Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz FireFox1996 #82496 üzenetére
Április vége, Deseda-tó.
-
FireFox1996
őstag
Jöttem megkérdezni, hogy van-e már vmi infó a tavaszi közös pecáról?
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Nerazim
őstag
válasz galervin93 #82490 üzenetére
Szia!
Tudnál esetleg egy pár képet mutatni a barkácsolt úszóidról amiken ilyen karbon antenna van? Kíváncsi lennék rá[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Steady74
Topikgazda
válasz BlackmMmDog #82489 üzenetére
Utálom az embereket, nem szeretek tömegben lenni, így biztosan kihagyom. Találkozott személyesen is az öreggel, szerintem közvetlenül tőle vásárol. Magyar Szilárd mellett elment az idő, évente-másfél évente rendel kintről, ennek már így nincs létjogosultsága, mikor egy GLS vagy DPD vagy bármelyik nemzetközi cég 2 munkanap alatt leszállít EU-ból bármit. Örülök, hogy hozzá került ez a márka, biztosan jó kezekben lesz. Italica dettó, mondta, hogy akkor lesz forgalmazó, ha lesz alkatrész is. Mutatott vagy 3-4 csőben bolo és feederspicceket, elkezdett feltankolni vele. Triana mikor megszűnt, még vagy 6-7 évig volt nála rakósbot alkatrész.
-
jjohn
aktív tag
Ez a barkácskészlet nagyon jó dolog, a környékben eddig nem sikerült vennem, pedig sokszor kellett volna régebben és még most is.
Hát ezért is ugrottam el pergetni, egy picit amit írtam, igaz 0 eredmény de jó volt. -
diablo1984
veterán
Dettó, már várom, hogy érdemben tudjak pecázni, jövő hétvégére már szerintem minden kiolvad.
-
galervin93
addikt
Én ma ilyen komolyságokkal tértem haza a pecabolt-túrámból.
Az a két 5*7-es kosár baromi jó árban volt, mint a képen is látszik. Fogyóeszköz, gyorsan behúztam őket... Az antennák meg jók lesznek barkácsolni, szeretem a keszeges karbon antennákat a magam ízlésére alakítani. Sok minden nem kell hozzá, olló, csiszolópapír, pillanatragasztó. A Cralussonak van barkácskészlete, kb. végtelen színű, alakú, méretű antennát lehet készíteni. Én keszegezéshez szoktam csinálni 5-6 centi hosszú, fekete antennát, ez megy a karbonszár végére. Így távolabbról, de főként inkább hullámzásban, illetve áramló vízben is jól látszik akár az emelős, akár az elhúzós kapás. Úgy vettem észre, hogy a keszegeket abszolút nem zavarja a gyárihoz képest akár kétszeres méretű antenna, de hát ez nem csoda, egy-két tized ólomnyi felhajtóereje van csak. Nem is értem amúgy kinek gyártják a 3-4 centis piros antennákat, hát a fene se látja már 20 méterről se...
Amúgy nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem már minden bajom van a befagyott vizeket látván. Tavaly novemberben pecáztam utoljára egy jót, azóta se, és már kezdek belebolondulni.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
-
saen
veterán
válasz Spartacushu #82484 üzenetére
A legtöbb orsó amit ma boltban megkapsz az ilyen. Néhány gyártó gyártja azt a millió féle orsót amit látsz, csak matricáznak meg pénztárcához mérten variálnak extra dolgokat, de ha olcsó az orsó akkor kb semmit. Az összes sajátmárkás termék ilyen, pl Nevis, Döme, Delphin, stb, stb.
Ma már a Shimano az egyetlen nagy nevű gyártó amelyik az összes orsóját saját maga gyártja és nem adja ki másnak. A többiek részben vagy egészben mással gyártatnak. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Spartacushu #82484 üzenetére
nem átverés, van pár gyártó és sok matricázó
-
Spartacushu
csendes tag
válasz Zoli bácsi #82482 üzenetére
Nem semmi tényleg nagyon hasonlóak. De akkor ez úgymond átverésnek is mondható kb Így mondhatni csak a dob más az orsókon...
-
golyós
addikt
Mehet a 12mm pop up hóemberre fűzve Ezt a baromságot.
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Spartacushu #82476 üzenetére
Ránézésre ugyanaz az orsótest, persze más színben, mint ami mindegyik gyártónál szerepel:
Csak példák: [link] [link]
Megsúgom, Oreel néven a legolcsóbb, feketében.
Én azért Oreel-t venném, mert nem festett, nem fog lepattogzani a festék. 10 csapágy nem lesz benne, amúgy nem rossz, gondolom a negyen fordulattal satuzható szuper gyorsfék van benne.
Nem látok bele, lehet hogy nincs igazam, de nagy valószínűség szerint igaz amit tippelek.
Ez [link] a festést leszámítva ugyanaz, mint amit kinéztetek. -
Atis45
aktív tag
válasz sasa311 #82479 üzenetére
Igen nagyon sok problémát fel fog vetni. De sajnos nem tudunk mit csinálni egy uram-bátyám rendszerbe, ahova a vezető beosztásúak nem tudás és ész alapján kerülnek oda ahol vannak.
Mert valószinűleg ezt a szabályt is olyan(ok) hozták akik nem hogy nem horgásztak még, de lehet hogy tavat se láttak 100 méternél közelebbről. -
horcsog
tag
válasz Steady74 #82474 üzenetére
Ez az, hogy milyen viták lesznek ebből mennyi is a 14mm (ha valaki ezt komolyan akarja venni egyáltalán) A másik, hogyan tudná átnézni valakinek a cuccát milyen csalik vannak nála. Van nálam horgászláda millió rekesszel, vödör benne etetőanyag csalik stb, hátizsák zsebekkel és benne millió féle kütyü, horgászmellény több zsebbel stb. Ezt át akarja nézni alaposan és megmérni tolómérővel egész éjszaka fog tartani 5 horgász ellenőrzése. Legyint.
-
-
andrew911
tag
válasz Spartacushu #82476 üzenetére
Úgy látom, ez a cseh byDöme :-)
-
horcsog
tag
válasz Atis45 #82473 üzenetére
Szerintem amelyik halőrnek egy kis sütnivalója van az mellőzni fogja ennek a szabálynak az ellenőrzését. Mert csak saját magának nehezíti a munkáját. Egy teljesen értelmetlen dolog vsz.
Már az egy marhaság vsz külön behúzós jegy vagy bojlis jegy és abba a harcsázókat is belevették. Mi ebben a koncepció nem értem, sokkal több halat lehet fogni behúzással? Már ez egy vitatható állítás , mindenféle módszerrel sok halat lehet fogni, ha valaki megfelelő helyen időben alkalmazza. Egy spiccbottal a partról is rengeteget lehet fogni , akár többet is mint behúzással aznap.
Ennek a vége az lesz mindenféle módszerhez, halfajhoz, bottípushoz, csalitípushoz külön jegy kell?
Eleve a legtöbb vízen már felső mérethatár, vagy súlyhatár van a pontyra akkor milyen többletfogása lehet bojlis módszerrel? Fizessen többet érte, és nem vihet el annyi halat mert bojlizik, vagy behúz.
Valaki döntési pozícióban azt képzeli a pontyok alig várják , hogy valaki behúzzon oda nekik egy 15 mm bojlit 200 méterre és rákaphassanak.
[ Szerkesztve ]
-
Spartacushu
csendes tag
Sziasztok!
Édesapám kinézett magának egy orsót, Zfish márka, életembe nem hallottam, de nagyon tetszik az öregnek az orsó külseje. Esetleg tudtok erről a márkáról és esetleg erről az orsóról valamit? Kicsit olyan az orsó mintha egy ultegra copy lenne külsőre. Meg abszúrdnak érzem a 10+1 csapágyat. Gondolom olyan rossz nem lehet 27e magyar forintosért.
Videót néztem róla, viszont kommentek meg le vannak tiltva..
-
Atis45
aktív tag
válasz Zoli bácsi #82469 üzenetére
"csak 13,9mm lesz akkor már jó lesz..?"
Attól függ, hogy megszívja-e magát vízzel és megdagad-e.
-
jjohn
aktív tag
válasz Zoli bácsi #82469 üzenetére
Ha annyira szakértők lennének akkor bizony tudnák, hogy az élőcsalinak mindig is nagyobb volt a vonz ereje. A versenyzők mért nem használnak több műcsalit pl. egy úszós versenyen.
Pontosan, van mikor én is elugrok tavi pecára és bizony van a táskámban 18 mm-es is, és másnap hajnalban nem azzal fogok foglalkozni, hogy kiszedjem és csak úgy induljak a folyóra.
Már én is említettem régebben a megyei vezetés részéről a negatív megnyilvánulást irányunkban. Sosem szerettem azt stílust, hogy majd én megmutatom, mert nálam van a hatalom.
Igen, ha 13,9 akkor már nem 14, ha már ennyire sarkosak, akkor nekik el kell fogadniuk. -
Zoli bácsi
őstag
Már én is szóvá tettem itt régebben.
Ez az egyik ökörség, már elnézést. A másik, hogy pontytilalom idején nem lehet használni kukoricát, pelletet, bojlit..stb csalizáshoz. Mert a ponty, mint tudjuk, undorral elfordul a csontitól, és a gilisztától, teljesen vegetáriánus életmódot folytat.
Amúgy énnekem lesz telepített tavi jegyem is. Megunom ott a pecát, leülök a Kis-Rába partra horgászni (Kb 3 km). És nem lehet nálam a csali, amivel a tavon horgásztam? Mármint a 14mm feletti pelletek, wafters bojlik? Röhej.
Alakult egy FB csoport, biztos láttad, petíciót nyújtottak be.
Igazából annyira nem is figyeltem mi lett a végeredmény, az tuti, hogy a bojlis jeggyel másfajta módszerrel is horgászhatsz. Amúgy azt nyilatkozta az elnökasszony, hogy igaz hogy 14mm-nél nagyobb bojlival nem horgászhatsz,de nem fogják méregetni, hogy a fűzött kukorica hány centi, szóval felfűzhetsz 6 szem kemény kukoricát, az rendben van. De a 16mm-es bojliért lehet helyszínen főbelőnek.
Nekem vannak ezek a 14mm-es Dovit duo wafterseim, akkor ezek pont nem használhatók? Vagy ha smirglipapírral meghúzom, és csak 13,9mm lesz akkor már jó lesz..?
-
saen
veterán
A halőr/rendőr viszont hatósági szerv, joga van megnézni mi van nálad. Szóval teljesen mindegy, hogy magántulajdon, nem is értem hogy jön ez ide. Azt is megnézheti, hogy nem-e rejtegetsz valahol halat.
Maga a szabály baromság, miért nem horgászhatsz nagy csalival, nincs értelme. Így még a túl nagy kukoricát se használhatsz -
Steady74
Topikgazda
a 14mm hogyan értendő? Melyik dimenzió? Mert mondjuk fűzött kukorica 6 db... felületének szélte-hossza akár lehet kevesebb, mint 14, de összefűzbe lehet 8cm is.
Amúgy támogatom azt, hogy C&R legyen természetes vizeken, ezzel a csaliméret szabályzással viszont nem tudok mit kezdeni.
-
jjohn
aktív tag
A bojlis-behúzós-behordós horgászat a Szövetség természetes vizein kizárólag Catch and Release módon gyakorolható.
Bojlizásnak számít minden 14 mm- vagy annál nagyobb csalival (kivéve élő csalikkal vagy ezek elpusztult változataival) történő csalizás, hajszálelőkén felkínálva. A horgász a horgászhelyen sem birtokolhat 14 mm-es vagy annál nagyobb csalit és a csali ezt a méretet nem haladhatja meg vizes állapotban sem bojlis jegy nélkül.
Ez most azt jelenti, hogy a táskámból mindig ki kell pakolni a nagyobb csalikat szerintetek is? Nem lehet nálam büntetlenül, csak ha bojlis jegyem van? -
Steady74
Topikgazda
válasz Zoli bácsi #82455 üzenetére
igen, jó így letesztelni őket. És nem árt emlékezni erre, mikor fárasztasz halat, hogy mit ki nem bírnak ezek a botok. Ez volt a szédülés alapja
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Steady74 #82454 üzenetére
Szákó mester is így tesztelte mindegyik botot, megfogta a spiccet, én meg húztam, hajoljon karikába. Azt mondta, ha valami gyári hiba van, az most jöjjön elő...
A "Vertigo" szó használatos az egészségügyben is, szédülést jelent.. Nomen est omen..? (A név kötelez? Megfelelő mennyiségű sörrel biztosan) -
Steady74
Topikgazda
válasz aladarazurbe #82453 üzenetére
Nem fogok bolózni!
Arkansas az spiccbot, Vertigo volt a bolo. Mindegyik botot kihúztuk, Szilárd fogta a spiccet, húzta lefelé a föld felé, én meg próbáltam eltörni a botokat úgy, hogy a nyéltagot húztam felfelé, de nem sikerült durva mit bír mindegyik amúgy.
-
andrew911
tag
"Gyönyőrű szépen dzsalnak átfele a rostán..." - imádom!
-
WarninShotZ
tag
Kis gyorstalpaló csonti/pinki téren.
[link]SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
Steady74
Topikgazda
válasz galervin93 #82449 üzenetére
NagyDunára Milo Arkansas 7m lett a választás, Szilárd szerint a legjobb bolo szintén Dunára a Milo Vertigo. Italoca F200 kicsit nehéz, kicsit lassabb bot, mint az F100as. Utóbbi inkább keszeges, a 200as bot Szilárd szerint inkább pontyos bot. Jönnek még Italica spiccbotok, de 100k+ kategóriában. Jó volt ennyi mindent megtapizni, értő segítséggel meg pláne.
-
galervin93
addikt
válasz sasa311 #82447 üzenetére
Paint rajz zseniális. De tök jók ezek az egyszerű kisüzemi cuccok.
---
Steady74
Ú, egy 5-ös spicc/bolo nekem is tervben van ilyen Zagyva, Ipoly szintű vizekre, szóval elindult a nyálelválasztásom...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
sasa311
veterán
Srácok, megjött a BUSALU rendelésem Eskü így nem örültem nagyon régen semminek. Konkrétan nem is tudom miért örülök neki ennyire, de a maga egyszerűségében és kis manufaktúra formájában annyira tetszik az egész
BusAlu:
Egy 3-as alumínium lemezből van kivágva és szépen lecsiszolva, hogy sehol ne legyen éles. A nyele egy menetes bicikliküllőEtetőanyag:
Konkrétan olyan az állaga, mintha az egész tejpor lenne (lehet az is?), Brutálisan finomra van őrölve.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Steady74
Topikgazda
Megjártam ma Szarvas-Bp útonalat, Matchfishing-nél ezerrel készülnek a hétvégére, jó volt megtapogatni a MILO feedereket, egészen szépek és jók, cserébe krva drágák, 120k+. Milo spiccbotot hoztam el egyik komámnak Dunára meg egy bolo-t, hát megtetszett az előbbi, utóbbi is, csak az külün műfaj, a matchbotozást is elfelejtettem, nem akarok szenvedni. Italica spiccbot kínálat bővülni fog. lehetőség van a bolognai botok gyűrűnélküli rendelésére is. Láttam MILO 5m-es bolo-t, hát valami 10mm korüli blankkal, klassz volt.
-
sasa311
veterán
válasz lockdown90 #82440 üzenetére
Én 28assal, de legolcsobb ócska nevis fonottat vettem. Ha jó márkát veszel 20 is bőven elég lehet.
Igen, csak alin kapni.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
hermanyi
addikt
válasz lockdown90 #82438 üzenetére
Bőven jó . Ha szájába akad nem megy jobban mint egy ponty . Ha kabátba van akkor viszont brutális tud lenni . Nyáron mi rakoval voltunk 20/18 QM1 es horog 7-8 kg ig esélyük sem volt . A nagyobbakat viszont 13m be nem értük el .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Zoli bácsi
őstag
-
sasa311
veterán
Bármi csak masszív legyen.
Én egy kastking megatronnal és egy olcsó harcsazo orsoval nyomom. A fonott zsinór + nagy terhelés úgyis tönkre teszi idővel meg a busazas nomád peca, kár a drága orsóért.
Fék is elég ha normális működik , nem kell szuper finom műszer, busazni úgyis nagy horog kell, ami ha a kemény szájába megakad a vastag fonott zsinórral azt már nehezen veszed el.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Busázáshoz ki melyik orsót javasolná?
...vagy egy jo fekkel rendelkezo 5000-6000 feeder orso eleg lenne?i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
Zoli bácsi
őstag
Valentin napi akció!
Február 14-én két orsó vásárlása esetén az olcsóbbat féláron adjuk!
Rendelj most webáruházunkból: [link]Carp Zoom facebook oldaláról. Ha valakit érdekel.
A kampány csak a készlet erejéig, 2023.02.14-én érvényes. Az ajánlat csak címenként egy rendelésre érvényes rendelésenként CSAK EGY orsót adunk féláron, függetlenül az ajánlatban megjelölt termékek mennyiségétől. Az áruház fenntartja a kampány feltételeinek a módosítására, előzetes értesítés nélkül. Áraink forintban értendőek és az Áfa-t tartalmazzák. Megjelenítési, illetve adatbeviteli hibáért felelősséget nem vállalunk. Egyes termékeinket szimbolikus fotóval ábrázoltuk. A kampány csak a magánszemélyeket érinti. Az kampány csak a fisch.hu webáruházban leadott rendelésre vonatkozik kizárólag a webáruházunkból történő házhoz szállításkor érvényes.[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
válasz BlackmMmDog #82434 üzenetére
A hétvégére minden esély megvan rá, napközben 10 fokokkal és este sem megy erős mínuszba a higanyszál....
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Zoli bácsi #82432 üzenetére
Jó lenne ha már kiolvadnának vizek, már múlthéten menni kellet volna
-
Janusz001
őstag
Van egy nevis extra heavy, azt hiszem 150g -os botom, nem igazán használom, befognám rakétázni, olyan 35-40m lenne a táv, max mekkora kosár mehet rá, illetve milyen zsinórral használnátok?
-
jansky1
senior tag
válasz Zoli bácsi #82428 üzenetére
Amikor gyerekként verseny haltartót kértem valami alkalomra, fater tőlem is kérdezte, hogy milyen az a versenyhal?
-
horcsog
tag
válasz sasa311 #82426 üzenetére
Nem horgászom busára , de ha valami ismeretlen oknál fogva nekiállnék akkor a harcsázó botok közül vennék elő egy finomabbat ami jól dolgozik már pár kilós halnál is és rá lehet rakni akár 30-40-es monofilt is nem túl durva hozzá a bot. Van ott is olyan bot amivel 100 grammos úszót a világból ki lehet dobni 70-es monofillal is, és majdnem parabola akciós , de 10-15 kilós halat erőből ki lehet tépni vele. Szerintem ez ideálisabb lenne a busahorgászatra mint egy feederbot, mondjuk azok is valami hasonló cuccok csak beleraktak egy feederspiccet. Harcsázóban is olyan aminek a spicce tiszta üveg , érzékeny spicc , keszegezni is jó ha nincs más kéznél.
Jó horgász persze, tudna sok olyan filmet csinálni ami nem növelné az eladást jelentősen de lehetne tanulni belőle horgászatot.
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz horcsog #82425 üzenetére
Nekem nincs kétségem a felől, hogy jó horgász az ember, nyilván nem a szél fújta neki sem össze az elmúlt pár évtizedet. És amúgy én szeretem a HD cuccokat, zsinórból is (feederezni) azt használom, nekem bejött, csalijaikat is használom.
Etetőanyagait nem, mert egy részről drága, másrészt nekem abból a Sziszi féle vonal jött be.
A botjaikkal nem vagyok kibékülve, mert mindegyik olyan, mint egy seprűnyél színes véggel, de ha ez kell a népnek itthon akkor ezt kell gyártani. Amúgy van 1 db by Döme botom - a 3.30-as big river busázni Mert abból más nem gyárt ilyen dobósúllyal botot.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
horcsog
tag
válasz sasa311 #82422 üzenetére
Szerintem arra megy rá , és ehhez nagyon jó érzéke van, hogy mit lehet nagy mennyiségben a magyar piacon eladni. A legnagyobb kereslet régen is a távdobó fenekezős pontyozós pecára volt, ez ma is megvan gondolom csak feeder vonalon. De bojlizást is nyomatják mert az is nagy piac.
Nekem egy Döme cuccom van egy régi lcs 5500-as ha jól emlékszem orsó nem is tudom az már haldorádos e szerintem az még valami nevis cucc lehet. Az használható egyébként ár/értékben mennyire jó az már véleményes nem emlékszem már mennyi volt nagyon régen megvan.
Etetőit nem próbáltam biztos nem riasztják a halat, ő már akkor pecázott komoly versenyszinten mikor mindenki magának kutyulta a kajákat otthon. Gondolom akkor azért kitapasztalta mire mit kell kutyulni , szóval annyira rosszak nem lehetnek. Ár/értékben az más kérdés. Ezek a színes szagos felhős zenélő, színváltó stb pelletcsalik egyáltalán nem érdekelnek horgászatilag erre nem költenék eleve. De biztos lehet azokkal is halat fogni, ár/értékről jobb nem szólni kis tégely pár ezer ft kár megetetni az 1 -2 kilós telepített ponttyal.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
válasz sasa311 #82422 üzenetére
A fejlesztés meg abból áll szerintem, hogy a gyártó bemutatja milyen botjai vannak, ő kiválasztja mi kell neki, és a hosszú évek fejlesztése kb ebből áll.
Pár éve halason sikerült majdnem eltörnie a rakómat, olyat akasztott egy testkapásra, hogy az úszó majdnem keresztülvitte a topszetet, majdnem kötött egy szép masnit a zsinórból. Mondta, hogy látszik régen horgászott rakósbottal aranyos volt amúgy, meg a kisfia is.
-
sasa311
veterán
válasz horcsog #82421 üzenetére
Azért használ szinte mindig feeder botot, mert ezeket árulja. Meg ha megnézed nem túl sok angolos bot van a kínálatukban Ennek nyilván az az oka, hogy a HD gyártat, nem tervez vagy gyárt. Botra gondolom ez fokozottan igaz, valószínűleg csak újramatricáztatnak - esetleg minimális változtatásokkal - tengeri pergető botokat vagy egy rezgőspiccet beleeszkábálnak valami egyéb dióverőbe aztán azt árulják. Nem nagyon tud mást tenni, ha nincs sajá tervező gárdája és gyára...
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
horcsog
tag
válasz busman #82383 üzenetére
Döme jól csinálja amit csinál üzletileg . Mint horgász nagyon ügyes finomszerelékes pecás lehet már csak abból ítélve válogatott kerettag volt a hagyományos úszós műfajban. Oda azért akármilyen pancser gondolom nem kerül be. Amit a filmjeiben bemutat a vadvízi pecákban van horgászat is vsz. A többiben nem nagyon. Elég szelektíven kell nézni vsz mert sok a marketing. Csalijai etetői milyenek azt nem tudom mert soha nem használtam. Ragadozóhalas peca , hát mondjuk úgy nem az az erőssége. Talán nem arról kellene filmet forgatnia. Bár arra jó amit ragadozós pecában bemutat, hogy így is azért lehet fogni valamit. De ott azért messze van vsz attól filmekben tanítsa a népet a ragadozóhalfogásra. . Még annyi, hogy az agyamra megy, hogy a feederboton kívül mást nem használ és abból is ezt a bojlis bot erősségű távdobót szinte mindig. Üzlet nyilván ezt lehet eladni, de elég egysíkú 100 filmben a hogyan tűzd fel a csalitüskére a nem tudom mit. Ezekkel a szűrőkkel azért nézhető .
[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
válasz 4Grider #82322 üzenetére
Én ledöbbentem .... sok helyről rendeltem már , de ennyire "körülményes" utalással sehol nem találkoztam . Még most is várok arra , hogy fizethessek .... ez így elég röhejesen hangzik .
Na mindegy .... a tulajdonos így is élvezi a szimpátiámat . Szerintem jobb arc , mint Duma Gábor .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
-
pupehap
tag
"ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente
-
Zoli bácsi
őstag
Legalább már mehet háttérzajnak, évekkel ezelőtt megbolondultam, mikor az Energofish reklám (Én így érzékeltem) nekiállt üvölteni. Szerintem mást is zavart, mert visszavettek, már nem zavaró.
Amúgy én is egyre kevesebbet nézem, inkább youtube videókat nézek.
Már éppen azon gondolkodtam, veszek egy akció kamerát, haladok a korral, aztán feltolok idén én is egy-két pecás videót a jutyubra. Észt osztani én is tudnék, ha a pecához nem is értek.... -
dik
őstag
Esetleg valaki ismeri még a legendás Spro Dyno Force 420H botot? Ha igen esetleg tudna nekem tanácsot adni mekkora lenne a max. dobó súlya amivel még "kényelmesen" elbír és nem lesz baja? Ami rá van írva az számomra nem egyértlemű. Esetleg ha valaki tud érdemi infót erről azt szivesen venném.
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
galervin93
addikt
Ez igazából nézőpont kérdése, pontosabban a fogni kívánt halé. Pontyra egészen biztosan hatékonyabb (mondhatni "kifinombultabb") a method, egyszerűen a ponty táplálkozási szokásai miatt. Ugyanígy a keszegfélék megfogására meg alkalmasabb a hosszú előke.
Szóval az ominózus kijelentés méretes csúsztatás(ok) meg szándékos ferdítés önös érdek (=reklám) miatt.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
A Zéé
addikt
Ma volt a F&H-n, valami számomra ismeretlen műsor, ahol azt mondták, hogy a method feeder a kifinomult, a hosszúelőkés klasszikus feeder meg a durva módszer Persze utána elkezdte sorolni, hogy milyen etető pelleteket gyártanak...
Tényleg le kellene már szoknom arról is, hogy csak háttérzajnak megy ez a csatorna.Just a simple Lineman...
-
Grillo
őstag
válasz BlackmMmDog #82411 üzenetére
Értem, hát, szomorú. Pedig látszik, hogy raktak bele pénzt rendesen.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Grillo #82410 üzenetére
Régen 2 nap alatt 6 bottal 20-50 db ponty/tok jött, ma max 5 db.
Andrissal és/vagy Arnolddal beszélgetve rengetek haluk hiányzik, ponty állományuk több mint a fel nincs már meg. Legtöbben hosszútávra jönnek és ezért a házakba rakják a pénz, van egy réteg aki eltartja őket és hoz be pár új arcot, de ha neki kéne most megfogni a feltételeket 2-3 évig minimum oda járna. Régen sokat jártam oda, de a nappali pecákát kinyírták. -
Grillo
őstag
válasz BlackmMmDog #82407 üzenetére
Én kétszer voltam, mintkétszer jött több nagy ponty, nappal is (7kg+), meg bazi dévérek. Mindkétszer két napot voltunk, másodszorra jött 3 tok is.
Mondjuk engem nem nagyon fogott meg ez a ringatós peca, ilyen egyszerű 3as spicces gyerek vagyok, de egyszer kipróbálni nem volt rossz.A marketinggel kapcsolatban alighanem igazatok van, de ne csodálkozzunk, ha a "nagy" nevek ennyiért hírdetik a vizeket.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Grillo #82405 üzenetére
2017-19 voltak igazán erősek azóta sok haluk elpusztult és nem pótolták . Nappali pecánál esélyed sincs keszegen kívül mást fogni, Ha nem fogtál tokot nem mehetsz éjszakára.
Pár nagy maradt ,de nem olyan mint régen volt 8-10 pontyjött mindig most ezért 20 pecát is kell tenned nappal.
-
sasa311
veterán
válasz Grillo #82405 üzenetére
Azért rengeteget számít. Ma itthon 100-ból 98 tó egyszerűen nem csinál magának marketinget. Legtöbb tónak egy normális weblapja nincs. Az üzemeltetkről meg is beszéljünk (stílus és egyebek..)
Csak úgy tudod kideríteni, hogy melyik a jó tó, hogy vagy valaki ajánlja vagy elmész vakra és kipróbálod.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Grillo
őstag
-
atok666
őstag
Használ vki Guru Fusion bait pro mk2 táskát? Gondolkodom, h kivalthato lenne-e vele egy Daiwa N’Zon feeder bag M meretben + egy Matrix storage bag (a kisebbik meretu) kombo. Beleraknam az etetoanyagot (azt hordom a Matrixban) meg befernenek melle a feedercuccos aprokellekek? Tudom, h meg kene tapogatni, de nincs a kozelben sehol.
Atok
-
iceQ!
addikt
válasz busman #82383 üzenetére
Sok videóst nézek. Sokan azért már elmentek a viccelődés irányába(DG nem) , bár Gábornál is hiányolom a szakmaibb részt. Mit mért csinál, mikor mit használ stb. Részletekbe ő sem nagyon megy bele 1-1 peca alkalmával.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 10
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest