Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noroo
tag
válasz mdav88 #84597 üzenetére
nincs mire panaszkodnom, csak gondolkodom upgraden, dehát a majortól "jobb" nekem nem indokolt, így arra gondoltam, hogy ha ez "gagyi mókolt" akkor valami rendeset...
(Hadházi után szabadon: ha megnyerem a lottóötöst, akkor megveszem a milói Vénuszt, de én a rendeset, nem azt a szar töröttet!)[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
köszönöm
közben egy közeli bárban is megkérdeztem ők is ugyanezt mondták 1-2 személyre elég a ~3-4 decis
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
HÁZIGAZDA
válasz Antonio #84594 üzenetére
3-4 deciset nézz, a nagyban túl mélyen van a tej, ha keveset teszel bele, sokat meg nem tudnak jól megforgatni ezek a kisgépek. a 4 decis az ideális méret szerintem, abban két cappuccinónyit felgőzölsz egy menetben.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Antonio
senior tag
Tejgőzölő kancsóval kapcsolatban
otthonra kellene de 0 (zéró) a tapasztalatom: mekkora az ideális méret, inkább nagyobb~ 0.6L (mert nagyba lehet keveset csinálni, de kicsiben nem lehet sokat ) vagy otthonra bőven elég a kisebb ~0,3L?
legtöbbször 1 max 2 fő igényét kell kiszolgálnia (Cappuccino vagy Caffé macchiato)
egy Ikea-s [IKEA] költséghatékony 0.5-L
vagy valami "extrább" [barista] 0.35 v 0.6 Lbár feltételezem alapanyagra ugyanazok csak szaküzletben van a "felár"
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Noroo
tag
válasz Sic.Transit #84563 üzenetére
segíts megértenem ezt: "- Vastag, rozsdamentes tölcsért (nem cukrásztölcsér-hekkelés!)"
nekem Major van, sztem cukrásztölcsér hekkeléssel. Van valami kül? nem tapad rá a kávé? rezonancia?
vagy mi a plusz hozzáadott értéke?Kérlek ne kritikának fogd fel, csak okosodni, megérteni szeretném, a miértet.
köszi!
-
MODERÁTOR
Cafe Maran Siofok
A spirit gep gyonyoru, igazi mualkotas. A hely tagas es modern, sok ulohellyel. Az arak is rendben vannak, naked doppio 750, flat white 790. 2 kavejuk van, egy vilagosabb Burundi es egy sotetebb Brazil. (Ha jol lattam akkor mythos orlokben). Ancap cseszekkel dolgoznak, mar akinek (mint nekem) szamit :) Kb 6-7 felszolgalo surog forog, delutan eleg nagy a tomeg.
Nagyon jok a sutijeik is, aki erre jar mindenkepp meger egy probat.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
mdav88
aktív tag
Meghirdettem a pörkölőmet, aki szeretné nézze meg:
[link] -
mdav88
aktív tag
-
senior tag
válasz 72lakiluk #84580 üzenetére
Elfeleztem Csápájevvel.... én 1-1 duplát ittam mindkettőből, a többi ment a fagyasztóba, mert van még régebbi kávém amit meg kell innom. A 85-15- ös Venezia kinézetre és ízre is kb. Gran Bar, a 75-25-ös Milano pedig kicsit sötétebb és nekem (86 fokon legalábbis) kicsit kesernyés.
Csápájev kolléga szerintem már több infoval tud szolgálniMini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz 72lakiluk #84574 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy tapasztalataim szerint ez leginkább Rex C100-nál igaz, ott általában ~ 8 fok a különbség a kijelzett értékhez képest. Sestosnál ugyanez általában ~ 2 fok, Omronnál pedig 1 fokon belül van.
#84578: a gépe tőlem van, de Fragola tuningolta. Viszont ez itt most mindegy, mert ez a kül. pid sajátossága
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
72lakiluk
tag
válasz grizlisandor #84577 üzenetére
Ok. Ez így persze kicsit félreérthető. Azzal a vízhőfokra utal, nála ez egyenlő a pid állással. Szerintem nálad ( ha a géped sz.zs. csinálta ) mint nálam is megvan a kb 7-9 fok eltérés. De mindenki úgy issza a kávét, ahogy neki ízlik ez a legfontosabb. Meg ha olvasgatsz teszteket, láthatod, hogy milyen hőfokokról írnak általában, de ez is szubjektív mind.
-
grizlisandor
veterán
válasz 72lakiluk #84574 üzenetére
Nem én találtam ki, hanem a paljoc mester(katt).
-
Sic.Transit
csendes tag
Valakinek van esetleg 3-utas szelepe, Gaggia Baby-hez keresek, az enyémben repedt, Elég lenne a szeleptest is.
Kicsi kellene, Ceme.
Köszi előre is!
-
von toth
tag
Kutyafuttában, mivel nem volt amit szoktam venni, bevásároltam ebből az Omnia Home baristából, hát megérdemeltem. Mindenkit óva intek. Ez még rosszabb, mint amikor a dreher újra feltalálja a kukoricamentes sört.
-
72lakiluk
tag
válasz grizlisandor #84573 üzenetére
Az a 86 os pid már bőven 80 fok alatti kifolyó vizet ad szerintem. Egyszer lehet én is kipróbálom milyen az élet 80 alatt
-
grizlisandor
veterán
Egy kis Pall & Yotz, Get Up! blend beszámoló következik.
Kávészemek(katt) 87 PID nálam sok volt, 86 sokkal jobb íze lett a kávénak, de valószínűleg még csökkentem kell majd a hőmérsékleten(majd jövőhéten kiderül). Szerintem finom, érdekes íze van a kávénak, teljesen más, mint amiket eddig ittam 100 A vagy 80/20 A/R. Megnyugodtam a speciality "hullámvasút" után, hogy érzek még ízeket Én 1:2 iszom, kávé(katt) pogi(katt), a másikat 1:3 csinálom, mert 1:2 kevés a kávé... kávé(katt) pogi(katt) -
Sic.Transit
csendes tag
petfoto-nak jegelve keddig.
-
petfoto
tag
Szia! Ment PÜ.
-
kfjoco
csendes tag
Sziasztok. Kávégourmet-től szeretnék rendelni Amigos 7 origini kávét, azt írják pörkölés dátuma 2019. 01. 16. Szerintetek ezt még meg szabad venni meddig tartja meg a minőségét?
-
norby_42
aktív tag
Tudja valaki, hogy működnek ezek az egyszerű analóg mutatós hústűk? Meg kellene kicsit hajlítani, de nem akarom tönkretenni, csak egy van itthon.
Elméletem szerint gáz van a tűben, de óvatosan lehet rajta görbíteni.Eat pasta, run fasta
-
Sic.Transit
csendes tag
-
SoundON
tag
válasz mdav88 #84555 üzenetére
Persze ez a szűkítés csak technikai változtatás az eddigiekhez képest...
Számomra sokkal izgalmasabb a másik fejlesztés, mégpedig a vizsgálati (tehát nem a PIDet vezérlő) k hőelemek kifolyó víztérbe és a pogácsába való sikeres eljuttatása. Így minden egyes presszó készítésekor figyelni tudom a kilépő víz tényleges hőmérsékletét és az extrakciós hőmérsékletet is, ami persze köszönő viszonyban nem lesz a PID által mutatott értékekkel.
Már nagyon kíváncsi vagyok a mérésekre, de az még kicsit odébb van... -
SoundON
tag
válasz mdav88 #84552 üzenetére
Nálam csak egyszer volt dugulás, az is a pipacső tetejére forrasztott szűkítőben, amihez nem lehet hozzáférni teljes szétszedés nélkül. Ez a pipacsőből a háromjáratúba belépő víznél szűkít 0,55mm-re. Ha mégis dugulás lenne ezt egyszerű leszedni és nagyjából ugyan azon a ponton csőkkenti az átfolyást és hoz létre extra nyomást mint eddig. Az meg már bevált.
Persze minden lehet, meg annak az ellenkezője is -
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
Nagyobb létszámú esemény lesz nálunk. Az én kávéimat nem szolgálnám fel, mert nekik nem sokat jelent , de azért valami bolti jobbat. A Lavazza mennyi szavatossággal dolgozik? -
CB
senior tag
-
jana86
csendes tag
válasz 72lakiluk #84540 üzenetére
"Azt furcsállom kicsit - bár alig van kávézós tapasztalatom - hogy a duplát ( ami ott 50ml, ez jóval több mint az én 1:2 arányú főzésem ) igen nagy öblös, szinte kapuccsinó méretű csészében hozzák ki, pillanatok alatt elhűl a nagy felület miatt."
A specialty kávézókban ez már (szinte) mindenhol így van. És szerintem jobb is így, otthon is így iszom, már régóta. Nem baj, hogy gyorsabban hűl, ha túl meleg, nem érződik rendesen az íze.
-
senior tag
válasz sz.zs. #84257 üzenetére
Urak, megint lenne vadi új, még sohasem használt 2019-es Gaggia Classicom az előzmény hsz.-ban leírt szépséghibákkal, garancia nélkül. Minimál karcok, apró foltok a gép hátulján, stb... Ára fórumosnak CSAK 90.000.- Ft!
Szám szerint 2 db van. Érdeklődni privátban, további képek e-mailben![ Szerkesztve ]
-
72lakiluk
tag
Megjártam Szegedet, a pár nap alatt négy helyen sikerült kóstolnom. Csak az olvasson tovább, akit z érdekel. Kék elefánt, Hét kávé, Barista, Dock.
Az első kettő valóban - ahogy írtátok is többen - nagyon kellemes, barátságos kávézó, hozzáértő kezekben. A Barista-ban a két fiatal lányból hiányoltam a kedvességet de ez lehet csak nekem vén f.sznak ( 47 ) szólt, mert a fiatal egyneműekkel csiviteltek, ahogy kell Amúgy a kolumbiájuk egészen finom volt, bár amikor megkérdeztem, hogy milyen kávé van a darálóban, mondták világos pörkölésű valami. Kérésemre megnézték a zacsit, kolumbia. Ok. mondom akkor egy duplát légyszi. Erre a lány: de az savanyú lesz, nem baj ? Mondom, nem baj, hátha csak gyümölcsös, savanykás lesz. Nem is volt rossz. Na de így kínálni
A Dock ugye nagyüzem, nem csak kávézó. A pincérnő nagyon kedves, abszolút nyerő stílus nálam, de a milyen kávéból tudok presszózni kérdéssel megfogtam Azt vágta, hogy van 100-as brazil, de a ház blendje 30/70 volt elsőre aztán alakítottuk közösen és 70/30 lett. Kértem a brazilt, de nagyon semmi volt, útszéli kocsma hozza. A hőfok viszont itt rendben volt, simpla presszó. A kávé maga nem tetszett, a barista szerintem odatette magát.
A Hét-ben is volt egy kis érdekesség. Kedves kiszolgálás, bár jólesett volna ha letegez a hölgy . Ott Rwanda volt a világos, amiből ittam is duplát, nagyon ízlett. A táblára fel volt írva, a másik darálóban : 'Mokaflor Firenze 100% Arabica' Na mondom ebből egy simpla, csak az íze kedvéért. Hát baromi jó volt, picit hagyományos olaszos de nagyon illatos és gyümölcsös egyszerre. Meg is lepődtem, mert már ittam többféle Mokaflort is sz.zs. kollega jóvoltából. Azon agyaltam egész este, hogy mit ihattam, mert a Mokaflor firenzei pörkölő, de ilyen néven nincs kávéjuk, szerintem. Nera-t már ittam, az a 100-as arabica, de nem ilyen ízek rémlettek. Szóval másnap mentem megint, csak ezt tisztázni. Kértem a Rwanda duplát és rákérdeztem a másikra, hogy az a Firenze mi lehet stb. Erre bevallotta, hogy már Peru-t ittam előző nap, csak még nincs átírva a tábla Állítólag a tulaj pörköl valahol a fővárosban bérelt géppel, így többet nem tudtam meg a finomságról
Az elefánt volt a nyerő, ott CasMo kolumbia volt a darálóban, nagyon ízlett a presszó és belekóstoltam a nejem kapuccsínójába, ütős volt nagyon. Ő ugyan tett bele kevéske barna cukrot, de annyira finom volt, majdnem elmozdultam tejes irányba Ma egy majdnem kopasz lány volt a barista, nagyon odatette magát, kávéval és vendéggel is érti a dolgát.
Azt furcsállom kicsit - bár alig van kávézós tapasztalatom - hogy a duplát ( ami ott 50ml, ez jóval több mint az én 1:2 arányú főzésem ) igen nagy öblös, szinte kapuccsinó méretű csészében hozzák ki, pillanatok alatt elhűl a nagy felület miatt.Szóval ennyi. Ezután elkezdem majd látogatni a fővárosiakat is Ha már itt vannak kéznél.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz grizlisandor #84531 üzenetére
Ez 1 kg kávé, semeddig sem elég Ha bontod, csak utána porciózd és fagayszd.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
stereofan
tag
válasz yazoo1 #84529 üzenetére
la piccola (egyik fórumtársunk épp ilyet rendelt nemrég)
ez csak egy pár típus, rengeteg olasz gyártó létezik,
lehetne említeni a grimac, rdl, euromatik, tecnosystem gyártókat is.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
vicces1
aktív tag
válasz yazoo1 #84526 üzenetére
Tegnap írta ki Bl4ze kolléga ezt a gépet, ha még megvan!
ja, és stereofan is
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
yazoo1
tag
Volt itt valaki aki megosztott egy jó kis podos gépet. Ára kb. 35 e volt. Vagy ilyen áron jót ne is várj ak?!
Esetleg emlékszik vki erre?!
Lehet áttérek a podos megoldásra. Sokszor nincs időm varázsolni a gc+ graeffel[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A jővő héten szeretnék egy kis túrát tenni az északi határunk mentén. Néhol egy rövid szlovákiai látogatással kiegészítve. Fülek - Salgótarján - Balassagyarmat - Esztergom - Párkány - Komárom - Komárno útvonalon ha tudtok ajánlani kávézót amit érdemes felkeresni, akkor azt beépíteném az útitrevbe.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nem mellesleg az elmúlt években sokáig ennyibe került, aztán felemelték és most leakciózták az eredeti árára... majdnem ua. mint a pacificnál a yirga meg a sidamo, soha nem került annyiba mint amiről elvileg le van akciózva.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Csak halkan jegyzem meg h én nem szeretnék senkivel sem versenyezni, akinek ízlik a portékám, megfelel az árképzés és ezt választja annak természetesen örülök, ha nem, akkor meg tényleg széles és egyre szélesebb a lehetőségek tárháza, millió helyről lehet lassan rendelni, semmi gond ezzel. Vásárlói szempontból kánaán ez ahhoz képest pl., mikor én fórumozni kezdtem 2008 környékén többek közt a Casmo tagjaival, összejártunk, ötleteltünk, kerestük, vadásztuk a lehetőségeket mind kávégép, mint kávé fronton...szép idők voltak...ma is szép csak máshogy...😀
-
iatti
aktív tag
válasz grizlisandor #84516 üzenetére
persze omnia. pár kilót vettem már p-y-nál. nálam is lezárva
-
grizlisandor
veterán
Az lenne a legolcsóbb, ha otthon termelnéd meg pörkölnéd, vagy a piacokon a szemes Omniát is tudok ajánlani.
Persze, utánaolvasva a dolgoknak, az "legolcsóbb" ajánlott frissen pörkölt kávé. De ha nem egy "ligában akarnak versenyezni", minek összehosonlígatni őket? Tudod jól, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte. Részemről lezárva a téma.
-
iatti
aktív tag
válasz grizlisandor #84514 üzenetére
na azért van olcsóbban is.amit most vettem v.gondolások,akcióban volt 4e-kg
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
A fejtömítő gyürűt milyen időközönként illik cserélni! Kinézetre teljesen jó egészséges színe van. Azért kérdezem mert úgy érzésre a kart már merőlegesnél tovább kell húzni. Vagy más oka lenne?
A gép hét hónapos. -
iatti
aktív tag
válasz grizlisandor #84508 üzenetére
p-y kávék komoly cuccok.egy gond van vele,hogy nem akciózzák őket én most rendeltem először györből,gyorspostával meg is jött.holnap reggel próbálom.
-
grizlisandor
veterán
Kapucziner vs Pall Yotz párharc volt a fejemben reggel, mikor rájöttem, hogy múlt héten nem rendeltem kávét és csak 5 adagra való van otthon.
Végül Pall mestertől lett berendelve az utánpótlás.
-
stereofan
tag
válasz Antonio #84506 üzenetére
igen, valószínűleg a párna költséghatékonyabb, de a lényeg, hogy ne maradjon el a szűrő használata.
a patront a szívócső végére passzol, a párnát pedig külön csak a víztartályba kell helyezni. kérdéses, hogy mennyire lesz nyitott a víztartályod, lehet a párna nem is fér be.
mindkét megoldásnál előre be kell áztatni a szűrőt, a vízmennyiség lágyítása több óra múlva fog megtörténni.
[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Antonio
senior tag
A La Piccola Sara, vízlágyító patronos, viszont mikor megkérdeztem levélben egy szakit (olaszpresszo.hu), ő vízlágyító párnát ajánl.
Van párna és vízlágyító patron közt különbség? pl párna költséghatékonyabb- tartósabb?
-
stereofan
tag
van azért podos gép, pl. Futurema EGO, Nemox, Brunopasso
a Futurema fel is van újítva, az utolsó típus nem annyira ismert, nincs sok információ róla.
persze ha tudsz újonnan rendelni az a legjobb.
[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Antonio
senior tag
Szállítással (Bp.) együtt (337.05 Eur volt Sara vapore full inox verzió)
rendelésnél írd be az oldal tetején a promóciós kódot (-5%)Egyébként előző napokban agyonböngésztem olasz -amazont/ebay-t, meg minden elérhető olasz oldalt, de vagy nem volt full inoxos, vagy nem szállítottak, vagy drága volt. ez egy korrekt angol nyelven is elérhető oldal.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest