Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Phantomhive #17299 üzenetére
nem fog menin ami nem AHCI kompatibilis. (PATA/IDE sosem volt az mellesleg 16 bit adatszelesseg 2012-ben kicsit trefas)
ps:
VGA-k sem fognak menni amik EFI injectorosak.
[ Szerkesztve ]
-
Phantomhive
aktív tag
válasz #92942848 #17298 üzenetére
IOAHCIBlockStorageInjector.kext
ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy búcsút inthetek az IDE csatis winyómnak vagy azért látsz módott arra, hogy majd újra életrekeltik az okosabbak?
(tudom, 2012-ben amúgy is célszerű lenne már nem IDE-vel bohóckodni )[...] and on the sixth day God created Manchester
-
törölt tag
ML 10.8 kiskáté v0.1 by zsivagooo
Mivel nyüstölöm egy ideje hegyikecskét és nagyjából 99%-ig életrekeltettem az itthoni desktop homokozót úgy gondolom néhány fontos változást megosztanék az értelmesebbjével.
- 32 bites kextek nem müxenek
- 32/64 bites kextek szintén jórészt nem müxenek
- boot processz változott nem húzza be azokat a kexteket amik tulajdonképpen nem kextek (pl IOAHCIBlockStorageInjector.kext, es a tobbi injector)
- kernel 14 Megáról 7-re csökkent (64bit only) ez jelentős kábé 40% sebességnövekedést hozott
- bootloader efi64 kompatibils kell,hogy legyen ellenkező esetben nem tölti be a kernelt csak resetel hibaüzi nélkül.
- az elmúlt másfél évben készült alkalmazások 99%-a kompatibilis
- dsdt-t is frissitenem kellett.
ha még eszembe jut bővitem a listát.
[ Szerkesztve ]
-
Phantomhive
aktív tag
válasz tDr1v3r #17296 üzenetére
vagy esetleg innen nézzél ki valamit
amúgy próbálj nézni ilyen HCL listákat és azokról kiszúrni valamit. pl ezt.hirtelen nem találom insanely macen azt a topicot, ahol össze van gyűjtve az összes OOB vagy majdnem OOB működő kártya
[ Szerkesztve ]
[...] and on the sixth day God created Manchester
-
tDr1v3r
veterán
válasz Phantomhive #17294 üzenetére
Azt tudom... én is rákerestem btw, csak ~1 éves topikokat találtam, aztán azok nagyon nem frissek, ezért kérdeztem hátha ti tudtok valami jobbat.
Akkor, a nagy kérdés: árban 25k-ig milyen új VGA-t tudtok ajánlani, ami OS X-képes? Játékra is kéne... nem lényeg hogy menjen oob, vagy hogy device id-t kelljen átírni, esetleg másik kextet használni... csak legyen QE/CI.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
törölt tag
2 db bstones meghivó megint van.
némi változás az elmúlt idők fényében:
- olyan kérje aki értelmesen használja,mert az aki lehúz n+x GB-ot aztán lelép a többiekkel tol ki értsdyól nem fogok tudni osztogatni meghívót.
- tizenhúsz kommentes fikatrollok nem kapnak semmit.
- emailcimet tolsz privátban.
szenkju4korporésün.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz tDr1v3r #17293 üzenetére
gyakorlatilag ugyan azt csinálom, mint amit te is tehetnél: google: HD6770 osx86
ez alapján nem működik OOB és driver sincs hozzá.
egy hapsi úgy tudta életre kelteni, hogy átflashelte a biost 5770-re.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
tDr1v3r
veterán
Ezt a kártyát mennyire támogatja a rendszer?
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
rooney8
aktív tag
srácok
az mitől van, hogy a leállítás kb. ötből kétszer sikerül, a többinél pedig maga az osx leáll, a monitort is kikapcsol, de a gépházban megy minden tovább (konyhanyelven: zúg tovább a gép)
az újraindítás pedig sose sikerül. addig oké, hogy leáll az osx, de nem indul újra hanem akkor is szintén "zúg a gép".a restart annyira nem fontos, de a shut down-ra azért jó lenne valami megoldás
az összképhez hozzátartozik még, hogy tavaly nyáron szintén volt fent osx a gépemen, de bizonyos problémák miatt végül maradtam a vindóznál... na már most miután (persze lehet csak véletlen egybeesés) töröltem a SL-t, utána már a vindóz sem tudott leállni rendesen.. azóta már volt jó pár reinstall, de nem szűnt meg a probléma...
-
Phantomhive
aktív tag
válasz tDr1v3r #17283 üzenetére
Igen, erről én is olvastam, de csak rákerestem googlben és találtam egy ilyen cikket
Itt lényegében az alapórajelet tudták megemelni egy kicsit(bus frequency) és azzal értek el 3039Mhz-es órajelet. Nem egy nagy pukk, az tény, de több a semminél(bár lehet semmi értelme nincs )
-
Máté94
addikt
válasz Phantomhive #17282 üzenetére
Tuningolni csak K-s procival lehet.
RAM az mindegy. Az 1.0 és a 1.1 között nincs semmi különbség szerintem. Összehasonlításban nem látszik.[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz Phantomhive #17282 üzenetére
A tuningot elfelejtheted, a BLCK miatt nem lehet a nem k-val végződő nevű procikat húzni...
[ Szerkesztve ]
-
Phantomhive
aktív tag
válasz Máté94 #17281 üzenetére
Na ez egy nagyon nagy teret ad most, szuper
Ramoknál van valami megkötés vagy bármit elvisz szintén?
Kinéztem 4K-ért egy 4gigás Veritech ramot. 1333Mhz-es. mellé egy G850-et, amit elvileg tudok húzni egy kicsit gyári hűtővel.Jelenleg a várható konfig úgy nézne ki, hogy
Gigabyte GA-H61M-D2-B3(ebből a gigabyte oldalán van rev 1 és rev 2. számít a difi?)
Intel Pentium G850
Veritech 4GB 1333Mhz ram
VTX3D Radeon 5670/1GB(ez van most, okésan megy)
Chieftech 380W-os táp(gondolom elég nekik)van egy IDE winyóm, ahhoz lehet szereznem kell egy ide-sata átalakítót vagy usb-s interfészt, de lehet hogy simán nyugdíjaztatom, még nem dőlt el a sorsa.
-
Máté94
addikt
-
Phantomhive
aktív tag
válasz Máté94 #17279 üzenetére
Pofám leszakad.
Első blikkre olyan 30-35 ruppóból kijön a deszka+proci+ram
és ha el tudom passzolni a mostani konfigot, akkor ez egy egész kellemes áron kijövő váltás.(hogy őszinte legyek: azt hittem, hogy ezek a celeron 530-as procik nincsenek támogatva osx által)
Köszönöm szépen!
belemélyedek a dologba.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Máté94
addikt
válasz Phantomhive #17278 üzenetére
-
Phantomhive
aktív tag
fontolgatom mostanában a gépem upgradelését egy kicsit,de nem szeretnék nagy összeget ráfordítani. egy belépőszintű i-platformos rendszert szeretnék összerántani,ha találok jó ajánlatokat. (jelenleg egy E2140-es procit nyúzok, ami 6 éves. annál mindenképpen nagyobb ugrás egy belépőszintű i-platform)
mivel nem követem a hardware dolgokat így annyit tudok, hogy bejöttek ezek az i-szériás procik 1155 meg 1156 foglalatokkal, stb.
nézegettem tonymacx86 legolcsóbb buildjét. ott egy 1155-ös foglalatú procit rakott bele, de nem vagyok benne biztos, hogy az a proci a legolcsób 1155-ös, amit elvisz az osx(vagy igen?)
TL;DR verzió: mi a legolcsóbb alaplap és processzor 1155-ös platformon belül, amit közel-OOB módon meg tud enni az osx? (integrált hang, lan, ami fontos lenne. eddig is éltem sleep nélkül. ha működik, akkor az csak grátisz )
-
törölt tag
btw gratula a zorosz jómunkásembernek.
-
FET-MEN
veterán
így már értem. köszi mindent szép napot.
Iphone 7
-
tDr1v3r
veterán
válasz FET-MEN #17271 üzenetére
Core Duo, Core 2 Duo és i5 / i7 van MacBook-ból... mondjuk ez most pont lényegtelen, de mivel csak szívás lenne az OS X-el (akku, touchpad, billkiosztás - pluszba a hardverek életrekeltése) a gépednél, én nem próbálkoznék vele.
(#17269): Azért OS X-el se lenne annyival gyorsabb... a HDD miatt lassú a géped.
[ Szerkesztve ]
-
Phantomhive
aktív tag
válasz FET-MEN #17271 üzenetére
hang, hálókártya(külön wi-fi, külön ethernet), vga gyorsítás, usb portok, stb..
ezek egyáltalán nem biztosak, hogy menni fognak és mivel laptopról van szó, nincs mód arra, hogy kicserélj csak úgy egy hangkártyát vagy egy vga-t. az asztali gép ebből a szempontból rugalmasabbb. ott simán kicseréled az alaplapot egy jó típusra, amit visz az osx, laptopnál ez kizárt.amit tanácsolni tudok: googlbe írd be a laptop típusát és biggyesszed mögé, hogy osx86 és találni fogsz témákat ezzel kapcs.
-
FET-MEN
veterán
sziasztok. eleg lett a win7 lassú indulásából , pedig egy i3 mas korrekteb tudású noti már. na szóval milyen OS x-et kell kérnem ? ez a rendszer stabilabb és gyorsabban fog indulni, játékra nem kell, nagyrészt netezek, papírt nyomtatok ennyi. köszi előre is üdv. ja és:
Intel core I3 m380, 4gb ram, 1gb nvidia geforce gt315m ÜdvIphone 7
-
Máté94
addikt
-
AdamP900
tag
válasz #92942848 #17260 üzenetére
Csak azt vedd figyelembe, hogy ezen a fórumon sok olyan ember van (én is azok közé tartozom) aki nem tud magának megírni egy kextet, ezért rá van szorulva az olyanokra mint tonymacx és társai. Köszönöm a nép nevében, hogy léteznek olyan emberek akik szabadidejüket arra áldozzák, hogy kexteket irkálnak és közkincsé teszik azt olyanoknak, mint én.
Szerinted honnan a nyavajából kellene tudnom, hogy milyen kextet miből módosítsak olyanra, amit majd használni is tudok mikor még azt se láttam, hogy néz ki a forráskód és milyen szakszavak vannak.
Ha csak olyan emberek lennének itt a fórumon mint Te, hogy dicsekszik azzal, hogy megtud magának írni kextet, de másnak baszik segíteni, akkor nem igen lenne itt még ennyi érdeklődő sem. Viszont az ilyen negatív hozzászólásokkal csak lelombozzák a próbálkozó embert.
ON
Többieknek, hátha tud valaki valamit mondani erre:
Az miért van, hogy OSX restart után a BIOS visszaáll alapra? Nincs tuningolva a gép! Annyi van átállítva rajta, hogy a HDD -t AHCI -ba kezelje és a Full Screen LOGO ki van kapcsolva. Amúgy full alap az egész. Ennek ellenére újraindításkor még is visszaáll a BIOS alapra.
[ Szerkesztve ]
-- Nagy Ádám
-
törölt tag
válasz kalimist #17259 üzenetére
tények makacs dolgok.
nekem csak 4 kextem köszönt vissza tőlük.
konkrétan mondjuk leszarom mert a nevem ne irják ki sehová.
ezt tartsák figyelemben meg irjanak drivereket.
Én speciel túrot nem adok.
Magamnak megirom és viz. -
kalimist
aktív tag
konkretan tonymac es macman nem hinnem, hogy barmit is lopnanak.eleg sok mindennel jarultak mar hozza a hackintosh scenehez ami pedig nem a sajat munkajuk annak a keszitojet feltuntetik, nem nevezik at es engedellyel hasznaljak.
-
törölt tag
válasz sp@rtan #17246 üzenetére
ezek az unibeast féle stuffok többet ártanak mint kéne.
többek közt az ilyen összelopjuk a kextet és felcimkézzük (tonymacx,stb) brigádok miatt nem publikál senki semmit.
chameleon bootloadert is hamarabb találsz wmvare fusionben mint neten napi buildet.
de ezt már kábé millioszor végigrugózta,nawcom,netkas, meg a többiek...
-
törölt tag
Közben nekiálltam migrálni
Gyorsabbnak tünik jelentősen 10.8
a többi app egyenlőre müxik rendesen.
-
törölt tag
-
XP NINJA
őstag
sandy-s intel lapokkal megy az OS X?
-
rooney8
aktív tag
amúgy ko9 hova tűnt?
-
kalimist
aktív tag
válasz Phantomhive #17244 üzenetére
Azt is próbáltam régebben de sajnos ez sem az "igazi" és igy még az extra gombok sem működnek az egéren. Pedig még windowsban a setpointban is levettem az egér polling rate-jét 125hz-re ami igy az egér memóriájába kerül de nem igazi a feeling.
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Van már értelme feltenni a(z) ML GM -et? Unibeast -el meglehet oldani úgy ahogy Lion esetében? Merjem rá elcseszni a működő Lion pendrive -omat vagy várjam meg a hivatalos bejelentést? A legutóbb kiadott Multibeast -be vannak olyan cuccok amiket már az ML is támogat?
-- Nagy Ádám
-
Phantomhive
aktív tag
válasz kalimist #17240 üzenetére
van a neten egy app, terminalból lehet pikk-pakk feltenni
killmouseaccel néven asszem. vagy kill mouse acceleration.
még évekkel ezelőtt tettem fel és azóta minden reinstallal jött velem a Home mappával együtt
(A home könyvtáradba csinál egy .killmouseaccel filet, ami rejtett (ha nem az, akkor chflags hidden paranccsal láthatatlanná teheted) és olyan, mintha windows lenne.ismerem az érzést, nekem logitech g5 van. régen fél-verseny szinten toltam cod2 és css játékokat, így nagyon.durván.halál volt az osx gyorsulása.
így pedig nagyon jó -nálam- fps játékokban is.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
-
kalimist
aktív tag
Mountain Lion GM gond nélkül felment msi-h57+core i5 750+radeon 5870 összeállitásra. Grafika oob működik, hangot és lnx2mac ethernet drivert raktam multibeast-ből. 10.7.4-ről váltottam és érezhetően gyorsabb az egész rendszer. Titkon biztam benne, hogy valamit módositanak az egér gyorsuláson mert valahogy nem érzem megfelelőnek (windowshoz képest). Logitech g500 van, most épp usb overdrive-val de steermouse-zal sem tudom a nekem tetszőre beállitani.
Nálatok is van ilyen probléma? Több helyen olvastam, hogy a nagy dpi-s egereket nem nagyon szereti az osx és sajnos nincs itthon egy olcsó usb-s egér, hogy megnézhessem.
-
Máté94
addikt
-
XP NINJA
őstag
GA-H61MA-D2V támogatott ? USB 3.0 miatt tetszene, sajnos ITX-re nincs pénzem
-
-
Xero
nagyúr
válasz XP NINJA #17228 üzenetére
Gigabyte lappal jobban járnál. A többi jó lehet. A wifi-ből is érdemes sajátot "építeni".
Tavasszal én a következőt raktam össze "családi" gépnek:
Gigabyte Z68MA-D2H-B3
i3 2105
Corsair Vengeance LP 8GB
SSD+HDD+ODDA sleep kicsit kehes, de egyébként ez jó összeállításnak tűnik.
-
XP NINJA
őstag
Intel Core i3 2105
Kingmax 1333mhz 8GB
wifi kártya
MSI H61I-E35Mini itx épitésekor felmenne az OSX? az alaplapban nem vagyok biztos. milyen kellene bele?
-
XP NINJA
őstag
Intel Core i3 2105
Kingmax 1333mhz 8GB
wifi kártya
MSI H61I-E35Mini itx épitésekor felmenne az OSX? az alaplapban nem vagyok biztos. milyen kellene bele?
-
RaZroX
addikt
Na üdv! Most tenném be a gépbe a GT520-at, akkor MB-ből pontosan mit tegyek fel ?
Gondolom "GE=NO"-val indítsam alapból.This is the way
-
Máté94
addikt
válasz KonzolKartel #17223 üzenetére
Utóbbi.
-
KonzolKartel
őstag
Sziasztok!
AMD konfigom van, de ha jól olvastam, akkor meg lehet vele szerettetni az FX 6100-at.
Megoldható, vagy hagyjam a picsába?Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
rooney8
aktív tag
válasz rooney8 #17218 üzenetére
úgy néz ki az első hsz-ben lévő írás működik
aki mer az nyer bár így meg a mappákban nem tökéletes (vagyis nem windows-os, ha megnyomom a home/end gombot, akkor csak fel/le görget teljesen, de a kijelölés marad az eredeti mappán, win-en nem így van, de mindegy, a szövegben fontosabb ) -
Pool_
tag
Köszönöm mindkét linket!
-
XP NINJA
őstag
Ez még mindig áll:
Gigabyte P67A-D3-B3 v2
Intel I3-2100
Sapphire HD5830 Xtreme
Kingston hyperx Blu 2x4GBHa vennék egy ASUS HD 5570 Silentet, azzal menne az OSX? crossfire nélkül működik a 2 kártya egymás mellett?
Sapphire: mini displayport + DVI + HDMI
Asus: HDMI + VGA + DVI
Monitorom: VGA + DVI + HDMIelőre is köszi
-
rooney8
aktív tag
az valahogy megoldható, hogy a home/end billentyű gépelésnél is működjön?
1. hsz-ben van egy leírás, de nem tudom, hogy az erre vonatkozik-e, vagy pedig a felhasználói felületre (régi az írás és régebbi os x még lehet nem támogatta ezt alapból), feleslegesen nem akarom megcsinálni, nehogy tönkrevágjon vmit -
Xero
nagyúr
-
Pool_
tag
válasz #92942848 #17212 üzenetére
Ne haragudj, azt hittem ez egy fórum ahol segítséget lehet kérni. Nyilván ha jutottam volna valamire a google-val akkor nem kérdeztem volna meg.. De mivel nem ismerem se az alaplapokat se az OSX-et, gondoltam nem jelent neked problémát ha megkérdezem. de tévedtem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Pool_
tag
Sziasztok!
Bár tudom hogy ez kicsit off itt, de tudnátok olyan ATX-es 1155-ös alaplapot ajánlani ami rendesen működik OSX-el mondjuk 20 ezerig kb? Sajnos úgy néz ki cserélnem kell az enyimet.[ Szerkesztve ]
-
Pool_
tag
Sziasztok!
Az exFAT-ról van valakinek sebességbeli és egyéb tapasztalata? Mert ahogy olvasgatom ezt mindkét rendszer megenné írásra és olvasásra is. -
rooney8
aktív tag
jogos
win-en van már macdrive...
de a tuxera már megoldotta a problémát, most minden jó, kivéve a 64 bit... elvileg final cut-hoz kellene, de még nem próbáltam.majd ha egyszer esetleg fölteszem a lion-t, akkor majd átparticionálok mindent, de most ez nem oldható meg.
most, mikor már 90%-osan jó minden és már programokkal is jócskán teleraktam biztos nem rakom újra majd ha egyszer lesz lion-om, majd akkor dsdt-zek. de még mindig nem értem az miért jobb...[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Ezt a "nem tölt be a mac" dolgot ne erőltessük már, mert nagyon bántja a szememet.
Az operációs rendszer neve Mac OS X vagy Lion esetleg 10.7. (Nyilván verziótól függ az elnevezés utóbbi két esetben.)
A Mac az Apple hw-e. Tehát számomra a "nem tölt be a mac" egy döglődő iMac-et vagy MacBookot juttat az eszembe.
(#17205) rooney8: Vagy befejezed az OS X piszkálást és felraksz egy MacDrive-ot, esetleg egy boot camp driver alapot (amennyiben windowson elég az olvasás) a Windowsra és a tárolásra szolgáló lemezt HFS+-ra formázod.
[ Szerkesztve ]
-
Phantomhive
aktív tag
válasz rooney8 #17202 üzenetére
berkod a dsd-t és nem tölt be a mac?
nem lehet, hogy duplikálva van(rendszer partíció gyökerében is egy illetve az extra mappában is egy?) ill. pre-made dsdt vagy magad barkácsoltad? lehet, hogy rosszul van optimalizálva és azért hasal el.
-f kapcsolót érdemes használni cache ürítés végett.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Pool_
tag
válasz Phantomhive #17197 üzenetére
Köszönöm, valóban ezt még át kell akkor gondolnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Milyen házat vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Politika
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest