Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Múltkor sajnos nem kaptam infót erről a kérdésről:
Ki tudna nekem segíteni egy Lelit PL91T-be szűkítő beszerzésében és beépítésében?
Előre is nagyon köszönöm!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ki tudna nekem segíteni egy Lelit PL91T-be szűkítő beszerzésében és beépítésében?
Előre is nagyon köszönöm!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ha kotyogósba olyanra darálom a kávét mint amilyennek presszóra darálnám akkor az jó lehet? Vagy inkább egy kicsit durvábbra kell?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz angelside77 #86867 üzenetére
Én azthiszem múltkor kiszámoltam valami gyártó infó alapján és ha jól emlékszem napi 2 darálással valami 90 év jött ki. (Ez a major volt)
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ti úgy álltalában milyen arányban főzitek a kávét?
Erre a brazil santosra 1:1-et írnak, meg voltam lepődve először, de sokkal finomabb pl mint ha 1:2-be főzném."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Illetve látok pár embert aki mélyebbre állítja és nem is tamperel utána...
Ti tampereltek utána?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Igen, WDT-zek, töbször pörgetem, gyorsan. Már az elsőnél is rátapadt, tök tiszta volt, de állítólag ez sokmindentől függ, már a darálástól is...
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Mondjuk annyi hogy viszonylag sok rátapad a disztribútorra. Ez nem is tudom mitől függhet,
meg nekem kb mindig ilyen légbuborékos lesz a teteje, olyan mint ebben a videóban akkor amikor azt mondja hogy túl alacsony a beállítás. Viszont ha mélyebbre rakom, akkor is ilyen marad a teteje, és akkor nagyon már tamperelni is alig lehet.
Szóval annyira nem vágom. De a léyneg hogy megszűnt a spriccelés a naked-ből bárhogyan is...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ma főztem egy Santost, majd 1-1 ratio-ban, a lefolyásom soha nem volt még ilyen egyenletes mint most disztribútorral, nem gondoltam volna hogy ez ennyit jelent. A mélységgel még fogok kísérletezni, kicsit túl mélyre állítottam szerintem mert tempereléskor már alig tudtam rajta nyoni, de így is félelmetesen finomra sikerült a kávé, első körben nagyon elégedett vagyok. Nem gondoltam volna hogy a disztribútor ennyit fog javítani egyből a kv lefolyáson, nagyon szépen kijött a különbség a naked szűrővel.
Holnap update.még annyi hogy ez az avx-es disztribútor meglepően minőséginek hat, sokkal gyengébbre számítottam ár alapján...
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Én pont ezért rendeltem az ék alakot. mert ezt ugyanígy gondolom. Mindegyik 3 ág ilyen valamilyen szinten. Keresztapperé meg az ék alak a legkisebb ami egy ponton folyamatosan érintkezik ahol nem történik semmi.
Illetve az ék alak szerintem alapból jobban egyenget mert jobban el tudja oszlatni egy fél fordulat alatt mint egy negyed fordulat alatt."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Nah megjött a Brazil Santos, ill. az ék alakú AVX-es disztribútor.
Nagyon kíváncsi vagyok."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Most még azon kezdek el gondolkozni hogy vajon melyik az amelyik a legegyenetlenebbet a leginkább kiegyengeti az ék a háromszög vagy a kereszt?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ezek az állítások mennyire lehetnek helytállóak?
Egy kávé a túlkivonatolástól savanyúbb lesz (50-70sec), mintha megfelelően lenne lefőzve.
A túl magas hőmérsékelttől savanyúbb lesz mintha a kávénak szánt hőmérsékleten lenne lefőzve.Bazsee71 - többek között azért is kérdezem mert én még itthon képtelen voltam keserű kávét főzni. Savanyút viszont tudok bármikor.
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
A TT8020 az savasabb kávénak minősül?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz vicces1 #85856 üzenetére
Lassan kezdem úgy gondolni, hogy egy nem nagyipari (értsd rezgőpumpás) kávégépnél ezek az espresszószabályok nemigazán mérvadóak.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Eleinte csak csöpögött, de idővel valamennyire megindult, és nem volt csatornásodás sem, nakeddel csináltam, szép egyenletes középső lefolyás.
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ma főztem egy kb 70sec-es kávét. 17,5g-ból lett 30g.
De a meglepő, hogy azon felül hogy nem volt gyenge, nagyon jó íze volt és szinte egyáltalán nem volt keserű.
Úgy vettem észre hogy savanyú jegyeket könnyen kihoz a lelit egy kávéból, de igazán túlkivonatolt keserűt még sosem sikerült vele csinálnom.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Az elázott pogácsa mitől lehet?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ezt a szűkítőt hol lehet beszerezni? Illetve ez gépspecifikus?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz mdav88 #85570 üzenetére
Nagyon köszönöm a tippeket, ez a szűkítő hogyan néz ki?
Csak hogy kb mit keressek.
A vízterítő pedig a kazánra felcsavarozható lyukacsos fémlap ha jól következtetem."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ill. Az mitől van hogy úgy vettem észre hogy 10,5-11 bar-on több íze van a kávénak ment 9-körül? Mindig blond és savanyú lett alacsony nyomáson hiába állítgattam az őrleményen.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Második nyitott húzásomról videó. Észrevételeket, szívesen veszek. Bocsánat a fókuszért, nem tökéletes. Túl közel volt.
Néha néha azért köpött egyet.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Keresztapper #85536 üzenetére
De ilyenkor a probléma elvileg az hogy középen tömörebb volt az örlemény. Igaz?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Keresztapper #85536 üzenetére
Aha ez egy jó és jogos kérdés. Meg fogom nézni. De szerintem kb abban van.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Megvolt életem első nyitott csapolása. Sokkalsokkal rosszabbra számítottam, semmi spriccni. Atom iz. Mondjuk kevergettem is előtte 1 percet WDT-vel.
Nem pont középen jött a kávé ennyi volt a baja."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Megjött a nyitott szűrőm, ma már spriccelhet a kávè össze-vissza.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz stereofan #85482 üzenetére
Ez most 88 volt. De elég volt neki, feljebb biztosan nem teszem. Sőt amikor olaszeszpresszo tesztelte a helyszínen nekik még világosabb volt a crema nulla csíkosodással...
Ehhez képest az enyém kicsit tigrises."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Mai TT 8020.
Nagyon jó KV. Merem állítani hogy eddig a legjobb amit ittam.
De az is igaz hogy csak most kezdek belépni a negyed kilós KV-k világaba. tudom szégyen, jobb később mint soha.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Nah ma beugrottam danettibe vettem egy 8020-as blendet, többen dícsérték. Tegnap előtt pörkölték.
Ahogy olvastam ez alacsonyabb hőfokot kíván. 92?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Ferdzsoo #84036 üzenetére
Váo. Emeltem rajta 6 fokot a pid szerint, megszűnt savanyúnak lenni.
De hogy a gyári hőfokmérő ennyit csaljon az kemény. Jelenleg 104-re van állítva."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz sz.zs. #84030 üzenetére
Nah, eltűnt belőle az a kellemetlen savanyússág, határozottan jobb, de még mindig savanyú, teljesen olyan mintha alulkivonatolt lenne. Pedig már így is inkább a túlkivonatolt értékeknél járok.
17g-30sec=46g. A lefolyása szép, csak az utolsó 5 másodpercben vékonyodik jelentőssen. Krémje nekem homogén világosnak tűnik, bár lefolyáskor szép sávos.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz sz.zs. #84026 üzenetére
Márhogy a készre higítottat is a hűtőben tartod, meg a tömény bázist is? Azt hittem csak a bázist. Porciónként vizezni a tartályt azért macera...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz sz.zs. #84021 üzenetére
Már meg is van, most a biztonsíág kedvéért futtatok egy puly cleaneres vízkőoldást is, már ezzel a vízzel, aztán holnap reggel próba... Köszönöm a segítséget. Most így üresen megkóstoltam ezt a zafírt valami botrány kaki, és savanyú is már alapból szóval itt lesz a bibi. Félelmetes miket árulnak a boltban...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz sz.zs. #84014 üzenetére
Nah alapanyagok beszerezve, indul a mutatvány...
Amúgy honnan ezek az értékek? Vagy csak én nem ismertem az ősi etalon kávévíz receptet?[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz GAgyiXyXy #84009 üzenetére
Hőfokon már a 95-től a 103-ig mindent próbáltam és mindig savanyú maradt. A 25sec-es lefolyástól a 33sec-ig is mindent.
2 féle kávét is próbáltam, egy Mauro Deluxe, ill. egy Piazetto Espresso S. Caffe Crema.
Mindkettőt ittuk már máshol is, nekünk nagyon bejönnek, de itthon csak savanyúak...
Ezt a nestlé verát én még élőben bolban nem láttam sehol...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Lehet hogy egy adott asvámyvíztől az összes kávé amit főzök savanyú?
Most lefőztem vagy 20 adag kávét variálva az égvilágon mindent, kávét is, és minden savanyú. Amúgy pedig gyönyörűen folynak le a kávék, de a savanyú ízen kívül nem nagyon érezni mást. Márcsak a vízre tudok gyanakodni...Az ideg szétvet már..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ahogy nézem árban ez kb ugyanannyi mint a Zero. Akkor inkább Zero-.
Mazzer Major új késekkel ennyiért felejtős?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ahogy nézem ezt kész bűvészmutatvány beszerezni. Mondjuk ez lenne az igazi az tutti.
Alternatíva?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz SoundON #83313 üzenetére
Pontosan ilyen kell nekem, szinte ingyen adják.
Hol lehet ilyesmit beszerezni?
KOXX: ígyigaz, erről nem szólt a fáma.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok! Ha én keresem azt a minőségi darálót ami !fokozatmentesen! állítható és csak nagyon minimális (1-2g), vagy leginkább semennyi őrlemény sem marad benne darálás után, akkor én melyik/milyen kávédarálót keresek?
Köszönöm.
Egy Graef CM900-at váltana..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ez a daráló tisztítása rízzsel? 2 teáskanál rizset ledarálunk majd szétszedjük és kipucoljuk ez mennyire jó megoldás tisztításra?
adp:
OK. Köszi. Akkor csak szétszedem és porszívó meg ecset...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ez nem feltétlen van így mint ahogy sokan azt hiszik.
Ezen az oldalon elég sokat ír amúgy is Szendi a kávéról érdemes elolvasni a tévhiteket és a tényeket.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Ferdzsoo #56774 üzenetére
Jelenlegi főzésünk. Változtatások az előző videóhoz képest.
Kibontottuk az AVX-es silver blendet talán ez a legfontosabb változtatás (május elejei pörkölés, így biztosan friss).
Beszereztünk egy pontos mérleget, így tizedre (századra) szépen kimérhető a kávémennyiség. (16gramm)
Gosti kolléga jóvoltából be le lett csekkolva a vízhőfok (103-as pid-nél jön 90,5 fokos kifolyó) ami igazából eddig is jó volt, de most már legalább tisztában vagyunk az eltéréssel.
OPV-t végülis sikerült kitúrnom és a 12-bárt lecsavartam 9.5-10-re.
A darálóba csak a frissen őrlendő mennyiség van beleöntve darálás előtt és 1-el durvábbra lett véve.
Előáztatás ki lett kapcsolva, mintha anélkül krémesebb lenne ami lefolyik.Röviden ennyi, de szvsz ég és föld a különbség a 2 héttel ezelőtti főzésekhez képest.
Megszűnt a sokszor keserű íz is.
És ami a legfontosabb mindegyik főzés hasonló jól sikerül, nem pedig full random mint akkor.
Ez leginkább a pontosan kimért 16 grammoknak köszönhető szerintem.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz sz.zs. #57356 üzenetére
Eh kemény vagy!
Nem sok idő kellett hogy rájöjjek hogy igazából azok a programozható gombok teljesen használhatatlanok.
Képtelen 2x grammra pontosan ugyanannyi kávét kiadni.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Bazsee71 #57319 üzenetére
A cm900-am is ilyen, akkor ezért van az alján az a kis fülecske.
Ez lenne akkor az "alap" hogy minden kávé előtt a zacsiból kiveszem a kávét, lemérem mennyit szeretnék majd közvetlen őrlés előtt belerakom a tartályba, beindítom a darálót, kinyitom a tartály alját, és ledaráltatom vele a komplett mennyiséget."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Darálót pucolni milyen gyakran illik?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Az mitől lehet hogy délelőtt főzök egy megfelelő kávét, délután pedig ugyanazzal a beállításokkal amikkel hetek óta csinálom nem jön le csak 5 csepp fekete szmötyi. Majd durvábbra állítva a darálót ismét jó megint minden.
A darálóban éppenhogy próbálom a napi elfogyó mennyiséget tölteni reggelente, de ma kifogyott és utántöltöttem (ugyanazzal), nah akkor történhetett valami mert utána lett ilyen.
Az is érdekes hogy különböző kávéval különböző értékre kell állítani a daráló finomságát.
Ez mitől függ, pörkölés vagy maga a babszem minőségétől?Bocsánat a láma kérdésekért... gondolom ez Nektek evidens, én meg a tanuló fázisban vagyok.
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Keresztapper #56809 üzenetére
Gosti elvileg elér hozzám valamikor.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Ez a túlnyomás szelepen állítás ez azért nem user feladat hanem tuning jól gondolom é?!. Szét nem szedném a gépet ezért... ilyen szinten nem tartok.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Van itthon egy AVX-es Silver blendem is május 9.-ei pörkölésű. Nah az tutti friss. Lehet megbontom akkor azt.
A nyomáson való állítást ugye 2 képpen tehetem:
Durvábbra darálom, vagy kevésbé erősen temperálok.
De a temperálásom jelenleg sem nagyon erős, (8-10kg közötti) így lehet hogy egy fokkal durvábbra kéne vennem a darálót? Attól félek akkor meg már nagyon durva lesz és átzuhan ratja a víz. Elég nagy a különbség a cm900-on két fokozat között.Az mitől van hogy néha ráragad a pogácsa a kifojó tetejére? Kb 5 alkalomból 1x.
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Nah jöhetnek a meglátások és a kritika...
Köszönöm!
Ha letöltitek jobb lesz a minősége...A nyomásom pedig mindig kicsit túl magas 11-12bar.
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Bazsee71 #56727 üzenetére
2. Igazad van, kipróbálom a WDT-t. Sajnos nincs nyitott kar, látom a youtube vidiken mik lehetnek a problémák, tényleg jó lenne ha lenne.
3.Lejárati dátum 2017.11. 2 napja bontottuk meg, és ki lett porciózva 250g-os visszazárható tasakokba.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Huh, köszönöm a tippeket, látom hogy sokat fogok itt tanulni, fogok csinálni egy videót az a tiszta sor, és akkor tudtok okítani.
Első körben megpróbálom feljebb venni a hőfokot meglátjuk...Gosti.: Te írtad azt a cikket?
Soldier 2:
1. Ezt mindenképpen kipróbálom, lehet hogy ez sem tökéletes.
2. Ezt kizárnám, nagyon jól illeszkedik az 58-as karba az 58,4-es tamper.
3. Ezt is kizárom, nemrég vettük a kávét.
4. Ezt pedig feljebb rakom pár fokkal.Amúgy ízre nekem jó a kávé, nem savanyú, csak a crema nem jó ez látszik.-
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz mdav88 #56720 üzenetére
Értelek.
Gramban 8-16 szimpla dupla, a kész italt eddig ml-ben méregettük, az kb 30-35ml lesz.
Időben előáztatás nélkül 24 másodperc a beállított érték jelenleg... előáztatás plusz 4-5sec."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz mdav88 #56718 üzenetére
1. J.Hornig Röstmesiter Barista ez ilyen gastro féle kávé, ízre nekünk nagyon bejött azért vettünk belőle egy csomaggal. De az oldalukon nem is találom, csak az espresso-t.
2. Elvileg kizárólag arabica, az idő alatt mit értesz?[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Hát hihetetlen hogy ilyen mélységű kávé topik is van itt a ph-n, bár nem is tudom miért vagyok meglepve.
Mi is nemrég léptünk a kávékészítők klubjába, pár hete van egy Lelit PL91Tgépünk egy CM900-as örlővel.
Jelenleg a gyakorlat teszi a mestert fázisban lépkedünk, hol jobban, hol rosszabbul sikerül a kávé.
Van egy sanda gyanum (főleg ez a cikk szerint )miszerint alacsony a vízhőfokom, hiába 95 fokra állítottuk az kevesebb nála, legalábbis a kávé végeredményében ez látszik. (Homogén crema, túl világos, és sok is.) Hogyan tudom ellenőrizni, milyen mérővel hogy a kifolyó vízhőfok valójában tényleg hány fokos? Meg hogyan tudom ezt lemérni egyáltalán? Vagy egyszerűen el kell kezdeni kisérletezni a magasabb hőfokokkal?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Anime filmek és sorozatok
- EA Sports WRC '23
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest