Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz szarkazsolt #18495 üzenetére
közeledben valakit megkérsz és segit elmagyarázni feltenni.
0 unix/darwin ismerettel nem fogod tudni felrakni
-
-
NTX
tag
ML Unibeast készítéshez kérek segítséget. megcsináltam leírás szerint az üres USB-t macen, csatlakoztattam az eredeti, appstoreból megvásárolt és bootolható pen drivera kiírt ML-t, viszont az unibeast nem akar elindulni a .app ML-t keresi. A tonymac Lion leírás alapján mindkettő jó lehet, vagy ez csak Lionra igaz? Újra csak a 10.8.1-et tudom letölteni, azzal próbáltam, de lefagy telepítés közben, már az elején (GA H61N-UBS3, i3 2105) ezért szeretném a 10.8.0-t megpróbálni.
-
törölt tag
válasz szarkazsolt #18492 üzenetére
miről telepited?
fakesmc kext miért nincs?
-
Prof01
veterán
Dual-boot-ot Win7-tel hogy lehet megoldani?
Gyárilag az OSX-eken van ugye a BootCamp, ezen kívül hackintosh esetében van más megoldás? Ami az OSXtől függetlenül működik?Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
törölt tag
válasz szarkazsolt #18486 üzenetére
fotózd le és posztold be.
-
törölt tag
Szeretnek usb telepito keszitesehez feltenni egy 10.6.3-at majd frissiteni 10.6.8-ra egy usb-re kotott ssd-n. Lehet telepiteni es futtatni az SL-t usb-rol? Mert eddig egy usb-s ata hdd-re probaltam tenni, de frissitesnel folyton KP lett a vege. Szeretnem tudni, h az usb lehetett a gond v. valami mas.
Zsivagooo: rosszul tudom h a lion telepiteshez 10.6.7 kell minimum?
[ Szerkesztve ]
-
szarkazsolt
csendes tag
-
törölt tag
válasz szarkazsolt #18484 üzenetére
10.7 minimuma 2GB ram.
strandlabdázni fog folyamatosan a gép.
-
törölt tag
válasz szarkazsolt #18482 üzenetére
Azt sem értem, hogy visszafelé miért nem kompatibilisek az op rendszerek.broáf.
10.7 elvileg felmegy a gépedre,ha 4GB ramod van akkor megoldható a telepitése.
-
szarkazsolt
csendes tag
Hali!
Van egy Toshiba Satellite A200 laptopom. A Leopard 10.6.6 csont nélkül felment, de sajnos az Xcode ujabb verziója miatt szüksgem lenne frissíteni, de nem megy. Azt irja ki, hogy erre a számítógépre nem lehet telepíteni a lion 10.7-et. Nem lehet mégis megerőszakolni valahogy ? Azt sem értem, hogy visszafelé miért nem kompatibilisek az op rendszerek. Tud valaki segíteni ?[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
lehet, vennék laptopot ... nem sok, kb 3-4 márka közül lehet választani asszem
szempont lenne, hogy osxet melyikre a legönnyebb feltenni?
nincs erről lista?
netbook-okról asszem volta HCL-t meg mcerás nézegetni, mert verziószámonként van
szóval lehet hogy a 10.7.1-hez odaírtak egy laptop-ot, de a 10.7.2-höz már nempiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ThuG4LifE
senior tag
Használ valaki Dell U2312HM monitort? Alapba csak 60Hz-et tudom beállítani, elvileg dual-dvi kábellal megy a 75Hz is, de nem akarok potyára kábelt venni, ha netán mégse lenne jó.
''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac
-
HollyBoni
veterán
Még mindig küzdök a billentyűzet kiosztás problémával, pedig feltettem azt is amit múltkor linkelt valaki. Nagyon fura helyen vannak a dolgok, a @ pl Alt Gr + Q. Ötlet?
-
rooney8
aktív tag
válasz Máté94 #18443 üzenetére
windows-on nem működik a leállítás, osx-en tökéletes (másodpercek alatt leáll) minden
windows 0:2 hackintoshha már szóba jött a windows... valami ötlet, hogy miért nem működik a leállítás? de már "generációk" óta... kb. volt azóta úgy 3-4 reinstall. win-re nem létezik ilyen dsdt-s cucc? mert osx-en is utána lett jó
-
q7poker
csendes tag
Hello. Mac OS X 10.6.8 van a gépemen de nem tudom hogy kell a videókártyát feltelepiteni igazábol azt se tudom hogy lehet-e egyátalán alaplapi videokártyát telepiteni mert hogy az van benne egy Gigabyte GA-G31M-S2L alaplapi videokártya? Meg lehet valahogy oldani hogy ne 1024x768 ba kelljen nézzem a monitort?
Display:
Type: GPU
Bus: Built-In
VRAM (Total): 64 MB of Shared System Memory
Vendor: Intel (0x8086)
Device ID: 0x29c2
Revision ID: 0x0010
Kernel Extension Info: No Kext Loaded
Displays:
Display:
Resolution: 1024 x 768
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes -
Prof01
veterán
Ezt az új ML-es Unibeast USB telepítőt csak saját Apple ID-ba belépve, valakinek a Mac-jén lehet elkészíteni? A telepítő fájlt (.dmg) nem lehet simán betallózni neki?
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
bobooo
addikt
Sziasztok!
Feltelepítettem a Mac OS X SL-t minden a telepitesnel hibamentesen ment kiirta h ujra inditja magat ujra is inditotta de szurek hatter apple logo alatta mozgo korrel mar egy ideje (15-20 perce) all (de a kor folyamatosan mozog.
Mi lehet a hiba?
-
Prof01
veterán
Optikai meghajtóból csak a tonymacx86 oldalán ajánlott Sony Optiarc-ot, vagy bármely másikat is lehet használni?
-
gergobaby
aktív tag
Üdv. Sokadszorra Maceznék, most egy notebookon..
Acer aspire 5732ZGről lenne szó
Intel T4300 proci
4 GB DDR3
Ati HD 545v Dedikált vga..
esélyek?
Köszi előre is a véleményt!
Ja és mennyire kell agyamentnek lenni egy Win8, Linux, Lion/ML triblaboothoz? 2-2 t már próbáltam egymást mellett több párosításban, de egy olyan furcsa helyzet állt elő, hogy nem ártana mind a 3at használnom.. 1 vinyó.. 3 partíció.. lehetséges?
Köszönöm, köszönöm, köszönöm -
Prof01
veterán
Bocs, nem voltam pontos, én a jack kimenetekre gondoltam. A digitálisat nem tudom használni a régi hangrendszeremmel sajnos.
Ohh, tényleg, a K végű 2600-asok drágábbak már...Egyébként ezek az összerakott hackintosh konfigok ugyanúgy frissíthetőek lesznek a későbbi OSX-ekre, mint a gyári Mac-ek, vagy erre nincs garancia?
Először egyébként egy Mac Mini vásárlásán gondolkodtam, (150k-ért tudnék a legújabból szerezni), de aztán jött a Hackintosh gondolat, hogy ha ebből az árból össze tudok hozni egy erősebbet, akkor megéri a szenvedni vele kicsit.
Máté94:
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Egy picit akadnak a flash videók. Ez vajon miért lehet? Próbálgattam chrome gyári flash-el, safarival és adobe flash-el, egyikkel sem jó. VGA-hoz nem raktam fel semmit, mert eddig nem éreztem szükségét. Lehet hogy ez a baj?
-
Xero
nagyúr
válasz Máté94 #18436 üzenetére
Úgy is volt. Mindent végig próbáltam. Mondjuk nálam lehet, hogy a realtek driver ami megfogja, de azt nem cserélem le. Sokkal stabilabb a működése nálam.
(#18437) Prof01: Hogy ne lenne 5.1? Egyedül a 7.1-hez kell a külön panel. Ezen túl van digitális kimenet is a világon.
Ha annyiért tudsz vadászni i7 2600-osat, akkor jó, de abból is csak a K végűek a nyerőek (HD3000 grafika).(#18439) Máté94: Asztali gépnél sosem hiányzott. Itt sem fog. MP-nál sincsen beállítva, MBP-nál is csak aksiról.
[ Szerkesztve ]
-
Prof01
veterán
Köszi!
Alaplapban azt hiszem a GIGABYTE GA-Z68MX-UD2H-B3 lesz a nekem való nyerő választás, mert a tiéden nincs, ha jól látom 5.1-es hang, arra pedig szükségem van.
Prociból ez a 2105 használtan nem igen van, újonnan pedig húzós a 40k-s ára. Akkor viszont lehet jobban járok egy használt i7 2600-ossal szintén ennyiért?
Ram jónak tűnik nekem is, illetve a többi szintén.
SSD-vel akkor ezek szerint működik rendesen minden funkció, mint Win7 esetében (TRIM, Garbage-collection, stb.)?
Wifi adapterből melyiket szabad választani?tDr1v3r: Ja, értem.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz Prof01 #18427 üzenetére
Gigabyte - Z68MA-D2H-B3
Intel i3 2105
Corsair Vengeance LP 8GBEzek vannak nálam. Ezen kívül van még OCZ Agility 3 is és WD Green 2TB is.
A HD5870-ről nem tudok nyilatkozni. (Pontosan adataimnál.)A lényeg, hogy közel vanilla rendszer építhető erre. A működéshez csak alc889, realtek ethernet és usb3 kext kell, valamint a Trim-et kell bekapcsolni. Minden más out of the box megy HD3000-el.
Az USB3-al elviekben vannak még kisebb-nagyobb gondok egyeseknél, de eszköz hiányában én ezt nem teszteltem. USB2-es eszközök kiválóan mennnek rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Prof01
veterán
válasz tDr1v3r #18429 üzenetére
Szóval nem feltétel, hogy HD3000-rel szerelt CPU legyen, ha a különálló VGA kompatibilis?
Mert itt azt olvasom, hogy ajánlott: [link]
("We recommend Sandy Bridge Socket 1155 CPUs with HD 3000 integrated graphics, even if getting a separate graphics card. ")Máté94: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Egy Hackintosh gépet tervezek összeállítani, de kis segítségre lenne szükségem hozzá.
A nagyjából elképzelt konfig:LGA1155 alaplap max. 25k ?
intel SB i3 CPU max. 30k (használt is lehet) ?
8GB DDR3 ram max. 13k ?
64GB OCZ Agility3
1,5tb WD Green sata2
Ati HD5870Ez mennyire felel meg a 10.8 ML követelményeinek?
A kérdőjeles alkatrészekhez ajánljatok valami megfelelőt legyetek szívesek (ha jól tudom a többi kompatibilis)![ Szerkesztve ]
-
DJackson
tag
Sziasztok!
Egy kis problémába ütköztem mikor liont vagy mountain liont akarok telepíteni.
lap: GA-P55-UD3R
proci: i5-750
vga: ATI 3400 - 512 MBNos iBoot-al be tudok bootolni és transmac-el létrehoztam az usb kulcsot a telepítőnek. AHCI meg HPET bios beállítások rendben vannak. Az alaplapom megfelelő dsdt.aml fájlját betettem a /Extra könyvtárba. Legújabb BIOS verzióra frissítettem és hozzá tartozó dsdt-t választottam. Be is jön a a chimera, és ki tudom választani a boot médiát. Sajnos azonban itt megáll a tudomány.
-v kapcsolóval látszik hogy elindul valami. Az irás, hogy custom DSDT-t használok is látszik. Jön kb 30-40 sor kiírás, írja a procit ramot, vga típust, és mikor kiírja hogy starting darwin, utána egy fekete képernyő fogad, és sehova nem lehet lépni. Csak a reset gomb marad.
Szerintetek mi lehet a probléma? Ha GraphicsEnabler=No -t beírom, akkor is ez van. Gondoltam a videokártyára. Így kerestem egy kext-et ezt találtam ati kext és ezt a zipet kicsomagoltam, és a 2 benne lévő könyvtárat betettem a /system/library/Extensions mappába úgy ahogy vannak. Lehet hogy ezt rosszul csináltam? Úgy tűnik semmi hatása nem lett ennek a műveletnek. Nem tudom már hova legyek bánatomban
Köszönöm a segítséget előre is:
Daniminden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
Mr. Teddy
őstag
Na, közben kipróbáltam úgy a boot-ot, hogy a Graphic Enablert No-ra állítottam. Így bebootolt, szal valóban a HD4850-essel lesz a baj. Amit nem értek, hogy így bebootolva a multibeast-tel feltettem a HD48xx-es kext-et, de nem indult.
Megpróbálom verbose-ba, mert tettem be más kext-et is, lehet most amiatt akadt ki... -
sp@rtan
senior tag
Helyhiány miatt átlaktam a HD5770-emet PCIe x8-ba. Gondoltam nézek egy Geekbenchet, hogy látható-e a ponton a lassulás (elvileg 1-5%-ot lassulhat), de csak többet mértem.
-
sp@rtan
senior tag
válasz Phantomhive #18415 üzenetére
Ez van már nekem is. De jó tudni, köszi!
-
DanielK
addikt
válasz Phantomhive #18415 üzenetére
Nézd meg a Pear OS-t. [link]
-
Phantomhive
aktív tag
válasz sp@rtan #18410 üzenetére
nekem is így volt, de jött egy firmware frissítés(EPC3925-ös cisco router)
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125551-120412c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125551-120412c.bin
Firmware Build Time: Apr 12 10:10:22 2012és amióta ez van rajta, megy minden ilyen hálózati dolog lan-wlan között.
itunes wi-fi sync, stb..@(#18414) zsivagooo: ez szomorú. Ubuntuval bohóckodtam pár hete.
Egyszerűen nincs türelmem ahhoz, hogy állandóan libraryket vadásszak a neten ahhoz, hogy fusson valami program. és a legtöbbször az apt-get install paranccsal se sikerült begyűjteni, amit akartam.
a linux nekem nem elég amerikai-ready. maradok windowsos pistike[ Szerkesztve ]
[...] and on the sixth day God created Manchester
-
törölt tag
válasz Phantomhive #18400 üzenetére
nincs ammyi pénzed/nem rentábilis.
ubuntut rá. +1
-
Xero
nagyúr
válasz sp@rtan #18410 üzenetére
Mi elkezdtük beállítani egy rokonnál a hálózatot normálisan (Linksys 24 portos gigabit switch, Linksys 8 portos 100-as switch, TP-Link TL-WDR4300 router, több kábeles végpont - kettő iptv, több wireless kliens, CAT6 és CAT5E kábelezés), de ez a ZTE förmedvény volt a legalja a dolognak.
-
Mr. Teddy
őstag
Nos, neki futottam mégegyszer. iAtkos 10.7.2, szépen felmegy, ethernet kextjét belövöm, lesz net. Nyomok egy update-et, és újraindítás után nem indul.
Ez a végső sora a verbose-os indításnak, de ha kell lőhetek egy fotót is.
com.apple.launchd 1 com.apple.coreservices.appleid.authentication 100 Exit timeout elapsed (20 seconds). KillingVan valami speckó módú frissítés 10.7.4-re?
Esetleg próbáljak be egy ML-t feltenni valami bootolós cuccal? (iBoot volt régebben amikor még nem iAtkost próbáltam).Konfig: P5B-E Plus, HD4850, E8400
Most egy realtek PCI-os hálókártyát használok, az alaplapi valamiért szarakszik, lehet kihúzom és megpróbálom majd a nélkül felrakni, asszem anno ment update rendesen, bár nem emlékszem pontosan.
mod: Ja és még egy kérdés, ha feldobom a 10.7.2-t, utána valahogy rá lehet telepíteni az ML-t?
[ Szerkesztve ]
-
sp@rtan
senior tag
Na meg is van a TP-Link WDN4800.
Semmi haxolás, bepattintottam és megy.
DHCP+fix IP ezzel sem megy, DNS címet meg a router IP címét nem kapja meg (szerintem ez a T-s hulladék routernek köszönhető).
Manuálisan beírtam neki minden címet, akkor végre lett fix IP-m, restart után is (nem úgy mint ethernet+Lnx2Mac-kel).
Internet sebesség azért nem olyan stabil mint kábellel, de szerintem ez a router hibája, mert más WiFi-s eszközökön is tapasztalható.
(W)LAN-on másolást most nem tudok mérni.
Sleep után egyből van internet (mert ugye LAN+Lnx2Mac-kel nem volt..).Ha valami érdekeset tapasztalok még, akkor azt megírom.
mod:
Megpingeltem a routert, elég nagy a szórás a válaszidők között. Kell egy új router.
round-trip min/avg/max/stddev = 1.150/38.492/428.414/90.175 ms[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz Phantomhive #18400 üzenetére
Múltkor találtam valami drivert is (x3100-aséból mókolt) amivel alapba lehetne váltani felbontást, csak pont most nem találom...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Óra topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PlayStation 5
- Peugeot, Citroën topik
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest