Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Tegnap lemaradtam a Roastopus starfish akcióról , nem lesz mostanában hasonló? teljesen kifogytam mindenből.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
szuszinho
őstag
Urak,
Ez az ajánlott a SJ-be is?
-
72lakiluk
tag
válasz Keresztapper #86487 üzenetére
Egy olyan selejteshez ami nem piacképes, de egyébként rendesen teszi a dolgát, én is szívesen hozzájutnék
-
-
Coffeeman
újonc
válasz bandras83 #86469 üzenetére
András, ha folyik a kar mellett a víz akkor vagy fellazult a tömszelence csavarja, vagy maga a tömszelence ment tönkre. Próbálj húzni a csavaron (11-716 számú)
Robbantott ábra ebben a pdf-ben a 236. oldalon: https://expolygon.hu/exploded/professionale_catalogo_2015.pdfSzerintem ez lesz a tömítés: https://expolygon.hu/webshop/termek/11-009-viton-tomites-goz-tea-csaphoz
A fűtést nyomáskapcsoló vezérli, állítható de ha nem volt még piszkálva akkor az állítócsavart festék takarja. Alacsonyabb nyomás = alacsonyabb hőmérséklet, ha így sem jó akkor csere
Az alkatrész: https://expolygon.hu/webshop/termek/12-297-nykapcs-1-4-15a-1-2-5-bar
vagy ez ha 1/8" a menete: https://expolygon.hu/webshop/termek/18-113-nyomaskapcs-703013Jó kísérletezést!
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz szuszinho #86467 üzenetére
Nem vagyok vegyész, de valami emlékeim még vannak anyagtechnológiából.
Akármilyen módon is távolítod el ezeket, utána célszerű a felületet eloxálni: savas közegben, némi egyenárammal. ( [link] )BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
mutyi
őstag
Én Szegedről a keresztet használom a legnagyobb megelégedésemre.
-
iatti
aktív tag
szegedről használja valaki az ék formájú egyengetőt? esetleg vélemény?
-
Sic.Transit
csendes tag
Kihasználatlanság miatt eladó tavalyi vásárlású Nespresso Essenza (Delonghi gyártmány). Gyári dobozában, számlával, kiegészítő garanciával, ami 2022 decemberig érvényes. Sérülésmentes, megkímélt. Csak lágy vízzel használtam összesen 56 db kapszulát látott. :) Ár az állapotra és a hosszú garanciára való tekintettel 17.000 Ft
[ Szerkesztve ]
-
válasz kalanchoe #86471 üzenetére
válaszd az enyémet, krups kp 3501 vagy 350b, nem is tudom, ugyanúgy néznek ki. összes kapszulával együtt akciós áron . mióta vettem egy darálósat, nagyon lassan fogynak a kapszulák. egyébként ötletem sincs hogy melyik mennyire jó, nekem ez volt az első, elégedetten használtam, csak szeretem végigpróbálni a kávékat, és kapszulással limitáltak voltak a lehetőségek.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
kalanchoe
senior tag
Sziasztok! Dolce Gusto gépek közül melyik a legajánlottabb? Vagy mindegy melyiket választom?
-
bandras83
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! La Scala Butterfly gépem túlfűti magát, valamint a kapcsoló kar mellett ömlik a víz, ha indítom a csapolást. Szombathelyi vagyok, a létező összes kávégép szervizt végigjártam, de persze csak automatákkal foglalkoznak. Tudtok valakit a környéken, aki ért hozzá? -
blacksand
újonc
sziasztok, lenne valakinek eladó La Marzocco Linea Mini-je jó áron? Érdekelne, köszönöm.
Keresek: LM Linea Mini-t
-
törölt tag
válasz Sic.Transit #86462 üzenetére
Köszi, kell!
Levél ment -
tag
Erről mi a vizes szakvéleémény:
https://www.biltsrl.com/wp-content/uploads/2017/09/ST-NICAL-900-Blu.pdf
?
Köszönet!BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz #64275200 #86455 üzenetére
IMS E61 Superfine - ez kapható az innen kiátkozott szegedi webshopban is. Valszeg veszek egy 14-16 grammost, mert érdekel.
Egyébként van egy Renekám, és eléggé szeretem, annak ellenére is nagyon jó, hogy a finom szűrő egy kicsit felhullámosodott (így vettem).BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
MODERÁTOR
válasz Peti...(16v) #86456 üzenetére
Értem én, de amit linkelt sage bes875 annak 53-as a filtere nem 58-as.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
verti1
tag
Még mindig van egy 2 személyes eladó Brikkám:
[link] -
GAgyiXyXy
aktív tag
Sziasztok!
Nincs valakinek Szegeden, vagy környékén elfekvőben egy feleslegessé vált 58-as tampere? Picipézé átvenném. Csak szigorúan 58-as, nem 58,4, 58,5 meg ilyenek. Esetleg M5 mentén, M0 keleti szektor, Budakalász még szóba jöhet.Előre is köszi.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Peti...(16v)
tag
Csak hogy ne maradjon itt téves infó: a Catler/Breville/Sage/Gastroback BES900 és 920 karja 58mm-es, nem 53-as. Valóban ”antiszabványos”, de az idegen szűrőket fogadja.
Zöldbab: én rühellem a peremes szűrőket, mert sokkal nehezebb őket kipattintani a karból, és engem tömörítésnél is zavar a horony, bele tud ülni az őrlemény. Lehet hogy pont ezért, de nem szeretem a Renekát. Kicsi is, a perem is zavar, wdt-nél is figyelni kell, és azért csak van egy megközelíthetetlen rés a háló és a kosár anyaga között, ami kitisztíthatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #64275200 #86439 üzenetére
Mivel a Reneka szűrő nem akar összejönni az kérdezném, hogy a VST szűrőből a RIDGED vagy a RIDGELESS változat a jobb választás. Egyaránt használom a nyitott és a kétszemélyes kart. Korábban csak a peremes szűrő jöhetett szóba mert az egyenesfalú nem fért bele a korábbi szűrőkarba. Van-e lényegi különbség a két szűrő használati értéke között?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #86432 üzenetére
Értem én, hogy mit mondasz, valamelyest igaz is. A fórumtárs listája viszont jórészt hulladék minőség. Igen, a Lelit kicsit kiemelkedik közülük, de én a kis karos Lelitet inkább hanyagolnám. A nagyokat is, de azt más okból, párszor leírtam már a fejbojleres gépek fő hátrányát. Úgyhogy én legfőképp ezzel nem értek egyet:
"szokott lenni felújított Gaggia már készen tuningolva ami köröket ver a Leliten kívül bármelyikre"
Sajnos egy 2015 előtti Gaggia Classic köröket ver szinte mindenre, ami modjuk újonnan 300 ezer alatt van, jó rutinnal még tuning nélkül is.https://caffe35.webnode.hu/
-
tag
válasz bluesfan #86445 üzenetére
Egyetértek.
Én kb. 5 éve váltottam automatáról (Jura) kis karosra, aztán egy nagyobbacskára.
Én így fogalmaznám a különbséget: egy kis karossal, ha tudod, hogy mit csinálsz, egész elfogadható kávét tudsz produkálni; egy automatával, ha tudod, hogy mit csinál, el tudsz menni egészen addig a határig, amit a gép megenged.
Egy másik dolog, hogy az összeépített eszközök mindig korlátozni fognak abban, hogy javíts azon, amin épp jónak látod.
Szóval szerintem a kis karos gép + külön daráló a legjobb konstelláció, ha a jó kávé a cél.
Egy helyrepofozott Gaggia Classic -amennyire utánaolvastam- elég jó kezdésnek - fejleszteni is lehet, meg eladni is, ha más márkát választanál.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz bluesfan #86447 üzenetére
Azt nézem, hogy most akciós a Sage őrlős karos, 200e https://www.kavetarsasag.hu/sage-es-8013-eszpresszo-kavefozo-kavedaraloval de viszont thermocoil-os és PID-es.
Mennyire lehet hőstabil egy kis tehetetlenségű fűtőelem PID-del? Összemérhető vajon egy nagy bojleres félprofesszionális géppel? -
törölt tag
válasz bluesfan #86445 üzenetére
Darálós automatához képest? Mekkora az esélye egy god-shotnak? Amikor nem sósnak, üresnek, keserűnek érzed a végeredményt cukor és tej nélkül, hanem kiegyensúlyozottnak, édesnek, amiből innál még egyet, aminek nem múlik el a lecsengése sem percek múltán.
Automatával szerintem nagyon nehéz jó presszókávét csinálni. Meg szar karossal is, ami thermoblokkos mondjuk vagy kis bojleres, pláne PID nélkül.
PID-del sem bír az Anna több adagot egymás után? -
bluesfan
tag
válasz #85578752 #86443 üzenetére
Azért, hogy kissé árnyaljuk a képet, nem abszolút műszaki dilettánsként hozzátenném, hogy 4 éve használom békés együttélésben a Lelit gépeket. Otthon jelenleg egy Victoria, a műhelyemben egy Anna szolgál és még egyik sem esett szét. Tény, hogy egyik sem ipari felhasználásra készült(főleg az Anna), az is igaz, hogy vannak gyermekbetegségeik, de a hitvány kifejezés a minőségükre szerintem erős túlzás. (Hogy milyen az ár-érték arányuk? Nehéz megmondani. Hasonló értékű telefonokat sokan 2 évente, zokogás nélkül kukáznak. Hozzátenném, hogy ezzel messze nem értek egyet, de ez van.)
Megfelelő alapanyagból, jó őrlővel, a gépek gyengéit kiismerve, egészen elfogadható kávét tudok mindkettővel készíteni. Igaz, hogy 6 adagot egymás után(talán még kettőt sem) nem tud konstans minőségben reprodukálni, de ez az igény nálunk ritkán merül fel. -
törölt tag
válasz fragola.6035 #86442 üzenetére
Szomorú.
Egy ideig reménykedtem a Magisterben, de arról azt írtátok, nehéz lenne PID-elni a vezérlése miatt. Tényleg a rézbojleres GC a legjobb idáig és amennyi pénzt elköltöttem már tévutakra, annyiból már régen lenne egy a pulton.
Remélem még sokáig fennmarad a GC-tuning manufaktúra és be tudok fektetni egy példányba! -
verti1
tag
San Marco 64-es késeit lehet egy az egyben Mazzer SJ késekre cserélni vagy átalakítást igényelnek a késtartók? A külső méretei egyformák, de furatok is azonosak? Nyilván minden megoldható, csak kérdés mennyire könnyen. A fórumokat olvasgatva nekem úgy tűnik egy az egyben cserélhetők. Valaki aki csinált ilyet megerősítene.
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #86437 üzenetére
Tudom, hogy tudod . Csak azzal a résszel nem értek egyet, hogy helyette inkább automata. Azt még a H König csodasz.r is odaveri egy Graeffel lefőtt kávéban (és talán még tartósságban is, bár az enyém elég gyorsan megkotlott).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
törölt tag
Keresek eladó 16 grammos Reneka szűrőt vagy olyan helyet ahol mostanában meg tudom venni.
-
törölt tag
válasz fragola.6035 #86437 üzenetére
Megérné vajon a pides Lelitet átépíteni valami masszívabb lemezházba? Annyi mindent tuningoltok, házat miért ne lehetne ha jó a többi?
-
törölt tag
Kávéológián van most fent egy GC szett, megér 90-et? PID-es, ahogy látom 2011-es classic.
-
törölt tag
válasz Bali27 #86433 üzenetére
A Jura jó, ha veszel hozzá egy őrlőt, mert a gyárival nem fog annyit őrölni megfelelő finomság mellett, ami elég lenne és nincs a hagyományos értelemben vett OPV, ha túlnyomás van eldobja a főzést. Szóval nem jó.
120e alatti Philips automata ugyanolyan főzőegységet kap mint a 200e fölötti. Talán a legolcsóbbat a legegyszerűbb tuningolni és elég jól gőzöl tejet, latte arthoz is megfelel akár.
Majdnem olyan jó mint egy karos, cserébe nem annyira karbantartásigényes. Könnyebb teljes karbantartást végezni hetente, ki lehet venni a főzőegységet.Ha presszókávét akarsz macera nélkül, karos PID-del és jó őrlővel.
Ha cappuccinot akkor ugyanez de valami rézbojleres verzió. Franc se tudja, a kávépogácsa nagyon jól megszűri az alumíniumot de a gőzölésnél nincs pogácsa.
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz soldier2 #86432 üzenetére
Nézegettem teszteket a GC 2015-ről.
Az egyik oldalon azt írták hogy kissé tulárazott, és egy Delonghi dedicaval hasonló minőség jön le, csak az olcsóbb...
Azért kezdtem el ezeket nézegetni. Kicsit idegenkedem az automatáktól nem tagadom, de 120000 alatt új gép meg labdába se rúg minőség terén..😟
Max tényleg felújított gépet nézek... Igaz láttam felújított Jura s70-t 90 ért... de a Karos szimpatikusabb -
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #86430 üzenetére
A kis Lelit bár nem különösebben masszív de az automatákra köröket ver mind elkészült ital minőségében mind tartósságban.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Bali27 #86425 üzenetére
Ha csak ezek közül lehet választani akkor egyértelműen a Lelit (egyébként meg (ha Magyarországon laksz) írnék a helyedben szzs-nek vagy Fragolának egy privátot, náluk szokott lenni felújított Gaggia már készen tuningolva ami köröket ver a Leliten kívül bármelyikre (tuning fokától függően arra is) olcsóbban, és javítják ha esetleg történne vele valami, de nem fog.
-
törölt tag
válasz Bali27 #86425 üzenetére
A Bambinonak csak egy hőfoka van, thermocoilos, a Pivallának öt hőfoka van, thermoblokkos, és nincs OPV-je, könnyen felrobban ha befullad. Amúgy kb. egy szinten muzsikálnak de egyik se hőstabil, nehezen fogsz velük kétszer ugyanolyat főzni, egyiket se venném. De a Bambino főz jobbat egyébként, ha veszel hozzá szimpla falú kosarakat a szerviztől.
Viszont készülj fel rá, hogy szorul a kar és ölelve kell lebirkózni róla. Gyűjti az ujjlenyomatot és beleég az oxidáció az acélba, nagyon macerás újszerű állapotban tartani.
Ha mégis Bambino akkor Sage őrlő nézne ki jól hozzá, az kb. 60e aminek nincs kijelzője. Egy automata kisebb helyet foglal de még szarabb kávékat főznek ha eszpresszóról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Sziasztok! Kisméretű konyhámba szeretnék egy olyan gépet amit ha egy mód van rá nem kell tuningolni. Őrlő ha nem darálósat veszek akkor egy Graef 702.
A gépek meg:
1/ Gaggia RI9833 Brera Kávéfőző
2/ Graef ES 702 Pivallaval holtversenyben Sage SES500 Bambino Plus /eddig ez a kettő a befutó/
3/• Ez nem tudom mi de jól néz ki Rommelsbacher EKS 2010
4/• Ez már az ára miatt a lélektani határom kicsit megugorja de beteszem: Lelit PL41TEM Anna
5/• Automata/őrlős de jókat írnak róla: DeLonghi ECAM 350.35 -
weinmaker
őstag
Most a tesztkávékon kívül két kávéval játszadozom. Ami eléggé bejött az egy új kávé a Pacificaffétól, Peru. Csokis, gyümölcsben nekem leginkább a csipkebogyó jön, és nagyon jó a kávé természetes édessége. A másikra Lorien hívta fel a figyelmem, egy kolumbiai szüreti gyümölcskávé a Kapuczinertől. Na ez úgy adja az édes narancsot, mint még talán semmi eddig.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
iatti
aktív tag
válasz hogyaza #86402 üzenetére
ez a kialakítás tetszik.nincsenek lapos felületek mint a szegedi cuccon.ott a kereszt élei nagyon szélesek.ahogy ráteszem a kosárra,szerintem egyből tömörít azon a részen.meg látni hogy középen nem is mozgatja át az őrleményt,egyből lenyomja,és csak a felületét simítja át kb 1cm-es körben.ilyet lehetne csináltatni állítható magassággal?
-
Flashback
addikt
válasz grizlisandor #86412 üzenetére
Kölcsönbe van nálam is
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
SoundON
tag
válasz soldier2 #86406 üzenetére
Sajnos 2hetente kénytelen vagyok Dallmayr kávét inni egy melóhelyen és az minden csak nem savanyú. Se jó se rossz értelemben. A koffeinmentes verziót még nem ittam, de nem is akarom
Én csak annyit mondok hogy egy kávé sok mindentől lehet savanyú akkor is ha amúgy az adott kávé nem a savasabb, világosabb speciality ligából érkezik. -
-
Flashback
addikt
Melyik nyitott kar megy rá a Sage BES920-ra? Gaggiát kipróbáltam de annak túl magasak (~7mm) a "fülei" Jobban meg nem akartam beleerőszakolni mert a gyári csak ~5mm.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest