Új hozzászólás Aktív témák

  • Ferdzsoo

    addikt

    Hát hihetetlen hogy ilyen mélységű kávé topik is van itt a ph-n, bár nem is tudom miért vagyok meglepve. :D

    Mi is nemrég léptünk a kávékészítők klubjába, pár hete van egy Lelit PL91Tgépünk egy CM900-as örlővel.
    Jelenleg a gyakorlat teszi a mestert fázisban lépkedünk, hol jobban, hol rosszabbul sikerül a kávé.
    Van egy sanda gyanum (főleg ez a cikk szerint )miszerint alacsony a vízhőfokom, hiába 95 fokra állítottuk az kevesebb nála, legalábbis a kávé végeredményében ez látszik. (Homogén crema, túl világos, és sok is.) Hogyan tudom ellenőrizni, milyen mérővel hogy a kifolyó vízhőfok valójában tényleg hány fokos? Meg hogyan tudom ezt lemérni egyáltalán? Vagy egyszerűen el kell kezdeni kisérletezni a magasabb hőfokokkal?

    "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Új hozzászólás Aktív témák