Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
válasz Csabroncka #16651 üzenetére
Nem tudom, de a 13 méter elég durván hangzik, főleg egy ilyen méretű lakáshoz.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz Csabroncka #16625 üzenetére
25-26 fokon megy nálunk is a klíma a földszinten és az emeleten is. Nem kell hidegebb, nem megfagyni akarunk, hanem kellemesen érezni magunkat itthon
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
veterán
-
veterán
Nem 3-4 órás munka. Nálam 45 ezerért szerelték a klímák darabját, plusz 3 méteres csőhossz felett +5000/m. Kicsit lehetett alkudni is, de nem lényeges.
Az első két klímát szerelték 9.30-tól délután 7-ig, a harmadikat 9-től délután 3-4-ig. Két napot voltak ketten.
-
veterán
Egyetértek veled, én is ezért szereltettem fel fentre a 3 külön klímát. 2x2,5kW, és 1x3,5kW. Talán túl van méretezve a rendszer, de ezek a gépek már annyira lemennek ha kell, hogy nem zavaró egy kisebb hálószobában sem egy 2,5-es inverteres klíma.
A földszinten egészen más hőmérsékleti viszonyok vannak, ide elég volt a 3,5-ös onoffos is. Nyilván sokat fogyasztott a mai modern gépekhez képest, ezt én is tudom. Jövőre ide is bekerül egy új gép, idén már nem akarok rá beruházni, ez is bőven megteszi. Eddig szinte nem is kellett bekapcsolni.
-
veterán
válasz lowzor #16533 üzenetére
Eddig nekem 90nm-t hűtött egy 10 éves onoffos klíma, 3,5kW-os. OK, jó a szigetelés, de simán lehűtötte a legnagyobb kánikulában is. 60nm-t simán lehűt egy 3,5-es szerintem, bár a gazdaságosság miatt nem tudom, lehet, hogy jobb ötlet kettőt betenni
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz DeFranco #16416 üzenetére
Szintén zenész, 26-27 fok nálunk is a beállított hőmérséklet a tetőtérben. A földszinten 24-25, de még nem kell klímázni, mert hűvös van. A kocsikban 22-23 fok, ott az a kellemes.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz DeFranco #16348 üzenetére
Pl. ezért nem kell állandóan járatni a klímát, ahol köztes teljesítményen megy napokig. Minek... Ha kikapcsolod és később be, akkor megtekeri azt az olajat a kompresszor rendesen Én bízok abban is, hogy a rendszer úgy van tervezve, hogy figyelembe veszik a működés körülményeit. Egy autó motorja sem hal meg, ha alapjáraton ketyeg, az olajszivattyú szabályozva van, és a hűtése is működik. Persze az bonyolultabb rendszer, de a használtra tervezve, ahogy a háztartási gépek is.
A hőcserélőm nekem ne fagyjon le egy inverteres technikában. Nem is fagy le, mert amit kifúj, az a levegő sem jéghideg. Nyilván alapjáraton megy a rendszer, így meg nem hiszem, hogy lefagyna. Pont ez a lényege a teljesítményvezérlésnek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz antalzse #16344 üzenetére
Nekem tegnap tettek fel 2db Fisher 2,5kW-os klímát az emeleti gyerekszobákba, csütörtökön rakják fel a mi hálónkba a 3,5-öst. Tudom nem daikin és nem mitsu, de rendes támogatása van, és sok garancia. Ezen kívül a szerelőm ezt ajánlotta, és szerettem volna helyi emberrel megcsináltatni, hogy később is legyen support. Átmentem a szomszédhoz aki 2 éve tetetett fel 3 daikint, és a beltéri valami borzasztóan ronda, és egyáltalán nem halk, az ő elmondása szerint is.
A zajra én is érzékeny vagyok, megrendelés előtt megnéztem egy ilyen Fishert, és nem volt rossz.
Ezen van egy silence funkció, amikor tényleg alig-alig lehet hallani. Mindezt egy kb. 10nm-es tetőtéri szobában, ahol kevés a légtér, mert döntött az oldalfal. Talán itt még jobban kellene, hogy meghalljak minden zajt.
Ezen kívül van egy éjszakai üzemmód is, ami a halkításon kívül még azt csinálja, hogy egy óra múlva megemeli a hőfokot +1 fokkal, még egy óra múlva még egy fokkal. Elvileg a kicsit melegebb hőmérsékletben kényelmesebb aludni. Elaludni jobb a hűvösebben, de utána jobb ha kicsit melegebb van.
A Follow Me funkció is tetszik, ekkor a távirányítóba épített hőmérő méri azt a tényleges hőfokot ahol pl. az ágyad van, nem a magasan és a szoba másik részében lévő beltéri belső hőmérője. A távirányító világít, és follow me módban a ténylegesen mért hőmérsékletet jelzi ki, a klíma előlapján pedig a beállított hőfok van egy rejtett kijelzőn, ami sztem tök jól néz ki. Ha ezt a kijelzőt lekapcsolod, akkor a pittyenést is leveszi, hogy ne ébredjenek fel a többiek, amikor állítgatod. Apróság, de hasznos dolog.
Az időzítőn őszintén csodálkozok, hogyhogy hiányzik a daikinból? Hol élünk? Ezt már a legalapabb klímák tudják, tudták 10-15 évvel ezelőtt is (mondjuk akkor a daikinról még hallani sem lehetett semmit). Mitől olyan jó ez a daikin? Azon kívül hogy ronda, hangos és alapvető dolgokat nem tud. Ne kelljen már hekkelni egy háztartási gépet ahhoz, hogy rendesen működjön...
A Fisherrel negatívum is van, ez még egyenlőre nem derült ki, hogy a gép baja vagy szerelési probléma. Amikor bekapcsol vagy lekapcsol a kompresszor, a beltériben ilyenkor megváltozik a hőcserélő hőmérséklete, ez tiszta sor. Van egy 1-2 percig hallható pici pattogás, recsegés, ami gondolom a hőcserélő hőtágulása miatt van, és recseg a házban. Működés közben nincs, csak ha indul vagy leáll a hűtés. Szóltam a szerelőnek, hogy ez így nem oké, mert a földszinten lévő 10 éves onoffos noname (Techwood) klíma ilyet nem csinál. Sőt a korábbiak se csináltak. Holnapután remélem kiderül mi lehet az oka, és megoldjuk
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz baloghgabor #16315 üzenetére
Csatlakozom, szerintem is jobb, ha helyi szakival szerelteted be. Én is így tettem, volt jobb ajánlat, de maradtam a helyi erőknél. Ha bármi gond van, ő legalább itt van, nem kell heteket várni, hogy kijöjjön.
-
veterán
Nemnem, ha a lábad meleg, akkor te is jobban úgy érzed, hogy meleged van. Ha a lábad hideg, a hőérzeted is rosszabb. A padlófűtésnek ez a lényege. Hozzá kell tenni, hogy - mivel az ember relatív hőérzettel van megáldva - sokat számít, hol van meleg. Amit a klíma befúj, az a plafonon gyűlik össze meleg levegő formájában. Amit a padlófűtés melegít, az lent van, főleg az infránál, és melegebben érzed magad, mint a fenti meleg levegős fűtésnél.
Male:
Napi 8 órát megy a vezérelt áram, a többit pedig megoldja az áramváltó, tehát mindig van fűtés, csak váltogat az olcsóbb/normál üzemmód között. De tényleg bele ültettétek a bogarat a fülembe, meg fogom nézni fűtésszezonban, hogy melyik mennyibe kerül.
A padlófűtésnek (és a klímának is szerintem) egy hátránya biztos van: mivel nem az ablakok alatt tolja felfelé a levegőt (mint a radiátorok), ezért az ablakok hajlamosak a párásodásra, főleg a tetőablakok. Erre kiegészítő fűtőpanelek vannak feltéve, de ezek nem gazdaságosak, csak szükségmegoldás. Talán majd a fenti 3 splitklíma napi néhány órás működésével és a közvetetten az ablakra irányításával meg lehet oldani, hogy lefújja a párát. Ez majd kiderül, mert a beltérik elhelyezkedése miatt nem lehet közvetlenül az ablakra irányítani a levegőt. Ha nem lesz megoldás, akkor marad a TROTEC párátlanító gép, ami már bizonyított.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ki fogom próbálni télen
De a padlófűtéssel nem veszi fel a versenyt semmi más, ez a legkomfortosabb szerintem. Persze nem mindenkinek kell, hogy meleg legyen a padló, vagy pl. panelban olyan mindegy, ha nem a földszinten laksz. mert az alattad lakó fűti a padlódat általában.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Srácok, én 6 éve fűtök infrával és elektromos padlófűtéssel, tudom mennyibe kerül. Hébe-hóba a földszinten átmeneti időben a klíma is fűtött, de 99%-ban az elektromos fűtés ment. Ezek a panelek mennek kedvezményes "vezérelt" vagy köznépi nevén éjszakai árammal is, ami szerintem a H tarifával van egy szinten. Az előző házam gázfűtéses volt, az került többe Ezek tények, nem vélemény.
Természetesen tudom, hogy a hőszivattyú gazdaságos, de én nem tudnám elviselni a beltérik állandó működését és levegőkavarását.
-
veterán
válasz cadgers #16277 üzenetére
Nem lesz ugyanaz, mintha rendes fűtésed lenne. Én is be szoktam kapcsolni a földszinten a klímát átmeneti időben fűtéskiegészítésre. Fel is fűt gyorsan, csak úgy fújja a meleg levegőt pár perc múlva. De ez nem olyan komfortos, mintha rendes fűtésed lenne.
Nálam mindenhol padlófűtés van, a tetőtrében is, ahogy írtam. A hűtés ettől teljesen független, klímákkal van megoldva (a tetőben most épül). Megőrülnék, ha a beltéri folyamatosan nyomná a meleget egész télen. Zajosabb, és egészségtelenebb, mint a hagyományos fűtések, és állandóan kavarja a levegőt. Sztem meg fogod bánni.
-
veterán
válasz cadgers #16271 üzenetére
Kicsit off:
Ennek a töredékéért be lehet tenni infrafűtést. 135W / m2, és nem kell feltétlenül a teljes alapterületre tenni, csak ha úgy akarod. Jó a hatásfoka, és azonnal meleg van, ahogy bekapcsolod. A hőérzet sokkal jobb, mint a levegőt melegítő fűtéseknél. Ezek a panelek a környező tárgyakat (akár az embert is) melegítik fel, mintha besütne a nap a szobába. Nekem az egész tetőtér így van megcsinálva padlófűtéssel, nagyon bevált. Ha nem akarod bonyolítani, akkor infrapanelt tegyél fel a falra vagy a plafonra, az a legegyszerűbb, de a padlófűtés a legjobb
Egy 16 nm-es szoba fűtéséért én nem vennék 300 ezerért klímát (plusz szerelés, stb.)
Ja, és az infra hangtalan, és nem fújja a levegőt
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Átmeneti megoldásnak megfelel, de hangos lesz és meg kell oldanod, hogy kimenjen a meleg levegő valahogy. A kivezető cső is forró, nem kicsit, tehát fűti a szobát visszafelé. Le kell szigetelni.
Ha abban a szobában alszol ahol a mobil klíma lesz, akkor a nyugodt alvásnak annyi. Ha van rá lehetőség, tedd ki a folyosóra, akkor elviselhetőbb a hangja. Engem főleg a ki-be kapcsolás zavar, amikor kattan a relé és indul/leáll a kompresszor. Ja, most nekem is ez van a tetőtérben átmenetileg, várom a szerelőt a 3 split felszerelésére, addig kell ezzel kibírni. A két hálószobától, amit hűtök vele, elég messze van maga a mobilklíma, a leendő fürdő ajtaja előtt. Onnan fújja be az ajtókon keresztül a hideget. Így elviselhetőbb a hangja, de nem egy kánaán. (anno volt klímás lakókocsim, attól azért halkabb ) A meleg levegőt a páraelszívó csövön keresztül vezettem ki, ugyanaz a mérete mint a klíma csövének. A klíma kivezető csövét beburkoltam egy régi vékonyabb paplannal, így le van szigetelve és nem árasztja vissza a meleget. De ez csak átmeneti megoldás néhány hétre, 1-2 évig nem tudnám elviselni.
Szerintem is jobb megoldás egy olcsó split, amit aztán majd leszerelsz, vagy otthagyod ajándékba...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz bmwk1200s #16017 üzenetére
Arra készülj fel, hogy az a kivezető cső jó meleg lesz. Mi anno azt is leszigeteltük, mert nagyon sok hőt visszatolt a helyiségbe. Ez egy átmeneti állapot volt addig ,amíg a splitklímát fel nem szereltük. Nekem 90nm-es a ház belső alapterülete, egy légtér a földszint, és akkor még lent volt a hálórészünk is. A klíma a ház túlsó felében volt, ezért a hangjával, plusz a nyitott ablakon bejövő zajjal nem volt gond, de nem tenném egy ilyen kis helyiségbe, mint ahová te tervezed.
-
veterán
-
veterán
válasz Sirandrish #16010 üzenetére
Arra nem, bocs. Nem vagyok klímás szaki, csak a saját tapasztalataimat írtam le
-
veterán
válasz Sirandrish #16006 üzenetére
Szerintem ne félj a kondenzvíztől, a földszinten lévő régi on/off klímából nekem is folyik rendesen. Azt jelenti, hogy jól dolgozik a beltérid, és vonja ki a párát a levegőből. Meg azt, hogy jól van felszerelve, és nem befelé folyik vissza
A kondenzvíz nem a hőfoktól függ elsősorban, hanem a páratartalomtól és attól, hogy mennyi ideig megy a klíma. Most nedves a levegő, nem kicsit, ilyenkor sok a pára ami lecsapódik a beltéri párologtatóján, ezért sok a kondenzvíz. Ha 40 fok lesz és nem esik előtte 2 hétig az eső, nem lesz ennyi pára és csöpögés.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bmwk1200s #16005 üzenetére
Arra figyeljetek majd, hogy a hőkivezető cső minimális hosszúságú legyen. Ez a cső nagyon meleg, és ha hosszan bent van a helyiségben, akkor fűti rendesen, szegény klíma meg csak dolgozik.
Nem tudom létezi-e még, de megpróbálhatnád a mobil split klímát, az sokkal halkabb lesz. Csak kell egy lyuk a falba, amit aztán majd betömtök költözéskor. A sima mobilklíma nagyon vérszegény megoldás, és lyuk ahhoz is kell, sokkal nagyobb, mint a mobil splithez.
Apáméknál pl. a mobilklíma ki van vezetve nyáron a gázkonvektor kimeneti csövébe, télen meg vissza van rakva a konvektor. Ez így jó megoldás, de baromi hangos, mert bent kerreg a kompresszor is.
Nekem is van mobilklímám már 6-7 éve, szükségmegoldásnak vettem, de nem lehet aludni mellette, max. ha másik helyiségben van.
-
veterán
Én is most vagyok klímavásárlás előtt, csak nekem 3db kell.
Mi kerül ezen a Toshibán 300 ezerbe? Ugyanolyan gagyin néz ki mint a 150-200 ezresek, és 26 decibellel nem éppen halk a beltérije.
Én most a Mitsubishi-kkel szemezgetek, aminek az ára ennek az 55-60%-a.
-
veterán
válasz s7rangR #15990 üzenetére
Én pont a napokban mondtam le a Gree egyik olcsósított verziójáról, a Polar--ról. Az, hogy Gree klíma, nekem már nem azt jelenti, hogy jó. Pl azért, mert a szerelő a Gree-re azt mondta itt élőben, hogy ez a legnagyobb japán márka... aztán kiderült, hogy kínai. Nem mindegy. De én nem vagyok szaki, illetve ebben nem, majd a hozzáértők megmondják, miért mi van.
-
veterán
Köszi a választ.
A másik klímás Fisher-t ajánlott, de ott darabja kb. 30 ezerrel drágább lenne.
Megnéztem az árukeresőn a választékot, és láttam, hogy a Daikin belépőszintű modelljei is ebben a 130-150 ezres árban vannak, mint a Polár. Hmmm, így már nem is tűnik annyira jó vételnek a kínai a japánnal szemben.
Érdemes a Daikin olcsóbb modelljeiből választani?
Pl EZ
-
veterán
Sziasztok,
szombaton volt kint nálam ajánlatot tenni egy szerelő, és szeretném kikérni a véleményeteket, hogy jó választás lehet-e amit ajánlott.
POLAR SIEH0025SAA/SO1H0025SA-t javasolt.
Tetőtérben 3 hálószobát kell hűtenünk, ezért 3db klímát szeretnénk beszereltetni.3 darabnál már nem mindegy az ár, de nekem fontosabb, hogy megbízható és csendes legyen. Visszaolvasva nem nagyon találtam infót itt erről a márkáról (ami állítólag a Gree olcsósított verziója), ezért szeretném kérni a véleményeteket róla. Van-e tapasztalat, stb.
A szobák nem nagyok, ezért gondoltuk a 2,5-eset, de ha inkább a 3,5-eset javasoljátok, az is szóba jöhet, nem nagy az árkülönbség.
Az is tetszik benne, hogy wifis, bár ez nem létszükséglet. Nem akarok elmenni abba az irányba, hogy szép és extás legyen, de sz*r inkább fordítva.
Előre is kösz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest