Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz Dare2Live #3000 üzenetére
ezek miatt van LCD a keresőben:
- kompozíciós segédvonalak (más márkáknál ez csak mattüveg cserével oldható meg, ezeknél a Nikonoknál pedig ki/be kapcsolható),
- aktív AF pont folyamatos jelzése, szemben más modelleknél csak rövid időre fölvillanással
- egyéb apróság, pl. a kártyahiányra figyelmeztető ikon is jobban észrevehető, ha a képre kerül rá, nem máshováegy LCD azonban tápfeszültség nélkül nem teljesen átlátszó
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Dare2Live #2747 üzenetére
igen, részben az alacsony önkisülés miatt (ezt a többi, följavított NiMh is tudja), másrészt azonban azért, mert az Eneloop veszettül jól bírja a nagy terhelést, névleg magasabb kapacitású akkukat megszégyenítve
nagyon alacsony a belső ellenállásuk, így nagy áramfölvétel mellett is csak minimálisan esik a feszültségükaz ára szerintem nem olyan vészes: 4e Ft egy csomag, ami hosszú évekre elég (amit 2 éve használok vakukban, még semmilyen öregedési tünetet nem mutat)
saját akkus kamerákhoz egy gyári akku simán lehet 2-3x ennyi, de pl. a Varta Ready2Use készlet is 2700 Ft, ami egy évekre vett terméknél teljesen elhanyagolható különbség - és bőven megéri a különbséget a stabil, hosszú időn át megbízható teljesítés miattpersze ha vki annyira sokat használ egy készletet, h az önkisülés elhanyagolható, akkor valszeg jobban jár egy olcsóbb és nagyobb kapacitású hagyományos NiMh készlettel - de ez otthoni használatban, pláne vakukban (nekem a kamera saját akkus) kevésbé jellemző
-
ígyvanferi
addikt
válasz Dare2Live #648 üzenetére
Elolvastam. A többi írásának is a nagyját. Hasznos, köszi!
Azért kérdeztem, mert fogalmam sem volt, mire képesek manapság a digitális vázak. Azért én még mindig meg vagyok győződve a profi dia elsőbbségéről, de ez most nem ide tartozik.Érdekes, amit mondasz, hogy tartsam meg az objektívjeimet. Van benne valami, és tényleg nem fogom 30"-os monitoron nézni, vagy plakát méretű nagyításokat csinálni a képekből. Az a Tamron elég lassan és hangosan állít élességet. Ezt zavar benne leginkább. Viszont egy makró objektívet biztos, hogy rögtön venni fogok, az bele van számolva a költségvetésbe. Bár a 40D mellett már szűkösebb lesz a pénztárca. Na mindegy, még rágódom rajta kicsit. Karácsonyig biztos, hogy nem fogok dönteni már.
madgie: a külön makró obi benne van a pakliban, semmiképp sem valami előtéttel akarok bohockodni. Az a Sigma tényleg a legjobbak között van? Mondjuk egy Canon 100 mm f/2.8 USM makróhoz képest? Valahogy mindig hosszabb gyújtótávban gondolkodtam. Bár abból a Sigmából is eff. 112 mm-es lesz.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Dare2Live #648 üzenetére
Makróobik terén nem nagyon nyúlhat mellé a kolléga, szinte minden mostani makróobi kitűnő rajzzal bír. Viszont neki kell tudni, mekkora munkatáv a kényelmes, szinte bele akarja-e nyomni a céltárgyba a cuccot (pár centi az első frontlencsétől), vagy jó hosszú gyutávú objektívvel inkább messziről becserkészni az "áldozatot". Szinte mindenki azt hiszi, hogy az utóbbi az egyetlen üdvözítő megoldás, pedig dehogy. Csak egy példa: rövidebb gyutávú makrózásnál egyszerűen tud deríteni a meglévő rendszervakujával, akár mezei fehérlap is megteszi a vakufejre rögzítve. Míg hosszabb gyutávú cuccnál ez már nem lesz az igazi...
No leírom a két (anyagi) végletet is. Vagy vesz egy jó makróbit, amiről fentebb regélek (minőségileg amúgy most a Sigma 70/2.8 a brutál-metál-über cucc), vagy rácsattint majd egy telekitre egy Raynox DCR-250-et. Ezzel is lehet dolgozni, kicsit talán macerásabb és kevésbé jó minőséget ad, de ne feledjük, egy makróobjektív cca. százezres tétel, a Raynox előtét meg 11 ezer forint körül megvan.
-
TeeJay
félisten
válasz Dare2Live #584 üzenetére
az a G1 nem 69ezer lesz vélhetően
hanem drágább lesz még egy Nikon D40/D40x-től is gondolom én...
akkor meg már egyértelmű hogy az APS-C/DX formátum a nyerő nem is kicsit
én megnéztem fukaréknál ezeket a 4/3-os gépeket de egyik se tetszett
én is csak Canon vagy Nikon fronton néznék ilyen masinákat az fixMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
veterán
válasz Dare2Live #571 üzenetére
Amikor 40D-met vettem nyár elején, itthon 230 körül volt, Angliából hozta haza ismerős doboz, számla, garilevél, stb 165ért. Számolj utána
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Dare2Live #537 üzenetére
Igen, a teszt alapján, de ez nem jelent sokat. Sok user review, valamint userek által készített kép azt mutatja, hogy ennél sokkal jobb objektív és a photozone bizony egy kivételesen gyenge darabot fogott ki. Ugyanakkor van pár user panasz rá, ami azt mutatja, hgoy valóban, vannak belőle gyengébb darabok, sajnos. Mindenesetre egy teszt alapján megítélni egy objektívet nem sokkal megbízhatóbb dolog, mint a sarki jósnő jósgömbje által mutatott kép alapján.
-
Zebu
addikt
válasz Dare2Live #339 üzenetére
Hmmmm..... ebben van igazság....
Valójában nemtudom még kik a D40 célközönsége, ugyanis ha megveszed szerintem rövid időn belül váltasz egy nagyobbra.... Vagy lehet veszel rá egy 18-200 VR-t és kész, elvagy vele életed végéig
szerk: csjú már nagyon várom a D80-amat Igaz kicsit elbizonytalanít ez a mátrix kérdés amit írtatok, mert anno a D50-nél nekem sem volt az igazi a mátrix fénymérés, ezért nem is erőltettem nagyon, inkább a középre súlyozottat használtam. Ha jobban belegondolok ebben ugyanúgy működik.... hm....
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Dare2Live #234 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy halvány segédfogalmam sincs, hogy ez most hogyan jön ide
Vagy talán nem imered az előzményeket: Az előzmények úgy néztek ki, hogy többen kifejtették, hogy a Pentaxok JPG feldolgozó algoritmusa milyen rossz, és bizony, aki Pentaxot vesz, annak meg kell békélnie a gagyi jpg-vel, és hogy nem kicsit látszik és nem is kell hozzá 100%-on nézni, stb stb. Ezt egyébként mindig azok mondják, akik nem használnak Pentaxot, akik meg használnak, azoknak valahogy nem ez a véleményük... Szóval erre a hozzáállásra válaszul tettem fel a JPG és RAW-ból konvertált JPG összehasonlításokat, hogy ugyan mindenki a saját szemével láthassa a különbséget, és el tudja dönteni, hogy valójában milyen is a Pentaxok (jelen esetben a K10D) jpg feldolgozó algoritmusa. Az a lehető legkevésbé sem érdekes az ügy szempontjából, hogy a pixel-peeperség milyen szintjén álló emberek milyen formátumban mentik a képeiket, nem ez volt az egész lényege.
Mellesleg ezen túlmenően sem tudok veled egyetérteni, mert ismerek olyat, aki tényleg darabra számolja a pixeleket és bizony jpg-ben lövöldözik, márpedig ha az általam ismert fotózgatással foglalkozó emberek nem túl nagy darabszámú körében is előfordul ilyen, akkor talán nem lehet annyira ritka dolog...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-