Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• no1r

őstag

sziasztok,

egy ideje mar hogy itt jartam. par hete volt a forumon par tag, akik azt mondtak, hogy meg tudjak kulonboztetni a 4K es a fHD felveteleket lathatosag alapjan egymastol. Akkor igertem, hogy megprobalok letrehozni egyfajta vaktesztet erre.

Most elkeszultem vele, igy akit erdekel, az irjon ram es elkuldom neki a linket, majd kesobb a megoldokulcsot is. En is kivancsi vagyok az eredmenyre ugyhogy minel tobben jelentkeztek annal jobb lenne a mintavetelezes :)

A teszt sajnos igy sem tokeletes, vannak a felvetelek kozt kulonbsegek (fenyero, rekesz miatti melysegelesseg). De megprobaltam annyira homogenne tenni amennyire az itthoni korulmenyek kozott lehetett.
    Illetve talaltam youtube-n egy jo videot, amit ujra felhasznaltam, csak a klipek sorrendjen modositottam es kivettem belole. A klipek kozott van 4K , C4k, 1080p felskalazva, 4K leskalazva vegyesen. Es a sorrendeket is varialtam.

Teszt szempontok:
    - valodi 4K felbontasu kijelzo

- monitor, tv mindegy, csak annyi, hogy egy 120centis tevet ne 30 centirol nezz. Tehat normal felhasznlassal olyan tavolsagbol ahonnan meg a teljes kepet be tudja fogni a szemed.

- megakadalyozni nyilvan nem tudom az alabbiakat, de a tesztnek ugy van ertelme, ha:
    a) nem toltod le (utolagos "mikroszkopikus" vizsgalat miatt)
    b) nem nagyitasz bele,
    c) nem allitod le, nem merevited ki a kepet

- en emellett azt kernem, hogy ketszer, nagyon max haromszor nezzetek meg, mert a cel itt nem az, hogy mindenki 100% meg tudja mondani melyik mi, hanem azt, hogy on the fly vajon tenyleg annyira lathato e a ket felbontas kozott a kulonbseg.

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

Új hozzászólás Aktív témák