Új hozzászólás Aktív témák
-
horitomy
tag
Képet nem tudok a 331-es házamról linkelni most de: Én kivágtam a 12cm-es gyári ventinek a rácsot teljesen a gép hátulján. Közel 2x nagyobb lett a légszállítása! Az alaplaptól kezdve a prociig mindennek csökkent a hőfoka.
Nekem ez az egyetlen gyári 12cm-es venti van csak a gépben, mely maximálisan elég, hiszen most, hogy az emeleti szobámban 31-32 fok a szobahőmérséklet, valamint van a gépben 3000-en járatott dual core, a sütőnek is nyugodtan nevezhető hd4850-ről már nem is beszélek, ennek ellenére soha nem volt melegedési problémám. A hdd igaz nem 30fokos hanem 35-36. A kánikula ellenére idleben a proci nem éri el a 40fokot.Füstölőt szoktam gyújtani a légszállítás ellenőrzésére. A füstöt a gép elejétől 4cm-re már beszívja bármilyen magasságából, mely igaz a gép oldalán lévő rácsnál is.
Tehát feleslegesnek tartom egy jól szellőző háznál a ventilátorokkal való telepakolást.
Vágd ki a rácsot a gép hátulján! (Ne az elején!)
-
S.Y.S.
aktív tag
Látom te is küzdessz a Noctua-val/végül mér döntöttél mellette /, a problémám kb ugyanaz, oldalt kell hogy beszívja a levegőt, mert teli ajtós a ház, utánna egy rácsozott ajtó ami tartja a levegőszürőt, levegőszűrő és még utánna jön a fém rácsozás a 7végén neki kell essek az új háznak , ez így nem állapot.
Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
Henk
veterán
Egy 1200-as Noctua-nak 10cm-ről nem érzed a légszállítását?
Jól szerelted be,nem a szívó oldal felől nézted? (csak vicc volt)
Esetleg azt nézd meg,hogy nem közvetlenül a venti mögött hanem felette,mellette sem jó a légszállítása mert van olyan venti ami nem koncentráltan fújja hátra a levegőt,hanem jobban szétszórja.
De ez is hülyeség mert azt is érezned kéne ha mögé rakod a kezed. -
spln
tag
Értem. Nekem hátra max 9es menne (kicsi a kunyhó ).
Tényleg nekem a passzív kari eszembe sem jutott tied az 2slotos kifelé fújós?
Én a TX2-re akarok most újat, gyári nekem rezeg eléggé, és majd az megy előre valami gumis felfogatással, gondolom úgy majd huzatosodik a helyzet.
3100 nálam is megy plusz fesz nélkül, te lapod mennyit ad alapból? (enyém 1,33V körül de azt sokallom..)
Kép nem fontos, csak gondoltam ha van esetleg készen akkor könnyebb, mint leírni"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
Házba neked hány venti van? és hol?
Csak mert nekem is ugyanolyan procim meg hűtőm van, de hőmérsékletek 4-5 C-vel magasabbak (pedig most csak alap órajelen van). Nekem hátul van egy 8as kifúvó (ház sajátja fordulatot légszállítást nem tudom... de halk )
A CM Elite a rácsos előlappal biztos szellős. Meg ahogy néztem a te lapodon "normálisan" áll a hűtő, mármint enyémen úgy van a foglalat hogy csak 90fokkal elfogatva lehet feltenni a hűtőt (tehát a venti lentről felfelé fúj )
Gondolom ezek okozzák a különbséget
Ha képet tudsz mutatni róla úgy is jó"Danger! Avoid death!"
-
S.Y.S.
aktív tag
Ha a vinyók elé teszed közvetlen, az tuti bejön majd nekik.
Nálam annyit lehet tenni, visszateszem a régi ventit vagy eltávolítom ezt előről és közelebb teszem a vga-hoz valamilyen barkács módszerrel.
Oldallap vágás nem játszik, drága volt a házikó.Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
S.Y.S.
aktív tag
A Noctua NF-S12-1200-höz van szerencsém és majd lesz egy teszt is amiben benne lesz, csak baromi lassan megy a fogyasztható verzió előállítása .
Amit ennél a ventinél tapasztaltam, hogy inkább közelre és koncentráltabban nyom több levegőt a többi ventihez képest. Tehát ha közel van hozzá a hdd/procihűtő akkor egészen hatékony lehet. Előre szereltem be a házba és semmit nem számít bele a hőfokokba/egyet se /. Procin nem néztem mit tud.Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
Gorneck
legenda
Biztos ezt a ventit szeretnéd? 38mm vastag...nem 25ös. Ez már elfér...és nagyon jó választás...
Az alaplapodon mennyi csati van amit a bios képes vezérelni? 2db? Ebből mennyi PWM-es csati?!
Gorneck#1239
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest