek be nálam klímát. Tökéletesen elégedett vagyok.
Elózmény: a gázfűtés kivitelezésének magas ára, valamint a bonyolult és hosszadalmas engedélyeztetési eljárások miatt klímával való fűtésen gondolkodtam.
Felhívtam windy-t. Alapos tájékoztatást kaptam a klímafűtés előnyeiről-hátrányiról, gazdaságosságáról, kiitelezési költségeiről.
Másnap döntöttem: klímával fogom fűteni a kicsi 34 nm-es lakást.Windy személyesen jött ki felmérni a helyszínt, tanácsot adott a beltéri egység optimális elhelyezésére, a kívánatos teljesíményre (3.5 kW) stb.
Emailben külött néhány klímáról igen kedvező ajánlatot. Én végül is egy másik típust néztem ki magamnak, de erre is tudtak windyék a neten fellelhető listaáraknál jóval kedvezőbb árat biztosítani,
A kivitelezést windy cégének emberei végezték. Normálisan, gyorsan, tisztán.
Aztán felmerült még némi igényem - a helyi adottságok miatt - a kondenzvíz elvezetésének alternatív módjával kapcsolatban. Másnap reggel már ott voltak, felmérték a lehetőségeket és ki is építették. Windy kijött és leellenőrizte a kollegái által végzett munkát.
Pluszköltségem nem merült föl.Mindenben az előzetes megállapodásnak megfelelő szolgáltatást kaptam, az előzetesen megbeszélt áron.
Nem volt variálás, tologatás, utólagos költségek. Így kéne egy jó cégnek működni.
Kösz windy!
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Broadlink RM Mini 3 -at használ valaki klímához? Kellene egy pár tanács akár privátban is ,bár igazából illik a topik témájába .
-
Nerazim
őstag
Lehet nem volt egyértelmű a kérdésem. Azok érdekelnének ahol a fűtésre optimalizált klímák kezdődnek. Tehát a legolcsóbb fűtésre ajánlott japán klíma.
Ui: Hétvégén megnéztem a klíma kültérimet és hát az alja full jeges volt. Romlik a hatásfoka ezáltal? Azt tudom h veszélyes, ha a lapát hozzá ér mert eltörhet.
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Az ajánlott japán gyártók közül tudna valaki egyet-egyet linkelni vagy tip. mondani azok közül amik fűtésre vannak optimalizálva és az "olcsóbbak" között van?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
windy
tag
válasz vizipok74 #14176 üzenetére
Nem volt benne Triangle. Szép is lenne, ha már azokat cserélni kellene. Még egyszer hangsúlyozom, ezek a gépek mind tíz év körüli berendezések, kevés kivétellel, amiket már - vagy alkatrész hiányában, vagy más okból - le kellett cserélni. Nem javítgattuk, szerelgettük, hanem mentek megsemmisítésre.
-
MODERÁTOR
-
baloghgabor
aktív tag
válasz athomi #14172 üzenetére
Nem most volt, az biztos. De itt a falon többször is láttam, mielőtt az első klímámat megvettem. A Fujistsu volt ezrelékes előfordulásban, sajnos a Samsung sok százalékosban, meghibásodást tekintve. Akinek kedve vam megkeresi. Fogalmam sincsen évekkel ezelőttit hogy lehet keresni, azon kívül, hogy végiglapozom őket. Nyilván egy olcsóbb klíma, olcsóbb anyagból is lehet, sőt összeszereléskor sem olyan talán. Ettől akár üzemelhet évekig is jól. Tegye is csak a dolgát.
bégé
-
athomi
veterán
Hát pont ez az, nincs ilyen statisztika, fórumtárs mégis a statisztikákkal pedálozik és így valótlant állít.
A ti adataitok is nagyon hiányosak ahhoz, hogy komolyabb következtetéseket lehessen levonni, bár azt nyilván el tudjátok mondani saját tapasztalatból, hogy egy Daikin nagyon kis valószínűséggel fog meghibásodni, míg egy noname ennél sokkal valószínűbb. Nyilván ha nem így lenne, akkor szerelnétek olcsó klímát is. Bár ezekre az olcsóbb szériás Daikin-okra még kíváncsi leszek pár év múlva, mert ha valami olcsóbb, akkor ott valószínűleg valamin spóroltak.
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz athomi #14172 üzenetére
Ilyen statisztika nincs, és nem is hiszem, hogy bármikor lesz, hiszen egyrészt üzleti érdeket sért, másrészt rengeteg cég tapasztalatait kellene összesíteni, és erre nem nagyon van esély. Én is csak a mi cégünk tapasztalata alapján tudok némi következtetést levonni, bár őszintén megmondom még mi sem csináltunk összesítést az esetekről, melyeknél javítani kellett a klímákat.
Idén viszont készült egy összesítés, lezártuk az idei szervízeléseket, és összesítettünk. Ezek az adatok kimondottan a mi cégünknél előfordult esetekről szólnak, tehát általánosítani nem kell, de azért némi támpontot nyújtanak.
Kigyűjtöttem azokat az eseteket, amikor tíz éves, vagy fiatalabb lakossági splitklíma berendezést kellett végleg, bontásra leszerelni. Ezek így alakultak:
Alien - 4 db
Genex - 11 db.
Westel - 2 db.
Dimarson - 7 db.
Toyo - 2 db.
Lakes - 1 db.
Orion - 7 db, ebből 3 inverteres
Nile - 3 db.
Acson - 1 db.
Delton - 4 db.
Eurosky - 1 db.
Daewoo - 3 db.
TeknoPoint - 4 db.
Fisher - 3-as multi
Ozone - 5 db. mind inverteres
Samsung - 5 db, ebből 3 inverteres -
athomi
veterán
válasz baloghgabor #14168 üzenetére
"De ha netalán nem bír ki sok évet, akkor csak a papírforma jött be."
"Kívánom is, hogy menjen sokáig, a statisztika ne itt jeleskedjen."Mutasd már meg kérlek ezt a statisztikát, érdekel! A konditeremben ahova járok 5 éve üzemel majd egy tucat HD klíma, a szomszédnak Nord klíma (ez kifejezetten szutyok), barátoméknak a legolcsóbb Gree klíma 2013 óta. Nekik nem igazán jön akkor a papírforma...
Szerk.: Ezzel nem a noname klímákra akarok rábeszélni valakit is, csak szeretnék egy ilyen statisztikát látni!
[ Szerkesztve ]
-
vizipok74
csendes tag
válasz Reaper04 #14165 üzenetére
"20 nm-es helység folyamatos 21,5 fokon tartása A1 -gyel ~8000 ft/hó
H tarifával ~4000 ft/hó"Ez, hogy jött ki? A nappali áram 36-37Ft/kWh, a H tarifás 23-24Ft/kWh. Kb a kétharmada, nem a fele.
"Első sorban fűteni szerettünk volna vele. Ezt a feladatot pedig teljes mértékben el is tudja látni.
Legalábbis a mi elvárásainknak megfelel. "Az jó. Mostanában voltak tartósan hideg napok. (Nálunk folyamatosan -6,-7,-8c hidegek hajnalban.) Jó tudni, hogy egy olcsóbb készülék is alkalmas lehet fűtésre. Azért a januári -10,-13-ban kíváncsi leszek rá. (Ha szokott Felétek lenni ilyen.) Majd írd meg azt is.
[ Szerkesztve ]
-
solyomvari
csendes tag
Üdv,
esetleg van tapasztalata vkinek a következő 2 cég valamelyikével?
Klíma és Hűtéstechnikai Kft (http://www.klima-hutestechnika.hu)
Veres Klíma Bt. (http://www.veresklima.atw.hu/)Köszi
T. -
baloghgabor
aktív tag
válasz Reaper04 #14167 üzenetére
Így érthető az egész! Kívánom is, hogy menjen sokáig, a statisztika ne itt jeleskedjen Én bizalmi okból döntöttem a Fujitsu mellett ismét. Sajnos a kisszobában lévő annyira jó tipus, hogy be is fejezték a forgalmazását, mire akartam másikat (pedig felszerelve nem volt 200ezer 2 éve). No és -15°C akkor ért váratlanul, amikor kimentem az udvarra (addig bent fel sem tűnt). A százalékos (ezrelékes) meghibásodás talán nem nálam jön majd pont elő?! Akkor elmondhatom, ha 10 évet kifűti mindkettő (a nagy még új a másik szobában).
No, a gázt tényleg kenjék a hajukra. Azzal úgy járnak majd hamarosan, mint pár évtizede a HTO-val (ha még valaki emlékszik az olajkályhára?)
Fa az itt is van, meg az erdőben is körülöttem. Ha itthon vagyok sparhelt, vagy kandalló, szép is jó is néha. De reggelre, vagy ha hazaérek hosszú műszakból jólesik a stabil jóidő itthon a levegő-levegő hőszivattyúval (légkondi)bégé
-
Reaper04
aktív tag
válasz baloghgabor #14166 üzenetére
Persze, próbaképp és másik fűtő készülék mellé rásegítésnek!
Amúgy a kompresszora Gree gyártmány... talán jól össze van azért rakva.
A klímát arra az esetre gondoltuk, amikor már a vegyes kazán melletti köbös puffer is kifogyott, mert olyan zord idő volt az éjszaka, akkor ne legyen reggelre 17 fok a házban.... vagy nem vagyunk itthon nem fűt be senki... hazajövünk akkor is 20-21 fok legyen. Biztonság kedvéért.
Gáz bevan vezetve a pincébe, de órám nincs, egyenlőre nem is lesz... amikor mondták hogy kb 2 millió lenne az egész kóceráj .... haha na nevicceljenek már.
Úgyhogy csak villany van meg fa
Villanyból is H tarifa! Szerintem nagyon jó dolog! Igaz októbertől áprilisig. De pont az az időszak mikorra kell.Visszatérve a márkákhoz. Azért döntöttem emellett mert minőség ide vagy oda... bármi el tud romlani.
Oké szerviz hálózat, meg alkatrész utánpótlás. Ott is csak reménykedik az ember hogy lesz hozzá...Konkrét tapasztalat, 2éve. Midea klíma. Valami vacak elromlott benne.
-Klímás oké, rendelem az alkatrészt, mert épp olyanom nincs. 3 hét.
-Ja? 3 hét múlva vége a nyárnak....
-Sajnálom, ennyi idő amig megjön a cuccPersze 4 és fél hét volt. Mind1 is... Lehet csak ő "nem ért hozzá".
Működjön sokáig megfelelően! A sz@r márka is lehet néha jó
Bízom benne. -
baloghgabor
aktív tag
válasz Reaper04 #14165 üzenetére
Ez idáig szép és jó. De gondolom nem 3-4 hónapra lett tervezve a dolog? Persze menjen még sokáig és hibamantesen. De ha netalán nem bír ki sok évet, akkor csak a papírforma jött be. Én nem mernék ilyen készülékkel a tél elé indulni. Habár próbának, másodkészüléknek (alternatív fűtés mellé) lehet.
bégé
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődtem itt a topicban korábban a "tosot" inverteres klíma márkával kapcsolatban.
Most már kb 3-4 hónapja fel van szerelve egy ilyen masina a szobába.
(3 év garival- 109e HUF- 3,2/3,4KW, hűtés: A++, fűtés: A+, SEER 6,1, SCOP 4,0 )Első sorban fűteni szerettünk volna vele. Ezt a feladatot pedig teljes mértékben el is tudja látni.
Legalábbis a mi elvárásainknak megfelel.A kültéri egységet a pince lejáró helységébe tetettem, hogy ne legyen kint a fagyban. Így hatékonyabban tud működni.
20 fokról 23 fokra egy 20nm-es szobát, kinti kerek 0°C hőmérséklet mellett, szigeteletlen házzal, 35 perc alatt fűtötte fel. Az este alatt (22:00- 8:00ig) 11x kapcsolt be, átlag 17 perc volt az üzemideje.
Durván 3, legyen 4 órát ment a készülék és 2.76 kw -ot fogyasztott el.
A1 ben ez kb 120 Ft.
H tarifában ~60 ft.Egy másik átlag +1°C os napon, reggeltől másnap reggelig 26x kapcsolt be, tartva a helyiségben a 21,5°C-ot. Összesen 6,5-7 órát üzemelt. 5,98 kw-át kajált meg.
A1 ben ez 265 ft, amig H tarifában 135 ft.20 nm-es helység folyamatos 21,5 fokon tartása A1 -gyel ~8000 ft/hó
H tarifával ~4000 ft/hóÉn csak ajánlani tudom mindenkinek a masinát
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Ha nem szimpi a Daikin, ott a Mitsubishi, az is nagyon jó gép, alig drágább. Arra sehol sem volt még panasz.
[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Sirandrish #14161 üzenetére
Azt nem mondhatom, hogy be fog sz@rni. Erre mindegyiknek megvan az esélye. De amíg pl. egy Fujitsu ezrelékes arányban romlik, addig a Samsung sok százalékos aranyban szorul szerelésre. A noname pedig néha javíthatatlan. Olyan klímások hoztak ilyen adatot, akik szerelnek, nem forgalmaznak. Tehát a hideg sört megihatjuk a medve bőrére, azt majd lesz valami! De érdemes átgondolni, hogy milyen legyen az a klima, hogy a sör később se legyen keserű!
bégé
-
EZoli752
tag
Samsung Triangle Better széria: igen jó! (Előző szériákba volt csak gond. Triangle már jó)
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz baloghgabor #14159 üzenetére
Azért mert jólesik vagy azért mert a klíma beszarik és valamivel hűteni kell magunkat?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Sirandrish #14155 üzenetére
Szerintem meg vegyél Samsungot! A nagy nyári melegben meg majd elisszuk hideg sörben a különbséget!
bégé
-
tibibi
őstag
Mondjuk én fujitsut veszek
-
Zeki
nagyúr
A Mitsuk is jó áron vannak, azoknál még a belépő modellekre sem volt panasz.
-
Sirandrish
legenda
Nah én megveszem a Daikint, de ha 10éven belül valami baja lesz, én cipóra vágom a szátokat
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
tibibi
őstag
válasz Sirandrish #14150 üzenetére
Ha rám hallgatsz daikint veszel
-
tdhenry
tag
válasz Sirandrish #14150 üzenetére
Na akkor papíron jobb, a gyakorlatot meg majd megmondja Windy. Mert lehet hogy papíron az is halk, amúgy meg csörög-zörög.
Amúgy a daikin 21 db-je az éjszakai üzemmód, ami észrevehetetlen, annyira halk. -
Sirandrish
legenda
válasz tdhenry #14149 üzenetére
Egy jellemző?
Árat, energiaosztályt, garanciát, és hűtési hatékonyságot hasonlítottam össze
Egyébként zajszint:
Samsung: kültéri 48 - Daikin: Kültéri 55
Samsung: beltéri 21/42 (nem vágom mikor hogy) - Daikin: beltéri 21/26/33/40 (ezt meg főleg )Emellett még a működési tartományban is jobb a Samsung, és hűtési és fűtési teljesítményben is. Papíron jobb gép...de ha az alapján akarnék dönteni, akkor nem kérdeztem volna itt
-
tdhenry
tag
válasz Sirandrish #14144 üzenetére
Te csak egy jellemzőt hasonlítottál össze, nézd meg a többit is. Pl. a zajszintet, ha neked fontos.
-
Zeki
nagyúr
válasz baloghgabor #14147 üzenetére
Az a baj, hogy túl olcsó a Daikin. Amíg stabilan 200 felett volt, senki sem méricskélte a kínaiakkal/koraiakkal egy lapon... amióta olcsóbb, azóta állandóan van aki ezen dilemmázik...
Aki nem hiszi miért Daikin, olvasson vissza, keresse Windy írásait. Ezerszer volt téma. -
baloghgabor
aktív tag
Csak mint felhasználó, és itt sokat olvasott írom: természetesen vehetsz papíron ugyanolyan értékűnek tűnő berendezést sokkal olcsóbban is akár. De igazán nem érthető, ha egy sokkal minőségibb berendezés kevéssel kerül csak többe, miért ne vehetnél olyat?! Hülye példa: a Trabant és a Mercedes is csak pár másodperc különbséggel éri el a 100km/h sebességet . . . Persze ha ez nem számit valakinek (van ilyen), akkor persze vegyen Trabantot. Ráadásul úgy, hogy a Mercedes épp nem sokkal kerül többe!
[ Szerkesztve ]
bégé
-
Sirandrish
legenda
válasz ricsi0307 #14145 üzenetére
100 körül Whirlpool van, de 150körül meg már Daikin is..
-
ricsi0307
senior tag
Majd jön a szakember és elmondja mi a helyzet, de azt még én mint egy álag felhasználó is tudom, hogy a Samsung és LG klímákat kerülni kell, ha használod a keresőt Windy leírta miért. Nekem is meg volt kötve a kezem árban, mert nem egy hosszú távra kell a klíma és nem saját lakásba így lett Gree Comfort Plusz. Szerintem az alsó kategóriában két opciód van az egyik a 100.000-es Airfel és társaik, ahol talán a Whirlpool a legjobb vélényem szerint, meg a 150.000 környékiek ahol Midea, Nord meg egyebek vannak itt a Gree nyerő, és adott esetben a nem tudom milyen tipusú Daikin ezt is le fogják írni, hogy miért. Ez saját vélemény, én csak a fórumon olvasottakra tudok alapozni, meg fél év klíma használatra.
-
Sirandrish
legenda
válasz Klímamester #14142 üzenetére
Hát igazából egy 160K-s gépnél 50K difit már éppen szignifikáns különbségnek nevezném.
És de...pont hogy az igazságot szeretném hallani. Nem a szokásos csak a japan dumát hanem konkrétan érdekelne hogy én miért fizessek 20K-val többet egy Daikin FTXB35-C-ért, egy Samsung New Boracay AR12al szemben.
Mert én laikusként azt látom hogy a hűtő teljesítmény az ugyan annyi..nem csak kw-ra hanem ez az seer érték is hasonló. Egész pontosan a Samsungnak 6,1, a Daikinnak 6,02...Ez mekkora különbség?
Emellett a Daikin A+os, míg a Samsung A++os, és ugyanazt a 2 év garit adják a gépekre, csak a Samu ad még 3évet a kültéri kompresszorra.Én ezt látom.
Sokszor mondjátok hogy a Daikinnak milyen fasza a supportja. Mert a Samsung beszarik? Nyilván elromolhat, mint bármi, de jellemző?
20K a difi...kibírom fizetni a Daikint, de akkor is érdekelEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
athomi
veterán
Ha már így szóba jött egy cég akit kerülni kell, akkor én is bedobok egyet. Ha valaki Debrecenben klímát szereltet, akkor a Klíma Kontroll Kft.-t messziről kerülje! Képzetlen, olcsó munkaerővel dolgoztat, akik ronda, megbízhatatlan munkát végeznek.
[ Szerkesztve ]
-
Klímamester
csendes tag
válasz Sirandrish #14140 üzenetére
Szerintem te nem azt akarod hallani, hogy mi az igazság, hanem azt, hogy valaki, valakik támasszák alá a döntésedet, hogy veszel valami olcsó gépet.
Nehéz ezt megérteni. Ha tényleg lenne szignifikáns árkülönbség a noname kínai gépek (a Whirlpool ilyen) és a nagyobb, komolyabb gyártók megbízhatóbb, csendesebb, enrgiatakarékosabb, jobb supportú, stb. gépei között, akkor megérteném a dolgot, de most, amikor a béka feneke alatt vannak például a Daikin gépek árai, ilyenkor Whirlpoolt venni.....hát, nem tudom.
-
mahoo
csendes tag
válasz Klímamester #14134 üzenetére
Jó, akkor ők kilőve. Köszi...
-
Sirandrish
legenda
Heyho skacok. Ismét én!
Voltam már itt és nagyon sok segítséget kaptam...az anyósom azóta egy boldog Daikin tulaj.
Mi a párommal sokat gondolkodtunk és úgy döntöttünk hogy a fűtést mi gázzal oldjuk meg továbbra is, éppen ezért klíma csak és kizárólag nyáron menne 2, maximum 3 hónapot.Tudom hogy a japan márkákat ajánlja mindenki, de azt is tudom hogy azért van azokon kívül még ezer és ezer márka, és nézelődtem én is.
Szóval tudván hogy nekem az év maximum negyedében van szükségem klímára, és akkor is csak hűteni kellene, nekem is kell-e a Daikin?
Nem vagyok szarrágó...ha mindenképp az "kell" akkor kifizetem a többletet viszont nézegettem pl a Whirlpool SPIW412L-t, ami biztos gyengébb minőségű, de nekem nem-e lenne elég? Illetve azt sem árt belekalkulálni hogy ha +3év garival venném (akkor már +2 lenne a daikinhoz képest) még akkor is 30+K-val többet spórolnék.
Vagy esetleg a Samsungnak a New Boracay AR12-je...ami 5év garival szintén 20al olcsóbb.
Hja..a Daikinból a FTXB35-C lenne kinézve.
Vélemény?
-
ThodEE
őstag
válasz tibibi #14138 üzenetére
Igen fűtenék is, a helyet majd még meg kell néznem mekkora de kívülről jónak tűnik.
Vártam hogy jön egy szaki aki ellát majd tanácsokkal de ahogy a kéményes úgy a klímás se ért oda kb 1 hónapjahttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Én még csak a tervezgetésnél tartok, pl azt sem tudom hol legyen a kültéri, azon kívül hogy közel a beltérihez
Van e valami pozitív/negatív ha pl a tetőtérben lenne a klímám kültérijehttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Klímamester
csendes tag
Az ominózus érdi cégnek (akárhány weboldala is van) nincsen saját szerelője, alvállakozókkal dolgoztat. Ha jobban utánanézel, egyébként egy egyéni vállalkozóról van szó, két alkalmazottal dolgozik, mindkettő az értékesítésben. Az alvállakozókra meg volt itt már annyi panasz, hogy szerintem jobb ezt elkerülni, még akkor is, ha spórolsz tízezret.
-
n@p@lm
őstag
válasz baloghgabor #14119 üzenetére
Ha azt írja akkor lehet fűteni vele.
Nekem fontos volt hogy tudjon és windyiék olyat hoztak, fűtőtálca nélkül. Ha akarok rakatok alá.
Csak arra kell figyelni hogy a kondenzvíz el tudjon folyni. -
Zeki
nagyúr
Windy sokszor sok helyen leírta már: Náluk listaárak vannak (a nagykerek így nem cseszegetik őket). Aztán mikor árajánlat adás lesz, akkor már nagyon is versenyképesek.
Nekem 3 klímát, anyósnál is egyet, szomszédomnál is egyet szereltek már. Mert jók voltak áraik és teljesen okés a kivitelezés.[ Szerkesztve ]
-
mahoo
csendes tag
válasz Attti73 #14126 üzenetére
Nem egyszerű ez a klíma dolog...
A készülék kinézve: Daikin FTXB35C / RXB35C
De olvasgatva a fórumot, a kivitelezőt illetően könnyen elbizonytalanodik az ember. Mert hát honnan tudjam, hogy egy szerelő tényleg érti a dolgát, vagy tessék-lássék módjára dolgozik. Illetve olvasom azt, hogy hasznos, ha a klímát magától a szerelőtől veszem.
Így jutottam el az érdi cégig, akik több weboldallal (pl. Ice klíma) is fent vannak a neten. Telefonos érdeklődés során azt a választ kaptam, hogy van saját szerelő csapatuk is. Ezért döntöttem úgy, hogy ha a klímát tölük veszem, illetve a munkavégzés számláját is ez a cég állítja ki, akkor talán tudom csökkenteni az esetleges problémák mértékét.
Pro és kontra is találtam véleményt a cégről, de ez szinte mindenre és mindenkire igaz (lehet).Szerintetek jól döntöttem. Tudom, költői a kérdés, de 1-2 vélemény mindig jól jön. Köszönöm!
-
tibibi
őstag
gree comfort plusz gwh12kf ezt kimondottan ajánlják fütésre, és mint kiderült a kifolyó is úgy van kialakítva .hogy ha befagy akkor körben a karimánál kifolyik a víz . Csináltam múltkor egy videot, lehet majd felrakom, bár most megnéztem pont az nem látszik rajta.....
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz baloghgabor #14121 üzenetére
Jaja. Talán nem véletlen, hogy egy kínai Gree 150 ezer, egy fűtésre optimalizált Gree meg 300 ezer.
Ott már nem csak azért kerül 2x annyiba, mert kevesebbet gyártanak belőle.
Mondjuk nem lenne rossz az ilyeneket is górcső alá venni, mi is lapul a burkolat alatt, amitől jóval többe kerül a fűtésre optimalizált klíma. -
baloghgabor
aktív tag
Köszi, ez is igaz lehet. Nekem a Fujik rendben teljesítettek. Persze nem kimondottan fűtésre való a kicsi, de tavaly is jól tette a dolgát. A nagyobb azért már közelebb áll hozzá és érződik is a hidegben, hogy bent jó idő van akkor is, amikor kint a nagyon nemszeretem idő van!
bégé
-
Zeki
nagyúr
válasz baloghgabor #14119 üzenetére
Mert lehet.
Időszakosan. Ha állandóra akarod kizárólagossággal, akkor vagy zsebbe nyúlsz, és veszel egy drága, de kimondottan fűtésre optimalizált gépet ( sok ilyen van 300 ezres kínaitól az 50-200 ezerrel drágább japánig), vagy rakatsz a meglévőbe tálcafűtést. De ez utóbbi aligha hozza azt a szintet, amit a 2-3x annyiba kerülő márkatársak. -
baloghgabor
aktív tag
De akkor miért írja, hogy -15°C lehet használni fűtésre? Finoman szólva, nem mondanak igazat? Nekem a kisszobában van egy Fujitsu (Leca), tavaly télen -15°C alatt is működött, de nem erőltettem, mert hallatszott, hogy már nem a szokásosan üzemel. Most meg a hozzászólásokat olvasva lestem rá a nagyobb Fujitsu (LTC 09) kültérijére, szépen folyik több lyukon is a víz éjszaka, -10°C alatti hőmérsékletnél, olvasztáskor. Mondjuk a ma reggeli ködös, párás idő miatt már egy óra sem kellett neki a következő brummogáshoz (olvasztás). De az gáz, ha befagyhat a csepptálcába a víz! Mondjuk, aki a 10. emeleten lakik, az meg sem tudja lesni, meg a pótlólagos szerelés is macerás lehet . . .
bégé
-
pjen
félisten
válasz Bandeszesz #14116 üzenetére
Szerintem fűtésre direkt fűtésre valót kell venni.Nem értek hozzá,nekem mikor csinálták a szerelő ajánlott több típust is és akkor mondta a tálca fűtést.
-
Zeki
nagyúr
válasz baloghgabor #14114 üzenetére
Lehet... laborban.
De ha szutyok párás az idő, és nem tud jól leolvasztani, mert befagy alatta a csapptálcán a jég.. akkor nem.
Nálam még nem volt jég, mert alig megy télen (reggel egy kicsit, meg este a huzatolás után), de szélcsatornában lakunk, így gyorsan lemegy minden a kültériről. -
Bandeszesz
újonc
válasz Nerazim #14113 üzenetére
Szia! Én 50e-ért kaptam ajánlatot 3 helytől is, és csak akkor ha náluk veszem meg. Ja szendvicsben szerelés miatt, különben drágább is lett volna. Szóval részemről kicsit olcsónak tűnik, ill nehogy garancia vesztés legyen a vége. Magánszerelő sem adott ennyiért még szóban sem, ill pláne garanciálisan.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Daikin Ftxb35c klíma téliesítésére kaptam árajánlatot ami 18e ft. Szerintetek nem sok egy kicsit? Nem tudok részleteket csak ennyit mondott a fickó.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne, hogy a klimaval most futok es eleg hangosnak tunik a kulteri( zug, rezeg fene tudja.). Ez futesnel hangosabb mint hutesnel? ( daikin 2.5es)
Hutesnel nem is hallottam, hogy megy szerintem....Koszi
sfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Zeki
nagyúr
válasz Attti73 #14107 üzenetére
Akkor az van, hogy Ő az egyedüli felelőse a gépnek. Még karbantartásban is.
Kivéve ha úgy adta el neked, hogy most azért adom olcsón, hogy később ne keress semmilyen problémával.
De baszki egy gyaníthatóan telepítési hibára legyen már gerince elmenni!
Melyik cég/vállalkozó ez? Nyugodtan írd be, nehogy más is pórul járjon. -
Zeki
nagyúr
válasz Attti73 #14105 üzenetére
Ó akkor ez a szerelő a szakmája mestere!
Baszki, kifogtál egy trógert!
Aki telepítette, annak kell garanciális hibákra kimennie.
Melyik városban tevékenykedik ez a léhűtő?
Persze ha te máshol vetted, és külön szereltetted vele, akkor nem garis felelős aki felrakta. Kivéve ha az ő telepítési hibájából nem fűt jól.
Ezt beszoptad.
Mehet az egymásra mutogatás... szerviz (nagyker) vs szerelő.Kezdj el sürgősen telefonálgatni...
-
Attti73
tag
Sziasztok! már másik fórumban is kérdeztem, hogy rendben van-e az, hogy a klímám 26 fokra állítva is 17-18 fokot tud csak csinálni. A klíma típusa Pana NE12PKE, a helység amit be kéne fűteni kb 40m2.
Elmúlt éjszaka vissza vettem a fordulatot kettesre, de így még jobban leesett a hőmérséklet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Asszociációs játék. :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest