Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
ez a nex6 eleg draga, ugy latom kint ebayen 70-80e korul indulnak hasznaltan, a6000 meg 110-tol. gondolom ennyivel siman jobb az a6k. es a nex5 milyen? az 30-40e+ 1650 obival jo kicsi lenne kattintgat vele 2 hetet, aztan par ezer bukoval jovore ki lehet szallni belole es venni egy a6000-et, addigra sony kiad 3 vazat
ez a nex5 szenzor mihez hasonlithato?jjeah em10 sztem felesleges neki, annal inkabb kisebb vazat, olcsobbat. egy epl5 is eleg lenne. amennyit hasznalja, na meg csak kattintgat vele, neki az eosm is tokeletes volt. bar egy kereso azert jo lenne. de jobban atgondolva a dolgot, m43-nak sincs ertelme csak 60e korul, mert a6000 110k korul onmagaban is eleg jo valasztas lenne, igy meg plane, hogy en ugy is cipelem magammal az fe obikat...
valszeg 28-70 vagy vmi olcso apsc sony lesz. rabizom
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Studi
veterán
1: Pana GX7 vagy Oly E-M10 (E-M5) + 14-42 kitobik, ezek ~100-105 körül lesznek, ekv 28-84mm átfogás. Vázban ennél alább nem adnám. Esetleg Pana G6, ami tudásban rendben van, olcsóbb is picit, de DSLR-like felépítés, nem túl szekszi, nőnek nem feltétlen fog tetszeni.
2:
3: nem rossz ez se, kiváló fix, a váz elég fapad. De ezt ismered.
4: Econ szerint ez mindenre is jó. Amúgy tényleg jó választás, drágább, viszont rendszer szinten kompatibilisek maradtok.
5: NEX6
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #41495 üzenetére
60k-ért én valszeg olympus e-pl5-öt, panasonic g3-at vagy g5-öt néznék, + hozzá kezdetnek egy kitobit, ami ha jól tévedek 20-25k körül megy.
m3ss: 120 körül szerintem egy e-m10 vagy e-m5 talán a legtutibb... van kereső, normális af, frankó stabi meg minden, no meg oly színek = kevés utómunka, sőt jpg-ben is okés és zajban sztem simán hozza azt amit az eos m-től megszokott. A6000 előtt, tudtommal a nex-6 meg nex-7 volt, már ha keresős sony érdekel.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
m3ss
veterán
kellene megint paromnak egy kamera nyarra, mindig eladom alola (eosm) vagy elveszem tole (a7)
nem tudom mi tevo legyek, masik rendszert elkezdeni epiteni nincs sok ertelme.de azert osztok szorzok.
mindenkeppen vmi kicsi cucc kellene.
1. verzio...80-100 k korul milyen m43 vaz jonne ki 1 obival? hasznalt is lehet. obi vagy vmi kitzoom, vagy vmi palacsinta ekv 24-40mm kornyeke jo lenne.
2. a7-re egy 28-70, lehet ez lenne a legokosabb megoldas.
3. eosm+22..tudom szar. de kicsi, olcso, obi jo, amire neki kell meg eleg is.
4. meg mondjuk egy a6000+1650, de ez meg nem tul olcso. bar van egy 10-18-am is...amig el nem adom.
mi volt a6000 elott sonynal ami apsc es fe bajonett?[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Speeedfire
félisten
válasz jjeahh #41494 üzenetére
Gépekből és obikból mik az ajánlottak? Ahogy látom a gép nem lesz para, mert egy normálisabbnak tűnő oly, nikon, pentax is megvan 40k-ból már, viszont hozzá az obi az ami húzosabb árban.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #41493 üzenetére
Én 5 milc vázat vettem már használtan, egyikkel sem volt gond . Takaríttatni gondolom akkor érdemes, ha nagyon ráragadt valami makacs kosz a szenzorra és nincsenek megfelelő eszközeid, hogy letöröld. Akkuból meg a legtöbb rendszerhez fillérekért lehet utángyártottat kapni, nekem franc tudja már, 8 vagy 9db kínai ebayes noname akkum van kb. 3 éve és hibátlanul működnek máig.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Speeedfire
félisten
Érdemes lehet vásárlás után elvinni őket szervízbe és kitakaríttatni őket? Ha igen, akkor milyen árban van?
Az akku sajnos mindenütt szűk keresztmetszet.
Grga_Pitic: Alapvetően olyan 60k körül szeretnék kijönni, ritkán lenne használva. Inkább alkalomszerűen.
120k-t akkor adnék érte, ha új. De Studi hsz-a alapján nem nagyon szokott baj lenni velük, így húzok a használt felé.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Speeedfire #41490 üzenetére
Ha 120k a keret, akkor inkább használt, mert ebbe a legalacsonyabbra pozícionált váz + kit obi férhet bele. A MILC vázak gyorsan veszítenek az értékükből, így egész jó ajánlatokat ki lehet fogni.
Mivel előfordulnak 3, 5 éves garanciával árult vázak is, így sok esetben még élő garanciával juthatsz hozzá. A hardverapró jó kiindulási pont, hiszen az eladók jelentős részéről van értékelés, vagy fórumos információ, és jellemzően korrektek is. -
Studi
veterán
válasz Speeedfire #41490 üzenetére
Alapvetően kevésbé kényes szerkezetek, mint a DSLR-ek, a kevesebb mechanikus alkatrész miatt. A zár elméletben többet dolgozik, mint a tükrösöké, ellenben nincs tükörszerkezet, ami lapátolná be a port, szöszöket a finom mechanikába. Így nem jellemző rájuk a zár meghibásodása.
Az akkuidő kényesebb téma, sokkal inkább kell számítani a gyorsabb merülésre. A gyári akkukkal nem szokott gond lenni, de azért nem árt készülni valami minőségibb tartalékakkuval. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
használt milc gépek mennyire ajánlottak? Illetve mire érdemes oda figyelni vásárlás előtt?
Vagy ennyiért felejtős és inkább ~120 körül egy vatta új kit?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm urak! Akkor várok még egy kicsit, van 2 hónap nyaralásig.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
jjeahh
nagyúr
válasz F.B.I. #41482 üzenetére
40k-ért láttam egy e-pl1-et is mintha indexen. Amúgy meg ha nem sürgős, akkor helyedben várnék picit, hátha felbukkan egy gf1, gf2, gx1 vagy valami hasonló régebbi pana, azok viszonylag gyorsak (legalábbis az af), vannak rájuk megfizethető üvegek is és adapterezhetőek rendesen, így arany középút lenne az s1 meg e-p1 között.
-
Neck
veterán
Ha mindenképp MILC kell, akkor gondolom fogsz még obit venni hozzá, szóval nem csak a kit a mérvadó.
Ha az olcsó obi park a lényeg, akkor Oly. Jó a Nikon1 széria, de obi park szempontjából az Oly előnyösebb szerintem.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Muerte68
addikt
Manuálozni az oly-simán fotózni a nikon.
Az oly is régi tipus kicsit nagyobb a szenzor a kit obik olcsóbbak.
A nikon kisebb szenzor kicsivel nehezebb adapterezni,kevesebb obi-viszont kisebb gyorsabb gép.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
F.B.I.
veterán
Üdv urak!
Egy Samsung WB600 kis kompaktról váltanék, szinte csak családi fotók, kirándulás, nyaralás (család tájak előtt), ünnepek alatt (főleg szobában, több személy) lenne használva, ezekre a témákra.
Ami jó lenne, mivel nem vagyok profi egy 14-50-ig terjedő obival, olyan kis gép, amihez olcsóbban lehet venni, akár fix obikat is esetleg mauálist is.
Az árat maximum 40K-ba szeretném fixálni obival együtt, csak MILC.Amiket találtam:
- Nikon1 S1
- Oly E-P1melyikkel járnék jobban az alap obijukat figyelembe véve, esetleg a későbbi (akár manuál) obi fejlesztés során?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
csacsi77
senior tag
válasz Aventador91 #41477 üzenetére
A D3300+18-15 obi nagyon jó kezdő kit. Azzal elkezdheted a fotózást és kitapasztalhatod, hogy neked mik az igényeid elvárásaid. Ha megszereted továbblépsz, ha megutálod eladod, ha pont jó, akkor megtartotés max. egy vakuval vagy fix obival bővíted a szettet és elvagy vele évekig.
Szenzorban nem lesz korlátozó tényező. Ha csak a középső fókuszpontot használod, akkor AF is jó lesz. Ha esetleg rákapnál a videózásra veszel mellé használtan egy AF-P 18-55-ös obit. Azzal gyors, pontos és halk lesz a fókuszod (a 18-105 nem ilyen, de az is használható videóra).
Viszont ha makrózni szeretnél komolyabban, akkor a D5300 kihajtható kijelzője aranyat érhet. Ezt neked kell tudnod.Öreg fater megoldja!!!!
-
jjeahh
nagyúr
válasz barrasz #41478 üzenetére
Elektronikus kereső nélkül én már nem szívesen manuáloznék . Sőt anno kimondottan ezért váltottam le az e-p1-et, mert azon nincs. Szal ha kimondottan manuálozni kéne, vagy nagyrészt arra lesz használva, akkor ha találsz keresős panát inkább arra csapj le szvsz. Igaz, hogy a g1-g2-nek nem valami prémium a feelingje, mint az olyknak, de legalább használható. G3 már nagy lépés előre, azt talán még meg is szeretnéd
-
barrasz
aktív tag
válasz jjeahh #41476 üzenetére
Köszönöm szépen és természetesen nem csak ezek játszanak de most kínáltak egy Pana G1-et is.
Csak pár hónapig kellene mert addigra meg lesz az utód ami vagy GX80 vagy E-M10 Mark II ezt még nem döntöttem el és utána ez maradna a családban a manuálokhoz.
Akkor még nézelödöm. -
Aventador91
őstag
hi. melyik kit éri meg jobban, nagyon max 200k
NIKON D3300 + AF-P 18-55 VR + 55-200 VR II Kit
NIKON D3300 + 18-105 VR Kit fekete
NIKON D5300 + AF-P 18-55 VR Kit fekete
igazából jó lenne tudni hogy annyi plussz pénzt megér-e a d5300 mint a 3300
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz barrasz #41475 üzenetére
Csak ezek játszanak? Egy g3, gx1, e-pl5 már jóval modernebb ezeknél. A felsoroltak közül amúgy én az e-pl3-at venném... az anyagminősége meg kezelhetősége az e-p1-nek a legkomolyabb a három közül, de a kijelzője mai szemmel már nagyon harmatos (230k pixel) és én utáltam az autofókuszát.
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Mivel eladtam a dslr szettem így jelenleg egy ideig gép nélkül vagyok és szeretném megkérdezni hogy Amig nincs meg az új kiszemelt gépem addig szeretnék valami olcsóbb gépet.
Szerintetek melyik lenne a legmegfelelőbb: Oly E.PM1 vagy E-P1 vagy E-PL3?
van pár manuális obim és persze adapter is.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Rapid136
őstag
válasz #22907392 #41472 üzenetére
Mitől lenne rosszabb?
Egy elektronikai kereső új távlatokat nyit meg, mert gyakorlatilag az elkészülő képet látod, úgy mint a bridge gépeknél (ha volt benne EVF). A Nikonokban javarészt Sony érzékelő van, úgyhogy markáns különbség nem lesz a képminőségben. A Canonról inkább nem mondok semmit. Fogd meg őket a MediaMarktban egymás után.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
törölt tag
Sziasztok.
Lehet, hogy hozzá tudok jutni elég jó áron egy Sony A58-hoz. Kérdésem az lenne egy bridge gép után ez jó lenne kezdő dslr-nek? Canon, Nikon összehasonlításban mennyivel rosszabbak ezek a Sony-k ha azok egyáltalán ebbe az ársávban?
-
MrChris
nagyúr
-
xXxian
senior tag
Sziasztok!
Lehet megvan a D7100-utód.
Pana G80-ról ([link]) vannak már tapasztalatok? 12-60-al talán bele is férne...mit tudunk erről az objektívről?
Köszönöm előre is,
X[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
Throme
veterán
válasz painkillerx #41467 üzenetére
Nem jártál vele rosszul. Iso-ban elmarad az újabb szenzorokkal szerelt gépektől, de ezt leszámítva jó kis gép az.
A NEX-3-at nem ismerem, de a másik kettőnél szerintem jobb váz.
Az is lehet, hogy megtartod , míg nem jön össze a zsé egy jobbra... -
painkillerx
tag
válasz painkillerx #41453 üzenetére
Talaltam Nikon d5000 - et 55kért. Ez gondolom jobb választás mint amiket írtam. Nézegettem az általatok ajánlott gépeket de sajnos vagy messze vagy drágán vannak.
-
tvamos
nagyúr
válasz seven7 #41464 üzenetére
Ha e ketto kozul kene valasztanom, akkor azt vennem meg figyelembe, hogy melyik szenzoranak jobb a dinamikaja, Ha valami erdekes van az arnyekban es fel kell huzni, vagy ilyesmi... nekem ez fordul elo legtobbszor.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Studi
veterán
válasz seven7 #41464 üzenetére
Hali,
a 750d például városi közlekedésre egyértelműen "túllövés", de attól még elég menő. De ha nem a BMW, hanem a Canon verziójára gondolsz, akkor az említett Nikonnak hasonló kategóriába esik. Érdemes inkább az egyéb igényeket (objektívek, vakuk) megvizsgálni, és azok alapján eldönteni, hogy melyik "oldalon" is indulsz.
-
seven7
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő gépnek megéri egy 750d-t venni vagy túllövés és vegyek egy d3300-at?
Köszi!
-
KD6-3.7
őstag
Nikon D5100 vs D5200
Megeri azt a plusz penzt a D5200? Elso gep. Jartam mar itt, aztan ugy dontottem 5200 lesz, de aztan akadt mas dolgom, nem lett gep vasarlas. Most megint raneztem es a D5100 joval olcsobb, mint a D5200. 16 vs 24mp ami hirtelen feltunt.
-
air
nagyúr
válasz pandur99 #41458 üzenetére
Hát ez az.
MILC-re muszáj lesz.
Egy 15-60-as kitobival messzire nem jutok.
Közben nézek ultrazoom gépeket is. Nikon B700 és Pana FZ300. Bár utóbbi már limit felett van, de szolgáltatásaiban és paramétereiben (konstans f2,8-as fényerő) igazán meggyőző.
Valami kellene a nyaralásra. Canon SX10-em volt évekig, de leesett, eltörött az akkufedél, ezért tavasszal eladtam.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Max. 120-130 körül érdemes-e MILC-ben gondolkodni, vagy maradjak inkább egy ultra-zoomnál?
Köszi.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Muerte68
addikt
esetleg nex5-ök is vannak jó pénzért már az jobban használható és értékállóbb
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jjeahh
nagyúr
Mennyi az annyi? Első őslelet, második biliműanyag fapad, harmadik gyakorlatilag az első nex, vannak gyerekbetegségei . Ha fillérekért akarsz vállalható gépet, én helyedben Panasonic G3-at keresnék, az már bőven okés cucc, máig strapálok én is egyet.
[ Szerkesztve ]
-
painkillerx
tag
Hello,
Canon 400D, Canon 1100D, Sony Nex-3 (mindegyik kites objektiv 18-55). Használtan, árban ugyanannyiert melyik a legjobb valasztas? Nem hosszu tavra veszem, szeptemberig kéne amíg kulfoldon leszek. Utánna meg eladnám, lehetoleg minimalis veszteséggel. Sony tetszik a legjobban a merete miatt, és konnyen tudnám hordozni. -
OceanStorm
tag
válasz MrChris #41451 üzenetére
Mayer Miklósnak van egy time lapsel foglalkozó tutorialja amit olvasgatok, ő is kitér a villogásra majd jobban ráfekszek a lehetséges megoldásokra. A felhős égre meg várok már napok óta de nem igazán akar összejönni egy fele fele arányú felhős napsütéses idő, ettől függetlenül gondoltam nem ártana már egy kis tapasztalatot szerezni így ma megindultam, de ekkora szélben mint ami ma volt esélytelen a műsor annak ellenére is hogy nem szar állványt vettem, súlyt is akasztottam rá. A kilátó előtti placc pedig tervben van, ám ott vagy egy normál kamera mozgatásától mentes felvételt lövök el, vagy várok amíg meglesz a második TurnsPro egy tartó konzol kíséretében hogy vertikálisan is tudjam mozgatni a kamerát, szívem szerint az utóbbi jobban tetszene, ám egyelőre a mai felvételt szeretném megismételni illetve késznek tudni.
Ez meg egy normál kép a videóból, illetve utómunkával.
-
MrChris
nagyúr
válasz OceanStorm #41450 üzenetére
Gyakorolni kell Én tizen éve csinálgattam TL-t, akkoriban 320x240-et bírtak videóban a kompaktok, ha volt egyáltalán videójuk. Majd felteszem a videós topikba, jót röhögtem azon amit akkoriban műveltem.
Az nem jó, ha ennyire közel császkálnak az emberek, meg ha ekkora felületű az ég akkor nagyon jók tudnak lenni a felhők. Villogásra létezik valami automata program, meg eleve timelaps progi/plugin ami kiegyenlíti.
A kilátó előtt lévő placcról lehetne a kilátót venni, az emberek is császkálnának fel le, rajta, meg ha lennének felhők mögötte gomolyogna... Meg a meredek úton az éles forduló külső ívén cövekelni és szépen jönnek a népek szembe aztán fordulnak egyet a kilátó felé... -
OceanStorm
tag
válasz MrChris #41297 üzenetére
Ma kezdtem el a time lapse projektemet, ez az első time lapse felvételem, viharos szélben. Jó szar. Ellőttem ezt a felvételt aztán hagytam is a francba az egészet, majd normális időjárási körülmények között újra próbálkozok. Addig kitalálok valamit a villogásra is.
[ Szerkesztve ]
-
OceanStorm
tag
No ha van itt Lumix szakértő segítsen egy kicsit. Csináltam egy time lapse sorozatot (késleltetett exponálás) aminek a végén megkérdezi a gép hogy videóvá szeretném-e ezt konvertálni. Ezt a lépést most kihagytam, eléggé rosszra fordult az időjárás azt nem volt türelmem kivárni azt a 4 percet. Most viszont hiába próbálom ezt a konvertálást megcsinálni, olyan van hogy a képeket diavetíti, de kb ennyi, sehol nem találom a menüben a konvertálás opciót amit a sorozat végén mindig megkérdez a gép.
Közben tárgytalanná is vált a kérdésem, a menüben "Időosztásos felvétel."-t kell keresni.
[ Szerkesztve ]
-
pandur99
aktív tag
-
Tsumaas
senior tag
Sziasztok!
Megszeretném vásárolni az első DSLR gépemet. Vázon sokat gondolkoztam, végül a Nikon D5600-ot választottam. Viszont objektívekkel már gondban vagyok. A Nikon 35 mm-re gondoltam, de rettentően bizonytalan vagyok. Kit objektíveknél valami komolyabbat szeretnék. Ti mit ajánlanátok?
Egyelőre nem nagyon konyítok a fényképezéshez, tehát tanulógép lenne. Kategóriákat tekintve rendkívül érdekel a tájképek készítése, illetve utazáshoz lesz használva.Válaszotokat előre is köszönöm!
Hard work beats talent.
-
Tin_Shield
őstag
válasz RocknRoller #41445 üzenetére
A NEX5N/R/T szérián van accessory port, azokba lehet külső mikrofont tenni, bár azt hiszem csak a Sony sajátját. A NEX6-on van vakupapucs. Ha videózni is akarsz akkor a Canikon DSLR-ek ebben az árban szerintem felejtősek, a MILC-ek ügyesebbek, többet tudnak. Ha a Sony nem begyere akkor alternatíva a Panasonic GX7, videóban legalább olyan jó mint a Sony. A szenzor valamivel kisebb, ellenben nagyobb és jobb az objektív választék. Ha megmarkolósabb gépet szeretnél akkor a Pana G6 sem rossz.
-
RocknRoller
aktív tag
válasz Tin_Shield #41443 üzenetére
ezek a gépek rendben vannak, csak nincs rajtuk papucs amibe vakut tudnék rakni illetve mikrofon bemenet sincs.
Esetleg a Canikon közül vmit, vagy kép szempontjából nem érnek ezeknek a nyomába? Mert akkor marad Sony.
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
Rapid136
őstag
válasz RocknRoller #41442 üzenetére
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Tin_Shield
őstag
válasz RocknRoller #41442 üzenetére
Ha tetszenek a Sony-k bátran bevállalhatók az "a" széria előtti NEX5 gépek (5N/5T/5R) vagy a NEX6. A szenzoruknak a mai napig sem kell szégyenkezniük, a videó korrekt.
A 18-55 kitobjektív tisztességes, de a kicsi 16-50-nel is el lehet lenni. Érdemes megvenni valamelyiket, olcsón adják és a zoom jól tud jönni amikor a fix látószöge túl sok vagy túl kevés.
A Sony 35-ös annyira nem olcsó még használtan sem, alternatíva a Sigma 30 f2.8 az is jó, és olcsó.[ Szerkesztve ]
-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok,
Használt cserélhető obis gépet szeretnék venni. Leginkább a sony gépei szimpatikusok most, A6000, A7, de ezek jóval a keretem felett vannnak + az obik is marha drágák hozzá.
kezdésnek 60-70 ezret szánnék a vázra, alap obinak egy 35mm-esre gondoltam (vagy ha akad egy jó mindenes zoom, akkor elfogadnám a tanácsot, de általában a fixek mérföldekkel jobbak)
amire használnám: Autók fényképezése (autós rendezvények, vagy utcán fényképezgetni kocsikat, néha versenyek), utazásoknál épületek/utcák fotózása, családi események fotózása.
fotózni és videózni is szeretnék, kb 65/35 arányban a fotó javára. Minimum tudja a fullHD-t, gondolom 4k ebben a sávban tabu.
minden ajánlatra nyitott vagyok.
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
OceanStorm
tag
Volt meccs a szomszédos stadionban a hétvégén, azt ihletet kaptam hogy levideózzam a környéket. Semmi extra csak egy spontán kézben tartott felvétel, a fecskék játéka minden esetre nagyon bejön.
-
törölt tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, sikerül vennem egy Sony A58 dslr-t. Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy kezdésnek milyen obit vegyek hozzá? Alapból jár hozzá a 18-55mm, de ezen felül szeretnék vmit még mindenképp egy amolyan all in one-t. Leginkább kirándulások alkalmával lenne haszálva tájkép készítésére. Első körben Konica Minolta AF 18-200 DT 3.5-6.3 obikat néztem. Ez megfelőle lehetne?
Előre is köszi!
-
InterFox
senior tag
Ez a packot vettem első körben:
-Gép: Canon EOS M10
-Objektív: EF-M 15-45mm IS STM
-Napellenző: JJC LH-EW53 (Canon EW-53)
-Álvány: Marco Polo Gorillapod
-SD kártya: Sandisk SDHC Extreme kártya 16 GB, Class 10, UHS-I, U3, 90MB/sec.
Majd megírom, hogy szuperál a kicsike.PSN ID: interfoxthedead
-
80hun
addikt
válasz InterFox #41431 üzenetére
Milyen objektívre kell a napellenző?
A tartozékok közt keresd. a tipusát a napellenzőnek
[ Szerkesztve ]
-
InterFox
senior tag
Sziasztok.
Szerintetek a Canon DSLR lencse kiegészítők pl: Napellenző, szűrők.
Kompatibilissek az EOS M mirrorles kamerák objektívjeivel?
Most rendeltem magamnak egy m10-et és nem találok rá külön Napellenzőt.
A válaszokat előre is köszönöm.PSN ID: interfoxthedead
-
tvamos
nagyúr
En itt a forumon nezegettem a kepeket, ahova biztosan visszatalalok: [link]
De keresem meg. Emlekszem, hogy fak voltak, es a levelek kozott szurodott at a feny. Ez a kedvenc temam... (Marmint... en nem csinalok ilyeneket, csak nezegetni szeretek ilyeneket.)Annyit tiprodtam ezen, hogy eldontottem, varok, amig ki tudom fizetni az mk2-t.
[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
Üdv .
Durván 500k-s keretből természet fotózni ki mit venne ? Három elképzelésem van : Nikon D7200 + 70-300mm f/4.5-5.6 G AF-S VR IF ED , Canon 77D + 70-300mm f/4-5.6 IS II USM , vagy Olympus E-M5 II + 75-300MM 1:4.8-6.7 II .
Köszönöm előre is .
-
80hun
addikt
válasz tvamos #41427 üzenetére
Ellenfényben mindegyik obinál elő lehet hozni a flare-t minden márkájú gépen
Pont hogy napfényben nem jön elő hanem csak éjszaka meserséges megvilágításnál.
És az objektív gyújtótávolsága sem mindegy , jellemzően UWA obiknál jelentkezik.De dobd be a linket hogy mi is lássuk azt a tesztet
-
tvamos
nagyúr
-
p_adam
addikt
válasz tvamos #41425 üzenetére
Tájképeknél ez a probléma nem fog előjönni (legalábbis nálam egyáltalán nem fordult elő), az A7+MC-11+17-40 egy teljesen jó kombináció.
Bár ugyanezen alapon egy Canon 6D is teljesen jó, ha az elektronikus kereső és kihajtható LCD nem létszükséglet, adapter sem kell hozzá, és a Canon obival egy kicsit csak élesebb lesz, mint az A7, mert a szenzor csak jobban optimalizált a Canon obikhoz, és a színekkel sem kell annyit babrálni.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz smokk. #41420 üzenetére
af nelkul a7-en is tudod hasznalni a 1740et..a7 II-vel af is lenne. tajkepre azt az obit en f13on hasznaltam, mf-fel is hasznalhato.
14 samyang is lehet alternativa, vagy kesobb nativ sony 1635, ami nem dragabb mint pl canonbol egy hasonlo. mondjuk nikonnal ott a 14-24...
csak veszel vmikor tobb optikat is, akkor az is lehet tenyezo, meg az autofokusz is...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
smokk.
tag
Sziasztok!
Egy gépválasztási kérdés nem hagy nyugodni. Előre megjegyzem,hogy szinte kizárólag tájképeket készítek raw-ban. Kettő váz között vacillálok, ezek pedig: Sony A7 illetve Nikon D600/D610. A kérdést némileg árnyalja, hogy van egy jó állapotú canon 17-40mm f/4 optikán jelenleg. Tehát vagy megválok a 17-40 től és veszek nikon optikát és d610 vázat,vagy adapterrel használom a sony-n. Bevallom kicsit jobban húzok a nikon felé,de az objektív elgondolkoztat,illetve kicsit zavar a sony tömörített raw formátuma...
Mi a véleményetek?
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz leviatan #41402 üzenetére
Csak megjegyzem, h az én S6500Fd Fujim is csinált ilyet, 14E volt a javítás. Elszabadult vmi csavar, s kinyírta a tápegységet.
Amúgy Sony A6000-re cseréltem, de az 2 kiló. Esetleg az 5000-t nézd meg, de azon nix külső vakupapucs )én amúgy utálom a villantót, mert elhúzza a színeket). -
Muerte68
addikt
válasz misirulez #41417 üzenetére
biztos hogy jobb jóval nagyobb szenzor,jobb stabis obi-autó módban is teljesen jó képeket lehet csinálni vele-ha nem akarsz álligatni
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Általában véve jobb lehet egy nx1000-es milc-et (gyári objektivvel) használni auto módban, mint egy lg nexus mobillal fényképezni?
Nyaraláshoz kéne, de nincs időm "megtanulni" fényképezni, csak auto modban használnám az nx 1000-et.Üdv,
Misi -
tvamos
nagyúr
válasz leviatan #41413 üzenetére
Akkor vegyel a topic cimenek megfeleloen egy Nikon 1-et, van belole keresos, meg kereso nelkuli si, mondjuk egy Nikon 1 Nikkor VR 10-100mm f/4,5-5,6 PD-Zoom obival, ha kell az zoom. Ha nem kell, akkor meg vannak fixek, amit ha megveszel, akkor egyszer rateszed, es nem veszed le tobbet. (Igy egy kompakt kamerat kapsz.)
-
80hun
addikt
válasz leviatan #41413 üzenetére
Hát akkor fuji x70 ha nem kell a zoom.
Esetleg Sony RX100 mark 3 , bár ez drágább.
Vagy mondjuk FZ1000De ha nem cserélhető obis gépet akarsz inkább ezt a topikot ajánlanám
-
Tin_Shield
őstag
válasz Aventador91 #41411 üzenetére
Inkább a Nikon a szenzor miatt. De ha később relatíve megfizethető áron szeretnél telézni vagy olcsó ultranagylátót szeretnél, akkor jobban jársz, ha a Canon vonalat kezded el építeni.
-
Aventador91
őstag
hi! kezdésnek, tanulógépnek Canon EOS 1300D vagy Nikon D3300? ezzel az árkategóriát be is lőttem kb.
közben meg is találtam a választ
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz leviatan #41409 üzenetére
A vakud egy alacsony talpfeszültségű manuális típus, bármelyik vakusarus gépen működni fog. A távirányító is sok géphez jó, de egy egyszerű, noname infrás kb. 200 Ft eBay-en.
-
leviatan
csendes tag
-
Balinov
titán
válasz voriae #41400 üzenetére
30-as sigmam akkorát esett kemény meszkore hogy láttam pattanni, anyázás, Obi megnez, kis deformalodas a külső tubuson, visszacsavar, em5 imadkozva bekapcsol, af visszajelzes van, expo, OK, visszanezes, fókusz ott ahova szántam, nagykő leeses, szóval felőlem akár lötyöghet is. 19es is lötyög...
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
leviatan
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Fujifilm finepix s9600-am ami úgy döntött, hogy nem akar többet bekapcsolni
Szóval gondolkodom egy új gép megvételén. A lélektani határ 150-160e. Van hozzá egy Metz mecablitz 36c-2 vaku és egy JJC WS series távkioldó amit ha lehetne jó lenne az új géphez is használni. Leginkább szobában és esti fotózásra használom, más pl: videózás, űrtávcsős obi stb nem fontos Mivel van vagy 3-5 versenyző amit néztem és képtelen vagyok dönteni azért is fordulok hozzátok, amit előre is köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
- Canon EOS 90D + 18-135mm + 50mm f/1.4
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest