Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacuha69
csendes tag
Megosztanék egy mérést a KINU M47-el kapcsolatban:
Több helyről hallottam a KINU M47-el kapcsolatban, hogy gyorsabban tekerve kevesebb finom szemcsét termel. Ez már akkor is kíváncsivá tett, de most, hogy vendégeskedik nálam egy Kruve szitasor, gondoltam rá is mérek erre.
Az alapok a következők voltak:
- A szitasorban felül egy 800 µm-es szita volt, alul pedig 400-as
- 20 gramm kávét daráltam minden alkalommal
- A lassú darálás 37-38 másodperc volt, ami egy egyenletes, de komótos, amolyan reggeli tekerésnek felel meg. A gyors 21 másodpercig tartott, ami már azért tempós tekerést jelent. Minden alaklommal függőlegesen tartottam a darálót és azért figyeltem az egyenletességre.
- 60 másodpercig szitáltam minden alkalommal
- A sziták aljáról mindig az alatta lévőbe sepertem az őrleményt. Tehát a 800-as aljáról a rátapadt őrleményt a 400-as szitán fennmaradt őrleménybe, a 400-as aljáról pedig az alsó tálcába a finom port.Többször elvégeztem a kísérletet és az eredmény arányaiban mindig ugyan azt mutatta. Mégpedig, hogy valóban kevesebb a finom szemcse gyors darálásnál.
Két jellemzőbb adat:
1. Minta kávé
Gyors darálás: 800µm: 16,11g , 400µm: 3,85g, „fine” az alsó tálcán: 0g
Lassú darálás: 800µm: 15,62g , 400µm: 4,36g, „fine” az alsó tálcán: 0g2. Minta kávé
Gyors darálás: 800µm: 16,13g , 400µm: 3,56g, „fine” az alsó tálcán: 0,14g
Lassú darálás: 800µm: 15,75g , 400µm: 3,90g, „fine” az alsó tálcán: 0,33g
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest