Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ibituba
aktív tag
Shimano Catana Ex Te2 690cm 2-8gramm botra 14es monofil fölé ne nagyon menjek? TRABUCCO T-FORCE XPS SUPER SOFT PLUS főzsinor, illetve előke 12es ok?
-
hermanyi
addikt
220 as a legvastagabb az ennyimén de az nem tart az csak a kormánymű fő zsinórja . De ez is úgy van kitalálva sok kicsi sokra megy Zsinór miatt nem aggódom
Zoli bácsi Bolora nem kell és nem is raknak nagy gyűrűket ,mert nem távdobásra van kitalálva . Az meg ,hogy megforditani a halat boloval , igaz a tiéd csak bolocska mert 5m (sztem 7m nél kezdődik a bolo) már van akkora erőkarod ,hogy alapjában véve azt hiszed ,hogy izomból téped a halat oldalra és közben kb 40-50 dekával terheled a botot . Egy szó mint 100 csalóka tud lenni a dolog .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Zoli bácsi
őstag
Éljen a tavalyi szabadság.... Délután megint útra keltünk, 21 fokban.
Szinte Ausztriáig meg sem álltunk, ez komoly 14-15km a lakhelyemtől, a Hansági Főcsatornám kezdtem a pecát. Ebben most volt víz bőven, viszont jött a hordalék. Legalább még vízinövény kevés van. Egy feeder ment be kis pellettel, meg bolognai bottal úsztattam, csontival, kevés etetés után. Bodorka, és küsz. Szinte állandó kapás csontira, meg fogtam is a csalihalméretet. Csemegére váltva kapás ugyan volt, de nem igazán tudtam halat fogni, az aprónép csipegethetett.
Csatornapart. Túlparton még pár 10m Magyar O., távolabb Ausztria.
Kb 2 óra alatt meguntam az apróhalat. Összepakoltam, átmentem a pár kilóméternyire lévő Rábcára, hátha elindultak a kárászok. Zsilip alatt még a téli vízszint, kb 50cm. A zsilip fölé ültem, kb 1,5-1,7m-es víz volt itt.
Rábca:
Ma került felavatásra az előző, napi akciós rendelésből való 5m-es bolognai bot.
Hát, vékonyabb, könnyebb mint a Nevis Nuovo, de vegyesek az érzéseim. Kicsik a gyűrűk, illetve ha ezzel egy vadvízi pontyot akasztanék, nem hiszem hogy el lehetne húzni az akadótól.
Volt itt is bodorka, küsz, és veresszárnyú, ez a csalihalnak való méret. Nem röhög a gatyámon, diszperzites, délelőtt festettem. Asszony fotózta.
Ez a méret jött, nagyobbat nem igazán tudtam fogni. Hiába tettem kukoricát, annyi történt hogy piszkálták, de nem tudták felvenni....
Na, mindegy, vadvízen voltam, nem egy lavór partján. Aztán időjárás előrejelzést nézve pár napra el lehet tenni a felszerelést, -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz BlackmMmDog #83174 üzenetére
Akasztottam egy jobb halat is , de akadót talált
Szabadidő vezetésével megbízott vezető (elég jó gondolatai vannak )elmondta hogy havonta lesz telepités (április-november közt) összesen 25 mázsa "szatyros" ponty kerül be, szeretne berakni süllőt , dérvért, amurt és extra pontyot.
Ami nagyon tetszik listát vezet kire kell figyelni. -
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #83190 üzenetére
Sokkal olcsobb a komplett cucc megvan egy jó rákos árából. Után a pedig csak a tagdijak vannak és a müszakiztatás évente. Ami 2-3 peca árából simán megvan.
Sok víz szenved mert nincs gazdája. És ami még közre látszik a fizetős tavak. Elpártoltak az emberek az élőtöl és nincsenek etet e a halak.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
saen
veterán
A kisebb folyóvizek/csatornák így működnek. Legalábbis felénk is ez van...
-
Steady74
Topikgazda
Akkor ha csatorna, akkor Békéscsaba Élővíz csatorna. Parkolás megoldott, hal van.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz hermanyi #83185 üzenetére
Ez olcsób mint a horgászat..? Itt is röpködnek fölöttünk ilyen madarak. Vagyis még nem, majd ha jobb idő lesz, szélcsenddel.
Őszintén megmondom, félek akárkit is idecsábítani Rábai pecára. Én 2004-óta horgászom (újra), azóta is katasztrofális lett a helyzet. Előtte mi volt, nem tudom, vagyis hallom. Akit érdekel, nézze meg a Dőme féle Nicki gát alatt készített pecás filmet, youtube-on. Most elaludna a bot mellett szerintem.
Ismerőssel beszélgettem tavaly, hozzám képest profi pecás. Haverjaival éven át etettek egy helyet a Rábán. Azt mondja, az etetett helyen nappal mozdítása sincs. Éjszaka tudott pontyokat, márnákat fogni, igaz kapitális példányokat is.
Előző években tavasztól nappal lement az ember, csinált egy kis etetést, azért egy délután pár szebb hal horogra akadt, darabos keszegek, domolykó, márna, ponty.
Ugyanígy horgászva végig ülök jobbára egy délutánt, apró keszeg, kis márna, géb....Esetleg, ez jön. Vagy semmi. Valamit nagyon elb..k itt.
Felső részek, Sárvár fele jobbak, de nem megyek el, inkább másik irányba, a Duna fele.
Aztán idén mi lesz, nem tudom, elkeserítő, hogy márciusban 30gr-os kosár megáll a sodrós részeken, annyi víz van mint nyár végén szokott. -
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #83183 üzenetére
Mindent nem adok el . Találtam más olcsóbb hobbyt ami ugyanígy kikapcsol .
Rábai peca meg megoldható . Ha másnem Steadytöl kérek kölcsön cuccot hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz hermanyi #83180 üzenetére
Végleg..? Meggondoltad? Kell valami az embernek, ahol kikapcsolódhat, valami hobbi.... én olyan jól éreztem magam ma a vízparton..... Aztán nem is fogtam szinte semmit.
Megvan minden cuccod, versenyzői tudás...Ez jó sport, 800 ezer magyar nem tévedhet, mester!
Meg aztán azt a Rábai pecát sem hoztuk össze, pedig szerettem volna lefigyelni hogyan kell halat fogni! -
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #83179 üzenetére
Hát nálam már volt ,hogy 20m re fel kellett tennem 50g os kosarat . A víz miatt a 40g nem ált meg az RSD.n Másnap meg 50m re a 25g ugyanott elég volt
Ja van eladó feederem ha valakit érdekel kicsi rövid MAP meg Italica is . Befejezem a pecát
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Zoli bácsi #83175 üzenetére
Az első idei (Szerk Februárban pár órára lejöttem, utólag eszembe jutott. Szóval második...)Rábai pecán mondhatnám hogy fogtam halakat, de jobban fedné a valóságot ha azt mondanám ebihalakat fogtam.
Hosszúelőke kis horoggal, csontival ment be, a másik készség method volt, kicsi fűszeres hideg vízi wafterssel. Methodra mozdítás sem volt, a csontira apró keszegek, 3cm-es géb. A végén csemegekukorica-csonti kombóra váltottam, a gondolat jó volt, szelektált. Onnantól semmit nem fogtam.
Jelenleg a Rábán a "soldrásban" megállt a 30gr-os kosár. Semmiféle folyóvízi cucc nem kell, a tavi felszerelés, akár egy picker bot elég.
Jó idő volt, a sárkány olvasgatott, csend volt, nyugalom. Ez kellett, A telepített tavon biztos lett volna szákolni való, de valamiért nem izgatott. Virágillat, csönd, madárcsicsergés....
Holnap lehet megnézzük a Hansági főcsatornát, állítólag megindultak a kárászok. Benne is hagytam az autóba a felszerelést.
Rába parti erdősáv: Az illatot nem tudom csatolni, a látványt sem igazán.... Ilyen az erdő:[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz hermanyi #83166 üzenetére
Aha, na akkor ránézek majd az Etangra is. Köszi!
Gondolom a kőszórás mellett túrtak-kotortak is, legalábbis part mellett. Megyek úgyis majd le áprilisban két napra kicsit körbeszimatolni.---
Végre megjöttek a window-kosarak, kipróbálhattam őket. Hát ezek zseniálisak, úgy mennek mint a golyó. Viszont az utóbbi napok meleg időjárása miatt teljesen felálltak víz közé a keszegek, írd és mond közel két méteres előkével kellett horgászni, a könnyű horgon 2-3 szem pinki, 2 gumiszunyi, vagy 1 kisebb giliszta. Másfél percet volt bent egy dobás, kb. ennyi idő alatt már biztosan leért a szerkó, ha eddig nem volt kapás nem is volt érdemes bent tartani. A távolság amúgy feleslegesen nagy volt (50 m), de ki akartam próbálni a fenti kosarakat. Aztán meguntam a távoli dobálást, megetettem a rézsű alját úgy 10-11 méterre... Jöttek szépen a keszegek vízközt, továbbra is az extra hosszú előkével, aztán gondoltam megnézem már fenéken, hogy a folyamatosan beszóródó kajára nem állt-e oda valami nagyobb halacska... Egy szem kukorica fel, 3 perc múlva el is tekerte egy bajszos. Tankönyvi volt.
Jót küzdöttem a fonott + 12-es előke kombóval, 3 perc alatt jött ki a kicsike. Nagyon jó peca volt, baromira élveztem.
Sajna jövőhéten jön a szutyok hideg meg szél megint, szóval ki kell használni ezt a csudiszép időt...---
#83168 Ibituba
Van élmény feederrel is, válassz valami finom pálcát. Még 390-ben is kapni jó áron finom botokat, azzal már 50-60 méter vagy még több is elérhető. ~25 méterig 330, ~45-ig 360, felette 390-es bot kell kb. A kis súlyú kosárral az a baj, hogy bizonyos távolság felett a pontosság már nem tartható vele. Ezen ideig-óráig lehet segíteni distance, bullet vagy window kosarakkal (azaz ezekből kisebb súlyú is elég ugyanahhoz a távhoz, vagy ugyanazzal a súllyal nagyobb táv is elérhető, mint a sima alagúttal), de előbb-utóbb a távolság növeléséhez a súlyt is növelni kell.
Ha mindenképpen könnyű, de (relatíve) nagy űrtartalmú kosár kell, akkor ilyesmit keress. (Szerintem ezek is Deáky kosarak, de most így hirtelen nem tudom.)[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
mdav88
aktív tag
válasz Zoli bácsi #83175 üzenetére
Én is voltam ma, fénykép nem született. Reggel elkiabáltam magam, hogy mostanában elkerültek a kárászok, erre ma elleptek. Egy közepes meg egy kis potykát sikerült kicsikarni a vízből, pedig ott voltak....
Felkerültek a drabális csalik, arra meg épeszű kapás nem jött, úgyhogy az előttem bőven mozgó vízre rámentem egy 5m spiccbottal, na ebből volt tüzijáték, egy kb 40-45 centis pisztráng, kiló körüli kárász, meg dévérek, sőt egy pici sneci is felakadt
-
Zoli bácsi
őstag
Múltkor valaki olcsóbb folyóvízi kosarat keresett.
A napi akciós bolognai mellé dobtam a kosárba pár darab napi akciós folyóvízi kosarat, ezt a fajtát: [link]
Ma bontogattam ki a gyári tasakból őket.
Teljesen jó, ugyan nem használtam, de valószínű megáll a fenéken, olyan a kiképzése hogy megkapaszkodik. Annyira nem is kicsi, mint a képről gondoltam, és forgó van a csatlakozásnál. Ennyi pénzt szerintem megér.
Az "igazi" nagy, folyóvízi kosaraknál ugyan kisebb, de ha valaki gombóccal etet, teljesen jó, ebből kisebb is használható, megáll a fenéken. -
Ibituba
aktív tag
Feeder keszegezés. Régen csináltam, most újra próbálom. Picker bot kicsi ólom közeli peca. Számomra a feeder elvette a keszeg fárasztási élményét, az X gramm kosár+ etetoanyag súly miatti "erősebb" felszerelés miatt . Sajnos a halak súlya nem volt valami fergeteges, ezért is gondoltam a még finomabb pickerezést. Viszont ha távolabb is keresem oőket, oda már az etetés nem megy kézzel. Milyen kosarakat kellene keresnem ami súlyra kicsi, toltotomege nagy és max 1oz spiccel dobhato? Inkább 0.5ozt preferálnám. Úszó távolra már nem megy, nem látom belefárad a szemem.
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #83165 üzenetére
Etangal jól működik .
Desedát nagyon átturták . Kőszórásos lett a pálya . Hogy hova menekültek a halak passzolom .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
addikt
válasz hermanyi #83164 üzenetére
Igen, masszívan vizeztem, elsőre azt is hittem hogy sok lett, amíg hozzá nem adtam a földet tiszta mancs volt, de két rostálás szépen megoldotta.
Köszi a tippet!
Ezt akarom használni a Desedán versenyen is. Melegedő/melegebb vízben is működik ez a kaja, vagy érdemes adni hozzá valamit? Pár zacsit rendeltem a sárgából is, de az egész darabosnak tűnik. Viszont a bodorkás szimpi. Vagy jó ez a kaja magában, ne keverjem mással?
Élőből szunyi meg vágott gili, magból kender, búza, kukorica a terv.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #83149 üzenetére
Tanács a kajához , fel vizezni rendesen ,vagy előtte való nap bekeverni ,mert ha nem ázik át akkor vannak benne (elég sok) ami feluszik
-
-
-
ooloo
őstag
válasz golyós #83157 üzenetére
Amúgy nem utolsó szempont volt a vizuális élmény , de az igazi értéket a vastagabb szivaccsal jól kipárnázott 2 db különálló rekesz , a talp részénél a vastag szivacsbetét adja . Maga a váz is kellően vastag , a külső borítás is minőségi ... ha vigyázol rá , akkor nagyon sokáig védelmet ad a botjaidnak . A márkáját tekintve SPORTEX ... van több méretben .
PpenoO , Zoli bácsi , Ervin : Az előző hozzászólásom után már hívtam az ügyfélszolgálatukat ... meglepetésemre a második csörgésre felvették . Elmondtam a problémámat .... erre közölték , hogy raktáron nincs , de beszélnek a gyártóval , hogy mikor küldenek ebből a modellből. Vagy a másik opció , hogy kiküldenek egy futárt a tokért és visszakapom a pénzem . Ha belátható időn belül ( 1-2 hónap ) ki tudják cserélni , akkor ezt az opciót választom .
mdav88 , Valóban csálé ... Én úgy gondolom , hogy mindenkit megillet a hibátlan termék . Legyen szó gyári hibáról ( szépséghiba ) , vagy hiányosságról az a vásárló becsapása akár tudatos , akár nem .
[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
mdav88
aktív tag
válasz galervin93 #83159 üzenetére
Igyekszek megválogatni a boltokat ahol költök, és ez kardinális kérdés, hogy milyen support. A lengyeleknek dél körül írtam a hibáról, még aznap kiküldték a futárt a hibás székért ÉS a csere széket is.
-
galervin93
addikt
válasz mdav88 #83158 üzenetére
Ú, ez tényleg jó csúnya.
Ooloo bottartója engem mondjuk nem zavarna, ha teszi a dolgát, de én funkcionális ember vagyok, működjön, az se baj ha nem szép. De ez én vagyok, és simán vissza lehet küldeni azt a ferde pizzát.()
Mindenesetre ezért (is) érdemes neten rendelni, mert személyes vásárlásnál maximum a kereskedő jófejségén* múlik, hogy visszacseréli-e, míg neten törvény kötelezi az esetleges elállásra 14 napig...
*az a tapasztalat, hogy egyre több bolt cserél, kisebb részt visszafizet vagy levásárolható kupont ad, de akadnak azért negatív tapasztalatok[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Hívd fel a boltot, ahol vetted. Mondd el a bánatod, normál esetben ki kellene cserélni, vagy storno.
Más
Nekem is megjött a botzsákom, de nekem bot is volt benne.....
A múlt heti Traveller bolo megjött, az ollót méret viszonyítás miatt tettem oda a rendetlen íróasztalomra a bot mellé..
Jobb mint vártam! Kemény a gyári tok, a gyűrűvédő is kemény műanyag. Kihúzva, megrázogatva nem nyeklik nyaklik a bot, érzékeny a spiccrész.
Valami kicsi orsót keresek rá, aztán bicajos pecához, autó ülése alá....
Szerintem a tízest megérte napi akcióban.
-
ooloo
őstag
Megjött a botzsák , de egy kicsit keserű az öröm .... kihoztak egy Pizzai ferde tornyot . Most azon vacillálok , hogy visszaküldjem , vagy jó ez így is , habár kicsit becsapva érzem magam .
A talp részénél a kivitelező munkás elszabta , elbacta .... nem is értem egy ilyen ordító hibával hogyan jöhet ki a "gyárból" egy ilyen nem éppen olcsó , de ugyanakkor neves gyártó terméke ?
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
galervin93
addikt
válasz galervin93 #83149 üzenetére
Csak a fíling miatt, egy kis vörösszemű. (Így utólag hallgatva jó traktor hangja van az orsónak. )
Vicces a peca ezzel a méter feletti előkével, észnél kell lenni, hogy dobáskor ne akadjon hátul, illetve még fontosabb, hogy vízbeérés előtt a bottal lekísérve, szépen folyamatos mozdulattal lassítsa le és terítse ki az ember a végszereléket, így tutira nem fog gubancolódi.[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz PpenoO #83145 üzenetére
A Berkley lebomló, a Benzart nem tudom.
Ma is kijutottam, végre kipróbáltam Sziszi fekete dévéres kajáját. Iszonyú finomra őrölt cucc, már-már methodos. Kb. felesben ment a cucc löszös agyaggal, táv 24 méter, fonott főzsinór, erőgumi. Nagyon aprók voltak a halak, pár dekás pici dévéreket, karikákat és bodrikat fogtam, de nem voltam elájulva a dologtól, és nem a méretük miatt, hanem mert olyan nyögvenyelős volt a peca, éreztem hogy ott vannak az etetésen, de nem igazán sikerült elcsípni őket. Először 75, majd 100 centis előkével horgásztam, de végül a 125 centis adta igazán a halat. Nem mondanám hogy totál vízközt voltak (bő kettes vízben horgásztam), de kellett ez az előke hossz, sokszor még így is csak éppen szájszegletbe akadt. Illetve sok kapásom volt akkor, ha picit meglibbentettem a csalit (kb. 30-40 centis tekerek ilyenkor rajta). Szóval valahol fenék felett voltak nem sokkal. A végére egész szépen összeállt, nőtt az átlagméret is. Kell még a finom cucc, 16/0.10 és 18/0.08 ment, csali egy vagy két szem pinki, illetve fél trágyagili.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz jansky1 #83147 üzenetére
Itt? Határvidék, elszórnak mindent a migrácsok. A megye sűrűn lakott területeihez képest ez eléggé elhagyott vidék, rossebb tudja miket szórhattak itt már el, meg áshattak el.
Osztrákok is itt kóborolnak. A Kisrábába beszórt szemét, meg a vízbefultak is itt akadnak el a Rábcán, mert meglassul a folyás.
Nehogy azt higgyétek, hogy olyan veszélyes víz a Kisrába, normál esetbe derékig érő vízbe nem szoktak belefulladni. Hajléktalanság, alkoholizmus..Ez a kettő közös dolog van ezekben a tragédiákban.
Fegyvert meg szerintem mindenhol tűntetnek el.....Dunába mennyit beleszórhatnak. -
jansky1
senior tag
válasz Zoli bácsi #83146 üzenetére
Mi folyik arra felétek? Valamelyik fórumtárs (talán Vendingo?) emlékeim szerint fegyvert is talált már peca közben.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz PpenoO #83145 üzenetére
Én most vettem a Cralusso új kukoricájából [link] Ez lebomlik, illetve a halaknak sem ártalmas, ha lenyelik. Nem tudom mennyire fogós, majd kiderül. Nem olyan illatos, mint a HD kukoricák, de attól még lehet jó. Kipróbálom.
HD gumikorica, első verzió, még nem volt kupak a tető alatt, hajlamos volt kifolyni. Iszonyú erős illata volt, napokig fokhagyma illet terjengett... Amúgy fogós volt. Vettem olyat, amibe benne van a kupak, elvileg nem folyik ki.
Off: Tegnap dolgoztam, príma idő volt, végre nem fújt a szél. Gondolkodtam is, ha nem melóznák, lehet megkezdeném a szezonnyitást a Rábcán. A szokásos helyen, a Madárvártai zsilip alatt.......Aztán látom ám a gépben, pont oda mennek a kollégák....
Mit gondoltok, mit találtak a pecások ott...? Vízihullát.....
Jó hogy nem mentem ki horgászni. Nem mintha félnék tőle, de ha én találom, lehet a jegyzőkönyveket írogatnám még mindig alá, meg elmenne a kedvem a helytől.... -
PpenoO
őstag
válasz galervin93 #83143 üzenetére
Ezek a műanyag csalik mennyire bomlanak gyorsan? Vagy sima környezetszennyező gumiból készülnek mint a világbajnok HD gumikukorica?
jansky1: azt mondják prímán
[ Szerkesztve ]
-
WarninShotZ
tag
válasz galervin93 #83143 üzenetére
Köszi!
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
galervin93
addikt
válasz WarninShotZ #83140 üzenetére
Hú, ez asszem Benzaros, de szerintem már rég nem kapni. Nekem is több éves doboz.
Amúgy a Berkley műszúnyogot szokták ajánlani, annak jó a kialakítása, jó az anyaga, nekem is van vagy három doboz. Néha jól jön, nem helyettesíti az igazit, de hétköznapi pecára tök jó szerintem.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
bandi0000
nagyúr
válasz SODIMM #83141 üzenetére
Köszi, sajnos ahonnan rendeltem, ott nem volt jó áron a carp expertes... Amúgy Dephin craber maxit rendeltem, majd meglátjuk mennyire tűnik stabilnak, ha nem az, akkor majd visszaküldöm
Végül is találtam 33k ért Delphin briton kapásjelző szettet, megvettem
Xbox One: bandymnc
-
SODIMM
újonc
válasz bandi0000 #83137 üzenetére
Üdv,
20k körüli rod podokat énnem ajánlanám, nagyon gyengék.
Nekünk van kettő, egy könnyebb és egy masszívabb, azok nekünk beváltak eddig mindenhol.
Carp Expert President: [link] 4 botos minden alkatrésze fém, négy rövid és két hosszú lábat adnak hozzá igy szintem mindenhol és millió formában felállítható. Jó nagy táska jár hozzá sokminden más is belefér. Amit én nem szeretek benne hogy a lábakat alul lehet állítani igy ha magas partfalnál kell állítani akkor macerás. másik hátránya a súlya, ami egyben előny is 4kg, ami kicuccolásnál hátrány viszont nagyon stabil.
A másik az egy Zfish : [link] Ez egy könnyebb (2kg) gyorsabban felállítható hárombotos Rod pod. Kb ugyanazt tudja mint az előző csak műanyag alkatrészekkel. Ehez is járnak hosszú lábak pluszba és ezeket fentről lehet állítani. Táska jár ehhez is ami kicsit nehezebben pakolható. -
WarninShotZ
tag
válasz galervin93 #83139 üzenetére
Milyen márka a gumiszúnyog? Sokkal jobban néz ki, mint a haldoradós így képen.
SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
galervin93
addikt
válasz Ibituba #83138 üzenetére
Bedőlt fa, meg bármilyen tereptárgy mindig jó haltartó lehet, érdemes megpróbálni. Viszont már mozgolódnak a halak, azaz etetéssel már oda lehet őket csalni a helyhez, szóval nem csak a tuti "gödrök" mennek már. Sokat ne alapozz, 4-5 pici gombóc elég. Nem tudom milyen kaja, de 2-es rostán érdemes lehet átküldeni még szárazon, a legnagyobb szemeket kiszedve belőle. Löszös agyagot is elbírja a kaja, a keszegek is megköszönik. Csonti mellé próbálj meg szerezni pinkit és trágyagilit, mindkettő favorit csali tavasszal.
---
Én is keszegeztem ma egyet. Távolság 24 méter, fonott főzsinór, a szerelék lelke a bő tíz centis sodrott erőgumi (0.6 mm).
75 centis előkével (50 centi + 25 centis toldó) kezdtem 16/0.10-ben, amit végül meg kellett toldanom további 25 centivel, így végül a méteres előke hozta meg a keszegeket, meg egy szép bodrit is.
Egyik-másik keszeg már rendesen dorozsmás volt.
Aztán furcsa csend állt be az etetésen, néha egy kis maszatolás, de nem bírtam halat fogni. Volt egy füstölős kapásom, közöm nem volt hozzá... Majd kis piszmogásra vágtam be, és éreztem, hogy valami nagyobbacska halba akadtam. Egészen a fárasztás végéig nem tudtam ki ő, kárásznak gondoltam, de kellemes meglepetés ért - doktorhal! Nagyon örültem neki.
Egy szem gumiszunyi + egy szem csonti kellett neki.
Aztán a végére tovább kellett finomítanom még pár kapás kicsikarásáig, a nap legyszebb, jó 30 dekás keszege is ekkor esett el, de őt elfelejtettem fotózni.
Csali 1 csonti + 1 pinki, vagy 2 pinki, vagy 1 csonti + 1 gumiszunyi volt. Holnap veszek gilisztát, mert abból kifogytam.
Nagyon jó kis peca volt, nagyon élveztem, compó elvtárs pedig nagyon kellemes meglepi volt. Soha rosszabbat.[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
Csatorna peca, pickerezés lenne a feladat. Egyenletesnek tűnő meder. Kb 1.5-2mes víz közepén. Egy egy helyen bedőlt fák tarkítják az egyszínű terepet. Ott lenne érdemes keszeget karaszt keresni? Nem széles kézzel gombocoznam a pályát. 10-15gramm tányér ólom van. Sodrás minimális. 16fozsinor 14-12 eloke a terv. Csonti a csali. Barna keszeges etető. Régen így csináltam azóta változott valami amin valtoztassak? Sikerélményt szeretnék. De az ilyen kora tavaszi keszeges pecak nem voltak jellemzőek, most kipróbálnám. Győr ill. Szigetköz lenne a pálya. Ha nem csatorna akkor zárások mögötti bellassult víz is jó lehet? Jönnek ki ilyenkor már a sekélybe napozni?
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Lassan kezdeném a szezont, de 2 dolgot szeretnék beszerezni, egy rod podot és egy elektromos kapásjelző szettet.
Mit ajánlotok? Rod pod terén vakon vagyok, leginkább csak fenekezek, de jó lenne, ha mindenre is jó lenne, és nem lenne túl drága, 20k körül szánnék rà
Igazàból kapásjelzöt se tudom, hogy milyen kellene, az tuti, hogy szeretném ha némítható lenne +esetleg rezgő mód, 2+1 elég lenne, eddig a Dephin britont néztem, de elég dràga, szerintem nem éri meg
Xbox One: bandymnc
-
Janusz001
őstag
Van ajánlott költséghatékony bojlis bot 15k magasságában? Szállíthatóság nem szempont, 40m a horgászott nádfal, ne legyen dióverő, 3.6m 90g -os eurostar masterclass okat cserélném, egyik sajna eltört fárasztás közben, lehet a hajnali -5 fok, anyagfáradás, tök tudja, a mostani eurostar széria pedig már közel sem olyan, mint 8-10 éve.
-
-
smkb
őstag
válasz galervin93 #83109 üzenetére
... egy percig értetlenkedtem, mi az ördög lehet egy rostán 3 milla, miből van az, mire újra nekifutottam, hogy hol lehet a gond...
-
Grillo
őstag
Még gyerekkoromban jártunk le párszor Teskánd meg Andráshida közé, de még nagyon kezdő voltam, a felszerelés sem volt megfelelő. De voltak ott is mélyebb meg húzósabb részek. Ha most arra laknék, biztos lemennék, meghoztad a kedvem hozzá. (emellett épp oktatási anyagot írok, bármihez megjön a kedvem könnyen, csak ne kellene csinálnom )
-
A Zéé
addikt
válasz Zoli bácsi #83126 üzenetére
Tiszta ez is, csak ahol belassul, ott ilyen iszapos a színe, de kicsit feljebb látni a teljes vízfeneket a sekély részén.
Ő a lejjebb lévő szakaszokat horgássza, az teljesen más jellegű víz.
Én hét közben valahogy ismét ráakadtam ennek az angol srácnak a csatornáira (ez a másik) aztán el is dőlt, hogy Zala peca lesz a hétvégén. Neki vannak tök klassz kispatakos videói.
Nagyon minimálban toltam amúgy, 2 bot volt nálam a bottartó egyik felében, a másikban az ezeréves teleszkópos merítő, 2 leszúró, meg az apróságok. Széket se vittem, a pontymatracon ültemyanna
Sokszor felemlegettem már, hogy nagyon szép víz, klassz környezet, csak eddig nem volt gazdája (állítólag idén ezen a részen már lesz ellenőr). És nehéz is horgászni rajta, mert nagyon sok részén igazi dzsungelpeca, és a meder is teljesen kusza.Másik helyem ma:
itt kiszélesedik, és 2-2,2m mély is ez a rész, nem tudom miért. Lehet, hogy malom volt itt régen. 5 méterrel felfelé 30 cm víz van, a szűkülés után 2-3 méterrel meg kőrakás, és szinte csak bokáig érő víz vagy 50 méter hosszan.
Ez a gödör tele volt bodorkákkal. Ilyen 10-25 cm közti méretűekkel. Ezen, és az első képen lévő kívül voltam még 2 másik helyen is ma, az egyik helyen kapás sem volt, a másik helyről 1 kis bodorka jött, pedig azokon a részeken is voltak gödrök, de halak nem nagyon.
Ez a rész elvileg a pisztrángos, domolykós szakasz, voltam felfedezni is, ha majd jobb idő lesz, biztos megpróbalok egy-egy szakaszt gázolva, pergetve meghorgászni.Just a simple Lineman...
-
Zoli bácsi
őstag
Akkora kb. mint a Rábca. Viszont a Rábca most sokkal tisztább. Mindig azt gondoltam a Zala egy nagyobb folyó, aztán mikor sokszor jártam Zalaegerszegen, akkor lestem hogy ott kb. akkora mint a Kis Rába Kapuváron.
Van egy srác, a Haldorádón szokott publikálni, Zalai pecáról. El szoktam olvasgatni, tetszik.
Egyik írását megkerestem: [link] Innen meg lehet a többit is találni, ha valakit érdekel.
Innen merítettem ötleteket bicajos pecához, azt a kék vödröt azért vettem: [link] -
jansky1
senior tag
válasz PpenoO #83115 üzenetére
Nem nagy az ekkora (1kg+) méret már étkezésre? 30-40 dkg, max fél kg körülieket szoktunk mi sütögetni.
bercsi: igen, Szepi. Jött még akkor kárász, hogy nem tudtam így átfogni a feje felett, két kézzel kellett tartani, mint a pontyot
Pontyok viszont már jó erőben vannak, mentek majdnem, mint nyáron.[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
Holnap verseny a Palotavárosi felsőn ..... innen indul valaki ?
-
galervin93
addikt
Nincs szerencsém ezekkel a rendelésekkel. Tegnap hívott a futár, hogy nem tudja betenni az automatába, majd megpróbálja ma. Hát persze hogy nem történt meg, reggel felvette a csomagot a futár, délután ment vissza a depóba. Én persze semmi infót nem kaptam erről, most látom csak a csomagkövetésben... Még szerencse hogy hétfőn ezekkel a cuccokkal (is) akartam pecázni...
-
faragojof
őstag
válasz Zoli bácsi #83106 üzenetére
No meg a család pénzügyminisztereiről se feledkezzünk meg, akik csak apa kedvéért váltották ki az engedélyt, hogy össze kössék a kellemest (természet, kiruccanás-pihenés), apa kikapcsolódásával (apa akár hat bottal is szeret horgászni). Tisztelet persze a kivételeknek, mint húgom. Ő a bevonzás egyik ékes példája!
"Formicate Under Command of the King,,
-
Zoli bácsi
őstag
Ha már akció....Nővel ne menjetek MOL benzinkútra. Sokba fáj....
[link]
Vett a zasszony a női táska mellé ilyen kisebb cucctáskát. Megnézegettem, egy tízes. De nagyon jó az anyaga, állítom nektek, ennyiért nem vesztek ilyen minőségű, és ekkora pecás táskát.
Nekem majd egy termosz lesz, szerintem, ha legközelebb megyünk.
Tényleg jó minőségű cuccok, ha van Alfás sporttárs, neki kötelező. -
mdav88
aktív tag
válasz Zoli bácsi #83107 üzenetére
Walterben is!
-
Zoli bácsi
őstag
Ez elég csalóka, hogy a magyar lakosság 8%-a horgászik. Saját környezetemből kiindulva, több kollégámnak is van engedélye. De legtöbb nem mondhatni hogy aktív horgász, egy évbe kimegy 2-3 alkalommal pecázni, azt is inkább a társaság, mint a halfogás kedvéért.
Szerintem az aktív horgász, aki ha nem is napi, de heti szinten, illetve havonta legalább 2-3.X kimegy, az a harmada lehet az össz horgásznak. Van kollégám, aki csak állami jegyet vesz, aztán ugye ha van társaság, kimegy napijeggyel. Aztán van akinek van területi jegye, meg másod-harmad állása, és kiér kéthavonta talán.
Csalóka ez az adat. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz BlackmMmDog #83103 üzenetére
Ha valakit érdekel, itt eltudja olvasni
Raffay Z. (2022): A horgászturizmus pozíciójának erősítése Magyarország turizmusában
TVT Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok 7(1):98- 111.#83104Zoli bácsi
Köszönöm! Pecaverzumos hivatkozást lehet nem fogadják el. Tudtam hogy olvastam, meg lett.Lekell hivatkoznom , sok helyen nincs alá támasztva mennyire hiteles az adatok.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BlackmMmDog #83103 üzenetére
A horgászújságot veszem, de miután elolvastam, odaadom ismerősnek.
Ez nem jó? [link] -
BlackmMmDog
aktív tag
Lenne egy kérésem. Magyar Horgász (,de igazából bármely sajtóanyag jó) lehozta hogy horgász létszám meg lett 800 ezer fő. Ha betudjátok fotózni, vagy leírni hol találom meg. Köszönöm!
-
mdav88
aktív tag
válasz galervin93 #83101 üzenetére
Múlthét pénteken nálunk már nagyon szép gyalogsági ásó méretű keszegeket lehetett fogni, de azért még óvatosak voltak. Elég lassan megy ez a két nap a hétvégi pecáig
-
galervin93
addikt
válasz 4Grider #83096 üzenetére
Csak a mono előke + fonott "csali rögzítő"-re gondoltam. Így a csali a fonott "szabadságával" mozog, de maga a horogelőke mono (ahogy a szabályzat megkívánja), bocsi ha félreérthető volt.
---
Kijöttem egy gyors pecára Magyarnándorba. Csicseregnek a madarak, lágy szellő fujdogál, néha elcsípek egy-egy keszeget is... Végre tavasz.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 10
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest