Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
titusz248
csendes tag
Na végül hanyagoltam este a renekát és visszatértem az LM 17g-osra, annak a pogácsája egészen egyenletesnek tűmik. Amit meg most nem értek, hogy 17g-18g-mal próbáltam nem rossz a lefolyás, viszont ugyanolyan finom őrlemény kell mint a renekába. Elszabtam rá vagy 5 adag kofit mire elhittem.
-
senior tag
-
-
adp
őstag
sztem a sima IMS a
legjobbanlegsokoldalúbban felhasználható kosár, nálam az mindennél hozza a kötelezőt, hülyeség a legjobban szó, de nem tudom értelmesen leírni... A rekenka tud ilyet mint fentebb a képeken a VST/ Strada meg néha tud kevesebb testet produkál, igazából mindegyik jó valamiben, én most egy 3 hónapja csak IMS-t használok, elötte meg a strada pörgött sokatTalán úgy tudom a legjobbam megfogalmazni, hogy az IMS produktumába még nagyot nem csalódtam, de a stradába meg volt, hogy a jó fenéért nem akart szépen lejönni az a hülye kávé, és testetlenebb is volt sokkal. Aztán egy jó filter pörinél ahol amúgy sincs valami óriási test a VST-vel valahogy komplexebb ízeket tudtam tolni, ha meg finomabb kit érdekel a test. Szóval ez egy ilyen fura dolog, Kv válogatja
[ Szerkesztve ]
-
-
-v-
addikt
Nekem siman csak vannak ketsegeim, egy nyilt forumon mukodo tud-e lenni az ilyesmi "szabaly", hogy errol vagy arrol a markarol forumrol nem szabad beszelni, linkelni, akkor se, ha ott a legolcsobb vagy mas nem forgalmazza itthon. Mindegy is, ha ilyet akarsz betartatni akkor azon kivul, hogy neha elmondod, kell mas eszkoz is, nem mindenki ennyire regi motoros itt...irjatok ki jobb sarokba, topik osszefoglaloba stb. legalabb ...
-
meander
tag
Parci, én a saját természetes utamon alakítottam ki a véleményemet "Szeged városáról", az hogy ezen a fórumon az emberek többsége hasonlóan gondolkozik, csak a szerencse műve de nyilván örülök neki. Ezt csak azért akartam leírni, hogy egyértelművé tegyem az egyetértésemet az általad hozott szabállyal. Azt az eseményt aminek kapcsán ezt hoztad én kétféleképpen értékeltem: 1; nevetséges a gondolat, hogy agyonnyomhatja a magyar pörkölőket azzal, hogy nagy volumennel mindenki alá megy árban. Nem fog összejönni, amíg a Casmo kávéja jobban ízlik 2; nagyon veszélyesnek tartom a fogyasztókra nézve, hogy valaki megpróbálja a magyar kávék sokszínűségét megölni egy ilyen üzleti lépéssel. Persze az üzlet nem a barátságról szól... ugyanígy nem értek egyet egyébként a Daráló azon nézetével, hogy túl sokan pörkölnek Magyarországon és túl sok szar kávét tolnak ki a piacra. Én nem bánom ezt, majd én eldöntöm kinek a kávéját szeretem, hadd próbálkozzon és pörköljön aki csak akar.
De. Egy közösségben el kell gondolkozni azon, hogy ha a szabály amit hoztál ennyire nem akar átmenni akkor ki a hülye. Nem azt mondom, hogy te vagy az, hanem azt mondom, hogy a mi helyes és mi helytelen egy érdekes morális kérdés minden közösségben. Itt nagyon úgy tűnik, hogy az emberek többsége nem ért egyet az általad hozott szabállyal és ezért folyamatosan megy az ellenállás, záporoznak a posztok stb. És hiába van teljesen igazad, hogy ott (állítólag) még fingani sem lehet szabadon, látod hogy itt mégis beleállnak az emberek ebbe a szabályba.
Amit mondani akarok az az, hogy érdemes lenne revidiálni ezt. Van-e értelme folyamatosan erről vitatkozni. Én eldöntöttem, hogy nagyon komoly árkülönbségre van szükség ahhoz, hogy én attól az embertől bármit is vegyek. Néhány ezer forint többletet nekem megér, hogy ne támogassam az üzletét. Ezt hívják tudatos fogyasztásnak, amiben nagyon is hiszek. És amikor azt mondom, hogy az üzlet, kereskedelem nem barátságról szól, akkor annak az ellenpárja, hogy a számomra nem szimpatikus kereskedők ellen csak tudatos vásárlással tudok tenni.
Ebben nekem ez a fórum annyiban tud segíteni, hogy tudtomra hozza, ha valami "zsiványság" történt. Én nem olvasom a fórumát, ezért sosem hallottam volna az új magyar pörkölési direktívákról. Köszönöm, hogy annak idején belinkelted, segített véleményt alkotnom. Ennyi. Egyrészről remélhetőleg volt ennek annyi értelme, hogy érdemes végigolvasni, másrészről az én (egy darab fórumozó) véleményem az, hogy baromira nem akarok erről a témáról olvasni két naponta, mert a kávézás miatt vagyok itt, harmadrészről meg elfelejtettem az egészet off-topicba tenni, elnézést érte. Na kieresztettem én is a gőzt...
-
soldier2
őstag
A kérdés sokféleképpen feltehető. 500ft vs 16% (de jó is lenne ha nem kéne szja-t fizetni). Amiért mégis kinyitom a pofám ebben az ügyben amiben eddig hallgattam, hogy megkérdezzem: hol a határ? Csak a miheztartás végett, mert ez így a betévedők félrevezetése, még ha csak pár száz forintal is. Megértem az indokokat, mondhatni egyet is értek, de aki korpa közé keveredik megeszik a disznók
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
zolnagy
őstag
Sajnos a 0650-ben olyan kicsi a hely, hogy ezekből az OPV-t lehet csak belehekkelni.
Fragola csinálta először tudomásom szerint. Én legalábbis róla másoltam: [kép]
De ehhez is kell egy közcsavar, amit csak esztergáltatni lehet, venni nem. (nekem Fragola küldte)
A visszazaccolásra a legegyszerűbb, ha a 3 járatú csövét nem a tartályba vezeted, de itt ezt megintcsak nehéz megoldani, ill a fém váz megfúrása nélkül nem is lehet.
A 0625/0800 ebből a szempontból szerencsésebb, mert sokkal nagyobb a hely lent. Lagoon pl épített a 0625-be (espresso sprint 2000) manométert is: [kép], én meg hőmérőt teszek ide, ha megjön Kínából.
Ill itt és a 0800-nál is egyszerűbb a 3 járatú csövét egyszerűen a csepptálcába vezetni, mert egyrészt nagyobb a csepptálcs, másrészt nem kell fúrni semmit: [kép]
Ez mondjuk annyira nem vált be, mert valamiért ezen a csövön mindig szivárgott a víz és nem volt elég hozzá a csepptálca... De most kipróbálom, hogy az elektromos 3 járatút beépítettem. Az biztos jobban zár.
Jó lenne, ha lehetne valami hálós, jobb minőségű felsőszűrőt venni rá, de eddig nem találtam.Szerk: most, hogy nézem a manométert talán bele lehet tenni, de akkor tényleg zsúfolt lesz az alja (de nem biztos, lehet nem férne már el az elágazás..)
[ Szerkesztve ]
-
kozsy18
tag
Sajnos csak részben.
Nekem egyelőre nem jön helyette espresso gép.
Reggeli előtt nem szeretek kávézni, korán indulok munkába, délután pedig már nem iszom.
Bent pedig a kollégák szórakoztatására filterezem - ezért marad meg a Jolly, aztán majd kiderül mennyire kopik be filterre az Italmill.
Brikka ICE megoldás, a gőz meg nyilván a másik felem miatt fontos..."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
manio
újonc
OK, segítek egy absztrakt példával, és kifejtem a konkrétat is.
Absztrakt példa:
Ha azt mondom, 3 és 5 között akkora a különbség, mint 7 és 9 között, akkor nem a 3-at hasonlítottam a 7-hez (és nem is mostam őket össze), hanem a két különbséget hasonlítottam egymáshoz.Konkrét eset:
Minél sötétebbre pörkölték a kávét, annál jellemzőbb az égett íz és annál kevesebb marad a kávéban máskülönben fellelhető többszázféle aromából. Tehát ha eleve kevesebb volt benne a felfedeznivaló, a rosszabb szimpla a komplexitáson relatíve kevesebbet ront, mint amennyit világos pörkölésű esetén.
A különbségre analógia a bolti kávé: egy már eleve koros kávé 1 hónap mulva nem lesz látványosan "döglöttebb", míg egy friss pörkölésű ugyanennyi idő elteltével sokat változik a kiindulási állapotához képest. -
#91073280
törölt tag
Volt már, hogy saját tapasztalatokkal megérkeztem egy fórumra és belém láttak valakit aki előzőleg produkálta magát az adott fórumon. Aztán a következőbe. Egy paranoid országban nem annyira meglepő, inkább unalmas.
Biztossan ő a soros4!!!Én érteni véltem a kritikáját, vagy csak szerettem volna belelátni a sajátomat, hogy már csak egy, egy gép van talpon, amit lehet pidelni meg rézcsövezni, az is csak talján tanyasi múzeumokból csalogatható elő ha a nagyfater hagyatékát elárverezik a milánói bolhapiacon.
[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
beszállok és vokssal az otthoni presszózásért. Technikai sport az tuti, de annak is igaza van, aki az odafigyelést firtatta néhány hozzászólással korábban. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha egy specialty hely odateszi magát, akkor tuti alulmaradok. Ha viszont dobálják ki egész nap a kávékat, aminek X%-a nem sikerül igazán jól, azt meg lehet verni otthon. Ezt színesíti még, hogy épp mivel kísérletezik az ember. A casmo Warkee-ból egyetlen értékelhetőt sem csináltam a Gachata meg nekem mind finomabb volt, mint amit kávézókban ittam.
helyek terén: Budapest Baristas, Espresso Embassy, Kelet, Kaffein Kálvin kb. amiket gyakran látogatok[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
Én speciál ittam már jó pár specialty helyen kávét, de végül arra jutottam, hogy otthon a tuning GC-vel egyszerűen jobbat készítek a legtöbb esetben. Ezért már nem szívesen iszok szinte sehol, csak otthon. Egyszerűen nem fordítanak rá annyi figyelmet egy kávézóban, mint én, amikor magamnak csinálom. Vagy egyszerűen nem képesek az adott gépen a hőt kezelni és annyi.
-
#91073280
törölt tag
No para! Tényleg egyszerűbb lenne megvenni valamit a boltban.
Mosógépmesterekkel is ez van, huszonéves gépeket használnak, amikben van anyag. És csak olyanokat ajánljanak, amiket kezdő anyagmérnökök elfelejtettek meggyengíteni. Na ez hiányzik kávégép szinten. Van egy lelitanna aztán szevasz.[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Ahogy nézem a beszélgetést tökre egyetértek, DE: ha betéved kispista, akkor fogalma sincs erről. Nekem se volt, most került csak be az oldal a kedvencek közé és kezdtem el olvasni. Visszaolvasni ilyenkor valahogy nem fogok 68K+ hsz-t, ergo az ilyeneket megelőzendő praktikus lenne ezt berakni az összefoglalóba akár, hogy xyz cég a vásárlókkal folytatott viselkedése miatt a fórumban tabu téma. Vagy megfogalmazni úgy, hogy nehogy abból bármilyen jogi problémátok legyen, de a lényeg, hogy ott legyen. Ennyi.
Amúgy meg teljesen érthető amit írtok, túl van ez lihegve szerintem.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Gravity1234
tag
Parci.
Se nem vagyok ujonc, se nem vagyok trollkodo. 2 eve hasznalom, teljesen joindulatbol, van aki innen a forumosok kozul jart mar nalam, kiprobaltuk tobbszor is, neki/ nekik osszehasonlitasi alapjuk is van. Linkkel ellatva ajanlottam a sracnak, megis 1 percent belul szo nelkul kitorolted. 1 honapja az oldalon sem jartam.
en anno ugyanezen a keresgelesen mentem at es milyen jo hogy ratalaltam erre a Lelitre mert konkretan semi mas alternative nem volt. Mindenki zsigerbol ajanlgatta a GC-et amit en deritettem ki akkor hogy mar itthon nem is forgalmaztak es egyetlen 1 DB kiallitoi baby volt egy uzletben, semmi mas. honapokon keresztul forumoztam mire egy valaki ajanlotta nezzek ra a Lelitre es milyen jol tettem. Se tuningot, se hasznaltat nem akartam es meg ez volt (akkor meg 130 + orlo) arban amit kiadtam erte, minden mas messze e folott volt.A lenyeg, en nem tudom nektek mi a fajasotok XY-al, de nem tartom helyesnek egy public forumot leszabalyozni egy szimpla informacio kozlese miatt.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
jalos
csendes tag
Csak éppen a választás lehetőségét titkoljátok el a tanácsot kérőktől azzal, hogy a "nem mondjuk ki" márkát nem lehet említeni sem. Sőt akkor a "nem mondjuk ki" márka esetében már nem kerülhet szóba a javítás, tuningolás sem ezen a fórumon. Innentől a fórum neve lehetne: Kávé topik, kivéve "nem mondjuk ki" márka.
Szerintem ez a hozzáállás nem méltó ehhez az amúgy nagyon jó szakmai, hobby fórumhoz, de részemről befejeztem.
-
FefeeX
veterán
Na jó, oké, de mivel kávé topic, és eddig más topicban is általában megelégedéssel végeztünk, még akkor is ha első körben hangcuccból is újat akartam...
Nem ajánlhatsz tuning Toyotát annak, aki új Ferrarit szeretne, mert ugyan lehet, hogy azonos, vagy valamivel alacsonyabb áron azonos, vagy kicsit jobb minőséget kapsz, attól még a másik preferenciáit nem nyomhatod el.
Én alapvetően idejöttem, 2013 után most másodjára, és akkor emiatt konkrétan az lett a vége, hogy Nespresso-t vettem. Mert ennyire nem akartam használtat. Most pedig ugye azért nem is játszott a Lelit, és indult 250-nél az új gép, mert ez a helyzet épp. Holott lehet, hogy végeredmény szempontjából nekem tökéletes lenne a Lelit, de ugye ilyen véleményt mostanában nem fogok olvasni, no nem szakmai, hanem szigorúan megsértődés-alapon. -
mdav88
aktív tag
Én két gép után hitelesen tudom állítani, hogy használható.
Ha valaki szeretne kezdő új gépet, készen, egyben, csak használni, akkor ideális választás.
Egy Ranciliohoz, egy Magisterhez élből hozzá kell nyúlni és belepiszkálni piddel.Neked, nekem nem akadály, másnak lehet elrettentő. Én meg merek venni használt gépet, mert belelátok valamennyire konyítok hozzá. Ugyanezt nem ajánlanám egy egyszeri felhasználónak, mert vannak csapdák.
Az hogy nincs tolerálva itt Szeged egy dolog, értem miért döntöttetek így, de maguknak a gépeknek a bojkottját már kevésbé.
Ez is csak egy vélemény. Parázsvita sokkal rosszabb.
-
weinmaker
őstag
Látod, látod! Mondtam ezt már én is rég, és talán az elsők között tértem vissza az ésszerű útra, pedig volt mindenféle nagy gép is. Azt kell mondjam, hogy a gaggia a quickmillel marha jól kiegészítik egymást, és anno bár viccesnek írtam, hogy low budget dual bojleres gép, de mára már teljesen komolyan gondolom. Illetve megvan az előny is, hogyha hirtelen kell kávé, akkor quickmillel lehet készíteni, egy automatásnál vagy kapszulásnál jobbat.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
soldier2
őstag
4,5 év után kis kitérővel meg is érkeztél
#68253 Tony70:A régi Classic>Baby (nincs belőle új)>>>új classic>>>thermoblokkos Catler
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
adp
őstag
Termeszetesen csak a kaves resze erdekelt 1-2 presszo erejeig, akkor jol gondoltam, hogy feles egy nagy dog gep
Nagyon agyalok hogy en is valtok classicra a baby csepptalcajat utalom... szar a lefolyo kialakitasa, vakszurozeskor a sok lezudulo hab melle is folyik... viszont tetszik hogy beepitve van a pid, amit classicnal csak abba a bumszliba lehet kilogo kabellel, na az nem..de ha jon velem szembe egy 2010utani olcso alapgep esetleg pides,lehet elcsabulok, rezcso azert nem kell mert akkor mar uj bojlert vennek occoje aztan mehet bele minden foldi jo[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
Látom nálad is a Carte D'or-os doboz elmaradhatatlan. Lassan már barista kellékként árulják (esetleg fekete matricával elkezdik a sorozatgyártását Kínában, elsőre mondjuk tízezer darabot) :-)
Viccet félretéve a gép gyönyörű.[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Peti...(16v)
tag
Úgy látszik, ez egy ilyen nap. Épp tele van a hócipőm a Catlerrel, nem akar összejönni egy szép nyitott karos lefolyás. A ma reggeli olyan "jól" sikerült, hogy az előbb elővettem a kis QM-et, és azzal húztam egyet. Nem lett jó, de rossz se, de csak találomra lőttem be az őrleményt, és ez egy végtelen egyszerű felépítésű gép a másikhoz képest.
Az a bajom, hogy GC-ra nem akarok váltani, sosem szerettem használni, nem tetszik külsőre sem, úgyhogy nem tudom merre tovább. Gondolkodom a Profitec pro 300-on, vagy valami E61 DB-en. De az is lehet, hogy hagyom a francba az egészet, és marad a QM vagy a TX10 a pulton...
Szerk: még a LaSpa Vivaldi is izgatja a fantáziámat.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Nálam az utóbbi hetekben valami nem stimmel, de vélhetően egybeesik másik kosár próbálgatásával. A Renekával rendben volt minden, most próbáltam IMS-t is, meg azt a Reneka-utánzat IMS-t, és legtöbbször borzasztóan néz ki a lefolyás.
Gondolkodom, hogy mi lehet még, mert nem tartom azt sem valószínűnek, hogy csak a Reneka tudja megregulázni.
-
fragola.6035
aktív tag
Mert pid nélkül felmegy a hőmérséklet 110 fok fölé és egy fejöblítéssel nem biztos, hogy visszahűl a vízterítő. legalábbis ez volt kb. 6-7 éve a vélemény erről, amikor még robusztát ittunk. Az akkori igazságok mára már nem biztos, hogy megállják a helyüket.
De én biztos, hogy legelőször pidre költenék.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Wolfy999
tag
Ugy tudom tobbeknek is az volt a tapasztalata, hogy a rez vizterito PID nelkul egettebb kavet eredmenyez, mert jobban tartja a hot. Ha sorba kene rakni, en igy priorizalnam a beszerzeseket (ha mar a GC adott):
0. Tisztitoszerek
1. Daralo
2. Rendes tamper
3. PID
4. Minosegi szuro (ims, LM, vst, reneka, ilyesmi)
5. Rez vizterito
6. Nyitott kar
7. Barmi egyeb extra vagy tuning, mint rezcso, nyomas szabalyozas, egyengeto, stb. -
And06
aktív tag
tehát akkor (ki)kapcsolható a gőzbojler benne? amúgy a 4l kis túlzásnak tünik otthonra
ezt irja amúgy:
· absolute Temperaturstabilität (DTCS)
· stufenlose Temperaturregulierung der Brühgruppeazaz:
- teljes hőstabilitás (DTCS: ez mi?)
- fokozatmentes fejhőszabályozásmilyen elven müködik ebben a kávébojler szabályozása?
-
meander
tag
az a lényeg, hogy azzal a potival a pumpát, ezzel vízhozamot, ezzel nyomást szabályzol én meg többé-kevésbé csak a vízhozamot. Nyilván ennek van hatása a nyomás felépülésére és egyébként lehet hatása a kialakuló max nyomásra is. A slayer mellett egyébként szeretném azt hinni hogy az előáztatás-főzés folyamatában hasonlít a minára is. Az ugyan 100-szor többet tud, de a Gyurival egyeztetve igazából ő is előáztatás - főzés funkcióban használja. Ezt meg tudja az enyém is + a bojler, fej ugyanaz, mint a minán. Ezek miatt vagyok bizakodó, de egyelőre még nem tudok semmit biztosra. Annyira más vele kávét főzni, hogy eddig még csak finom jellegűeket ittam.
-
Bazsee71
őstag
Sejtheted, hogy nem a 3-4e Ft kiköhögésével van a gond, csak nálam a csere idejére nem lesz a pulton egy réz GC, és nem szívesen nélkülözöm a masinát, inkább lemondok a szabályzásról.
A másik, hogy fragola szerint korából adódóan nem valószínű, hogy gondja lenne a pumpának, innen is a bizonytalanság.
[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
először is a gratuláció fragolát illeti, én csak okoskodtam a folyamat során inkább bonyolítva a dolgokat.
@von toth, az nem karbon csak annak látszik és gyári
@Parci, ugye-ugye Az kérlek az általad is ismert "szervíz" nyomásmérő belseje átszerelve a gyári gőzbojler nyomásmérő testébe épp ezzel szívtam tegnap egy pár órát de tökéletesen működik és mutat.
Az előáztatás meg teljesen más. Ez egy nagyon pontos tűszelep, olyan mint ami a slayerben van (innen az ac/dc név ugye). Ezzel állítható az átfolyás, de előáztatás közben fix. Csak az előáztatás részét nézve az pont olyan mint a slayerben, csak itt a kapcsoló nem az eltolható karban van, hanem egy gomb a régi hőmérséklet állító poti helyén.@Bazsee hétvégén szándékozom mérni a víz hőmérsékletet, meg tesztelni kell sokat az e61 - eredeti vízterítést. Esetleg csinálok még egy rancilio klónt is, majd meglátjuk. Na úgyhogy idővel lesz beszámoló bőségesen. Egyelőre annyi látható, hogy gyönyőrűen szabályozható az előáztatás, viszont minden teljesen más. Tök más daráló állás, hőmérséklet, stb
-
soldier2
őstag
Számomra a kategória volt meglepetés, és fel sem hozom, ha nincs az Acaso basic mint alternatíva a kolléga lehetséges gépei közt. Amit nem tudok, hogy ezek az alap thermoblokkos gépek hogy viszonyulnak a belépő egybojleresekhez képest, hiszen az új Gaggia classic elérhető pl Romániából 80k körül. Egyiket sem venném magamnak az tény, de pl egyik kollégám elgondolkodott egy hasonló gép vásárlásán (aztán lehet, hogy új Classicot vesz, ki tudja).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
A régi qm-ről tudtuk, hogy jó, de az új thermoblokkos csodákról csak rosszat hallani. Ezért lepett meg ez a számomra teljesen ismeretlen gép, mivel egész vállalható volt némelyik kávé. Sajnos a Spicy Italy gyakorlatilag elfogyott mire beállítottam a darálót, a Tanzania elég so-so volt, de a Yirga és a Malabar is egész jól adja. Mivel semmi különleges nincs a gépben (12 bar nyomással tolja), és vsz nem kapott nagyobb thermoblokkot mint a többi alapgép, szerintem ezekkel számolni kell, ha valaki 100k alatt akar új szettet.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
PeterAgos
csendes tag
Először az óramutató járásával megegyezően forgatom a simítót, ekkor elteríti a kúpot, majd ellenkező irányba forgatva simítok, aztán Maroktamper Mark I. beállítva 12 mm-re és kész.
Nálam az a hozadék, hogy egyenletes, kiszámítható az eredmény, 16 g kávéval, Reneka szűrővel. Néha egy kis anyag kimegy a szűrő szélére, ilyenkor rajta hagyom a simítót és a mosogató felett ráfújok egyet.
Nekem nagyon bejött! -
soldier2
őstag
Szükségmegoldásnak vsz jobb az EVO mint a thermoblokkos gépek. Ami engem meglepett a használhatóságuk.Eddig azt hittem nincs espresso közeli élmény 100k alatt új gépekkel, de ha csak valaki jobbat akar a Szarvasinál, és hajlandó jó kávéra költeni, akkor egy nyomásfokozó nélküli karral egy espresso képes darálóval ezekkel is vállalható az eredmény. Nem ezzel fogunk Panama Geishát vagy Kopi Luwakot elkészíteni , de ha valakinek nem kell a tökéletes végeredmény akkor egy thermoblokkos alapgép is jól jöhet. Csak meglepődtem na .
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
von toth
tag
A feladat, hogy a szajkó polémiát (amiből kihoztam a maximumot) felváltsa egy fokkal stabilabb, ízben többrétű gép. Pidelt agyontuning csak jövőre esedékes. Kérdés, hogy most már várjam meg a jövő évet és húzzam ki az évet a poénkával vagy van más alternatíva is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest