Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
válasz cenzor #41985 üzenetére
Éppen ezért szoktam javasolni, hogy a kiszemelt gépet mindenképpen meg kell fogdosni!
Hiába a jó szenzor, a jó obik, vagy bármi más(összes gyártóra értem), ha nem kényelmes a fogása megette a fene az egészet csak a kínlódás van vele.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
faki_
senior tag
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
Megfordult a fejemben, hogy Panasonic MILC-ről visszaváltanék Pentax DSLR -re. Korábban volt *ist majd k10d vázam. Utóbbit nagyon szerettem. Igazából annak idején k20d és k200d vázakig követtem a piacot. Most viszont nem tudom hogy a típus számozások hogy vannak. Most igy ránéztem aztan van itt k3, k5, I és II, ks2, kp, k70... Ezek most, hogy viszonyulnak egymáshoz, melyikben érdemes gondolkodni?
-
asdf_
veterán
válasz Grga_Pitic #41991 üzenetére
En is birom a gripet rendesen, de ott a jobb also sarkat igazan lekerekithettek volna, az mindig nyomja a tenyerem...
-
Grga_Pitic
aktív tag
Én kezdettől grippel használom. Ha a kártya kivételéhez, vagy akkucseréhez leveszem, és úgy fogom kézbe, akkor jövök rá, hogy mennyire nélkülözhetetlen. A fogása a grippel sem lesz olyan, mint egy DSLR-é, máshogy kell a MILC-eket megfogni, de ugyanúgy stabilan tartható.
Az összes kiegészítőnél sajnos vastagon fog az Olympus ceruzája. Utángyártottal nincs tapasztalatom, de a gyári tényleg jó minőségű, és jól is néz ki a vázon.
-
MrChris
nagyúr
Volt g6-om annak tényleg nagyon jó fogása van. De a kisujj ott is már lelóg a méret miatt. Azét utánoztam le egy rangefinder jellegű vázra házi készítésű grippel. Az em10-nek más, a régi filmes OM-re hajazó kivitele van, csak még kisebb méretben. Lehet venni nem arany árú nem eredeti Oly grippet is. Ha annyira elégedetlen vagy más képességeiben is akkor cseréld le Nikonra.
-
asdf_
veterán
Nekem sincs kis kezem, de obifüggő a dolog. Kit palacsinta, kit tele nálam nem igényli (hozzá kell tennem, hogy ha kézben van a gép, nekem _mindig_ körbe van csavarva a szíj a kezemen), de ha valami súlyosabb üveg került rá (12-50, vagy adapterezett manuál), oda kell a grip szerintem is. Menj be a mintaboltba, felpattintják a gépre és ki tudod próbálni, milyen.
-
xXxian
senior tag
Hát, ha (a fogása mellett) már a képével sem vagy megelégedve, nem tudom boldogabb lennél-e ha még többet költenél rá....
G7-t most jó áron adják. De G80 is volt MM akcióban 292-ért 12-60-al (rendeltem is egyet vagy 2 hete, remélem 0831 előtt itt lesz ). Meg van ahol 324, de kapsz hozzá egy plusz (Pana) aksit, ami 18k lenne ha meg kellene venned.
Ha nagy a kezed lehet hogy a tükros az igazi. 356k a 7200 14-140 kit, 351 a 7200 18-105...D7100 még olcsóbb. Vagy, 760D 18-135 is jó áron van most MM cseréldle akcióban. (Nekem ezek a tükrös kitek voltak szimpik)
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
cenzor
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy E-M10 Mk2-t a legutóbbi MM akcióban. A képminőség olyan, amilyen, azt nem is firtatnám, mert az úgyis user-error. Viszont a fogása nem valami kényelmes. Láttam, hogy van hozzá kiegészítőként grip, természetesen aranyárban.
A munkahelyemen van egy Pana G6, az már volt a kezemben, annak olyan fogása van, hogy nyugodtan tarthatom, lóbálhatom félkézzel, biztosan nem történik semmi váratlan. Az E-M10-nél teljesen más ez az érzés Úgy fogom, mint egy hímes tojást.
Meglehetősen nagy kezem van (csuklótól ujjhegy végéig 21cm). Arra lennék kíváncsi, hogy van-e értelme a gripnek, esetleg másik milcet nézni, aminek jobb a fogása? Vagy a G6-hoz hasonló valamit kellene venni? Vagy az ilyen lapát kézbe nézzek inkább egy Nikont?
Köszönöm!
-
GeriCool
aktív tag
Bocsánat nem írtam vissza, hogy köszönöm Mindenkinek a sok tanácsot és választ!
-
rooney8
aktív tag
köszönöm a válaszokat
-
Neck
veterán
válasz rooney8 #41977 üzenetére
A Panasonic gépek jók videózni. Illetve, a Sony A5000 tud olyat, hogy szembe fordítható a kijelző ("selfie" módban), az VLOGhoz jól tud jönni. (Neten sokan csak emiatt vettek A5000-et.) Kijön 100-ból akár újonnan is.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
MrChris
nagyúr
válasz rooney8 #41977 üzenetére
Inkább milc, ezen a téren egyértelműen alkalmasabbak. Nekem Pana G6 volt azzal szép részletes videót lehetett csinálni 60e. körül van a reális ára. Kb csak a hekkelt GH2 tud nála jobb videót 100e. alatt. Aztán vannak alkalmi vételek, mint volt a napokban egy G7 75e-t. Ez még jobb tudású, 4k-jából gyönyörű FHD-t lehet varázsolni. 1080p-ben a Panák tudják a valódi fhd felbontást, a többi mind olyan mintha 720p vagy még kisebből interpolálnák. Ez a videó élességében fog megmutatkozni.
-
-
rooney8
aktív tag
Sziasztok!
Én elsősorban videózásra használnám a majdani masinámat. ezekre megfelelőek a dslr gépek, vagy más irányba kellene mennem? használt gépben gondolkozom, 100 körül van esély találni valamit, vagy gyűjtsek még hozzá?
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Pár hete írtam ide, hogy gondolkozom egy komolyabb fényképezőgép vételen. Persze amatőr szinten komolyabb. Ma meg is érkezett az ebay-ről rendelt Nikon D3400-as gépem egy 18-55-ös objektívvel. A microsd (Sandisk Extreme 64GB sdxc) és a válltáska még úton van. Remélem jól választottam.
[ Szerkesztve ]
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
asdf_
veterán
válasz FirstTripla #41972 üzenetére
Hoppppppp, elcsesztem, tenyleg csak 23 a visszaterites, bocsanat, az elozo alkalommal volt 31, a mostaniban is van, de masra, en meg jol osszekevertem a kettot...
szerk: kozben neztem, keszlet mar nincs mogotte, feketejuk (broah) van egy obis kitben a mamutban, aztan kb. ennyi.[ Szerkesztve ]
-
FirstTripla
tag
válasz FirstTripla #41972 üzenetére
Közben jobban megnéztem és csak rendelésre hoznak be de az 10-60 napig tart szóval addigra lehet lenne jobb ajánlat is. Pancake változatára meg nem akarok annyival többet költeni.
-
FirstTripla
tag
két alap obi(14-42+40-150) mellé Pana 25mm f1.7 + 64gb sd kártya és egy év garis az egész. Ezt egyébként nem is néztem, hogy az új mennyibe kerül, bár a -31k -t csak e-m5 mk2-höz találtam. Ehhez csak -23k volt bár az csak vázra vonatkozott. Nem tudom, hogy ezek mennyire vannak kiállítva a boltban? Mert ha igen akkor lehet holnap felmennék Pestre egy boltba meglesni, csak készleten nincsen jelenleg ez a készlet.
-
asdf_
veterán
válasz FirstTripla #41969 üzenetére
Oly E-M10 mk2-t 3 obival 200k-ért
Mondjuk nagy kerdes, hogy mi volt az a harom obi ,de az MKII zsirujan ket sima kitobival MM-ben 216e -31e visszaterites=185e. Ugyanez palacsintaval meg 217-re jon ki a visszaterites utan Szombatig.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz FirstTripla #41969 üzenetére
Amire használnád teljesen meg felel a változások nem a szenzor vagy képminőségbeliek a 2-es verzióban.
a pana obikkal kompatibilis mindkét stabit tudod használni-csak egyszerre nem.
A markolat nem árt de meg lehet lenni anélkül is.
A Sigma fix-ek olcsók jók-vagy vannak fényerősebbek több pénzért,érdemes venni egy fényerőset legalább azzal már sok mindent meg lehet oldani.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
FirstTripla
tag
Sziasztok, utóbbi bő egy évben folyamatosan nézegettem a MILC gépeket, mert a mostani Pana fz38 már sokszor kevés tudásúnak ígérkezett viszont mégse szeretnék egyetem mellett közel 300k-t feláldozni egy új gépre + obikra, ezért használtan elkezdtem keresgélni és találtam elsőnek egy Oly E-M10 mk2-t 3 obival 200k-ért, de azt sajnos hamar elvitték, viszont amit néztem, hogy jó áron lehet most venni az elődjét a sima E-M10 -est kit obival használtan. Esetleg egy fényerős fix a beltérhez még beszerezhető hozzá és akkor is 200k alatt maradnék.
Amire használnám az családi események, beltéri képek, tájképek,( esetleg később madárfotózáshoz egy 70-300mm- est használtan). Amit nem tudok, hogy ez mekkora méretű kézben, mennyire kényelmes nagy tenyerű embernek. Érdemes-e esetleg markolatot venni hozzá? Illetve nem tudom mennyivel van visszamaradva teljesítménye a mk2-höz képest. A videó nem annyira fontos, eddig is megvoltam anélkül, néha-néha pár videó volt 720p-ben de annál biztos jobb.
Ami még érdekel, hogy például Pana obikkal mennyire kompatibilis a képstabilizátor akár olyannal amiben van szintén stabilizátor.
Előre is köszi a segítséget: Tripla
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz fireman123 #41966 üzenetére
mindegy az, csak Sony érzékelő legyen benne...
ja és tükör meg nemSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Neck
veterán
válasz GeriCool #41963 üzenetére
Megmondom őszintén, ha kacérkodsz videóval, akkor egyik se, inkább G7:
Most akciós a Media Marktban. Méretre ez is DSLR-szerű.De ha nem tudsz lemondani a csattogós
lepkérőltükörről, nekem a kettő közül a Nikon tűnik jobb döntésnek..[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Throme
veterán
válasz GeriCool #41963 üzenetére
Jobb ha te döntesz, és nem mások (ha mások mondják meg, akkor az ő igényüknek megfelelő gépet veszed magadnak, a saját pénzeden ). Milyen obikat akarsz majd használni? Milyen funkciók tetszenek inkább? Melyiknek jobb az ergonómiája? Egyáltalán, melyik tetszik jobban?.... stb.
Az összehasonlító oldalakon kapott pontszámok a valóságban nem tudom mit jelentenek.
Abban se vagyok biztos, hogy 1-1 jelöletlen kép alapján, ebben a kategóriában látnál-e különbséget.Itt úgy fog eldőlni a dolog, hogy hány nikonos / canonos fog többségben szavazni
szvsz
-
Neck
veterán
-
Neck
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz Felhasználom #41959 üzenetére
Már nem tudom az mit tud, de emlékeim szerint videóban annyira nem frankó, mintha az a5100 jobb, viszont ezeknek nincs kukucskája, mint az a6000-nek. De majd a sony-s kollégák megmondják a tutit.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Felhasználom #41956 üzenetére
Ha gyakran videóznál, akkor szerintem ezekkel nem biztos, hogy a legjobban járnál... Inkább Panasonic g6, gh2, gx7, sony a6000, esetleg gx80 4k-val, szenzorstabival.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Felhasználom
tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő fotózásra illetve rövidebb videókra, betanulásként 3 gépet néztem kit obival.
Nikon D3300, Canon 700D, Canon 1300D
Ez a 3 közül melyik érné meg legjobban? Vagy akkora különbség nincs a 3 gép között? Előre is köszönöm! -
xXxian
senior tag
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
Studi
veterán
válasz tvamos #41951 üzenetére
Kicsit bonyolultabb a sztori: a Nikon nagyjából egy lábon áll, pénzügyileg kevésbé stabil, így a japán kormány próbálja rávenni a Fujifilmet, hogy vásárolja be magát cégbe. Ami vélhetően technológia cseréket is hozna hosszabb távon. De nem konkrét felvásárlásról van egyelőre szó.
Legalábbis nekem ez jött le az eddig szembejött cikkekből. -
tvamos
nagyúr
válasz Throme #41948 üzenetére
Csábító lehetne a nikon tulajoknak, a bevásárolt obik miatt, Meg a jol megszokott ergonomia, amihez sokan ragaszkodnak, hogy kezre all, meg azert vilag egyik legnagyobb, es leghiresebb optika gyartoja, meg lehet ezt meg ragozni.
Mondjuk én sajnálnám az OVF-et, de valamit valamiért. Orulok, hogy nem csak en vagyok ezzel igy. Oke, nekem egyaltalan nincs keresom, de hianyzik nagyon!
Azert jo a CX, mert kicsit tobb jatekot enged, mint egy compact, vagy ultrazoom. Szerintem az egyetlen hatranya az, hogy kicsit draga ezekhez kepest. Remelem, marad!
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Throme
veterán
válasz tvamos #41946 üzenetére
Ok, nikon 1 tulajoknak biztos rosszul esne, de szerintem 2 milc vonalat nem tartana fenn a gyártó.
Esetleg kategória összevonásokkal megmaradna...A milc vs dslr vitákban viszont tényleg egy adu ász a f/b fókusz. Lehet orvosolni, lehet odafigyelve obit venni, lehet drágább vázat venni af tuninggal, de olyan, hogy megveszed, és nincs gondod vele, még csak meg sem fordul a fejedben, olyan nem létezik.
Ha minden kategóriában lenne milc opció, akkor elég lenne a belépő is.Mondjuk én sajnálnám az OVF-et, de valamit valamiért.
Csábító lehetne a nikon tulajoknak, a bevásárolt obik miatt, és csábító lehetne a milcet keresőknek, mert obipark az nem kicsi.
És ha nem hülye a nikon, akkor a 3rd party obikkal is menne a buli....Mind1
Nagyon elméleti ez a dolog még... -
fireman123
őstag
válasz GeriCool #41939 üzenetére
2 éve az adott keretemen belül én is a 700D és a D5300 között vacilláltam, végül sok-sok olvasgatás és fórumozás után Nikon D5300 + 18-105 lett, ....nem bántam meg (persze lehet, hogy ugyanezt mondanám most ha a 700D-t vettem volna ) .....MM-ben most 209e a D5300 + 18-105 .......valamint a D5300 + 18-140 232e .....
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz GeriCool #41945 üzenetére
Szerintem nézd meg ezeket a mostani MILC-eket egy boltban, hogy mekkorák, nem olyan kicsik már.Bocs, ha kicsi a 750D,akkor semmi.
Hasznát Canikon vonalon szerintem inkább Nikon, akkor viszont inkább a Nikon topicban erdeklődj.(#41936) Throme válasza hemaka (#41935) üzenetére
Ne menjen a Nikon 1 a levesbe! Nagyon jó a rendszer, frankó obikkal. Legyen kicsit olcsóbb, főleg a 70-300, mert nekem az hiányzik.[ Szerkesztve ]
-
GeriCool
aktív tag
Tisztelt Fórum Társak!
Segítségeteket szeretném kérni. Belépő szintű gépet szeretnék venni. A keret nem sok 220k körüli és legalább váz + obit szeretném ha kijönne. Elsődlegesen családot belső térben, illetve kirándulások alkalmával család + táj + épületek. A szobába gondolom később kelleni fog egy vaku is.
Szóval első nézésre szerettem volna egy Canon 70d-t használtan, de aztán rájöttem, hogy ebből a pénzmagból csak a gépváz lenne meg valami nagyon alap objektívvel. Később biztos, hogy nem tudnék 200 ezret szánni egy objektívre ami kiszolgálná ezt a remek vázat.
Így lejjebb nézelődtem. Jelenleg Canon 700d, 750d illetve Nikon 5300-as között évődöm. Nagyon sok véleményt hallottam innen-onnan. Persze egyre jobban belezavarodok. Talán a Canon mellett szólhat, hogy a kiegészítői talán olcsóbbak mint a Nikonnak (ha jól tudom). A Nikon mellett szólhat esetleg ha új gépként venném, akkor 240k-ért 18-140, 220k-ért pedig 18-105 objektívvel lehetne megvenni. Ennyit még talán ki tudnék, de ez lenne a vége. Míg a Canonnál 18-135-tel a 750d 300k.
A kérdés leszűkítve, hogy kezdőként melyik vas lehet ajánlhatóbb. 700d, 750d, d5300. Kíváncsi lennék a véleményekre.
Válaszokat előre is köszönöm.
G -
Throme
veterán
válasz hemaka #41935 üzenetére
Elaludtak, de nincs veszve a dolog. Ha kijönnek jó milcekkel, és minden kategóriában (belépő - FF) szép bevételeket generálhatnak. Durva mennyiségű objektív hegyek vannak a felhasználóknál. A nikon 1 mehet a levesbe.
Tükrös rákfenéje a f/b fókusz is a múlté lehet. Aztán már csak a funkciókon lehet vitázni...szvsz
-
tvamos
nagyúr
No megis tortenik valami a Nikonnal: [link]
Lehet felretenni a penzeket...... de lehet, hogy megse.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Elsődlegesen asztrotáj és asztro fotózásra keresek vázat. Most egy EOS 1200D van a kezeim között, de rájöttem, hogy nem erre van szükségem. Váltanék MILC-re és fix obikra, ami nekem bőven tökéletesnek tűnik. Amit eddig ajánlottak az Sony F3 illetve A3000. Állítólagosan kiválló szenzorral vannak szerelve, ami még magasabb érzékenységen sem zajosodik túlságosan. Most aprón lenne A5000-is, így azt is bedobnám a lehetőségek közé, nyilván ez már drágább, de még ez is belefér, ha megéri.
Első sorban 12 mm-től 50mm ig használnám asztrotájra, illetve esetleg 200-300mm körül Hold fotózásra. Ami efölött van, az már nagytávcsöves technika, az még várat magára. Szóval alapvetően magasabb érzékenységgel, hosszabb záridővel, széles blendével mennek majd a fényképek.
Milyen vázat keressek, mi az ami nekem jó lehet? Az A5000-es 80-85k körüli ára az még belefér, e fölé egyelőre nem nagyon mennék, csak kivételes jó ajánlat esetén.
Köszi
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Muerte68
addikt
válasz Rapid136 #41929 üzenetére
Én vettem a Fuji-ra betekerőset pirosat az e-bay-ről tök jó volt meg minden ma kicsit többet használtam erre kétszer le esett másodszorra el is hagytam
Még van egy fekete de most egyenlőre nem rakom fel.
Van valami tuti fajta ami nem esik le fuji-ra?Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Rapid136
őstag
Én tőlük rendeltem soft release buttont.
Lehet rendelnék pirosat majd, mert csak arany volt készleten amikor vettem, ha valakit érdekel közös rendelés :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
p_adam
addikt
Na az előbb összehasonlítottam, azon kívül, hogy az A7-en körbe-körbe tud forogni, én semmilyen hátrányt nem érzékelek. Elég sokat kell nyomni hogy exponáljon, az AF-hez csak kicsit, szóval tartható sokáig, persze biztos embere válogatja.
(Gariz XA-SB1 a pontos típusa, ha valakit érdekel)[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
-
törölt tag
válasz Yoyoyo #41920 üzenetére
(#41920) Yoyoyo
Még annyit: sok hasonló valóban nincs, de végülis minden MILC-rendszernél össze lehet hozni egy-két fényerősebb darabot. Az A6000-en például nagyon szeretem a Sigma 17-70-et, nagyon jó átfogást nyújt és a hosszú végén kb. egy fényértékkel erősebb háttérmosást, mint amit az Oly 12-40 f2.8-nál már megszokhattál. Makróban sem rossz (1:2.8).
Érdemes a Digitcam akcióját is megnézni, a Fujifilm X-E2 + 18-55mm kombót adják most 235 ezerért. Az az obi szintén nagyon jó és egészen könnyű is. A fényerős fixek viszont elég drágák, de jók hozzá.
(#41923) m3ss
Te m3ss, nagyon jó fotós vagy, de ezen a két képen mintha sok lenne a zöld, nem?
"1/200-on is egesz sok bemozdult kepet lovok vele a71-en"
Más ötletem nincs: vagy igyál, vagy hagyd végre abba. 1/200-on a fene sem gondolná, hogy bemozdul.
-
m3ss
veterán
válasz #31733248 #41921 üzenetére
eleg jol flarel ez a 85os. meg1.regi szep idok, amikor vert h*gyoztam 6d-vel hogy kozepso fokuszponttal ellenfenyben nyitva talaljak neha huntolas kozepette...
viszont ugy dontottem ezentul inkabb az a7II-on fogom hasznalni, legyen mar vmi ertelme a stabinak is, 1/200-on is egesz sok bemozdult kepet lovok vele a71-en. dslren 85-ossel 1/200-on szinte soha nem mozdultam be.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
(#41916) wms
Most már csak 20 euróval drágábban látom. Nem tudom, láttad-e a Sony MILC topicban, de mostanra az új 85mm f1.8 ára is csökkent.
(#41920) Yoyoyo
Nézd meg még a Sony 18-105mm f4-et is, hosszú ideje töretlenül vezeti a legnagyobb számban értékesített MILC objektívek listáját az Amazonon. Hatszoros átfogást nyújt, állandó fényerő és nagyon jó építési minőség mellett. Gyakorlatilag nincs is versenytársa a piacon.
-
Yoyoyo
tag
válasz #31733248 #41915 üzenetére
Koszonom Tin_, Econ!
Sajnos azonos arkategoriaban en sem talaltam sok hasonlo kombinaciot. Meg talan a sony a6000 +16-50 2.8 adapterrel, amit ajanlottak. De nagy kulonbseget nem irtak a kepek minoseget illetoen. Meglesem az ajanlot is!
/A markolat mar a 25mm-eshez is jol jott, sokkal kenyelmesebb a fogasa azzal/Udv
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Yoyoyo #41911 üzenetére
Érdemes elgondolkodnod egy Sony A6000-en is, amelyről írtam egy tartalmas összefoglalót. Kitobi nélkül már 430 euróért megrendelheted. Én egy Sigma MC-11 adapterrel és egy Sigma 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM Contemporary obival használom, a kettő együtt remek párosítás. Van itt vele néhány tesztképem, érdemes megnézni. Az MC-11 adapter ára jelenleg 200 euró, az obi pedig 380 euróba kerül.
Az 50mm f1.8 portréobi 235 euróba, a kitűnő Sigma 30mm f1.4 300 euróba kerül. Szóval az árak nagyon jók, az ár-érték arány még inkább.
-
Tin_Shield
őstag
válasz Yoyoyo #41911 üzenetére
Ha nem volt hiányérzeted az E-M10II-vel akkor szerintem maradj a márkánál, használtan a 12-40-nel együtt kijön ~300e-ből.
APS-C-ből használtan hasonló árban talán valamelyik újabb Fuji a 18-55-tel vagy egy Sony a6x00 és 18-105, ezek szenzorban jobbak, de az optikák közel sem olyan pengék mint a 12-40.
És persze ott vannak a DSLR-ek is, a Canikontax középkategóriás vázai is kijönnek ennyiből, főleg egy 3rd party 2,8-as zoommal
Még annyit, hogy bár a 12-40 kicsi a 2.8 zoomok között, de azért az E-M10II-ön már elkél a markolat, hogy kényelmes legyen. -
Rapid136
őstag
válasz Throme #41912 üzenetére
"Amúgy meg wb és hasonlók kijelzése adott D7k-n is, még csak fel sem kell emelni hozzá a gépet ....."
A kijelzés lehet, de az EVF azt a képet mutatja szineltéréssel, alá és fölé exponálással együtt ami elkészül, egy tükrösnél meg veheted el a szemedtől hogy megnézd mit csináltál.
Az élességet, mondjuk makronál sokkal hálásabb a gép elmozditása nélkül leellenőrizni szinte a kép elkészültével egyidőben a belső keresőn.
Egy MILC vázzal ott is fotózhatsz ahol nem szokás, nem lehet, akár derékmagasságból is exponálhatsz. Egy tükröst a szemedhez emelsz már megváltoznak az emberek.
Na mindegy én 3 komolyabb DSLR után már nem szeretnék még egyet, az A7 a legtöbb igényemet kielégíti.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Throme
veterán
válasz jjeahh #41910 üzenetére
- forgatható kijelző: ez szezonálisan pozitív, vagy negatív tényező. Amikor dslr-en is megjelent (nem volt milc, inkább kompakton volt jellemző) sokan hogy fújtak rá. Kompaktos szar, hamar tönkremegy a zsanér...stb stb.
Aztán terjedt (D5k-val kezdtem és nekem hasznos volt, még lassú AF mellett is).- kijelzőn is gyors af mozgó témánál jó. D7k vásárló nem hiszem hogy LCD-n fog komponálni
- evf: én se cseszem el az expót, D7k tulaj se fogja. Szenzorban van tartalék, raw, és auto iso/wb beállítás. Aki meg manual-ban állítja, az már ért a fotózáshoz, és azért nem cseszi el.
Amúgy meg wb és hasonlók kijelzése adott D7k-n is, még csak fel sem kell emelni hozzá a gépet .....- video, van akinek elég a D7k videója, valaki nem videózik (én), akinek 4k kell nem D7k-t vesz, de ez fényképező, nem videókamera. Ez olyan dolog, hogy dslr-el jobban fejbe lehet vágni valakit, mint milccel, tehát jobb, igaz nem erre való, de lehet...
- ahol nem lehet csattogtatni (az illik és a lehet közt van különbség) ott fotózni se nagyon lehet.
Ahol nem illik, ott azért lehet , csak hát... habitus kérdése.
Amúgy van tükrösön csendes mód, ami nem hangtalan, de csendesebb, mint a normál.- e shutter: na ezt nem tudom, mondjuk nekem nem hiányzik, nem is volt a listán gépvásárláskor.
Mindegy, én nem nevezném butának, sem kőbaltának a D7k (vagy a tükrös) gépet, mert elég sok beállítási lehetőség van rajta, és azok bőven elegendők a jó és kényelmes fotózáshoz. Az itt kérdezők kis százaléka érkezik ilyen igénnyel, hogy timelapse funkció.
Ahogy emlékszem kutyás, táj, és makró? (gombák) képekkel jöttél leginkább. A kismillió feature-ből elég ha 100-zat felsorolsz, amit nem tudtál volna használni a D7k-n, ezekhez a fotókhoz. Én egyet tudok, a kihajtható LCD.
Ja, és használok milcet, igaz nem olyan régóta. Amíg nem volt gyerek, meg cuccolás, addig meg sem fordult a fejemben, pedig a mobiltelón már belekóstolhattam a kényelmi funkciókba. És igen, használok olyan funkciókat, ami a tükrösömön nem létezik (arcfelismerés, dönthető lcd , sőt most a panoráma funkció is kipróbálásra kerülté, és fasza), de ettől még mesze nem buta a tükrös, mert amit kell, azt tudja.
Különben is , milcen nincs AF tuning ...................
(le ne írd, hogy nem is kell, ... csak vicceltem)Ha tényleg CSAK a funkciók számítanak, akkor okostelefon. Ez az igazi svájci bicska.
[ Szerkesztve ]
-
Yoyoyo
tag
Üdv Hölgyek /Urak!
Kis segítséget szeretnék kérni. A dilemmám a következő:
Volt nékem egy Oly OMD-10 mII + 25mm f1.8, amit szerettem, de amikor a 12-40 2.8-ra akartam cserélni, sajnos anyagi okokból meg kellett válnom tőle mindenestül.
Jelenleg kicsit javult a helyzet és nagy hiányát érzem egy jó gépnek, de nem tudom, hogy vegyem meg ugyanezt a masinát, vagy lenne alternatíva közel azonos összegben?
Én is APS-C -n gondolkodom még emellett, de mintha jócskán zsebbe kellene nyúlni egy hasonló kombóhoz?Használt gépeket keresnék mindenképpen, városnézős, dzsungelharcos, gyorsanelőkapós turistaskodashoz.
Rawban, kis utómunkával szoktam csinálni a képeket.Előre is köszönöm a tippeket (még ha drágább kategória is)!
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Throme #41908 üzenetére
Használtál már hosszabb ideig valamilyen modernebb milc-et? Mert a hsz-d alapján kétlem. Sok szempontból tudásban már az öreg ósdi g6-om is lekörözi a d7k-t és néhány ezek közül "életmentő" is lehet... pl:
- forgatható érintőkijelző, touchpad af: makrónál, gombafotónál én már biztosan nem hasalnék, hogy a keresőt kukkoljam, tavalyelőtt, amikor még nem használtam kullancsriasztó löttyöt és hasaltam, 5 kullancs csípett meg csak ősszel. A touchpad af meg zseniális, semmilyen más megoldással nem lehet gyorsabban áthelyezni a fókuszpontot, ha ezért maradnál le a témáról életmentő lehet...
- kijelzőn is gyors af: földközeli témáknál szintén jól jön
- evf: wb-t, expót, hisztogrammot meg egyéb segédeket megjelenít, ergó sosem cseszem el a képet rossz expóval és videó alatt is használható
- normális videó minőség: amikor megláttam a d7k videóját fogtam a fejem... . Túlélesített interpolált szutyok olyan hibákkal megspékelve mint az ujjnyi vastag aurák kontrasztos témák körül.
- e-shutter: timelapse alatt jól jön (d7k egyáltalán tud ilyent vázban?), olyan eseményeken meg ahol nem lehet zárat csattogtatni szintén életmentő
soroljam még?... persze van amiben még ma is modernnek számít a d7k is, pl a szenzor nem rossz, de ma már nem szenzort veszel expó gombal, hanem komplett gépet. Jelenleg pl én is ott tartok, hogy váltanom kéne és nem a szenzor miatt fogok... újabban egyre többször érzem azt, hogy az állványt cipelni macera, ezért jól jönne egy szenzorstabi, a pana színektől meg kezdek falra mászni. Szal egy mai váz messze nem merül ki egy szenzorra drótozott expó gombban[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
De komolyan. Mar egy eve is bevallottam, hogy sznob vagyok, (de komolyan, sosem vettem sertesnek, hogy a Nikonosok sznobok, mert van benne valami,) es bukok a heritidzsre! De latod, eladtam, mert az eszemmel tudom, hogy nem az az en gepem, nem hasznalnam.
(#41900) jjeahh válasza tvamos (#41895) üzenetére
Nekem amikor kézbeveszem a svájci bicska pana után olyan mint egy kőbalta,
Nem vagyok en MacGyver!
Kobalta... milyen jol is lehet azzal fejeket bezuzni, instant![ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz jjeahh #41907 üzenetére
Végül is telefonban is van okostelefon....
Értem, a fényképezés már nem divat, a kismillió feature a lényeg, és akkor okos-fényképezőt kell venni.
Ilyenformán az én mobiltelóm veri az összes milcet, mert még telefonálni, játszani, netezni, távirányítani, navigálni.... is lehet vele/rajta, bárkódot is olvas, szöget is mér, ami mind a fotós keze alá dolgozik, ja és képeket is készít, pici, könnyű. Ok, nem cserélhető obis... de a kismillió feature az benne van!
pfff, buta milcek... -
jjeahh
nagyúr
válasz voriae #41905 üzenetére
"Ha meg tudom, hogy sötét lesz, elővakarom a 6D-t a mosógép mögül."
Ez mehetne aláírásba . tvamos mft-s beszólása meg kb az ezredik ilyen ebben topikban és b*romság, az egész igény, felhasználás, pénztárca kérdése. Rengeteg ellenpéldát fel lehet hozni, pl. G3 árában semmit nem kapsz fuji/a7 fronton, e-m10 áráért semmi nem adja azokat a bőrtónusokat, a gh5 videós tudását egyik fuji/a7 sem hozza, ahogy az e-m1 II sebességét sem stb, stb... az mft-sek nem véletlenül mft-sek, ugyanolyan tudatos vásárlók lehetünk mint bárki más, egyáltalán nem biztos, hogy csak azért használunk ilyen "kis" szenzoros gépet, mert csórók vagyunk a7-hez.
Throme: Manapság már rengeteg kisebb-nagyobb ficsőr létezik amik alaposan a fotós/videós keze alá játszanak és durván megkönnyíthetik az életét. Hadd ne soroljak fel kismillió feature-t, specifikációkat te is tudsz bújni.
[ Szerkesztve ]
-
voriae
tag
válasz tvamos #41886 üzenetére
Amúgy a fele MFT-s kolléga itt Fuji-ra vágyik, vagy Sony A7-re.
Ami miatt még mindig m43-am van az az, hogy amennyi pénzből egy szimpatikus felszerelést itt összeraktam, kis túlzással a szomszédban csak egy vázat kapok valami alap obival.
Ha meg tudom, hogy sötét lesz, elővakarom a 6D-t a mosógép mögül. -
MrChris
nagyúr
Panasonic G70 75e-ért a zindexen!
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz j.bravo #41893 üzenetére
A tízéves bridge gépemen nekem is éppenhogy tűrhető volt az Iso 800, a nemrég vett Sony A6000-n meg nem látok különbséget 100-hoz képest.. A villámgyors AF és a pontos követő fókusz miatt választottam ez utóbbit, s nagyon nem bántam meg, szuper gép, mindent tud, amit elvárok tőle. De én csak ezt ismerem, nem tudom a többivel összehasonlítani, h melyik a jobb vagy rosszabb..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest