Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
válasz szgzuri #83599 üzenetére
Gratula, jó lehetett!
Én ma egy nagyon szenvedős feederes keszeges pecán vagyok túl. A tó relatíve mély, 2.5-3 méter körüli, alja iszapos. Kerestem kemény aljzatot, 30-on találtam is egy ilyen részt, de egy árva kapás nem sok, annyit nem tudtam fenéken kicsikarni. Kijöttem rövidre, 10 méter körüli távra, raktam fel másfél méteres előkét, pici horgot, és gyerekek, egy azaz 1 szem pinkivel kellett csalizni. Kettőt már csak csócsálták, másra rá sem néztek. (Gumiszunyi + pinkivel volt még pár fogás, élő szunyi valszeg ma vitt volna mindent, pláne ha van etető is lösszel.) 4 soros 10 grammos kosár, óvatosan megnyomott kaja, hogy süllyedőben már oldódjon, és a kosár fenékre érésétől kezdve 75 másodpercen belül kellett jönnie a kapásnak. Ha eddig nem volt, akkor már túl mélyre süllyedt a csali, ideje volt újat dobni. A szembe szél nem könnyítette az extrém hosszú előkés pecát, de végül is annak is örülök, hogy egyáltalán sikerült megtalálni őket... Peca végén jött a szokásos mutatvány, vissza a 75 centis előke, nagyobb horog, kukorica. 5 percen belül el is tekerte egy kis potyka a spiccet. Beállt a folyamatosan hulló kajára.
Ahol van rá mód mindenképpen keresni kell a sekély részeket, egyértelműen kint vannak, ahol mindenütt mély a víz, ott meg fel kell nézni víz közé. Part menti első törések, akár 50-70-100 centis vizek is működhetnek már, főleg délutánonként, ahogy kellően átmelegszik. Tavalyi sás, gyékény, egyéb növényzet vízre boruló takarása szintén első osztályú hely lehet, persze ez főleg a természetes vizeken fordulhat elő. Csapassátok amennyire időtök engedi, az egyik legszebb, legjobb ez a tavaszi melegedő vizes időszak.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
szgzuri
tag
Én is megejtettem az évadnyitó pecát, kettőt is.
A Csókási holtágon a kárászokból fogtam egy tucatot, kb ugyanennyi törpe és apró dévér kíséretében. Egy bot hosszú előkével, csontival, másik method, 6 mm wafter, húzták mindkettőt. A kárászok megpucolása, beirdalása, mosogatással együtt majdnem tovább tovább tartott, mint a peca a vízparton, gondoltam is rá, hogy ebből is lehetne versenyt rendezni, inváziós halak (kárász, törpe, busa) fogása, és utána konyhakészre feldolgozása, majd elkészítése.
Két nap múlva a Biristyó holtágon próbáltam szerencsét, itt a dévérek és a karikakeszeg ostromolták a csalit, szó szerint, egy percre nem hagytak nyugodni, hogy a húsvéti sonkás kenyeremet elfogyasszam. A délutáni napsütésre a küszök is elkezdtek forogni a felszínen, a balin is odavert nekik.
Késő délután hazafelé a gáton tekerve a kaszáló nyiladozó virágtengere és az ébredő ártéri erdő lehellete finom, de nagyon határozott illatfelhőbe burkolta utamat.Merítőnyél téma szóba került. Én rövid nyeleket használok, van egy 2,4 m-es kompozit nyelem nagyhalazni, Duna parton a köveken kocogtatni,
és egy könnyebb, 2 m-es karbon nyelem keszegezni.
3,6-os feeder bothoz nekem ez a hossz elég, ha kell, akkor leguggolok a víz partján, kinyújtom a karom, és zsupsz, már szákban is a halacska. Persze ládán ülve a vesenyzőknek elkél a hosszabb nyél. -
horcsog
tag
válasz andrew911 #83581 üzenetére
Tegnap kint voltam, mozog a sekélyben a hal. Kíméleti mellett pecáztam , fél méteres víz volt spiccbot távolságra, fogtam kb 10 jó méretű bodrit sötétedés előtt, azonnal beindult ahogy szórtam egy kis kaját nekik. Már majdnem teljesen besötétedett jött egy vidra arra, kb 5 méterre volt a csónaktól mikor észrevett, lebukott. Mondom nehogy felvegye a harcsázókat 10 méterre voltak dobva kb. Szerencsére nem ment rá. Később megint arra járt vagy egy másik volt előttem kb 6-7 méterre kavart. Van annyi eszük nem mennek rá a pecára, (csak ne kiabáljam el) pedig ott voltak a szép tenyeres halak nem harapott rá , szép fárasztás lett volna. 2 harcsa volt, és 11 -ig horgásztam. 11 fokot mutatott a kocsihőmérő mikor elindultam, be volt borulva jó meleg volt. Szembe velem láttam fogtak pontyokat is fenekezősök. Szóval jó a sekély , van hal és vidra is.
....
Nálunk a csónakot ingyen lehet a vízen tartani, 5000 az éves csónakos jegy pluszban a területin felül. Ki tudja meddig lesz így mert annyi csónak van a kikötők tele vannak.
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz ladopapa72 #83594 üzenetére
Az még tök olcsó, Tisza tavon 15 / hó körül van a kikötő!
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
mdav88
aktív tag
válasz Interceptor #83593 üzenetére
Magyar boltbolól is sikerült belefutni rosszba, de szerencsére van ellenpélda is. Airsoftban elég sokat rendelek európa-szerte, 90%-ban jó tapasztalatom van, de ott már megvan, hogy kitől szabad és kitől nem szabad rendelni. Most a pecát fedezem fel
-
galervin93
addikt
válasz hermanyi #83591 üzenetére
Én is ma telefonáltam le a hóvégi dolgot, annyi szerencsém van, hogy a 2 liter gilisztát elvileg otthon megszedem, így az max a gané túrás miatt kellemetlen (amúgy szeretem ), de legalább ingyé van. Botrányos élő árak vannak...
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
Na ma leadtam az élő anyag rendelésem a hónap végi 2 fordulós szövetségi versenyre . Rettegek mennyibe fog fájni, a 2,5l csonti a 2,5l pinki a 2,5l etető szunyi 5 deci tűző szunyi és 1 zsák giliszta. És bakker ez csak egy sima mezei csatorna peca . Hál istennek a kaja limitet lentebb vették max 12 literre / forduló.
És az egészben a legszebb ,hogy aki ott 3 kiló halat kitermel az már nagyon ügyesAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
mdav88
aktív tag
válasz Interceptor #83588 üzenetére
Okosan kell rendelni, tőlünk keletebbre már veszélyes Néha még itthon is....
-
galervin93
addikt
válasz ladopapa72 #83577 üzenetére
Uu, ezt csak most látom, gyönyörűek, gratula!
Bizony a csónakos peca nagyon sok lehetőséget ad, íme az eredmény...Nekem csak szokásos tavi feeder jutott mára, telibe fonott, 50 méter, hosszú előke... A keszegek vízközt voltak, de úgy döntöttem, nem szívatom magam a másfél méteres előkével világ végébe dobálással, baromi macerás... Így a viszonylag vizesre kevert kaja mellé folyamatosan csempésztem némi csontit, bábot, pinkit, fagyasztott majd újra kiengedett vajpuha csemegét... Az elgondolás bejött, szépen meghozta a bajszosokat, illetve pár keszeg is akadt a fenéken. Mindennel fogtam, csemege, giliszta, csonti... Hullámokban jöttek, de úgy döntöttem az üresjáratokat is benti pecával töltöm, lassan ráérzek erre az 50-es távra, de azért a precizitás nem egy 'erdeiatti'... Van még mit gyakorolni...
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz mdav88 #83586 üzenetére
"All the returned shipping charges must be paid by the customer"
https://www.bigfish.ro/en/return-and-refund-policy
Akkor ez nem egy normális bolt, meg ahogy kezelik az ügyfeleiket, írnak egy semmitmondó levelet, hogy sajnáljuk, ők kicserélik csak küldd vissza aztán ezt a fentit linkelik be, kb csinálj amit akarsz történet.
Ironikus, hogy a policy első mondata az, hogy ők csak minőségi terméket adnak el, és több ponton is utalnak arra, hogy kb joguk van bárhogy is dönteni.
Mindegy, összességébe ezt én szúrtam el, hogy nem olvastam el normálisan és hogy ilyen helyről rendeltem, meg hogy egyáltalán botot rendeltem webáruházból[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Steady74
Topikgazda
válasz ladopapa72 #83583 üzenetére
Ú, a csónak miatt irigykedek az mindig olyan lehetőségeket nyit meg, amiket a parti peca sosem
-
mdav88
aktív tag
válasz Interceptor #83584 üzenetére
A szállítást nem neked, hanem az eladónak kell(ene) állnia. Normálisabb helyeken legalábbis erre is vonatkozik a garancia.
-
Interceptor
addikt
válasz Interceptor #83584 üzenetére
helyesbítek áfával majdnem 10k a szállítás vissza
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
Mint kiderült a visszaküldés 7,5K-ra jön ki ez így annyira nem megérős egy 26K-s botnál. Nem tudom nem e járnék jobban az itthoni javíttatással, főleg, hogy cseréltetni már nem merem, mert mi van ha egy hasonlóan sz..t akarom mondani hibásat küldenek újra?
Abban sem vagyok biztos, hogy visszautalják a pénzt ha azt kérem, mert majd kitalálnak valamit, hogy miért nem akarják. Eleve úgy kezdődik a policy-jük, hogy ők csak hibátlan terméket küldenek. Aha meg amikor nem...[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz andrew911 #83581 üzenetére
Az jó lesz a kíméleti mellett. Éjjel nappal ott lesznek , nem mennek el abból a kellemes meleg vízből ha ott melegebb mint a mélyebb részeken. Inkább az lehet gond ha kíméletin még sekélyebb és ott sokkal több hal van, de azzal nem tudsz mit kezdeni. Nálunk azt szokták csinálni a kíméleti melletti helyekről srégen a kíméleti felé küldik be , azok szoktak a legfogósabb helyek lenni ilyenkor. Régen mikor nem lehetett 0-24-ben horgászni csak reggel 5-től , voltak olyanok kint aludtak kocsiban el tudják foglalni azokat a helyeket . Ennyire azért nem akartam halat fogni régen se.
Ma tervezem harcsázást csak is a kíméleti környékén , ha a többi horgásztól lehet arrafelé pecázni normálisan. Tele van ott kajával nekik.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz Zoli bácsi #83574 üzenetére
"Nem egyszerű meríteni."
vs.
"...soha nem volt szükség a méretére."Pedig erre (is) való a hosszú nyél. Meg a hosszabb botokhoz, match, spicc, bolo, rakó... Ahol az erőkart (botot) bármilyen okból (bot hossza, vagy pl. rakónál a gumi) nagyon hátra, a függőlegesnél meredekebb szögben kellene hátra tolni.
-
Steady74
Topikgazda
válasz ladopapa72 #83577 üzenetére
szépek. Mi volt a csali? Feedereztél?
-
horcsog
tag
válasz andrew911 #83575 üzenetére
Arra a részre menj (ha van ilyen a víztározón) ahol egybefüggően sekély. Most hideg éjszakák voltak az elmúlt 2 hétben néha fagy is, de hamar melegszik ott hétvégére biztos jó lesz. Ha van olyan rész ahol teljes szélességben 1-2 méteres víz van csak oda mennék. Az se baj ha még sekélyebb is. De nem csak egy kis öböl hanem a teljes tározó szélesség ott sekély (ha egyébként a többi részen mélyebb akkor a sekély rész tele lesz hallal) . Helyi erőktől meg tudod ott kérdezni akár vagy lehet neten is meg tudod nézni. Helyiektől kérdezni nem biztos annyira jó mert lehet vak vezet világtalant. Láttam már olyat Szálkán pl , hogy csónakkal le akart karózni az ember az 5 méteres vízben, megpróbálta arrébb ment és kísérletezett, azon a részen a part mellett is kb 3 méteres vízzel indul és az egész meder 5 méter volt . Egy ilyen mestert kifogsz akkor kérdezheted tőle hol van a tározó sekély része. Általában ezeken a részeken jelölik ki a kíméleti területet , de ha még az mellett hasonló a pálya akkor az jó támpont. Pl Szálkán a tározó vége térdig érő víz és onnan fokozatosan mélyül a másik vége 8-9-10 méteres vizek. A kíméleti párszáz méter és a kíméleti végén olyan másfeles víz van még párszáz méter után megy le 2,5-3 méterre. Ha most felmennék a kíméletire a halakat lökdösné arrébb a csónak orra kb annyi van ott. Térdig érő és 1 méter körüli vízben. Mindenféle békéshal és ragadozók is utánuk mennek. Ha ott is van ilyen szakasz akkor legjobb áprilisban.
Csali csonti , konzervkukorica szerintem elég de lehet bonyolítani is.
[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok Urak!
Ezen a hét végén Majosligeten tervezek pecàzni.
Milyen tapasztalatotok van, illetve milyen táv/kaja vált be ott nektek leginkább?[ Szerkesztve ]
-
andrew911
tag
A hétvégén Recsken leszünk, ránéznék a Búzásvölgyi víztározóra. Szép nagy víz, 54ha, van az imádkozáson kívül valami tipp, tuti hely, nagyszerű távolság, ellenállhatatlan csali?
-
Zoli bácsi
őstag
Írjátok itt a merítés technikáját.......Na, én is nagy tönkretevő vagyok. Amíg a víz partján álltok, addig egyszerű a merítés. De képzeljétek el a Rába partot, ahol 2-3m meredek part van, az is benőve gazzal......Nem egyszerű meríteni......
A sokak által ajánlott, amúgy olcsó Nevis Torrent nyél 2 pecát bírt, toldásnál hosszában repedt az utolsó tag.
Jelenleg egy Nevis Patriot nyelem van, ami ugyanaz mint az olcsóbbik Döme nyél [link].
Egy fokkal jobbnak tűnik mint a Torrent. De szerintem azért nem sikerült még tönkretennem, mert nem igazán kell használni a Rába parton, inkább nem említem azt a bizonyos lóalkatrész nevét, ami ugye fogásra kerül......
Amim még van, az a drágábbik, 4,4m-es Master Carp Pro Döme nyél. Az is jónak tűnik, de legtöbbször rövidebb nyeleket viszem, soha nem volt szükség a méretére.
Kísérletezgettem teleszkópos nyelekkel, pl Nevis Compact, úgy hogy popszegeccsel lett erősítve a ragasztott csatlakozó...Elrepedt a szegecselés mellett.
Amit ajánlottak, hogy jó, meg a toldások erősítve vannak fém gyűrűvel, az egyik Dechatlonos, Caperlan-os nyél. Arra járok, megnézem! forras2 sporttárs, neked is ezt ajánlom, erre, a fémgyűrűvel erősítettre nézzél rá. -
Gyok2
senior tag
-
galervin93
addikt
Köszi.
Természetesen ment vissza, mint mindig.forras2
Ott a technikával lesz a baj. El fogod törni a legdrágább nyelet is, mert nem az a rossz. Merítés után megadhoz kell húzni a halat a víz színén, a nyelet szinte vízszintesen hátrafelé tolva. Amikor kiért a parthoz, akkor függőlegesbe kell állítani a nyelet, miközben megfogod a szákfejet, és azzal emeled ki a halat. (Pont pár napja csináltam egy vidit, amin jól látszik. Fél percnél kb. Sajna telóról béna vagyok azt a pillanatot linkelni.)[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz golyós #83559 üzenetére
Elég sok lóvé is lehet + idő. Szívesen töltök időt horgászattal , de ott és akkor ahol szeretnék pecázni. Anyagilag is komoly teher lehet akár csak 1-1 szezon legmagasabb szinten. Van ismerősöm aki már nyert megyei feedert és nem lépett feljebb ő mondta minimálisan olyan 500-1 misi között lett volna 1 szezon magasabb szinten. Odautazni 1-1 versenyre előtte készülni felmérni a pályát, kaja, csali , szállás . Csak minimálisan kb ennyit kalkulált. Ez poén akkor ha valaki ebből pénzt is tud kivenni mint profi , szponzora van, reklámoz valamit stb. Ezt a pénzt ha horgászatra akarom költeni /év nem az jutna eszembe menjünk ki feederezni egy halastóra ki tud többet fogni pár óra alatt.
-
Gyok2
senior tag
válasz galervin93 #83565 üzenetére
Szép hely és hal is. Ment vissza, vagy kondérba?
Tiszta Windows rendes ház
-
ooloo
őstag
Szép krokodilpofájú ... ügyes , gratula !
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Főként egyedül járok horgászni, így a felszerelésnél nagy hangsúlyt fektetek a praktikumra...
Merítőnyélnél mindig a hosszt vettem figyelembe, mert a parton kardozni a bottal, meg mellette próbálni meg meríteni a halat nem egyszerű Mindig ezt a Dömés merítőnyelet vettem, 330 meg 440-es hosszban. 440 már hosszú, 330-as pont jó, viszont 1 év alatt 4 nyelet gyaláztam le, mindig az utolsó tag rogyik meg, úgy hogy szeretnék venni most már végre 1 normális merítőnyelet...
Minimum 3 méteres kell, masszív, erős, mégis könnyű
Ti mit vennétek? Vagy mivel van nagyon pozitív tapasztalatotok? -
BlackmMmDog
aktív tag
Gratulálok szép "keszeg" ez!
Végre kezd melegedni az idő.
-
galervin93
addikt
Mai keszeges peca elég nyögvenyelősen ment Magyarnándorban. A délutáni melegben feljöttek vízközé, de ott is döcögött a dolog, majd teljesen meg is állt. Gondoltam visszanézek fenékre, nagyobb horog, 3 szem csonti. Utolsó dobásra, az öt perc legvégén kis maszatolás. Na mondom miért ne, úgyis húznám ki, ráemeltem. Benne maradt a bot is... Elsőre azt hittem elakadtam. Erre elindult komótosan balra... Azt hittem nagy keszeg kabátba, de mondom biztosan nem ponty, egyáltalán nem úgy ment. Erre ahogy felhúztam egy óriási pofa jelent meg... De azért belegyűrtem a kis keszeges merítőbe...
Hát ezért nem volt itt keszeg. Szép szájszéles akadás, ahogy kell. Igaz ez már pontyozó végszerelék volt, 16-os előke és 14-es horog...
Láttam szétrebbenő kishalakat az etetésen, de erre azért nem gondoltam.
Egy kis tavaszi csendélet...[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Steady74 #83563 üzenetére
Igen, csak igazából én a Rába feljebb lévő, Nick környéki szakaszára járok. Ez Győrhöz kb 50 km, és amilyen változatos a Rába, nem igazán tudnék hozzászólni ahhoz a szakaszhoz.
Annyit tudok, hogy arra azért több a hal, ugye a Dunából is felúsznak.
Van egy FB. csoport, a Rábai horgászok!, érdemes lehet belépni, bár mostanában elég jól le van ülve. Mielőtt elindulok vadvízre, sokszor megkérdezem a helyi horgászboltosokat, mit hallottak, hol megy a hal, nekem ez a legpontosabb infó. Utóljára azt mondták a Vág körüli szakaszon vannak most szép fogások (Márna, ponty) a Rábán.
Azért Győr a vizek városa, van lehetőség hol pecázni, ott a Rábca, a Rába, a Duna, a Marcal....
Lányom a parkolási mizéria miatt (Nem engedte bejelentkezni a főbérlő, drága lenne a parkolás) a héten költözik új helyre Győrben, egyetem környékére. Ráfeledkeztem a pakolások közben, ott folyik a Mosoni Duna közel....Valamikor megpróbálom azt hiszem, a városi szakaszt. Nagyobb bizodalmam van, mint a Rábához. -
Steady74
Topikgazda
válasz ladopapa72 #83562 üzenetére
Zoli bácsi, keresnek
Amúgy a Sensas csapat tagja, valamilyen Krisztián szokott horgászni Győr belvárosában is a Rábán, láttam videót múltkor, igaz, csak át-áttekerve. -
ladopapa72
csendes tag
Sziasztok van itt valaki aki a Ràba Györi szakaszàn horgàszik
Görbüljönüdv Ladopapa72
-
golyós
addikt
válasz horcsog #83557 üzenetére
Látom minden hétvégén haveron aki versenyzik, (No.1 baits versenyző tele a szoba kupákkal, 1 évben 1x a fia hirdeti meg a megnyert cuccait eladásra ), hogy oké, ismeri a vizet, de szar helyet húzott, esélytelen volt innen nyerni, megcsinálta a szektor 2-3-at , de az elsőt a jó helyről nem lehetett megfogni.
Évek óta mondjuk neki, hogy lépjen szintet, neki már az Ob-n kéne indulni, de mindig mondja, hogy az elittel nem tud versenyezni, háttérmunkában, időben, stb.
Megpróbálja , de ha jól tudom most 13. lett, lemaradt megint.
Mindig mondom neki : na ezért versenyezzen a tököm.
Lemegyek, ha jön akkor jön, ha nem jön akkor variálok és legfeljebb keveset fogok, de stresszeljen ezen a franc. Ez nem horgászat.
Tbálinton is verseny után lementem, panaszkodtam, hogy milyen gyengén ettek, 6 ponty volt összesen, 32 kg. Erre mondja Zsolti, hogy tó 2 meglett volna a hétvégén.
Jaa, akkor nem is volt rossz. Ettől függetlenül nem nekem találták ki, sokszor elmegyek a haverral, tanits mester alapon, és ez bőven jó így számomra.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
PpenoO
őstag
Czero Excite Feeder (3,9m 180gr) még mindig best buy a kategóriájában?
-
horcsog
tag
Nehéz ügy az biztos mert ha nem a szokványos pálya akkor az van nagy előnyben aki nagyon ismeri azt a konkrét vizet. Még ha a megszokott víz akkor is akinek hazai pálya az előnyben lesz azzal szemben aki odament verseny előtt párszor felmérni.
Az is igaz ha nagyon kevés a hal nagyobb szerepe lehet a mázlinak is. Sok szempont lehet. Na meg az is tény amit mondtok a methodot az angol kis pontyos vizekre dolgozták ki ahol már személyesen ismernek minden pontyot majdnem. Nem arra, hogy keszegezzenek vele. Nálunk Szálkán is szoktak lenni versenyek, ott is panaszkodnak mert sok a bodorka , nagy a víz, azért nem egy nagyon pontyos pálya halastóhoz képest. Ott is valaki pontyozik lehet 0 lehet megnyerni vele a versenyt, bodorkával ha nem nagyon fogják a pontyot akkor nyerni lehet, de ha valaki befog ponttyal akkor ő fog nyerni hiába fog valaki sok bodrit. Szóval az se egy kedvenc versenypálya meg nehéz is egyenlő feltételekkel szektort kijelölni .
Fárasztó lenne nekem ez a versenyzés, elmenni azért az ország egyik végébe , hogy pár órát ilyen körülmények között horgásszak. Már késő is lenne elkezdeni komoly szinten , de fiatalabb koromban is jobban érdekelt a mezei peca.
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz horcsog #83553 üzenetére
Egyetértek nem megoldás , de ez a pálya annyira egyenletlen ,hogy félelmetes . A 1-2-3 sekély 4-5 nél vannak 3-5m es gödrök majd 6-7-8 megint másfeles víz. Method modszer pedig nem erre van kitalálva . Hanem az egyenletes vízre verseny szimulációnál . Az pedig ,hogy 3 órát ülsz egy versenyen egy szájba vert snecire várva(methoddal) csak ,hogy ne 0 áz na az über gáz. Ugye próbálhatsz te snecizni még ha eszik is , de itt grammra mérnek és lehet 5 órán keresztül téped a snecit (methodnál a kajalimit ezt kizárja) a szomszéd meg 4:50 nél bemákol egy 5 ös potyeszt azt röhög az arcba . És igen a versenyeket olyan helyen kell megrendezni ahol egyenlő feltételek biztosítottak . Ez fent van a MOHOSs oldalán. Na ez nem az a víz .
Majdnem olyan mint tavaly volt Nagybajom . ott voltak olyan helyek ,hogy 70m ig 40cm es víz
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
horcsog
tag
válasz hermanyi #83548 üzenetére
"Maradjunk annyiban, hogy a Moby-hoz, vagy Törökbálinthoz, vagy épp Majosligethez szokott versenyzői közösség számára szokatlanul kevés hallal ellátott vízről van szó, ahol a halak nincsenek hozzászokva ekkora terheléshez, félősek is, hisztisek is.."
Erről pedig az a véleményem ha valaki országos versenyt akar nyerni bármilyen műfajban azért annál nagyobb kihívás elé kellene állítani kiküldik egy csurig telepített kocka vízre és milyen gyorsan kihúzni a telepített pontyot. Persze itt is sok minden dönthet valaki 100 kilót fog vagy 80 -at vagy csak 50-et. De azért ha már országos bajnok valamiben ott azért legyen benne valami ennél bonyolultabb dolog is azt hogyan tudja kezelni. Az jobban visszaadja ki a legjobb, már amennyire ezt egy verseny visszaadhatja, lehet pechje is mindig nagyon rosszul húz vagy elmegy a nyerő hal vagy bármi. De abból megállapítani ki az országos method bajnok ki tud legjobban telepített pontyot fogni egy kocka tóból az se jó megoldás .
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz hermanyi #83548 üzenetére
Nekem a legkomolyabb versenyem egyesületi volt még abból a korból amikor a verseny úszóst jelentett csak. Szóval nem vagyok szakértője a műfajnak.
Szerintem akkor gáz egy versenypálya ha adott szektorban nagyon eltérő viszonyok vannak. Egész pályán nem azonosak az mellékes ha az adott szektorban kb ugyanaz. Nálunk pl a Siót szokták szidni ott szoktak megyei versenyeket is rendezni különböző műfajokban. Ott elég nehéz szektoron belül kb azonos pályát összerakni. Most volt ott épp egy feeder megyei verseny 2. forduló , első Pakson, 3. Kétyen. Paks és Kéty két halastó , a Sió hiába csatorna az trükkösebb műfaj vsz , nem tudom mik voltak az eredmények. De már előre féltek a Siótól mi lesz az a sötét ló.
Szóval amit leír, hogy sekély pályára húzott és visszahűlés miatt nincs hal önmagában nem gáz abban a szektorban végig ez a helyzet. Akkor egyenlőek kb a feltételek szektoron belül. Annak, hogy semmi hal nincs előtte némileg ellentmond, hogy fog egy 7 kilós pontyot néhány órás versenyen , és mellette egy még nagyobbat . Mert ha 7 kilós pontyok járnak arra ott azért más hal is van valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz horcsog #83546 üzenetére
Pár részlet egy beszámolóból arra a tóra :
" A felkészülést elég korán, már február végén elkezdtük a kis csapatunkkal. Összességében több, mint 10 alkalommal horgásztunk a tavon, általában legalább 4-en, volt, hogy többen. Ez összességében több, mint 300 óra pecát jelentett! ""A verseny hete egy erős lehűlést hozott, az a kevés hal is egyre kevésbé táplálkozott, de mindenki ezzel szembesült, ezt kellett megoldani.A felkészülés során sikerült végigülnünk a pályát, nem nagyon volt olyan rész, ami "vakfolt" lett volna."
"Elérkezett az első forduló. Kiemelt helyet kaptam, A2.Ez fantasztikus lett volna, ha nem hűl vissza a víz, vagy legalább napos idő van, hiszen a pálya ezen részén igencsak sekély a víz.A szektorban kb 3 perc után már volt egy beeső hal, aztán nagy csend. Végigpróbáltam azokat a távokat, amik jók lehettek, de nem adtak halat. Délben tisztán látszott már, hogy az egész szektorban nincs hal. Elő kellett venni a pontmentő tervet. 12m-re kevés kaját dobtam az etetőbottal, elővettem a legfinomabb cuccot és kb fél óra alatt sikerült 1db snecit megfogni... Kezem, lábam remegett, hogy sikerült! Ezzel az egy hallal kb 13:45-ig a szektor 2. helyén álltam. Megnyugodtam, hogy sikerült pontot menteni, nem is keveset. Visszatértem az eredeti elképzeléshez és láss csodát, beadott egy kóbor, 7,2kg-os pontyot , amivel átvettem a vezetést. Ez ki is tartott kb 14:57-ig, amikor 2-vel mellettem akasztottak egy jó pontyot, ami ki is jött az engedélyezett +10 percen belül.Így is a szektor 2. helyén zártam, összesen hárman fogtunk halat a 11 főből. "
"Pár szó a tóról...Egy szép, karbantartott, egyesületi tó, pont alkalmas arra, hogy kikapcsolódjon az ember és ha kellő szerencséje van, még halakat is foghat. Az, hogy mennyire alkalmas versenyzésre? Maradjunk annyiban, hogy a Moby-hoz, vagy Törökbálinthoz, vagy épp Majosligethez szokott versenyzői közösség számára szokatlanul kevés hallal ellátott vízről van szó, ahol a halak nincsenek hozzászokva ekkora terheléshez, félősek is, hisztisek is..."
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
horcsog
tag
válasz Steady74 #83542 üzenetére
Ha jól látom aki megnyerte a 2 forduló alatt kb egyenlő mennyiségben összesen 40 kiló halat fogott. Azért eléggé agyonverte a mezőnyt, elég sokan nulláztak 2 forduló alatt. Rosszul látom mert 24 kilót fogott 2 forduló alatt. Összeadtam a végösszeget a 2. fordulóval, az is azért mennyiség a 0 hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Nyilván nem mondja el mit keresett mert gondolom máskor is szeretne versenyt nyerni a pályán.
Ebből az jön le lehetett ott halat fogni , csak bonyolultabb volt mint a víz felé célozni és 2 perc múlva újat dobni ha addig nem ment rá egy ponty. A víz partja pedig elég kocka jellegű nem úgy néz ki mint egy bonyolult hely, gondolom a meder lehet nagyon változatos . Amit nem értek keszegfélét se sikerül megtalálni pár óra alatt egy országos versenyen . Oké, hogy a pontyokhoz idő kell ha nincs agyontelepítve, de keszegféléhez ha élnek a vízben azért egy versenyzőnek?. Ez érdekes áprilisban .
[ Szerkesztve ]
-
jjohn
aktív tag
válasz jansky1 #83541 üzenetére
Ugyan a kérdés nem nekem szólt, de meg válaszolom. Sokszor ajánlottam ezt a zsinórt, mert jó, a saját tapasztalatom tettem hozzá, és Zoli bátyó azt gondolta persze viccesen, hogy én promotálom jutalék ellenében.
Meg is tenném, ha jönne a helikopter jutalékként .Végül #83544 BlackmMmDog az üzenetében röviden meg is válaszolta.
[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz golyós #83538 üzenetére
Sok a versenyző és kevés új pálya (és BP meleti is legyen )van ami mellett letud ülni 40-60 versenyző is. Nem csak itt halottam hogy lutri a peca Dunakeszin. Aki sz.pni akar az sz.pni is fog!
Lehet 5 év múlva jók közt lesz a pálya, nem lesz egy Ezüst -tó vagy Palotavárosi Felső-tó. -
Steady74
Topikgazda
válasz BlackmMmDog #83537 üzenetére
Sokat nem mondott a gyerek... púpot, törést, mélyer, sekélyt keresett, nagyon nem mindegy
Ez a tó kb 250-300mázsa ponttyal lenne jó víz, meg, h 2 évig senki nem vihetne el halat. -
jansky1
senior tag
válasz Zoli bácsi #83525 üzenetére
Ez a carbon zsinóros sztori nincs meg. Mit lehet róla tudni ?
-
jjohn
aktív tag
válasz Zoli bácsi #83525 üzenetére
Dehogy Zoli bátyó, simán szeretem, és jó az a zsineg. Amíg nem tapasztalom meg a használat során, addig nem ajánlom másnak. De köszi.
-
galervin93
addikt
De jó hogy ezt is csak face reggel lehet megnézni... Majd valahogy otthon megnézem, kíváncsi vagyok.
Rettentő hektikus pálya az biztos, pedig komoly víz lehetne.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
golyós
addikt
Az se volt normális aki ide versenyt szervezett. Vicc b+
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz galervin93 #83528 üzenetére
Dunakeszi versenyről videó
Itt a megoldás a helyismeret, valljuk be más környezetben/ vízen lehet másként alakult volna.[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz PpenoO #83529 üzenetére
Igaz nem öregtől halottam, de ebben hiszek, saját tapasztalatom is.
Szikeres horgászathoz 3 dolog kell:
-Megfelelő hely- Legfontosabb! Hiába dobok itt 100 métert is, vagy adunk nekik minden finomságot, akkor se lesz kapás ha környékben sincs hal.
-Megfelelő távolság- megtalálni a halat, de lehet szerencsém lesz és elindul az etetésre.
-Megfelelő csalogató anyag - van amikor válogatnak -
PpenoO
őstag
válasz galervin93 #83528 üzenetére
Abszolút amatőrként mondom, nekem sokszor akkor sikerült több halat fognom amikor nem kedveztek a légnyomási viszonyok. Ilyenkor mindig eszembe jut az öreg horgászok (lehet nem csak az övé) mondása, ha van hal ott ahol horgászol, lesz kapás. Persze biztos van ennek tudományos magyarázata is de abban teljes egyetértésben vagyunk, hogy más a világ a víz alatt mint felett
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz diablo1984 #83526 üzenetére
Teljesen más világ van a víz alatt és felett. Ez a néhány fok nekik nem oszt, nem szoroz, viszont a légnyomás "lötyög", hol emelkedik hol süllyed, a vízhő gyakorlatilag alacsonyan stagnál de inkább süllyed... Nem peca idő ez.
Ahogy feketekutya mondja, bent vannak a mélyben vagy ahol télen szeretnek, és ott is vagy eszik, vagy nem...
Nem irigylem a versenyzőket, a nulla hal az nulla hal, nem túl fair peca az ilyen. Pláne aki mindkét nap nullázott... De nézzük a másik oldalát, itt is voltak, akik így vagy úgy de fogtak, ezt kell elemezni, ebből lehet tanulni. Pl. azt, hogyha Keszire vennék napijegyet, inkább üssetek agyon.[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz galervin93 #83524 üzenetére
Akkor is na
Sok halat veleVersenyeknek a rossz idő bekavart most, tapasztalom én is a mély vízből nem indulnak el a halak. Víz egyik részen ott a hal(eszik vagy nem eszik) , másik részen meg semmi.
Még azt mondják magyarnak nincs pénze, egyszere két új autó is. Baleset mentes kilométereket velük.
-
diablo1984
veterán
válasz galervin93 #83524 üzenetére
Huh, pedig ma még annyira hideg sem volt. Viszont 25g-al szekror 2, az mi volt, géb?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz galervin93 #83522 üzenetére
Jó ez.
Energo-nál nem értik, miért ugrott meg a Carbon zsinór eladások száma......
Na, majd ha a Gönyűi Duna partra valaki helikopterrel jön horgászni, akkor tudom hogy jjohn sporttárs megkapta a jutalékot.
Áh, eddig hideg volt, meg viharos szél, ma esik az eső. Volt, nem kevés. Április, húsvét...Eh, nem normális ez az időjárás. Ilyenkor szoktam a Rábcán a kárászokat aprítani...Most meg be vagyok szorulva a házba, mint télen.
Nagyon off.
Nálunk ezt hozta a nyuszi a lányomnak, a 2005-ös Micra helyett kapott egy 2015-öst, alkalmi vétel volt, 1(osztrák) tulajos, még új szaga van. Régit megörökölte az asszony, be akartuk számítatni, de úgy döntöttünk, friss műszaki, friss szerviz után, téli-nyári gumik felnin, 500-ért nem adjuk oda.. Van benne klíma , nyáron majd hord horgászni a mama, legalább sörözhetek..... -
galervin93
addikt
válasz BlackmMmDog #83523 üzenetére
Mert lehet én is használom majd süllőzni, oszt elég csunyi vón'.
Amúgy nem, ki volt adva az ukáz, rózsaszín nuku, orsó színfekete stb... Amúgy tök ízléses ez a bot, az arany bandázs, a vékony osztott nyél, szép nagy gyűrűk stb. Nem tűnik egy extrém dióverőnek, jó persze nem egy feeder, de az orsótartó felett is ilyen bő centis a blank, szóval nem egy durung bot. Igaz nem én fogom használni, de párat azért dobok majd vele. Életemben először lesz a kezemben bojlis bot, meg kell ismerni az ellenséget...Kutya eredmények lettek ma is Keszin meg Látóképen... Utóbbi pl.:
[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz galervin93 #83522 üzenetére
-
galervin93
addikt
válasz Zoli bácsi #83489 üzenetére
Na végül ez lesz a kezdő csajos pontyos szett.
Horog persze változik még, csak nekem ekkora húskampóim már nincsenek, muszáj voltam venni valamit, ami instant használható.
Ez az új Döme Power Fighter PRO egy korrekt orsó! Igaz ez spec nyeletős, de a sima változat még nagyobb dobbal van, sokat javítottak az első verzióhoz képest (abból nyúztam már pár darabot).Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
válasz diablo1984 #83520 üzenetére
Elhiszem, persze.
Sokat pecáztam azon a vízen, mások is a topikból, és pontosan ilyennek ismertem meg én is, nagyon meg is voltam lepődve, hogy ide ilyen versenyt mertek szervezni.
Ez még a múlt hetihez íródott.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
diablo1984
veterán
válasz galervin93 #83517 üzenetére
Haver pecázott a halszegény szektorban, egy 35 dekás keszeggel lett a 2.! Hidd el mothoddal amit lehet ő és mások is megcsináltak, több ismerősöm is nullázott, pedig itt helyben ők is mágusok.
-
Interceptor
addikt
A nyéltag keverője és az orsótartó nem esnek egy síkba sajnos.
A következő botnál már a boltban meg fogom nézni ezeket és nem rendelgetek.
Előző három vásárolt botom tökéletes, ezek közül egyet boltban vettem, másik kettőt rendeltem különböző boltokból.[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
válasz Interceptor #83510 üzenetére
Írtam is , hogy nem érdemes javítani ... vissza a feladónak .
Mondjuk én nem mennék ilyen mélyen bele , ahogyan a cikkíró taglalja . Gyűrűzés után bachatom a bot gerincét . Halkan jegyzem meg , hogy nekem még nem csúszott szét dobás közben horgászbot . Viszont ránézésre megállapítható , hogy a gyűrűsor egy síkban van e , ill. egy síkba esik e az orsórögzítővel . Többé kevésbé a bandázs problémák is kiszűrhetőek , mint ahogyan a selejtes ferde gyűrűk is . Ha ennyit megteszel , sok bosszúságtól kíméled meg magad .Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
galervin93
addikt
válasz Steady74 #83516 üzenetére
Ismerve a tavat, én tuti vittem volna por alapú édes kaját, pici horgot és pinkit, hogy legalább pár bodrit sügeret fogjak láb alól, az első törésről.
Persze ettől függetlenül tényleg nagyon-nagyon (nagyon-nagyon-nagyon) hektikus az a víz, de versenyen azt kell pecázni, ami halat ad.
Én inkább Látóképen vagyok meglepődve. Persze téli időben pecáztak, de ez akkor is kemény. Van egy sanda gyanúm, hogy azért jórészt pontyoztak a népek, és csak kevesen gondoltak arra, hogy keszeget, kárászt, apró fehérhalat fogjanak, pedig azt - szinte - mindig, mindenütt lehet.
Persze vakon, a monitor mögül okos az ember.hermanyi
Megtisztelő, de éppen a Balcsin fogom áztatni magam (vagy a zsineget ).Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
Topikgazda
válasz BlackmMmDog #83515 üzenetére
50g fogott hallal dobogós volt a szektorban valaki. Az néhány sneci, egy kisebb kárász. Ez azért több annál, mint, hogy a horgászok nem tudták megoldani. A tóról tudni kell, hogy vannak kiemelten jó helyek, ha eszik a hal, ott szarrá fogod magad, máshol meg kapásig sem jutsz. Ha meg nem eszik a hal, akkor meg az egész tavon nem fogsz, ennyire szélsőségesen szar. De legyen ott a fórumpeca és megmutatod
-
Steady74
Topikgazda
válasz BlackmMmDog #83513 üzenetére
hát, én azért horgásztam azon a tavon párszor és azt kell mondjam, hogy valós az a kép, amit a versenyeredmény tükröz. Nagyon változatos a meder, a hal nincs mindenhol ott, sok helyen 2-3m-re vannak a parttól a pontyok, persze mindenki 80-90-re horgászik. Kevés hal is van benne a tó méretéhez képest, nekem sikerült ugyan 2 pontyot meg egy keszeget elcsípnem az első forduló előtti napon, de az első kapás talán 4 óra elteltével jött meg. Azt persze mondanom sem kell, hogy sebészi pontossággal etettem és horgásztam ( ), mellettem 4 bottal nyomta 2 ismerős, másik irányba is volt bedobva vagy 10 bot, senki nem fogott.
-
mdav88
aktív tag
válasz BlackmMmDog #83508 üzenetére
-
Interceptor
addikt
Botépítő írta még egy cikkben:
"Támasszuk le bottestünket a két végénél, hajlítsuk meg és kezdjük el hengergetni. Ahova „beugrik” minduntalan a hengergetés közben, az a sík lesz a gerince a szálnak. Jelöljük fel PONTOSAN! Erre a síkra fognak a gyűrűk kerülni.A casting botoknál pedig éppen az ellenkező oldalra, hiszen ezek a botok a hátukon hordják a gyűrűiket. Mi történik, ha ezt pontatlanul tesszük? Talán sokan találkoztak már olyan horgászbottal, ami folyamatosan szétcsúszott dobás közben. Nos, ezeknek a botoknak nem az a hibája, hogy a stücni rosszul lett kivitelezve és nem tart, hanem pontatlanul jelölték fel a gerincét. Az ilyen botot azonnal vigyük vissza a boltba, mert gyári hibás, a javításához pedig az összes gyűrűt le kell bontani, majd pedig helyesen visszaépíteni. De miért is csúszik szét? Az történik, hogy a dobás energiájának a síkja nem egyezik meg egy tag gerincének a síkjával. Így ezen a tagon egy csavaró erő jelentkezik, ahogy a tag valódi gerince igyekszik befordulni a fellépő erő síkjába. Ekkor a hibás tag megcsavarodik az előző tagon és a stücni már el is engedett, repül a botvég. De gondoljunk csak bele, nem ez a legnagyobb probléma. Ez a hibás tag folyamatosan csavargatja az egész pálcát, „valahogy bután fog viselkedni” a horgászbot és nyilván komoly terhelés alatt ez a tag egyszer csak meg fogja adni magát, hiszen ott kell hajolnia, ahol egyszerűen nem bír."Ebből azért már sejthető, hogy nem olyan egyszerű történet ez, hogy megyek aztán kijavíttatom, meg majd ránézésre megmondom hogyan jó.
-
Grillo
őstag
Na hazaértünk. Hát, továbbra is tartom, hogy nekem a 3 méteres spiccel kishalazás az élvezetes, és nem a várjukabazinagytokotaminemjön.
De ha jön, akkor sem.
Lett 4 darab szép dévér, ennyi volt a 24 óra. Ez is pici pelletre. A lazac, meg a bazi bojli/pellet nem nagyon ment. Azért rokonék még ott maradtak 24 órát. Nekem kiégett az agyam így, hogy a bazi hideg, meg eső miatt kotlottunk a faházban, és vártuk, mikor szólal meg a "riasztó". Éjjel meg minden beleúszásra rohanni...
Ha nem lett volna ennyire ergya idő, biztos ráülök a kistóra a matchbottal.Mondjuk az is tény, hogy régen olvastam egyben ennyit relatíve nyugiban.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz diablo1984 #83507 üzenetére
Az is tragikus volt, be is rakom ide [link]
-
diablo1984
veterán
válasz BlackmMmDog #83506 üzenetére
És Látóképen? Az egyik 10es szektorból 2en fogtak egyáltalán halat, volt másik szektor is ahol 4en is nulláztak....
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz hermanyi #83503 üzenetére
VIII. Method Feeder Országos Bajnokság, elődöntő Dunakeszi
Nem valami halas peca lett belőle, de lehet holnap indulnak el.Nem értem miért csak kevés gyárt/forgalmaz 150-es botzsákokat.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Hazaértem, benyomtam a gépet, míg a mama vacsit csinál. Megnéztem a fórumot, ránéztem a képre, amit a MESTER betett, a botzsákot. Nem nyitottam meg a képet, nem kerestem rá, csak végigfutottam mit írtatok.
Nyitottam egy Facebook oldalt a böngészőn, bedobta a Top Mix botzsák hirdetését előre! Életben nem néztem meg a Top Mix oldalát......
Azt már megszoktam, ha kollégával mondjuk azt beszéljük messengeren, hogy kerítést csinál, és írom hogy nekem is kéne, akkor ilyen reklámokat kapok....
De azt is figyelik mit olvasgatok....?
Pár éve röhögtem, mikor rendőrrel beszéltem, megkért hogy tegyem el messze a telefonomat, ő meg a sajátjából kivette az akkut.Már nem röhögök.
Állítólag úgy hogy figyelik a szokásainkat, mit olvasunk, mire keresünk rá, a mesterséges intelligencia jobban tudja mit akarunk venni, mint mi magunk.
Addig nincs gond, míg nem csönget a postás, hogy csomagom jött, aztán nem is rendeltem.... -
hermanyi
addikt
Verseny nevezés. II. Free Style Rakós Botos Országos Bajnokság, 4. elődöntő Paks, 6. sz. versenytó Hermányi ... részére. Ervin gyere te is . Még van hely
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest