Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
válasz 6030D #254795 üzenetére
persze, résen kell lenni ilyennél, ésszel
mai menés (az a ~53km, 995szintméter, ~1150kcal kütyü szerint, 128-as atlagpulzus => azaz nem is olyan hosszú, nem is olyan nagy intenzitás) elött 12 órával ettem, hazaérve sem voltam tök üres vagy fáradt ...de nyilván jól esett utána enni édeset, sósat ..bármit
~35 éve meg kellett allnom otthontól ~300 méterre, mert éreztem, ha nem, akkor eldölök
..egy másik alkalommal az meg is történt
..fiatalság bolondság
-
vendingo
veterán
Üdv
Volt ma 50km tekerésem.
2x lekellett szállnom a bringáról, mert rosszul lettem.
Ezek a pulzusszámok mennyire jók/rosszak?
193-as pulzusnál már majdnem nekimentem a szalagkorlátnak, azt se tudtam hol vagyok.
Melegem volt, idén még nem nagyon tekertem, folyadékot is elszámoltam.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
avl
senior tag
válasz flash- #254743 üzenetére
"c vitamin és c vitamin között sose lesz különbség" -> ismersz arra szakirodalmat, hogy többféle forrásból ugyanugy tudjuk hasznositani a dolgokat (pl. c vitamint) ? (itt sem szívózás a kérdés háttere, hanem valós kérdés, mert szerintem ez is fontos dolog)
nekem inkabb olyan rémlik (nem arra vonatkozoan, hogy a c vitamin más-más lenne), hogy
A) egyénenként is komoly különbség van C vitamin felvétel, feldolgozás, keresem a megfelelö szót mert laikus vagyok ebben, hasznosulás, ... tekintetében és
B) ugyanannyi C vitamin (de más esetén is), ha van X-ben, Y-ban, természetes kajában, gyüm-zöld; gyártottban, erösen feldolgozott-processzáltban mint hozzáadott C viti; ezeket nem egyformán tudjuk hasznosítaniamit belinkeltél 500g az mennyi folyadékhoz való ? köszi
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Jajj, az ilyet de szépen be lehet cumizni. Mondjuk ha jól rémlik, te tapasztalt róka vagy, szóval ezt alacsony pulzuson, zsírból oldod meg. De ha valamelyik ifjú titán kiszabadul úgy, hogy 10 órája semmit nem evett, aztán megy egy ilyen 2-2,5 órás fosnyél edzést, akkor előfordulhat, hogy füvet legelő bringást fognak látni az autósok.
Egyszerre írtuk a #254793 hsz-sal.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
avl
senior tag
válasz vhunor #254735 üzenetére
"hogy a tested ne a tartalékokhoz nyúljon" -> ez feltétlenül, mindig cél ? (nem szívózási kérdés, inkabb közös elmélkedési)
értem, hogy egy grand tour-on igen
de hobbistáknak, pláne ha nem minden nap "szakítja" szét magát, én úgy gondolkodok, interpretálok olvasottakat, hogy nem baj az, ha a zsíranyagcserénket megdolgoztatjuk, azaz a "tarcsiból" menjünk, amennyire lehet éhgyomorra stb.
persze túlzás, amikor az izomból is megy letermeszetesen intenzitasfüggö is ez, "nyélen" nem olyan jó ez, mint "z2"-ben, mondjuk kinek mennyi de ilyen 130-as pulzus körül
nyilván nem 200km-t evés nélkül, de a picit alálött kaja - ráadásul ami kapcsan szoba került: maradt is, tehat eléhezési érzésröl szó sincs - nem nagy baj
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #254785 üzenetére
Szerintem ez másfajta fejfájás, a leírásból abszolút nem ismerek rá, az enyém az a 'kibaszott agymanó belülről böködi a szemem ütemesen egy kibaszott karóval' ípusú, szerintem neked nem egészen ez van. Vagy a te agymanód másban utazik.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
avl
senior tag
válasz szimpláncsak #254721 üzenetére
-
szimpláncsak
tag
válasz ZavaBalazs #254784 üzenetére
Én ott maradtam volna és hívattam volna rendőrt. Az meg elmondta volna neki, hogy így járt, örüljön, hogy nem történt személyi sérülés
sisak szellőzéshez: Azért lehet látni, hogy melyek a jobban szellőző sisakot.Haverom speci sisakban teker, na ott lehet látni, hogy a homloknál is van szellőző, az én MET-emen meg nincs, mondjuk nem is országúti sisak Szóval simán el tudom képzelni, hogy kevésbé izzad a homlokod benne -
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #254786 üzenetére
Csak ezután nézem meg, de van bármi magyarázat arra, hogy miért veszik ezeket az Elves vázakat, mint a cukrot? Youtube tele van már velük, pedig nem a precizitásról híresek . Inkább vennének Triaero, Ican, Og Evkin-t, mert ezekről kevés az alapos teszt és kíváncsi vagyok, mert jók a vélemények.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
avl
senior tag
válasz fulton #254700 üzenetére
ilyen meleg napokon engem a mezzsebben minden zavar(na, ezert van nyeregtaska belsövel, minipumpaval), mert attol kicsit kevesbe höleadonak érzem ...bár ebben a nem top nyari mez is közrejatszhat
ma reggeli 53km, 995szintméteres pilisi körömre is éhgyomorra indultam es csak 1 kulacs vizet vittem, ...hazaérve meg jól esett enni-inni
-
vhunor
őstag
válasz Hasaggymeg #254774 üzenetére
Teljesen vállalható. Ráadásul mindig van némi szél is, és azon a szakaszon az út olyan mint a papír, szóval lefelé lehet rendesen gurulni.
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #254783 üzenetére
Szerintem inkább te szólj mikor már nem megy csak pánttal, vagy sapkával.
#54781parandroid...~5 éve kezdődött (előtte életemben soha), írogattam alvásidőt, étrendet, bevitt folyadékot, bringázást, frontokat, de összefüggéseket nem találtam...volt MRI, érfestés, fülvizsgálat, és...semmi. Lassan épül fel, mindig ugyanazon az oldalon, szem fölött, mögött, tompa, majd egyre erősebb, aztán elterjed fél fejemre, fülemre, arcomra és nem hagyja abba 5-15 órán át. 1-5ig hármas, néha négyes, szinte soha, vagy nagyon ritkán "szétrobban a fejem" ötös. Ha megvolt tudom minimum egy hétig nem lesz, még akkor sem ha picit néha érzem, vagy reggel úgy ébredek. Vége...
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Hasaggymeg #254767 üzenetére
+ #254769lsebestyen: szerencsére tudom türtőztetni magamat, falra hányt borsó lenne, pedig amúgy szeretek vitatkozni
de ha már hülyeautós-hülyebiciklis témánál vagyunk, múltkor a késő esti minekmentoda gázolás után elfelejtettem megírni egy múltkori esetet, aminek szemtanúja voltam:
irodából hazafelé az újpesti Attila úton megyek, ez egy egyirányú, bicikliseknek kétirányú út. ettől a szakasztól kezdve (taxis irányába tovább) elég szűkös, ha látom, hogy a távolban jön szembe autós, felmegyek a járdára, gyalogos úgyse jár rajta sose. na, múltkor ennél a szakasznál beértem egy másik biciklist, szemből messze egy autó, én rögtön megyek fel a járdára, srác marad az úton. ahogy az autó már elég közel ért, a srác látta, hogy szűk a hely, és az autós sem törekszik rá, hogy több legyen, megállt az út legszélén, letámasztotta a lábát a járdára, még a biciklit is kidöntötte egy kicsit. a járdán elmentem mellettük, majd pár másodperc után hallom a tipikus karosszérián csattanó hangot, 10 mp múlva ordibálást, akkor már megálltam nézelődni. srác "kizárt dolog, hogy ezzel leállok baszakodni" arckifejezéssel zúg el mellettem 25-tel (feltételezem, mert ebike-os volt ), autós meg üvölt, hogy menjen vissza. odakiabálok neki, hogy biciklisnek kétirányú, tök jogosan ment ott a srác, válasz: "de nekem van elsőbbségem!!!" aztán nekem is elkezdett üvölteni, hogy menjek oda hozzá, de csak egy kiröhögést kapott.
na, itt mi a verdikt, srác minekmentoda, hiszen én mögötte tudtam a jó megoldást, vagy az autós volt a hülye, nincs elsőbbsége/ha lenne is, akkor se okozzon balesetet? (a kérdés költői )wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #254775 üzenetére
Fogalmam sincs, ezt én sem értem, de a régebbi tejekkel egyértelműen van egy kis gond ilyen szempontból, az újakra meg mostanában ráírják, ha magas nyomás kompatibilis, vagy árulnak külön roadie verziót, pl: x-sauce, dt swiss.
#254778 Hasaggymeg: semmilyen sisak nem szellőzik jobban a csupasz fejednél, de a jól szellőző sisakok sokkal jobban szellőznek, mint az átlagosak és a szivacsozás is jobban ki van találva. Próbáld ki és meglátod. Én is izzadós vagyok, szintén sűrű, vastag szálú a hajam, igaz rövid, 13mm. Egy jó szellőzésre tervezett sisakban elég sok munka lehet, faszábban meg vannak tervezve a lyukak és belül jól látszik, hogy légcsatornák vannak kialakítva a habban, elöl begyűjti a menetszelet, majd hátul kivezeti. Marketingdumának hangzik, de működik. De fölösleges magyaráznom, majd egyszer kifogsz egy jól szellőző sisakot, "véletlenül" otthon felejted a pántot és meglátod, hogy jé, működik. Vagy nem
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Hasaggymeg #254779 üzenetére
Mármint itt. [link]
stickermajom...tudom-tudom, én is így gondolom, hisz láttam ahogy égett a hátsó kereked, úgy pedig senki sem várhatta el, hogy ott légy vasárnap, sajnáltalak is nagyon, rossz lehetett otthon maradni.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #254778 üzenetére
Biztos, hogy az migrén? Nem egyéb okokból jelentkező fejfájás? Az a szúró fájdalom a szem mögött, ami a görcsökkel együtt lüktet? Csak mert nekem amióta az eszemet tudom, megvan, és a kiváltó okok kerülése az egyik legjobb módszer ellene: bizonyos ételek is ki tudják hozni, stressz, és tipikusan a fizikai terhelés, és a magas hőmérséklet az egyik leggyakoribb kiváltó ok. Szoktatással javul, de el nem tűnik, ha időben hűtöm magam, és bedobok valami értágítót, meg lehet úszni. Az elmúlt egy évben talán két rohamom volt, amikor legszívesebben kikapartam volna a saját szememet, csak álljon már le az a kurva görcsös lüktetés mögötte, a többit sikerült időben elkapni.
A magas vérnyomástól, meg a covidtól is voltak rendszeres, hosszan tartó, és borzasztó kellemetlen tüneteim, de az egy teljesen más jellegű fejfájás, mint a migrén. Nem sokkal jobb, de más.
Szerk.: Ja, a napvédelem fontos, persze, csak olyasmivel kell, ami engedi mozogni a levegőt, meg szellőzn a fejet. Nekem a decathlonos túrakalap (ami több helyen hálós) vált be leginkább, a baseball sapka nekem túl szoros, és beszorítja a meleget.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #254778 üzenetére
Mondom én, hogy mindig is edzett voltam. A másik opció teljességgel elképzelhetetlen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz flash- #254777 üzenetére
NaCl...azt olvastam minél többet viszel be, annál több jön ki is. Itt ír róla, +/-10% változást tudsz előidézni a több/kevesebb só bevitellel, személyfüggő a só kiizzadásának mennyiség, sőt személyen belül is nagyobb mikor a szezon kezdetén a szervezet igyexik hozzászokni a meleghez, majd csökken később. Én is a sok sót kiizzadók közé tartozok, amit valszeg. csak fokozok a meglehetősen sós étkezéssel, szememet szinte kimarja ha belefolyik és ruháimon is fehér csíkként kiül ha széthajtom magam.
stickermajom
People who exercise regularly begin sweating sooner during workouts than people who don’t exercise regularly, according to Japanese researchers. This may be because athletes’ sweat glands are more accustomed to responding to exercise. The quicker action helps them to begin cooling off more quickly.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #254771 üzenetére
Tény, hogy "drótszőrű" vagyok, durván sok és vastag szálú hajam van, de ha csupasz fejjel is megizzadsz 10km/h alatt (mondjuk ha futsz) akkor hogyan beszélhetünk szellőzésről egy polisztirol (köztudottan hőszigetelő anyag) sisakkal a fejeden?! Még a ruházatot is jobban megértem, elvezeti, elpárologtatja, stb., de a sisak, lassú mozgásnál sosem lehet hűsebb a csupasz fejednél. Szerintem akkor még nem izzadtál annyira, vagy te speciel nem izzadsz annyira úgy általában. 🤔
Dark Archon...ezt nehéz lett volna bizonyítani, érvényesíteni, hisz olyan sok tényezőtől függ a tömörség, hogy bármire ráfoghatták volna...amúgy is van aki azt mondaná 2 naponta ráfújni a tubeless-re mióta gond. Eladtam, persze megemlítve ezt a hibáját.#254773
stickermajom...van egy rossz hírem is, tanulmányok szerint az edzett és a teljesen edzettlen emberek izzadnak a legjobban...választhatsz.#254772
parandroid...migrénre hajlamos vagyok, vagy 5 éve 7-15 naponta csak gyógyszerrel, vagy azzal sem tudom elnyomni az 5-15 órás rendszeres fejfájásaimat, ugyanakkor a hőség eddig sosem váltotta ki 🤔...arról nem is beszélve, hogy a sisak alatti sapkát (mely megnedvesedve hűthet), vagy éppen az árnyékot tartó szalmakalapot sem azért találták ki, hogy felfőzze a fejed...mind1, számomra ez nem logikus, még annak ellenére sem, hogy extrém ritkán teszek bármit a fejemre, a világ legforróbb területein mindig védték az emberek a fejüket a naptól, vagy nem...[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
ha már sisak kérdés, ha titeket egy egy eső-zápor elkap, nem marja a szemeteket? nem igazán tudom hogy pontosan mi marja, én inkább az esőre gondolok mert addig ha izzadtam is, akkor sem folyt le sehova, meg aztán a fejemen izzadok legkésőbb-sisak is jól szellőzik)
arra gondolok hogy az eső iylen,vagy az eső ahogy keveredik azzal a pici izzadsággal ami csak mégis van a fejtetőn-homlokon akkor
de valami brutális érzés, mintha savat öntenének a szemembe.
meg kell ilyenkor állnom mert úgy érzem megvakulok. mások meg vigan tekernek. ez nekem elég érdekes. igaz kék szemű vagyok akiknek állitolag érzékenyebb a szemük ( a tusoló-sampont se birja a szemem szem kimélőt meg én még sose láttam dm-tescoba ,lehet van patikában horror áron..)[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #254768 üzenetére
Miért számít a tej a nyomás kérdésben? Van egy "két" részből álló zárt rendszer, ami az illesztés mentén elenged adott nyomásnál (ha nem a felni vagy a gumi nyílik szét)? Ezt hogy befolyásolja a tej? Arra nem foghatják, hogy odaragasztja a gumit a felnihez, mert az minimális plusz erő.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz vhunor #254763 üzenetére
A hőmérséklet is? Mert a Hargitában a nyáron is elviselhető.
Fall-N...jó, hogy megtértél Saul és már Pál apostolként hirdeted az igét. (amúgy meg én is 2017-óta hordok sisakot miközben 1977 körül tanultam meg kerékpározni)"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
stickermajom
addikt
"edzettséggel intenzívebben és hamarabb izzadsz mint korábban"
Tudtam én, hogy mindig is edzett voltam. Elkényeztetett irodai dolgozó vagyok, 26 fok fölött szenvedés az élet.
-
parandroid
félisten
“A pánt, vagy sapka előidézte fejfájásról meg még nem hallottam.”
Örülj neki. Érrendszeri probléma ez is, röviden az van mögötte, hogy a szűkebb erek nem tudnak megfelelően hűteni. Ahogy melegszik túl az adott terület, úgy jönnek elő a migrénszerű tünetek, egészen súlyos is tud lenni, konkrétan el lehet tudni agyvérzésszerű görcsökig. Migrénre hajlamosak tudnak mesélni. Nem véletlen, hogy a migrén egyik leghasznosabb fájdalomcsillaptója az értágítás mellett a felületi hűtés.
Nem mellesleg a haj is rengeteget számít, akinek kevés van, ritkás, vagy vékony szálú, az szintén nem fogja tudni feldolgozni, hogy micsoda szigetelőréteget képes a fejen képezni.
p
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Ne csodálkozz, tapasztaltam, az előző sisakommal soha nem volt ilyen problémám. Akinek nem volt extrém jól szellőző sisakja, mindíg ezzel az ellenérvvel jön, hogy mászáskor úgysem szellőzik, de valójában ez nem ilyen egyszerű. Nem mindegy, hogy száraz sisakkal-fejjel állsz-e neki mászni, vagy már leizzadva, nem mindegy, hogy mászás után azonnal szárad-e a fejed, vagy tovább izzad stb. Persze tuti emberfüggő is, el tudom képzelni, hogy pl. nagyobb hajjal a legjobb sisakban is túlságosan izzadsz.
"A pánt, vagy sapka előidézte fejfájásról meg még nem hallottam. "
Túl meleg, forró, szalmakalapban is szokott fájni néha. A lábam is ilyen, nem véletlenül keresem mindíg a legjobban szellőző bringás cipőket, mert amikben a többség teker, nekem 20km után már feldagadnának és fájnának a lábujjaim.#254772 parandroid: basszus, akkor ezért van. Én is hajlamos vagyok migrénre.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hasaggymeg #254754 üzenetére
S te hogyan oldottad meg? Garancia? Mert ez egyértelműen felni hiba. A legolcsóbb felninek is jónak kellene lennie, ha egyszer ráírják, hogy TR. Nekem mondjuk nem az illesztésnél ereszt.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
lsebestyen
addikt
válasz ZavaBalazs #254762 üzenetére
Ahh, nem szabad ezeket olvasni. Tegnap három(!!) autó ment át a pirosat jelző vasúti átjáróban(!!) előttem, hirtelen azt hittem csak én látom pirosnak. Ma reggel melóba menet a zebrán akartak elgázolni, pedig több száz méterre belátható szakaszról beszélünk, látta hogy ott vagyok, mégis az utolsó pillanatban nyomott egy satut, majd inkább nagy gázzal el is ment. Aztán még egy e-rolleres akart elütni a járdán, a saroképület takarásából kiszáguldva. Még ő volt meglepődve, hogy gyalogosok használnák a járdát.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #254759 üzenetére
Outi az más, a gumi és a felni is sokkal magasabb nyomásra van tervezve, de persze ettől még rizikós. Nem véletlenül írják rá a modernebb újabb tejekre, hogy outi kompatibilis-e vagy sem, sőt, az új DT Swiss tejből külön van mtb és road verzió. Ajánlani outira nem tudok, mert nincs outis tapasztalatom, de én már csak jobb fajta vizes tejeket ajánlanék, nézz rá a Vittoria Universal-ra, elvileg az már road compatible, nagyobb lyukakat is tömít és nem merem leírni milyen mentes
#254760 Zoliwrc: nem robban addig, amíg felrobban . Nekem a haverom szintén Stanst használ outin évek óta, görgőzés közben robbant fel, a plafon is tejes lett
#254761 MPowerPH: nincs rá garancia, hogy ha felküldöd 3 bar fölé felrobban, de van esély rá. Anno én is felnyomtam 3.5 barra, aztán amikor itt a topikban 2 usernek felrobbant, láttam Seth videóját, amikor szemberobbant vele a gumi, hát azóta inkább 2.5 alatt használom
#254764 vhunor: Erdélyben lakok, de ez annyira nem probléma, a helyi boltban bármit ideadnak egy próbára, bringákat is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #254755 üzenetére
Én is 3 baron robbantom rá, bár 2,5 körül általában már megvan az utolsó pukkanás is...a Stan's ajánlása nem vonatkozhat a gumi-felni viszonyra, vagy a gumi nyomásállóságára, ami tulajdonképp meghatározza ott marad-e a gumi vagy lepukkan, hisz ők nem tudhatják milyen kombót használsz, vagyis ajánlásuk a tej tömítőképességének maximális hatékonyságáról szólhat...legalábbis szerintem.
Ami a sisakot illeti, nagyon csodálkoznék ha találnál olyan sisakot melyben nem izzad a fejed a hosszú, lassú, forró, szélcsendben végrehajtott napsütötte mászásoknál, hisz ott tulajdonképp sisak nélkül, kopaszon is izzadna a fejed. (bár kopaszon lehet rosszabb a hőszigetelés ). Idővel és edzettséggel intenzívebben és hamarabb izzadsz mint korábban, ahogy tested alkalmazkodik a gyors hűtés előidézésével. Azt vettem észre, hogy a homlokodhoz való passzentossága a homlokpántnak inkább releváns abban, hogy szemedbe folyik-e valami, vagy szétterjed a pánt mentén és a szivacs felszívja...ugyanakkor van az a mennyiség amit már még egy + homlokpánt sem tud megfogni, főleg ha megállásra kényszerülsz.
A pánt, vagy sapka előidézte fejfájásról meg még nem hallottam.#254762
ZavaBalazs...azokat igazán kár olvasni, előbb-utóbb csak beszippant és kezdesz írni is, agymenésben pedig világbajnokok lehetnénk."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
válasz ZavaBalazs #254762 üzenetére
Idióta sok ember az a baj. Győrfi Pál mentőstiszt szerint pont a koponya sérülésbe halt bele a biciklis, így pont megvédte volna valószínűleg egy normális sisak.
Ha Pesten laknék akkor még a sarki boltig is sisakban mennék az tuti. Itt Baján szerencsére nincs ekkora forgalom mindenhol, persze ahol átmenő forgalom van, kamionokkal az életveszély. De itt is sok a jogosítványra alkalmatlan balfék sajnos, gondolom a meleg miatt az a kevés koncentráció is elszáll.
Kommentek tényleg felhúzzák az embert, ott látszik mennyi buta gondolkodású ember van. Ha szerencsétlen áttolta volna a biciklit, akkor is elütötte volna valószínűleg az autós, mert úgy még lassabban haladt volna az úton. Gyalogost is ütöttek el sokszor babakocsistól.
-
vhunor
őstag
válasz Hasaggymeg #254741 üzenetére
Ez tök ugyanolyan mint az általam említett tenerifei szakasz
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Fall-N #254756 üzenetére
nem kávézom, helyette harmadik napja olvasgatom a kommenteket a bpi autósok fb bejegyzése alatt, kitűnő vérnyomásnövelő. "hülye biciklis miért nem tolta a zebrán" (mert biciklis átvezető), "miért nem a biciklisek adnak elsőbbséget az autósoknak" (mert 30 méterrel előtte van egy zebra, 10 méterrel utána meg a főútnak is elsőbbséget adnak), "az egy teljesen lehetetlen kereszteződés, nem lehet látni a bicikliseket" (1, talán akkor lassabban kéne megközelíteni, 2, ha tényleg a híd alól jött a biciklis, akkor kb 30 métert haladt egy teljesen jól belátható szakaszon, mire elütötték), "köcsög biciklisek nem fizetnek útdíjat, kötelező biztosítást meg parkolási díjat se" (hmm, egész jól hangzik ez a biciklizés dolog, ki kéne próbálni )
mindamellett, hogy nem értek egyet a sisak hiányával, pár kilométerre is felveszem, itt is jó eséllyel életet mentett volna... de nem kötelező viselni, szóval ez nem felmentő tényező.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #254755 üzenetére
a dobozra az van ráírva, hogy road tubeless esetén a felni + külső számít.
a schwalbe Doc Blue Professional az sima a stans? akkor azt 4 bar körül használom. erre milyen tubeless folyadékot ajánlanál? (ez meg marad a gravel külsőkhöz, ott nem megyek 3 bar fölé, inkább 2,2-2,5 körül használom a 40 mm-es külsőket terepen)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz jjeahh #254757 üzenetére
Nekem a hajas fejbőr része a fejemnek nem izzad az Abus alatt, egyedül az arcom. De érezni is tekerés közben a menetszelet benne. Nálam jól vizsgázott. Izzadság nem folyt az arcomba. Bogárháló is van benne még sild hozzá, így minden lényegeset tud, amit akartam.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Addig kívántatjátok a jól szellőző sisakot, hogy veszek egyet, pedig van már egy tök jó (de közepesen szellőző) sisakom . Az előző sisakom jól szellőzött, soha nem folyt semmi izzadtság a szemembe és kissé hiányzik ez a ficsőr. Amíg tudom, hogy nálam egy jobb sisak képes ezt megoldani, addig sapkára, pántra gondolni sem akarok, fáj a fejem tőlük.
-
Fall-N
veterán
Sisak témában hétfőn a nagy melegben le tudtam tesztelni az Abus Macatort. Jól szellőzik, nem is érezni a súlyát, így egyáltalán nem zavaró. Ami a kifért a csövön, úgy kellett megtennem egy kábé 5 kilométeres karikát. Elromlott a telefonom, így újat kellett vennem, a helyi Euronics üzlet meg 2,5 km-re van és munka előtt kellett gyors elszaladni érte. A bolt 9:30-kor nyit nekem meg 11:00-re be kellett érni a munkába. Úgyhogy jól vizsgázott az Abus.
Gondolom mindenki látta az óbudai balesetet, a Facebookon ez megy most, így még egy jó érv volt a sisak mellett, ha már eddig nem foglalkoztam vele.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #254742 üzenetére
Igazad van, bár ezekben aligha van vákuum, simán 2 fémedény egymásban levegővel közötte, a beömlésnél rögzítve egymáshoz, és mivel a fém jó hővezető hatékonysága messze elmarad a régi, hagyományos üveg + műanyag termoszoktól...persze itt értelemszerűen üveg belső kilőve a rázkódás miatt. Van 2-3 fémtermoszom is és bár jobbak mint a Podium, mely szintén duplafalú műanyag, ennek valami összegyűrt xar van a 2 fal között ezért kevésbé is szigetel, de amazok sem érik el a korábbi termoszok szintjét.
Ami a felniszalagot illeti, ezt a Schwalbet nem nagyon lehet bubimentesen feltenni, kemény, nem nyúlik és merev, az a típusú szalag amibe ha gyűrsz egy csíkot örökre ott marad, amolyan hangosan recsegős, ha így jobban érthető.#254744
Dark Archon...ha tudod hol, és mindig ugyanott ereszt akkor oda kellene koncentrálni, pl. elforgatni a gumit kideríteni a gumi, vagy a felni a ludas. Ha a felni akkor megnézni ott a szalagot, esetleg felni illesztést, ha ott van, lehetne ott duplán szalagozni...mindezt még szárazon, vagyis + tej beöntése nélkül. Remélhetően nem ilyen, én ezt nem tudtam megcsinálni, 1-2 naponta fújni kellett...pedig nevetségesnek kicsi így szemre az az eltérés, akármit csináltam ott lassan, apró gyöngyfüzérszerű sorban jöttek a buborékok a víz alatt a gumi és felni közül. (én még jobban lemaradtam )[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ZolkoW #254750 üzenetére
Megnézem majd megint tüzetesebben. De egyébként a tegnapi szétszedés során megpucoltam alkohollal a felnit is meg a külső peremét is. Annyira ereszt egyébként, hogy 2,5 bárra is nehéz fújni... a benzinkútra meg nem költözhetek szerelni. Ahol egyébként rossz volt a pumpa feje, örültem, hogy rá tudtam pattintani
De most, hogy írod... hazafelé szétszedem, megnézem, aztán odaköltözöm egy másik kútra
[ Szerkesztve ]
-
Friczy
senior tag
válasz lsebestyen #254709 üzenetére
Én kendőt használok (bandana) gyakorlatilag télen-nyáron, hidegben melegít, melegben véd a naptól és bevizezve hűsít.
-
ZolkoW
őstag
válasz Dark Archon #254744 üzenetére
nem látszik semmi sem a felnin, sem a külsőn azon a ponton? ha felfújod 3-4 barra, rendesen helyére pattan ott is?
(lassú vagyok, vagy ti vagytok gyorsak ilyen korán reggel)
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
Nagyon úgy tűnik, hogy a felnid nem jó . Én szétszedném és megvizsgálnám, de ha nincs deformálódva, jók a felni illesztései, nincs sorja, semmi hiba, akkor nagyon fura . Valahol a felnin látszania kéne mi a gond. Szerintem nem a tej a hibás.
Ha esetleg kitartanál a tubeless mellett, csinálhatsz fillérekért dyi boostert régi tűzoltó palackból, én is olyant használok.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MPowerPH #254746 üzenetére
Ugyanott ereszt a felninél. Levettem a külsőt, és visszaraktam. Legalábbis baromi kicsi az esélye, hogy pont ugyanoda tettem vissza. Mivel kompresszorom nincs, így elég macerás kísérleteznem.
S akkor mit tudok csinálni? Csapjak oda egy fakalapáccsal a felnire
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Akkor vagy a felni rossz, vagy a gumi legzaro gyuruje. Meger egy probat, hogy a gumit megforgatod a felnin. Ha ugyan ott ereszt, akkor a felni hibas. Hanem, akkor a gumival van a hiba.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #254711 üzenetére
muszáj a lépcső, különben nem lehet feltenni a külsőt. ha meg mód van rá, lehet azt tökéletesen belefeszíteni is, hogy mindenhol tapadjon, és akkor se buborék, se más anomália nem rontja az esélyeket. ezért is kell kicsit szélesebb, mert gödör is van, nyújtom is, és igazából az sem baj egyáltalán, ha felkanyarodik a felniperemre, de oda szerintem nem kell, csak érjen ki a széléig.
-
addikt
válasz jjeahh #254729 üzenetére
Rápattintottam a külsőt a felnire most reggel egy kúton. A felni egy adott pontján annyira ereszt, hogy 1 perc alatt 1 bárra csökken a nyomás (tej még nincs benne). Látni nem látni sérülést, és nem az illesztésnél van.
Szóval nem a szelep, nem a szalag (egyébként új szalagot tettem be, ahogy javasoltad), Stan's szelep, Stan's tej, alis szelepmag, ahogy kell. De irreleváns, ha egyszer a külső / felni illesztésnél ereszt. Ha adok is a tejnek egy esélyt, folyton bennem lesz a félsz, hogy eldobja magát, természetesen egy 100 km túra felénél, mert miért ne.
Egyéb javaslat? Később tudok feltenni képeket, meg belenyomom vízbe.
andrisbandi: köszi. Mivel szétszedtem, elég konkrétan meg tudom mondani, hogy volt benne tej bőven.
Pont ez az esetem van: "Even if the rim wall isn’t visibly dented or misshapen, there could be a small gap between the tire bead and the rim that’s leaking air."
Csak az nem világos, hogy "hirtelen" miért jött ez össze, ha eddig jó volt. Persze a hiba előtt minden jó és működik.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
engedd el a biotech géleket-termékeket.. (biotech túlárazott budget "márka" pl nézzünk egy vitamint: bioco-ban is meg kell legyen ami rá van írva(sőt valami tesztben abban még több is volt a c vitamin mint ami rá volt írva, meg c vitamin és c vitamin között sose lesz különbség nincs olyan hogy "természetes" pr. szöveg csak,vvagy pedig nézzük a fehérjéit, egy puregold sokkal oclsóbb és ugyanott készül maga az alapanyag...)
szénhidrátos - izotóniás italpor a legjobb. jól oldódik, árban sokkal jobb mint a gélek.
[link]
[link]
nagyon fontos hogy izotóniás legyen mert az fog jól hasznosulni. előre bekevered kulacsokba, esetleg plusz zárható zacskókba kimérsz még pár adagot.eleve egyik gél sem lehet izotóniás(a hydrogel sem) mert a ch-elektrolit és folyadék aránya eleve kizárja ezt(sokkal több víz kell ilyen ch-elektrolithez hogy izotóniás arányról beszélhesssünk) innentől kezdve nem fog soha olyan jól felszivodni, gyomorban fog maradni,gontokat okoz, (lásd kindl gábor yt előadásai)
sőt extrém megleben többen mondják érdemes picit több vizzel is késziteni egy adaagot (bár én akkor sem szoktam)
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #254703 üzenetére
a vákuummal, mint minden más termosz.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #254740 üzenetére
Ide kell menni, ~11x megmászod egymás után és meg is van...végig aszfalt, nulla, vagy nagyon gyenge forgalom, jó levegő, árnyék, kvázi "itthon" vagy és ha nagyon lelassulnál egy medve is befigyelhet segítségnek. ...én montival talán 2x megmásznám egy seggel, aztán kábé eladnám a bringát ne is lássam.
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
Köszi mindenkinek
vhunor: Azért volt reggelire is rántotta, indulás előtt 1 órával. De amúgy nekem is kevésnek tűnik, de szerencsére nem éheztem el
.LnB: Attól függ, hogy honnan akarsz indulni. Gyöngyösön vagy Abasáron hagyod az autót és lehet menni egy 90-95km-es kört a Mátra körül Abasár - Kékestető - Parád - Tarnaszentmária - Domoszló - Abasár pl. -
vhunor
őstag
Tavaly télen voltam először masfél hónapot (családdal, remote-ban dolgozom szerencsére). Dehogy vagyok profi . De a síkon menni nekem unalmas, azért (is) lakunk a Pilisben . Ezen a télen elvileg január közepétől megyünk majd ki. A cél egy Everesting, van egy kb. 10 km-es folyamatos és elég jó átlag meredekségű szakasz Los Gigantes és Santiago del Teide között, 10-11 kör abból kiadja. Tavaly sokat mentem arra, egész jól bírható, a problémát inkább az idő relatív szűkössége fogja jelenteni. Későn világosodik és korán sötétedik.
Szerk.: tavaly amikor ott voltam, valaki megcsinálta a Masca - Santiago del Teide emelkedőn, de az brutális. Párszor felmentem rajta, de azt nem látom magam előtt, hogy 23-szor egymás után megteszem .
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
80 grammal könnyebb mint enyém. ...mondjuk jó drága is 4-5 évente cserélni.
-
.LnB
titán
"tenerifei hegyi edzések alatt SiS-t toltam folyamatosan"
Itt álljunk meg egy pillanatra..
Te a Teide-re jársz edzeni?! (<- pedig ezt a smile-t utálom használni.)
Profi bringás vagy? Vagy ezt így hogy?Hova kerültem én??
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
Kékest én is meg akarom csinálni majd. De nekem az már autós táv. Valahol kicsit messzebb tőle megállnék, aztán onnan tekernék fel. Balaton után valószínűleg neki állok majd átgondolni.
Neked meg gratula. Szép számok azok!
Más:
Szlovákoknál volt már valaki hegyeket mászni. Azon is gondolkodom. Úgy tudom, hogy vannak 1300-1500-as jól bringázható hegyek.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
vhunor
őstag
Ezek elég szép adatok ilyen melegben, gratula! Viszont ránézésre keveset ettél. 60 gramm CH / óra ilyen terhelés mellett ilyen melegben, sok folyadékkal legalább kellene, hogy a tested ne a tartalékokhoz nyúljon.
Szerk.:
Sapka-meleg témához: nekem a pár hete vásárolt Kask Valegro sisak abszolút game changer volt. Elképesztően jól szellőzik és annyira könnyű, hogy nem is érzem hogy rajtam van. Nem olcsó, de baromi jó.
.LnB: én a tenerifei hegyi edzések alatt SiS-t toltam folyamatosan, nagyon bevált, csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
.LnB
titán
válasz Zoliwrc #254666 üzenetére
& RexpecT
Ahh, jöhettetek volna hamarabb. Akkor inkább SiS-t rendelek a Dechatlonos helyett.
De most erre az egy alkalomra, valószívűleg nem lesz akkora jelentősége.fulton
Én szombaton is megszenvedtem ezt a kajálást. Fontos nagyon. Persze nem gélt kell tolni, de fontos a táplálkozás, nagyon is érezhető. 30-50km-re én is csak vízzel megyek.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
vhunor
őstag
Titán vázat javíttatott már valamelyikőtök? Ha igen, hol?
-
itouchfan
senior tag
Ez komoly, gratula
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
andrisbandi
őstag
válasz Dark Archon #254726 üzenetére
How to Get Leaky Tubeless Bike Tires to Seal Again
https://www.singletracks.com/mtb-gear/tubeless-tire-troubleshooting-tips/Jó ötleteket mondanak, érdekes cikk.
Legegyszerűbb probléma; szivárgáshoz elég, tömítéshez kevés a tej.
Kivett kereket megrázva hallani a zubogásból mennyi lehet. El kell tudnia folyni, habzania a lyukakhoz. Montinál majd 1 deci a minimál adag.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #254724 üzenetére
Eddig amikor azt láttam haveri körben vagy fórumon, hogy kezdő tubelesses megszívja a tubelessel, átkozódik, szidja, vissza akar váltani belsőre, mindíg ilyesmi okai voltak:
- nincs booster, kompresszor, mondtuk, hogy nélküle nehéz lesz, de "majd csak lesz valahogy" alapon mégis nekiállt
- mondtuk, hogy az a bizonyos tej nem jó, mégis megvette, aztán nem tömített
- leírtuk lépésről lépésre, hogyan kell tökéletesen összerakni, mégis elszúrta a szalag felrakását, vagy a szeleplyukat. Persze ember tévedhet, én is szúrtam el, de nem idegeskedni kell, hanem újracsinálni, ezúttal alaposabban
- linkeltük a guminyomás kalkulátort, de nem vette komolyan, vagy nincs is pontos nyomásmérője, ujjal nyomogatva meg lutri nyomást "mérni". Aztán az alacsony nyomás miatt lefordult a gumi a peremről, lásd, a haverom esete: [link]Egyetlen egyszer láttam olyant, hogy jól volt összerakva, jó tejjel, jó nyomással, mégis leeresztett, sajnos a szervizben gagyi Force szelepet raktak bele, ami nem tömített rendesen. Az a baj, hogy ilyenkor jön az átkozódás, a tubeless szidása, visszaváltás belsőre, aztán aki mindezt elolvassa, azt látja, hogy mennyi sz*pás van a tubelessel és nem mer váltani. Pedig csak hátrébb kéne lépni kettőt, mély levegő és kitalálni hol volt elcseszve a dolog. 100% biztos vagyok benne, hogy az esetek 99%-ában nem a tubeless a hibás, hanem az user rontott el valamit, de fröcsögő leeresztett tejesgumival a kezében, idegesen nehéz ezt belátni. Mondjuk tény, hogy több ponton lehet elcseszni, mint a belsős rendszert, de cserébe nagy előnyökkel is jár. Belsőt is be lehet csípni a gumi és a felni pereme közé, belső is lehet hibás (lásd a rengeteg hibás Continental belső) és terepen defektet javítani sem kellemes, főleg ha zord az időjárás, vagy a haverok rád várnak.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Fel tudtad fújni, csak előtte normálisan összerakni nem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szerintem meg csak túlképzett vagy. Erről az a vicc jut eszembe mikor a diplomás bemegy a műhelybe mire a szaki: Értem én, hogy bölcsész doktor, csak ne nyúljon semmihez!
Amúgy meg vicceskedek, de ha nem állt volna össze a tegnap az enyém bizony én is füstölögnék...mert pl. vannak olyan tényezők melyeket nehezebb irányítani, pl. a szalag, mely 4-5 kerékre való tekercsként lassan 2 éve volt vásárolva majdnem 8e forintért, így akár romolhatott is a tapadó képessége. Ugyanakkor ki dobná ki csak azért, hogy esetleg vegyen egy újat mely szintén állhatott akár 3 évet is a polcon és szintén kérdéses lehet a tapadása?! A másik a felni, már sokat írtam arról az Alexrims felniről melyet nem tudtam úgy összerakni, hogy a gyatra toldásnál ne eresszen...summa summárum ha mindent jól csinálsz, alapos vagy és jó anyagokkal dolgozol (gumi, szalag, tej, felni, szelepek) és összejön (ez a gyakoribb) akkor bizony évekig jó lehet és örülsz, reklámozod és nem érted mi a baja másnak vele (én is így voltam ~6 kerék összerakásáig) , de ha egyszer beszo*d akkor bizony megérted miről rinyál az akinek nem akar összejönni és abban a xar takonyban kell mocsolkodjon n alkalommal is.
Továbbra is úgy gondolom, hogy akinek nincs legalább 5-10 defektje évente, és/vagy nem versenyzik, és/vagy télen nem bringázik, tehát áll a kerékben a tej, annak semmi értelme ezzel foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz jjeahh #254723 üzenetére
Nem éreztem, hogy felütöttem volna. A huppanó után eresztett le. De mentem jó pár száz métert, mire rájöttem, hogy lapos. Persze egyértelmű user error, mert nem tudok felújni egy kibaszott gumit megfelelő nyomásra a két diplomámmal
-
6030D
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #254692 üzenetére
Felütted a felnit? Nem értem... én terepen nem kicsit verem oda a gumit, de a felnit persze sosem ütöm fel, mert fel van pumpálva rendesen. Alacsony volt a nyomás? Mert az nem a tubeless hibája. Valami kiszúrta? Kivágta? Miért szivárgott és mit kellett volna tömítsen? Ha lejött a gumi a felniről, azt nincs is ahogy, de ilyen csak akkor fordulhat elő, ha túl alacsony a nyomás. Akkor viszont a gumibelsővel is kígyóharapásos defektet kaptál volna.
Szerintem megint valami user error lesz és emiatt sokan nem váltanak, pedig a tubelessel igazából szvsz csak egy megoldatlan probléma van: gyakran a felrakáshoz nem elég a pumpa, kell a booster vagy kompresszor. De ezt és kb mindent, amire figyelni kell a tubelessesítésnél, 1000x leírtunk, ahogy a guminyomás kalkulátor is sokszor volt linkelve, legutóbb pont tegnap.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
Szép jó kis "beintegreált" mászással
Bitnag jó kis pálya lehet, már eleve a bükki is az miskolctól - egerig..aztán még a ráadás[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
Na ma letoltuk a Miskolc - Kékestető - Miskolcot Nem mondom, hogy jól jött ez a 32-33 fok ami ma volt. Hárman mentünk egyik srác kicsit megkecsmeredett , szóval lehetett volna jobb az átlag meg így az állás idő is sok lett (3 óra). Magamat is sikerült megszivatni. A betétes gatya felé mindig veszek egy montis gatyát, aminek nyúlós az anyaga. Mondom, nézzek ki rendes országútisnak , ma nem veszem fel. Hát àllandóan előre csúszkàlt egész nap a betétes rész, állandóan igazgattam, meg fájt is a seggem a végére rendesen, pedig ilyen már nagyon rég volt. Valszeg kifogytam belőle, de a montis gatya a helyén tartotta, szóval venni kell kisebbet.
Ezeket vittem Házi zabkeksz 7db, iso pezsgőtabletta, 3 datolya szelet, egy bringás boltban kapott lejárt sponser activator, meg egy biotech energyshot. Az egyik datolya szelet, meg az energyshot megmaradt. Kékestetőn meg toltam egy pirított tésztát, mert palacsinta nem volt
-
Tothgera30
Ármester
Emiatt került bele anno a Unitba a Tubolito. Bár utóbbi időben Ali-ról RideNow Ultralight TPU lett belegyömöszölve. Hátul elég tartós, elől havonta rá kell nézni, de semmi panaszom nincs rá.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
fulton
addikt
válasz andrisbandi #254716 üzenetére
De pont ez az hogy fehér nekem jó a dekás. De feketénél a szín a lényeg ami miatt... mosás és a ruházathoz jobban illeszkedik.
#254718MPowerPH: Én fordítva voltam ma, motiváltan neki vágtam na mondom egy jó "zuhanyzós" kört tolok de jól fog esni (tudjátok az a fajta mikor a célban ha megállsz, ömlik a viz), hátha még meg lesz a 32 es átlag is rá út feléig jó voltam, aztán fogytam el mint a vilmoskörte Se "zuhanyzós" nem lett se rekord.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Nem lehet, hogy a felnid a hibas? Amiota megvan a Jeffsy, TL -en vagyok. Nem volt defektem, soha nem eresztett igy le a semmitol, es a szereles is csak az egyik XR4 -el macerasabb, mert a hatso csak kompresszorral megy ra a felnire. Az elso gumiban a 120ml tej benne volt 9 honapig, a gumi elettartama vegeig.
Don't Tread On Me
-
mauimagic
senior tag
válasz gergo5991 #254683 üzenetére
Ezt képről azért nehéz belőni...
Zárt állásban kb ütközésig kéne hogy húzza a bowden a lockoutot, csak akkor zár teljesen.
Ha a karon van bowdenfeszítő, akkor állíts azon, hátha javul.Ha nem, akkor a telón lévő részen kell feszíteni. Bowden nélkül, kézzel tekerve nézd meg hol a végállása, úgy kell belőni a bowdenfeszességet, hogy kb. oda érkezzen ha lezárod a kart.
Igazi fos rendszer, vicc, hogy a mai napig nem léptek tovább a gyártók.Pont most szivattam magam én is egy rókás lockouttal, mert a gyárban baromi hosszúra hagyták a bowdenházat, nem bírtam tovább nézni
-
cattus
addikt
válasz lsebestyen #254709 üzenetére
Nekem is ez a dekás sapi van, bevizezve nyári hőségben jobb mint a sima sapka, jóval kevesebbet izzad a fejem vele, és ha jól lövöm be a víz mennyiségét az edzés végére pont meg is szárad.
Do the thing!
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #254711 üzenetére
Szerintem ez inkabb fejben, meg testben dol el. Tegnap alig tudtam mozogni, ma meg alig indultam meg. Aztan menet kozben elkapott egy jo erzes, gondolom az erdo 'szelleme'.
Don't Tread On Me
-
lsebestyen
addikt
válasz balintbaba #254710 üzenetére
Amúgy ma a sofőröket is megcsapta a meleg, ennyi lúzerrel régen találkoztam, szerintem azok húzhatták le az átlagot.
szerk.: commute részt levéve, 2 órára megvan a 36km/h, az belefér?[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz andrisbandi #254699 üzenetére
Ezt a castellit csak azért nem vettem meg, mert 1 fekete színe jó lenne a ruházathoz+ jobb mosni, de tartok tőle hogy jobban szívná a meleget, illetve véleményeket olvasva.. alapján nekem valszeg kicsi lenne a fejemre. Lehet valami mellé berendelem aztán benyelem azt az 5k.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #254659 üzenetére
Nem tudom, de nem ott hanem a szélén jön fel, így a szelep kivételével máshol tulajdonképp akár át is hidalhatnád azt a vájatot, úgy is tömítenie kellene ha a szélek jók.
Amúgy enyém ma végre összeállt, keményebb volt mikor hazajöttem mint induláskor, nem hittem volna valaha vágyni fogok a tömörségre utaló rázós érzésre. ...tehát a gumi kemény maradt, nem úgy mint én, ma alig bírtam hazavánszorogni, rég nem volt ilyen xar, azt hittem leszakadnak a lábaim. ...pedig toltam már 38°C ben is."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
balintbaba
tag
válasz lsebestyen #254704 üzenetére
de ma a hőséget megfejeltük a tempóval is
Tempó? Ha jól látom nincs meg a 35-ös átlag, az alatt az összes ride a topikban revovery-nek minősül. -
Napfénysüti
nagyúr
Na ha mindenjól megy a kollégám által rendelek egy ilyen Castelli sapkát a sisak alá.
Kíváncsi vagyok mennyit fog számítani.Més que un club!
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #254704 üzenetére
+1 a sapira, anélkül nem is indulok el. Nekem is dekás van fehér. Könnyen koszolódik nehéz szépre kimosni, ezt leszámítva jól működik. És hasznos a sisak alatt.
Ma is pl kék kútnál fejem alátettem, jól megfürdettem, kezeim is, aztán jelentős komfort javulás menet közben[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
A dekás sapi tippet köszi, lehet majd bepróbálok egyet. Vizezni amúgy én is szoktam, de ma a hőséget megfejeltük a tempóval is, így most ilyenekre nem volt időm, meg féltem is, hogy akkor elfogy a vizem, ha magamra locsolom.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
ZolkoW
őstag
úgy döntöttem, mindenkinek vállalom a TL szenvedéseinek felelősségét, szóval engem szidjatok ezentúl. de csak a 4 bar alattiak, fölötte nincs tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Reklámblokkolók topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest