Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Phantomhive

aktív tag

válasz Pool_ #17187 üzenetére

alapvetően egy HDD-n tárolni azért nem szerencsés, mert ha ez ember nem rendelkezik még rutinnal(melyik kezdő rendelkezik azzal?) akkor könnyű beborítani az osx-et, ha nem előre válogatott hardware telepíti az ember.
    ilyenkor szét lehet cseszni az egész partíciós táblát, a bootprogramot és nem nehéz olyan állapotot elérni, hogy egyik rendszer se fog rendesen bebootolni.
    erre vannak mentő lehetőségek, mint pl. kiírni cd-re vagy pendrivera egy iBoot nevű programot, ami elméletileg be tudja bootolni kívülről az osx-et, de nem vagyok benne biztos, hogy az nem alap boot configgal tölti-e be az OS-t.
    a másikk lehetőség az az, hogy a windowsban szál el valami és nem hajlandó többet bootolni. mit csinálsz? persze,hogy beteszed a windows dvd-t, bootolsz róla és nyomsz neki egy javítást.
    a windows fel fog állni, de kilövi a bootloadert a winyódról, aktívvá teszi a windows partíciót és lehet csomót genyózni, hogy iboot alól megint osx és onnan helyrerántod az osx-et(aktiválod a partíciót, visszateszed a bootloadert, stb..)

nem mondom, hogy nem lehetséges egy winyón a két rendszer, de nem életbiztosítás.
    nem tudom, hogy mi célod van az osx-el, de ha csak ismerkedni akarsz vele, akkor talán annyira nem lesz érvágás, ha egyszer csak elszáll, mert valamit elbabráltál.
    a windowst elméletileg nem kell félteni, mert az mégis csak pc-re van kitalálva :))

én millió topicot olvastam ilyen és hasonló esetekről az osx86 fórumokon és ezért említem meg rögtön az elején óvaintés képpen ezt a dolgot. ha bátor vagy és tudsz angolul(értsd.: googlet tudod használni és el tudod olvasni a releváns topicocat), akkor ess neki bátran. :K

[...] and on the sixth day God created Manchester

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés