Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
spacer
aktív tag
Imessage regisztrálás, aktiválás probléma megoldásban tud valaki segíteni?
Tegnap működött, ma már nem. Tonymacx honlapján találtam egy leírást, hogy kell fixálni, de hiába nem sikerült.
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
bobooo
addikt
Üdv,
Van egy 10.8.2-m feltelepítve, viszont nem tudom, hogy hogyan tudnám életre kelteni az integrált HD4000-et.. Tudna valaki segíteni vagy belinkelni egy oldalt?
Konfigom:
i3 3225
Gigabyte B75M-D3H
4GB DDR3[ Szerkesztve ]
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Erre a gépre felmenne valamelyik OS X ? Lenovo ThinkCentre M55p
Egy GeForce 9400GT van benne.Szerk.: Még annyi, hogy csak 1 giga ramom van.
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
turbobusa
senior tag
válasz ThuG4LifE #19186 üzenetére
Tonymac-en néztem a konfigokat, ahhoz hasonlót állítanék össze, törekednék rá, alaplap, processzor, illetve vga benne legyen a támogatottak közt...
i5-ös processzort nézegettem, 2400, 2500... Alaplap Gigabyte olcsóbbik modellje, vga-t nem tudom még, igazság szerint ideiglenesen ott lenne a hd3000, amivel a hd tartalmak mennek... -
ubid
senior tag
Sziasztok!
A munkahelyem miatt kénytelen vagyok feltelpíteni egy OSx-et.
Elsőként csak virtualába fogom, VMware-el. Dell Inspiron N5010-es laptopra core i3-as procival.Esetleg valaki nem tud egy készen lévő VMware fájlt amit le lehet tölteni és csak be kell rakni és fut is ?
-.-
-
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Tervezek egy gépépítést, elsődlegesen haklit kívánnék tenni rá, direkt úgy válogatnám ki az alkatrészeket, hogy támogatott legyen Tonymac szerint. Ekkor kell kex-eket használnom vagy alapból rendesen felismeri a rendszer?
OS X mellé menne még Win7 is, külön hdd-t szánnék neki, hogy kulturáltan el legyen szeparálva egymástól a két rendszer.
Úgy nézne ki, hogy lenne három hdd: -OS X
-WIN7
-AdatNem tudom, ha Win7-nél csinálok mondjuk külön partíciót adat számára ntfs-el akkor látja s tudja rendesen kezelni az OS X ?
Hd7950 megy rendesen hakli alatt?
Főként editálnék OS X alatt, Final Cut nagyon bejött, jobban kézre áll...
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Dell inspiron 1525 megy a mac os x 10.6.8 vettem bele ocz ssd-t feltettem a trim-et de system-ben nem aktiv.Miért? Hogyan lehet elérni hogy működjön?
-
Xero
nagyúr
válasz filmesember #19171 üzenetére
Csak az App Store-ban lehet kapni. Ott vedd meg.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz filmesember #19171 üzenetére
Nincs a fórumon warez!
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
filmesember
csendes tag
Sziasztok!
Mountain Liont honnan lehet beszerezni? Persze nem az apllestoresos verzióra gondolok. Leszedtem már egy párat, de az unibeast nem szereti.
-
tDr1v3r
veterán
válasz bobooo #19167 üzenetére
"Mountain Lion Install Process:
1. BIOS Set SATA to Run AHCI
2. BIOS Set Extreme Memory Profile to Profile 1 to let the ram run at 1600MHz
3. BIOS, make sure the internal Graphic memory is set to 64M"disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
bobooo
addikt
Üdv,
Eljutottam már az USB-ről való bebootoláshoz az ML telepítésében, de megint csak hibába ütköztem. Bejön a választék, hogy miről legyen a tényleges telepítés, rányomok, hogy USB HDD. Ha simán bootol akkor a szürke Apple logóig jut el és utána ott megáll. Ha -v-vel akkor idáig jut el (Still waiting for root device). Ha -x-szel akkor idáig, hogy bejön a szürke Apple logó majd alatta elkezd forogni egy kör, de egy idő után feljön egy másik kör benne egy áthúzással... Mi a probléma? Hogyan tudnám megoldani?
Proci: i3 3225
Alaplap: Gigabyte B75M-D3H
4GB RAMAz USB-m amiről boootolok USB3-ba,a winchesterem meg Sata3-ba van bekötve, ha ez számít valamit.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
bobooo
addikt
Üdv..
Ahogy tapasztalom egyik iBoot-tal se megy fel a Snow Leopard (hogy később ML USB driveot csináljak), gondolom az Ivy Bridge-s proci miatt. Csak iBoot-tal tudom az SL-t feltenni? Illetve csak USB Drive-val az ML-t?
-
addikt
Sziasztok,
Win7 alatt hasznalok apple billentyuzetet, valakinek sikerult mar az FN, Eject billenytuket ugy eletre kelteni, hogy ne csak egy bizonyos progi tudja hasznalni, hanem lassa oket az oprendszer minden progiban?
Az FN-t akarnam beloni insertnek, mondjuk Autohotkey-el, de nem erzekeli mint keyt, s csak olyan megoldasokat talalok, hogy fel kell rakni egy progit, amivel mukodik az fn+valamilyen kombok, de nem lehet teljesen testre szabni, igy meg nem sokat erek vele, ja meg BootCampel allotolag mukodne, de azt meg hagy ne mar.
Az eject meg max csak arra kellene, hogy azt is tudjam remapolni, hogy ne csak disznek legyen ott. -
Phantomhive
aktív tag
válasz Mr. Teddy #19160 üzenetére
Hirtelen azt mondanám, hogy tedd újra bátran a windowst, de ML telepítő pendrive és/vagy egy rBoot cd legyen kiírva és legyen kéznél.
Ha megvagy a windows reinstallal, akkor berakod az egyiket, boot róla. Látni fogja az OSX-et, bebootolsz rá és lefuttatsz egy chameleon telepítőt. Ha még mindig a windowst erőszakolja be, akkor terminal alól fdisk -e paranccsal aktívnak jelölöd az osx partíciót.Ha ezek nem rázzák helyére, akkor nem jó a tippem
Ha nem kapsz jobb ötletet, akkor állj neki ennek szerintem.[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Mr. Teddy
őstag
Hali!
Újra akarom rakni a fárnya Windows-t. Egy vinyó, több partíció, Windows és Mountain Lion dual bootosan szépen megy.
Hogy tudom a Win-t újra rakni, hogy ne vágja haza a bootloadert és kb mindent? Anno elromlott minden, meg sem tudtam csinálni. -
odessa32
tag
Sziasztok. Belkin f5d8053n usb-s wifi antennahoz tud valaki kextet ml-re? Máté linkelt kb egy éve lionhoz, ha esetleg tudod mèg hol van, belinkelnéd ujra??
Bocs, vizibicikliről vagyok.
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Macbook-ot használok, de sajnos már csak múlt időben beszélhetek róla.
Viszont szeretném a továbbiakban is használni az OS X előnyeit is, de nem almás laptopon.
Eredeti telepítő van nekem, a telepítés menetére lennék kíváncsi, hogyan is kell hozzáfognom egy lenovo laptopon. Intel proci, azzal nem lesz baj.Előre is köszönöm!
ÜdvDon't hate the player, hate the game ...
-
AdamP900
tag
válasz Máté94 #19146 üzenetére
Köszönöm a helyreigazítást!
Reinstall megtörtént, mert rájöttem, hogy iMac -et nem szereltek Quadro és más típusú kártyákkal és ezért rinyált. Kapott egy 3.1 -es Mac Pro smbios -t és már is engedte a drivert felrakni. Ezt követően VGA csere majd GraphicsEnabler=No paranccsal tökéletesen indul és megy.
Mit csinál ez a parancs? Van ennek valami érezhető hátránya, hogy nem Yes -be van kapcsolva? Ha nincs akkor MB -ből fixálom a GE=No -t.Közben utánna olvastam és a grafikai teljesítmény kihasználásával csinál valamit. Kártya és OS függő ha jól értem/gondolom.Még egyszer köszönöm a segítséget! (Természetesen másoknak is, akik láttak el tippekkel!)
[ Szerkesztve ]
-- Nagy Ádám
-
AdamP900
tag
Akár mennyire is nem szerrettem volna ma rendszert rakni, csak az lesz belőle. Visszatettem a GTX 260-at addig még installáltam volna a drivert, erre azt írja nekem vissza, hogy ez a rendszer nem támogatja a Geforce illetve a Quadro kártyákat. Ebből kifolyólag már is nem tudom telepíteni az illesztőt. Megpróbálom úgy, hogy újrahúzom az OSX -et és még az elején felteszem a drivert.
-- Nagy Ádám
-
AdamP900
tag
Még fent van a rendszer, nem töröltem le. Másik géphez ha hozzádugom a vinyót és felrakom a drivert elvileg ugyan azt kell elérjem. Feltéve ha telepítésnél tudok választani meghajtót, hogy hova akarom telepíteni, de miért ne lehetne. Mindjárt meg is próbálom.
-- Nagy Ádám
-
AdamP900
tag
válasz Máté94 #19143 üzenetére
Tudom, hogy írtad, de nem tudom betölteni az eddigi rendszert. Ezért gondoltam rá, hogy újrarakom, de a pendrive-ról sem hajlandó indulni.
Viszont anélkül, hogy belépnék a rendszerbe, hogy tudok driver-ezni? Véleményem szerint sehogy.
ThuG4LifE:
Megpróbálom!
[ Szerkesztve ]
-- Nagy Ádám
-
AdamP900
tag
válasz #68216320 #19140 üzenetére
Semmi eddig. Annyi biztos szerintem, hogy az AGPM résznél akad el. Van képem is, mutatom.:
A szomorú még az, hogy nem tudok addig OSX -et installálni se, mert ugyan ez a hiba. Megpróbálhatom esetleg sima 10.8 -al, de nem tudom van e értelme.
[ Szerkesztve ]
-- Nagy Ádám
-
AdamP900
tag
Hali!
Megérkezett a megrendelt VGA kártyám, be is pattintottam a gépbe, viszont gyenlőre az OSX -et nem sikerül működésre bírni. Egy gigabyte -os GTX660 -ról van szó (nem Ti verzió).
Olvastam más külföldi oldalakon, hogy GraphicsEnabler=No -val és -v -vel el lehet indítani. Nos, hát nekem se ebbe a verzióba, se úgy ha megfodítottam a parancsok sorrendjét sem indult el. 10.8.2 -es HCL lista szerint Inno 3D -s 660 támogatva van ebből gondoltam, hogy a Gigás is jó lesz. Jelenleg 10.8.2 -es USB -s telepítőm van.
Valakinek van esetleg valami tippje? Nagyon remélem, hogy ez nem megint egy ördögi kör mint annó az alaplappal volt, mert akkor egy kis időre muszáj leszek búcsút inteni a hacklinek, mert nincs mihez nyúlni és új VGA -t venni...
A segítségeteket előre is köszönöm!
--
(Ha kellenének esetleg a gépm adatai:
Gigabyte Z68X UD3H-B3
2x4Gb Kingston HyperX
Gigabyte GTX660 OC 2Gb
Intel Core i7 2600 [nem k -s verzió])
-- Nagy Ádám
-
cellpeti
nagyúr
üdv
nekem is ilyesmi kérdésem lenne, hogy a Thinkpad T500ra fel lehet-e rakni valamelyik verziót.
CPU: Intel T9550
RAM: 2x1GB DDR3 1066MHz
VGA: Intel X4500MHD + HD Radeon 3600 256GB GDDR3
LAN: Intel 82567LM Gigabit
WLAN: Intel Wifi Link 5300 AGN
HANG: Conexant 20561 SmartAudio HDja van rajta webkamera(használom) és DP port is(nem használom), illetve BT is
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
matwood
csendes tag
Hali!
Szeretném tőletek kérdezni, hogy egy Lenovo IdeaPad S400-as laptopra fel tudnám-e tenni a ML-t?
Proci teljesen megegyezik a MacBook Air 11 Mid 2012-el, tehát azzal nem lenne gond, a hang, wlan, ethernet, usb3, stb.. érdekelne igazából, hogy menne-e.
Hang: Realtek ALC269
HDMI: Intel Panther Point HDMI
LAN: Realtek RTL8139/810x
WLAN: Intel Centrino Wireless-N 2230A válaszokat előre köszönöm.
Vitrex
-
tDr1v3r
veterán
válasz #68216320 #19132 üzenetére
Annyiból illegális, hogy tiltja az EULA a non-Mac gépekre a telepítést... meg ugye a Lion is eleve olcsón jött ki, a szoftver tényleges ára be van építve a forgalomban lévő Mac-ek árába.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
törölt tag
-
V.Stryker
nagyúr
-
törölt tag
válasz V.Stryker #19125 üzenetére
Kibontom hátha megeszed.
Többféle probléma miatt alkalmatlan ez a topik:
- No Warez van a leirásában:
Konkrétan ez a paksi gogyola nem csak ebben a topikban, hanem számos külföldi fórumban is baxxa a csörömet,mert: - osx mint olyan önmagában warez. Multkor jólfésülten betettem 12D32 elérhetőségét insanelyn mire kedves admin törölte mindenféle jelzés nélkül a linket.Pár privátváltás után:
- ins say: "No posting of copyrighted material."
- me say " all content kext, software update, patch is copyrighted material. Peace."
eljutottunk a kályháig,mármint,hogy nincs külömbség egy jólfésült applebaszomfaszom.pkg és a reverse engineered tesztelésre odahányt kextjeim közt.
Innentől kezdve természetesen anszapported insanely.Mert hát teszterek nélkül kextet írni még experteknek sem szok menni...- Keverik a társalgót a szakmai topikokkal:
Egy topik önmagában maximum teadélutánozásra elég.Ide max mosolyogni járok.
- Arrogáns lusta inkompetens tanithatatlan vállalhatatlanul önnálótlan elhasználók:
Ez a kedvencem.guglizni nem tud,érteni nem ért hozzá,de lépten nyomon leugat és
akadályozza az egyébként rügyező hajlandóságot a többiek tanithatóságára...
Amikor az ember éppen benne van egy probléma megoldásában rettenetes kellemes tud lenni egy/n/13312
darab lamrz/óvodás felkiáltás,pl anyu hová tetted a pizsamámat?Ezen körülmények mentén még mindig azt mondom hála istennek,hogy van nekünk egy saját osx86 magyar fórumunk 2006 óta...
ps:
csak neked
- az informatika nyelve még mindig az angol.
- windows egy cancer az ezzel kapcsolatos nyomorokat magasról...
"Néhányan segítenek, néhányan meg olyanok, mint te...."szerintem ha én nem segiteném a scenet akkor valószinüleg nem sürün nyomogatnátok magyarországon osx-et....
-
V.Stryker
nagyúr
válasz #92942848 #19124 üzenetére
Neked is el kéne egy virgács. Ha mindenki a baját keresse ki a googliba, akkor minek ez a fórum? Dicsekedni?
MÁsik kérdés, hogy neked eszedbe se jutott,hogy kishazánkba nem mindenki perfekt angol, de legalábbis a szakszöveget nem biztos, hogy érti? Ezért is írhat ide, mert olyan okosok, mint te, értik és néhányan még olyan segítőkészek is, hogy segítenek és nem a google-t szajkózzák.
Harmadrészt, pl én is néztem pár leírást, de többnyire mind úgy indul, hogy a pendrive-ot, hogy készítsd elő OSX alatt. B+++++++ windowsom van, most akarok osx-et, ha lenne osx-em, fosnék a pendrive előkészítésre, mert a célban lennék!!!!!!!!!!!!! Na, és akkor jövünk ide kérdezni. Néhányan segítenek, néhányan meg olyanok, mint te....
Boldog Mikulást mindenkinek!
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz V.Stryker #19117 üzenetére
High-t meg FullHD-t nem tudom, de haver 13"-os idei Air-jén zökkenésmentesen megy a Dio3, legalábbis amit láttam belőle... mondjuk azt nem tudom hogy milyen beálltásokkal tolta.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
V.Stryker
nagyúr
No, akkor egy utolsó megerősítést kérnék, hogy Mountain Lion futtatásához megfelelő lesz-e az alábbi konfig, még mielőtt a rendelés gombra rákattintok:
GIGABYTE GA-H61N-USB3
INTEL Core I3-2120
KINGMAX 8GB DDR3 1333Mhz
GIGABYTE GV-N650OC-1GI GTX650 1GB+a merevlemez meglévő OCZ Petrol 64GB-os, ennek cseréje már nem fér bele a keretbe.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Tudnatok ajanlani egy a GTX650-nel olcsobb, de ujonnan kaphato, OSX-el kompatibilis videokarit? Az elvaras a Diablo 3 full hd-s futtatasa lenne. Mit javasoltok?
-
-
sagit
veterán
Sziasztok
Barátnőm kipróbálná az OSX-et, én meg úgy is vevő vagyok a buherálásra, felraknám neki.
Melyik verzióval érdemes foglalkozni?Egy Dell Latitude E4300-as gépe van, mi nem fog működni OSX alatt? Mondom a specifikációt:
SP9600 2,53 Ghz
4 gb ddr3
4500MHD
GS45 chipset
64 gb kingstone ssd
intel 5100 AGN
intel 82801IB ICH9 ( hang)illetve még az apróságok amikből mi nem fog működni tutira?
bluetooth ( broadcom 365)
wwan kártya: dell 5530 HSPA
fényérzékelő,billentyűzet backlit,webkamera,mikrofon,touchpad plusz pöcökegérha nagyon sokmidnen nem működik akkor nem is szenvedek vele szerintem, előre is köszönöm a válaszokat!
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
V.Stryker
nagyúr
válasz bobooo #19107 üzenetére
Köszönöm.
A GTX650-nél mennyire számít, hogy Ti vagy sima, pl. Palit gyártású? Konkrtétan, ez jó lenne?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Windows alatt ha van egy Mountain Lion .dmg fájlom, akkor mivel írjam ki dvd-re,hogy később megfelelően használhassam?
-
-
Máté94
addikt
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Jövőhéten készülök VGA -t venni. A választásom egy Gigabyte GTX650 Ti lenne. Mennyire kompatibilis ez OSX -el? Kerestem google-ben is leírást, hogy hátha valaki kisírletezett vele, de semmi. HCL listába nem láttam feltüntetve (mondjuk hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi GTX260 sincs benne és flottul működik). A választ előre is köszönöm!
ui: Jut eszembe... ezekhez a 6xx -es kártyákhoz le kell majd szedni a CUDA drivert?
[ Szerkesztve ]
-- Nagy Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest