Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Arról nem beszélve, hogy kis mezei PL1-en ott volt a manuál módban az auto iso...na azt használtam sokat beltérben (kültérben semmi értelme, hiszen olyan világosság különbségek lehetnek).
Tárgyfotónál beltérben 20-asnak 1/20 és f1,7 oszt adagolja az iso-t ahogy akarja, ugyanez gyereknél 1/80-1/120 között f1,7-tel...
-
FEDman
addikt
válasz FEDman #10400 üzenetére
Breaking News!
Jelentem én mint "nagy" hisztogram felhasználó megfejtettem a Pana működését M módban!
Nem csak hogy van a Panánál M módban hisztogram, de tökéletesen mutatja is amit kell!
Az előbb leírtam, hogy mi értelme van annak, hogy M módban alapból expo adatoktól függetlenül mindig tartja az élőkép fényerejét. Stúdió körülmények között ez nagyon jól tud jönni!
Viszont ha nem erről van szó és valaki M módban akar hisztogramot használni akkor nincs más dolga mint belőni a Pana expo szimulációját. Ebben az esetben M módban is követi az élőkép a megadott expo adatokat és lám a hisztogram is egyből életre kél és elkezdi mutatni a helyes adatokat.
Tipikusan Panás megoldás, jól átgondolt és remekül működik a gyakorlatban, csak jöjjön rá az ember hogy mit hogyan lehet belőle előcsalogatni.
-
FEDman
addikt
Gondolom GF1-en is úgy működik, mint a G1-en, azaz nyomsz egy rekesz beugrasztás gombot, majd utána a display gombot.
Ebben az esetben nem csak a mélységélességet, de a záridőt is tudod szimulálni, pl hosszabb záridőknél, már az élőképnél is láthatod mennyire fognak bemozdulni a dolgok.
Jó dolog ez, meg a ugye itt megy a hisztogram is.
Plusz vaksötétben Madgie meg én is ennek segítségével szoktunk komponálni.
Ahol már olyan sötét van hogy semmit nem látni a keresőben ott feltolom az iso-t, hozzá egy pár másodperces záridő, majd expo szimuláció bekapcs és ha pár másodperces szaggatással is, de olyan körülmények között lesz keresőképed ahol egy OVF-es DLSR-ben se látsz már semmit. -
scarabaeus
őstag
válasz scarabaeus #8579 üzenetére
A GX1-gyel egy időben rendelt halszem, hm, megérkezett!
Egy hónap eltelt köztük, de úgyse nagyon mászkáltam eddig.Quoth the Raven "Nevermore."
-
Gondwana
addikt
válasz scarabaeus #10408 üzenetére
A hiperfokálist, vagy az AF-est vetted?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
FEDman
addikt
Közben találtam egy remek kis videót is erről. Itt gondolom arról karattyol éppen, hogy a bemozdulás mértékét már élőképen is milyen jól be lehet lőni ezzel a funkcióval.
-
FEDman
addikt
válasz Mr.Csizmás #10412 üzenetére
Oly vázakban annyira nem vagyok otthon, de ha valaki megdob egy E-M5-el akkor pár napi nyúzás után megmondom én szívesen van e benne.
Nord
-
titán
válasz Mr.Csizmás #10412 üzenetére
Valami szimulációs módja van a mostani Oly vázaknak is, de nem tudom, hogy is működik, mert eddig nem értettem, miért van rá szükség. Majd megnézem, ha addig valaki meg nem teszi.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
andersen10
aktív tag
válasz FEDman #10411 üzenetére
Sajnos a G3 (és gondolom GX1) esetén rosszabb a helyzet. Mondhatjuk jól elkefélte a Pana.
Szóval ha valós live view-t és hisztogramot akarsz akkor nincs más út a Preview funkciót kell rátenni vmelyik funkciógombra. Ezt nem elég egyszer lenyomni (SHTR SPEED EFFECT ON), hanem még egyszer kell (SHTR SPEED EFFECT OFF). Ekkor mutatja a valós expót a lcd és a hiszto.
De: ekkor baromira belassul a megjelenítés illetve a következő expó gomb (félig) nyomásra kilép a preview üzemmódból. Ez így baromi körülményes. -
Gondwana
addikt
válasz scarabaeus #10416 üzenetére
Nálam már egy ideje (pontosabban amióta megvan - amióta az eszemet tudom, úgy két éve by Hofi) ez a kitobjektív a GH1-en.
P, auto ISO, f/5.6, végtelentől 2mm visszábbtekerve - de csak lencsekupak nélkül fér az oldaltáskámba. Beltérben kb. 4mm-ig visszatekerem, illetve f/4.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
sebgutkopf
őstag
válasz scarabaeus #10416 üzenetére
Várjátok már az AF-os samy obikat? Lesz mft-re is belőlük nem csak nex-re.
-
scarabaeus
őstag
válasz sebgutkopf #10419 üzenetére
Ami hírt láttam róluk, az annyi volt, hogy lesznek, de hogy milyenek, arról semmit.
És még egy csomag, hoppá: Wasabi akkuk
Lassan csörgedeznek már befelé a dolgok.Quoth the Raven "Nevermore."
-
FEDman
addikt
válasz andersen10 #10417 üzenetére
Hát nem tudom, én nem találom ezt körülményesnek. P S A módban e nélkül is megy a hisztogram. De ha M módban adott esetben be kell kapcsolni emiatt a shutter szimulációt akkor az meg megy menüzés nélkül 2 gomb megnyomásával. Én már oda se nézek, csak nyomom.
A szaggatás se jelent nálam gondot. Shutter szimulációnál is csak akkor kezd el igazán szaggatni ha hosszabb expot állítok, de ez esetben többnyire úgyis állványon van a cucc.
-
HÁZIGAZDA
válasz FEDman #10422 üzenetére
nekem inkább úgy volna logikusabb, ha M módban is úgy viselkedne, mint a többiben, a bónusz beállítás meg a "lock liveview" lenne, amikor beállítástól függetlenül fix az élőkép fényereje. magyarán, pont fordítva. mindazonáltal a lényeg, hogy legalább beállítható.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
FEDman
addikt
Olympusnál hogy működik az M mód, ha alul vagy túlexpot állítok be akkor azt leköveti az élőkép is fényerőben?
-
arn
félisten
válasz FEDman #10424 üzenetére
bizonyos szintig igen (tehat vilagosodik meg sotetedik a kep), de utana villogo fe ertekkel jelzi, hogy mennyivel tersz el az altala idealisnak tartott beallitastol.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
jo lesz ez a 45os erre a plasztikus ff temara ra kellene fekudnom, mert igy fixszel nagyon szep rajzolatokat kapni. probaltam hasonlo jellegu kepeket loni, mint a multkori 14-150es tesztnel, es azt kell mondanom, hogy a turaobi eleg szepen teljesit.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
|AP|
veterán
Megjelent a Photoshop CS6 beta, amiben már ACR 7 van. Ez már az új motort használja. Ez a hozzám hasonló PS-ACR felhasználóknak jó hír
-
titán
válasz sebgutkopf #10430 üzenetére
Valahogy szívatni is kell a vásárlókat
-
Messer22
senior tag
Nem micro4/3, de milc : Fujji
Messer
-
Gondwana
addikt
válasz Messer22 #10432 üzenetére
... és még a 14 f/2.5-re mondják, hogy soft near the edges...
Ami szintén tanúságos volt, hogy miket balettozott az objektívcserékkel - erre való a nyakpánt, amit én se hordok a gépen (viszont a csukló/markolatpántom rögzítésénél kapott egy kulcstartókarikát, amin van egy 400kg felíratú karabíner, amivel objektívcserekor megáll a gép a pólómon, kabátomon, bármin, így van két szabad kezem a két objektívnek)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz Mr.Csizmás #10434 üzenetére
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
arn
félisten
en egy szimpla csuklopantot hasznalok, meg kicsi valltaskat.
-
Gondwana
addikt
válasz Mr.Csizmás #10437 üzenetére
Igen, rácsíptetem (kb. mint babaruhára a cumit), amíg objektívet cserélek, utána leakasztom.
-
sphe
senior tag
Sziasztok, rövid idő után el is köszönök most a m4/3tól és Tőletek, veszek valami számomra semlegesebb jpeg motorral rendelkező, megfizethető, kissebb masinát. Valószínű, hogy a "keresésem" és rövid fórumozásom véget is ér. A legjobbakat kívánom mindenkinek!
-
Tulku
veterán
Szerintem nem az mft-nél semlegesebb jpeg motorral szerelt gépeket szerette volna kifejezni, hanem valamilyen semlegesebb jpeg motorral szerelt gépet szeretne venni...helyesebben kicsi, semleges jpeg motorral szerelt gépet kellett volna írni ezért...vagy én is tévedek...de hogy a semleges mit takar azt nem fejtettem meg.
Persze én mint az elefánt a porcelánboltban...de bevallom!
-
Gondwana
addikt
GF5 kb. egy zajszinten a 7D-vel - Ezt már előbb is elérhették volna, a GH1 is 4.5um pixelmérettel van megverve, szintén CMOS alapokon.
(nálam a GF3/GF5 csak a vakupapucs miatt bukott)[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
Itt egy ezresért hirdetik már az OM-D-t. Kíváncsi vagyok nálunk hányszoros lesz az ára.
-
titán
A véleményed nem nyilvános? Titok? Mindenkinek a tapasztalata fontos infó lehet.
(#10448) arn Abból az 1,63x-ből ügyesen kapsz 20% kedvezményt, így egyből már csak 1,30, ami majdnem forintra pontosan kiadja a 27% ÁFA különbözetet (3%-kal drágább csak).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest