Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Assetto Corsa Competizione
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
Új hozzászólás Aktív témák
-
spln
tag
válasz PiciKenny #6686 üzenetére
hát én még nem cseréltem le, de egy ilyet néztem ki a gyári helyett.
az enyém (bár még nem reped ) eléggé rázkódik és tényleg berázza a bordát a ház és az oldal lap pedig jól felerősíti...egy újítás a TX-hez képest, hogy a TX2-n csavarral van felfogatva a venti, nem pedig gumi pöcökkel, ami csillapítaná a rezgést és a régin 4pines pwm venti volt. felmerül a kérdés, hogy ez mért volt jó...
szétszedtem a hűtőt, méregettem és arra jutottam, hogy normál 92mm-es ventiből bármilyet rászerelhetsz, mert ilyenhez passzol a lyuktávolsága. lecsúsztatod a gyári légterelőt és a négy csavarral ráfogatod az újat. szerintem ennyi, de amíg nincs meg az új venti nem tudom kipróbálni
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz PiciKenny #6714 üzenetére
Hát nekem 5000+ ~3GHz 36°C körül az idle (1400~1500rpm). Nem tudom E2180nak kevesebbnek kellene-e lenni, de szerintem az nem sok. Bár azzal, amit linkeltél légszállításba tuti nem lesz gond, de a csendről lemondhatsz Persze kinek mi a fontos
Mondjuk házad szellőzése is fontos lehet én pl gyárit beteszem majd előre befúvónak gumifelfogatókkal
Én első sorban a rezgések miatt akarok másikat engem kicsit zavar ez a brummogó hang, bár egyáltalán nem vészesAmit linkeltél az nem olyan sok, ha azt nézed, hogy szabályzó is van vele, és elvileg egy hőérzékelő is a gyártó szerint.
Esetleg próbálj meg két ilyet az még 2 is kevesebbe van (bár ennek a légszállításáról nem találtam adatot, de itt mintha azt írták volna, hogy nem rossz)[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
-
spln
tag
"There are no additional smoothing capacitors, which are usually used in such circuits to clip reverse voltage surges and protract the front-decay of switching impulses in the inductor coil. It leads to a noticeable component in fan noise - co-called engine popping (noises in the stator-impeller block caused by switching inductor coils)."
forrás: link
Lehet, hogy te ezt hallod a ventid motorjából bár csak nagy vonalakban értem mi is ez
[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz Hurkaleves #6853 üzenetére
akkor neked lehet hogy ilyen is jó lenne:
ezt Revoltec honlapján láttam és elvileg nálunk is kapható
[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
nekem nem volt ilyenem, sőt soha nem is láttam
csak emlékeztem hogy láttam már ilyesmit gondoltam hátha segíthet, de a tapasztalatokkal nem szállok szembede olvastam már arról is itt ph-n hogy radír is bevált rezgés csillapításra
(árban tuti nem sok és barkácsolókedvű felhasználóknak egy próbát lehet megér )"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz Hurkaleves #6890 üzenetére
Szerintem, elég frankó lett és mint írtad a célnak is megfelel.
Talán a rács ügyében is körbe nézhetsz az Obi-ban, hátha találsz valamit"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz Veriakilis #6913 üzenetére
ezt mihez akartad?
mert én hsz-emhez nem kapcsolódik szerintem
amúgy szép vállalkozás a projekted[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
Olyanokkal fog menni, mert abból a 4tűs csatlakozóból a ventihez csak 2 drót megy (+12V és GND / piros és fekete). A 3tűsben a harmadik (sárga) szál a fordulatszám méréshez szükséges.
Tehát ha az átalakítóval 3tűsre alakítod és azt bedugod a szabályzóba, akkor a szabályzás működni fog, csak fordulatszám visszajelzést nem fogsz kapni (szóval ha esetleg lcd kijelzős a panel akkor nem jelenik majd meg a fordulat...)
Ki nem próbáltam, de elektronikai ismereteim alapján így logikus.."Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
Házba neked hány venti van? és hol?
Csak mert nekem is ugyanolyan procim meg hűtőm van, de hőmérsékletek 4-5 C-vel magasabbak (pedig most csak alap órajelen van). Nekem hátul van egy 8as kifúvó (ház sajátja fordulatot légszállítást nem tudom... de halk )
A CM Elite a rácsos előlappal biztos szellős. Meg ahogy néztem a te lapodon "normálisan" áll a hűtő, mármint enyémen úgy van a foglalat hogy csak 90fokkal elfogatva lehet feltenni a hűtőt (tehát a venti lentről felfelé fúj )
Gondolom ezek okozzák a különbséget
Ha képet tudsz mutatni róla úgy is jó"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
Értem. Nekem hátra max 9es menne (kicsi a kunyhó ).
Tényleg nekem a passzív kari eszembe sem jutott tied az 2slotos kifelé fújós?
Én a TX2-re akarok most újat, gyári nekem rezeg eléggé, és majd az megy előre valami gumis felfogatással, gondolom úgy majd huzatosodik a helyzet.
3100 nálam is megy plusz fesz nélkül, te lapod mennyit ad alapból? (enyém 1,33V körül de azt sokallom..)
Kép nem fontos, csak gondoltam ha van esetleg készen akkor könnyebb, mint leírni"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz szubence #7010 üzenetére
Üdv!
Szerintem procira egy CM Hyper TX2 jó lenne, esetleg egy AC Alpine 7 vagy Alpine 7 Pro (ez a kettő teljesítménybe kb ott van, mint a gyári csak halkabban).
Vga hűtőkkel nincs tapasztalatom, de egy szellős ház + 1-2 ház venti vga-nak is tuti jót tesz (egy jó ház amúgy is sokat halkíthat a gépen).
Egy új 12-es ventis tápot is érdemes lehet megfontolni, mondjuk FSP 400PNF (talán 350PNF is elég lehet) vagy Gigabyte Superb 460
nekem pl. Superb van, nagyon halk és most csak 7k körül van[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
Hát ahogy néztem képeket arról a házról a wincsik előtti venti a proci felé már nem sok levegőt juttat.
A procihűtő ventije vízszintesen vagy függőlegesen szállít?
mert ha a hátsó ventire merőlegesen akkor lehet, hogy a kettő csak egymás hatását rontja.
Amúgy nagyobb fordulat szám nem feltétlen jelent sokkal nagyobb légszállítást is, de persze rosszabb eredményt semmiképp nem kellene hoznia..
A hűtőt gondolom levetted a venti cseréhez, talán lehet hogy nem érintkezik jól a procival a hűtő vagy mennyivel rosszabbak az eredmények?S.Y.S.:
és mivel végezted a "beavatkozást" ?
csak mert én is gondolkodom ilyesmin..[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
üdv!
hát erről a túlnyomásos dologról nem nagyon hallottam eddig (és gondolom jelentős nyomás nem is érhető el)
de van benne logika ha befúvó rész erősebb a levegő úgyis kijön valahol (vagy kidurran a ház ) így gyengébb=halkabb kifúvó is elég
ha a vinyok a fenti részen vannak akkor az első ventiről szinte semmi nem jut az alaphoz, főleg a melegedősebb (proci, északi híd, ram) részhez. ha a vinyok lent vannak akkor is max a vga kap belőle szerintem.
a befúvó áthelyezése lehet látványosabb javulást eredményezne, mint erősebbre cserélni.[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
szerintem 5,25ös helyekhez kellene egy ventit betenned az valószínűleg javítana a helyzeten.
a borda meg nyilván hűvösebb, mint a proci főleg fentebbi részein, lap meg úgyis valahol a proci alatt/mellett mér, ahol sokkal melegebb a helyzet.
tuningnál az NB is fokozott terhelést kap, így nyilván az is jobban melegszik.egyébként valószínűleg a passzív vga is sokat dob a helyzeten hőmérsékletileg
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz silent84 #7056 üzenetére
Üdv!
Nekem is ilyen procim van (vagyis a szorzó-lock mentes BlackEdition.. de az most mindegy) 1,28V-on megy, 1250 körüli fordulattal 32°C-on tartja a TX2 (idle, netezés, msn, film stb közben). Leginkább a rezgésekkel van gondom a hűtőnél, illetve 1500~1600rpm körül eléggé megjön a hangja, most keresek rá én is új ventit.
Táphoz nálam is elég közel van, és az alapomra csak úgy lehet feltenni, hogy függőlegsen fújjon (pont bele a tápba..), a levegőt pedig a passzív vgatól szívja be (vgatól kb 2, táptól kb 5 centire van). Ennek ellenére elég jól hűt, pedig csak egy hátsó 8-as venti segíti.
A TX mellett szól az ár/teljesítmény arány, de egy halkabb venti kellhet rá, úgy az ára több. A freezer pro nincs olyan jó, de halkabb a ventije. A Noctua pedig mindent tud, de ennek ára van...Tápok közül szerintem a Giga Superb elég, mint írtad az FSP-kkel azonos a bele. A VX450-ben jobb bél van, de meg is kérik az árát. Nekem Superb van, ismerősömnek VX450, mindkettőt láttam, hallottam. VX tuti szebb, hosszabb harisnyázott kábelek, nagyobb teljesítmény, több csati. Te írtad, hogy csicsa nem érdekel, az mATX házba a kábel tuti elég, és a plusz teljesítményre sincs szükség. Hangban pedig szerintem nincs különbség, rezgésekkel sincs gond, mindkettő szinte hangtalan (csak hátul a rácson hallható kis szélzaj, de az csak passzívban nincs szerintem).
Szóval lehet egy alternatíva, hogy megveszed a Superb-et, és amit a VX450-hez képest spórolsz, azzal megtoldod a TX2 árát és megkapod érte a Noctuat.
(esetleg Superb + TX2 + új venti és még marad is... )Hosszú kérdésre hosszú válasz
[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz gunfero #7073 üzenetére
Nyugdíjasnál kérdezz rá, szerintem tud ajánlani halkabb ventit hasonló teljesítménnyel.
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz kosztalaci #7078 üzenetére
helyedben CoolerMaster-be nézelődnék, Centurion-okat pl szokták szeretni (590, 690).
tágas, szellős, jól szerelhető, bár a sok rácson zaj jobban kijön..."Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz engedics #7086 üzenetére
Üdv!
Először is Everest nem mindig mér jól (nekem is Asus lapom van és azon sem, bár nekem lefelé téved). Próbáld meg az Asus saját progiját a PC ProbeII-t, nálam az kb hihető értékeket ír ki. <link>
Esetleg kézzel ellenőrizd: 50°C körül azért már süt a borda
Szerintem hátra érdemes lehet egy nagyobb venti (látom nagyobbnak is jó a hely).
VGA-hoz meg próbáld ki a Gamer HUD nevű progit (Noe76nak is segített a passzív 9600GT-n)Egyenlőre nincs más ötletem.
Egyébként nVidia chipsetek úgy hallottam melegebbek.
Más: M2N-E-n hogyhogy csak 1 bridge van??"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz engedics #7105 üzenetére
Közben utána néztem az nForce 570nek:
"Az nForce 570 Ultra az SLI utótaggal ellátott felsőkategóriás chipset egychipes változata.." bővebb
Szóval tényleg egy bridge van rajta, a bordázott rész csak a feszültség szabályzó rendszereket hűti."Az alaplap heat-pipe elvű passzív hűtése felül a processzorfoglalat mellett található FET-eket, alul pedig a chipsetet hűti. Hatásfoka jónak nevezhető, a FET-eken található nagyobbik, lamellázott bordát csak 40–45 fokig, az alsót viszont 50–55 fokig sikerült felhevítenünk használat közben 25 fok körüli szobahőmérséklet mellett..." PHteszt
ezek szerint az 50°C is normális érték.A Giga lap jó választás, és hűvösebb is lesz. Az X770 jóval fejlettebb chipset, mint az nForce 570.
Nálam X580 35~40°C körül van.
ja és szerintem MA770-DS3-ra gondoltál[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz b05styp #7118 üzenetére
Üdv!
Én táphoz inkább erősebbet (nagyobb légszállításút) venném, az általában úgyse max fordulaton megy.
Házba több venti van úgyis oda mehet a Noiseblocker.
Procira meg talán két Noiseblocker és akkor hang is légszállítás is megoldva (vagy a gyári mellé egy).
Ha valahol meg fontos hogy világítson is akkor oda az Aerocool."Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz b05styp #7132 üzenetére
Hát szerintem is először próbáld kideríteni a gyári ventije hány cfm.
A gyári venti valószínűleg túl van méretezve (a mérnökök szeretnek pesszimisztikus esetekre is felkészülni + vannak szabványok stb..), azért sokkal gyengébbet nem ajánlott beletenni.
Bár a házadban alul van a táp, így hűvösebbet szív be mintha a proci fölött lenne.Egyébként ha ilyen tápod van és a Spire saját ventit tett bele, akkor honlapjuk alapján legalább 70-80 cfm de lehet 96 cfm is akár
Szerintem nézz be/kérdezd meg itt is
Mostanában épp volt szó ilyesmiről"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz portoky #7142 üzenetére
Szerintem nézz be Nyugdíjashoz, nála olcsóbban nem-igen találsz 12es AC-t
(#7139) p0c0k:
Képeket megoszthatnál a néppel!"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz martin555 #7144 üzenetére
Még az Asus SilentKnight II is szóba jöhet, formája miatt jól elfér nagyobb heatpipe-os hűtések mellett.
PH teszt:
Asus SilentKnight II
Cooler Master Hyper 212"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
Van itt egy logoutos teszt.
Szerző egy ilyen Aerocoolt kötözött fel Accelero S1-re, kérdezd meg a tapasztalatokról, cikkben dicsérte amúgy.
Ide is benézhetsz, Nyugdíjas is forgalmazza mindkettőt, sok tapasztalata van ventikkel és biztos mond valami véleményt róluk.(#7149) LordDarkness:
Szerintem Accelero S1 neked is elég lehet, egyébként kártya saját topikjában biztos mondanak valami okosat.És azzal a silverrel marha jól néz ki
[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
Létezik ilyen, például ezek közt, és Slip Stream-ek még halkak is azt mondják.
Ezt a teljesítmény azért nem lehet hang nélkül elvárni Az a gond, hogy a halkság és a légszállítás fordítottan arányos...(#7154) Wuff és (#7155) Tibord:
Szerintem mindketten nyugodtan nézzetek be, Nyugdíjashoz, aki előszeretettel segít ventis kérdésekben.és az árai is kellemesek[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz Viperator #7161 üzenetére
Az attól függ mit értesz jó alatt..
A nyári ventik általában nem a leghalkabb modellek, viszont egy átlagos konfigot gond nélkül hűvösen tartanak; ha pedig a lapod szabályozni tudja őket akkor betudod állítani a számodra megfelelő hangok/teljesítményt.Ha a minél halkabb gép a lényeg, akkor AC-t, Sythe-t vagy Noctua-t bele; ízlés és pénztárca szerint
[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz DerStauner #7169 üzenetére
Szerintem a vga alá nem érdemes tenni ventit, mert ott nem tud mit kifújni meg accelero is felfelé tolja a levegőt úgyis.
Szóval érdemesebb lenne fölé hátra kifúvót meg elöl lent befúvót és akkor onnan kapna friss levegőt."Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz jodován #7176 üzenetére
Szerintem a Freezer 64 Pro elég lesz rá simán, ha szerencséd van akkor az 5000+ 1,21~1,22V körül is vinni fogja az alap órajelet.
Nekem pl 1,25re van állítva és így megy 3GHz-t (bár nem tudom mennyi lenne az alapfesz pontosan, de "Auto"-n többet szokott adni az alap).
Hátra meg egy 92 mm-es AC pwm venti (AF9225 pwm vagy Fan 9 pwm), így akkor a kettő együtt tud menni a proci venti csatlakozójáról és mindkettő szabályzott lesz.
A hátsó helyről még én kivágnám azt a méhsejtes rácsot és tennék helyette valami ilyesmit, kevésbé akadályozza a légáramlást és szinte semmi szélzaj nem keletkezik rajta. Gondolom a csend is fontos lenne"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz Antigabo #7201 üzenetére
Nem tudom milyen alap, de van ahol biosban be lehet állítani, hogy DC vagy PWM szabályozást használjon. Ha a ventid csatlakozója 3tűs, akkor működik a fix ellenállásos/potis fordulatszám szabályozás.
Ha pwm venti (4tűs csati), akkor nem tudom hogy lehetne az alapfordulatát módosítani (a pwm működéséből adódóan lehet hogy bonyolult is..)"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz Antigabo #7205 üzenetére
Fogalmam sincs róla csak hsz-t gyűjtök...
Számomra továbbra sem derült ki 3 vagy 4 pines ventit akarsz hajtatni a 4pines alaplapiról, illetve az sem hogy milyen alaplap.
Ha a pwm jelet akarod kisebb fordulatúra venni, ahhoz kell egy digitális egység, ami a pwm jel low szintjeit megnyújtja.
De ha a high szinthez tartozó feszültséget csökkented le akkor is kisebb fordulatot fogsz kapni (csak épp a pwm lényegét öli meg ez a módszer..). Illetve lehet, hogy a szabályozás nem lesz olyan egyenletes mintha tényleges pwm szabályozás lenne.[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz AXisBOLD #7206 üzenetére
Az általánosan elterjedt módszer, hogy elől fúj be hátul ki.
Előre be is fér a 12es ZM-F3, hátra elvileg csak 8as fér be (pl ZM-F1) de lehet éppen be tudsz barkácsolni nagyobbat is. Oldallapra nem hiszem, hogy kellene a 8500gt úgyse termel olyan sok hőt.
Szerintem elő egy 12es, és hátul egy 8as már megfelelő légáramot keltene a házadban.
Ha a halkság nem olyan fontos, akkor a Zalman venti jó választás, ezeknél inkább a teljesítmény van előtérben.
Ha pedig fontos, hogy halk és olcsó is legyen akkor Arctic Cooling-ot javasolnám."Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz AXisBOLD #7214 üzenetére
Igazából az elég relatív, hogy kinek mi a halk ha visszaolvasol találsz ilyen vitákat itt is bőven .
Nem állítom, hogy a Zalman hangos; csak azt, hogy az AC halkabb. Illetve AC ventiknek van az egyik legjobb ár/érték aránya, és árban kb ugyanott van mint a Zalman.AC ventikről:
AFxx25L:
ezek a normál kialakítású és méretű (25mm vastag) típusok, 3tűs DC szabályzású csatikkal.
kép
AFxx25PWM:
előzővel megegyeznek, de 4tűs PWM szabályzású csatikkal (és egy ügyes párhuzamosító rendszerrel, hogy egy alaplapi aljzatról több venti is működhessen szabályzottan).
kép
ArcticFan x L:
ezek rezgéscsillapítóval ellátott típusok. Konkrétan két keretük van, amit kis gumi "pöckök" kötnek össze, így a külsőre szinte nulla rezgést közvetítve. Emiatt viszont a szokottnál vastagabbak (38,5mm), illetve csak egyik oldalukkal szerelhetők fel (mindig amire csavarozod afelé fog fújni). 3tűs DC szabályzású csatik.
kép
ArcticFan x PWM:
szintén előzővel egyezik, de 4tűs PWM szabályzású csatikkal.
képEgyik ismerősöm előre egy Fan 12 pwm-t, hátra pedig egy AF9025PWM-t szerelt be, ettől a vinyoi 8 fokot hűltek. Az ArcticFan változatoknál előre körülményes lehet a beépítés, mert ugye kívül kell lenniük hogy befelé fújjanak + a majd 4cm vastagság (így a műanyag előlap és a fém ház közé kell beépíteni havernak is barkácsolnia kellett ).
Leszabályozva valószínűleg a Zalman sem hangos, főleg nem 5V-on (7V alá általában ritkán mennek).[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
válasz AXisBOLD #7216 üzenetére
Szerintem jó lesz az a kettő, amit kinéztél.
Hát matrica az mindkét oldalán van, de a AF12025 PWM oldalán van egy kis nyilacska ami mutatja a "szélirányt". Az Arctic Fan 9-et meg lényegében csak egyféle képp lehet beszerelni. Beszerezni viszont lehet nem lesz könnyű, én kerestem pár hétig mire találtam (itt és itt).
AF12025 PWM ventivel kapcsolatban keresd Nyugdíjast (ha rezegne valamelyik akkor nála gumi felfogatót is beszerezhetsz).Arctic Fan Pro TC nevében a tc a "termal control"-ra utal, szóval van egy beépített hőmérséklet érzékelője és a mért érték szerint szabályozza a fordulat számát, a gyártó ezt főleg hátsó kifújónak ajánlja (biztos nem könnyű itthon beszerezni).
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
Szerintem 4nél többet már nem érdemes, sőt 3 is elég lehet (attól függ mit akarsz belepakolni, meg tuning lesz-e). CM RC690 alapvetően szellős ház így jó egy szellőzést könnyű kiépíteni (cserébe igazán halkat már kevésbé..).
12cm és 14cm közt különbség kb. annyi hogy adott légszállítást a 14es kisebb fordulaton tud, tehát lehet hogy halkabban.
Előre egy (vagy kettő) 12es befújni (ha nincs sok vinyo egy is nagyon elég), hátul és fent egy-egy 12es/14es kifúj.
Oldalra akkor érdemes, ha a vga nagyon "forrófejű". Komolyabb procihűtőnél a proci fölé fölösleges.Az UltraKaze elég nagy teljesítményű szóval abból 3 tuti elég lenne, de akkor a halkságtól elbúcsúzhatsz (ajánlatos valamiféle szabályozás hozzá, hogy ne mindig maxon mennyen)
A SlipStream a halkabbak közé tartozik, úgyhogy az mehetne hátra meg fentre kifújni (ha nem fontos a világítás akkor előre is akár).
Az Aerocool Silver Lightning valami hihetetlen jól néz ki, szóval én abból min egyet betennék valahova (pl a 12es változatából egyet-kettőt előre )Esetleg még Noctua-k közt nézelődhetsz, azok is halkságukról híresek (persze meg is kérik az árát )
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
A pwm-nek pont az a lényege, hogy nem veszi le a feszt.
Gyakorlatilag csak sűrűn kapcsolgatja ki-be a ventit így az (tehetetlenségénél fogva) nem érkezik megállni két ki-bekapcsolás közt.
A ki illetve be kapcsolt időtartamok hossza határozza meg, hogy mennyit fog forogni. (Értelem szerűen hosszabb bekapcs, nagyobb fordulat; hosszabb kikapcs, kisebb fordulat.)Nem kioktatásnak, csak pontosításnak szántam
"Danger! Avoid death!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Video konvertálás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Monitorkalibráló eszközök
- Pendrive irás-olvasás sebesség