Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #144698 üzenetére
Ennek ez a gyári kiosztása.Sram x01 dh váltó hátul,elöl semmi.
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz Hasaggymeg #144698 üzenetére
biztos eltudtad volna adni reális áron ha akkora igény lenne a te biciklidre is mint az enyémre,mert az emberek 80%-a az életbe nem vásárol annál drágább biciklit mint amit én árulok az biztos
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz wasdffafaaff #144696 üzenetére
Én szurkolok neked,még úgy is,hogy én ezt 60e-ért adtam el,így ha neked sikerül negyvenért hát újra bebizonyosodik milyen istenadta kereskedői vénával áldott meg a természet.
(#144697) Massmurderer...hát én nem sok terepezős hegyre mennék fel 36/24-el,az biztos...talán 24/36-al már igen.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #144694 üzenetére
Ennél 10-24T van hátu,elöl 36T.Nagyon szoknom kell még
-
wasdffafaaff
junior tag
egyenlőre nem tervezem lecserélni a biciklit csak belegondoltam hogy mire számíthatok eladás téren ha majd valamikor akarok venni másikat de az nem most lessz,szoval annyira nem izgat a téma
és tudom jol hogy ez a bicikli a legalja hulladék .. nem is erről volt szó
és azt is nagyon jol tudom hogy mennyiért tudom eladni.eladtam már vagy 500 dolgot jofogáson ugyhogy eléggé jol betudom határolni a legtöbb dolognak az árát... 40k teljesen jó ár a bicikliért más se árulja olcsobban.se jofogáson se ebikeon-se fészbukon sehol pontosan azért mert ennyit meg is ér nem hülyék az eladók se.... az hogy valaki áron alul árul valamit az nem azt jelenti ahoz kell viszonyitani.sőt én nem is igazán viszonyitok senkihez mert ha senki nem árulna ilyet akkor is fel lehet fogni józan paraszt ésszel hogy mondjuk ujonan egy ilyen bicikli a boltba 90k akkor ebben az állapotban ennyi idősen megéri a felét simán. tehát a kulcs szó az hogy 'megér ennyit'.kérdés hogy eltudom e adni? igen el mert más se árulja olcsobban békéscsaba környékén és ilyen árkategoriáju bicikliért senki nem fog utazgatni más városokba és postát se szereti a legtöbb vevő a bicikli terén meg pláne.persze ti biztos utazgattok de nem hiszem hogy 40 ezres bicikliért mentekde ha még ha egy 70 ezres első telós biciklihez viszonyitunk mert az ösztel óparaszt vakitás akkor is megér 40 ezret simán,ugyhogy bármilyen szempontot nézünk ebbe profi vagyok
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #144691 üzenetére
Ez valami kínai csoda, több márka alatt is árulják kínai webshopokban is, nálunk az "orosz bótba" lehet kapni ilyent, láttam már a városban is egyet, tényleg messziről üvölt róla, hogy életveszélyes cucc .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Massmurderer #144692 üzenetére
Semmit,az sem fut jobban ki az ideális láncvonalból mint az 1/12,sőt.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #144691 üzenetére
Na B+... de legalább jól szellőzik!
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #144658 üzenetére
1x7nél akkor én mit szóljak?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz wasdffafaaff #144687 üzenetére
Mi a szakmád,vagy mit tanulsz éppen,esetleg mi a kedvenc hobbid,amiben úgy érzed jó is vagy? Hátha sikerül szemléltetnem miről is beszélnek is itt a kollégák,akik,számodra ez bármennyire is hihetetlen,a legjobb tudásuk szerint próbálnak segíteni neked.
(#144690) jjeahh...fújj,azt a sz@r kjúbot te össztelósnak nevezed?! Ami meg a másikat illeti az Auchani fetbájk sem különb.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem fölösleges győzködnöd a kollégákat, egyszerűen te más célra, más (jóval alacsonyabb) igényekkel használod a bringát, ha azt a 40 ezres ösztelóst arra használnánk, amire valójában eredetileg kitalálták ezt a kategóriát és amire a fórumtársak használják (hegyek, erdők, sár, por, sziklák, többezer méter szint mászás-lejtőzés), 100% biztos vagyok benne, hogy egyetlen körön szétmenne alattam, pedig én mégcsak nem is vagyok az a durvulós fajta, sosem ugratok és lejtőkön sem csapatom annyira. Boltbajárósnak meg fölösleges ösztelóst venni, oda jó egy alap trekking, tanyabájk vagy akár egy vintage régi, de minőségi full merev monti. Szal úgy érzem ezek a filléres ösztelósok parasztvakítások és egyáltalán nem ajánlott kategória. Az összehasonlítás kedvéért kb ennyibe fáj újan egy vállalható viszonylag alap ösztelós monti és ha valóban jót akarsz, akkor ennek minimum a dupláját is kiadhatod... ebből simán leszűrheted, hogy 40k-ért milyen fully lehet a jófogáson.
-=RelakS=-: [link]
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz wasdffafaaff #144673 üzenetére
Ez olyan egyedi,hogy hagyom fusson.
(#144670) Somatom...nem mindenki cipeli.
Paxter...az a Balance AL Team 1000 nagggyon komoly 200 ezerért! Műgyűjtőnek legfeljebb...
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Szerintem mutass egy linket, azt itt majd jól megköpködik.
Ha ilyen áruházi törött bringa kinézetű, akkor meg jól le is köpködik.
Talán még Bikemagon is volt teszt, ami bizonyította, hogy az ilyen csak pénzkidobás.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
wasdffafaaff
junior tag
28 colos kerekű öszteleszkopos mtb-t jofogáson 40 ezertől hirdetik az emberek
-
samujózsi
senior tag
válasz maximilian4 #144678 üzenetére
Na... azért ezt ne... a facebook már tavaly is olyan mélységekben járt, hogy csodálom a maradó, épeszűnek tűnő embereket (és itt most kizárólag az általam ismert, magyar, kerékpározáshoz valahol kapcsolódó csoportokról beszélek)
A srácot én sem értem, remélem, hogy nem trollkodik, bár ez is megfordult a fejemben. Talán nem tud ennél többet költeni biciklire vagy valami ilyesmi...
Egyébkènt arra a célra, amire vèlhetőleg neki kell, egy oldtimer tanyabike lehetne a jó választás, ha van aki összerakja. A környékünkön sokan járnak ilyennel bevásárolni. Csak az árakkal nem vagyok tisztában.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Paxker315
addikt
régebben Wiedemann is 30k körül szórta a jó kis retrómontikat, sajnos, már nem. Ott is körbenéznék.
Ha debreceni vagy, Árpád Burger mellett van egy Neked való hely.
A trekkingek áremelkedéséért meg én a buta döngölt földutas-ösvényes-szántóföldi bicciglizés elterjedését teszem felelőssé. Divatja lett, ezek meg pont jók a feladatra. (plusz a régi 7s shimano rendszerek fékváltókarosra alakíthatóak rejtett kábelezéssel.. Veszel egy 9s poszt-2001 campagnolo ergopowert& bekötöd, kész. Pont annyi bowdent húz, amennyire a hetes shiminek szüksége van& rejtett kábeles, 400 gramm alatt van súlyban, az első váltókar 13 pozíciót kezel, így a három tányér sem gond neki, és 12-13ezerért hozzádvágják aprón.. Ha valaki szeretne régi trekkingből túra-gravelbringát építeni.. )
-
Paxker315
addikt
Mindig csurog a nyálam, ha oda belépek, az egy remek csoport. Az outis megmondócsoportoktól eltérően onnan nem léptem ki. Kiváló közösség.
wasdffafaaff: kerékpárt nem jófogáson meg vaterán keresünk, hanem TESTBIKE BOLHA-n és BIKEMAG APRO-n Senki sem fog 12ezertől többet fizetni az Általad mutatott keróért.
-
Somatom
veterán
válasz 6030D #144672 üzenetére
"Ha elmész tekerni 4 órát, akkor minek szállsz le közben enni, meg inni? Az nem biciklizés."
Nem is tekintem annak. Az pihenés. De, végül is jogos a felvetésed. Csak, nem gondoltam, hogy vki úgy pihen, hogy a vállán a bringával szalad fölfelé a hegyen. Nem vagyunk egyformák.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Ákkk
addikt
válasz wasdffafaaff #144681 üzenetére
Állj már le te normális vagy.
A kerékpárod max olyan szintű ember veszi meg 45 ért aki annyit ért hozzá mint te A jófogáson se hülyék az emberek.
Ez sajnos nem neked való csoport.
Én évi 6000 -7000 km t tekerek egy ilyen bringa 200 után ócskavasnak se lenne jó vagy inkább nekem lenne bajom ha 50 fölött szétesne alattam
Járj boltba amivel akarsz csak kimélj meg minket ettől az ámokfutástól.
De legalább olvasd el a bevezetőt ez nem a falu széli adok veszek topik.
Egyetemi végzetségem van és 3 szakmám és végtelenül türelmes de ezeket olvasvaEcigit meg vegyél a dohány boltba.....
Ki írt és mit.
Ez a topik nem az......[ Szerkesztve ]
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz maximilian4 #144680 üzenetére
azt gondolod hogy mivel pesten valaki olcsón árulja a biciklijét ezért én nem tudom eladni itt többért az enyémet csabán.szerintem tévetsz.
én azt gondolom hogy ez a fészbukos dolog nem teljesen az aminek képzelem.tegyük fel valami csoda folytán elfogadják a jelőlést a csoportba fészbukon(mert ugye az elektromos ciginél is ezt írtátok és nem fogadták el a jelőlést...) és akkor végre megtudom nézni hogy mi is van ott
de nem tartom valószinünek hogy találok egy olyan értékű montit 15 ért mondjuk mint az enyém a csabai hirdetések közt(mert jofogáson 45-55 ért megy a biciklim használtan ahogy látom)...szoval akkor nyugodtan árulhatom az én biciklimet normális áron mivel nincs konkurencia(mert az nem számít konkurenciának hogy az ország másik pontják mennyibe kerül)
mivel amikor én vásároltam biciklit akkor engem se érdekelt mert nem utazok sehova érte.és más is lessz ezzel így az biztos és ezért fogom tudni eladni a biciklimet.
de ha még is lessz fészbukon csabán ilyen jó ajánlat akkor még jobban fogok örülni mert megyek holnap azonnal felvásárlom és eladom jofogáson dupla áron.néztétek milyen árak vannak jofogáson még ha dupla áron adom el az is áron alulinak számít ott elég durván ,szoval ez már vicc kategoria dehát kitudja.de nem kötöszködni jöttem ide ugyhogy nem is akarom ragozni tovább csak tényeket soroltam fel
-
maximilian4
addikt
válasz wasdffafaaff #144679 üzenetére
Ja, hogy ennyire kényelmesnek tetszik lenni. Én úgy vagyok vele, hogy ha én vagyok a vevő és meg akarom venni, elmegyek érte. Ez elvileg evidens. Pl. a bianchimért Győrbe mentem vonattal Szegedről. A focust Budapesten vettem, a Scottot meg Tatán. Valamit valamiért.
Maxi
-
wasdffafaaff
junior tag
najó ez is pont az a kategoria mint amikor e cigiről volt szó,már ott elbukott a dolog hogy nem fogadták el a csoportba való csatlakozást.szoval megse tudtam nézni miről van szó,de még ha látnám is,talán 2-3 oránát nézelödnöm kéne mert ugye kereső nincs csak ki listázza az egész országból random a dolgokat gondolom ,
de e cigit is akartam venni használtan és nem igazán akartam ugy vásárolni hogy valaki elküldi nekem hanem csak személyesen úgy meg nem találtam(biciklit meg pláne nem akartam postán ekresztül venni) .de komolyan mondom ha eltudom adni a biciklimet ezek alapján akár 25-30 ért is jofogáson akkor szoljál azt felvásárolok ilyen olcsó bicikliket amiket mondtál.persze ha van csabán is.mert látom mennyiért mennek jofogáson a biciklik.ha senki nem venné meg akkor ott is olcsó lenne..de ezek szerintem ez az álitolagos fészbuk az áron alul jotékonysági szervezet akar lenni akkor .tők jó
majd megveszem azt a biciklit 70-ért a boltba amit linkelt a kolega aztán 3 év mulva eladom 10 ért. tők jó üzlet
nem is értem miért vesznek boltba biciklit egyáltalán az emberek vagy miért nem vásárolták már fel az összes olcsó biciklit a fészbukos apróról ha ennyire jó üzlet?és jofogáson meg miért nem hirdetik ezeket az olcsó bicikliket?szerintema vásárlok nagyrésze nem is tudnak a fészbukos hirdetésről ezek szerint és pont ezért fogom tudni eladni jofogáson a biciklimet amennyiért akarom -
maximilian4
addikt
válasz wasdffafaaff #144677 üzenetére
Lett volna választásod. Ősmontisok adok veszek face csoportban százszor különb régi montik vannak ilyen árban. Sokszor olyanok, amik a maguk idejében a high end kategóriát képviselték (azaz sokan még gyerekként álmodoztak róla akár innen a topikból is), de még ma sem hasonlítható össze az áruházi bringákkal.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz Fall-N #144675 üzenetére
érdekes 4 éve amikor vettem ezt a biciklit 45-ért akkor nem találtam ennél jobb ajánlatot.se jofogásrol sehonnan....
vagy pedig 80 ért vehettem volna egy ujjatakkor?mégis kifizettem érte a 45ezret.,.szoval más is kifogja ha én rakom fel.engem nem érdekel hogy pesten vagy akárhol az országba mennyibe kerül.itt csabán vagyok.itt 10-15 ért olyan bicikliket árulnak az aprón amivel a részegek szoktak járni a kocsmába
ez nem így müködik ez a be árazás amilyen szempontokat te nézel....annyit ér amennyiért el lehet adni és kész.nekem is eltudták adni 45-ért mert nem volt választásom azért!
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
-
Fall-N
veterán
válasz maximilian4 #144674 üzenetére
Ipari csapágynál sokszor kenni sem tudod mert zárt és nem lehet szétszedni. Maximum kicserélni lehet ha találsz hasonlót.
wasdffafaaff: 10-15 ezer Ft-ért mennek FB-n az ilyenek. Többet nem ér, mert pár éves alap MTB-t kapni állapottól függően 25-50ezer Ft-ig.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
Ezekkel az újabb agyakkal tényleg nem nagyon lehet semmit csinálni ha kicsit szorul? Boostos átütős brutál hangos ipari csapágyas. Én azt hittem hogy ugyanúgy lehet 2 tizenvalahanyas (15-18) kulcsal lazítani vagy húzni mint a kónuszos agyakon, de elvileg az csak a spacer ami ott van. Gondolom max annyit lehetne csinálni hogy szétszedem és a csapágyakat újrakenem, kitisztítom. Vagy ennem nem sok köze van a szoruláshoz. Erre viszont én nem vállalkozok.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
wasdffafaaff
junior tag
és a mostani biciklimet mennyiért tudom eladni?
új fogaskerekek uj lánc ,70%-os defekt türő külső gumi
[link] -
6030D
őstag
válasz Somatom #144670 üzenetére
Nincs benne a szabályban, hogy futni kell. Ha ügyes vagy, a palánkot is át lehet ugrani, illetve a sáros emelkedőt, rézsűt is meg lehet oldani nyeregben. A profik is így csinálják.
Ha elmész tekerni 4 órát, akkor minek szállsz le közben enni, meg inni? Az nem biciklizés.Paxker315: el kell fogadni, hogy valaki nem akar használtat venni. Akkor viszont ebben az árban marad a Deca, ahova 365 napig visszaviheted, ha gondod van.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Paxker315
addikt
válasz wasdffafaaff #144666 üzenetére
aláírom, nyers volt. Belefutok időről-időre.
Én tényleg nagyon amellett vagyok, hogy ha teheti valaki, használtat vadásszon. Mert Nagyon jó bringát venni 50-60k körül, míg, újonnan. NEM.
-
6030D
őstag
válasz wasdffafaaff #144666 üzenetére
Jó helyen érdeklődtél, csak nem fogadod el a választ.
Tegyél hozzá még egy kicsit: [link][ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Fall-N
veterán
Jó persze az 1x-es rendszeren sem teljesen egyenesen fut a lánc, de azért kisebb szögek vannak. Márcsak azért is mert a lánckerekek és a lánc is vékonyabb, mint egy régi 3x8-asnál.
wasdffafaaff: Jó helyen érdeklődsz, mert itt senki sem ámít, hogy jó ez így. Sajnos ha szar a bringa akkor kár pénzt költeni rá, mert nem jössz ki anyagilag sem jól ha kicserélsz rajta majd mindent. De normális szervizes is azt mondja, hogy ne költs rá mert nem éri meg. Csak az bólint rá aki le akar húzni. Ugyanez igaz felújításra és új de alsós biciklire is.
[ Szerkesztve ]
-
wasdffafaaff
junior tag
tudom hogy más egy kormány rudat vesz ennyiért amennyiért én biciklit akarok,meg van olyan paraszt aki a földből kihuz egy csővet kormányrudnak és méretre flexeli és meguszta ingyen,szoval szerintem nem jó helyen érdeklődtem ...mindegy
-
Ákkk
addikt
válasz wasdffafaaff #144657 üzenetére
Hát még jó,hogy én nem tartozok a mindenki közé.... :)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #144663 üzenetére
Annyi különbséggel,hogy egyiknél kerülöd,kerülheted,másiknál meg nem lehet...de hát ez az ára a könnyebb,egyszerűbb rendszernek.Ha egyszer váltok,majd felmérem mennyivel is kopik hamarabb/kerül többe egy 1/11 a 3/10-nél.Szoktam jegyezni egy-egy alkatrész élettartamát.
-
ZolkoW
őstag
félig jogos, de igazából elöl középről a szélére váltva nincs annyira keresztben, mint amikor egy dupla (pláne tripla!) hajtóműnél tényleg keresztben van
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
zzola
titán
Előbb-utóbb cipőt is kell vennem, ez jó deal? KTM TEAM ROAD CIPŐ 16k
-
nagyúr
Nem kell rögtön megsértődni, ez a bringa tényleg az ipari hulladék kategóriába tartozik. Amellett, h nagyon gyorsan kopik, rosszabb esetben még balesetveszélyes is lehet. Ennyi pénzért újonnan nem kapsz jó bringát, jobban jársz ha a hasznát piacon keresgélsz.
Élni és élni hagyni
-
planbmokus
senior tag
Akkor nem csak nekem... 1x10-nél is
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Paxker315
addikt
Nem lesz jó, bár, használhatod.
Néha befigyel ezzel a "legendával" épített Kuwahara aprón DX MT60-as v XT M730-as szettekkel a 90es évek elejéről. NA, azért megéri kiadni a 40-45k-t amikért adni szokták. Ezek tartják az értéküket, sőt, növelik. ~5 éve még 25-30k-ért vágták utánad, aztán "művelődtek" az emberek, s azóta inkább 45k az..
A MÉH-szökevényeket tényleg nem erőltetném. Saját érdek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fall-N #144650 üzenetére
Vicces paradoxon a nem szabad keresztbe váltani és a modern 1x12 ugyanabban a hozzászólásban.
wasffafaff...végy a Decathlonból valamit,ott legalább kipróbálhatod,nagy a készlet és könnyebben visszacserélik ha nem jó.
Somatom...csak ha muszáj,mert van mikor egy-egy akadályon gyorsabb átvinni,mintsem megpróbálni áttekerni.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz Fall-N #144650 üzenetére
Ezt már más is kifejtette itt, hogy vedd rövidebbre a láncot. Irtózatos hülyeség, nagyon csúny dolgokat tud okozni, ha elcseszed és nyélen, fullon pörögve elcseszed.
Amúgy pl. én outit nem szoktam lerakni kistányérra, ha meg kell állni és tudom, hogy nagy fog kelleni. Az első váltás mindig lassú. Montin meg eléggé offolom a granny ringet 2x, általában amikor az kéne akkor már nem akar alattam maradni a gumi.
-
Fall-N
veterán
válasz zzola #144653 üzenetére
Nem ellened ment az írás, hanem a hülye marketing azt sugallja, hogy bármilyen kombinációban kapcsolható az összes fokozat. Ahogy írtam a láncot is úgy szabják így akadálya sincs igazából. Ha rövidre lenne a lánc szabva akkor el is szakadna és lehet vinné a váltót is hátul magával.
-
Ákkk
addikt
válasz wasdffafaaff #144644 üzenetére
Hát kb 4x ennyiért kapsz megbízható új kerékpárt ez egy hulladék...
-
wasdffafaaff
junior tag
nekem csak boltba járásra kell bicikli.árukeresőbe ezt találtam a legolcsobnak ami szoba jöhet 175 centi vagyok,kiprobáltam már egykét biciklit és 28 as kerék kell meg első teleszkopos a többi dolog nem számít
-
Fall-N
veterán
válasz zzola #144630 üzenetére
Ezek a hülye ilyen-olyan "sebességes" kifejezések, hogy 18, 21, 24 egy nagy marhaság, arra találták ki, hogy a laikusoknak minél több, nagyobb elven annál jobbnak hiszik. (Lásd PC, mobil stb.) Van 3x8 például, ami értelemszerűen elől 3 lánckerék, hátul 8.
Manapság ugyebár 1x10, 1x11 és 1x12-es rendszerek jönnek fel és hiába kisebb "sebességes" azért sokkal modernebb és végre nincs első váltó. Egy macerával kevesebb és a súlya is meg van spórolva. Persze edzettségi szint kell hozzá, mert van akinek kell a 2 vagy 3 tányér elől.
Visszatérve a keresztbe váltásra, nagyon nem szabad, meg felesleges is. Túl nagy szögben feszülnek a láncszemek is és a fogaskerekenek sem tesz jót. Sajnos a laikusok miatt ezért is szabják a láncot a két legnagyobb lánckerékre, pedig lehetne eggyel kisebbekre is, ha nem lesz 100 %-ra keresztbe váltva. Sokkal feszesebb lesz a lánc, ha így van a méretezve (meg ajánlott is ha ért az ember a dolgokhoz és tuti nem vált keresztbe még kis időre sem), ami jót tesz.
Somatom: Nézd meg [ezt] a videót és meglátod.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Hasaggymeg #144648 üzenetére
Ez komoly? A biciklisport egyik műfaja az, hogy felkapják és szaladnak vele?
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz samujózsi #144643 üzenetére
Arra céloz,hogy könnyű...amúgy meg az országúti kerékpárok korában kitalálták idényen kívüli edzésnek a toronymenetet,vagyis kinézték a szomszéd település templomtornyát,aztán kerteken,földeken át mindenki úgy jutott oda ahogy tudott,soxor hátukra véve a bringáikat...és megszületett a szájklókrossz.
-
bringasisti
őstag
válasz samujózsi #144643 üzenetére
Pedig ez egy bevált szokás a bringás társadalomban. Ha a kereket megforgatod a nagy tányér kis sor állásban akkor lehet érezni hogy felni gumi tömegét tekintve mekkora erőt igényel hogy forogjon. Egyik oldalon eldobjuk a belsőt mert 3 g nyerhető vele, másik oldalon meg egy traktor gumi furcsa ellentmondás
BENEFON DELTA--------N8
-
Paxker315
addikt
válasz wasdffafaaff #144644 üzenetére
hjaj.
ennyiért használtat érdemes venni. Akár merevvillával, "ósdi" stx-rc vagy hasonló középkategóriás szettel. Ezeket a rémségeket betiltanám a 'csába, mert a tulajok előszeretettel garázdálkodnak a járdákon-gyalogosok közt a sonkaszeletelőikkel.
milyen magas vagy, milyen vázméretet szeretnél?
[ Szerkesztve ]
-
wasdffafaaff
junior tag
szerintetek ez a kerékpár megéri a pénzét? 28-as kerék a minimum ami alá nem akarom adni
[link] -
samujózsi
senior tag
válasz bringasisti #144642 üzenetére
Csak a te rejtvényeidet általában nem értem.
-
-
Paxker315
addikt
válasz FireKeeper #144565 üzenetére
Igazából fogalmam sincs. Bikemagnak küldték őket tesztre, de nem foglalkoztak vele, nem írtak róla, hozzámkerült. Én meg még nem vettem magam rá, hogy a Cseng Sin Correret lecseréljem (ami, szerintem, egy kiváló gumi, főleg, hogy használtan vettem párját 4k-ba, de amúgy kvázi új volt ~ 200km futással.)
Amikor kibontottam a dobozt, rá is írtam az eladóra, hogy biztos jól írta a km-t, mert szemre a tizedét futotta annak, amit ő mondott. Elismerte, benézte, tényleg alig ment.
Én imádok amúgy ezekkel szórakozni. XPedó, Rockbros pedálok, Taya láncok, J&L csapágyak.. Mindegy, csak ne legyen gyakori a cucc. Ezért is járok KinLin XR31T& kézi fűzésű gurigával, és soha nem vennék Fulcrum R4-est v más "tűzre is jut belőle elég" gurigát.
A bowdenszett legyen gyári campag, ott nem éri meg szórakozni. Főleg, hogy a gyári szett olcsóbb, mint a kínai csodák alin.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz f4lcon #144567 üzenetére
Ez olyan, mint a Cheng Shin Tires Co. Ltd. és a Maxxis este. CST bérgyártóként kezdte, majd a drágább gumikat Maxxis néven kezdte el árulni. Később lettek a CST gumik, amik már szinte mindenre kaphatóak, amin gumi van. Megtalálható a palettájukon a targonca keréktől kezdve a babakocsi külsőig minden. Nem mellesleg kiváló az ár/érték arányuk is. Én is koptattam párat közülük és meg voltam és vagyok elégedve. Jelenleg egy Salvo van.
-
Paxker315
addikt
válasz bringasisti #144632 üzenetére
hjaja, mikre jó ez a kis szemléletes oldal
érdemes megnézni, mik azok a fokozatok, amik kb. ugyanazt az áttételt adják.
-
zzola
titán
válasz Hasaggymeg #144634 üzenetére
Holnap meglesem, köszönöm!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zzola #144626 üzenetére
Az olyan mintha váltanál,de nem tolod el egészen,így kicsit kattan és mintegy fele annyit sem mozog a váltó az adott irányba,így alkalmazkodva a keresztbe futó lánc vonalához.
-
Paxker315
addikt
válasz Napfénysüti #144620 üzenetére
Hát, a régi "mikroklikkes" Campag ergokkal volt 13 pozíció az első váltásnál, ott kb. mindent mindennel is lehetett keverni. De, be lehetett a 10s campag rendszert úgy is állítani, hogy NEM volt szükség trimmelésre, nagytányérról végigváltottad az egész sort, s kistányéron is le tudtad tenni legkisebb lánckerékre ("garázsfokozat"-tároláshoz)
Bár való igaz, nem túl ajánlott a dolog, főleg akkora ugrású soroknál (11-34?). De szerintem tuti h trimmelhető az első váltás. Meglepne, ha nem az lenne.
-
samujózsi
senior tag
válasz zzola #144622 üzenetére
[link]-- nézd meg ezt a doksit! Ha fd3000 az első váltód, akkor elvileg trimmelhető kell, hogy legyen, minimum a nagy tányér használatakor. Ha ott nincs trim fokozat, akkor valószínűleg neked is rosszul van beállítva. De nem értek hozzá, csak a doksi alapján gondolom.
-
zzola
titán
válasz Massmurderer #144625 üzenetére
2 van csak elöl.
-
Massmurderer
őstag
válasz zzola #144622 üzenetére
Ha elöl 3as rendszered van,legkisebb,legnagyobb lánctányérnál tutti bele fog érni az elsö váltóba a lánc ha úgy váltasz.Középsö lánckeréknél viszont mindegyik hátsó fokozatba simán használható úgy hogy nem ér bele az elsö váltóhoz a lánc.Most igy fejböl nem tudom,elöl a váltónál van kb 3cm.Hátul meg úgye 7-8-9-10-11-12 lánckerék van.Ott már többet mozog a lánc mint 3cm. [link]
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz zzola #144617 üzenetére
Trimmelni nem tud a kar? Akkor odébb tudod kicsit dobni az elsőt.
(#144591) FireKeeper Az acél montijaim vannak 12kg körül Szvsz ez a súly elfogadhatatlan, ha nem elírás. Ez egy alap XC gép súlya. Nem is a súly baj, hanem, hogy mi a tököm lehet ennyire nehéz, mert az SRAM Apex 1x-ben azért elég erős szett. Kicsit a 105 alatt.
-
zzola
titán
Köszi srácok!
-
Massmurderer
őstag
Ez normális dolog,nem is fogod rendesen úgy beállitani hogy akkor elöl ne érjen bele a váltónál.Kis lánckerék eleve a gyorsabb tempohoz van.Miért is akarnál te pl. gyorsabb tempohoz elöl legkisebben tekerni???Nekem elöl-hátul zsír új váltó van,órákat,napokat vackoltam ilyen miatt a beállitással,néztem pár netes irás erröl,és az ilyen keresztbe váltást sehol se javasolták,meg hát felesleges is.Lánc is elöbb tönkremegy,meg a lánckerekek is.
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem nem szabadna, szal lehet, hogy rosszul van beállítva, de keresztbe váltani sem ajánlott, szal ha egyébként normálisan vált és amikor nem váltasz keresztbe, akkor nem ér semmihez a lánc, akkor szerintem rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Megtettem az első pár próba kilométeremet a Lapierrel.
A bringa rendben van, nem kényelmetlen a testtartás rajta.Ami viszont gáz, az a váltó, vagy a beállítás.
Ha elöl felkapcsolok a nagy tárcsára, akkor hátul a felső háromnál beleér valahová a lánc, talán első váltónál a terelőbe?
Ha elöl lekapcsolok a kicsi tárcsára, akkor pedig hátul a legkisebb 2-3 tárcsánál ugyanez a hang fogad.Ez most ilyen, vagy nem jó a beállítás?
Kösz. -
planbmokus
senior tag
válasz FireKeeper #144614 üzenetére
Fontosabb volt a MTB-s BB5, montis húzású fékkarral, így ezt a minimális kényelmetlenséget benyeltem...
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
bringasisti
őstag
válasz FireKeeper #144614 üzenetére
Ha ez ilyen egyszerű lenne akkor már rég vettem volna egyet. Nem mindenki bírja a gyűrődést. Itt is sokan panaszkodnak hogy zsibbad mindenük. Nemrég a kormányt kicsit előre és lejjebb engedtem mert nagyon ideges volt a gép. Azóta a csuklóm bánja.
BENEFON DELTA--------N8
-
FireKeeper
nagyúr
válasz planbmokus #144608 üzenetére
és nem sz.r mindig oda középre nyúlkálni, mikor váltani kell?
bringasisti: inkább a koskormánnyal nyersz sokat síkon, aerodinamikusabb vagy.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
bringasisti
őstag
válasz Napfénysüti #144610 üzenetére
28-559 es Gatorskin gumi merev Monti 12 kiló alatt minimálisan azért szerintem hasonló adottságú két fickó esetén nem kérdés
BENEFON DELTA--------N8
-
zzola
titán
válasz planbmokus #144604 üzenetére
-
planbmokus
senior tag
válasz samujózsi #144609 üzenetére
Az első cyclocross versenyek az 1910-es években voltak, az első monti versenyek meg 1976-ban...
(#144610) Napfénysüti:
Így van, ahol montival a 25-öt tartani nehezemre esett, ott most a gravellel 30 lazán.[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
-
samujózsi
senior tag
válasz Napfénysüti #144607 üzenetére
Nem is annyira a versenyt nem tudom megérteni, hanem azt, hogy miért jó nekik akár merev villás monti helyett egy erősített outi.
-
planbmokus
senior tag
válasz FireKeeper #144606 üzenetére
Szuper a szemed! Sram X0 Trigger.
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz planbmokus #144604 üzenetére
jól láttam hogy az egy MTBs trigger shifter középen?
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #144601 üzenetére
Fel kell emelni a gép farát és meg kell nézni milyen könnyű tekerni a pedált úgy üresen terhelés nélkül. És csak utána fáradni a pénztárhoz
BENEFON DELTA--------N8
-
planbmokus
senior tag
Pont tegnap csináltam egy videót egy kedvenc szakaszomon...
(#144603) samujózsi: Semmi gond, a vidójátékot is kevesen fogadják el sportnak, nem úgy mint a sakkot vagy a horgászatot...
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #144601 üzenetére
Mondjuk a cyclocross az pont az a kategória, amit én sem tudok megérteni igazán. Terepre nagyon nem jó az országútis felépítés, a szűk kormány stb. Akkor meg mi benne a poén?
Jó, a magyar utak minősége talán indokolná, de mint versenysport...Ui: persze az is igaz, hogy én a DH-t is nehezen fogadtam el, mint sportot.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #144600 üzenetére
Hagyomány kérem szépen,hagyomány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- SSD kibeszélő
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest