Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
válasz Zozzer888 #11187 üzenetére
Jó pénzért minden van, de vsz. az 5Dmk3 még így is olcsóbb akár néhány L-es obival mint egy komolyabb kamera.
Gondolom erre Canonéknál is rájöttek és kicsit leálltak a videó vonal fejlesztéssel.
Persze lett audió monitor kimenet meg egy két SW-es fejlesztés, de semmi igazán komoly.madgie
Nem igazán láttam a videón, hogy bárki bárkit alázna. Teljesen használható mindkettő.
És, ha megegyezünk abban, hogy a 5D mk3-ban alig fejlesztettek valamit videó/szenzor vonalon (mkII-höz képest) akkor egy kb. 4 éves Canon techológiát hasonlítgatunk...Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Zozzer888 #11187 üzenetére
Hohóó... ha tudnád, hogy még mi mindent vesznek fel videós DSLR-el (Doktor House egyik epizódja, Avangers bizonyos jelenetei, mai videoklipek 70%-át (USA-ban, itthon pedig már bőven a 90%-át) és még sorolhatnám a végtelenségig. Ez nem jelenti, hogy nem érdemes videokamerát venni a gyerekeid levideózására, mert a DSLR videózás nagyon macerás és körülményes egy családi esemény (ballagás, esküvő, stb) felvételéhez képest ahol csak megnyomod a REC gombot a camcordereden.
A videós DSLR vagy újabban a MILC azért népszerű, mert moziszerű látványvilágot kapsz rettentően olcsón (és ezt az olcsóságot a sokszor 10 milliót meghaladó mozis kamerákhoz mérten kell érteni ahol egy 5Dmk3 egy millás ára eltörpül).
Normális kamera pedig van továbbra is. Rendszerint sokkal nagyobb méretben és 5-10x drágábban.
-
kasee
aktív tag
Hello!
Melyik MILC-et választanátok, és miért?
Sony nex 5 18-55
Panasonic GF3 14-42Esetleg 100-120 eFt között mi jöhet még számításba?
kösz
-
alien0903
tag
Üdvözlet, tanácsot kérnék az alábbi választás tekintetében:
Canon EOS 1100D digitális fényképezőgép (18-55mm DC + 75-300mm DC objektívvel)
vagy
Nikon D3100 digitális fényképezőgép kit (18-55mm + 55-200mm objektívvel)
Ha lehet kérni röviden a választás, döntés miértje is érdekelne, ki melyiket miért igen vagy nem.
-
--Disztroj--
senior tag
Őrülök hogy végül lett egyetértés, féltem hogy megint meg leszek zavarva
a GH2 mellett a Nikon D80tól megválhatok nyugodt szívvel?
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
madgie
titán
válasz --Disztroj-- #11188 üzenetére
Fotónál sok tartalék van a rawban
Ijk: videóról volt szó, nem másról (és írtam, hogy dinamikában kicsit gyengébb). Ha nekem nem hiszel, nekik talán fogsz
[ Szerkesztve ]
-
--Disztroj--
senior tag
válasz madgie #11186 üzenetére
fotózáskor ez mennyire necces? (cserébe úgy láttam hogy élesebb a képe bármilyen canon felvételnél, nikonról nem is beszélve...)
ugyan videó most a fő szempont, de fotósként egyelőre dolgozom is és munkához is kéne a gép, tehát műterem meg miegyéb, (nyilván később vidi ugyanígy melóra is lesz) arra is megfelel?
hosszú távra tevezekprivátban akár beszélhetünk is a gépedről. dobj egy ajánlatot
[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Zozzer888
addikt
Digitális kamerát manapság már nem is érdemes venni videózásra? Nem trollkodni akarok,csak tényleg érdekes a "történet" hogy fényképezővel kameráznak már mindent...pl a totalcart (ami a TVben megy,rendes TVs adás) egy canon 5D mk3-mal veszik fel...
nincs normális kamera?
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
madgie
titán
válasz --Disztroj-- #11185 üzenetére
Hamarabb kiégnek a csúcsfény, bebuknak az árnyékok, de ez nem is csoda, jóval nagyobb méretű az 5Dm2 szenzora össz- és pixelméretre is.
Miért adnám el? G3-am volt előtte, meg most GF1, a kisebb gépeket szeretem, amivel észrevétlenebbül lehet fotózni. A GH2 vázméret nekem túl DSLR-szerű.
-
titán
Nekem továbbra is a Pentacon 50/1,8 obis Praktica tetszik. Érdemes lenne még megnézned olcsóbb távmérős gépeket is, mint a Kiev, Zorki, http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/analog_fenykepezogep/index_c1067.html?q=fed&td=1 vagy a Yashica Electro 35. A távmérős egy másik élmény, mint egy tükrös.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
madgie
titán
válasz --Disztroj-- #11182 üzenetére
GH2. Dinamikán kívül az 5Dm2-t is alázza (szvsz), tudok ám használtan, garival egyet (az enyém )
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek főleg videóra melyik gép a jobb, a Canon 600D vagy Panasonic GH2?
Rengeteg videót és tesztet néztem végig de nem jutottam egyről a kettőre a kérdésben, mert a tesztek nagy része (úgy érzem) mind elfogult.
Azért nagyjából kivettem belőlük hogy a GH2 nagyon jól teljesít (60D és még az 5Dhez képest is) mindenhol élesebb képet ad és szebb színeket, de mivel nem olcsó nem tudom hogy megéri e a canonhoz képet a kb 60e felárat. de hogy tisztán lássak, vegyük úgy hogy egy árban vannak, szerintetek melyiket érdemes választani?A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Domxc
senior tag
válasz schawo #11178 üzenetére
Egyébként nekem is a Praktica tetszik. Ezeket néztem még 1, 2, 3.
Mikisys: Köszönöm de, egy Nikon D3100-em van, ahogy alul az aláírásomban is benne van.
A Zéé: Benézek, bár az utóbbi nagylátószögű obis Prakticába, majdhogynem beleszerettem.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
Mikisys
őstag
Nem tudom, hogy milyen DSLR-géped van, de ha történetesen Pentax, akkor tudok ajánlani egy eladó Chinon CM4-es K-bajonettes gépet, ami kiválóan működik. Egyetlen szépséghibája a film-visszacsévéló kar vége letört, de vissza lehet tekerni a filmet, csak macerásabb.
Adnék hozzá egy Chinon 1,7/50-es hibátlan alapobjektívet és egy Chinon 35-105mm-es zoomot, aminek a blendegyűrűje nem arretál, egyébként jó.
Mindezt 6.000.-Ft-ért, plusz postaköltség.
Ha ez nem megfelelő, akkor is érdemes valamilyen hasonló, SLR gépben gondolkodni.Üdv!
-
A Zéé
addikt
Irány a Vatera, vagy a Soós fotó, esetleg az Index fórum, vagy az ecseri piac.
Rengeteg szép állapotú, használt tükörreflexes gépet találni ennyiért bármelyik gyártótól.
MIlliószor nagyobb élmény lenne olyanokkal csattogtatni, mint ezzel a műanyag förmedvénnyel.Én is kacérkodok a gondolattal, hogy venni kéne valami analóg gépet játszani, de én a távmérős gépeket nézegettem inkább
Just a simple Lineman...
-
Domxc
senior tag
Sziasztok!
Tudom OFF, de topikot nem nagyon találtam erre a kérdésre és az analóg gépekkel foglalkozó eléggé kihalt mostanában.
Szeretnék venni egy analóg gépet a DSLR-es mellé és eddig egy Lomo Diana Mini-t néztem ki.
Esetleg ajánlanátok más, vagy ez egy jó választás. Max. 15k szánnék rá.
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
HollyBoni
veterán
válasz HollyBoni #11169 üzenetére
Közben én is nézegettem, de nem találtam olyan gépet ami tud videót is felvenni jól ebben az árkategóriában. Ha megválok a videótól mit tudtok ajánlani? Én Canon 350D-t, Nikon D80-at találtam itt aprón. A Canon-t a kompaktos topikban is ajánlották, ti még mit tudtok mondani?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Szeretném megvenni az első komolyabb gépemet. 70 ezret szánnék rá, főleg használt gépek érdekelnének. Kéne hogy legyen rajta videó mód, mondjuk minimum 720p, ennyi elég is. Régebben nézegettem akkor Olympus E-PL1-et ajánlották, de túl drága.
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
válasz Stauffenberg #11166 üzenetére
Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy a Sony-nak elemi érdeke, hogy jól menjen az MF, tekintettel az elég szűkös és roadmap alapján nem túl sokakat lázba hozó natív obi kinálatra.
http://www.imaging-resource.com/news/2012/02/08/new-lenses-aplenty-on-sony-e-mount-roadmap
Ehhez képest a m4/3 natív obi kinálata maga a kánaán.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
ledgeri
nagyúr
válasz Stauffenberg #11158 üzenetére
Ejj.. miket tudok meg!!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
titán
-
titán
válasz Stauffenberg #11162 üzenetére
A többin van nagyítós fókusz. Kicsit lassabb, de pontosabb.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz neevous #11161 üzenetére
A focus peaking kijelzése annyira pontos, mint az AF maga. Viszont az emberi tényező miatt (egy kicsit előrébb vagy hátrébb tekered a fókusz gyűrűt) eredendően pontatlanabb az elektronikánál. Viszont még mindig sokkal pontosabb, mint szemre belőni a fókuszt egy 3" méretű LCD kijelzőn és ebben az esetben manuális objektívhez nagyon jól tud jönni.
Most arról nem volt szó, hogy a kontraszt érzékeléses vagy a fáziskülönbségen alapuló AF pontosabb-e.
-
neevous
tag
válasz Stauffenberg #11160 üzenetére
"pont annyira pontos amennyire egy kontraszt AF az tud lenni."
Szóval általánosságban (ha a követő AF-et nem számítjuk) pontosabb, mint a phase detection AF.
Elvérezni továbbra is kevés fényben szoktak, kivéve a Panasonic-okat, de elvileg a Sony is sokat javult az utóbbi időben.https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
neevous
tag
válasz Stauffenberg #11158 üzenetére
A focus peaking igazából nagykonktrasztú témáknál múködik igazán. A K30-as és a K-01-es Pentaxban is benne van.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz ledgeri #11157 üzenetére
Mennyire akkurátus egy LCD-n szemre fókuszálni manuális módban? Még a legjobb EVF is túl gagyi hozzá. Hidd el, nagyon jó ez a focus peaking. Én használtam már elég sokszor nagy broadcast/mozis kamerát és ott teljesen alapvető funkció, mert ott is csak LCD meg EVF van. Örülök, hogy a NEX kamerákba is beletették. Pont az a gáz, hogy más gyártók még nem alkalmazzák (akár DSLR-ben is liveview módban).
-
ledgeri
nagyúr
válasz Stauffenberg #11156 üzenetére
Ű.. én erről még nem tudtam, de most tetszk is(gyorsabb), meg el is riaszt( nem szemmel fókuszálni)...
Bocs..
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Stauffenberg
nagyúr
Pont az a bajom, hogy pár napra kaptam a NEX 7-et és annyira megtetszett, hogy akármilyen irányból közelítek oda lyukadok ki, hogy számomra az a legoptimálisabb MILC váz. De eszem ágában sincs ennyi pénzért megvenni.
A Nikon D600 meg teljesen más történet, az független a MILC dologtól. Nekem továbbra is a DSLR a fő eszközöm, de kell egy kompakt, viszont DSLR képminőséget hozó eszköz ami nap közben és utazás közben is nálam lehet. Épp ezért különítettem el egy kis pénzt a MILC-re... a D600 bejelentés amúgy is csak nyár végén várható, megjelenés meg csak ősszel.
Van itthon DSLR-em, van a melóban is egy pár DSLR. De másod gépnek is kell valami amihez nem kell egy külön táskát cipelni. Nem kell, hogy elférjen a zsebemben, de ha egy nagyobb övtáskában vagy az utcai (nem fotós) oldaltáskám egy zsebében kényelmesen elfér akkor mindig nálam lehet.
A NEX 7-ben meg amúgy külön tetszett a focus peaking amivel pofon egyszerű manuális objektívvel az élesre állítás. Szinte versenyezni lehet a kontraszt érzékelős AF-el. Azért a régi manuális, de elsőrangú objektíveket meg lehet szerezni potom pénzekért. Szóval lehet kicsit megerőltetem magam és beruházok a NEX-5re. Legfeljebb kicsit többször eszem zsíros kenyeret hagymával a hónap hátralévő részében...
-
A Zéé
addikt
válasz Stauffenberg #11148 üzenetére
Ahoz képest, hogy nem akarsz nagy költségvetést, sikerül rávezetni magad az egyik legdrágább milc-re
Ha tudod, hogy Nikon D600 a cél, akkor vegyél valami használt Nikon vázat, amíg nem jön az össze, és kezdj el FX Nikkor obikra gyúrni...
Nex7 váz árából vegyél egy Nikkor 24-70/2.8-at, mögé meg mondjuk egy használt D90-et, aztán egy nagyon jó obid már meg is van a leendő vázadhoz.
Just a simple Lineman...
-
vacsigusz
csendes tag
válasz Stauffenberg #11151 üzenetére
Azért én "kalap szarnak" nem nevezném, azt hozza amit egy kitt obinak hoznia kell. Ha adapterrel használod akkor vegyél csak egy vázat és majd beszerzel hozzá 30-35k-ért egy 16/2.8-at amit már inkább lehetne "kalap szarnak" nevezni, de kattogtatni éppen ezért lehet vele. Rossz az anyagminősége? Lehet akkor mi nem egy objektívről beszélünk.
[ Szerkesztve ]
"Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy."
-
Ijk
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz schawo #11150 üzenetére
Az már kissé túlmegy a kereten. Ráadásul a NEX 7 mellé csomagolt 18-55 mm objektívet sikerült már használnom... egy kalap szart se ér és egy jobb objektívvel már bőven túl vagyok 200 rongyon. Pedig amúgy tetszetős, főleg az APS-C miatt. Sokkal könnyebb hozzá (adapterrel) megfelelő objektívet találni. Sokkal olcsóbban ráadásul, mint M4/3-hoz.
-
titán
-
zolka78
senior tag
válasz trippla #11147 üzenetére
Az 1/200s a vakuszinkron idő tulajdonképpen a zár nyitvatartási idejére vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a zár tulajdonképpen a 1/200 másodpercig képes csak nyitva maradni úgy, hogy a szenzor teljes felülete szabadon van. Vagyis a szenzor teljes felületét csak ennyi ideig éri egyszerre a fény. Ennél hosszabb záridőnél is ez a helyzet. Ennél rövidebb záridőnél már nem a teljes felületet éri egyszerre a fény, nincs szabadon a szenzor teljes felülete. Mivel a vakut megvilágításként, vagy derítésként használjuk, így lényeges, hogy a vaku teljes villanási fénye is elérje a szenzort, vagyis az a jó ha a szenzor szabadon van teljesen. Vakuszinkron idő alatt a váznak úgy kell vezérelnie a vakut, hogy az a teljes zár lefutása alatt képes legyen többször villani. Tulajdonképpen így a szenzor minden részére képes jutni a vaku fényéből, míg lefut a zár. Gondolom ez a vezérlő elektronika hiányzik a D3xxx családból.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz neevous #11146 üzenetére
Ezeket is nézegetem, de ha nem akarom megdobni a költségvetést (márpedig nagyon nem akarom, mert Nikon D600-ra spórolok), akkor valamiben kompromisszumot kell kötnöm. Vagy a méret, vagy a kihajtható LCD vagy a videózás. Ahogy elnézem ezek képminőségben egészen azonos szintet hoznak, szóval legalább ebben nincs nagy dilemma.
Valahogy mindig oda lyukadok ki, hogy a Sony NEX 7 számomra az ideális vas. Elképesztően jó ergonómiája van és tele van igazán értelmes funkciókkal. Én egy Nikkor 50mm f/1.2 objektívvel használtam (adapterrel) és annak ellenére, hogy teljesen fém és üveg az objektív és nehezebb, mint maga a váz, simán megfogható, rámarkolható, pedig nincs kis kezem. Nagyon, nagyon, nagyon kényelmes. De ennyi pénzt nem akarok rá szánni, főleg, hogy nem fő kamerának kell.
-
neevous
tag
válasz Stauffenberg #11145 üzenetére
Szerintem amit érdemes megnézned:
Panasonic GF1/GF2 / Olympus E-PL1/E-PL2 vázak
+
Panasonic 20mm F1.7 / 14mm F2.5 / Olympus 17mm F2.8 pancake-ek...és még árban sem szálsz el annyira.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz neevous #11143 üzenetére
Azzal a két Panával az a bajom, hogy nem sokkal kisebbek, mint egy DSLR ha szállításról van szó. Egész Budapestet keresztül utazom napi szinten amikor melóba megyek és jó lenne ha mindig nálam lehetne egy jó képminőséggel megáldott, de a táskámban csak nagyon kis helyet foglaló gép. Unom az Instagramot és egy kompakt nem a legjobb megoldás.
Az X100 nagy szerelmem, de nekem még mindig a fő prioritás a DSLR, azt fejlesztem elsősorban (de ha nyár végén tényleg jön a Nikon D600 és igazak a pletykák róla akkor az lesz az új vázam). Így nem fér bele a keretbe egy X100. De nagyjából az a célom, hogy egy X100 copy-t rakjak össze magamnak egy fix gyutávú (ekv. 35 mm) objektívvel. Az mindig nálam lehetne.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Zozzer888 #11127 üzenetére
Én a debreceni fotósosztályán beszéltem egy jó-fejjel, aki egy nőt kompaktról inkább bridge-re, bridge-ről inkább tökörreflexesre beszélt, és azon belül is vázolta, hogy mi mit tud, és merre hova, mi minek a szintje... de ő fotós múlttal rendelkezett....
-
neevous
tag
válasz Stauffenberg #11141 üzenetére
Érdemes a Panasonic G3-at, Olympus E-PL3-at vagy esetleg használtan egy GH2-t megnézned.
A NEX-szel az a bajom, hogy a egyetlen szimpatikus objektív (24mm-es Zeiss) árából kijön egy komplett X100-as.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Hali!
Jöttem hozzátok néhány személyes tapasztalatért és véleményért. Történt vala, hogy a főnököm kölcsön adott nekem egy Sony NEX-7 nevezetű vasat. Pár napig jártam vele a belvárost és egyszerűen szerelmes lettem a kategóriába.
Gondoltam DSLR mellé beruházok egyre én is, de ennyi pénzem nem lévén (méreg drága a NEX-7 a tudásához képest) kb 150.000 Ft-ban maximalizálom a keretem (ez csak a váz). Na most nem azt kérem, hogy soroljátok fel mit kapok ennyiért, mert ismerem a piacot, inkább személyes tapasztalatok érdekelnek.
Az nem számít, hogy mit veszítek vele egy DSLR-hez képest, mert nem helyette, hanem mellé lenne. Inkább csak a kihajtható LCD és az értelmes videózás az ami izgat. Meg persze az objektív ellátottság sem utolsó szempont (legalább jó adapterek legyenek).
-
Freddy76
addikt
válasz _seth_ #11136 üzenetére
D5100 tulajként nem tudom elképzelni, hogy képminőségben hova tudna fejlődni a gép. A 16 MP gyakoraltilag mindenre elég, és magas ISO-n is elképesztő jól teljesít. Ha a nagyobb felbontás ára a gyengébb ISO, én bizony nem cserélnék (kivéve persze, ha óriásplakátra nyomtatsz). Azt nem hiszem, hogy a d5100 utódja szolgáltatásban (pl. dedikált gombok) fejlődne, mert akkor nem lenne miért megvenni a d7000-t.
A d5100+18-105 szerintem a belépő (vagy picivel afölötti) kínálat legjobb darabja, márcsak azért is, mert ez az egyetlen olyan kitobi, amely hosszú távon is kiszolgál, sőt, a saját tartományában egy komolyabb obipark alapzoom-ja lehet.
Persze ha valakinek van 200e a vázra, és rögtön van mellé 200e az obira, akkor vegyen Canon-t, a középkategóriában a Canon obijai olcsóbbak, mint hasonló Nikon testvéreik.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
A Zéé
addikt
válasz _seth_ #11136 üzenetére
Szerintem most nehéz lenne jósolni akármit is, mert a Nikon paletta átalakulóban van.
Lehet, hogy jön egy D5100 utód, de a D3200 inkább a D3100 és a D5100 közé jött szerintem. Ez igaz az árra, és a szolgáltatásokra is.
Lesz biztos valami D5200 szerű is, de lehet, hogy az is inkább a D7000 felé mozdul kicsit. Jönnek pletykák egy felső kategóriás DX (D400) vázról, ami lehet, hogy a D7k-t és a D300s-t váltja majd egyszerre.Szóval elég nagy a bizonytalanság, és egyenlőre még pletyka szinten sem hallottam D5200-ról. A pletykák általában olyan 3-4 hónappal a tényleges bejelentés előtt szoktak szivárogni.
A következő pár hónapra biztos nem várnék D5100 utódot. A D3100 és a D5100 bejelentése közt is kb 8 hónap telt el.
Just a simple Lineman...
-
_seth_
veterán
Elképzelhető, hogy a D5100-nak is érkezik egy magyar menüs még erősebb szenzoros változata? (mint a d3100-nak a d3200). Jó lenne mert akkor A, mire D5100-at veszek olcsóbb lesz, vagy ha jobban leszek eleresztve anyagilag akkor már az újat vehetem meg
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
k1csi
senior tag
válasz trippla #11125 üzenetére
Ha csak ez a két váz között lehetne választani akkor egyértelműen 550D.
Nálam az, hogy még normális külső vakuval sem tud a D3100 vakuszinkron alá menni (1/200s) kizáró körülmény lenne (nem értem ezt a szándékos butítást, hogy gondolhatta komolyan a Nikon...).
Több mint két éve 550D-m van (előtte több kompakt ill. filmes gépem volt ezek között filmes SLR is), obikon külső vakun stb. jóval több múlik mint a vázon.
Canonosként egyébként per pill. Nikon D5100+18-105 kombót ajánlanék.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Throme
veterán
"Nikon d3100, Canon 550d"
A d3100 iso-ban talán jobb. Nincs benne bracketing és infrás távkioldó.
Ez utóbbi dolgokat szokták hiányolni akik d3100-at vettek.
A canon 550d kicsit "okosabb", a fenti 2 dolgot is tudja. Videót szokták még dícsérni a canon-nál.Gombkiosztásban is van eltérés. Most nem a fizikai elrendezésre gondolok. A canon kirakta gombokra a wb-t, az iso-t, stb. a nikon-nál pl az iso-t csak a programozható gombra rakhatod. Nikon-nál meg a fókuszpont kiválasztást tudod a négy-irányú gombbal vezérelni. Szerintem ezt is érdemes végiggondolni, melyik praktikusabb számodra.
Ami nekem nagyon tetszett hogy a d3100-nál a sorozat-önkioldó-stb módválasztó már kapott külső kapcsolót a vázon és nem a menüben kell vacakolni. (a d5100-on ez a gomb csak az LV-t kapcsolgatja...nem is értem 1 jó 5letet így elbaltázni).
Fogásra a d3100 kényelmes de szerintem kisebb a váz, mint a canon-é.
A d3000, d3100 vázakat nem nagyon szokták ajánlgatni a nikon fórumon. Jó gépek, csak a vásárlást követően páran nekiálltak lecserélgetni.
Ugyan így a 18-55 kitobikat is hamar cserélgetik, mert átfogásban elég kevés lesz.
Főleg ha van/volt előtte valamilyen zoom-os kompaktod/bridge-ed.Az mm-es emberkének a mondandóját még én is megmosolyogtam, pedig csak hobbi szinten fotózgatok. Ha majd lesz géped - mind1 hogy canon vagy nikon - és belejössz a kezelésbe, a fotózgatásba, akkor Te is így teszel majd .
DJ Reinhardt
Na, megtört a jég! Azért ez jó hír, ha nem is ez a legfontosabb egy gépben...[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz DJ Reinhardt #11130 üzenetére
Lemaradtam időben 24MP az nem lesz semmi a Nikon-tól
cikk 1 cikk 2 cikk 3 cikk 4[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz DJ Reinhardt #11130 üzenetére
Hopssz ezt megmerték lépni a Nikon mérnökök?
Biztos,hogy hulla részegek lehettek akkor.
Na legalább történt ott valami,kezdik értékelni a magyar köznépet."Bár a nemzetközi sajtó nem hozza címoldalon, de kis hazánk vásárlóit azért pozitívan érintheti, hogy megszületett az első magyar nyelvű menüt kínáló Nikon DSLR. A D3200 reméljük e szépreményű szolgáltatás első képviselője, és a jövőben a gyártó más tükröseiben is találkozunk a magyar nyelvvel."
Kezdem megkedvelni a Nikon Dxxx vázat.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szia
Nikon D3100-ra szavaznék.
Azt tudnod kell,hogy semelyik Nikon gép nem magyar menüs,és sosem lesz az,rajtuk kívül az összes más gyártó magyar nyelven hozza ki a gépeiket).Nikon és a Canon vázakhoz van (több is) használtan jó minőségi korábbi obijaik. A Pentax bármely korább obik jók az új vázakra,és stabilizált lesz az összes,de nincs sok belőlük.
Pentax K-x (ez olcsóbb) vagy a K-r (picivel drágább) is jó gépek amiket érdemes figyelembe venni.
Sőt ha vársz akkor a Pentax -K30 nagyon menő gép lesz,bár az ára drágább lesz gondolom.[ Szerkesztve ]
-
-
trippla
tag
Szeretnék beruházni első tükörreflexes gépemre. Nem vagyok még túl jártas a témában, ezért kérném a segítségeteket. Nagyjából végigfutottam a topikot és a következőkre jutottam:
Nikon d3100, Canon 550d
Nem szeretnék rá túl sokat szánni és találni használtan nikon d3000 gépeket egész barátságos áron kit obival. Én ere szavaznék. Voltam MM-ben és megnéztem pár típust (canon 1100d, nikon d3100, canon 600d). Nekem a 600d volt a legszimpatikusabb, de túl drága, utána a nikon és a canon 1100d. Az eladó nagyon az 1100d-re akart rábeszélni. Ami mellett érvelt, hogy szerinte tájképeknél szebb a zöldje, jobb mozgó dolgokat fotózni és magyar a menüje.
Ezekre mit tudnátok mondani? A nikon d3000 sokkal nem butább, mint a d3100 ugye? -
titán
válasz ledgeri #11122 üzenetére
A négyharmados gépek azok valójában tükrös dSLR-ek. A mikro-négyharmadosok tükörmentesek.
Az STMC nem létező fogalom, csak én találtam ki arra az esetre, ha valaki más is elkezdene hasonlót gyártani. Addig semmi értelme külön csoportosítani, hiszen csak a Sony SLT sorozata ilyen.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Zozzer888 #11118 üzenetére
& (#11119) schawo & (#11120) Throme
Köszönöm!
Csak eddig nem volt tiszta, hogy a négyharmados gépek is DSLR-ek, és hogy STMC az a sonys SLT, mert ugye ebben nem-jártasként elolvasva az első HSZ-t ezek nem derülnek ki..A linkeltet be is lehetne passzítani előre!!
-
domesz
aktív tag
Haliho.
Samsung Nx100. Dobozos gari nélkül 60-65-ért jó vétel?
köszi
domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
-
Zozzer888
addikt
válasz ledgeri #11117 üzenetére
1) MILC és DSLR
2) úgy tudom az első hsz már nem szerkeszthető.
-
ledgeri
nagyúr
Hányféle cserélhető obis gép-kategória van?? Kérhetnék mindegyikről egy példát linkkel? Valahogy be lehetne passzítani azokat is az 1. hozzászólásba?
-
_seth_
veterán
Canon 600D vagy Nikon D5100? Papíron szinte egyforma a két gép. Youtube teszteken is azt mondják, hogy kb mind1 ki melyiket veszi, amelyik szimpatikusabb azt kell választani. Canont nem adják olyan jó obival mint a nikon 18-105, ott csak 18-135 van de jóval magasabb áron.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Zozzer888
addikt
Nem mintha nem lenne mindegy hogy milyen az anyag.Még nem hallottam olyan D3100asról ami elporladt a használója kezébe.Még audi műszerfalról (de írhatnék mást is) se hallottam hogy elporladt volna az autóban, pedig azt is fröccsöntik mint a tejfölös poharat.Ja igen, és a LEGOt amit eléggé drágán veszel a gyerkőcöknek azt is fröccsöntik
-
_seth_
veterán
Nikon.hu: "Váz anyaga A váz alumíniumötvözetből és műanyagból készült." D90
Mit kap a helyes megoldást beküldő?Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Throme
veterán
Ja, az augusztusiban írják, a szeptemberi D90-es cikkben már nincs szó a váz anyagáról (vagy csak nem találtam).
Próbáltam hátulról is "támadni". Megkerestem a D7000-es cikküket, hátha összevetik a D90-el és ott említést tesznek róla, de semmi váz téma. Szóval én plasztiknak könyvelem el[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz DJ Reinhardt #11104 üzenetére
A pixinfon meg ezt irjak : Belül ismét rozsdamentes acélvázat kapunk, melyre a gép külső műanyagborítása került.
Mas tesztoldalon is olvastam ilyet anno.
-
Throme
veterán
Én úgy emlékeztem, hogy a D90 sima plasztik, a D7000 kapott belül fém vázat. Rákerestem és Ken oldalát dobta fel a gúgli elsőként
Eszerint:
"so long as you prefer the D90's lighter plastic body. Let's be honest: I've used my plastic D40 for years and it still works like new, so I don't see any reason to pay more for a D300's metal body unless you're shooting sports all day"Szóval az műanyag váz.
Az hogy üvegszálas már nem tudom, de lehet az 1100D is az...schawo
Nem mondom, hogy vegyen mindenki 1100D-t és valóban egy ilyen szenzortisztítós kialakítás járt volna neki.BiriBum:
Én csak annyit írtam, hogy nem tetszik. Sajnos ezzel meg nem lehet mit kezdeni, mert ha valami nem bejövős, akkor nem veszem kézbe szívesen.
Viszont az pozitív, hogy nem csak a profik kapnak meg bizonyos "fícsöröket' amit más márkák nem adnak oda alsóbb kategóriába.[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest