Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #300194 üzenetére
Nekem ezért tetszik jobban a terep, DH, városi DH. Ott a hajukra kenhetnék a doppingot, oda technikai tudás kell. Az outi versenyekben nem vagyok otthon, így nem is érdekel igazán, hogy mit (nem) használnak.
Viszont az erő- és testépítő versenyekkel tisztában vagyok, ismerek személyesen versenyzőket. Ott szer nélkül labdába sem lehet rúgni. Sok más sport is így van ezzel. Én ezért is kétkedve állok a kérdés mellett, de igazából semmi jelentősége nincs, a sportolónak kell az árát megfizetni az egészségével. A teljesítmény viszont elvitathatatlan akár szerrel vagy anélkül sportolnak.
-
Tin
veterán
válasz balintbaba #300187 üzenetére
+ #300188 stickermajom
+ #300165 parandroidEmberünk, aki hozzám hasonló adottságokkal rendelkezik, feltett egy kérdést, amire a válasz most jelenleg szerintem (ezt ki is hangsúlyoztam) ez: Z2.
Nem azért, mert ez a csodafegyver mindenre, hanem azért, mert közületek sokan nem is értik, mennyire más ennyire az elején lenni valaminek. Nem montiztam, nem országútiztam, nem indultam versenyen, és most van itt egy hosszú lista, amit még nem csináltam, de közben valamit csinálnom kellene, ami hatékony és egyszerű, és fenntartható, nem pedig elvonja a figyelmem.
Megértem nálatok, hogy 5-10-20-akárhány év után, főleg a bádogos 37-es átlagot menő nyugdíj előtti szomszédokkal más a helyzet, de ha valaki, aki még egy középcsapágyat sem tud kicserélni vagy egy féket légteleníteni megkérdez téged, hogy mi az az "edzésterv", amire egyszerű odafigyelni, és amivel az elején a legnagyobbat tud fejlődni, akkor az bizony nagyjából ez lehet: a Z2. És ezt nem csak én mondom.
Értem az intervallumozás lényegét, de ma is szakad a 'rva eső, holnap is fog, és ez van szombat este óta, mit csináljak? Nem vagyok versenyző, van rajtam minimum 10 kiló súlyfelesleg, és amikor tekerek 3-4 napot, utána napokig nem tudok elmenni, mert vagy meló van, vagy családdal kell itthon lenni, vagy alkalmatlan az időjárás rá. Hogy a rákba tartsak így edzésterveket, és egyáltal miért, amikor még mindig nincs alapom se, és mérföldekre vagyok attól, hogy bármilyen szinten bárhogyan is komolyan vehető legyen bármilyen eredményem?
Na ezért Z2. Mert beállítom a headunit-ban, és csak azt nézem, hogy abban maradjak. És fejlődök, nem azért, mert ezt mondja az internet, hanem mert látom, érzem és tapasztalatom. És mi mást mondjak egy hozzám hasonlónak, ha nem ezt? Adjak neki linket 8 féle intervallum tréninghez, amibe csak belezavarodik, és a végén elmegy a kedve az egésztől?
Na, hát ezért. De mellesleg adjatok tanácsot ti is neki, biztos nem fog megharagudni, de ha a végén összezavarodik, akkor azért ne csodálkozzatok.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #300196 üzenetére
egyből rakhatod ezt is rá és akkor a nagy nyeregtáskát is tudsz rázkódásmentesen használni (vettem egy ilyet is pár hónapja, de nem használtam még)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mauimagic
senior tag
Használ valaki ilyen bilincses kulacstartó adaptert?
Nincsmerszemszívem megfúrni a vázat, hogy szegecsanyákat tegyek bele, mert csak 1mm körüli az anyagvastagság. -
Ringman
nagyúr
válasz balintbaba #300193 üzenetére
korábban linkeltem már, ez max. a Z1 (ha zónázni akarunk) minél több ideig, 4-5 óra akár:
+
---Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Zékettő for president!
Persze sokkal egyszerűbb azzal a demagóg dumával elintézni mindent, hogy mindenki kokszol...áá, nem úgy van az, a Titkos verseny óta mind tudjuk, hogy nem mindenki, csak az a néhány kiválasztott. Amúgy meg nem kell azonnal lehurrogni azt az amatőr, meglehetősen sokat kerékpározó sportolót aki már felmérve egyes teljesítmények emberfeletti mivoltát már nem annyira naív, hogy elhigyje röpke 10-20 év alatt olyanokat mennek tisztán amilyent korábban szerekkel sem. ... továbbá megnézném azt az itt a tiszta profi sport mellett kardoskodót aki tűzbe tenné a kezét bármelyik sportolóért. Ugyanakkor megismétlem, hogy ez semmit nem kicsinyíti teljesítményüket, mindenki ott fent a profiknál valamivel operál a tudományos felkészüléstől a (ma még nem tiltott) szerekig, a verseny nyitott, amit Poginak szabad az mindenkinek szabad, így csalásról aligha beszélhetünk. Vélemény hangzott el.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
balintbaba
tag
válasz parandroid #300191 üzenetére
Amúgy ennek az egész zsíroxidáció fejlesztésnek főleg nem hosszú vagy ultra távoknál van értelme? Ott, ahol olyan sok zselét, gumicukrot vagy bármi más energiát tartalmazó kaját, italt kell bevinni, hogy a legtöbb embernél durva gyomorpanaszok jönnek elő, plusz egy idő után nem is hasznosul normálisan a kaja.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz zsamiatt #300186 üzenetére
Ez a ‘zsírégető zóna’ ez egy igen elbaszott elnevezés, mert a dolog nem a konkrét zsíregetésről szól, hanem arról, hogy megtanítsd a szervezetednek, hogyan kell gazdaságosan, glikogénraktárból mozogni. Egyrészt szemben azzal, amit a neve sugall, ez egy borzasztó lassú, nehéz, körülményes, monoton, és unalmas folyamat, amihez senkinek semmi kedve nincs, másrészt meg nem arról szól, hogy ha elkezdesz zékettőben futni, akkor rögtön fogy a zsír, hanem arról, hogy ha eleget csinálod, akkor folyamatosan javulni fog az az arány, amiben fel tudja használni a szervezet az elraktározott cuccokat, de mire ez igazán hatékony lenne, addigra már vagy teljesen kiégtél, vagy már úgysincs rajtad semmi elraktározva.
De hogy egyértelmű legyen, mire gondoltam: a zékettőzés nem annak való, aki minél gyorsabban fogyni akar, hanem annak, aki hosszú távon szeretne egy jó állóképességet kialakítani.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Fall-N
veterán
Na ez a szándékos félreértelmezés.
Minden olyan hormon alapú szteroid, Szelektív Androgén Receptor Modulátorok (SARM) - ez is olyan hatású, mint a szteroid és tiltólistás, prehormonok stb. A WADA szerint meg minden olyan szer, ami tiltólistán van JELENLEG. Itt a lényeg, ha valami új szer van és nincs még tiltva, akkor nem dopping. Később úgyis az lesz, de a jelenben nem az.
Tágabb értelmeben különböző gyógyszerek is ide tartoznak, ahogy az inzulin is. Például régen nagy sláger volt a Spiropent, ami hörgőtágító, asztmás betegeknek. Csak rájöttek, hogy nem csak asztmásnak hat az, több oxigén -> nagyobb teljesítmény. Rövid idő után ez is kibukott, így ez is tiltva van már.
Ezzel nem állítok most semmit se ellene, se mellette, ezek a hivatalos hozzáállás a dolgokhoz.
-
mauimagic
senior tag
válasz MPowerPH #300161 üzenetére
Ahhoz képest, hogy ha jól tudom te is országútizol, eléggé elavult nézeteid vannak dopping témában...
Itt szépen látszik, hogy a 2010-es évek óta eléggé visszaszorultak a tiltott szerek, a lebukások is sokszor "ártatlan" anyagok miatt vannak.Persze sokkal egyszerűbb azzal a demagóg dumával elintézni mindent, hogy mindenki kokszol
-
stickermajom
addikt
Prof. Tin az edzője.
-
zsamiatt
őstag
válasz parandroid #300183 üzenetére
[link]
De mashol is errol irnak. Vagy nalad mas a z2?Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
IzI
senior tag
válasz Hasaggymeg #300180 üzenetére
Megnézzük
-
chubby2o6
senior tag
válasz dom1n0 #300168 üzenetére
Jó dolog a booster, de nekem van olyan felni-gumi párosom ( DT-Conti CrossKing ), amivel nem tud mit kezdeni sem a gyári, sem a DIY. Először a túl széles Gorillára gyanakodtam, de legutóbb 21mm-es szalagot használtam, és úgy sem akart felpattanni. A 24 l-es kompresszorral is csak nagy nehezen, a sokadik próbálkozás után sikerült.
A másik felnire ( Sun Ringlé ) viszont simán felment boosterrel az ugyanolyan márkájú/típusú gumi. Igaz, a DT felnin semmi utalás nincs a TLR-re, ettől függetlenül működik, de csak kompresszorral tudom megoldani. -
-=RelakS=-
veterán
No, szagértők, ez elmegy Z2-nek?
Volt egy erős északi szél, ezért az első felében könnyedén lehetett haladni, visszafelé viszont folyton küzdeni kellett a széllel.
Viszont nem lihegtem Bezzeg ha megtoldom 30-40W-al az átlagot, akkor kiköpöm a tüdőm.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
IzI
senior tag
válasz Hasaggymeg #300174 üzenetére
Minden alumínium.Akartam már új bicajt,ez lehet hozzásegit a vételhez.
Köszönöm mindenesetre! -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #300175 üzenetére
Mivel tulajdonképp mindenkinek egyformán lejt a pálya a verseny fairnek mondható...vagyis ahol több a pénz lovéra ott kissé jobban lejt, de mind hozzáférnek az összes tudáshoz ezen a téren...Armstronggal kapcsolatban olvastam valahol a mondást mely úgy szólt ,hogy mindenki belepisilt a medencébe csak ő a trambulinról tette.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
zsamiatt
őstag
válasz parandroid #300165 üzenetére
Z2 vel egeted a zsirt. Nem kell hozza hiit edzes.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
avl
senior tag
válasz MPowerPH #300172 üzenetére
Ha szednek is "tiltott teljesitmenyfokozo" szert (mert teljesitményfokozó a sportszelet is, anélkül Te is tudod, hogy 100km is veszélyes, csak definíció kérdése, hogy tiltott e a szer!),
mi megengedett, mi nem ? nem olyan triviális kérdés ez; csak viz es kenyér ? vitamin ? mérés alapján táplálékösszetevök ? masszázs ? Te hol húznád meg a fair határt ?
szerinted mennyit tesz a szer ? min változtat ? hol lennénk mi a "szerrel" ? gondolod, hogy a "szer" a döntö ?
sok összetevöböl egy a "táplálkozás", a bevitt "anyag", ha megengedett, ha nem; fontos, de nem döntö -
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #300174 üzenetére
Persze, tudom en. De mintha mar nem lattunk volna ilyet embertol, es a vegen nem jott volna a beismeres. Naugye...
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Pedig ez a bilincs jónak tűnik. ...gondolom nem karbon, ugyanakkor ha már más nem segít kis karbonpaszta nem árthat.🤔
MPOWERPH...én szóltam.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz MPowerPH #300161 üzenetére
mindenki azt hisz, amit akar
nem kell komolyan venni (illetve akkor lehet rágalmazás ;-)
mindenkinek más adottságai vannak (Nobel dijas is mast tud, arra sem mondjuk, hogy tutti dopingol), masszörtöl:
“The muscle groups of a climber, a sprinter, a Classics rider or a stage racer all differ from each other in subtle ways. But Tadej is so exceptional that when it comes to a massage even his muscles are in a class of his own," he jokes. “It’s not just me that says that. All the soigneurs on the UAE team give massages to all the different riders when we’re at training camp, and they’ve all noticed the same thing about Tadej."
“I was giving him a massage after Vallter in the Volta a Catalunya, a stage where he’d attacked in the rain and gone solo to win, and in barely a minute he was back to normal. It was just staggering," he shares." -
MPowerPH
félisten
válasz lsebestyen #300164 üzenetére
Persze. Visszavonulasa utan legkesobb ugyis borul a bili, addig meg lehet csodalni, ahogy az elodeit.
Don't Tread On Me
-
avl
senior tag
válasz parandroid #300165 üzenetére
egyreszt egyetértek, másrészt az összmérleget nem tudom, mert HIIT-t azert nem lehet orakon at csinalni - még ha lenne rá talált idö se; "állóképességivel" viszont hosszan lehet menni, így 1 nap vagy 1 napi edzéssel vagy 1 edzéssel simán elképzelhetönek tartom, hogy állóképességivel összeségében több kalória égethetö el (nem fajlagosan idöegyseg alatt, de többször idötartamig nyomhato, mint ahányad a fajlagos=idötartamra esö energiafogyija; igy az idötartam*fajlagos szorzat állóképességivel lehet magasabb ...gondolom én)
-
IzI
senior tag
válasz Hasaggymeg #300160 üzenetére
Nincs semmivel megkenve,ilyesmi bilincs [link]
-
parandroid
félisten
Mert kalóriát égetni HIIT edzéssel kell, nem állóképesseg fejlesztéssel. Az két teljesen ellentétes dolog. Nyilván ha sokat HIIT-ezel, azzal is fejlődik az állóképességed is, meg ha sokat mész alacsony terhelésen, azzal is égetsz kalóriát, csak ezek nem arra valók. A zékettő meg alapozásra való, nem egy minden ellen bevethető csodafegyver, ami minden mást helyettesít, pláne nem a válasz minden kérdésre.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
MPowerPH
félisten
Pogacar milyen cuccot tolhat? Brutal, de nekem ne mondja senki, hogy natural. Ahogy eddig egyik szupersztar sem volt az...
Btw, szerintem mar most eldolt a tour. Jonas nagyon messze van eronletben, persze ezen sincs semmi meglepo.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #300155 üzenetére
Amennyire ki vagyok pattintva nekem inkább a bő kell, másrészt annyi anyajegyem van, hogy egy feszes lycrában úgy nézek mint egy bubópestises.
IzI...milyen bilincs? Meg van kenve valamivel a nyeregcső, nyeregcsőváz belseje?
[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
Egy hülye kérdés.
Meghúzom izomból nyeregcső bilincset "csavaros" és még is lejjebb megy fokozatos menet közben a nyeregcső.Ahogy megyek bele gödrökbe szép fokozatosan csökken 1-2 cm,1óra alatt. Aluminium bringa 12 éves,a szár nincs bekenve. -
MPowerPH
félisten
válasz jjeahh #300157 üzenetére
Nem tudom, de cserelheto lencses, es fotochromatikus.
Nekem igazabol a szinezett lencse erdekes, outira jobb.Az NRC nem csak torik. A lencse akar razkodas hatasara is siman kipattan a keretbol a szeleken. Rossz az illesztes, vagy vetemedett.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #300156 üzenetére
A régi klasszikus modell cserélhető lencsékkel, vagy az új nagy lencsés fotochromatikus? A régi egy kalap sz*r volt, nekem nem tetszett, egy haverom is féléve váltotta le keret nélküli NRC-re, amit sokkal jobbnak tart ő is. De amúgy ha az az NRC nálad törik, miért nem váltasz másik modellre, amivel több tucat user elégedett a topikban is? Vagy azoknak a dizájnja már nem jön be? Ha viszont az új fotochromatikus Lidl-ösre gondoltál, azt vedd meg, próbáld ki, mert arra én is kíváncsi vagyok . Itt ma már linkelte valaki, nálunk még nem kapható.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MPowerPH
félisten
Lidlben 4000Ft a kerekparos szemuveg. A fhos NRC helyett elgondolkodtam rajta. Probalta valaki?
Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #300153 üzenetére
Azt is simán bepróbálnám én is, mert van belőle UCI szivárványos, de az én ízlésemhez túl bő szabású.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
SzaLev
csendes tag
Sziasztok!
80% város 20% könnyű terepre alkalmas ez a gép? https://www.jofogas.hu/budapest/Epitett_kerekpar_adasvetelivel_elado_146937156.htm
Épített gép - hogy nem gyári - problémát jelenthet?
Köszi, üdv -
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
Vendull Team Cycling Jersey $6.90 - egyelőre csak felpróbáltam, de úgy tűnik rendben van. Viszonylag testhezálló, de nem a köldökvillantós rövid fajta. Talán a legnagyobb gyengéje a cipzár, a hasonlóan olcsó Kemaloce mezeken sokkal masszívabb cipzár van. Szerintem ha tönkremegy, valszeg ez lesz a halála.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Már edzek évek óta, csak a kardio és az állóképesség maradt eddig ki.
A kaja már megvan, de IT terület mellett/miatt maximalizálni akarom a mozgást.Hasaggymeg: Eddig leginkább a combfeszítőm sír, az izületeim eddig jól megvannak. Kardió téren vannak lemaradásaim.
Amúgy 45.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
dom1n0
senior tag
Tubeless folyadekbol montira mit ajanlotok?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
félisten
válasz Hasaggymeg #300097 üzenetére
Köszi!
Még valami mindenkinek:
Ha az állóképesség fejlesztése és a kalóriaégetés a cél, akkor az egysebi jobb megoldás a napi járkálós városi bringána, vagy a váltós?
(jelenleg egysebire van alakítva ez a bringám, de gondolkodom a visszaépítésen.)
A Megyeri hídon sokszor kell átmennem, itt azért az egysebi rendesen megizzaszt az emelkedőn, vagyis biztosan fejlődöm, viszont nem tudok eléggé felgyorsítani, mert pörög a lábam, ami viszont lehet, hogy nem a legnagyobb terhelés így.Érdekelnének a tanácsok.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
semmiho
tag
A régi Duna Maraton még Budáról a várból indult és Visegrádon volt a befutó. 2002-ben még így ment.
Esetleg valakinek megvan az útvonal .gpx-ben, vagy emlékezik nagyjából az útvonalra?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz lsebestyen #300138 üzenetére
Pont azon gondolkodtam, mennyi lehet a gp5000-eimben… Valami közel 4k van az Orbeában, de. ielőtt megvettem, már használtam valamennyit a régi bicajon, szóval kb 5k km. Asszem 3 évesek. Wow, jó keveset országútiztam kint…
Tavaly(előtt ) vettem amúgy egy új szettet, hogy ha valami van vele, azonnal legyen csere, na, az lehet, hogy állásában elöregszik, ha így folytatom.Én amúgy maximálisan elégedett vagyok vele, de ez a no flik-flak, semmi extra verzió, a 72 eurós 2 külső + 2 race belső csomagból.
p
-
nagyúr
válasz lsebestyen #300121 üzenetére
semennyi, ezek mintázat nélküli gumik. de majd figyelj a szálszakadásra!
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #300132 üzenetére
nagyon elszálltak az árak sajnos.
#300133 Maximum1
jól van már!
jelenleg ez az egyetlen bringa, ami hosszú távon is kényelmes, ezzel a bikefittel a nuroad túl magas.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
balintbaba
tag
válasz Ringman #300129 üzenetére
A veszteséget majd palástolom azzal, hogy a színes oldalfal nagyon bling és ettől több erőt leszek képes leadni. Eddig Schalbe One-ok voltak fenn (előtte volt GP5000), eléggé budget kategória, annyiba került egy pár, mint a Contiból egy darab, szóval tapadásban, gördülésben észrevehető lesz a különbség.
-
Tin
veterán
válasz lsebestyen #300131 üzenetére
Szerintem többféle megoldás van, az enyémen valószínűleg azért nincs semmi, mert ugye reflexcsíkos, oda meg nem fér el. Meg talán én vagyok az egyetlen, akinek AllSeason változata van a gumiból.
-
dom1n0
senior tag
válasz balintbaba #300128 üzenetére
Ár érték arányba szerintem jó gumi, talán a legjobb.
Az új pirellire lennék kiváncsi, de 80 eur [link] azért nem kevés érte, főleg látatlanban -
Ringman
nagyúr
válasz balintbaba #300128 üzenetére
természetesen színes oldalfallal
az lassabb, mint a fekete!
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
balintbaba
tag
Na megrendeltem a 28-as GP5000-eket, természetesen színes oldalfallal, remélem bírni fogják a sok zékettőt.
Montin is cserélem a DHR-eket, két Rekon Race fog felmenni, szóval elég nagy váltás. 2.35-ösök, mert túl vékony a felniszélességem a Maxxis WT standardjához.
-
Ringman
nagyúr
akkor ezt elnapolom.
---
van 2,1"-os gravelking sk is, nem is tudtam.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
majd lehet hétvégén, nincs sok türelmem most hozzá.
belül van a szám? kizárt hogy megbontsam a külsőt.
-
Tin
veterán
DOT-ban a hetet adják meg, szóval az februári. Az enyém meg tavaly szeptember végi, év elején vettem. Ez mondjuk AS TR 35-ös, reflexcsíkos, de a reflexcsík szinte egyáltalán nem látszik. Igaz, a rendőr sem cseszegethet érte.
#300123 Ringman: a nap simán kiszívhatta így, az magyarázatot adna rá, miért ilyen. Nem akarsz írni a gyártónak?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Na és így jöttem most rá, hogy a hátsó külső rossz irányba van feltéve.
mínusz 0 watt szerintemnálam is fordítva van az egyik, de a tubeless miatt kizárt, hogy megcseréljem.
---
majd megnézem a számot.kevesett futott, de szerintem sokat volt napon, az udvaron megpróbálom árnyékban tartani a bringákat, de nem mindig sikerül.
-
lsebestyen
addikt
válasz Ringman #300120 üzenetére
Kell lennie DOT számnak a gumin, abból kiderül. Amit tavaly november környékén vettem az elég friss volt: 0823 (2023 augusztusi gyártás). Na és így jöttem most rá, hogy a hátsó külső rossz irányba van feltéve. Ez mínusz hány watt?
szerk.: szeptemberben vettem, novemberben az ultrasport szett jött.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz MPowerPH #300113 üzenetére
2-3000 km max, inkább 2000.
#300110 dom1n0
Made in Germany?
azt hiszem igen.annyira régi nem lehet, kb. 3 éve jött ki ez a modell.
-
Tin
veterán
válasz Ringman #300098 üzenetére
Nem néz ki szépen, de volt már téma itt is, és azzal sem lettünk okosabbak sajnos.
Vagy gyártási/tárolási hiba, vagy pedig anyaghiba, vagyis nagyjából mind erre a sorsra jut. De ahhoz képest meg nincsenek tömegével problémák vele, szóval tudja fene. Azt viszont el tudom képzelni, hogy mivel ez performance gumi, az anyaga ilyen idővel önmagában elporladós, mert hát aki ilyen gumit használ, az egy szezon alatt el is fogyasztja azt, így akkor nem tud elporladni.
Az enyémben most 1000 km felett van, még nincs nyoma ennek, de én is morcos leszek, ha 1 év után vehetek rá újra 120€-ért gumiszettet.
Én amúgy írnék a Continak, hogy ez mi a f.sz, és hogy ez így szerintük biztonságos-e.
-
MPowerPH
félisten
válasz 6030D #300116 üzenetére
Mondjuk erre rahibaztal. A 800nm nem segitett, de a Michelin Pilot Sport 4, ami a Sportcontact 6 -ot valtotta, elment 20000 -et.
Egyebkent az elso gumi is 4mm -re kopott, es kis darabkak valtak le a futofelulet szelerol. Folyamat autopalya 200 folott, eros fekezesek betettek neki.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Mezga Aladár
veterán
válasz MPowerPH #300113 üzenetére
De nem csodalkoznek, Conti autogumit sem tud csinalni. Hiaba jok minden teren, anno az automon hatul 10k km alatt kopasjelzoig fogyott.
10 autó üzemeltetéséért felelek, évek óta mind a nyári mind a téli abroncsok Continental-ok.
Semmi olyat nem tapasztaltam amit fent említesz. -
MPowerPH
félisten
Ez mennyit futott?
Nekem meg csak 2100km van a GP5000 -ben, de eddig nem latszik, hogy barmi hasonlo problema lenne vele.
De nem csodalkoznek, Conti autogumit sem tud csinalni. Hiaba jok minden teren, anno az automon hatul 10k km alatt kopasjelzoig fogyott.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #300111 üzenetére
egyenlőre a sorozatgyilkos darabol
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Speedy007 #300109 üzenetére
Amúgy roppant elterjedt ez a hibás kifejezés, talán 50-50% , olyannyira, hogy korábban egyszer fel is kerestem a szótárban csak, hogy biztosra menjek.
Ringman...talán sokat állt polcon valahol?
[kép] 1 éves hátsó
[kép] 2 éves első (Speci)[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Megjött az ipari csapágyak,kérdés az ipari csapágyak esetén alulra nem kell porvédő az alsó kónusz és a csapágy közé? Mert a golyókosarason nekem a kerékpáron van.
#300088mauimagic & #300093Hasaggymeg én kérek elnézést . Lényeg hogy mennyire megérős ezek az áruházi belsők? Kb. fél áron vannak ahhoz képest amit a szervízekben kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
-
vlevi
nagyúr
válasz Csápájev #300095 üzenetére
Nekem van egy, csak a sima fényre sötétedő napszemcsi.
Ahogy nézem a keretét, az enyém is ugyanez, csak nem adtak hozzá másik lencsét.
Működik. Amikor kiveszem a szekrényből akkor tiszta átlátszó, egy idő után kezd el sötétedni.
Szerintem nem torzít.
Ha bemész a lidibe, biztos lesz jónéhány, amit már valami nagyokos kibontott, és meg tudod nézni, mennyire torzít, vagy sem.
Az enyém nem torzít.[ Szerkesztve ]
-
-
Fall-N
veterán
Megteszi a SunRace is. Régen voltak szinte teljesen fém váltókarjaik is, csak sajnos már nem kapni sehol. Azok állítólag még finomabban működtek, mint a Shimano megfelelője. A jelenleg kapható SunRaceben már sok a műanyag, ami egy idő után szétesik. Cserébe olcsó, nagyon.
Szerintem az Alivio is simán hozza azt a szintet már, mint régen a Deore 9s tudott, így inkább azt venném.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #300101 üzenetére
ez egy puha gumi, tartósságról sajnos nem beszélhetünk, 1 éve vettem (50€/darab!) és télen nem is használtam
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A nagyon tartóssal ez a baj, nálam is az elsőt "megelőzte" kopásban a második hátsó is, így félviseltesen is már teljesen szétrepedezett ...igaza volt jjeahh kollégának, elől immár én is tapadósabb és ezért puhább összetételűt vásárolok, így egyrészt tapadásnak is jól jön elől, másrészt legalább a második hátsóval elkopik és nem bütykösen, de már xarrárepedezve kell kidobjam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest