Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Daikin FTX35KM-re lehet H tarifát igényelni?
4,04-es az SCOP értéke! -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Nincs raktáron Fisher Nordicból 3,5 kW-os, csak 2,5 kW. Egy 20 és egy 25 négyzetméteres szobába kéne, utóbbi egy nappali, amiből nyílik a konyha, meg a fürdőszoba, nem lenne rossz, ha valamennyire azokat is be tudná fűteni. Mennyire elegendő FŰTÉSRE ez a 2,5 kW-os Nordic? Ha jól emlékszem fűtési teljesítményben minimális a különbség! De egy szaki jobban meg tudná mondani!
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Comfort X helyett tudnátok ebben az árkategóriában mást ajánlani fűtésre? Klímás ezt ajánlotta, de annyian írtak itt arról, hogy nem ajánlott, hogy inkább más típust nézek!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Midea GAIA-t, vagy Fisher Nordicot ajánlanátok inkább? Kizárólagos fűtésre és hűtésre lenne használva egy 25 négyzetméteres nappaliban. Előbbi képes külső levegő befújásra is.
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Ez a Midea GAIA mennyire alkalmas (kizárólagos) fűtésre? Illetve belső levegőt is tud keringetni? 25 négyzetméteres nappaliba szánnánk
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Anyóshoz szeretnénk klímát rakatni, hogy kiváltsuk vele a régi gázkazánt! Emiatt értelemszerűen olyanra lenne szükségünk, ami önálló fűtésként lenne használva télen. Az emeleten még 2016-ban lett felszerelve egy Daikin FTX35KM, ami a mai napig hibátlan, csendes is, igaz csepptálca,- és karterfűtés nincs benne. Nyugati tájolás, szigetelés nélkül, 30 éves nyílászárók, kb 20 négyzetméter a szoba.
Ha nem szálltak volna el így az árak, akkor maradna a Daikin, így viszont bármilyen érdekel, ami megbízható, csepptálca fűtéses, nem rezonál/búg a kültérije (másik háznál van egy Fujitsu, annál ez elviselhetetlen), és jó lenne olyan max 250 körül megúszni (+szerelés)
Wifi, meg egyéb extrák nem fontosak!
Előre is köszi! -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Pár éve már vettem egy akkor nagyon ajánlott klímát, most ismét egy bestbuy-t keresek, csak most nappaliba, 25 négyzetméterre, kiegészítő fűtésre is használnánk!
Előre is köszönöm!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
A hálószobába vettünk pár éve egy Daikin FTX35KM klímát, ami akkor az egyik bestbuy klíma volt. Most a nappaliba szeretnénk hasonlót, hűtés-fűtésre, a megbízhatóság/csend fontosabb, mint az extra szolgáltatások. Leginkább Daikin, esetleg Toshiba, vagy ha van nagyon jó Gree, az is szóba jöhet. Keleti tájolású, kb 20 négyzetméteres nappali, normál belmagassággal!
Előre is köszönöm!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
A hálószobában egy Daikin FTX35KM van. Imádjuk, de ilyet már nem lehet kapni, viszont kéne valami a nappaliba, ami kb 20 négyzetméter. Van jelenleg valami bestbuy? Néztem, hogy eléggé elszálltak az árak 2017 óta!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Fujitsu ASYG12LMCE klíma.
Az utóbbi pár napban nem hajlandó rendesen fűteni. Ma hazajöttem, 24 fokra állított klímával 17,8 fok van, és nem megy a fújás. (HEAT, 24, AUTO)
Szűrők tisztítva, eredmény nem lett jobb. Ha a FAN-t maximumra állítom, akkor pár percig nem fúj semmit, majd elkezdi tolni a langyos levegőt 1-2 percig, és visszavesz a teljesítményből. Eddig ha kint 10 fok volt, akkor bent a 22 fokra állított klíma 22 fokos meleget csinált.
Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Üdvözletem!
Nyugodtan elmondhatom, 1 év 5 hónap tapasztalat után, hogy a Fujitsu LMCE légkondiját fel lehetne írni a NEM AJÁNLOTT kategóriába. A kültériben a kompresszor hidegebb időben borzalmasan hangos, 2 szintes családi ház, de mindenhol hallani, még a kert végén is. A beltéri nagyon rosszul szabályozza a befújt levegőt, folyamatosan ki-be kapcsol. A Daikin addig nem áll le, amig el nem éri a beállított hőfokot, ez pedig főleg bekapcsolás után pár percenként leáll, elindul jó hangosan, visszavesz a teljesítményből, megint leáll, és kezdi előről, majd sokadikra van az, hogy beáll egy folyamatos fordulatra.
Mivel ez a klíma kb 300 ezer volt, a másik lakásban lévő Daikin több, mint 100 ezerrel olcsóbb, nyugodt szívvel elmondhatom, hogy a Fujitsu NAGYON NEM érte meg az árát, fogyasztásra sem jobb az olcsóbb Daikinhoz képest. Állítólag a többi modell nem ilyen problémás, de ez az LMCA, LMCE tragikusra sikerült!
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Üdv. Hűtés inditásakor a klíma beltérije pár másodpercig ilyen fortyogó, pezsgő hangot ad, ez normális? Télen leolvasztás elején-végén adott ilyen hangot, most hűtésnél pedig bekapcsoláskor, és minden egyes újraindulásnál. A kültérihez vezető csőből is jön ez a hang. Ez mitől lehet? Fuji amúgy
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Mégegy kérdés. Le akarom vetetni a falról a kültérit, és áthelyezni egy állványra. Ehhez pár méterrel hosszabb csövek kellenének! Toldással megoldható, vagy újra kell csövezni az egészet? (Jelenleg kb 8-10 méteres)
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Fuji klímánál mi a különbség a cool és a dry között? Ugyanis utóbbinál is be kell állítani a hőfokot! Mit csinál ilyenkor máshogy? -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Akik itt a Fujit ajánlották, sajnos az LMCE botrányosan rossz, vagy okádja a levegőt jó hangosan, vagy szinte semmit, nem tud olyan szépen szabályozni, mint bármelyik másik amit eddig próbáltam. A kültéri télen fűtésnél nagyon hangos, messziről is hallani, és az egész házban érezni a rezonanciáját!
Ha tehetném kicseréltetném másik márkára! A fűtés teljesítménye jó volt, de a kültéri az elviselhetetlen! Más is panaszkodott fentebb ugyanerre a típusra! Ennyi pénzért nem ezt vártam! Másik lakásban 100 ezerrel olcsóbb Daikin van, ott állok a kültéri mellett, és semmi hangja nincs!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Melyek most a bestbuy klímák, amelyekkel érdemes lenne foglalkozni? Hűtés-fűtésre kéne édesapámnak, nekünk Daikin ftx35km van, szeretjük, de már állítólag nemigen van. Kizárólagos fűtésre is lenne használva (nagyon nagy hidegben cserépkályhás rásegítéssel). 3,5kW-osta gondoltunk, nagy belmagasság, kb 16 m2-es szoba. Előre is köszönöm!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is baromi hangos a kültérim, kb 5 fok alatt!
Ezt konkrétan leolvasztás közben vettem fel, de anélkül is ilyen hangja van, csak alacsonyabb fordulaton. Itt most konkrétan nem a műanyag rezonanciájára gondolok, hanem a kompresszor zümmögésére, amit az egész házban hallani!
Ez is lehet a kevés hűtőfolyadék miatt?
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Kb. 4 fok alatt nagyon hangos a kültéri kompresszor, fölötte viszont szinte semmi hangja nincs, ez mitől lehet? Nem jeges!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Édesapámnak szeretnénk légkondit szereltetni a szobájába, ami egyben fűtésre is lenne használva. Kb 15 négyzetméteres szoba, keleti tájolású, 3,2 m-es belmagassággal. Ugyanebben a házban van egy Fujitsu LMCE, aminek a kültérije borzalmasan hangos 0 fok alatt, a beltéri pedig hülyén szabályoz, mert vagy hangosan fúj, vagy egyáltalán nem, szóval a márkába vetett hitem 0-ra redukálódott, olyat keresek, ami -15 vagy -20 fokig is képes fűteni, és a kültéri nem hallatszódik az utca másik feléről is!
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
válasz baloghgabor #19427 üzenetére
Nekem LMCE van, szépen folyik ki belőle a víz, de közben bejegesedett az egész alja, plusz a lyukon is volt egy kis jégcsap. Mivel könnyen hozzáférhető helyen van, ma este nekiestem hajszárítóval, szépen leolvasztottam az egészet. Nálunk egész nap köd volt, úgy érzem ez a legnagyobb ellensége!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Fujitsu klima kulteri kompresszor kb 0 fok alatt nagyon hangos! Az normalis? LMCE
-
cadgers
aktív tag
Kb mennyiből jönne ki a H tarifa bekötése?
-
cadgers
aktív tag
válasz n@p@lm #19187 üzenetére
Köszi
Gondolom azt a célt szolgálja, hogy megadott hőmérsékletnél be-, illetve ki tudja kapcsolni a klímát. Ennek sok hasznát nem venném. De ha lenne valami eszköz, amivel a belső hőmérőjét ki tudnám váltani amolyan iFeel méréssel, már meg is venném! Vásárláskor nem volt szempont, mert az őszi időszakban a 21 fokra állított klímánál valóban 21 fokos volt a levegő, viszont most így télen már több fok különbséget mérek!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkoztam egy ilyen broadlink eszköz vételén a Fujitsu klimámhoz. Mi a különbség a mini és a pro között?
És mennyire használható a cucc?Előre is köszönöm!
-
cadgers
aktív tag
Itt egy videó a kültérimről. Miért van ilyen búgó zümmögő hangja? Másik lakásbm egy olcsó Daikin van, annak szinte semmi hangja nincs, pedig ott állok mellette, ezt meg az egész házban hallani amikor leolvaszt
(Fujitsu LMCE) -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen hangja van a kültérimnek működés közben, ez normális?
Kb 3 méterről vettem fel, ráadásul leolvasztás közben annyira hangos, hogy az egész házban hallani a búgást!(Fujitsu LMCE klíma)
-
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Ha a kültéri alá szabadon csöpög a kondenzvíz elvezetőcső nélkül, akkor is kell csepptálca fűtés?
(Fujitsu AOYG12LMCE a kültéri típusa)
-
cadgers
aktív tag
-
cadgers
aktív tag
Érdemes a klímát 0-24-ben járatni fűtésre, ha sokszor csak esténként vagyok otthon? Vagy előtte 1-2 órával kapcsoljon be? Árthat neki, ha 0-24-ben fűt? Melyik a gazdaságosabb? (Fujitsu ASYG12LMCE)
-
cadgers
aktív tag
válasz Niki19841023 #18451 üzenetére
Fujitsunál a tapasztalatom:
- Fix, kb 45 fokos szögben, ha maga alá fúj, akkor egyrészt engem fúj, másrészt hamar kikapcsol
- Nekem az fix, de egyik fele balra, másik jobbra (középen van a beltéri)
- Az elején automata, majd amikor elérte a szoba a beállított hőfokot, akkor minimumra állítom (automatán vagy semmit nem fúj, vagy túl erősen, nem is értem miért)
- Direkt fűtés, nem saját tapasztalat, de állítólag hajlamosak váltani a túlfűtés/túlhűtés miatt másik módra, az pedig pazarlás
- Azt nem ismerem -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Fujitsuhoz mennyibe kerül a tálcafűtés? Vagy ehhez csak univerzális van?
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Ha klímával fűtök, a fűtés végén is célszerű ventilátor módba kapcsolni kiszárítás végett, vagy ez csak hűtésnél szükséges?
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
150-250 között tudnátok ajánlani elsődleges fűtéshez klímát (-15 fokig)? Régi családi téglaház 20 négyzetméteres szobájába kellene!
Gree, Daikin, LG, Mitsubishi, Toshiba leginkább!
(A környéken lévő klímaszerelők leginkább csak ezekkel a típusokkal foglalkoznak) -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Egy kültérit el lehet helyezni olyan előtérben, ahol kb 6 méter(!) a belmagasság, és kb 30 négyzetméter az alapterület?
Egy kb 20 négyzetméteres szobában lenne a beltéri, de a kültérit vagy utcafronton tudnánk elhelyezni (településképi eljárás: vagy engedélyezik vagy megtiltják), vagy az említett (nem fűtött) beltérben.
Fa nincs a közelében, nyáron az előtér max 30 fok, télen min 0.
(A klímavásárlás elsődleges célja a fűtés)
-
cadgers
aktív tag
válasz diablo1984 #17218 üzenetére
Nem feltétlenül jobb a nagyobb. Mi 20 négyzetméteres szobába vettünk 3,5-ös Daikint, és egy idő után folyamatosan ki-bekapcsol, mert 1,3kW-ig tud csak leszabályozni
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Ha valaki tudna ajánlani a meglévő klímához párásítót azt megköszönnénk. Éjszaka mindketten arra ébredünk, hogy nagyon ki van száradva a szánk. Szóval hálószobába kéne (20 m2)
-
cadgers
aktív tag
Ezt az infót kaptam az építésügyi hatóságtól (Szombathely):
"Nem derült ki a pontos cím a kérdésből, de gyanítom, hogy az ingatlan nem műemlék. A 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. melléklet 23. pontja szerint a klímaberendezés építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységnek minősül. Viszont a 20/2013. (VI. 6.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdés m) pontja szerint a klímaberendezés közterületről látható felületén való elhelyezése településképi bejelentéshez kötött tevékenység, melyhez településképi bejelentési eljárást kell lefolytatni. Az eljárás a tevékenység megkezdését megelőzően a polgármesterhez benyújtott papír alapú kérelemre indul, melyhez 2 pld. dokumentációt kell mellékelni."
Volt már valakinek ilyen településképi bejelentési eljárása?
-
cadgers
aktív tag
Köszönöm szépen az infót!
Ez egy régi téglaépítésű ház, jó vastag falakkal, keleti tájolással, nap ritkán süt be, mert fák is vannak. Sokáig tartja a hőt, eddig a max szobahőmérséklet 28 fok volt ezen a nyáron, de ma pl kellemes 24 volt. Csak nagy a belmagasság (3,2 méter), így úgy gondolom a fűtés nehezebb lesz.
-
cadgers
aktív tag
Teljesítmény számításnál adott szobára ugyanannyi kW vonatkozik a fűtésre, mint a hűtésre?
-
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Kültéri elhelyezése fűtetlen előtérben kivitelezhető? Kültéren csak utcafronton tudnám elhelyezni, ami engedélyköteles, így viszont senkit nem zavarna.
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Tudna valaki jó szakit ajánlani, aki Szombathelyen tud klímát szerelni?
-
cadgers
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék az ábra értelmezéséhez. Elvileg a szoba fűtéséhez 2 kW teljesítményre van szükség, bár ez csak egy előzetes kalkuláció, semmi komolyabb felmérés nem történt.
Az ábra alapján nekem az jön le, hogy a kisebb teljesítményű LMCA nem alkalmas -15 fok esetén a beállított hőfok elérésére, mert csak 1,64 kW teljesítményt tud.A nagyobbik modellnél ez a 2,80-as érték elméletben azt tükrözi akkor, hogy elegendő a kívánt hőfok eléréséhez? Ilyenkor közel maxon pörögne folyamatosan? Az input power a maximális érték ilyenkor, vagy a hőmérséklet tartásához szükséges?
Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, csak próbálom az arany középutat megtalálni, ami a 16 m2-es szoba fűtéséhez elegendő, de mégsem 100-rel drágább (ráadásul 15A-s a biztosíték)
-
cadgers
aktív tag
20 négyzetméteres szobához vettünk 3,5 kW-os klímát, szinte az összes létező helyen ajánlották a 2,5 helyett, mert alig drágább, viszont kevésbé dolgozik. Igenám, de most az van, hogy eléri a beállított hőfokot, kikapcsol, majd 1-2 óra múlva (nem mértem le pontosan) megint bekapcsol.
A hőcserélő nem fog begombásodni ettől? Ha én kapcsolom ki, akkor mindig átállítom ventilátorra, és 1 óra időzítést állítok be neki, de a hőfok elérésénél ilyet nem csinál, hanem simán leáll.
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Éjszakai üzemmódban nagyon hangos a beltérim, ha átállítom normál fokozatra, akkor megjavul.
FTX35KM
Tapasztalt más is ilyet? A klíma kb 1 hónapos
Ilyen hangja van:
[link][ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Arra ébredtem, hogy a Daikin FTX35KM beltéri egységem éjszakai módban (is) ilyen hangot ad!
Kb fél percig csinálja, utána elcsendesedik, majd megint elkezdi előről!
Ez mitől lehet? Kb 1 hónapos, eddig nem volt vele gond![ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Melyik japán klímánál van az alap modellekben is "öntisztító" funkció? Ami a hőcserélőn nem engedi megtelepedni a gombákat, és a többit
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég lett klímánk, ezért gondoltam megkérdezem: éjszakára hány fokra érdemes beállítani a szoba hőfokát?
Télen ugyebár a 18-20 fok bőven elég, de nyáron nem tudom mennyire egészséges (nappal 23-24 fokon van) -
cadgers
aktív tag
Daikin Ftx35km:
Hűtés leállítását követően 1 órás időzítőre állítom a ventilátor üzemmódot, és csak utána kapcsol ki teljesen. Szoftveresen nem lehet valahogy megoldani, hogy ez automatikus legyen? Vásárlás előtt az automata szárítás még nem volt szempont.
-
cadgers
aktív tag
válasz SeniorTilla #16276 üzenetére
Azért döntöttem a klímás fűtés mellett, mert klíma mindenképpen lesz, nem (csak) a fűtés miatt
-
cadgers
aktív tag
Az még nem gond. Egy ekkora szobára mekkora teljesítményűt keressek? A 2,5-ösök 0,9-ig tudnak leszabályozni, míg a 2kw-os 0,5-ig, utóbbi viszont lehet, hogy többet pörögne hosszútávon, pláne fűtésnél. Melyiket javasolnád max 400-ig?
Amit én hirtelen találtam: ASYG09LTCA/AOYG09LTC -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Ezen az oldalon olvastam olyan lehetőségről, hogy részletre lehet venni klímát, innentől felmerült az a gondolat, hogy az eredetileg tervezett kb 200 ezres keretett túllépve lehetőségem nyílna jobb minőségű klímát vásárolni. Mivel az oldalon Fujitsu klímák szerepelnek, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy ennél a márkánál melyik típust lenne érdemes beszereznem egy családi ház 16 négyzetméteres szobábjáa (keleti tájolás, 3,2 méter belmagasság), ahol télen CSAK klímával lenne fűtés, és az elavult villamoshálózat miatt jó hatásfokúra lenne szükség (és a kültéri hangja ne zavarja a szomszédokat).
Előre is köszönöm!
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Mitsubishi klímát a nagyon jó SEER, SCOP értékek miatt:
MUZ-FH25VE/MSZ-FH25VEFűtésre is használnánk egy kb 16 m2-es szobában, ahol egyéb fűtés nincs!
Mi a véleményetek róla? (egyéb típus is jöhet, ha van fűtésre alkalmasabb és olcsóbb) -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Japán klímát keresek kb 16 m2-es (3,2 m belmagasságú) szobába, hűtés-fűtés céljából, olyat, amin a kültérit is éjszakai módba lehet állítani, hogy ne zavarja a szomszédokat! Milyet tudnátok javasolni?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest